Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερις συλλήψεις για τη γιάφκα
  • [02] Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπό τον Γ. Παπανδρέου
  • [03] Χονγκ Κονγκ: Δύο νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη
  • [04] G20 στο Πίτσμπουργκ για την Οικονομία

    [01] Τέσσερις συλλήψεις για τη γιάφκα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται τα ευρήματα από τη γιάφκα, που ανακαλύφθηκε χτες Τετάρτη σε διώροφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Μέχρι στιγμής έγιναν πέντε προσαγωγές, οι οποίες οδήγησαν σε τέσσερις συλλήψεις, τριών ανδρών και μίας γυναίκας, ως υπόπτων, για ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών", και ενδεχομένως με μία ακόμη". Στην έφοδο που έγινε χθες το βραδύ στη μονοκατοικία, βρέθηκαν εκρηκτικά, όπως ένας ωρολογιακός μηχανισμός, πυροκροτητές, αλλά και μια χύτρα, κινητά, υπολογιστές και έντυπο υλικό, που παραπέμπουν στην οργάνωση.

    Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό και άλλων μελών της οργάνωσης. Το μεσημέρι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

    Εξάλλου το πρωί της Τετάρτης, είχε εκραγεί αυτοσχέδια βόμβα σε πολυκατοικία στο Κολωνάκι, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη και σύμφωνα με τις αρχές, η μέθοδος παραπέμπει στη συγκεκριμένη οργάνωση.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 27078

    [02] Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπό τον Γ. Παπανδρέου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 09 2009 09:24

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, προήδρευσε του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανώτατο όργανο του Οργανισμού, σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ηγέτες και προσωπικότητες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Ο Γ. Παπανδρέου παρέλαβε από τη σχετική επιτροπή το πόρισμα για τη διεθνή οικονομική κρίση. Το πόρισμα της σοσιαλιστικής διεθνούς θα συνδέει την οικονομική κρίση και τις προτάσεις για την αντιμετώπισή της με τις προτάσεις για το περιβάλλον.

    Στη συνέχεια, παρέστη σε δεξίωση του Μπιλ Κλίντον, με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου του οργανισμού του στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον κ. Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές και εξέφρασε την επιθυμία να λάβει ξανά μέρος στο Συμπόσιο της Σύμης.

    Μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    "Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχαμε τη συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με δυο κυρίαρχα θέματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα. Πρώτον, το θέμα της κλιματικής αλλαγής και δεύτερον, της οικονομικής κρίσης. Και θεωρώ επιτυχία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ότι πια όλα τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής τους το ζήτημα αντιμετώπισης της οικολογικής καταστροφής με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη, το Δεκέμβριο".

    "Νέο πρότυπο ανάπτυξης"

    "Θεωρώ επίσης επιτυχία ότι η Επιτροπή Στίγκλιτζ για την οικονομική κρίση καταθέτει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές, για προστασία των πολιτών, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αυτές οι προτάσεις θα σταλούν και στη συνάντηση των G20, που γίνεται εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές τις μέρες. Και αυτά τα δυο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σ' ένα πολύ απλό στόχο: να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, μια νέα συμφωνία που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια και συμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη με τη φύση, με το περιβάλλον" πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας, των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία. Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των επιτροπών, αλλά και θα έλεγα όλων των προοδευτικών, σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο, τα βάρη, για να πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα και άρα και τη βιωσιμότητα. Πιστεύω ότι τα συμπεράσματα αυτά είναι σημαντικά για τον πλανήτη μας, όμως είναι πολύ σημαντικά και για την Ελλάδα".

    Απαντώντας σε ερώτηση, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι "η Ελλάδα είναι απούσα από τη φετινή Γενική Συνέλευση", ο κ. Παπανδρέου είπε: "Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι απούσα από πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου είμαστε εδώ, δείχνει κάτι".

    Είδηση: 27076

    [03] Χονγκ Κονγκ: Δύο νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 09 2009 11:24

    Δύο νέοι θάνατοι από τη γρίπη Α (Η1Ν1) καταγράφηκαν στο Χονγκ Κονγκ ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων, στη χώρα, από τη νέα γρίπη σε 18 και οδηγώντας στο κλείσιμο και άλλων σχολείων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στον τομέα υγείας. Οι θάνατοι καταγράφηκαν την ώρα που η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της για τη λήψη αυστηρών μέτρων ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, με το κλείσιμο 25 σχολείων, όπου τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν σημειωθεί νέα κρούσματα.

