Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση Μπαράκ Ομπάμα προς τον Πρωθυπουργό
  • [02] Επική ανατροπή-πρόκριση ο ΠΑΟ
  • [03] Ερωτήματα για Oικονομία, γερμανικές αποζημιώσεις στην Ώρα του Πρωθυπουργού
  • [04] Ληστείες και πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη
  • [05] ATHENS PHOTO: Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους
  • [06] Η σωματική άσκηση κάνει καλό και στο μυαλό
  • [07] Έκλεισαν τα Αιολικά Νέα
  • [08] Κλειστά τρία σχολεία στον Πειραιά λόγω μολυσματικής μεταδοτικής νόσου
  • [09] ΕΕ: Συνεδρίαση για τους μετανάστες
  • [10] Ο ευτυχισμένος γάμος απομακρύνει το εγκεφαλικό
  • [11] Ο Marc Almond στο Gagarin 205
  • [12] ΗΠΑ: Προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία

    [01] Πρόσκληση Μπαράκ Ομπάμα προς τον Πρωθυπουργό

    Παρασκευη, 26 02 2010 08:27

    Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και τον Λευκό Οίκο, απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει πολύ σημαντική μία τέτοια συνάντηση, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, ενώ πολιτικοί παρατηρητές στην Ουάσιγκτον ερμηνεύουν την κίνηση του Αμερικανού προέδρου ως χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα και προσωπικά στο Γιώργο Παπανδρέου σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη σκληρών πιέσεων για την οικονομία.

    Η ακριβής ημερομηνία θα προσδιοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού

    "Στην πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε μία τέτοια διεθνής επαφή είναι πολύ σημαντική" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής τονίζοντας ότι η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

    "Στην πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε μία τέτοια διεθνής επαφή είναι πολύ σημαντική" Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής

    Όπως μεταδίδει από τη Νέα Υόρκη ο ανταποκριτής της ΝΕΤ 105,8 Δημήτρης Φίλιος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που είχε ήδη προσκαλέσει προφορικά τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, απηύθυνε πρόσκληση για τις 9 Μαρτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο η καθιερωμένη τελετή της επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

    Κατά πάσα πιθανότητα η επίσκεψη θα οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας και σε περίπτωση που η ημερομηνία δεν είναι αμοιβαίως αποδεκτή, θα διευθετηθεί δια της διπλωματικής οδού.

    H ατζέντα της συνάντησης

    Στην ατζέντα της συνάντησης κορυφής συμπεριλαμβάνονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις , η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης , το Κυπριακό, το ζήτημα της ΠΓΔΜ σε συνάρτηση με τις γενικότερες εξελίξεις στα Βαλκάνια ,τα ελληνοτουρκικά και το ενεργειακό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 -ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 33781

    [02] Επική ανατροπή-πρόκριση ο ΠΑΟ

    Πεμπτη, 25 02 2010 22:22

    Ο Παναθηναϊκός "σκότωσε" το "θηρίο" που λέγονταν Ρόμα μέσα στο Ολύμπικο παίρνοντας μία πανάξια πρόκριση για τους "16" του Γιουρόπα Λιγκ. Οι "πράσινοι" έχοντας ως κορυφαίο παίχτη τον Σωτήρη Νίνη που πέτυχε ένα γκολ και είχε τεράστια συμβολή στα άλλα δύο και εκτελεστή τον Τζιμπρίλ Σισέ με δύο τέρματα, νίκησε τη Ρόμα με 3-2 πετυχαίνοντας τα τέρματα του σε διάστημα πέντε λεπτών (40'-45'). Οι "τζιαλορόσι" από το 10ο λεπτό με το γκολ-φάουλ του Ρίισε κρατούσαν τη πρόκριση στα χέρια τους αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαμορφώσουν το τελικό 2-3 στο 67' με τον Ντε Ρόσι. Δύο λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" είχαν δοκάρι με τον Σαλπιγγίδη, ενώ τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν την εκπνοή του Κατσουράνη.

    Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο ματς και στο 4ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σισέ, ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει όπως θα ήθελε την προβολή μετά τη σέντρα ακριβείας του Νίνη. Η Ρόμα στο 9ο λεπτό ισοφάρισε τις ευκαιρίες με το σόλο του Βούτσινιτς και το σουτ του Μαυροβούνιου έξω από την περιοχή να διώχνει δύσκολα ο Τζόρβας. Στο 10' ο Ρίισε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Μαρίνο κι άλλαξε πορεία τόσο ώστε να βρει το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ του Νορβηγού δεν πτόησε τους "πράσινους" που στο 25ο λεπτό έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν μετά από κόρνερ του Νίνη και σουτ του Σιμάο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντόνι κι ενώ ο Σαλπιγγίδης απέτυχε να πιάσει την κεφαλιά προς την εστία του Βραζιλιάνου πορτιέρο. Στο 40' ο Νίνης πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και έδειξε το δρόμο για την πρόκριση. Ο 19χρονος επιθετικός ανατράπηκε στη περιοχή από τον Ντε Ρόσι και ο Παϊσάο έδειξε πέναλτι. Ο Σισέ εκτέλεσε ψύχραιμα και το ματς ήρθε στα ίσια (1-1). Τρία λεπτά αργότερα ο Νίνης με "κεραυνό" έξω από την περιοχή νίκησε τον Ντόνι και πέτυχε το 2-1, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με καταπληκτική ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Σισέ να ξεπεράσει τον Ντόνι και να "γράψει" το 3-1. Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα μπήκε φουριόζα ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, αλλά ο Τζόρβας έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ των Τσέρτσι και Βούτσινιτς. Η ομάδα του Ρανιέρι είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 66' μείωσε με πλασέ του Ντε Ρόσι, μετά από απόκρουση του Τζόρβα σε βολίδα του Ρίισε (3-2). Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Σαλπιγγίδη. Λίγο πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε ο Κατσουράνης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Είδηση: 33778

    [03] Ερωτήματα για Oικονομία, γερμανικές αποζημιώσεις στην Ώρα του Πρωθυπουργού

    Παρασκευη, 26 02 2010 09:58

    Τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, θα κυριαρχήσουν στα ερωτήματα που θα θέσουν στον Γ. Παπανδρέου στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" τα κόμματα της Αριστεράς. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις, της Αλέκας Παπαρήγα για την επιβάρυνση της εργατικής τάξης από τα νέα μέτρα και του Αλέξη Τσίπρα για τις συνέπειες από την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων και την πρόταση για άρση της μονιμότητας. Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει ακόμα και σε ερώτηση που έχει καταθέσει για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33786

    [04] Ληστείες και πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη

    Παρασκευη, 26 02 2010 11:16

    Σειρά παραβατικών δραστηριοτήτων σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Από ίντερνετ καφέ στην οδό Μυστακίδου, άγνωστος με την απειλή όπλου, απέσπασε 350 ευρώ από τον υπάλληλο και διέφυγε. Το ποσό αντιστοιχούσε στις εισπράξεις της ημέρας. Άγνωστοι δράστες άδειασαν από το χρηματοκιβώτιο, που βρίσκεται στα γραφεία των κοιμητηρίων Ευόσμου Θεσσαλονίκης, ποσό που κυμαίνεται από 2.000 έως 3.000 ευρώ.

    Σε καφενείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, οπλοφόρος που σύμφωνα με την αστυνομία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πυροβόλησε και τραυμάτισε πελάτη του καφενείου. Ο δράστης που ήταν και μεθυσμένος, μετά τους αναίτιους πυροβολισμούς, διέφυγε και αναζητείται, ενώ ο 41χρονος τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 33793

    [05] ATHENS PHOTO: Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους

    Παρασκευη, 26 02 2010 10:46

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα Athens Voice, ζήτησε από τους αναγνώστες της να δουν την Αθήνα μέσα από το φακό της φωτογραφικής μηχανής τους και να στείλουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Εξακόσιοι Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν, βγήκαν στους δρόμους και φωτογράφισαν τα μικρά και μεγάλα παράδοξα της πρωτεύουσας. Η έκθεση με τίτλο "Athens Photo" βρίσκεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 33792

    [06] Η σωματική άσκηση κάνει καλό και στο μυαλό

    Παρασκευη, 26 02 2010 11:11

    Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες που υποστήριζαν ότι "νους υγιής εν σώματι υγιεί". Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό παιδιατρικής "The Journal of Pediatrics", η σωματική άσκηση βελτιώνει και τους βαθμούς των μαθητών, εκτός από την υγεία τους.

