Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσπευση του πακέτου των μεταρρυθμίσεων
  • [02] Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 με τα νέα έργα του ΟΣΕ
  • [03] Την Τετάρτη η απόφαση για τα σχολεία
  • [04] Siemens: συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση
  • [05] Ιράν: νέες καταγγελίες για κακομεταχείριση αντιφρονούντων
  • [06] Διευκρινίσεις για αγροτικές αποζημιώσεις ζητά η ΕΕ
  • [07] Μερκούρεια : 15η θεατρική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Η μπύρα φάρμακο για τα οστά
  • [09] Συνομιλία με το Θεό μέσωβ¦ Twitter
  • [10] Ημιυπαίθριοι: διευκρινιστική ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [11] Οκτώ συλλήψεις για τη πειρατεία μυστήριο του Arctic Sea
  • [12] Επιθέσεις αυτοκτονίας προ των εκλογών στο Αφγανιστάν
  • [13] «Πώς να πολεμήσει ο Καραμανλής σε μια κοινωνία, η οποία είναι διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι;»
  • [14] Οι συνήθειες των νέων στην περιφέρεια

    [01] Επίσπευση του πακέτου των μεταρρυθμίσεων

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 17:52

    Σαφές μήνυμα συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας έδωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανασίου, η κρίση ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τώρα θα πρέπει να γίνουν όλα όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες. Το οικονομικό επιτελείο καταρτίζει το πακέτο των μέτρων που θα κατατεθούν το φθινόπωρο στην Κομισιόν για τη μείωση του ελλείμματος, χωρίς να περιλάβει πρόσθετη φορολογία σε μισθωτούς και επιχειρήσεις. Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του με στελέχη της κυβέρνησης για να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Το πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ συζήτησε ο Γιάννης Παπαθανασίου με τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου.

    Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τη διεθνή οικονομική κρίση, επεσήμανε ωστόσο, ότι οι επιπτώσεις είναι λιγότερες σε σχέση με άλλες οικονομίες λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση.

    Χρέος και απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να εξασφαλίσει μόνιμη ανάπτυξη και περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας είπε ο κ. Παπαθανασίου.

    Ο κ.Παπαθανασίου, ο οποίος συζήτησε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο της ομιλία του στη ΔΕΘ αλλά και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, τόνισε πως τώρα είναι η ώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν τις περασμένες δεκαετίες.

    Το πακέτο των παρεμβάσεων κινείται σε 2 ενότητες: τις δαπάνες και τα έσοδα.

    Στο μέτωπο του ασφαλιστικού περιλαμβάνεται:

    -η παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους για να παραμένουν -εθελοντικά- στην αγορά εργασίας

    -διαχωρισμός των υπηρεσιών συντάξεως και υγείας (ξεκίνησε από το ΙΚΑ)

    -επανεξέταση και περιορισμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

    -αυστηρότερη εφαρμογή των κριτηρίων για τη χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων.

    Παράλληλα θα δοθούν:

    -κίνητρα για είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.

    -έρχεται νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους στα πρότυπα των αλλαγών που έχουν γίνει στις ΔΕΚΟ

    -απελευθερώνονται τα κλειστά επαγγέλματα

    -καταργούνται β συγχωνεύονται φορείς του δημοσίου και οργανισμοί

    Ειδικό βάρος θα δοθεί στις φαρμακευτικές δαπάνες όπου η ετήσια δαπάνη φτάνει τα 9,5 δις ευρώ , όσο το 2,7% του ΑΕΠ.

    Στο εξής θα ελέγχονται οι δαπάνες των νοσοκομείων σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά και στις προμήθειες, μέσα από την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μεθόδων. Παράλληλα θα γίνεται έλεγχος και στη συνταγογράφηση.

