Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο νοσοκομείο ο Λεωνίδας Κύρκος
  • [02] Σχολιάστρια στο Fox News η Σάρα Πέιλιν
  • [03] Κανονικά το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
  • [04] Συγκλονίζει η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή
  • [05] Πέθανε η γυναίκα που διέσωσε το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
  • [06] Σε επιφυλακή η Βαγδάτη
  • [07] Νεκρός καθηγητής από έκρηξη στην Τεχεράνη
  • [08] Λίγα κιλά παραπάνω κάνουν καλό στην υγεία

    [01] Στο νοσοκομείο ο Λεωνίδας Κύρκος

    Τριτη, 12 01 2010 08:46

    Στο Ιπποκράτειο διεκομίσθη ο Λεωνίδας Κύρκος, έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε σε προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και του πνεύματος, στην Αίγλη του Ζαππείου. Μετά τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, θα παραμείνει όμως προληπτικά για νοσηλεία. Στο δείπνο που παρέθεσε σε 45 προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και της οικονομίας, απηύθυνε έκκληση για συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

    Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δήλωσε πως το μήνυμα Παπανδρέου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" απηχεί πλήρως την πραγματικότητα, ενώ άφησε αιχμές εναντίον της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε δήθεν επαναστάτη που ονειρεύεται τα Δεκεμβριανά 2.

    Στο δείπνο το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι ήρθε η ώρα να σπάσουμε τα τείχη των αντιπαραθέσεων και να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις πάνω σε αρχές.

    Μεταξύ άλλων, προσκλήσεις έλαβαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρώην Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Φώτης Κουβέλης από την ανανεωτική πτέρυγα της Κουμουνδούρου, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, και ακόμα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

    Πάντως η μη πρόσκληση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Κουμουνδούρου. Επικριτική ήταν και η στάση του ΚΚΕ.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Πρόσκληση για συνεννόηση απέναντι στην κρίση Είδηση: 31798

    [02] Σχολιάστρια στο Fox News η Σάρα Πέιλιν

    Τριτη, 12 01 2010 09:20

    Πολυετές συμβόλαιο με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News υπέγραψε η Σάρα Πέιλιν. Στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων της, η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα, θα κάνει πολιτικές αναλύσεις ενώ θα παρουσιάζει και κάποια επεισόδια για ένα νέο ριάλιτι show με τίτλο "Αληθινές αμερικανικές ιστορίες". Η χρηματική αμοιβή που θα λαμβάνει για τα νέα της καθήκοντα, δεν έχει γίνει γνωστή. To Fox News ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και η ένταξη της Πέιλιν στο δυναμικό του σηματοδοτεί ακριβώς αυτήν γραμμή. Μετά την παραίτησή της τον περασμένο Αύγουστο από τη θέση του κυβερνήτη, η Πέιλιν, κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό της βιβλίο "Επαναστατώντας: μία αμερικανική ζωή", που έχει γίνει ανάρπαστο στα βιβλιοπωλεία.

    Ενθουσιασμός και από τις δυο πλευρές

    Ενθουσιασμένη για την ένταξη της στο δυναμικό του Fox News δήλωσε η Πέιλιν, μιλώντας στους φίλους και υποστηρικτές της μέσω του facebook.

    Ενθουσιασμένοι δηλώνουν και εκπρόσωποι του τηλεοπτικού δικτύου και εκτιμούν ότι η ένταξη της πρώην κυβερνήτου της Αλάσκα θα αυξήσει την τηλεθέαση του σταθμού μεταξύ των συντηρητικών τηλεθεατών.

    Η Σάρα Πέιλιν δεν είναι η πρώτη πολιτικός των Ρεπουμπλικανών που εργάζεται για το Fox News του Ρούπερτ Μέρντοχ.

    Στο τηλεοπτικό δίκτυο έχουν εργασθεί πολιτικές προσωπικότητες του ίδιου χώρου όπως ο Κάρλ Ρόουβ, Νιού Τζίνγκριχ κα.

    Πηγή: Reuters - AFP Είδηση: 31801

    [03] Κανονικά το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

    Τριτη, 12 01 2010 10:12

    Κανονικά θα δοθεί το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εργασίας. Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, είπε ότι πράγματι υπήρξε πρόβλημα με το επίδομα, αλλά το θέμα ρυθμίστηκε και το επίδομα θα δοθεί κανονικά. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει πως την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό και την Πέμπτη δεν θα μπορεί να δοθεί το επίδομα ανεργίας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 31807

