Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: όπλο της Ν.Δ. το πρόγραμμα
  • [02] Γ. Παπανδρέου: ψήφος εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας
  • [03] Εκλογική κόντρα για τον αγωγό φυσικού αερίου
  • [04] Άδεια σχολικής παρακολούθησης

    [01] Κ. Καραμανλής: όπλο της Ν.Δ. το πρόγραμμα

    Εκλογές 2009 -

    ΝΔ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 09 2009 22:35

    Την εκτίμηση ότι η ΝΔ έχει πολλές προοπτικές να κερδίσει τις εκλογές γιατί έχει σαφές πρόγραμμα σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε για έλλειψη προγράμματος, εξέφρασε ο κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ ακόμα κι αν χάσει στις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

    Ανέφερε ότι απομακρύνονται από τα ψηφοδέλτια άτομα τα οποία προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους και στήριξε την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Καραμανλή. Kράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, κυρίως για τα ονόματα εκείνων που θα μείνουν εκτός. Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ μετά τις εκλογές εάν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία και είπε ότι δεν πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας γιατί δεν είναι αποτελεσματικές ούτε έχουν ξεκάθαρη πολιτική στόχευση. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θεωρητικά μπορεί να υπάρξει εάν βρεθεί μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των δυο κομμάτων. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για στείρα άρνηση και ανεύθυνο λαϊκισμό λέγοντας ότι ήταν ενάντια σε όλες τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση.

    Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: "Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν το πρόσωπο και τις πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε καλύτερη μέρα την επομένη της κρίσης δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στο πλαίσιο που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι ανηφορικός ο δρόμος για δυο χρόνια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά από την άλλη πλευρά, πρώτον, δεν πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και τρομάζω όταν ακούω αυτά τα νεφελώδη και μάλιστα διανθισμένα με διάφορες υποσχέσεις, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

    Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για το ασφαλιστικό και για παράδειγμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν προφάσεις και να φεύγουν. Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τελικά να μένουν ελάχιστοι φορείς που δεν ήταν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι. Εγώ δε λέω ότι δεν έχω κάνει λάθη ή δεν έχω κάνει παραλείψεις, αλλά επιτέλους πρέπει να δούμε τα πράγματα με το όνομά τους καθαρά. Και τώρα με την εμπειρία που κουβαλάω πια λέω ξεκάθαρα, ναι, εφόσον οι Έλληνες πολίτες το θέλουν, σας λέω ένα δύσκολο πρόγραμμα, μια δύσκολη πολιτική, θα την εφαρμόζω κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον του τόπου και όχι άλλες δήθεν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες".

    Είδηση: 26623

    [02] Γ. Παπανδρέου: ψήφος εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 09 2009 23:18

    Κοντά στο λαό στην κοινή προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση, δήλωσε ότι θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, από την Κοζάνη, κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαρχής ήταν προσανατολισμένη στο πώς θα παραμείνει στην εξουσία, αδιαφορώντας για το κοινωνικό και οικονομικό κόστος μιας τέτοιας επιλογής. Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε μια νέα δίκαιη κατανομή του πλούτου και στην οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου που υπηρετεί τον πολίτη και κανέναν άλλο, για να υπογραμμίσει την απόφασή του να συγκρουστεί με τα συμφέροντα λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν χρωστάω σε κανέναν, τα κατεστημένα τρέμουν την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία». Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για καθαρά λεφτά, καθαρό περιβάλλον και καθαρές κουβέντες, που αποτελούν τους άξονες της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, μίλησε για συνολική πρόταση - πρόκληση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία η ΝΔ άρχισε να απαντά με υπεκφυγές και μισόλογα.

    "Στις 4 του Οκτώβρη, καμία ψήφος χαμένη, ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κοζάνη.

    Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: "Κάθε μέρα που περνά με αυτή την κυβέρνηση είναι άλλο ένα βήμα προς την απαξίωση του τόπου μας. Το κόστος ζωής, η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί προδιαγράφουν ένα δύσκολο χειμώνα. Δεν συγκρούονται δύο κόμματα και δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις και αντιδιαστέλλοντας σε εκείνους που βλέπουν την εξουσία ως λάφυρο και την νέμονται με τους λίγους την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για το οποίο η εξουσία είναι ευκαιρία για προσφορά στον τόπο και σε όλους τους Έλληνες. Καταδίκασαν την χώρα σε αναπτυξιακό μαρασμό, έφεραν την χώρα σε κρίση πολύ πριν την διεθνή κρίση, άδειασαν τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχονται για τρίτη φορά την καταπολέμηση της σπατάλης του δημόσιου χρήματος, έρχονται να πουν στους Έλληνες ξανά τα ίδια. Η ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε αλαζονεία, ούτε αμέλεια, αλλά πολιτική επιλογή, καθώς η κυβέρνηση εξαρχής ήταν προσανατολισμένη στο πως θα παραμείνει στην εξουσία αδιαφορώντας για το οικονομικό και κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας επιλογής. Απαιτείται επιπλέον όραμα και σχέδιο, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το τι θέλουμε να παράγει επιτέλους αυτός ο τόπος. Το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ "θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το συνολικό σχέδιό μας για την Ελλάδα". Τα όνειρά μας είναι εφικτά, επιβεβλημένα, αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα. Ήδη με την προεκλογική μας εκστρατεία δίνουμε δείγμα γραφής για το πως θα κυβερνήσουμε, εφαρμόζουμε από τώρα αυτά που θα κάνουμε πράξη ως κυβέρνηση. Η διαφορά με την ΝΔ είναι η προσήλωσή μας στην άσκηση της εξουσίας που δίνεται από τον λαό, ασκείται με τον λαό, για τον ίδιο τον λαό και για κανένα άλλο".

