Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Σύνοδο κορυφής για τα δάση συγκαλεί ο γ.γ του ΟΗΕ
  • [03] Νόμο για τη διανομή και εξυπηρέτηση αυτοκινήτων ετοιμάζει η ΕΕ
  • [04] Θάνατος 25χρονου από επιπλοκή της νέας γρίπης
  • [05] Γ. Παπακωνσταντίνου : «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες»
  • [06] Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στον Ασπρόπυργο
  • [07] Standard & Poor's: Κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες
  • [08] Δευτέρα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου
  • [09] Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση για το ΣΥΡΙΖΑ
  • [10] Μείωση 0,3% του ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2009
  • [11] Μ. Λιάπης: Δε θα είμαι υποψήφιος
  • [12] Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 210 οι νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
  • [13] Σήμερα η ταφή του Μάικλ Τζάκσον
  • [14] Πρωτιά της Ελλάδας στην ρομποτική χειρουργική

    [01] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη

    Κοινωνία

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, απηύθυναν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τη συμπρωτεύουσα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Παρασκευής αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ για την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    Συγκεκριμένα, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν για την ανατροπή όλων των αντεργατικών πολιτικών και σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει μόνο η κυβέρνηση, διότι αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα επιτείνει τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

    Ενόψει του συλλαλητηρίου που οργανώνουν στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε σε όσα είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όταν ανακοίνωσε την απόφαση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές και παρατήρησε ότι ο και υπογράμμισε πως αν ευθύνονται για κάτι τα συνδικάτα, είναι ότι δεν απέτρεψαν και τις «δήθεν μεταρρυθμίσεις» που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι ανέλαβε δεσμεύσεις, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αλλά ο ίδιος περιμένει να δεσμευτεί σε περισσότερα θέματα.

    Είδηση: 26367

    [02] Σύνοδο κορυφής για τα δάση συγκαλεί ο γ.γ του ΟΗΕ

    Ειδήσεις

    Τους αρχηγούς των κρατών με τις μεγαλύτερες εκτάσεις δασών, μεταξύ αυτών η Βραζιλία και η Ινδονησία, προκειμένου να ληφθούν κοινά αποδεκτές αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και λύσεις για τον περιορισμό της αποψίλωσης των δασών ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σε Σύνοδο κορυφής ο γ.γ του ΟΗΕ. Η συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, οργανώνεται σε συνεργασία με τη Νορβηγία, εξήγησε ο Μπαν. Σκοπός της είναι να αντιμετωπιστεί το "σοβαρό πρόβλημα" της αποψίλωσης, η οποία ευθύνεται περίπου για το 20% των εκλυόμενων αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, πρόσθεσε.

    "Προέτρεψα πολλούς αξιωματούχους, κυρίως των χωρών με μεγάλες δασικές εκτάσεις, να ασχοληθούν με το θέμα", δήλωσε ο γενικός γραμματέας, προσκαλώντας κυρίως συγκεκριμένες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία και η Δημοκρατία του Κονγκό, να λάβουν μέρος στη συνάντηση.

    Αυτή η συνάντηση θα λάβει χώρα ταυτόχρονα με την παγκόσμια σύνοδο κορυφής που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρχηγοί των κρατών θα συζητήσουν για τη σύνοδο της Κοπεγχάγης που είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

    Η σύνοδος της Κοπεγχάγης, που θα γίνει υπό τη αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, έχει ως στόχο την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας για το πρωτόκολλο του Κιότο, προκειμένου να μειωθεί η εκπομπή αερίων, που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

    Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη το δάσος του Αμαζονίου έχει χάσει από το 2005 εξαιτίας της αποψίλωσης περισσότερο από το 17% της επιφάνειάς του (875.000 τμ.), μέγεθος αντίστοιχο μιας χώρας όπως το Πακιστάν.