    [04] Συγκλονίζει η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

    Τριτη, 12 01 2010 10:14

    Συγκλονίζει την κοινή γνώμη στην Κύπρο η εν ψυχρώ δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" Άντη Χατζηκωστή, το βράδυ της Δευτέρας. Η δολοφονία διαπράχθηκε από δύο άτομα που είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του σε προάστιο της Λευκωσίας, πολύ κοντά στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας. Ο ένας από τους δράστες πλησίασε το θύμα μόλις βρήκε από το αυτοκίνητό του για να μπει στο σπίτι του γύρω στις 8.30 μ.μ. και έριξε εναντίον του δύο πυροβολισμούς. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, ενώ οι δύο δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή της δολοφονίας επιβαίνοντας μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού. Η είδηση της δολοφονίας είναι πρωτοσέλιδο-κύριο θέμα όλων των σημερινών εφημερίδων στην Κύπρο, επισκιάζοντας την έναρξη των εντατικών διαπραγματεύσεων Χριστόφια-Ταλάτ για το Κυπριακό.

    Με κυνηγετικό όπλο ο φόνος - Ερευνώνται τα κίνητρα

    Είναι πολύ πρόωρο και παρακινδυνευμένο να λεχθεί ο,τιδήποτε για τα κίνητρα των δραστών της δολοφονίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός. «Υπάρχει κάποιος προσανατολισμός, αλλά δεν είναι φρόνιμο να ανακοινωθεί ο,τιδήποτε», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, από προκαταρκτικές εξετάσεις, ο Άντης Χατζηκωστής, ενώ εξήρχετο του οχήματος του, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς προφανώς από κυνηγετικό όπλο, διότι δεν βρέθηκαν κάλυκες.

    Είπε επίσης ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά, στην οποία αξιολογήθηκε η κατάσταση και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα. Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμα ότι ήδη ανακρίθηκαν κάποια άτομα και αναμένεται να ανακριθούν και άλλα. Η αστυνομία, κατέληξε, αξιολογεί τα πάντα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξιχνιασθεί η υπόθεση.

    Αποτροπιασμό εξέφρασε η πολιτική ηγεσία

    Αποτροπιασμό για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναχωρώντας από το προεδρικό μέγαρο για την οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου πραγματοποιούνται οι εντατικές συνομιλίες για το κυπριακό.

    "Ανεξαρτήτως αντιλήψεων με τον Κωστή (τον πατέρα του Αντη Χατζηκωστή) και τον Αντη, έχω διαχρονικά μια πολύ καλή σχέση και έτσι η θλίψη μου γίνεται ακόμα περισσότερη και ένεκα της γνωριμίας μας και των φιλικών οικογενειακών μας σχέσεων'', είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αστυνομία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της για να διαλευκανθεί αυτό το στυγερό έγκλημα.

    Τη δολοφονία καταδίκασαν με ανακοινώσεις τα πολιτικά κόμματα, η Ένωση Συντακτών, ο Σύνδεσμος Εκδοτών και άλλοι φορείς της Κύπρου.

    Οι εφημερίδες της Κύπρου για τη δολοφονία

    Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Εν ψυχρώ δολοφονία", και γράφει ότι ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από τη στυγερή δολοφονία του ανθρώπου των ΜΜΕ Άντη Χατζηκωστή.

    Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Με σφαίρες νίκησαν τον Άντη" γράφει ότι η Αστυνομία άρχισε ανθρωποκυνηγητό με στόχο τη σύλληψη των δολοφόνων του, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. Η "Μ" γράφει ότι η άνανδρη δολοφονία του Χατζηκωστή προκάλεσε δικαιολογημένα ισχυρό σοκ στη δημοσιογραφική οικογένεια και διερωτάται "αν η δολοφονία σημαίνει την αρχή της αποσταθεροποίησης στον τόπο αφού νεκροί ξεθάβονται και ζωντανοί δολοφονούνται με τόση ευκολία".

    Ο "Πολίτης" έχει τίτλο "Ενέδρα θανάτου - Οικονομικά κίνητρα βλέπει η Αστυνομία" και αναφέρεται στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία επικεντρώνει την προσοχή της στις κάμερες ασφαλείας της Αμερικάνικης Πρεσβείας αλλά και οικιών της περιοχής.

    Η "Σημερινή", η οποία ανήκει στο συγκρότημα "ΔΙΑΣ" με πηχυαίο τίτλο και σχετικό φωτορεπορτάζ, προβάλλει αποκλειστικά τη δολοφονία του διευθύνοντα συμβούλου του συγκροτήματος. "Μόλις είχε αφιχθεί στο σπίτι του, μετά από μια παραγωγική μέρα στο γραφείο, στη διάρκεια της οποίας συζητούσε με συνεργάτες του και διευθυντικά στελέχη του συγκροτήματος τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά του" , γράφει η εφημερίδα και τονίζει ότι το συγκρότημα ΔΙΑΣ και οι εργαζόμενοι σε αυτό πενθούν και "δεν πρόκειται να υποκύψουν στην τρομοκρατία".

    Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Δολοφόνησαν τον Άντη" γράφει ότι ένας από τους πιο δραστήριους και αγαπητούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ και γιός του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του χθες βράδυ. Καταζητούνται δύο εκτελεστές που διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο "Ζούμε σε ζούγκλα;" η εφημερίδα γράφει: "Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή είναι αποκορύφωμα της πανάθλιας κατάστασης, που βιώνει η κυπριακή κοινωνία τον τελευταίο καιρό και χαρακτηρίζεται από την ανομία, που αγγίζει τα όρια της διάλυσης και από τις πρωτοφανείς αντικοινωνικές προκλήσεις". Προστίθεται, δε, σε μια σειρά από γεγονότα πρωτοφανή για τον τόπο, όπως η αρπαγή της σορού του τέως προέδρου Τ. Παπαδόπουλου, πριν από ένα μήνα.

    Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Στυγεροί δολοφόνοι" εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Άντη Χατζηκωστή. Όπως γράφει, θρασύτατοι δολοφόνοι έστησαν καρτέρι και δολοφόνησαν τον Χατζηκωστή εν ψυχρώ.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ιδιοκτήτης ΜΜΕ εκτελέστηκε" γράφει ότι ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Άντης Χατζηκωστής πυροβολήθηκε δύο φορές εξ' επαφής έξω από την οικία του από κουκουλοφόρο ο οποίος ανέβηκε πάνω σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε άλλο άτομο και απομακρύνθηκαν από τη σκηνή.

    Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Κύπρος: Δολοφονία του διευθυντή τηλεοπτικού καναλιού Είδηση: 31808

    [05] Πέθανε η γυναίκα που διέσωσε το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

    Τριτη, 12 01 2010 09:53

    Η Μιπ Γκις, η γυναίκα που διέσωσε το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ μετά τη σύλληψη της νεαρής και της οικογένειάς της από τους Ναζί, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 100 ετών, όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα που αψήφησε τους Ναζί και έκρυψε επί δύο χρόνια την οικογένεια Φρανκ άφησε την τελευταία της πνοή στο γηροκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά από μια πτώση που είχε τον περασμένο μήνα.

    Η Γκις, που δεν ήταν η ίδια Εβραία, προμήθευε με τρόφιμα και βιβλία την Άννα, τους γονείς της, την αδελφή της και άλλους τέσσερις Εβραίους που κρύβονταν επί 25 μήνες, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια σοφίτα στο Άμστερνταμ.

    Μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από την Γκεστάπο, η Γκις μάζεψε τα σημειωματάρια και τα χαρτιά της νεαρής Άννας και τα κλείδωσε σε ένα συρτάρι για να της τα δώσει μετά τον πόλεμο. Αρνήθηκε μάλιστα να τα διαβάσει, υποστηρίζοντας ότι η ιδιωτική ζωή ακόμη και των εφήβων είναι ιερή. Αργότερα πάντως φέρεται να είπε ότι αν διάβαζε τότε το ημερολόγιο θα το είχε κάψει γιατί ενοχοποιούσε όσους βοήθησαν την οικογένεια.

    Το ημερολόγιο, που είχε δοθεί ως δώρο στην Άννα για τα 13α γενέθλιά της, καταγράφει της ζωή στην κρυψώνα της από τις 12 Ιουνίου 1942 μέχρι την 1η Αυγούστου 1944. Το δημοσίευσε το 1947 ο πατέρας της Άννας, Ότο Φρανκ, ο μόνος από τους οκτώ που επέζησαν από τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Άννα πέθανε από τύφο σε ηλικία 15 ετών στο στρατόπεδο Μπέργκεν-Μπέλσεν, τον Μάρτιο του 1945.

    Για το θάρρος που επέδειξε η Μιπ Γκις είχε τιμηθεί από το ισραηλινό Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ, από τη γερμανική κυβέρνηση, από το ολλανδικό κράτος και από διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Η ίδια ωστόσο αρνιόταν τον τίτλο της "ηρωίδας" υποστηρίζοντας ότι έκανε απλά το καθήκον της.

    Ο σύζυγός της, Γιαν Γκις, που είχε και αυτός βοηθήσει τους Φρανκ να κρυφτούν και τους εξασφάλιζε τρόφιμα μέσω της ολλανδικής αντίστασης, πέθανε το 1993.

    Πηγή: ΑΠΕ-MΠΕ, BBC

    Διαβάστε επίσης: Anne Frank diary guardian Miep Gies dies aged 100 Είδηση: 31806

    [06] Σε επιφυλακή η Βαγδάτη

    Τριτη, 12 01 2010 09:06

    Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν σήμερα, Τρίτη, μεγάλες περιοχές της Βαγδάτης και προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες μετά τις πληροφορίες ότι υπάρχουν παγιδευμένα αυτοκίνητα, ανακοίνωσαν αρμόδιες πηγές. Οι δυνάμεις ασφαλείας "έλαβαν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια, στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας στις περισσότερες συνοικίες της Βαγδάτης", επισήμανε ο Κάσεμ Ατα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε πως πληροφορίες έκαναν λόγο για την παρουσία παγιδευμένων αυτοκινήτων.

