Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί
  • [02] Έρχονται οι αλλαγές στο φορολογικό
  • [03] Στην τελική ευθεία το Ασφαλιστικό
  • [04] Στο κόκκινο οι τιμές καυσίμων
  • [05] Μάρτης γδάρτης...
  • [06] Ηχηρό Όχι στο δημοψήφισμα της Ισλανδίας
  • [07] Εκλογές βαμμένες με αίμα στο Ιράκ
  • [08] Παραμένει στον Ευαγγελισμό ο Μ. Γλέζος
  • [09] Διαρρήξεις σε σπίτια εφοπλιστή, επιχειρηματία
  • [10] Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

    [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί

    Κυριακη, 07 03 2010 18:57

    Στο Παρίσι στρέφεται το ενδιαφέρον των διπλωματικών επαφών του πρωθυπουργού ο οποίος αυτήν την ώρα, συναντάται με το Νικολά Σαρκοζί, με στόχο την πολιτική στήριξη της ΕΕ προς τη χώρα μας και την επανάκτηση της αξιοπιστίας μας έναντι των χρηματαγορών. Το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει μία χώρα της να καταρρεύσει, ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τόνισε ότι εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάχναμε το ευρώ. Την ίδια ώρα, κοινό μέτωπο κατά της κερδοσκοπίας δημιουργείται κατά τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, ο πρώτος κύκλος των οποίων ολοκληρώνεται με την τριήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην Ουάσιγκτον.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Σχετικές ειδήσεις: Δήλωση στήριξης Σαρκοζί - Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου το Βερολίνο Είδηση: 34081

    [02] Έρχονται οι αλλαγές στο φορολογικό

    Κυριακη, 07 03 2010 18:06

    Ανατρεπτικές αλλαγές από μηδενική βάση φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με στόχο την αναλογικότητα και τη δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών. Μεταξύ άλλων προβλέπονται ενιαία φορολογική κλίματα, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αυξημένος φόρος στις υπεράκτιες εταιρίες. Αμείλικτο διαμηνύει ότι θα είναι το οικονομικό επιτελείο απέναντι στους φοροφυγάδες.

    Ενιαία φορολογική κλίμακα, αφορολόγητο με αποδείξεις, τεκμήρια διαβίωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών, φόρος στις συναλλαγές των off shore εταιριών, πόθεν έσχες και επαναφορά φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας είναι οι βασικές αλλαγές στο νέο φορολογικό.

    Με την νέα φορολογική κλίμακα προβλέπονται:

    λιγότερες επιβαρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως 30.000 ευρώ και

    περισσότερες στα υψηλά εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ.

    Για παράδειγμα μισθωτός με εισόδημα 17.000 ευρώ, για το 2008 πλήρωσε στην εφορία 1.250 ευρώ, με τη νέα κλίμακα για το 2009 θα κληθεί να καταβάλλει φόρο 750. Όφελος 500 ευρώ.

    Όλοι οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν το νέο έντυπο πόθεν έσχες στο οποίο θα καταγράφουν αναλυτικά όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως:

    Ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης και της κύριας κατοικίας,

    Αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβισμού και

    Σκάφη αναψυχής.

    Στη φορολογική δήλωση θα αναγράφονται για πρώτη φορά μετοχές ανωνύμων εταιρειών, αμοιβαία κεφάλαια αλλά και συμμετοχές σε εταιρείες.

    Ταυτόχρονα θα ισχύσει πρόσθετο κλιμάκιο 45% στη φορολόγηση εισοδημάτων φυσικών προσώπων για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ και περαιτέρω αύξηση της φορολογίας σε ακίνητα offshore εταιρειών σε 15%.

