Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στην Βουλή για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
  • [02] Νέος διεθνής αερολιμένας στο Ηράκλειο
  • [03] Ορίστηκε εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Siemens
  • [04] «Μαρτυρικό οδοιπορικό σε μία κόλαση»

    [01] Αντιπαράθεση στην Βουλή για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

    Πολιτική

    Αντιπαράθεση για το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου ρύθμισης των μέτρων εργασίας του δημοσίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής ανέφερε ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι ο τελευταίος υπουργός της κυβέρνησης που εισηγείται νομοσχέδιο, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι αποδέχτηκε την πρόταση Σουφλιά για πρόωρες εκλογές». Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «μεταφέρει στη Βουλή το κλίμα που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ και ότι -το ΠΑΣΟΚ- παραμένει εραστής της εικονικής πραγματικότητας».

    Στην συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος που επετέθη με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς το ως απολύτως υπεύθυνο για την εκλογολογία που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο '07 και συνεχίσθηκε και μετά την ήττα του Σεπτεμβρίου του ιδίου χρόνου.

    Φραστική αντιπαράθεση για το θέμα της πρόωρης ή μη προσφυγής στην κάλπη, σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή και του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο της επί νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών συζήτησης.

    Ο διάλογος άρχισε με τον κ. Παπουτσή να λέει προς τον κ. Παυλόπουλο, ότι θα είναι κατά τα φαινόμενα ο τελευταίος υπουργός της κυβέρνησης αυτής που εισηγείται νομοσχέδιο, «αφού όπως όλα τα ΜΜΕ θεωρούν ως βέβαιο, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την απόφαση του κ. Σουφλιά για πρόωρες εκλογές».

    Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Παπουτσή για την ενημέρωση των μέσων επικοινωνίας, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος έχει σοβαρότερη δουλειά να κάνει μέσα στη Βουλή». Ο κ. Παπουτσής επέμεινε ρωτώντας ρητορικώς αν υπάρχει ή όχι θύλακας μέσα στη ΝΔ που ζητεί πρόωρη προσφυγή στην κάλπη και απαντώντας ότι «Ουδείς το διαψεύδει ότι πάμε σε εκλογές. Ούτε εσείς!».

    «Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση παραμένει εραστής της «εικονικής πραγματικότητας», ανταπάντησε ο υπουργός.

    Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι εκλογές δεν θέλει κανένας στην χώρα, ούτε και στην ΝΔ και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι είναι υπεύθυνο για την κρίση που δημιουργείται με την εκλογολογία.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι το όλο θέμα άρχισε πριν δέκα μήνες με την δήλωση του γ.γ. της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Ρέππα για τη σύνδεση των εκλογών με την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε «επίδειξη ασυνέπειας» το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

    "Από τον ελληνικό λαό κανείς δεν επιθυμεί εκλογές, ούτε από τη ΝΔ!", επέμεινε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι "δεν νοείται η ενοχοποίηση από πλευράς ΠΑΣΟΚ των φωνών από τον ανοικτό δημοκρατικό διάλογο που γίνεται και μέσα στη ΝΔ. Όσοι, κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ προκρίνουν τις εκλογές, το πράττουν με την οφειλόμενη υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση ενός δύσκολου χειμώνα που θα φορτιστεί εξ υπαιτιότητας και πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, που δεν αντιλαμβάνεται την κρίση που περνά η οικονομία, αλλά και όσοι κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο τάσσονται κατά των εκλογών το πράττουν από θέση ευθύνης, προκειμένου να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της. «Σε κάθε περίπτωση κοντός ψαλμός. Ο πρωθυπουργός με πληρέστερη εικόνα και γνώμονα το εθνικό συμφέρον θα πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες και θα πάρετε τις πρέπουσες απαντήσεις. Αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και σταματήστε να κατακρίνετε και να λοιδορείτε!», είπε.

    "Πρώτη φορά ακούω για ανοικτό δημοκρατικό διάλογο για την ικανότητα ή μη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να κυβερνήσουν τη χώρα!", σχολίασε ο Χρ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι η καλύτερη αντιμετώπιση της εκλογολογίας είναι οι εκλογές εδώ και τώρα. «Τα περί αδυναμίας του πρωθυπουργού αντανακλούν περισσότερο τις αδυναμίες της ηγεσίας του δικού σας κόμματος, ανταπάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Αφήστε να πάρουν οι υπεύθυνοι τις σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο. Η ΝΔ θα αποδειχθεί ότι παραμένει μία ενωμένη γροθιά έναντι των προβλημάτων του τόπου!».