    Οι μαθητές και φοιτητές που ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση, δεν βελτιώνουν μόνο την φυσική υγεία τους, αλλά και τη νοητική, καθώς τείνουν να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους

    "Για άριστη λειτουργία του εγκεφάλου, είναι καλό ο μαθητής να κάνει αεροβική άσκηση και να έχει υγιή σωματότυπο" τονίζουν οι επιστήμονες.

    Οι Αμερικανοί επιστήμονες σύγκριναν στοιχεία για τη σωματική κατάσταση και το βάρος χιλιάδων μαθητών σε σχέση με τις επιδόσεις τους σε διαγωνίσματα μαθηματικών και γλώσσας. Διαπίστωσαν ότι όσοι μαθητές είχαν ανώτερη φυσική κατάσταση και κανονικό βάρος, πέτυχαν βαθμούς πάνω από το μέσο όρο. Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά σημείωσαν σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ. Οι ερευνητές φρόντισαν να απομονώσουν άλλους παράγοντες, όπως το εισόδημα των γονιών, το φύλο, την εθνικότητα κ.α.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν και οι μελλοντικές μελέτες (που, όπως είπαν, είναι ανάγκη να γίνουν) επιβεβαιώσουν τη συσχέτιση ανάμεσα στη φυσική και τη νοητική υγεία, τότε το σχολείο και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να επενδύσει σοβαρά στην αναβάθμιση της σωματικής εκπαίδευσης των μαθητών, ώστε, πέρα από την υγεία, να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 33794

    [07] Έκλεισαν τα Αιολικά Νέα

    Παρασκευη, 26 02 2010 10:07

    Αρνητική εξέλιξη για τον Τύπο αποτελεί η απόφαση των ιδιοκτητών της καθημερινής εφημερίδας "Αιολικά Νέα", με έδρα τη Μυτιλήνη, να αναστείλουν την έκδοσή της μετά από 20 χρόνια προσφοράς στη δημοσιογραφία και ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή της περιφέρειας βορειοανατολικού Αιγαίου.

    Oι εκδότες της εφημερίδας Γιώργος και Τζούντυ Κονδυλούδη σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: "Μετά από ώριμη σκέψη και με πόνο ψυχής ανακοινώνουμε την αναστολή έκδοσης των εφημερίδων μας Αιολικά Νέα και Κυριακάτικα Αιολικά. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτή την επώδυνη απόφαση διότι διαπιστώσαμε ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους με την εγκυρότητα και τη γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια. Δεδομένου ότι η επιχείρηση από οικονομικής απόψεως είναι απόλυτα υγιής και βιώσιμη, υποσχόμαστε προς όλους τους προμηθευτές μας, το δημόσιο και τους εργαζόμενους ότι θα είμαστε συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση προς τούτο είναι την ίδια συνέπεια να δείξουν και οι πελάτες-οφειλέτες της επιχείρησής μας. Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το σύνολο των απαιτήσεων της εφημερίδας υπερκαλύπτει τις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων αποζημιώσεων του προσωπικού".

