Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας!»
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστόφια-Ταλάτ
  • [03] Το Τ.Τ. ξεπληρώνει τους προμηθευτές των νοσοκομείων

    [01] Γ. Παπανδρέου: «Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας!»

    «Εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που διψούν να ξαναδούν την χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί», σήμανε ο Γ. Παπανδρέου εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου μιλώντας στην συγκέντρωση του κόμματός του στο Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, ζητώντας παράλληλα, «ψήφο από τον ελληνικό λαό, ψήφο εμπιστοσύνης και ψήφο αυτοδυναμίας». Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «ηθική και θεσμική αποσύνθεση που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ότι σήμερα χρειαζόμαστε ξανά την ευρύτερη δυνατή ενότητα όλων των δυνάμεων της χώρας και επεσήμανε ότι η λύση απέναντι των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών είναι ένα νέο διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας και διακυβέρνησης για το οποίο δεσμεύτηκε.

    «Μπαίνω μπροστά σε αυτήν την μάχη και δεσμεύομαι για μία ηγεσία που θα στηρίζεται σε αρχές και αξίες δίκαιου και θα ξεκινήσει τις ανατροπές από την ίδια την εξουσία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμευόμενος ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη της θα χρωστούν μόνο στον ίδιο το λαό.

    Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «τον ίδιο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν τους φοβίζει η πρόκληση της διακυβέρνησης καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο -ιδίως για την οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της χώρας και είναι αποφασισμένο να το εφαρμόσει».

    Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει εκπρόσωπος του κόμματος και ευρωβουλευτής και συνεπώς, δεν θα είναι υποψήφιος, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση, από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν εκλογές, να προχωρεί σε μία σειρά πελατειακών διευθετήσεων, μετατάξεων και προσλήψεων και άλλων συμφωνιών διά περιφοράς γιά υπογραφές από τους υπουργούς.

    Στο ΠΑΣΟΚ, η έναρξη του προεκλογικού αγώνα, συμπίπτει με τα 35 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος και στην πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θησείο.

    Είδηση: 26372

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστόφια-Ταλάτ

    Ευρώπη

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τη μη διέλευση προσκυνητών από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, είχε ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συμφώνησαν να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα κατά τη συνάντησή τους, που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου".

    Είδηση: 26371

    [03] Το Τ.Τ. ξεπληρώνει τους προμηθευτές των νοσοκομείων

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 09 2009 23:07

    Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την διευθέτηση των οφειλών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων από την Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης διακανονισμού, η Τράπεζα χρηματοδοτεί τους προμηθευτές, για ένα έτος, με σταθερό επιτόκιο πέντε τοις εκατό (5%), επί τη βάσει των εκχωρούμενων απαιτήσεών τους έναντι των Νοσοκομείων, την κάλυψη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο.

    Με τον τρόπο αυτόν, εξοφλούνται τα χρέη των προμηθευτών προς τα Δημόσια Νοσοκομεία και διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ειδικό γραφείο της τράπεζας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό και συγκεκριμένα στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας, στην οδό Πεσμαζόγλου 2-6, στην Αθήνα, [τηλέφωνα επικοινωνίας 210-3704076, 210-3704534, fax: 210-3704600, e-mail:

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy3998 = 'm.mp&#101;z&#97;' + '&#64;'; addy3998 = addy3998 + 'ttb&#97;nk' + '&#46;' + 'gr'; var addy_text3998 = 'm.mp&#101;z&#97;' + '&#64;' + 'ttb&#97;nk' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy_text3998 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> ,

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy76282 = 'k.m&#111;k&#97;l&#105;' + '&#64;'; addy76282 = addy76282 + 'ttb&#97;nk' + '&#46;' + 'gr'; var addy_text76282 = 'k.m&#111;k&#97;l&#105;' + '&#64;' + 'ttb&#97;nk' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy_text76282 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> ].

    Είδηση: 26373


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 September 2009 - 20:56:06 UTC