    Είδηση: 26300

    [02] Νέος διεθνής αερολιμένας στο Ηράκλειο

    Πολιτική

    Νέο αεροδρόμιο, στο Καστέλι Πεδιάδας, θα αποκτήσει σε πέντε χρόνια το Ηράκλειο Κρήτης, που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

    Το έργο -που θα στοιχίσει ένα δισεκατομμύριο β¬- δημοπρατήθηκε και όπως διευκρίνισε ο υπουργός περιβάλλοντος, θα κατασκευαστεί με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

    Ο σημερινός αερολιμένας "Νικόλαος Καζαντζάκης", που δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων επιβατών που διακινούνται μέσω αυτού κάθε χρόνο και γειτνιάζει με πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.

    Την δημοπράτηση του νέου Διεθνούς Αερολιμένα του Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλλι Πεδιάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γιώργος Σουφλιάς. Το έργο υπολογίζεται να είναι έτοιμο με την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2015.

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα τεύχη του διαγωνισμού, προβλέπονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αρμονική ένταξη του αεροδρομίου στο ιστορικό, πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.

    Στον σημερινό αερολιμένα, οι νοτιάδες προκαλούν ματαιώσεις πτήσεων που ταλαιπωρούν τους επιβάτες. Οι κάτοικοι δοκιμάζουν καθημερινά τα όρια της αντοχής τους από την ηχορύπανση. Το "Νικόλαος Καζαντζάκης" στην Αλικαρνασσό του Ηρακλείου εδώ και πολλά χρόνια δύσκολα εξυπηρετεί την κίνηση, σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

    Σε 5 χρόνια στο Καστέλι Πεδιάδας, το νέο αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί με άνεση περισσότερους από 5,5 μέχρι και 10 εκατομμύρια επιβάτες κατ' έτος, θα αποτελεί την νέα διεθνή πύλη της Κρήτης.

    Το έργο που ήδη δημοπρατήθηκε, που προβλέπεται ότι θα στοιχίσει 1 δισεκατομμύριο β¬, θα κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση. Ο νέος αερολιμένας θα έχει βιοκλιματικές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά από την αρχιτεκτονική της Κρήτης.

    Οι κάτοικοι γύρω από το νέο αεροδρόμιο θα μπορούν να επιλέξουν είτε την μετεγκατάστασή τους, είτε την χρηματοδότησή τους για να ενισχύσουν την προστασία των σπιτιών τους από τον θόρυβο.

    Εκτιμάται ότι στην φάση κατασκευής θα απασχοληθούν 1.000 εργαζόμενοι και οι μόνιμες θέσεις εργασίας όταν λειτουργήσει θα ξεπερνούν τις 2.500.

    Το έργο λεπτομερώς

    Το πολυσήμαντο αυτό έργο υποδομής, ανέφερε ο υπουργός, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με το σύστημα της Σύμβασης Παραχώρησης. Το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία στο επιχειρηματικό σχήμα που θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου, ως "Παραχωρησιούχος" με ποσοστό συμμετοχής 55%.

    Ο χρόνος παραχώρησης ορίστηκε τα 35 έτη [στα οποία περιλαμβάνεται και η περίοδος κατασκευής] και το "Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο" εκτιμάται ότι θα παραδοθεί προς χρήση προ της τουριστικής περιόδου του 2015.

    Το ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου στην "Εταιρεία του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου", θα είναι 55% [όσο και αυτό του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος"].

    Με συνολικό κόστος περίπου 1 δισ. β¬ η μεγίστη χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου ορίστηκε στα 220 εκατ. β¬ -σε τρέχουσες τιμές- και αποτελεί διαγωνιστικό μέγεθος. Επομένως, μπορεί να μειωθεί με τις προσφορές των διαγωνιζομένων.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, το δημόσιο εξαντλεί τις οικονομικές υποχρεώσεις του με την παραπάνω χρηματοδοτική συμβολή, δηλαδή ο "Ιδιώτης", παρά το ότι θα συμμετέχει στην εταιρεία με 45%, αναλαμβάνει πέραν των 220 εκατ. β¬ όλο το κόστος μελέτης-κατασκευής που απαιτείται, με ίδια κεφάλαια & δάνεια και μάλιστα, χωρίς την παραμικρή εγγύηση του ελληνικού δημοσίου".

    Παράλληλα, θα κατασκευαστεί κι ένας νέος οδικός άξονας που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο με τον ΒΟΑΚ στην περιοχή της Χερσονήσου και με τον οδικό άξονα "Ηρακλείου β Αρκαλοχωρίου β Βιάννος", στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με δυνατότητα επέκτασης και σύνδεσης με το ΝΟΑΚ.