    Μεγάλοι "χαμένοι" θα είναι όσοι εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν, αφού με τα νέα μέτρα, θα ισχύσουν αυστηρότερες ποινές. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει τα 6,6 δισ. ευρώ που στοιχίζει σε ετήσια βάση μόνο η φοροδιαφυγή στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

    Αντιμέτωποι με εξοντωτικά πρόστιμα, κατασχέσεις και υπέρογκους φόρους θα βρεθούν όσοι αποκρύπτουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται να μην εκδίδουν έστω και μία απόδειξη, θα χάνουν το αφορολόγητό τους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 34079

    [03] Στην τελική ευθεία το Ασφαλιστικό

    Κυριακη, 07 03 2010 18:39

    Τους άξονες των δομικών αλλαγών στο Ασφαλιστικό σύστημα αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι τις 16 Μαρτίου ο Υπουργός Εργασίας. Βασικός κορμός της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα είναι η καθιέρωση βασικής σύνταξης σε συνδυασμό με τη χορήγηση κινήτρων για όσους εργάζονται μετά τη συμπλήρωση 15ετίας.Το νομοσχέδιο βάζει φραγμό στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τις εθελούσιες εξόδους , ενώ αλλάζει και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Τα συνδικάτα έχουν ήδη εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή τα οικονομικά μέτρα και τηρούν στάση αναμονής ενόψει των προωθούμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

    Εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων μελετά το Υπουργείο Εργασίας, λίγο πριν ανακοινώσει και επίσημα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Το τελικό σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προβλέπει:

    Υπολογισμό των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία και το Δημόσιο με βάση την καλύτερη διετία το έτος 2018 και απότερο στόχο το σύνολο του ασφαλιστικού βίου από το 2030.

    Η βασική σύνταξη θα χορηγείται με τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν θα δίνεται πριν από το 65ο έτος της ηλικίας.

    Όσοι παραμένουν στην αγορά εργασίας και μετά τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης, θα παίρνουν μπόνους με ένα μεικτό σύστημα συντελεστών που θα αποδίδει μεγαλύτερες συντάξεις σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται και μετά τη συμπλήρωση 30 ετών ασφάλισης.

    Τη βασική σύνταξη θα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια διαμονής στη χώρα αλλά και οι ανασφάλιστοι σε ηλικία 65 ετών εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν.

    Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται επίσης :

    Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με στόχο τη διαμόρφωση του Μέσου Όρου Συνταξιοδότησης το 63ο έτος μετά το 2015.

    Επιβολή κυρώσεων στους συνταξιούχους του Δημοσίου που πιάνουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και σε όσους παίρνουν παράνομα δύο συντάξεις.

    Οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις που βρίσκονται ήδη σε αναβρασμό λόγω των νέων οικονομικών μέτρων, τηρούν στάση αναμονής ενόψει των τελικών ρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό αλλά και το εργασιακό καθεστώς.

    Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει γενική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 11 του μηνός. Την ίδια μέρα, έχει προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ, το οποίο την Δευτέρα το απόγευμα διοργανώνει και νέο συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ

    Είδηση: 34080

    [04] Στο κόκκινο οι τιμές καυσίμων

    Κυριακη, 07 03 2010 14:26

    Κόκκινο χτύπησαν οι τιμές των καυσίμων, μετά την διπλή μέσα σε ένα μήνα αύξηση του ειδικού φόρου. Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση στην Ευρώπη με την υψηλότερη τιμή βενζίνης, ενώ προηγούνται Ολλανδία και Δανία. Στο Λεκανοπέδιο η τιμή της απλής αμόλυβδης ξεπέρασε σε ορισμένα πρατήρια το 1,40 λεπτά το λίτρο, ενώ στην περιφέρεια έφθασε ακόμη και το 1,55 Ευρώ ανά λίτρο.

    Εκτινάχθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης

    "Φωτιά" έβαλε στη βενζίνη η δεύτερη, σε λιγότερο από ένα μήνα, αύξηση του ειδικού φόρου, που εκτίναξε τη μέση τιμή της αμόλυβδης από τα 1,27 στα 1,37 ευρώ το λίτρο, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι στα λεγόμενα ακριβά πρατήρια πωλείται ακόμα και πάνω από 1,50 ευρώ.