    Πρόγραμμα Παρασκευής

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, το ακόλουθο πρόγραμμα:

    ·Στις 9:00 π.μ., θα επισκεφθεί το 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, όπου θα παρευρεθεί στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (Φωκά 17 και Γοργοποτάμου).

    ·Στις 10: π.μ., θα συναντηθεί με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας (Βελλίδειο, Αίθουσα Κορώνα):

    Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ)

    Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

    Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)

    Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ)

    Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ)

    Επαγγελματικό Επιμελητήριο

    ·Στις 7:30 μ.μ., θα επισκεφθεί περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    ·Στις 8:00 μ.μ., θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ - HELEXPO.

    ·Στις 8:30 μ.μ., θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ - HELEXPO.

    ·Στις 9:00 μ.μ., θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης (Βυζαντινό Μουσείο, 3ης Σεπτεμβρίου 2).

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Είδηση: 26622

    [03] Εκλογική κόντρα για τον αγωγό φυσικού αερίου

    Στην οικονομία εξακολουθεί να επικεντρώνεται η σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, με την αντιπαράθεση να περιλαμβάνει και το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

    Η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου σε «διακρατική συμφωνία που κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μίας πλευράς», ερμηνεύτηκε από τη Νέα Δημοκρατία ως πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να επαναδιαπραγματευθεί το θέμα της συμφωνίας.

    Τα πυρά της κυβέρνησης προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, κατά την προεκλογική του ομιλία στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου.

    Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν -με γραπτές τους δηλώσεις- τόσο η υπουργός εξωτερικών όσο και ο υπουργός ανάπτυξης.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωστής Χατζηδάκης κάλεσαν τον κύριο Παπανδρέου να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, οι οποίες -όπως είπαν- ρίχνουν σκιά στις σχέσεις με τη Ρωσία.

    "Έκπληξη προκαλεί η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ότι η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς β Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο της Ρωσικής πλευράς, καθώς επίσης και η προσθήκη του, σύμφωνα με την οποία -αφήνει να εννοηθεί- ότι μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους επαναδιαπραγμάτευση για το θέμα. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανασκευάσει τη δήλωση του αρχηγού του γι' αυτό το θέμα. Αλλιώς δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά", είπε επί λέξει ο κ. Χατζηδάκης.

    Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος λέγοντας ότι «Ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης θα έχει δυνατότητα να μεταφέρει 35 ως 50 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ετησίως. Στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης προβλέπεται να δημιουργηθούν πλωτές εξέδρες φορτοεκφόρτωσης μεγάλων δεξαμενόπλοιων και στο λιμάνι της, εγκαταστάσεις και δεξαμενές αποθήκευσης 650.000 μετρικών τόνων πετρελαίου.

    Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τη διαστρέβλωση από τη ΝΔ της χθεσινής αναφοράς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καθίσταται καθημερινά πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, στην απέλπιδα προσπάθειά της να γαντζωθεί στην εξουσία, είναι διατεθειμένη να μεταχειρισθεί οποιοδήποτε μέσο. Τελευταίο παράδειγμα η ενορχηστρωμένη και ταυτόχρονα κωμική προσπάθεια διαστρέβλωσης της χθεσινής αναφοράς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει θέσεις ξεκάθαρες και, πάει πολύ να εμφανίζεται σαν τιμητής του, μια κυβέρνηση, που θα μείνει στην ιστορία για το μηδενικό της έργο και την έλλειψη στρατηγικής στην πολιτική της. Το ΠΑΣΟΚ θα επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής του αγωγού, με γνώμονα και προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες!».

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη διαμάχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Σε μια περίοδο που η ΝΔ υποκύπτει όλο και περισσότερο στις αμερικάνικες πιέσεις ήρθε ο κ. Γ. Παπανδρέου να την ανταγωνιστεί επαξίως, επιλέγοντας, όχι τυχαία, την προεκλογική περίοδο για να «κλείσει το μάτι» στις αμερικάνικες θέσεις επί του κρίσιμου στρατηγικού θέματος των ενεργειακών δρόμων στην περιοχή μας!».

    Είδηση: 26624

    [04] Άδεια σχολικής παρακολούθησης

    Οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, μπορεί να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη ημέρα από την εργασία τους για να επισκεφτούν το σχολείο των παιδιών τους. Η άδεια αυτή είναι με αποδοχές και φτάνει συνολικώς μέχρι 4 ημέρες το χρόνο για κάθε παιδί [ΕΓΣΣΕ 2008-2009]. Την εν λόγω άδεια δικαιούνται και οι γονείς παιδιά νηπιαγωγείου.

    Βεβαίως, εννοείται ότι πρέπει να χορηγείται τμηματικά και ποτέ για περισσότερο από μία εργάσιμη ημέρα κάθε φορά. Η συγκεκριμένη άδεια δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που δίνονται στους εργαζομένους.

    ΠΗΓΗ: ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26625


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 September 2009 - 21:03:29 UTC