    Τα τελευταία θύματα είναι δύο άνδρες, ηλικίας 63 και 34 ετών, με χρόνια προβλήματα υγείας αμφότεροι.

    Στο Χονγκ Κονγκ έχουν καταγραφεί 23.898 κρούσματα της νέας γρίπης, εκ των οποίων τα 97 κρίνονται ως σοβαρά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 27080

    [04] G20 στο Πίτσμπουργκ για την Οικονομία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 09 2009 11:43

    Οι ηγέτες των 20 πρώτων οικονομιών του πλανήτη συναντώνται σήμερα στο Πίτσμπουργκ για να θέσουν σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν τον περασμένο Απρίλιο, κυρίως ως προς τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Έναν χρόνο περίπου μετά το ξέσπασμα της μεγαλύτερης από το 1929 παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τη στιγμή που αρχίζει να είναι ορατό το τέλος της ύφεσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20, επισημαίνει στο μήνυμα χαιρετισμού της συνόδου ότι η διεθνής κοινότητα κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να αποφύγει μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή. Σε επιφυλακή βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, εν αναμονή των μεγάλων διαδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στην πόλη. Να μην ξεχάσουν τη σημασία της κλιματικής αλλαγής, ζήτησε με τον δικό της τρόπο η Greenpeace από τους ηγέτες του κόσμου.

    "Ωστόσο, οφείλουμε όλοι να θυμηθούμε ότι η αποστολή μας δεν έχει επιτελεσθεί", αναφέρει ο Aμερικανός πρόεδρος στο μήνυμά του καλώντας τους προσκεκλημένους του να επεξεργασθούν έναν νέο κώδικα ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη μιας τέτοιου είδους κρίσης.

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, καθώς και των αναδυομένων οικονομιών, θα συνέλθουν στο κέντρο διασκέψεων του Πίτσμπουργκ, του παλιού κέντρου της σιδηρουργίας στην Πενσιλβανία, η οποία έχει στραφεί προς την πράσινη οικονομία, για να διαπιστώσουν την πρόοδο που σημειώθηκε στον αγώνα κατά των φορολογικών παραδείσων, ενός από τους στόχους της τελευταίας συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 , η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στο Λονδίνο.

    Ως προς τα τραπεζικά μπόνους, άλλο μεγάλο θέμα στην ατζέντα της Ομάδας των 20, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. "Συζητούμε, τσακωνόμαστε, αλλά πρέπει να φθάσουμε σε συμφωνία", είπε.

    Η μεταρρύθμιση της επιτήρησης του χρηματοπιστωτικού τομέα παραμένει πηγή τριβών μεταξύ των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.

    Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν τον περιορισμό των τραπεζικών μπόνους, που τροφοδοτούν την οργή της κοινής γνώμης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίθετες με την επιβολή περιορισμών, στην επιδίωξή τους να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της ισχυρής χρηματοπιστωτικής τους κοινότητας, όπως και η Βρετανία.

    "Υπάρχουν τεράστιες αντιστάσεις στη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι τράπεζες αναπαράγουν πρακτικές που οδήγησαν στο πρόσφατο χάος. Οι τραπεζίτες συνεχίζουν να έχουν τεράστιες απολαβές, τη στιγμή που εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες έχουν χάσει τη θέση εργασίας τους", τόνισε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουΐς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

    Από το ίδιο βήμα, ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε την ενίσχυση της ρύθμισης όλων των κέντρων του χρηματοπιστωτικού τομέα, κατά τρόπον ώστε να τεθεί τέλος στην απληστία, στις υπερβολές και στις καταχρήσεις που οδήγησαν στην καταστροφή και ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη μια τέτοιας κρίσης.

    Άλλη πηγή διαφωνιών είναι η στρατηγική που πρέπει να υιοθετηθεί για την διασφάλιση της εξόδου από την κρίση, που φέρνει αντιμέτωπη τη Γερμανία, η οποία ζητεί το τέλος των προγραμμάτων ανάκαμψης, με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, οι οικονομίες των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο και φοβούνται την άνοδο της ανεργίας.

    Είδηση: 27081


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 September 2009 - 8:52:30 UTC