Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση
  • [02] Πειραιάς: έκρηξη χειροβομβίδας
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Επικίνδυνη για το λαό η κυβέρνηση
  • [04] Αντιπολεμική διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο
  • [05] Επίθεση Μπερλουσκόνι κατά των δικαστικών και του Τύπου
  • [06] Η Ελλάδα μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων όπλων στον κόσμο

    [01] Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση

    Κυριακη, 21 03 2010 12:24

    Νέα σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, στο Φαρμακονήσι. Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν και πάλι ελικόπτερο του Λιμενικού, θέτοντας αυτή τη φορά σε κίνδυνο και την ασφάλεια του πληρώματος. Στη συνέχεια, τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το ελληνικό νησί και ακολούθησαν εικονικές αερομαχίες με ελληνικά Mirage 2000.

    Αναχαίτιση και αερομαχίες

    Νέα επικίνδυνη αναχαίτιση, με παράλληλη υπερπτήση του Φαρμακονησίου, πραγματοποίησαν στις 8:06 το πρωί της Κυριακής κατά ελικοπτέρου του Λιμενικού δύο τουρκικά F-16. Το ελικόπτερο προσεγγίσθηκε από τα δύο μαχητικά σε απόσταση μόλις μισού μιλίου, όταν αυτό πετούσε βορείως του Φαρμακονησίου και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

    Τα τουρκικά αναχαιτίστηκαν αμέσως από δύο ελληνικά Mirage 2000, τα οποία τα προσέγγισαν σε απόσταση ενός μιλίου.

    Φεύγοντας, τα τουρκικά πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι και βγήκαν εκτός FIR Αθηνών.

    Νωρίτερα, τουρκικά ραντάρ είχαν καλέσει το ελικόπτερο που εκτελούσε αποστολή της Frontex για λαθρομετανάστες να εγκαταλείψει την περιοχή, με τον ισχυρισμό ότι ήταν τουρκικός εναέριος χώρος.

    Το ελικόπτερο συνέχισε κανονικά την αποστολή του και προσγειώθηκε στην Κω 35 λεπτά μετά το επεισόδιο.

    Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί για το συμβάν, ώστε να προβεί σε διάβημα προς την Άγκυρα.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικό άρθρο: Νέο περιστατικό παρενόχλησης αεροσκάφους Είδηση: 34574

    [02] Πειραιάς: έκρηξη χειροβομβίδας

    Κυριακη, 21 03 2010 19:27

    Φθορές από έκρηξη στην είσοδο εξαώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται η εταιρία "ΚΥΡΟΣ ΤΡΑΒΕΛ", στη διασταύρωση Γιαννοπούλου και Ειρήνης στον Πειραιά, προκλήθηκαν στις 4.15 τα ξημερώματα. Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν μία περόνη από χειροβομβίδα και εκτιμάται ότι κάποιοι την πέταξαν περνώντας από το σημείο. Για την επίθεση γίνονται έρευνες από την αστυνομία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34581

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Επικίνδυνη για το λαό η κυβέρνηση

    Σαββατο, 20 03 2010 21:59

    "Επικίνδυνη" για τον λαό γίνεται η κυβέρνηση, τόνισε το Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία άσκησε κριτική και στη ΝΔ, και υπαινίχθηκε ότι υπάρχει συμφωνία για το Αιγαίο. "Η κυβέρνηση δεν διαθέτει μόνο μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και επικίνδυνη απέναντι στον λαό, καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του λαού" δήλωσε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε: "Εναν πατριωτισμό, που βρίσκεται πια στα λείψανα της Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον λαό αν θέλει να δείξει αυτόν τον πατριωτισμό του, να καταθέσει πρωτόγνωρες κυριολεκτικά θυσίες στα πόδια εκείνων των επιχειρηματιών, των επιχειρηματικών ομίλων, του συστήματος, που έχουν μία μόνο πατρίδα ή μπορεί να έχουν και πολλές πατρίδες, ανάλογα που εξασφαλίζουν τη μέγιστη κερδοφορία".

    "Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος"

    "Γι' αυτό τη λέμε και επικίνδυνη κυβέρνηση, όσον αφορά τη διάβρωση της λαϊκής συνείδησης. Και με την ευκαιρία, αφού ο πατριωτισμός κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, έχουμε και τον κ. Σαμαρά που λέει ότι υπεράνω η Ελλάδα, δεν τον ενδιαφέρει το στενό κομματικό συμφέρον, κάνουμε την εξής ερώτηση στον πρωθυπουργό, αλλά κάτι θα ξέρει και ο κ. Σαμαράς. Ποια είναι η συμφωνία για το Αιγαίο, μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν ή περιμένουν σε ποιο περιτύλιγμα θα τη σερβίρουν, για να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν το λαό;" αναρωτήθηκε η κα Παπαρήγα.

