Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται το κύμα πανδημίας
  • [02] Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσοχοϊδη

    [01] Κορυφώνεται το κύμα πανδημίας

    Κυριακη, 06 12 2009 19:45

    Δύο θάνατοι, ένας 62χρονος και μία 47χρονη γυναίκα, χρόνια πάσχοντες, είναι τα τελευταία θύματα του ιού της νέας γρίπης, τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 32. Επίσης, 38 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής, ανάμεσά τους ένα 7χρονο κορίτσι, μία 26χρονη έγκυος γυναίκα.

    Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τη νέα γρίπη μετά το θάνατο 47χρονης, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.Η γυναίκα, η οποία έπασχε από σύνδρομο Down, νοσογόνο παχυσαρκία και θυρεοειδοπάθεια, παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε.

    Παράλληλα, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση 4 ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης: 48χρονη με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη, 45χρονη υπέρβαρη με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος, άνδρας 27 ετών, με ιστορικό κακοήθειας και -χωρίς διασωλήνωση- μία έγκυος 26 ετών.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κύμα πανδημίας βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του. Το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας καλεί τον πληθυσμό να εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, για να αναπτύξει εγκαίρως αντισώματα, ενόψει της κορύφωσης της πανδημίας. Συνολικά 200.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας, ενώ έχουν καταγραφεί 110 παρενέργειες, όλες ήπιας μορφής. Για τους εμβολιασμούς δεν θα κλείνονται ραντεβού, αλλά θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Στα 31 τα θύματα από τη νέα γρίπη στη χώρα μας Είδηση: 30477

    [02] Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσοχοϊδη

    Κυριακη, 06 12 2009 21:00

    Βολές κατά του σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποτροπή των επεισοδίων κατά τις εκδηλώσεις στην πρώτη επέτειο από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου εξαπολύει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για "αστυνομική βία", "παράνομες προσαγωγές" και "προσωπική βεντέτα του Μ. Χρυσοχοϊδη με τους αναρχικούς που οδηγεί στην κλιμάκωση της έντασης. Για "ψεύδη, διγλωσσία και ψηφοθηρικά κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ" κάνει λόγο ο υπουργός στην απάντησή του.

    Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

    "Το χρονικό των προαναγγελθέντων επεισοδίων, φρόντισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να μην διαψευστεί. Με απίστευτη βία διέταξε τις αστυνομικές δυνάμεις να εφαρμόσουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής, παραβιάζοντας όλη τη σχετική νομοθεσία και το Σύνταγμα.

    Εξαπέλυσαν προληπτική επίθεση στο Κερατσίνι και στα Εξάρχεια, χωρίς Εισαγγελέα, παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο και εισβάλλοντας στο Δημαρχείο Κερατσινίου χωρίς άδεια της αρχής. Η προσαγωγή ατόμων και η μετατροπή τους σε κατηγορούμενους, χωρίς την τήρηση του νόμου, καθώς και η αθρόα προσαγωγή διαδηλωτών, πριν καν φτάσουν στη διαδήλωση, ήταν βέβαιο ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις, ώστε να επιβεβαιωθεί η προαναγγελία τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η βεντέτα του κ. Χρυσοχοΐδη με τους αναρχικούς και η στρατικοποίηση της αντιπαράθεσης, εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική έκφραση και διαμαρτυρία. Καλούμε την κυβέρνηση να επέμβει άμεσα στο σχεδιασμό της ανεξέλεγκτης καταστολής που εφαρμόζει ο υπουργός της.

    Η υπονόμευση της διαδήλωσης της Δευτέρας, που αποτελεί έναν επιπλέον στόχο της αστυνομικής βίας που εκδηλώθηκε στη σημερινή πορεία ώστε να μην κατέβουν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

    Η νεολαία δεν τρομοκρατείται. Αγωνίζεται για τα αυτονόητα και κανείς και τίποτα δεν θα υπονομεύσει τη συλλογική της έκφραση. Η μαζική συμμετοχή της στο σημερινό συλλαλητήριο και παραμονή της ως το τέλος, παρά την καταστολή και τη ρίψη δακρυγόνων, αποδεικνύει ότι το ρεύμα της αμφισβήτησης δεν γυρνάει πίσω.

    Οι σχεδιασμένες επιθέσεις από ομάδες οπαδών της τυφλής βίας και η στρατηγική της έντασης που έχουν επιλέξει, δεν επηρεάζει τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας, που υιοθετεί το δρόμο του συλλογικού αγώνα", αναφέρει η ανακoίνωση.

    Απάντηση Χρυσοχοϊδη

    "Προκαλεί κατάπληξη η ανακοίνωση Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, καθώς βρίθει από ψεύδη και ανακρίβειες και συνηγορεί επιπόλαια σε μια απολίτικη ιδεολογία της σύγκρουσης με προφανείς ψηφοθηρικούς στόχους. Στόχοι, σε κάθε περίπτωση, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, καθώς το συγκεκριμένο ακροατήριο είναι ξεκάθαρα αντι-κοινοβουλευτικό και όχι εξω-κοινοβουλευτικό όπως θα ήθελαν να πιστεύουν ορισμένοι. Άλλωστε, ο χουλιγκανισμός και οι βάνδαλοι δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία. Το γεγονός μάλιστα ότι υπάρχουν 2 τραυματίες πολίτες και 16 αστυνομικοί είναι ένα στοιχείο ευρύτερου προβληματισμού.

    Επί της ουσίας στα καταγγελλόμενα. Καταρχάς δεν υπήρξε καμία «προληπτική επίθεση στο Κερατσίνι και τα Εξάρχεια χωρίς Εισαγγελέα», για τον απλό λόγο ότι πρώτον δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά απολύτως νόμιμες ενέργειες των αστυνομικών αρχών, παρουσία Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να διασφαλίσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων αποτρέποντας έκνομες ενέργειες. Οι αιτιολογημένες προσαγωγές ατόμων δεν είναι παράνομες σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως επίσης δεν είναι παράνομη και η απαγγελία κατηγοριών από τις δικαστικές αρχές. Τα στοιχειώδη αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Προσωπικά δεν έχω καμία βεντέτα ούτε με τους αναρχικούς ούτε με κανέναν άλλον χώρο, πλην όσων αντιστρατεύονται τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προσωπική μου αντιπαράθεση είναι μόνο με ναζιστές, ρατσιστές και τρομοκράτες, με όποια ιδεολογική μεταμφίεση και αν εμφανίζονται.

    Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί κατάπληξη είναι η πολιτική διγλωσσία στην οποία επιδίδεται τόσο απροκάλυπτα ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλη τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου είχα επανειλημμένα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Τσίπρα, και πραγματικά εκπλήσσομαι με το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συνομιλίες μας και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας είναι όμως, αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

    Ωστόσο υπάρχει ένα σημείο που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τη γλώσσα της λογικής, «ότι οι σχεδιασμένες επιθέσεις από ομάδες της τυφλής βίας, δεν επηρεάζει τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας που υιοθετεί το δρόμο του συλλογικού αγώνα». Σε αυτό είμαστε απολύτως σύμφωνοι" απάντησε ο Μ. Χρυσοχοϊδη.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30480


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 December 2009 - 21:51:03 UTC