    H EΣΗΕΠΗΝ σε δελτίο που εξέδωσε αναφέρει ότι: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, αιφνιδιαστική, ανάλγητη και ηθικά καταδικαστέα απόφαση της ιδιοκτησίας των «Αιολικών Νέων» Μυτιλήνης η οποία, κυριολεκτικά εν μια νυκτί έβαλε λουκέτο, αναστέλλοντας την έκδοση της εφημερίδας και αφήνοντας στο δρόμο 20 εργαζόμενους. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, οι άνθρωποι δηλαδή που με μόχθο, με προσωπικές θυσίες και αυταπάρνηση, με αίσθημα ευθύνης, όραμα και σεβασμό στην αλήθεια και στην δεοντολογία, έκτισαν το ισχυρό όνομα της εφημερίδας, ενημερώθηκαν για την αναστολή της έκδοσης της από δελτίο τύπου που εστάλη σε άλλες εφημερίδες του νησιού, ενώ όταν πήγαν στη δουλειά τους βρήκαν τις πόρτες κλειδωμένες! Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους εκδότες των "Αιολικών Νέων" Γιώργο και Τζούντυ Κονδυλούδη, αφού η εφημερίδα, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στην ανακοίνωση τους με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2010, "από οικονομικής πλευράς είναι απολύτως υγιής και βιώσιμη", να ανακαλέσουν την απόφαση τους και να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης μιας τέτοιας απόφασης αλλά και τον αντίκτυπο που προξενεί στη ζωή και στο μέλλον των 20 συνεργατών τους. Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους φορείς της Λέσβου να στηρίξουν το αίτημα άμεσης επανέκδοσης της εφημερίδας ώστε, σε μια δύσκολη για τους εργαζόμενους συγκυρία, να μη χαθούν 20 θέσεις εργασίας. Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ δεν πρόκειται να δεχθεί παιχνίδια εργοδοτών στην πλάτη των εργαζομένων και θα εξαντλήσει κάθε νομικό και συνδικαλιστικό περιθώριο ώστε η εφημερίδα να παραμείνει εν λειτουργία και να συνεχίσει να ενημερώνει τον λαό της Λέσβου, συμβάλλοντας στον δημοκρατικό διάλογο και στον κριτικό έλεγχο της εξουσίας".

    Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο καθημερινό, αλλά και στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας αναφέρουν ότι: "Η εγκυρότητα, η ποιότητα και η οικονομική ευρωστία των δύο αυτών εφημερίδων οφείλονται στη δουλειά μας. Το υπάρχον προσωπικό είναι αυτό που δημιούργησε και διατήρησε το «ισχυρό όνομα» των δύο εκδόσεων, το οποίο τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκδότες. Όλοι εμείς εργαστήκαμε φιλότιμα και σκληρά χωρίς ποτέ να διεκδικήσουμε ούτε καν τα νόμιμα δικαιώματά μας, προσφέροντας εργασία υπό αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες. Όταν κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, δεχτήκαμε ωμούς εκβιασμούς και μας ασκήθηκε ψυχολογική βία, του τύπου "ή υποχωρείτε ή κλείνω". Σήμερα 20 εργαζόμενοι δεν έχουμε δουλειά. Είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του εκδοτικού ζεύγους να επικαλείται ανυπόστατους λόγους για το κλείσιμο των εφημερίδων, όταν προφανώς οι σκοποί είναι άλλοι. Λυπούμαστε για τον «πόνο ψυχής» τους" !

    Mε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου, τονίζει ότι: "Μετά την αργυρή επέτειο λειτουργίας των είκοσι ετών, μετά τις γιορτές και τα πανηγύρια, μετά την συγκίνηση από την αναπόληση της πετυχημένης διαδρομής, μετά το τραπέζωμα της "καλής" κοινωνίας, μετά τους πανηγυρικούς, μετά τα χωρίς φειδώ εγκώμια, μετά τις βραβεύσεις εργαζομένων, ακολουθεί το κλείσιμο της εφημερίδας, η απαξίωση των εργαζομένων, η κατασυκοφάντηση του συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής δράσης, η διάκριση των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, η διάκριση των εργαζομένων σε μαύρα πρόβατα και λίγα καλά άσπρα, η ανάδειξη του πατρικού και παιδαγωγικού ρόλου του εργοδότη".

    Τέλος σε ψήφισμα αλληλεγγύης που διακινούν οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως: "Πραγματικός λόγος της αναστολής λειτουργίας είναι η πρόθεση τρομοκράτησης των εργαζομένων της επιχείρησης, κάποιοι από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα πιέζονται ανελέητα να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας που δεν αντιστοιχούν στην πραγματική ειδικότητα που ασκούν".