    Είδηση: 26369

    [03] Νόμο για τη διανομή και εξυπηρέτηση αυτοκινήτων ετοιμάζει η ΕΕ

    Ειδήσεις

    Την θέσπιση νέων νόμων που θα διέπουν τις συμφωνίες διανομής και εξυπηρέτησης αυτοκινήτων μετά την πώλησή τους, ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των ενδιαφερομένων μερών, όπως οι Σύνδεσμοι Εμπόρων και Εισαγωγέων αυτοκινήτων, με γνώμονα την ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής η Επιτροπή έχει συντάξει έκθεση , στην οποία εκθέτει τους βασικούς μελλοντικού προσανατολισμούς για το μελλοντικό νομικό πλαίσιο, κάνει σχετικές προτάσεις και καλεί τους ενδιαφερόμενους να της υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

    Όσον αφορά στην σημερινή κατάσταση, ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος περιλαμβάνει επιβατικά αυτοκίνητα και βιομηχανικά οχήματα διέπεται από ειδικούς κανονισμούς απαλλαγής κατά κατηγορία, από ρυθμίσεις περί ανταγωνισμού, που ισχύουν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Τα ενδιαφερόμενα μέρη υποστηρίζουν σχεδόν ομόφωνα, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει και στη συνέχεια, μετά την ημερομηνία αυτή να τυγχάνει του ευεργετήματος της απαλλαγής κατά κατηγορία, είτε γενικής είτε τομεακής.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από τη σύνταξη έκθεσης για την εφαρμογή του σχετικού κανονισμού και τις επιπτώσεις του προτείνει μεταξύ άλλων τα εξής: την πίστωση χρόνου στις επιχειρήσεις ώστε να προσαρμοστούν στο γενικό καθεστώς έως τις 31 Μαΐου 2013 και την εφαρμογή του νέου καθεστώτος στις κάθετες συμφωνίες από τις 31 Μαΐου 2010, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης, όπως και την προμήθεια και διανομή ανταλλακτικών

    Είδηση: 26368

    [04] Θάνατος 25χρονου από επιπλοκή της νέας γρίπης

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 09 2009 16:44

    Την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" στην οποία νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα άφησε το μεσημέρι ο 25χρονος αλβανός ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε προσβληθεί από την νέα γρίπη.

    Είδηση: 26363

    [05] Γ. Παπακωνσταντίνου : «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες»

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    "Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που ελπίζουμε να μας εμπιστευθεί ο πολίτης", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι το Κίνημα δεν θα ακολουθήσει την ΝΔ σε τυχόν επιχείρηση "τεχνητής πόλωσης και λασπολογίας", ενώ "προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κλείσει διευθετήσεις και να προχωρήσει σε πελατειακές μετατάξεις, καθώς δεν έχει την νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο".

    Απαντώντας αργότερα σε σχετική ερώτηση,ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ΝΔ αν επιχειρήσει πόλωση θα το κάνει "γιατί δεν έχει να επιδείξει έργο και θα προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών". "Εμείς θα σταθούμε με τις προτάσεις μας" πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός ομολόγησε την αποτυχία της κυβέρνησης, είπε ότι ενώ το 2008 έλεγε ότι η οικονομία είχε ισχυρές αντοχές, τώρα μιλά για δύο επόμενα δύσκολα χρόνια, ενώ αναφερόμενος στις τρεις προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Καραμανλής με το χθεσινό του διάγγελμα είπε ότι "το 2006 έλεγε ότι το "συμμάζεμα" των δημοσίων δαπανών γίνεται επιτυχώς, το 2007 έλεγε ότι αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή και το 2005 έλεγε πως η κυβέρνηση προχωρούσε σε διαρθρωτικές αλλαγές".

    "Ο κ. Καραμανλής δεν ήξερε να διαχειριστεί την εντολή που του έδωσε δύο φορές ο ελληνικός λαός και ζητά και τρίτη", είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σχολιάζοντας και την αποστροφή του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες ως πράξη ευθύνης, διερωτήθηκε "πού ήταν το αίσθημα ευθύνης, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε τον πρωθυπουργό για συμφωνία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και προσφυγή στις κάλπες. Τί άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες;".

    Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι "και με αυτοδυναμία θα απευθυνθούμε στον προοδευτικό χώρο", ενώ για την περίπτωση μη κατάκτησης αυτοδυναμίας είπε ότι το Κίνημα θα ακολουθήσει τις προβλέψεις του Συντάγματος.

    Απαντώντας σε διάφορες συναφείς ερωτήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν αρνήθηκε ότι εγείρονται ορισμένα ζητήματα συνταγματικότητας ως προς τον τρόπο προκήρυξης των εκλογών, ωστόσο πρόβαλε το πολιτικό ζήτημα που είναι "η αλλαγή πορείας της χώρας". "Η δέσμευσή μας για τον Κάρολο Παπούλια ισχύει απολύτως, δεν έχει και ο κ. Καραμανλής παρά να πει το ίδιο" είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου κληθείς να σχολιάσει αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Ψαριανού ότι "αν το ΠΑΣΟΚ δεσμευτεί σε δύο-τρία μεγάλα θέματα που συμφωνούμε προγραμματικά θα έδινα ψήφο ανοχής" και ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τέτοιες κινήσεις ψάχνοντας κοινούς στόχους με "τα κόμματα της αριστεράς για να έχετε έστω την ψήφο ανοχής τους",είπε ότι "εδώ και πολύ καιρό επιχειρούμε να βρούμε κοινούς στόχους. Μετά τις εκλογές θα δούμε τις επόμενες κινήσεις".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε τη θέση ότι όσο περισσότερες φωνές (από τον ΣΥΡΙΖΑ) υποστηρίζουν τον διάλογο, τόσο το καλύτερο.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε οποιαδήποτε αναφορά σε πρόσωπα για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος και παρέπεμψε στις αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, όταν του ετέθη σχετικό ερώτημα για τους κ.κ. Α. Τσοχατζόπουλο, Χρ. Βερελή και Κ. Κουλούρη.

    Ερωτηθείς αν στην πορεία προς τις κάλπες το ΠΑΣΟΚ θα "αναδείξει την ομάδα με την οποία θα κυβερνήσει", είπε ότι "προέχει το ζήτημα πως έχουμε σχέδιο και λύσεις, τη δε σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα την αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου".

    "Υπάρχουν κώδικες και κανόνες από την Επιτροπή Δεοντολογίας οι οποίοι θα τηρηθούν και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και εκείνος του "πόθεν έσχες" είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα θέσει κανόνες στην συμπεριφορά των υποψηφίων βουλευτών του.

    "Έχω εκπλαγεί από το ύφος της επιστολής η οποία μιλά από μόνη της", τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του κ.Μιχάλη Λιάπη.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Είδηση: 26366

    [06] Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στον Ασπρόπυργο

    Για τα μάτια μίας κοινής τους γνωστής έφθασαν στον καβγά και τελικά στο έγκλημα δύο νεαροί Ουκρανοί, αν και ήταν χρόνια φίλοι. Σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που ερεύνησαν την υπόθεση της δολοφονίας που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή "Σιντριβάνι" Ασπροπύργου, δράστης της δολοφονίας του Ουκρανού, είναι ο ομοεθνής του Σ.Ι ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός σε μεταφορική εταιρεία.

    Είδηση: 26365

    [07] Standard & Poor's: Κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες

    Ειδήσεις

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τις Ελληνικές τράπεζες κρούει η Standard & Poor's, η οποία σε σχετική της έκθεση με τίτλο: "Αποτίμηση κινδύνου χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας χωρών: Ελλάδα", τονίζει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας, μακροπρόθεσμα θα αντιμετωπίσει τους υψηλότερους στη Δυτική Ευρώπη.

    Όπως εκτιμά ο υπεύθυνος πιστωτικής ανάλυσης στη Standard & Poor's κ. Λουίτζι Μότι: "Αν και οι ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες συνέβαλαν στην ανάπτυξη, τα πρόσφατα χρόνια, του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των παραδοσιακών αλλά και νέων δραστηριοτήτων των τραπεζών, πιστεύουμε ότι ο κλάδος εξακολουθεί να υπολείπεται των άλλων, περισσότερο ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών συστημάτων όσον αφορά το βαθμό διαφοροποίησης και ισχύος του", τονίζει ο κ. Λ. Μότι.