    Επισήμανε ότι το ΚΚΕ "έχει τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Ξέρει πάρα πολύ καλά τι γίνεται και πως γίνεται και όλη η συγκέντρωση της προσοχής μας είναι στο να κρατήσει ο λαός ψηλά το φρόνημα του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του. Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, καθώς τα μέτρα θα είναι συνεχή και αλλεπάλληλα".

    Η κα Παπαρήγα συναντήθηκε με νέους που απασχολήθηκαν σε προγράμματα stage και τώρα έμειναν χωρίς δουλειά ή άλλους που θα λήξουν τα προγράμματα.

    "Τα παιδιά που δούλεψαν σε stage είναι τα πρώτα θύματα μετεκλογικά, καθώς εξωπετάχθηκαν από θέσεις που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες" υπογράμμισε η ΓΓ του ΚΚΕ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34566

    [04] Αντιπολεμική διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο

    Κυριακη, 21 03 2010 11:51

    Δείτε το video

    Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του πολέμου συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Ουάσινγκτον, στην έβδομη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ. Καθώς ο Εθνικός Μαραθώνιος των διαδηλωτών έφθασε στην πόλη, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά το μεσημέρι έξω από το Λευκό Οίκο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για το τεράστιο κόστος του πολέμου σε χρήμα και ανθρώπινες ζωές, και καταδικάζοντας τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την εξόντωση εχθρών των ΗΠΑ. Υπό το βλέμμα ένστολων αστυνομικών, που είχαν ισχυρή αλλά διακριτική παρουσία, διαδηλωτές μετέφεραν φέρετρα με τις σημαίες του Ιράκ και του Αφγανιστάν, που συμβόλιζαν τους θανάτους αμάχων από τους πολέμους στις δύο χώρες. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων.

    "Δύο πόλεμοι συνεχίζονται"

    "Οι πολιτικές του [προέδρου Μπαράκ] Ομπάμα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν είναι εξ ίσου εγκληματικές με εκείνες του [πρώην προέδρου, Τζορτζ Ου.] Μπους" είπε ο Μάθις Σιρού, 26 ετών, μέλος της οργάνωσης Βετεράνοι του Πολέμου του Ιράκ Κατά του Πολέμου, αναφερόμενος στη συνέχιση των συγκρούσεων στα δύο αυτά μέτωπα που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.

    "Η μηχανή των ΗΠΑ παράγει πόλεμο ανεξαρτήτως του ποιος είναι πρόεδρος. Σκοτώνουμε αθώους", πρόσθεσε.

    Ο Λάρι Σάιβερσον, 61 ετών, κρατούσε μια φωτογραφία του γιου του, Μπράντεν, ο οποίος έχει σταλεί στο Αφγανιστάν. "Είμαι εδώ για να θυμίσω στους Αμερικανούς ότι δύο πόλεμοι συνεχίζονται" είπε.

    Αλλά παρά την πολύχρωμη, θορυβώδη διαδήλωση, ελάχιστη σημασία δόθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ στη χώρα κατά τη χθεσινή επέτειο. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το γεγονός εν τάχει, και επικεντρώθηκαν στην ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα κρίνει εάν θα εγκριθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.

    Σύμφωνα με το icasualties.org, στο Ιράκ από τον Μάρτιο του 2003 έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 4.385 στρατιώτες. Άλλοι 1.024 έχουν σκοτωθεί από το 2001 στο Αφγανιστάν.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο

    Σχετικό άρθρο: CNN: Anti-war protesters rally near White House; 5 arrested

    Είδηση: 34573

    [05] Επίθεση Μπερλουσκόνι κατά των δικαστικών και του Τύπου

    Παρασκευη, 19 03 2010 17:33

    Δέκα ημέρες πριν από τις ιταλικές περιφερειακές εκλογές της 28ης και 29ης Μαρτίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση εναντίον Δικαστικών και Τύπου. "Διαβάσατε ποτέ στις εφημερίδες άρθρο για τα πολλά αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση αυτή;" ρώτησε τους υποστηρικτές του ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι, απαντώντας ο ίδιος: "ασφαλώς όχι".