    Είδηση: 33789

    [08] Κλειστά τρία σχολεία στον Πειραιά λόγω μολυσματικής μεταδοτικής νόσου

    Παρασκευη, 26 02 2010 10:04

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τρία σχολεία στον Πειραιά, μετά την εμφάνιση διαπιστωμένου κρούσματος μολυσματικής μεταδοτικής νόσου (ψώρας). Πρόκειται για το 1ο Νηπιαγωγείο, το 6ο και το 52ο Δημοτικό, που συστεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα και στα οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, εντομοκτονία και καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου, από συνεργεία της Νομαρχίας Πειραιά.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33788

    [09] ΕΕ: Συνεδρίαση για τους μετανάστες

    Πεμπτη, 25 02 2010 20:12

    Με θέμα την παράνομη μετανάστευση κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο, συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Τα κυριότερα σημεία

    "Το πρόβλημα της ανατολικής Μεσογείου, το πρόβλημα της νότιας Ευρώπης και των μεταναστευτικών πιέσεων, είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης. Ένα πρόβλημα το οποίο πολιτικά είναι δύσκολα διαχειρίσιμο, κοινωνικά είναι δυσβάσταχτο και ανθρωπιστικά απαράδεκτο. Η Ελλάδα επιθυμεί να διαχειρίζεται τις ανθρώπινες ψυχές με τρόπο που αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ανθρώπινη υπόσταση, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ανθρώπινες ελευθερίες, το διεθνές δίκαιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δεν μπορούμε, σε καμιά περίπτωση, μόνοι μας να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη. Ζητήσαμε τη στήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ και φαίνεται ότι δρομολογούνται λύσεις, δρομολογούνται πολιτικές".

    Αναφερόμενος στην εγκατάσταση στον Πειραιά του επιχειρησιακού βραχίονα για την ανατολική Μεσόγειο του οργανισμού φύλαξης και επιτήρησης των συνόρων της Ευρώπης, Frontex, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι: "Εμείς δηλώσαμε ότι θα είμαστε έτοιμοι την 1η Ιουλίου να λειτουργήσει αυτό το γραφείο στον Πειραιά, έτσι ώστε να αρχίσουν να εργάζονται όλα μαζί τα κράτη μέλη να ενισχυθεί ο επιχειρησιακός μηχανισμός σε μέσα, εναέρια και πλωτά, σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ειδικούς, έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί το προσεχές διάστημα. Εμείς από την πλευρά μας, ήδη έχουμε πολύ σπουδαία αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των συνόρων. Θέλω να σας πω ότι ήδη ένα πολύ αποφασιστικό μήνυμα έχουμε στείλει προς τους διακινητές: Η έξοδος της χώρας πλέον δεν είναι ανοιχτή στον οποιονδήποτε για την υπόλοιπη Ευρώπη, για την Ιταλία. Τα δυο λιμάνια της χώρας, η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα, αλλά και τα κύρια αεροδρόμια της χώρας έχουν θωρακιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι σχεδόν αδύνατη η παράνομη έξοδος από τη χώρα".

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία, δήλωσε ότι έλαβε πρόσκληση από τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία το προσεχές διάστημα προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα αυτό.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 33773

    [10] Ο ευτυχισμένος γάμος απομακρύνει το εγκεφαλικό

    Παρασκευη, 26 02 2010 11:28

    Ο ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού για έναν άνδρα, ενώ ο αποτυχημένος να τον αυξήσει σημαντικά, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υπό τον καθηγητή Ούρι Γκόλντμπουρτ και παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ, μελέτησε 10.000 άνδρες με μέση ηλικία 49 ετών, για μεγάλο χρονικό διάστημα 34 ετών. Διαπίστωσε ότι τόσο οι άγαμοι όσο και όσοι ζουν σε προβληματικούς γάμους, έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους άνδρες έχουν έναν αρμονικό γάμο.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνα δείχνει τη δύναμη των σχέσεων αγάπης, αν και τόνισαν ότι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής ενός εγκεφαλικού είναι πάντα το υγιεινό στιλ ζωής, που περιλαμβάνει τακτική σωματική άσκηση, διατροφή με χαμηλά λιπαρά κ.α.