    Ο ίδιος αναφέρει ότι "η χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση στην ελληνική οικονομία παραμένει χαμηλότερη, συγκριτικά με άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη και αν οι ελληνικές τράπεζες έχουν, στο πρόσφατο παρελθόν, αναπτυχθεί ραγδαία, διευρύνοντας τη γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων τους, εκσυγχρονίζοντας το δίκτυο καταστημάτων τους, πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογία και βελτιώνοντας σημαντικά τις εσωτερικές λειτουργίες τους, παραμένουν, κατά τη γνώμη μας, λιγότερο εξελιγμένες σε σχέση με τις τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης".

    Στην έκθεση της S&P υποστηρίζεται ότι "παρά την ισχυρή πραγματική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, η ελληνική οικονομία παραμένει, σύμφωνα με την άποψή μας, εγκλωβισμένη σε μεγάλες εξωτερικές ανισορροπίες. Η χώρα έχει το υψηλότερο, μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης, έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Θεωρούμε ότι αυτές οι ανισορροπίες, σε συνδυασμό με τις δομικές αδυναμίες της αγοράς εργασίας, είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας".

    "Πιστεύουμε ότι οι πιστωτικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλότεροι στην Ελλάδα από ό,τι στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, καθώς η ποιότητα ενεργητικού σε ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών δανειστικών χαρτοφυλακίων δεν έχει δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια ενός πλήρους οικονομικού κύκλου", γράφει ο κ. Λ. Μότι.

    Η S&P εκτιμά ότι τα ελληνικά πρότυπα διαχείρισης κινδύνου και κάλυψης κινδύνων είναι λιγότερο εξελιγμένα από το μέσο δυτικοευρωπαϊκό όρο.

    Τα σχετικά στοιχεία ενεργητικού αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών. Βλέπουμε αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο στις ελληνικές τράπεζες, λόγω της σημαντικής έκθεσής τους σε αγορές με υψηλότερους οικονομικούς κινδύνους, συνεπεία των μεγάλων μακροοικονομικών ανισορροπιών που διαπιστώνονται σε ορισμένες από τις αγορές-στόχους και της απότομης οικονομικής επιβράδυνσης που βιώνουν", καταλήγει ο κ. Λ. Μότι.

    Είδηση: 26364

    [08] Δευτέρα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 09 2009 17:44

    Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4η Οκτωβρίου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφασίζει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων, καθώς και για άλλες διατάξεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία. Περιορισμοί και απαγορεύσεις θα ισχύουν στην προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων. Μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των δήμων, θα επιτρέπεται η επικόλληση πανό, αεροπανό και αφισών των κομμάτων.

    Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από την ψηφοφορία. Για τους παραβάτες προβλέπεται υψηλό χρηματικό πρόστιμο και 6μηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή.

    Επίσης από τη Δευτέρα ανακαλούνται όλες οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Οι υπάλληλοι που εμπλέκονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τις εκλογές, είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση από τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα παγώνει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάθε διαδικασία προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

    Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αντικατασταθούν ως είθισται οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τη θέση του κ. Παυλόπουλου θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, όπως και στις εκλογές του 2007. Επίσης παραιτείται από τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Τύπου, ο Κώστας Γκιουλέκας.