    Διυλιστήρια και εταιρείες προχώρησαν σε αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους και έτσι οι τιμές χτύπησαν "κόκκινο".

    Δέκα με 12 λεπτά το καπέλο για τους καταναλωτές στην αντλία.

    Τρίβουν τα μάτια τους οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο, καθώς σε κάποια πρατήρια , η τιμή της απλής αμόλυβδης ξεπέρασε το... ψυχολογικό όριο των 1,40 λεπτών το λίτρο!

    Οι τιμές στους παραδοσιακά ακριβούς νομούς

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΩΣ 1,52 η απλή 1,69 η σούπερ αμόλυβδη ΧΑΝΙΑ: 1,55 - 1,75 ΙΩΑΝΝΙΝΑ:1,50 - 1,65 ΚΕΡΚΥΡΑ:1,50 - 1,70 ΑΧΑΪΑ: 1,45 - 1,55

    Στο 1,50 ευρώ/ λίτρο ακροβατεί πλέον η τιμή της αμόλυβδης στους παραδοσιακά ακριβούς για τα καύσιμα νομούς.

    Στελέχη του χώρου εκτιμούν ότι η αγορά καυσίμων δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό του εύκολου κέρδους που δημιούργησαν τα νέα κυβερνητικά μέτρα.

    Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ορισμένοι πρατηριούχοι επέβαλαν την επιβάρυνση από την αύξηση του ειδικού φόρου ακόμη και στα αποθέματα που είχαν στις δεξαμενές τους και τα οποία είχαν αγοράσει με χαμηλότερη τιμή, βάζοντας στην τσέπη τους την διαφορά.

    Στην τρίτη θέση στην Ευρώπη με την υψηλότερη τιμή βενζίνης

    Το βέβαιο είναι ότι η χώρα μας φιγουράρει πλέον στην 3η θέση με την μέση υψηλότερη τιμή βενζίνης μετά φόρων, πίσω μόνο από την Ολλανδία (1,46 ευρώ) και τη Δανία (1,41 ευρώ) σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά στατιστικά.

    Υποχρεωτική θα είναι από τις 15 Μαρτίου η αναγραφή των τιμών της βενζίνης στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, όπως ανακοίνωσε η Λούκα Κατσέλη. Παράλληλα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά υγρών καυσίμων να εντοπιστούν όσοι κερδοσκοπούν.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 34075

    [05] Μάρτης γδάρτης...

    Κυριακη, 07 03 2010 17:25

    Το άλλο του πρόσωπο μας δείχνει ο Μάρτης επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση που τον θέλει και γδάρτη. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα και με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Ειδικότερα προβλέπει βροχές και καταιγίδες στα νότια, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, ακόμα και στην Πάρνηθα, καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Ήδη απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Λάρισας και Ροδόπης.

    Πρόγνωση για τη Δευτέρα 08-03-2010

    Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές κακοκαιρία με βροχές, τοπικές καταιγίδες, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη θάλασσα Κυθήρων και τον Πατραϊκό.Θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια σε χαμηλά επίπεδα. Στη νότια νησιωτική χώρα σχετικά υψηλή.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

    Νεφώσεις με ισχυρές χιονοπτώσεις κατά τόπους. Στις παραθαλάσσιες περιοχές πιθανότητα για χιονόνερο κατά διαστήματα. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό ύψος 200-300 μέτρα). Άνεμοι: τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί αρχικά 6 με 7, στο Ιόνιο και τον πατραϊκό 8 με 9 και πιθανόν 10 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: στην Ηπειρο από μείον 1 μέχρι 5 βαθμούς. Στα υπόλοιπα από 4 μέχρι 15 βαθμούς.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά , σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό ύψος 200-300 μέτρα). Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και κατά τόπους στη Στερεά θα είναι κατά διαστήματα έντονα. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στα Κύθηρα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία μέχρι 5 βαθμούς

