Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάλι η Αμερική ανησυχεί από την τρομοκρατία στην Ελλάδα
  • [02] Διόδια: Νέες τιμές τη Δευτέρα
  • [03] Ιταλία: Αντιδράσεις για το εμβόλιο της νέας γρίπης

    [01] Πάλι η Αμερική ανησυχεί από την τρομοκρατία στην Ελλάδα

    Παρασκευη, 15 01 2010 23:04

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό, αναφέρει το δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, το οποίο ανανεώθηκε χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές και με λιγοστές προσθήκες στο τμήμα που αφορά την ασφάλεια.

    Σε αυτό επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου από το Νότο και την Ανατολή προς τις χώρες που είναι μέλη της συνθήκης Σένγκεν και διαθέτει μια μακρά ακτογραμμή και πολλά νησιά, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ξένοι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

    Στο δελτίο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή, και επισημαίνεται ότι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συχνάζουν τουρίστες. Τονίζεται επίσης ότι πρόσφατες επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων έγιναν με ποικίλους τρόπους: τη χρήση βομβών μολότοφ, μικρά ή αυτόματα όπλα, όπως και με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Σημειώνεται το κτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία, άλλες κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές αμερικανικές και ελληνικές επιχειρήσεις, όπως και πρεσβεία των ΗΠΑ, έχουν δεχθεί επιθέσεις τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ διαπιστώνεται ο περιορισμός του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και εκρήξεων με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος απωλειών.

    Απεργίες και διαδηλώσεις χαρακτηρίζονται συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο του νόμου χωρίς να παρατηρούνται ακρότητες. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται μνεία στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, και στις αναταραχές που ακολούθησαν.

    Τα σχετικά δελτία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις χώρες ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στην περίπτωση της Ελλάδας η προηγούμενη φορά ήταν πριν από δέκα μήνες, στις 12 Μαρτίου 2009. Είδηση: 32015

    [02] Διόδια: Νέες τιμές τη Δευτέρα

    Παρασκευη, 15 01 2010 20:52

    "Πρεμιέρα" των νέων τιμών από τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας, των διοδίων στα διόδια Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Οι νέες τιμές που ανακοίνωσε η "Ολυμπία οδός" είναι:

    2 ευρώ από 1,90 για τα δίκυκλα

    2,90 ευρώ από 2,80 για τα μικρά φορτηγά

    7,20 ευρώ από 7 για τα μεγάλα φορτηγά

    για τα ρυμουλκούμενα με τουλάχιστον τέσσερις άξονες 10,10 ευρώ έναντι 9,90 Είδηση: 32013

    [03] Ιταλία: Αντιδράσεις για το εμβόλιο της νέας γρίπης

    Παρασκευη, 15 01 2010 20:03

    Σε ομαδική αγωγή προσανατολίζονται Ιταλοί πολίτες, με στόχο την επιστροφή χρημάτων που έχουν δοθεί για την αγορά εμβολίων κατά της γρίπης Η1Ν1, μετά από παραγγελία της κυβέρνησης. Η κατάθεση της ομαδικής αγωγής θα γίνει μέσω της ένωσης των Ιταλών καταναλωτών Codacons.

    Αίτημα της Codacons, με αποδέκτη το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Οικονομίας και το Γενικό Διευθυντή Υγείας, είναι η διακοπή της σύμβασης μεταξύ των ιταλικών αρχών και τςη φαρμακοβιομηχανίας που ανέλαβε να προμηθεύσει τη χώρα με τα σχετικά εμβόλια.

    Οι χρήστες του εθνικού συστήματος υγείας, υπολογίζονται σε περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι και το ποσό που πλήρωσε η γειτονική μας χώρα για την αγορά εμβολίων είναι 186 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Codacons: "αποτελεί τεράστια σπατάλη, δεδομένης της μικρής αποδοχής που είχε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό" και το γεγονός ότι ο συναγερμός για την πανδημία ήταν "αβάσιμος και υπερβολικός". Ο αριθμός των εμβολιασθέντων στην Ιταλία δεν έχει ξεπεράσει τους 875.000 ανθρώπους.

    Το Βέλγιο μείωσε την παραγγελία του από τη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline (GSK), από 12,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Η1Ν1 σε 4,3 εκατομμύρια, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να εξοικονομήσει 33 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 10,5 εκατομμύρια των Βέλγων εμβολιάστηκαν περίπου 1,5 εκατομμύριο και η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει 1,2 εκατομμύρια δόσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 32012


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 January 2010 - 21:50:08 UTC