    Πηγή: NET - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26362

    [09] Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση για το ΣΥΡΙΖΑ

    Πολιτική

    Στην συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέκος Αλαβάνος τις αποφάσεις του που αφορούν στην ηγεσία του σχήματος. Πληροφορίες τον θέλουν να παραιτείται, κάτι που, εάν συμβεί θα φέρει τον Α. Τσίπρα να είναι αυτός που θα ηγηθεί του σχήματος ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Α. Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στον σύνδεσμο προστασίας και ανάπτυξης του Υμηττού τόνισε πως ο πρωθυπουργός εξωθήθηκε σε πρόωρες κάλπες από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το οικονομικό κατεστημένο προκειμένου να αναζητηθεί νωπή εντολή αυτοδυναμίας ή και μεγάλου συνασπισμού ώστε να περάσουν νέα πιο επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα. «Το σύνθημά του δικομματισμού συντρίψατε το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μας βγουν τα κουκιά δεν θα τους περάσει γιατί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του και ο Α. Αλαβάνος μετά την συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την ΝΔ ότι ζητά νωπή λαϊκή εντολή ενώ έχει κατεψυγμένες πολιτικές το δε ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας με την αοριστία ή τις καλές προθέσεις. Ο πολίτης, είπε, απαιτεί συγκεκριμένο λόγο που δεν διαθέτει το ΠΑΣΟΚ.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 26356

    [10] Μείωση 0,3% του ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2009

    Ειδήσεις

    Κατά 0,3% μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το β' τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, αλλά σημείωσε αύξηση 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (α' τρίμηνο του 2009), σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ). Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον επόμενο μήνα να κάνει την εισήγησή της για το αν πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα παράταση στην προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%.

    Εξάλλου, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 16,5% το β' τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

    Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά 32,8%, στον εξοπλισμό μεταφορών κατά 30,5% και στις κατοικίες κατά 23,3%.

    Στις λοιπές κατασκευές σημειώθηκε αύξηση 8,9% και στα λεγόμενα λοιπά επενδυτικα προϊόντα κατά 5,9%.

    Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 0,9%. Η μεν δημόσια κατανάλωση αυξήθηκε κατά 3,6%, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση παρουσίασε μείωση κατά 2%.

    Σε ότι αφορά τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ:

    - Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 10,9%. Η μείωση αυτή διαμορφώθηκε από τη μείωση κατά 16,1% των εξαγωγών-αγαθών και απο τη μείωση των εξαγωγών-υπηρεσιών κατά 7,5%.

    - Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 21,8%. Η μείωση αυτή διαμορφώθηκε απο τη κατά 21,1% μείωση των εισαγωγών-αγαθών και κατά 24,7% μείωση των εισαγωγών-υπηρεσιών.

    Είδηση: 26355

    [11] Μ. Λιάπης: Δε θα είμαι υποψήφιος

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 09 2009 14:37

    Με επιστολή του ο Μ. Λιάπης γνωστοποιεί στον Πρωθυπουργό και την παράταξη της ΝΔ ότι δεν προτίθεται να κατεβεί υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, καθώς, όπως αναφέρει, διαφωνεί με την απόφαση των πρόωρων εκλογών και κρούει τον κώδωνα κινδύνου για το μέλλον της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας.

    "Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση"

    Μιχ. Λιάπης

    Ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε οτι δε θα είναι υποψήφιος για λόγους πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας, όπως λέει στην επιστολή του. Δηλώνει ωστόσο ότι παραμένει μάχιμος πολιτικός στη παράταξη και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της. Τονίζει οτι είναι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της ΝΔ και οτι συμμετέχει στη μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση, όπως λέει χαρακτηριστικά.

    Η επιστολή Λιάπη

    "Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που βκατά την γνώμη μου- αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση.

    Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ'αυτό τον παραλογισμό. Με τί επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;

    Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισανβ¦

    Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.

    Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου.

    Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονταιβ¦ "

    Δήλωση Λ. Ζαγορίτη

    Είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος το οποίο τιμούμε, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, σχετικά με την ανακοίνωση του πρώην υπουργού ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

    Πηγή: NET

    Είδηση: 26354

    [12] Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 210 οι νεκροί Βρετανοί στρατιώτες

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Σε 211 ανέρχονται πλέον οι Βρετανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από τις αρχές του 2001, μετά την υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική επέμβαση, εκ των οποίων 22 τον Ιούλιο και 19 τον Αύγουστο. Οι απώλειες στις βρετανικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές Ιουλίου, όταν αφγανικές και βρετανικές επίλεκτες μονάδες εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν της Χελμάντ για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια σε αυτή την επαρχία του νότου της χώρας πριν τις εκλογές της 20ης Αυγούστου.