    "Σχεδιάσαμε", ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, "έναν διεθνή διαγωνισμό σε μία φάση, χωρίς ενδιάμεση προεπιλογή. Η διαδικασία επιλογής είναι διαφανής, αντικειμενική, ανταγωνιστική και διασφαλίζει τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και την ευρωστία του νέου Αεροδρομίου!", πρόσθεσε.

    Ο χρόνος κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε για τις 09/02/2010 και εάν δεν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, μέσα στο α' αξάμηνο του 2010 θα ανακηρυχθεί ο "Ανάδοχος", ο οποίος θα αποτελέσει τον "Μειοψηφικό Εταίρο του Δημοσίου" στο νέο αεροδρόμιο. "Με βάση τον σχεδιασμό μας, εκτιμούμε ότι το αργότερο ως το 2015 θα αρχίσει η λειτουργία του αεροδρομίου.", ανέφερε ο υπουργός.

    Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, "Σήμερα εκτιμάται ότι το συνολικό έργο στην πλήρη ανάπτυξή του θα υπερβεί το 1 δισ. β¬. Το γεγονός ότι το έργο γίνεται με το σύστημα της "Σύμβασης Παραχώρησης", σημαίνει για την Κρήτη και την εθνική οικονομία μία σημαντικότατη εισροή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, με όλες τις προφανείς πολλαπλασιαστικές αναπτυξιακές και οικονομικές επιπτώσεις. Παράλληλα, η κατασκευή του Νέου Αεροδρομίου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τόνωση της απασχόλησης, αφού:

    - κατά την περίοδο κατασκευής θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας για διάστημα 5 ετών και

    - κατά την περίοδο λειτουργίας του θα δημιουργηθούν πάνω από 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο και τις υποστηρικτικές δραστηριότητές του!".

    Επίσης, ο υπουργός επεσήμανε ότι η κατάργηση του υφισταμένου αεροδρομίου θα προσφέρει μία τεράστια περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής της Αλικαρνασσού, του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αποδεσμευτεί -υπέρ των τοπικών κοινωνιών- μία μεγάλη έκταση, 2.780 στρεμμάτων, αξίας πλέον του 1,5 δισεκατομμυρίου β¬.

    "Με την απομάκρυνση του σημερινού αεροδρομίου δημιουργείται ένας μοναδικού κάλλους ενιαίος παραθαλάσσιος χώρος. Πρέπει δε, να μελετηθεί συνολικά η ανάπλαση και η αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, η οποία διαθέτει σπάνια -για την νοτιοανατολική Μεσόγειο- φυσικά και περιβαλλοντικά προσόντα!", ανέφερε ο κ. Σουφλιάς.

    Είδηση: 26299

    [03] Ορίστηκε εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Siemens

    Κοινωνία

    Την τοποθέτηση εφέτη ανακριτή για την υπόθεση Siemens, στην θέση του Νίκου Ζαγοργιανού, που διενήργησε μέχρι τώρα την ανάκριση, εισηγείται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες. Με επιστολή του προς την Ολομέλεια Εφετών αναφέρει ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης επιδιώκει αναβάθμιση της έρευνας, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

    Την πικρία του εξέφρασε ο κ. Ζαγοριανός, ο οποίος ελέγχεται και πειθαρχικά για να διαπιστωθεί αν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συσκότισης της αλήθειας.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Δένδια ότι με έγγραφό του ζήτησε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Φώτη Μακρή να υποβάλει αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας του Εφετείου, με θέμα τον ορισμό εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της Siemens Hellas, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    Από την κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών εξαρτάται πλέον εάν η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης Siemens θα περάσει στα χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή.

    Κύκλοι από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέδιδαν την κίνηση αυτή της αντικατάστασης του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού με εφέτη ειδικό ανακριτή στην σοβαρότητα της υπόθεσης.

    Ένας εμπειρότερος και ανώτερου βαθμού δικαστικός λειτουργός θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει συντομότερα τη διαδικασία, αφού το βούλευμα θα εκδοθεί από Συμβούλιο Εφετών και οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν γρηγορότερα σε δίκη, σημειώνεται από κύκλους της Εισαγγ. του Αρ.Πάγου.

    Παράλληλα, με την ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται κατά του 4ου ειδικού ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστηρίων ελέγχει πειθαρχικά τον κ. Ζαγοριανό και για παράβαση καθήκοντος, επειδή αρνήθηκε να δώσει το σύνολο της δικογραφίας στους κατηγορουμένους, δεν εξέδωσε έγκαιρα εντάλματα σύλληψης με αποτέλεσμα να διαφύγουν βασικοί ύποπτοι, αλλά και γιατί τα κατηγορητήριά του εκτείνονται μέχρι το έτος 2003, με αποτέλεσμα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος να έχει ήδη δικαστεί στην Γερμανία για αδικήματα από το 2004 μέχρι το 2007 και να μην μπορεί να δικαστεί για τα ίδια αδικήματα στην χώρα μας.

