Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Πανεθνική συστράτευση
  • [02] Η Αλ Κάιντα απειλεί με επιθέσεις στη Γερμανία μετά τις εκλογές
  • [03] Κινέζοι: Πρώτοι στο παράνομο κατέβασμα τραγουδιών απ' το Ίντερνετ
  • [04] Ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών στους ωκεανούς της Γης

    [01] Παπανδρέου: Πανεθνική συστράτευση

    Πολιτική

    Κάλεσμα συστράτευσης προς όλους τους έλληνες, ακόμη και προς τους πικραμένους της ΝΔ, όπως είπε χαρακτηριστικά- απηύθυνε από τα Γιάννενα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι οδήγησε σε παρακμή και ακυβερνησία τη χώρα. Ακόμη παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του κόμματός του για έξοδο από την κρίση και την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών, με 5 νομοσχέδια που συνιστούν -όπως είπε- το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησής του, εάν κερδίσει τις εκλογές.

    Προσκλητήριο προς όλους τους Έλληνες για "συστράτευση, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την παρακμή και να μπει στο δρόμο της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της ελπίδας", μια πορεία την οποία χαρακτήρισε "πορεία εθνικής ανάτασης" απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κινήματος στα Γιάννενα.

    Ο κ. Παπανδρέου συνόδευσε την πρόσκλησή του με άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι "απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση τα τελευταία έξι χρόνια" και με αυστηρή προειδοποίηση προς στελέχη του κινήματος τα οποία "ράβουν κοστούμια εξουσίας" τα οποία, όπως είπε, θα μείνουν στην ντουλάπα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά δυο φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι θυμάται την εποχή, που ως φοιτητής την δεκαετία του '70, επισκεπτόταν στα Γιάννενα τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ψήφο εμπιστοσύνης

    Ο Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι "δεν έχουμε πάθος για την εξουσία και τις καρέκλες, αλλά πάθος για την Ελλάδα που ξυπνάει για να αλλάξει την πορεία της χώρας". Ζήτησε από τους Γιαννιώτες "ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας για να αλλάξουν τα πράγματα, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα" και τα οποία "οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή που ζούμε όλοι".

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που ευθύνεται για το ότι "δεν έχουμε σήμερα κράτος, ότι αδιαφόρησε συνειδητά για το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος των επιλογών της και το μόνο κόστος το οποίο την απασχόλησε ήταν το πολιτικό". Ευθύνες στην κυβέρνηση απέδωσε και "για τη στασιμότητα που παρατηρείται στην Ήπειρο σε σχέση με τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ". Και τόνισε πως "φτάνουν πια οι δικαιολογίες, φτάνει πια ο χαμένος χρόνος".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο δρόμος που έχει μπροστά της η χώρα και τον οποίο ο ίδιος προτείνει, δεν είναι εύκολος, είναι όμως στρωμένος με κοινωνική δικαιοσύνη, με ελπίδα και αισιοδοξία.

    Ανέφερε επίσης ότι σ' αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές και ανέφερε μια σειρά παραδειγμάτων. Για να πάει σήμερα μπροστά ο τόπος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν αρκεί να αραδιάζουμε μια σειρά από μέτρα που δεν υλοποιούνται, αλλά ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο οδηγεί τη χώρα με σιγουριά, δίνει ανάσα στη σημερινή ασφυξία και εγγυάται την ανάπτυξη για το μέλλον. Και χαρακτήρισε αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνησή του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, τις πρώτες 100 μέρες, μέτρα με τα οποία, όπως τόνισε, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μεγάλου χρέους που θα κληρονομήσει από τη Νέα Δημοκρατία, της ύφεσης, της ακινησίας της αγοράς και των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης. Και όπως υπογράμμισε, τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας δεν πρόκειται να βελτιωθούν αν δεν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης.

    Αναφέρθηκε στο μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης το οποίο, όπως τόνισε, θα είναι η ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγεται ο πλούτος στη χώρα και ο μεγάλος στόχος για τον ελληνισμό στη σύγχρονη εποχή.

    Επίσης αναφέρθηκε και στις θεσμικές αλλαγές που θα προωθήσει στις 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με πρώτη και βασικότερη τη δημιουργία ενός κράτους το οποίο θα λειτουργεί. Είναι, τόνισε, το μεγάλο μας στοίχημα να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς, την πατρίδα και την πολιτεία. Οι αλλαγές στο κράτος, τόνισε, δεν κοστίζουν αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να γίνουν και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει αυτή τη βούληση.

    Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος, έχει τη βούληση να προχωρήσει ακόμα και σε συγκρούσεις, όπου χρειαστεί, με κατεστημένα συμφέροντα που δεν θέλουν τις αλλαγές, την πρόοδο και την προκοπή του ελληνικού λαού.

    Αναφέρθηκε επίσης στις υποθέσεις αδιαφάνειας του χθες, όπως τις χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι ο τόπος δεν σηκώνει άλλη συγκάλυψη και ότι ο ίδιος δεν θα αφήσει στο σκοτάδι αυτές τις υποθέσεις γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Αυτή η αλήθεια, όπως ανέφερε, θα είναι η νέα αφετηρία πάνω στην οποία το ΠΑΣΟΚ θα χτίσει τη σχέση εμπιστοσύνης κράτους - πολίτη.

    Η σχέση αυτή, όπως τόνισε, θα επιτευχθεί μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, η ενίσχυση των ΚΕΠ που θα επιλαμβάνονται όλων των συναλλαγών των πολιτών με το κράτος και η ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προωθήσει όλες αυτές τις αλλαγές και να τεθεί απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να λειτουργήσει σε βάρος του πολίτη.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στα προβλήματα της Ηπείρου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι ανέκοψε την πορεία ανάπτυξης της περιοχής. Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα. Και κάλεσε τους πολίτες να γίνουν οι ίδιοι φορείς της αλλαγής. Κάλεσε επίσης τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τα χέρια σε αυτούς που χθες ήταν αντίπαλοι και να τους πείσουν ότι από σήμερα είναι σύμμαχοι και αύριο θα αλλάξουν μαζί την Ελλάδα, θα φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο για όλους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26930

    [02] Η Αλ Κάιντα απειλεί με επιθέσεις στη Γερμανία μετά τις εκλογές

    Ειδήσεις

    Με επιθέσεις απειλεί τη Γερμανία μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 27 Σεπτεμβρίου η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, εφόσον το Βερολίνο δεν αποσύρει τα γερμανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, όπως ανέφεραν σήμερα δύο υπηρεσίες παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

    Σύμφωνα με τη μία υπηρεσία, την Intelcenter, σε βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ένας άνδρας, που συστήνεται με το όνομα Αμπού Τάλα, δηλώνει στα γερμανικά ότι οι Γερμανοί θα έχουν ένα "οδυνηρό ξύπνημα" μετά τις εκλογές, εάν τις κερδίσει η απερχόμενη κυβέρνηση. Καλεί επίσης τους "αδελφούς" του "να μείνουν μακριά από μη ζωτικά μέρη επί δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές".

    Στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η δεύτερη υπηρεσία, η SITE, ο Τάλα εμφανίζεται με το πρόσωπο ακάλυπτο και φοράει κοστούμι και γραβάτα.

    "Ήρθε ο καιρός να μάθει η Γερμανία ότι το Αφγανιστάν δεν είναι το 17ο κρατίδιό της, ότι δεν είναι μπιραρία όπου μπορεί να οργανώνει Γιορτή Μπίρας όλο το χρόνο", πρόσθεσε.

    Ο Τάλα ζήτησε επίσης από τους νέους μουσουλμάνους στη Γερμανία να αφήσουν την Αλ Κάιντα να κάνει τις πρώτες ενέργειες εάν το τζιχάντ (ιερός πόλεμος) ξεκινήσει από τη Γερμανία. Υπόσχεται τέλος ότι "η πόλη του Κιέλου θα παραμείνει ασφαλής".

    Στο Αφγανιστάν υπηρετούν σήμερα περίπου 4500 Γερμανοί στρατιώτες.

    Είδηση: 26925

    [03] Κινέζοι: Πρώτοι στο παράνομο κατέβασμα τραγουδιών απ' το Ίντερνετ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 21:10

    Σχεδόν 8 στους 10 Κινέζους (ποσοστό 78%) χρήστες του Ίντερνετ παραδέχτηκαν ότι "κατεβάζουν" παράνομα τραγούδια από το διαδίκτυο, γεγονός που τους καθιστά... πρωταθλητές σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos.

    Στη δεύτερη θέση κατατάσσονται οι Ρώσοι με ποσοστό 68% και στην τρίτη οι Ινδοί (48%).

    Υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ισπανία (44%), στη Βραζιλία (42%) και την Ιταλία (34%).