    Ένας ακόμη Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο νότιο Αφγανιστάν, την Τετάρτη.

    Ο στρατιώτης που υπηρετούσε σε επίλεκτο σώμα, έχασε τη ζωή του ύστερα από επίθεση εναντίον του οχήματός του στην περιοχή Μπαμπατζί στο κέντρο της νότιας επαρχίας Χελμάντ.

    Σχεδόν 9.000 Βρετανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν, μια συμμετοχή στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που προκαλεί όλο και περισσότερες αντιδράσεις στη Βρετανία.

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26352

    [13] Σήμερα η ταφή του Μάικλ Τζάκσον

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 09 2009 11:50

    Περισσότερο από δύο μήνες μετά τον θάνατό του, κηδεύεται απόψε, στο νεκροταφείο Φόρεστ Λόουν του Λος Άντζελες, ο αστέρας της ποπ Μάικλ Τζάκσον. Η ταφή, που γίνεται μόλις μία εβδομάδα μετά από τη δημοσίευση της ιατροδικαστικής έκθεσης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του οφείλεται σε ανθρωποκτονία, θα είναι κλειστή στο κοινό και στα Μέσα Ενημέρωσης. Τα μέλη της οικογένειάς του και λίγοι στενοί φίλοι, μεταξύ των οποίων η Νταϊάνα Ρος, η Μπρουκ Σιλντς και ο Λάρι Κινγκ, θα συνοδεύσουν τον βασιλιά της ποπ στην τελευταία του κατοικία.

    Ο Μάικλ Τζάκσον θα ταφεί ανάμεσα σε αντίγραφα αγαλμάτων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Μιχαήλ Άγγελου και με τη συντροφιά αστέρων της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ, η Τζιν Χάρλοου, ο Γουόλτ Ντίσνευ, ο Νατ Κινγκ Κόουλ, ο Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ και η Κάρολ Λομπάρντ.

    Τα έξοδα της κηδείας, που χαρακτηρίζονται "αστρονομικά", θα καλυφθούν από την προσωπική περιουσία του τραγουδιστή. Μόνο το κόστος των υπηρεσιών της αστυνομίας, για την ασφάλεια του χώρου και το κλείσιμο των γύρω δρόμων την ώρα της κηδείας, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια.

    Η αυλαία για τον τραγουδιστή πέφτει πέντε μέρες μετά από την ημέρα που θα γιόρταζε τα 51α γενέθλιά του, αλλά και από όταν χαρακτηρίστηκε επίσημα από τον ιατροδικαστή ως αιτία θανάτου του η ανθρωποκτονία.

    Αν και δεν έχει κατηγορηθεί κανείς επίσημα για το θάνατο του Τζάκσον, ο προσωπικός γιατρός του, Κόνραντ Μάρεϊ "φωτογραφίζεται" ουσιαστικά ως ένοχος, καθώς στο πιστοποιητικό θανάτου επισημαίνεται ότι η μοιραία δόση της ουσίας Προποφόλ "χορηγήθηκε ενδοφλέβια από άλλο πρόσωπο".

    Πηγή: ΝΕΤ CNN: Judge orders estate to pay for Jackson burial

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

    Σήμερα η ταφή του Μάικλ Τζάκσον

    Περισσότερο από δύο μήνες μετά τον θάνατό του, κηδεύεται απόψε, στο νεκροταφείο Φόρεστ Λόουν του Λος Άντζελες, ο αστέρας της ποπ Μάικλ Τζάκσον. Η ταφή, που γίνεται μόλις μία εβδομάδα μετά από τη δημοσίευση της ιατροδικαστικής έκθεσης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του οφείλεται σε ανθρωποκτονία, θα είναι κλειστή στο κοινό και στα Μέσα Ενημέρωσης. Τα μέλη της οικογένειάς του και λίγοι στενοί φίλοι, μεταξύ των οποίων η Νταϊάνα Ρος, η Μπρουκ Σιλντς και ο Λάρι Κινγκ, θα συνοδεύσουν τον βασιλιά της ποπ στην τελευταία του κατοικία.