    Σημαντική εξοικονόμηση αναμένεται να προκύψει και από

    -την εφαρμογή διπολογραφικού συστήματος σε όλους του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης από

    -τη λειτουργία της Κεντρικής Αρχής και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος σε όλα τα υπουργεία, καθώς και από τη δημιουργία μίας αρχής για πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων.

    Στο μέτωπο των εσόδων, η μεγάλη μάχη θα δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε αυτή την κατεύθυνση έρχεται:

    -νέα γενιά διασταυρώσεων που θα συνδυάζουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές

    -ON LINE σύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομίας όπου θα υπάρχει ακριβέστερος προσδιορισμό των αναμενόμενων εσόδων από ΦΠΑ

    Αντιδράσεις

    Δήλωση αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο τις δηλώσεις Παπαθανασίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι αυτό που είπε καθαρά ο υπουργός Οικονομίας είναι ότι η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ελληνική οικονομία.

    "Οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από αντιδραστικά μέτρα που έχουν ανάγκη οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Είναι η πολιτική της ΕΕ στην οποία συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ. Για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους σημαίνουν νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων", επισήμανε το ΚΚΕ.

    "Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται στον κόσμο της. Αλληλοσυγχαίρονται για την κρίση που δημιούργησε η πολιτική τους. Η εκτόξευση της ανεργίας και η βόμβα των ακάλυπτων επιταγών είναι τα αμείλικτα γεγονότα που τους διαψεύδουν. Η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να είναι οι ίδιες πολιτικές που τη δημιούργησαν, αλλά το εναλλακτικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασπίδας προστασίας της κοινωνίας και μιας νέας δημόσιας παρέμβασης στην οικονομία", τόνισε ο Συνασπισμός.

    "Αν δεν υπήρχαν οι κομματικές παρεμβάσεις και άφηναν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του Κράτους ανεπηρέαστους, σήμερα δεν θα είχαμε τέτοιο έλλειμμα. Οι κυβερνητικοί Βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλον, παρεμβαίνουν και σβήνουν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ", τονίζει ο ΛΑ.Ο.Σ..

    Είδηση: 25907

    [02] Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 με τα νέα έργα του ΟΣΕ

    Κοινωνία

    Μόλις 3,5 ώρες θα διαρκεί το ταξίδι με το τραίνο για την Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση -το 2013- των έργων της σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλαδίου-Δομοκού, αφού οι συρμοί θα κινούνται με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων. Στην περιοχή των έργων, όπου κατασκευάζεται σιδηροδρομική γέφυρα -για πρώτη φορά κατασκευάζεται στη χώρα μας- με την μέθοδο του "προωθούμενου φορέα", επισκέφτηκε ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Η "Σιδηροδρομική Γέφυρα 10" θα αντικαταστήσει το ορεινό κομμάτι της μονής γραμμής από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, μέχρι τον σταθμό του Δομοκού με μία νέα διπλή γραμμή μήκους 52 χιλιομέτρων.

    Πρόκειται για γέφυρα συνολικού μήκους 522 μέτρων και πλάτους 13,9, που κατασκευάζεται στην περιοχή της Στύρφακας, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας και μάλιστα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο της τμήμα.

    Η «Σιδηροδρομική Γέφυρα 10» αποτελεί τμήμα της υπό κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Λιανοκλαδίου-Δομοκού στον άξονα ΠΑΘΕ [Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι].

    Η υποδομή στο τμήμα Λιανοκλαδίου-Δομοκού θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη του 2011 και έως τα τέλη του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η επιδομή, η ηλεκτροκίνηση, η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση/τηλεπικοινωνίες.

    Το συνολικό κόστος του έργου, που ανέρχεται σε 715,89 εκατομμύρια β¬, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η "Σιδηροδρομική Γέφυρα 10" είναι η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή που κατασκευάζεται με την μέθοδο του "προωθούμενου φορέα", καθώς μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί με τη μέθοδο αυτή, μόνον οδικές γέφυρες μικρότερου βάρους.

