Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 34ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ
  • [02] Μπαν Κι Μουν: Η Γάζα υποφέρει εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού
  • [03] Σαρωτικός κυκλώνας στην Αυστραλία, φονική καταιγίδα στην Ιαπωνία
  • [04] Κύπρος- Βανδαλισμοί στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων

    [01] 34ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ

    Κυριακη, 21 03 2010 18:02

    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με την εκλογή οργάνων διοίκησης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9.00 π.μ. και έκλεισαν στις 14.30. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ από τις εκλογές του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ κέρδισε μία έδρα την οποία έχασε η ΔΑΚΕ. Οι άλλες παρατάξεις διατήρησαν τη δύναμή τους με τις έδρες που κατείχαν. Κατ'αρχήν εγκρίθηκαν οι βασικές αρχές και θέσεις του Προγράμματος Δράσης, όπως κατατέθηκε στο συνέδριο και αφορούν την αγωνιστική διεκδίκηση όλων των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    Στις εκλογές πήραν μέρος πέντε παρατάξεις (5), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ, Α.Π, ΠΣΑ

    Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

    Ψήφισαν 480, έγκυρα 478, άκυρα 2

    Η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη αυξάνοντας, κατά μία, τις έδρες της στη διοίκηση, μια έδρα έχασε η ΔΑΚΕ, ενώ σταθερές διατηρήθηκαν οι έδρες των συνδικαλιστικών παρατάξεων της αριστεράς.

    Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚΕ απέσπασε 230 ψήφους (ποσοστό 48,2 % ) και καταλαμβάνει 22 έδρες, η ΔΑΚΕ 118 ψήφους (24,69 %) και 11 έδρες, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 100 ψήφους (20,92%) και 9 έδρες και η Αυτόνομη Παρέμβαση 29 ψήφους (6,08%) και 3 έδρες. Μία ψήφο έλαβε η παράταξη «Παρεμβάσεις».

    Στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ καταλαμβάνει 12 έδρες, η ΔΑΚΕ 6, η ΔΑΣ 5, και η Α.Π. 2 έδρες.

    Στην Ελεγκτική Επιτροπή, από την ΠΑΣΚΕ εκλέχθηκαν 8 εκπρόσωποι, από τη ΔΑΚΕ 4 και από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 3.

    Στην απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 33ου συνεδρίου το 2007, η ΠΑΣΚΕ κατείχε 21 έδρες (45,9%), η ΔΑΚΕ 12 (26,96), η ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) 9 έδρες (20,92) και η Αυτόνομη Παρέμβαση 3 έδρες (6,23).

    Η καταμέτρηση των σταυρών των εκλεγμένων στη νέα διοίκηση, συνεχίζεται και τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ της Κυριακής.

    Δήλωση προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για τα αποτελέσματα των εκλογών

    "Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους έδωσαν μια αποστομωτική απάντηση. Αύξησαν την δύναμη και την επιρροή της ΠΑΣΚΕ στη Γενική Συνομοσπονδία επικροτώντας την υπεύθυνη αγωνιστική μας στάση ενώ ταυτόχρονα μας έδωσαν σαφή εντολή να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

    Η άνοδος των δυνάμεων μας σε βαθμό που προσεγγίζει την αυτοδυναμία μας γεμίζει ευθύνη αλλά ταυτόχρονα και την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλες τις παρατάξεις και να τις καλέσουμε σε ενωτική και αποτελεσματική συνεργασία όπως επιτάσσουν οι δύσκολες συγκυρίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας".

    Ανακοίνωση ΓΣΕΕ - κύριο ψήφισμα 34ου συνεδρίου Γ.Σ.Ε.Ε

    Άμεσης προτεραιότητας για τη ΓΣΕΕ

    Η αντιμετώπιση της ύφεσης και της κρίσης με τις επιπτώσεις στην απασχόληση και την ανεργία. Με αφορμή τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αποφασίζονται μέτρα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση δηλαδή τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη και τα προνόμια τους.

    Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης είναι άδικα και αντικοινωνικά και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στο εισόδημά, στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματά δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε διέξοδο από την κρίση, στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στη μείωση της Ανεργίας.

    Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης περιλαμβάνει πρόσθετα φορολογικά βάρη για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, δραματική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, σε πάγωμα και μείωση συντάξεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας.

    Αυτά τα νέα κοινωνικά άδικα μέτρα αμφισβητούν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων όπως ο 14ος μισθός, η προστασία από τις απολύσεις, η κατάργηση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων , η αύξηση της έμμεσης φορολογίας με αύξηση του ΦΠΑ και δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές.

    Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση. Την ευθύνη έχουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές

    Την επόμενη τριετία 2010-2013 για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα είναι μία περίοδος προκλήσεων για τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους συνταξιούχους με την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, την αύξηση της ανεργίας, την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους. Θα είναι μια δύσκολη τριετία, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας ώστε να βελτιώσουμε τη θέση μας.

    Απαιτείται αγωνιστική δράση δημοκρατική λειτουργία και ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος με αξιοπιστία, φερεγγυότητα και επεξεργασίες θέσεων της ΓΣΕΕ στους χώρους δουλειάς και στα Εργατικά Κέντρα με την ενεργοποίηση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων των πρωτοβάθμιων Σωματείων και όλων των δυνάμεων της εργασίας καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών από τη ΓΣΕΕ για τη διαμόρφωση κοινωνικού και αναπτυξιακού μετώπου με τα συνδικάτα της Μεσογειακής, της Νότιο - Ανατολικής Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

    Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί:

    Τα «θέλω» και οι απαιτήσεις των Αγορών δεν μπορεί να γίνονται κυβερνητική πολιτική δεν τ' αντέχει η κοινωνία, δεν είναι λύση για την πραγματική οικονομία!

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι η Ένωση Τραπεζιτών, η φωνή των χρηματιστών και ο «τροχονόμος» των αγορών! Οφείλει να είναι Ένωση Πολιτών, αλληλεγγύης, συνοχής και θωράκισης των χωρών, απ' τα κερδοσκοπικά τρωκτικά!

    Η ανάπτυξη, η διεύρυνση της απασχόλησης, η μείωση της Ανεργίας, είναι η ΜΟΝΗ και ΙΣΧΥΡΗ προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, την ανέχεια και την περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας μας!

    Ο εποπτικός και ρυθμιστικός ρόλος του Κράτους είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος και απαραίτητος για την επιβολή κανόνων και μέτρων κοινωνικής πολιτικής.

    Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι μπορούμε μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να ακυρώσουμε τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές, τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές!

    Τα «θέλω» και οι ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών είναι πιο ισχυρές από αυτές των κερδοσκόπων και των Τραπεζιτών.

    Απαιτούμε: μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, πάταξη της παραοικονομίας, της φοροκλοπής, της εισφοροδιαφυγής.

    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

    Να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, την φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες.

    Να εφαρμοσθεί ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο θα ενισχύει τα εισοδήματα και την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την δίκαιη αναδιανομή των φορολογικών βαρών, μια πολιτική που θα σέβεται τα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και θα αντιμετωπίζει την κρίση με όρους κοινωνίας.

    Να παγώσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, να μειωθεί η ΑΝΕΡΓΙΑ να αυξηθεί η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ να διπλασιαστεί η αποζημίωση των απολύσεων η οποία πρέπει να είναι αφορολόγητη.

    Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, με υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ.

    Να αυξηθεί στο 80% το επίδομα ανεργίας και να διευρυνθεί ο χρόνος χορήγησης του.

    Να απορριφθούν οι συνταγές της λιτότητας, της περικοπής, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, να βελτιωθεί το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των εργαζομένων, να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Να καταργηθούν οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, ώστε να τεθεί ΤΕΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα στη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

    Σταθερή δουλειά, με πλήρες ωράριο, αμοιβή και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ για να εξασφαλισθεί ένα δίκαιο και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αλλά και για να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Να πληρώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι «αεριτζήδες», οι εξωχώριες εταιρείες (off-shore)!

    Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μη μειωθούν οι συντάξεις γιατί δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Να θεσπιστούν νέοι πόροι ενίσχυσης και χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος σύμφωνα με τις προτάσεις της ΓΣΕΕ, να εισπραχθούν τα βεβαιωμένα και καταλογισθέντα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

    Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης .

    Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

    Δίκαιο φορολογικό σύστημα - κοινωνική δικαιοσύνη καμμιά εξαίρεση εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται.

    Να ενισχυθούν οι δαπάνες για την Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια και γενικά ο ρόλος του κοινωνικού κράτους

    § Να αποκτήσει παρεμβατικό, ρυθμιστικό και ουσιαστικό ρόλο το κράτος και η Κυβέρνηση στο τραπεζικό - χρηματοοικονομικό σύστημα και τον έλεγχο στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του δημοσίου.

    § Να επιβάλουμε τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή των Φορολογικών βαρών υπέρ των ασθενέστερων και οικονομικά αδύνατων.

    § Το πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» είναι αναγκαίο να μετατραπεί σε πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!

    Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για:

    Nα μην εφαρμοστούν τα κοινωνικά άδικα οικονομικά μέτρα Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες.

    Αξιώνουμε από την Κυβέρνηση Να ανακαλέσει τα κοινωνικά άδικα, μονομερή και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα κοινωνικά θεμέλια των εργαζόμενων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση με βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

    Στις εκλογές πήραν μέρος πέντε παρατάξεις (5), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ, Α.Π, ΠΣΑ

    Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 480, έγκυρα 478, άκυρα 2

    Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των ψηφοδελτίων

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34580

    [02] Μπαν Κι Μουν: Η Γάζα υποφέρει εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού

    Κυριακη, 21 03 2010 13:20

    Απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο προκαλεί ο ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε την Κυριακή ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον παλαιστινικό θύλακα. Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε πάντως ότι "καταλαβαίνει και συμμερίζεται" τις ανησυχίες του Ισραήλ για τη Χαμάς: "Είμαι σίγουρος ότι ο αποκλεισμός μπορεί να αρθεί, απαντώντας όμως ταυτόχρονα και στις νόμιμες ανησυχίες του Ισραήλ για την ασφάλειά του". Ο Μπαν επισκέπτεται το Ισραήλ και τα Παλαιστινικά Εδάφη, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, στο Ισραήλ βρίσκεται ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ για να προσπαθήσει να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή, την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η πολιτική οικοδόμησης της κυβέρνησής του στην Ιερουσαλήμ είναι "η ίδια με αυτή που ισχύει στο Τελ Αβίβ", επαναλαμβάνοντας την άρνησή του για οποιοδήποτε "πάγωμα" της εποικιστικής δραστηριότητας στην πόλη.

    "Απαράδεκτος ανθρώπινος πόνος"

    "Έχω δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένως στους ισραηλινούς αξιωματούχους ότι η πολιτική του αποκλεισμού που ακολουθούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί και ότι είναι κακή" δήλωσε ο Μπαν από την Χαν Γιούνες, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

    "Προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή η πολιτική είναι επίσης αντιπαραγωγική. Εξασθενεί τους μετριοπαθείς και αυξάνει τη δύναμη των εξτρεμιστών" υπογράμμισε.

    "Κάνω έκκληση για μία ανταλλαγή, προκειμένου Παλαιστίνιοι κρατούμενοι και ο ισραηλινός στρατιώτης Γκιλάντ Σαλίτ να μπορέσουν να απελευθερωθούν. Αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί τώρα" Μπαν Κι Μουν

    Παράλληλα, ο Μπαν Kι Μουν έκανε έκκληση για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, 23 ετών, που κρατείται από το 2006 από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνοντας ότι ελπίζει σε μία ανταλλαγή του Σαλίτ με Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ μπήκε στην Λωρίδα της Γάζας από το συνοριακό πέρασμα Ερέζ που συνδέει τον παλαιστινιακό θύλακα με το Ισραήλ.