    Ο Μάικλ Τζάκσον θα ταφεί απόψε στο νεκροταφείο Φόρεστ Λόουν του Λος Άντζελες, ανάμεσα σε αντίγραφα αγαλμάτων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Μιχαήλ Άγγελου και με τη συντροφιά αστέρων της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ, η Τζιν Χάρλοου, ο Γουολτ Ντίσνευ, ο Νατ Κινγκ Κόουλ, ο Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ και η Κάρολ Λομπάρντ.

    Τα έξοδα της κηδείας, που χαρακτηρίζονται "αστρονομικά", θα καλυφθούν από την προσωπική περιουσία του τραγουδιστή. Μόνο το κόστος των υπηρεσιών της αστυνομίας, για την ασφάλεια του χώρου και το κλείσιμο των γύρω δρόμων την ώρα της κηδείας, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια.

    Η αυλαία για τον τραγουδιστή πέφτει πέντε μέρες μετά από την ημέρα που θα γιόρταζε τα 51α γενέθλιά του, αλλά και από όταν χαρακτηρίστηκε επίσημα από τον ιατροδικαστή ως αιτία θανάτου του, η ανθρωποκτονία.

    Αν και δεν έχει κατηγορηθεί κανείς επίσημα για το θάνατο του Τζάκσον, ο προσωπικός γιατρός του, Κόνραντ Μάρεϊ «φωτογραφίζεται» ουσιαστικά ως ένοχος, καθώς στο πιστοποιητικό θανάτου επισημαίνεται ότι η μοιραία δόση της ουσίας Προποφόλ, «χορηγήθηκε ενδοφλέβια από άλλο πρόσωπο».

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26350

    [14] Πρωτιά της Ελλάδας στην ρομποτική χειρουργική

    Ιατρική πρωτιά κατήγαγε η Ελλάδα στον χώρο της ρομποτικής χειρουργικής, με την πρώτη θυρεοειδεκτομή με το σύστημα Da Vinci που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο "Υγεία", σε μια 25χρονη ασθενή. Η τεχνική πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή της Α΄Χειρουργικής Κλινικής καθηγητή Δημήτρη Λινό, σε συνεργασία με τον Κορεάτη καθηγητή W.Y.Chung, ο οποίος ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε τη ρομποτική θυρεοειδεκτομή στην Κορέα πριν δύο χρόνια.

    Η τεχνική επιτρέπει τη δημιουργία πολύ μικρής τομής όχι στον λαιμό, αλλά στην περιοχή της μασχάλης και επεκτείνεται προοδευτικά, δημιουργώντας ένα "τούνελ" μέχρι τον λαιμό και τον θυρεοειδή. Εφαρμόζεται κυρίως σε περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς με μικρό μέγεθος, καθώς και σε όζους που είναι ύποπτοι για κακοήθεια.

    Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκαταλέγονται η ακρίβεια των κινήσεων, η καλύτερη οπτική κάλυψη, η σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος και η μείωση των επιπλοκών.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λινός τόνισε ότι η επέμβαση ανοίγει νέους δρόμους στη χειρουργική θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα. "Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για αυτή τη μέθοδο, αλλά και κάποιες αντενδείξεις που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεκτιμώνται", ανέφερε ο κ. Λινός.

    Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε ότι το νοσοκομείο "Υγεία" "ηγείται των ιατρικών εξελίξεων, καθώς συνδυάζει με επιτυχία το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό με την εξέλιξη της τεχνολογίας".

    Ο κ. Λινός σε συνεργασία με τον κ. Chung θα πραγματοποιήσει αύριο "ζωντανές" ρομποτικές θυρεοειδεκτομές παρουσία περισσότερων από 30 Ευρωπαίων χειρουργών με εξειδίκευση στους ενδοκρινείς αδένες.

    Είδηση: 26370


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 September 2009 - 16:57:08 UTC