Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για επένδυση 10 δισ από το Κουβέιτ
  • [02] Εξιτήριο και για τον Μανώλη Γλέζο

    [01] Συμφωνία για επένδυση 10 δισ από το Κουβέιτ

    Κυριακη, 07 03 2010 21:40

    Σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Κατάρ για την υλοποίηση επένδυσης 10 δισ. ευρώ από το Εμιράτο στο λιμάνι του Αστακού, κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση. Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για την συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 1500 θέσεις εργασίας.

    Νωρίτερα σήμερα, με κυβερνητική ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κατάρ και υπουργό Ενέργειας, Abdullah bin Hamad Al Attiyah, για την υλοποίηση της επένδυσης, σε συνέχεια της επίσκεψης στο Κατάρ του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη.

    Το θέμα είχε συζητήσει με τον αντιπρόεδρο του Κατάρ και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο Ιανουάριο. Σήμερα ο υπουργός Επικρατείας συμφώνησε με τον κ. Al Attiyah να υπάρξει αμοιβαία στήριξη από τις δύο κυβερνήσεις ενόψει της έναρξης διαδικασίας αδειοδότησης του έργου, υπό την επίβλεψη της αρμοδίας υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.

    Τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ήδη εγκατεστημένος στη νησίδα Ρεβυθούσα, στον κόλπο των Μεγάρων, ενώ συζητείται η κατασκευή ενός ακόμη στην περιοχή της Καβάλας. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται σε περισσότερα από 3 δις. ευρώ. Με την υλοποίησή της η χώρα μας αποκτά πρόσβαση σε μία ακόμη εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας με αέριο, γεγονός που αυξάνει την ασφάλεια εφοδιασμού, ενώ το Κατάρ αποκτά πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά. Είδηση: 34083

    [02] Εξιτήριο και για τον Μανώλη Γλέζο

    Κυριακη, 07 03 2010 20:11

    Εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός έλαβε την Κυριακή το απόγευμα το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, ο οποίος νοσηλευόταν από την Παρασκευή, λόγω λιποθυμικού επεισοδίου που προκλήθηκε από την χρήση δακρυγόνων αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από τη Βουλή. Ο κ. Γλέζος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι τον βοήθησαν και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ αποδέχτηκε την συγνώμη που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, ζητώντας όμως εφεξής να καταγγέλλουν κάθε διαταγή η οποία τους στρέφει με παράνομο τρόπο εναντίον των πολιτών.

    "Οι ενέργειές τους επιβάλλεται να έχουν αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα. Αποδέχομαι, λοιπόν, τη συγγνώμη τους, ως απευθυνόμενη σε οποιονδήποτε πολίτη διαδηλώνει ειρηνικά για τα δικαιώματά του και όχι ειδικά στον Γλέζο. Επιπλέον, καλώ σε συνάντηση και συζήτηση, δημόσια ή κατ' ιδίαν, τον αστυνομικό που με ψέκασε, για να έχω μια απάντηση στο ερώτημα: Γιατί το έκανε;", τόνισε ο κ. Γλέζος.

    Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς παράλληλα συντάχτηκε πλήρως με την την έκκληση που διατύπωσε από τη στήλη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο εκ των εκδοτών Θανάσης Τεγόπουλος για άμεση απαγόρευση της χρήσης δακρυγόνων εναντίον πολιτών.

    "Τα ασφυξιογόνα αυτά χημικά όπλα, που απαγορεύονται στις διεθνείς συρράξεις, στη χώρα μας επιτρέπονται εναντίον του... εχθρού λαού, συνιστώντας γενικευμένη άσκηση τυφλής βίας. Και αν η τυφλή βία είναι μια φορά καταδικαστέα, τότε είναι πολλαπλά καταδικαστέα όταν ασκείται από όργανα της πολιτείας. Η επίθεση εναντίον μου ας γίνει η αφορμή για την κατάργηση εδώ και τώρα της χρήσης χημικών όπλων κατά των πολιτών", επισήμανε. Είδηση: 34082


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 March 2010 - 21:51:50 UTC