    Τον υποδέχθηκε μία μικρή ομάδα διαδηλωτών με παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

    "Θα πάω στη Γάζα (...) για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον παλαιστινιακό λαό που ζει εκεί και για να υπογραμμίσω την αναγκαιότα να αρθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός" δήλωσε το Σάββατο ο Μπαν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

    Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αεροπορική και χερσαία επίθεση που είχε εξαπολύσει το Ισραήλ από τις 27 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2009.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: BBC: UN chief says Gaza suffering under Israeli blockade Είδηση: 34576

    [03] Σαρωτικός κυκλώνας στην Αυστραλία, φονική καταιγίδα στην Ιαπωνία

    Κυριακη, 21 03 2010 20:33

    Ο κυκλώνας Ούλουι διέσχισε τις ακτές τις βορειοανατολικής Αυστραλίας, σαρώνοντας δέντρα, πινακίδες και βάρκες στο πέρασμά του, και αφήνοντας 60.000 σπίτια στο σκοτάδι. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την νοτιοδυτική Ιαπωνία, προκαλώντας το θάνατο μίας γυναίκας και τον τραυματισμό τουλάχιστον 46 ανθρώπων. Η αμμοθύελλα που σάρωσε την νοτιοδυτική Κίνα τις περασμένες εβδομάδες, μαστίζει σήμερα το Πεκίνο και την Ταϊπέι, καλύπτοντας τα πάντα με μια κίτρινη σκόνη.

    Στην Αυστραλία, με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας Ούλουι σάρωσε την ακτή του Έρλυ Μπιτς. Τσάκισε Βάρκες στα βράχια, ξερίζωσε δέντρα και ξήλωσε πινακίδες στο πέρασμά του. Εξήντα χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, καθώς η περιοχή είχε εκκενωθεί νωρίτερα.

    Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και μία γυναίκα σκοτώθηκε από τη σφοδρή καταιγίδα, που έπληξε την Ιαπωνία. Οι ισχυροί άνεμοι, η πυκνή βροχόπτωση και οι κεραυνοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια σε 10 διαφορετικές νομαρχίες.

    Πέπλο κίτρινης σκόνης στην Κίνα

    Η κίτρινη σκόνη από την Κίνα, δυσχέρανε την κατάσταση, προκαλώντας την ακύρωση πολλών πτήσεων στο αεροδρόμιο του Τόκυο. Τόνοι άμμου μεταφέρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους στο Πεκίνο και στην Ταϊπέι, καλύπτοντας σπίτια, δρόμους και αυτοκίνητα με σκόνη και δίνοντας στον ουρανό μια κίτρινη απόχρωση. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ώσπου να περάσει η αμμοθύελλα, που επηρεάζει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Η ερημοποίηση της δυτικής Κίνας και των στεπών της Μογγολίας, έχει χειροτερέψει τις ετήσιες ανοιξιάτικες αμμοθύελλες, που φτάνουν πια μέχρι και την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, χρωματίζοντας κίτρινο ακόμα και το χιόνι. Είδηση: 34585

    [04] Κύπρος- Βανδαλισμοί στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων

    Κυριακη, 21 03 2010 17:58

    Τριαντατετράχρονος Ευρωπαίος υπήκοος, φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τους βανδαλισμούς στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων στο κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, ο τριαντατετράχρονος επισκέφθηκε τον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού και έδειξε στους αστυνομικούς σακουλάκι, το οποίο περιείχε ανθρώπινα περιττώματα. Επιχείρησε να φύγει, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς.

    Στην ανάκριση φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τους βανδαλισμούς το πρωί στους τάφους τριών αρχιερέων στο κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία. Παραδέχθηκε ότι είχε μετακινήσει τις πλάκες από τους τάφους των Αρχιεπισκόπων Σωφρονίου Γ', Κυρίλλου Β' και Κυρίλλου Γ' .

    Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις τρεις και τριάντα το πρωί αστυνομική περίπολος αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε σωρό από σκουπίδια, στον περίβολο του ιερού ναού. Κλήθηκε η πυροσβεστική, ενώ αστυνομικοί που πήγαν στη σκηνή για έρευνες διαπίστωσαν ότι είχαν μετακινηθεί οι ταφόπλακες από τους τάφους των τριών Αρχιεπισκόπων.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34579


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 March 2010 - 21:52:52 UTC