    Η μέθοδος αυτή επιλέχθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ λόγω του μεγάλου ύψους των βάθρων [35 μέτρων], γεγονός που καθιστά απαγορευτική την χρήση ικριωμάτων με συμβατική μέθοδο κατασκευής. Με τη μέθοδο αυτή -με την οποία εξασφαλίζεται η ταχύτερη και αποδοτικότερη κατασκευή και ευκολότερος έλεγχο της ποιότητας, κατασκευάζεται ανά τμήμα ο φορέας της γέφυρας [επιφάνεια πάνω στην οποία στρώνονται οι γραμμές] στο ένα άκρο της γέφυρας και εν συνεχεία, προωθείται σταδιακά από το ένα βάθρο στο άλλο, ως το απέναντι άκρο. Στο τελευταίο στάδιο, πέραν της ώσης, απαιτήθηκε ενισχυτικά και έλξη του φορέα, προκειμένου να μετακινηθεί το συνολικό -περίπου 20.000 τόνων- βάρος, στην τελική του θέση.

    Την βεβαιότητα ότι τα έργα κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλαδίου-Δομοκού θα ολοκληρωθούν το 2013 και ότι η διαδρομή από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη θα είναι μόλις 3,5 ώρες εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αφού, η διαδρομή θα διαρκεί -κατά τα τμήμα της- από την Αθήνα για το Λιανοκλάδι 90', από την Αθήνα για τον Δομοκό 108' και -συνολκώς- από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη στις 3,5 ώρες.

    Επενδύσεις

    Επίσης, μέχρι το 2013 το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα επενδύσει για τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου 1,6 δισεκατομμύρια β¬ από εθνικούς πόρους και 10,8 δισεκατομμύρια από προγράμματα του Γ' ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.

    «Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία διαρκής προσπάθεια, με σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην ανανέωση του τροχαίου υλικού, αλλά και στην εξυγίανση του Οργανισμού με ένα και μοναδικό στόχοβ’ την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών για το πέρασμα του ελληνικού σιδηρόδρομου στην νέα, σύγχρονη εποχή», σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και τόνισε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν με την απόθεση των υλικών από τις εκσκαφές για τη διάνοιξη της διπλής σήραγγας του Καλλιδρόμου, «έχουν πλέον λυθεί με τη βοήθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα πια θα πάμε με γρηγορότερους ρυθμούς. Προχωράμε με τόλμη και αποφασιστικότητα για τον σύγχρονο ελληνικό σιδηρόδρομο, τον σιδηρόδρομο του αύριο. Έναν σιδηρόδρομο που αναβαθμίζει ριζικά την καθημερινότητα, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, με γρήγορες κι ασφαλείς μετακινήσεις και καλύτερο περιβάλλον!», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

    Παράλληλες συναντήσεις

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον νομό Φθιώτιδας ο υπουργός ΥΜΕ, πριν την επίσκεψή του στην περιοχή Στύρφακα όπου κατασκευάζεται από την ΕΡΓΟΣΕ η «Σιδηροδρομική Γέφυρα 10», είχε συναντήσεις με τον νομάρχη Φθιώτιδας Κ. Αθανάσιο Χειμάρα και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελή Σκλιά.

    Είδηση: 25921

    [03] Την Τετάρτη η απόφαση για τα σχολεία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 17:35

    Το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου θα εισηγηθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Επιτροπή για την Πανδημία, καθώς τα δεδομένα για τη νέα γρίπη δεν έχουν αλλάξει. Ο 53χρονος Γάλλος, το έκτο σοβαρό κρούσμα της ασθένειας στη χώρα μας, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ, στο λιμάνι του Πειραιά, σε περιορισμό στις καμπίνες έχουν τεθεί 23 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου, που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα, και τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον ιό Η1Ν1.

    Αύριο Τετάρτη η ολομέλεια της επιτροπής για την πανδημία γρίπης θα εισηγηθεί οριστικά για το αν εάν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου ή θα χρειαστεί για λόγους προστασίας των παιδιών να δοθεί παράταση.