    Για την σκληρή κριτική που δέχεται από εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης "RAI"

    "Τα όσα είπα είναι επιτρεπτά και λογικά. Θεωρώ απαράδεκτο το ότι ο δημοσιογράφος Μικέλε Σαντόρο μπορεί να δικάζει, τηλεοπτικά, ανθρώπους που έχουν ήδη οδηγηθεί στα δικαστήρια, χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα να υπερασπίζονται τον εαυτό τους". O Μπερλουσκόνι, κατά την προεκλογική συγκέντρωση προς υποστήριξη του υποψήφιου της κεντροδεξιάς στην περιφέρεια της Νάπολης, υπογράμμισε επίσης ότι "σκέπτεται μέρα-νύχτα πώς μπορεί να διώξει τους κομμουνιστές". "Εγώ μπορεί να είμαι, όπως με αποκαλούν -συνέχισε- θείος Σκρούτζ, αλλά αυτοί είναι η συμμορία των λύκων".

    Για την κινητοποίηση μετά το σεισμό της Λ' Άκουιλα (και τις έρευνες για πιθανές ατασθαλίες στην ανάθεση των εργολαβιών)

    "Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας απαρτίζεται από ήρωες που κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρο μοναδικό", επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Αναφορά έκανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στην υπουργό Ισότητας Μάρα Καρφάνια, η οποία ήταν παρούσα στην προεκλογική εκδήλωση: "Είναι όμορφη, κομψή, έξυπνη, αλλά διαθέτει και τις πιο χαρακτηριστικές ανδρικές προδιαγραφές", είπε.

    Για την κινητοποίηση της κεντροδεξιάς, το Σάββατο στη Ρώμη

    Οι συνεργάτες του "Καβαλιέρε" φιλοδοξούν να ξεπεράσουν, σε συμμετοχή, τα πεντακόσιες χιλάδες άτομα. Οι κύριες προτάσεις και συνθήματα θα αφορούν τη ριζική αναμόρφωση του διακαστικού συστήματος (με διαχωρισμό της σταδιοδρομίας δικαστικών και εισαγγελέων) και το σχέδιο για μελλοντική φορολογική μεταρρύθμιση. Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι έχει, πάντως, καταστήσει σαφές ότι η όποια φορολογική αλλαγή, θα πρέπει να εφαρμοσθεί σταδιακά και με μεγάλη προσοχή, ακολουθώντας πάντα τα όσα επιβάλλει η εξυγίανση της δημόσιας οικονομίας.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34530

    [06] Η Ελλάδα μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων όπλων στον κόσμο

    Δευτερα, 15 03 2010 16:34

    Την πέμπτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων συμβατικών οπλικών συστημάτων στον κόσμο, κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη, ενώ, όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη έκθεση οι άλλες χώρες που είναι πρώτες στη σχετική λίστα είναι η Κίνα, η Ινδία, η Ν. Κορέα και τα Αραβικά Εμιράτα.

    Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης ότι σε ΗΠΑ και Ρωσία αναλογούν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις όπλων παγκοσμίως.

    Συγκεκριμένα, στην έκθεση της (SIPRI), που εδρεύει στη Στοκχόλμη, ο όγκος των παγκοσμίων πωλήσεων όπλων αυξήθηκε κατά 22% την πενταετία από το 2005- 2009 αυτή σε σύγκριση με την προηγούμενη 2000-2004, σημειώνει το SIPRI.

    Στις ΗΠΑ αναλογεί το 30% των παγκοσμίων εξαγωγών όπλων την περίοδο αυτή σε περίπου 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων της στο 28μελές ΝΑΤΟ.

    Από αυτές τις πωλήσεις όπλων, περίπου οι μισές αφορούν μαχητικά αεροσκάφη και "συναφή όπλα και εξαρτήματα", διευκρινίζει το SIPRI.

    Στη Ρωσία αναλογεί περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεων όπλων και είναι ο κύριος προμηθευτής της Κίνας και της Ινδίας, που ήταν κατά την πενταετία αυτή οι δύο πρώτοι εισαγωγείς όπλων στον κόσμο, αλλά και της Αλγερίας και της Μαλαισίας, οι οποίες αγόρασαν μαχητικά αεροσκάφη.

    Το ένα τέταρτο του όγκου των διεθνών πωλήσεων όπλων αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σημειώνεται ότι "οι παραγγελίες και οι παραδόσεις αυτών των ενδεχομένως αποσταθεροποιητικών οπλικών συστημάτων έχουν προκαλέσει ανησυχίες για μια κούρσα εξοπλισμών" στη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

    Τρίτη παγκοσμίως στις πωλήσεις όπλων είναι η Γερμανία, στην οποία αναλογεί ένα 11% των παγκοσμίων πωλήσεων και τέταρτη η Γαλλία, με ένα ποσοστό 8%.

    ΠΗΓΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34319


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 March 2010 - 17:53:06 UTC