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Ευνοϊκές οι συνθήκες για τη μεταφορά σκόνης στην Κρήτη. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφορ. Απο το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι 23 βαθμούς.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγιδες. Ευνοικες οι συνθήκες για τη μεταφορά σκόνης στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 8 με 9 και πιθανόν στα Δωδεκάνησα 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 8 μέχρι 15 βαθμούς

    Αττική

    Νεφώσεις με βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές. Στις παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς κατά περιόδους χιονόνερο. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 1 ως 3 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34078

    [06] Ηχηρό Όχι στο δημοψήφισμα της Ισλανδίας

    Κυριακη, 07 03 2010 13:11

    Δείτε το σχετικό video Όχι είπαν στην Ισλανδία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 93% οι πολίτες για το ζήτημα των αποζημιώσεων προς Βρετανία και Ολλανδία μετά την κατάρρευση της τράπεζας Icesave. Η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση της θα παραμείνει στην εξουσία και θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία ενώ σύμφωνα με τον Ισλανδό υπουργό Εξωτερικών, το ίδιο προτίθενται να κάνουν Βρετανία η Ολλανδία. Οι τελευταίες εξελίξεις, σχολιάστηκαν και από εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο οποίος έσπευσε να αποσυνδέσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με την υποψηφιότητα της χώρας για ένταξη στην Ε.Ε.

    Ο πρόεδρος της Ισλανδίας, κύριος εμπνευστής και υποκινητής του δημοψηφίσματος για την επαχθή οικονομική συμφωνία Icesave, χαιρέτισε σήμερα την "καθαρή" άρνηση των συμπατριωτών του και κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση της διαφοράς.

    "Έχουμε κάθε λόγο να συγχαρούμε τον ισλανδικό λαό. Το δημοψήφισμα πήγε πολύ καλά και το αποτέλεσμα είναι σαφές.Ο Γκόρντον Μπράουν θα πρέπει τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει τα επόμενα βήματα για μία εγγυημένα αποδεκτή από όλους συμφωνία. Το κυριώτερο ζήτημα είναι πλέον τόνισε στο ραδιοτηλεοπτικό του μήνυμα στο δίκτυο RUV ο Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον.

    Αποσυνδέει η Κομισιόν το ΟΧΙ με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

    "Οι διαδικασίες για την ένταξη και η ρύθμιση της υπόθεσης Icesave αποτελούν δύο διαφορετικές διαδικασίες" είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Κομισιόν έχει ήδη δώσει την έγκριση της στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Πολιτικοί αναλυτές, ωστόσο, έχουν επισημάνει ότι η κυριότερη επίπτωση του όχι θα ήταν να καθυστερήσει η διάθεση των δανείων από το ΔΝΤ και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί η υποψηφιόητα της Ισλανδίας για ένταξη στην Ε.Ε. από τη Βρετανία και την Ολλανδία.

    Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες

    Την ίδια στιγμή, Βρετανία και Ολλανδία, προτίθενται να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

    Την Κυριακή, εκπρόσωπος του βρετανικού υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα του είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση μίας τελικής συμφωνίας, συμπληρώνοντας παράλληλα με έμφαση ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι καθαρά υπόθεση της Ισλανδίας.

    Οι δυο χώρες, ζητούν το ποσό των 3.8 δισεκατομμυρίων Ευρώ, για χρήματα τα οποία πλήρωσαν προκειμένου να αποζημιωθούν οι 340.000 Βρετανοί και Ολλανδοί αποταμιευτές που επλήγησαν από την κατάρρευση της τράπεζας τον Οκτώβριο του 2008.

    Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο από την ισλανδική Βουλή, εξόργισε τους πολίτες, οι οποίοι συγκέντρωσαν υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, κάνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ασκήσει βέτο.