    Το παράνομο κατέβασμα τραγουδιών είναι λιγότερο διαδεδομένο στις ΗΠΑ (18%), στην Ιαπωνία και τη Γαλλία (15%) και στη Βρετανία (12%). Πιο... νομοταγείς απ' όλους δηλώνουν οι Γερμανοί καθώς μόλις ένας στους δέκα (11%) κατεβάζει μουσική από το Ίντερνετ.

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 6.500 χρηστών του διαδικτύου σε 12 χώρες. Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με το Ipsos είναι ότι οι χρήστες των παράνομων ιστοσελίδων για το κατέβασμα τραγουδιών αγοράζουν πολύ περισσότερους δίσκους σε σχέση με τους νομοταγείς. "Φαίνεται πως η δυνατότητα παράνομου κατεβάσματος είναι για ορισμένους η αφετηρία για την απόκτηση καλού γούστου στη μουσική", συμπεραίνει το ινστιτούτο.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26919

    [04] Ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών στους ωκεανούς της Γης

    Οι υψηλότερες θερμοκρασίες επιφανείας στους ωκεανούς του πλανήτη μας -που έχουν ποτέ καταγραφεί- ήσαν αυτές κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις της "Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ".

    Παραλλήλως, μία νέα δανική μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι πάγοι της Γροιλανδίας κινδυνεύουν με ταχύτερο λιώσιμο από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι τώρα.

    Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία των ωκεανών διαμορφώθηκε σχεδόν στους 17 βαθμούς Κελσίου, κατά το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου 2009, περίπου 0,58 βαθμοί υψηλότερα από το κανονικό επίπεδο θερμοκρασίας γι' αυτήν την περίοδο.

    Τον Αύγουστο, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεάνιων υδάτων ήταν περίπου 16,89 βαθμοί, σχεδόν 0,57 βαθμούς υψηλότερα από ό,τι συνήθως. Ο Αύγουστος του 2009 καταγράφηκε ως ο θερμότερος Αύγουστος στην ιστορία -τουλάχιστον μέχρι το 1880 που υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία- για τους ωκεανούς.

    Η συνδυασμένη θερμοκρασία στην ξηρά και τις θάλασσες παγκοσμίως εφέτος το καλοκαίρι -κατά μέσο όρο- ήταν περίπου 16,2 βαθμοί, η οποία αποτελεί το τρίτο θερμότερο τρίμηνο που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη. Τον Αύγουστο του 2009 η μέση συνδυασμένη θερμοκρασία ήταν περίπου 14,6 βαθμοί, γεγονός που κατατάσσει τον εφετινό Αύγουστο ως τον τέταρτο θερμότερο στην καταγραμμένη ιστορία του γήινου κλίματος.

    Η κλιματική αλλαγή αυξάνει σταδιακά, αλλά, σταθερά την μέση θερμοκρασία του πλανήτη κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Όλα τα δέκα θερμότερα έτη στη Γη έχουν καταγραφεί μετά το 1997.

    Η απειλή της Γροιλανδίας

    Σε μία άλλη δανική επιστημονική μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα, διαπιστώνεται ότι οι πάγοι της Γροιλανδίας, κατά τα τελευταία 10.000 έτη, λιώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    Η έρευνα, υπό τον Μπο Βίνθερ του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Προειδοποιεί ότι ακόμα και μία μέσου επιπέδου αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στη διάρκεια του 21ου αιώνα, είναι αρκετή για να οδηγήσει στο σταδιακό λιώσιμο μίας τεράστιας έκτασης πάγων της Γροιλανδίας, μεγέθους ολόκληρης ηπείρου, με συνέπεια να προκληθεί άνοδος της στάθμης των ωκεανών ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν μέχρι τώρα.

    Η Γροιλανδία περιέχει αρκετό νερό σε μορφή πάγων για να αυξήσει το επίπεδο των θαλασσών κατά επτά μέτρα, αν όλοι αυτοί οι πάγοι της κάποτε λιώσουν. Όμως, ακόμα και ένα μερικό λιώσιμο μπορεί να απειλήσει πολλές παράκτιες πόλεις του πλανήτη μας και να οδηγήσει σε μαζικές μεταναστεύσεις εκατομμυρίων ανθρώπων.

    Σύνδεσμοι: www.noaa.gov &

    http://www.nature.com/nature/journal/v461/n7262/abs/nature08355.html

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό πρακτορείο / περιοδικό NatureΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26926


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 September 2009 - 20:52:19 UTC