    Ο δικαστικός λειτουργός πάντως, αντιμετώπισε την εξέλιξη με πικρία, λέγοντας σε συνεργάτες του ότι βΔεν μπορεί να ακυρώνεται ένα έργο τόσων μηνών με ανακριτικές ενέργειες που ξεπερνούν τις 150 σελίδες!β.

    Αγωγή εναντίον της Siemens έχει καταθέσει η Διοίκηση του ΟΤΕ.

    Η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών αναμένεται -πιθανότατα μετά τις 16 Σεπτεμβρίου- οπότε και αρχίζει το νέο δικαστικό έτος.

    Είδηση: 26298

    [04] «Μαρτυρικό οδοιπορικό σε μία κόλαση»

    Πολιτική

    Την απόσυρση του ρυθμιστικού σχεδίου στο χώρο της Αττικής, την προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων, την αντιμετώπιση των πλημμυρών, το δημόσιο έλεγχο και των ιδιωτικών δασών και των περιαστικών, ώστε να προστατευθεί ο δασικός πλούτος, καθώς και τον εντοπισμό της διαφθοράς σε πολλαπλά επίπεδα, ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέκος Αλαβάνος, ύστερα από περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

    Χαρακτήρισε την περιοδεία «μαρτυρικό οδοιπορικό σε μία κόλαση» και σημείωσε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός, «αντί να είναι κλεισμένος και να προσπαθεί να βρει λύση για την επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας».

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει την επόμενη Πέμπτη μεγάλη ημερίδα με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, επιστημονικών φορέων και κρατικών υπευθύνων για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων προστασίας, πρόληψης και αποκατάστασης και την ανάδειξη των τομών, που πρέπει να γίνουν.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συμμερίζεται τις απόψεις, που ακούγονται, ότι αν ο ΣΥΝ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος, ενδέχεται να μην μπουν στη βουλή, ο κ. Αλαβάνος απάντησε: «Όσοι νομίζουν ότι θα περάσουν πάνω από την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ για να στήσουν μία αυτοδυναμία, θα δουν ότι τελικά κάνουν λάθος. Εδώ σήμερα είμαστε από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και από όλες τις τάσεις του ΣΥΝ, σε μία πολύ γόνιμη και αποφασιστική συνεργασία, σε μία παρουσία μας μέσα στην κοινωνία και τα προβλήματα!».

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος "οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ", αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του κ. Γ. Παπαθανασίου στην συνέντευξή του στην ΝΕΤ, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απλώς από μία -αδιέξοδη και χωρίς προοπτική- παράταση των προθεσμιών του νεο-αποικιακού καθεστώτος επιτήρησης, που έχει επιβάλλει στη χώρα μας η Ε.Ε., κάτι με το οποίο εξαντλεί την παρέμβασή της και η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά, υπογραμμίζει ότι η χώρα μας πρέπει να αμφισβητήσει το απαράδεκτο και «προκρούστειο» "σύμφωνο σταθερότητας της Ε.Ε.", στην βάση του οποίου επιβάλλεται η θηλιά της επιτήρησης, ως αφετηρία μίας διαφορετικής κοινωνικής πορείας της Ευρώπης και μίας προοδευτικής εναλλακτικής λύσης στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ως άκρως επίκαιρο το εύλογο και δίκαιο αίτημά του για απ' ευθείας δανειοδότηση του ελληνικού δημοσίου από την "ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα" [Ε.Κ.Τ.] με το επιτόκιο της παρέμβασής της [1%]. Αντί η κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να στήνουν μία άγρια, ανούσια και βλαπτική για τον τόπο διαμάχη για την νομή της εξουσίας, οφείλουν να πάρουν θέση στα αιτήματα και τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.".

    Συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΝ

    Οι πολιτικές εξελίξεις, η παρουσία του κόμματος και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Δ.Ε.Θ., η οργάνωση του διαρκούς συνεδρίου και η εκλογική ετοιμότητα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε ότι "στις παρούσες συνθήκες ο ΣΥΝ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να αναπτύξουν έντονη πολιτική δράση με προτεραιότητες την οικονομία, το εισόδημα των εργαζομένων, αγροτών, μικρομεσαίων και τα δικαιώματα της νέας γενιάς".

    Σε αυτήν την προσπάθεια, καταλήγει η Π.Γ., "μέσα σε ένα κλίμα συντροφικής και ανιδιοτελούς συστράτευσης, όλα τα μέλη του κόμματος, όλος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης".

    Είδηση: 26297


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 September 2009 - 20:58:55 UTC