    Οι άγαμοι και οι δυστυχισμένοι παντρεμένοι βρέθηκαν να έχουν 64% μεγαλύτερη πιθανότητα θανατηφόρου εγκεφαλικού σε σχέση με τους ευτυχισμένους παντρεμένους, σύμφωνα με τους επιστήμονες

    Απομονώνοντας άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή πίεση αίματοςκαι το κάπνισμα, η μελέτη ανακάλυψε έντονη σχέση ανάμεσα στην ευτυχίατου γάμου και σε ένα μοιραίο εγκεφαλικό.

    "Δεν περίμενα ότι ένας αποτυχημένος γάμος θα είχε τόση στατιστικήσημασία (σ.σ. για εγκεφαλικό)", δήλωσε ο Γκόλντμπουρτ. Προηγούμενεςέρευνες έχουν δείξει ότι η ποιότητα των σχέσεων επηρεάζει σημαντικά τηνυγεία και ότι το άγχος μέσα σε ένα γάμο αυξάνει τον κίνδυνοεμφράγματος, ενώ αντίθετα η ευτυχισμένη σχέση μειώνει τον κίνδυνοκαρδιοπάθειας.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33795

    [11] Ο Marc Almond στο Gagarin 205

    Παρασκευη, 26 02 2010 09:54

    Την Παρασκευή 19 Μαρτίου το Gagarin υποδέχεται ξανά τον αγαπημένο μας Marc Almond, τον μεγάλο καλλιτέχνη, που υπήρξε φωνή και ηγέτης των περίφημων Soft Cell και των Marc and the Mambas. Ο Marc Almond επισκέπτεται την Αθήνα τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εμφάνισή του, αυτή τη φορά και με νέο άλμπουμ!

    Από το "Tainted Love" και το "Torch", μέχρι το "Something's Gotten Hold Of My Heart" και το "The Days Of Pearly Spencer", έχει να παρουσιάσει μία από τις πιο επιτυχημένες πορείες ανάμεσα στους σύγχρονούς του μουσικούς, εδώ και 30 χρόνια, όχι μόνο από εμπορικής απόψεως (οι δίσκοι του έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια πωλήσεων!), αλλά και - κυρίως -διότι η δουλειά του ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από μια ιδιαίτερη ποιότητα, χιούμορ και ρομαντισμό.

    Η συναυλία θα ξεκινήσει με την εμφάνιση ξεχωριστών καλεσμένων. Σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει πολύ σύντομα.

    Τοποθεσία: Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, Αθήνα

    Ημερομηνία: Παρασκευή 19 Μαρτίου, στις 21.00

    Πληροφορίες: www.gagarin205.gr

    Τιμές εισιτηρίων - Προπώληση: 30 ευρώ στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr, Ταμείο: 35 ευρώ

    Είδηση: 33787

    [12] ΗΠΑ: Προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία

    Παρασκευη, 26 02 2010 08:50

    Σταθερός στην επιλογή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, παραμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για μια επιλογή που επιχειρεί να πείσει για την ορθότητά της και τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

    Ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στις επιλογές του, ανεξάρτητα από την τελική στάση των Ρεπουμπλικάνων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιδιώκεται η σύνθεση και η συναίνεση. Μιλώντας σε διακομματική σύνοδο, ο κ. Ομπάμα τόνισε: "Δεν μπορεί να αγωνιζόμαστε ακόμα ένα χρόνο για το θέμα αυτό. Υπήρξαν πολλές προσπάθειες στη διάρκεια αυτού του μήνα, εδώ και πολλές εβδομάδες, δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να είχαμε επιτύχει κάποια πράγματα. Εάν δεν μπορέσουμε, τότε σκέφτομαι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις". Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Κιλ δήλωσε: "Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί καμία συμφωνία στο χρονικό πλαίσιο που ο πρόεδρος Ομπάμα έθεσε". Το θέμα των μεταρρυθμίσεων, αυτή την περίοδο, έχει μπλοκαριστεί στο Κογκρέσο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ Είδηση: 33782


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 February 2010 - 9:54:55 UTC