    Πηγή: Reuters Σχετικά άρθρα: Στις κάλπες οι Ισλανδοί για τις αποζημιώσεις Βρετανών - Ολλανδών Είδηση: 34073

    [07] Εκλογές βαμμένες με αίμα στο Ιράκ

    Κυριακη, 07 03 2010 12:11

    Δείτε το σχετικό video Κύμα βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την επικράτεια με τουλάχιστον 25 νεκρούς και εξήντα τραυματίες, σημάδεψε τις σημερινές βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ. Έκκληση στους Ιρακινούς πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, για να ενισχυθεί η Δημοκρατία, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Νούρκι Μαλίκι. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι Ιρακινοί προσέρχονται στις κάλπες μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεϊν. Η εκλογική διαδικασία θεωρείται κρίσιμο τεστ για τη χώρα ενόψει της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων.

    Κύμα βομβιστικών επιθέσεων

    Ωστόσο το κλίμα μοιάζει πολεμικό με τις αρχές να κλείνουν τα σύνορα με το Ιράν, τα στρατεύματα να έχουν βγει στους δρόμους και να τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

    Μόνο στη Βαγδάτη, σημειώθηκαν δυο εκρήξεις η μία στα βόρεια της πόλης με απολογισμό 12 νεκρούς και οκτώ τραυματίες και η δεύτερη με απολογισμό πέντε νεκρούς.

    Ακολούθησαν επιθέσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στη Φαλούτζα και την επαρχία Σαλαχουντίν.

    Εκλέγουν τους 325 του ιρακινού κοινοβουλίου

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 19 εκατομμύρια Ιρακινοί πολίτες για να εκλέξουν τους 325 βουλευτές που θα καταλάβουν τις έδρες του κοινοβουλίου.

    Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις τέσσερις ώρα Ελλάδος.

    Σε δηλώσεις του στο BBC, o Πρωθυπουργός της χώρας,κάλεσε τους πολίτες να αψηφήσουν το κύμα βίας και να προσέλθουν στις κάλπες, εκτιμώντας ότι οι επιθέσεις δεν θα καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους, να τρομοκρατήσουν τον ιρακινό λαό.

    Πηγή: BBC Είδηση: 34072

    [08] Παραμένει στον Ευαγγελισμό ο Μ. Γλέζος

    Κυριακη, 07 03 2010 15:24

    Παραμένει για τρίτη μέρα στον Ευαγγελισμό ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος νοσηλεύεται από το πρωί της Παρασκευής, μετά τη ρήψη χημικών εναντίον του από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την βουλή. Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να αποφασισθεί αν θα πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας. Τη θλίψη του για το περιστατικό με τον Μανώλη Γλέζο εξέφρασε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Σπύρος Βούγιας καταδίκασε επίσης και την "τραμπούκικη", όπως την χαρακτήρισε, επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 34077

    [09] Διαρρήξεις σε σπίτια εφοπλιστή, επιχειρηματία

    Κυριακη, 07 03 2010 15:11

    Θύμα διάρρηξης έπεσε το Σάββατο το βράδυ, γνωστός εφοπλιστής στην Κηφισιά. Οι δράστες μπήκαν στη διώροφη κατοικία του και αφού ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο, ενώ ο ίδιος και η οικογένεια του απουσίαζαν.Το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρυσές λίρες, ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Με τον ίδιο τρόπο, κακοποιοί μπήκαν και στο σπίτι επιχειρηματία στη Μάνδρα, ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, στο οποίο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη υπήρχαν 200.000 Ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 34076

    [10] Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

    Κυριακη, 07 03 2010 13:40

    Εμπρηστική επίθεση σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Τοσίτσα 22 σημειώθηκε τη νύχτα στα Εξάρχεια. Άγνωστοι πυρπόλησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα τρία να καταστραφούν ολοσχερώς και ένα μερικώς. Η Αστυνομία πραγματοποίησε 45 προσαγωγές ατόμων από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, έγινε εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 34074


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 March 2010 - 17:52:33 UTC