Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρελήφθη η πρώτη δόση των εμβολίων
  • [02] Ινδονησία: Νεκρός ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης
  • [03] Πώληση αποθεματικών σε χρυσό του ΔΝΤ για στήριξη των φτωχών οικονομιών

    [01] Παρελήφθη η πρώτη δόση των εμβολίων

    Κοινωνία

    Παρελήφθη την Παρασκευή η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τη νέα γρίπη, εν αναμονή της έγκρισης διάθεσής τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2010 θα συνεχίζονται σταδιακά οι παραδόσεις από τις κατασκευάστριες εταιρείες. Τα σκευάσματα θα αποθηκευτούν σε ειδικά ψυγεία στις νέες εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη.

    Η παραλαβή έγινε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έθεσε το υπουργείο Υγείας και η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες τρεις χώρες στην Ευρώπη που τα παρέλαβε.

    Σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν επαγγελματίες υγείας, έγκυοι και όσοι φροντίζουν βρέφη μέχρι 6 μηνών, ενώ σε δεύτερη φάση τα παιδιά.

    Εξάλλου, από την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, και στο οποίο περιλαμβάνονται 187 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26932

    [02] Ινδονησία: Νεκρός ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης

    Ειδήσεις

    Το θάνατο του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη στην Ινδονησία ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων ταυτοποίησης γενετικού υλικού που επιβεβαιώνουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας την περασμένη Πέμπτη είναι ο Νοορντίν Μοχάμαντ Τοπ. Η Ινδονησία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΝΑ Ασίας και πλέον πολυπληθής μουσουλμανική χώρα του κόσμου, βρισκόταν υπό έντονη πίεση να συλλάβει ή να σκοτώσει τον Τοπ, πριν από την προγραμματισμένη για το Νοέμβριο επίσκεψη στη χώρα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο Τοπ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας σε ένα σπίτι κοντά στο Σόλο της κεντρικής Τζακάρτα.

    Είχε γεννηθεί στη Μαλαισία και θεωρείτο ηγετικό στέλεχος μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης ομάδας που έχει αποσχιστεί από την Τζεμάα Ισλαμίγια και "εγκέφαλος" των αιματηρών επιθέσεων στο Μάριοτ (2003), στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Τζακάρτα (2004) και στο Μπαλί (2005).

    Λίγες μόλις ώρες μετά την επιχείρηση της Πέμπτης, η σορός του Τοπ αναγνωρίστηκε με βάση το αρχείο δαχτυλικών αποτυπωμάτων της αστυνομίας της Μαλαισίας, αλλά σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδονησίας δήλωσε ότι το "το γενετικό υλικό ταυτοποιήθηκε κατά 100%".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ινδονησία

    BBC: Indonesia militant confirmed deadΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26934

    [03] Πώληση αποθεματικών σε χρυσό του ΔΝΤ για στήριξη των φτωχών οικονομιών

    Ειδήσεις

    Στην απόφαση να πουλήσει περίπου 403 τόνων χρυσού από τα αποθεματικά του προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να διευκολυνθεί ο χρηματο-πιστωτικός θεσμός να βοηθήσει δανειακά τις φτωχές οικονομίες του πλανήτη, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Έκτακτος δανεισμός

    Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές στην Ουάσινγκτον ανέφεραν σχετικώς ότι "πωλείται περίπου το 1/8 των αποθεματικών του ΔΝΤ σε χρυσό" με τίμημα -σε αγοραίες τιμές του πολυτίμου μετάλλου- "τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου".

    Στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε, και υπογράφεται από τον Γενικό διευθυντή Ντομινίκ Στρος-Καν, αφού εκφράζεται η ικανοποίηση που, κατ'αυτόν τον τρόπο, θα βοηθηθούν εν μέσω κρίσης πολλές φτωχές χώρες στον κόσμο με (έκτακτο) δανεισμό του ΔΝΤ, τονίζεται ακόμα ότι ο στόχος είναι, παραταύτα, "να μη διαταραχθεί η διεθνής αγορά του χρυσού".

    Προς τούτο, μεγάλες ποσότητες χρυσού των αποθεματικών του ΔΝΤ θα αγοραστούν από Κεντρικές Τράπεζες, που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν τα εν λόγω αποθεματικά τους, ενώ παράλληλα στην "ελεύθερη" αγορά χρυσού ο χρυσός του ΔΝΤ "θα διοχετεύεται σταδιακά", ώστε να μην επηρεαστεί απρόβλεπτα καθοδικά η τρέχουσα (υψηλή) τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26933


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 September 2009 - 8:52:02 UTC