    "Υπάρχουν φόβοι για την είσοδο στην πόλη παγιδευμένων αυτοκινήτων και η γενική διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας διέταξε να αποκλειστούν όλες οι είσοδοι στην πρωτεύουσα", υπογράμμισε ο ίδιος.

    Το κέντρο της Βαγδάτης έχει παραλύσει και μόνο μια γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Τίγρη και ενώνει τη βόρεια με τη νότια Βαγδάτη παραμένει ανοικτή στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στις 19 Αυγούστου, στις 25 Οκτωβρίου και στις 8 Δεκεμβρίου παγιδευμένα αυτοκίνητα που συχνά οδηγούσαν καμικάζι επιτέθηκαν εναντίον των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, εναντίον της έδρας του κυβερνήτη της Βαγδάτης και δικαστηρίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 385 άνθρωποι και να τραυματιστούν 1.500.

    Μετά τις επιθέσεις αυτές η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την ασφάλεια στην Βαγδάτη, εγκαθιστώντας δεκάδες οδοφράγματα σε στρατηγικά σημεία και αποκλείοντας πολλούς δρόμους, ενώ πάνω από την πρωτεύουσα πετούν πολλά ελικόπτερα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31800

    [07] Νεκρός καθηγητής από έκρηξη στην Τεχεράνη

    Τριτη, 12 01 2010 09:01

    Έκρηξη βόμβας στην Τεχεράνη προκάλεσε το θάνατο καθηγητή πανεπιστημίου, όπως μετέδωσε η αγγλόφωνη τηλεόραση Press TV σε έκτακτο δελτίο της. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό. Ο ιρανός πανεπιστημιακός Μασούντ Μοχαμάντι ήταν "καθηγητής ειδικευμένος στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας", δήλωσε αργότερα ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης Αμπάς Τζαφάρι Ντολαταμπάντι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

    Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αποδώσουν την επίθεση στους "αντεπαναστάστες" και το Ισραήλ, ενώ ο επίσημος τηλεοπτικός σταθμός Αλ-Αλάμ, επικαλούμενος "καλά πληροφορημένους αξιωματούχους", μετέδωσε ότι "λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της έκρηξης, για την επίθεση μπορεί να ευθύνονται "οι υποκριτές" (οι Μουτζαχεντίν του λαού"), ή το σιωνιστικό καθεστώς", δηλαδή το Ισραήλ.

    Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι ο "Μασούντ Μοχάμαντ ήταν ένας πρωτοπόρος και αφοσιωμένος καθηγητής που μαρτύρησε σε μία τρομοκρατική επίθεση των αντεπαναστατών και στοιχείων της παγκόσμιας καταπίεσης", αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θύμα είχε πολιτικές αρμοδιότητες.

    Διαβούλευση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες πέντε υπερδυνάμεις που ασχολούνται με το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της εβδομάδος, προκειμένου να διαβουλευθούν σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον.

    «Η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) θα συνεδριάσει στη Νέα Υόρκη στα τέλη της εβδομάδος, και θα εξετάσει το επίπεδο των κυρώσεων που θα πρέπει να επιδιώξουμε», τόνισε η Κλίντον καθ' οδόν προς η Χαβάη.

    Η Τεχεράνη, που ήδη υφίσταται κυρώσεις από τον ΟΗΕ για την πυρηνική πολιτική της, απειλείται με νέα μέτρα εφόσον επιμείνει στην άρνησή της να παγώσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, δραστηριότητα που έχει καταδικάσει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 31799

    [08] Λίγα κιλά παραπάνω κάνουν καλό στην υγεία

    Τριτη, 12 01 2010 10:43

    Μερικά παραπανίσια κιλά, στα οπίσθια, στους γλουτούς και στα μπούτια κάνουν καλό στην υγεία και προστατεύουν τον οργανισμό από προβλήματα στην καρδιά και στον μεταβολισμό σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς.

    Το λίπος στους γλουτούς «καθαρίζει» τα επιβλαβή λιπαρά οξέα και περιέχει ένα αντί -φλεγμονώδη παράγοντα που σταματά την απόφραξη των αρτηριών ενώ αντιθέτως, το λίπος γύρω από τη μέση δεν παρέχει καμία προστασία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο μέλλον οι γιατροί θα μπορούν να βρουν τρόπους στην ανακατανομή λίπους στους γοφούς για την προστασία από καρδιαγγειακές και μεταβολικές παθήσεις όπως ο διαβήτης. Είδηση: 31813


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 January 2010 - 9:51:50 UTC