    Είδηση: 25913

    [04] Siemens: συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 19:41

    Συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση που έχουν πυροδοτήσει οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη χώρα μας. Χθες το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τον φάκελο πριν αποφανθεί επί της προσφυγής, που κατέθεσαν οι συνήγοροι, του πρώην διευθυντή της Siemens στην Ελλάδα, αναβάλλοντας προσωρινά την παράδοσή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου θα καταθέσουν αίτηση προκειμένου να απαγορευτεί η μετακίνηση του από την Γερμανία για λόγους υγείας. Επίσης οι συνήγοροι του πρώην στελέχους της Siemens θα καταθέσουν προσφυγή εναντίον της πρώτης ποινής που βαραίνει τον κ. Χριστοφοράκο.

    Επιστολή Ραγκούση

    Με απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης απέστειλε, επιστολή, προς τους δικηγόρους του Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οποία ζητεί να αποσταλεί το σύνολο των στοιχείων-αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης τους και αφορούν το ΠΑΣΟΚ.

    Στην επιστολή του ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι το αίτημα του ΠΑΣΟΚ εδράζεται στη δημόσια δέσμευση του ίδιου του δικηγόρου του κ. Χριστοφοράκου, με δήλωσή του προς την εφημερίδα ΒΗΜΑ ότι εφόσον το ζητήσει η ΝΔ ο πελάτης του θα παραδώσει τα ακριβή στοιχεία και παράλληλα επισημαίνεται ότι η απάντηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ θα δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα .

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος , Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΣΟΚ συνδέεται άμεσα με τη θέση του να έρθουν όλα στο φως και ταυτόχρονα με την προσπάθεια του κόμματος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ενίσχυση της διαφάνειας ,της αυτονομίας της πολιτική και της εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και πολιτικών.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παπακωσταντίνου σημείωσε ότι εάν η απάντηση των δικηγόρων είναι αρνητική τότε αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κατά του ΠΑΣΟΚ ενώ αν είναι θετική σημείωσε ότι τα στελέχη που ενδεχομένως εμπλέκονται θα βρεθούν εκτός κινήματος.

    Σχετικά με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την υπόθεση Siemens και την αναβολή έκδοσης Χριστοφοράκου, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή ,σημειώνοντας εκ νέου ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν λύτρωση για τη χώρα και τους πολίτες.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, εξέφρασε τη θλίψη του για τη συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, που - όπως είπε- «έχει το θράσος να επιτίθεται στη ΝΔ όταν αποδεδειγμένα είναι ένοχο". Επίσης στη ΝΕΤ 105,8, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πει, όλα στο φως. Λόγω των αδυναμιών της κυβέρνησης, η υπόθεση πήρε αυτή την τροπή". "Πολλοί ενδιαφέρονται να συγκαλυφθεί η υπόθεση Siemens", τόνισε, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

    Ο Χρήστος Στάικος, μέλος της ΚΠΕ και του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, δήλωσε ότι: "Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν από καιρό συστήσει ένα συνεταιρισμό παραγραφής και μαύρων ταμείων. Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την αποτροπή των δωροδοκιών δεν τις δέχτηκαν. Ας δεχθούν τουλάχιστον να πουν όλη την αλήθεια και να επιστρέψουν τα λεφτά από τις μίζες στον ελληνικό λαό".

    "Φωτιές" στο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση Π. Κοροβέση

    Με δηλώσεις του στο κανάλι ένα του Πειραιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης υποστήριξε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τζαννετάκη ΚΚΕ και ΣΥΝ, έπαιρναν μίζες από εταιρίες, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό στο οποίο, όπως υποστήριξε, ήταν αυτόπτης μάρτυς.

    Σχετικά με τη συνέντευξη του Περικλή Κοροβέση στον ρ/σ Κανάλι 1 Πειραιά, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: "Τα όσα ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Α' Αθήνας, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

    Ο Λεωνίδας Κύρκος σχολίασε: "Άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι".

    Αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Χριστοφοράκου, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής: "Η μη έκδοση του κ. Χριστοφοράκου δεν είναι αμιγώς υπόθεση της Δικαιοσύνης. Φορείς με μεγάλο κύρος στη Γερμανία, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" μερίμνησαν ούτως ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση από την έλευση Χριστοφοράκου. Προφανώς λοιπόν - σύμφωνα με το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου - οι εκλογές πρέπει να προηγηθούν της ελεύσεως Χριστοφοράκου".

    Είδηση: 25920

    [05] Ιράν: νέες καταγγελίες για κακομεταχείριση αντιφρονούντων

    Ειδήσεις

    Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ιράν, Μιρχοσεΐν Μουσαβί, κατά της κυβερνητικής πλευράς του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Όπως κατήγγειλε ο κ. Μουσαβί, "πράκτορες του κατεστημένου βίασαν κρατουμένους οι οποίοι συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων διαμαρτυρίας κατά της επανεκλογής του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στην προεδρία του Ιράν τον περασμένο Ιούνιο".

    Η καταγγελία του κ. Μουσαβί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, από την οποία και έγινε ευρέως γνωστή. Παρόμοια καταγγελία διατύπωσε και ο επίσης υποψήφιου για την προεδρία Μεχντί Καρουμπί. Για ανυπόστατες κατηγορίες, κάνει λόγο το κυβερνητικό στρατόπεδο, που ζητάει από τους καταγγέλλοντες, να παρουσιάσουν τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες (για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους.

    Είδηση: 25919

    [06] Διευκρινίσεις για αγροτικές αποζημιώσεις ζητά η ΕΕ

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 17:44

    Πρόσθετα στοιχεία για το "πακέτο" των 500 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε στους αγρότες για ζημιές, που υπέστη η παραγωγή τους, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών και άλλων ζημιογόνων αιτιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έως το τέλος Αυγούστου, καθώς όπως φαίνεται δεν πείθεται ότι επρόκειτο για αποζημιώσεις κι όχι για κρατικές ενισχύσεις. Σε ανακοίνωση του υπουργείου πάντως, επισημαίνεται ότι πρόκειται για τεχνικού χαρακτήρα διευκρινίσεις, οι οποίες θα αποσταλλούν εντός των προθεσμιών που τίθενται, ώστε να καταδειχθεί ότι οι αποζημιώσεις στους Έλληνες αγρότες, ήταν απόλυτα συμβατές και σύννομες με τα προβλεπόμενα στην Κοινοτική και Εθνική νομοθεσία.

    Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Μαϊκλ Μαν, εκπρόσωπος της επιτρόπου Μάριαν Φίσερ Μπόλ.

    Όπως τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε από τις ελληνικές αρχές στις 22 Μαρτίου και στις 16 Ιουνίου πληροφορίες για το θέμα.

    Στις 13 Ιουλίου, η Επιτροπή απέστειλε επιστολή στην Ελλάδα ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες. Σύμφωνα με τον κ. Μαν, η προθεσμία για την απάντηση της Ελλάδας έληξε στις 17 Αυγούστου, χωρίς όπως είπε μέχρι στιγμής η Επιτροπή να έχει λάβει κάποια απάντηση από την πλευρά της Ελλάδας την οποία, όπως είπε, αναμένει το συντομότερο δυνατόν.

    Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε γνωστό ότι οι διευκρινίσεις εστάλησαν την Δευτέρα επισημαίνοντας ότι αν και η επίσημη προθεσμία έληγε στις 17 Αύγουστου υπήρχε ανεπίσημη διαβεβαίωση ότι θα μπορούσε η ελληνική πλευρά να στείλει τα πρόσθετα στοιχεία μέχρι τέλος του μηνός, αφού οι υπηρεσίες τις επιτροπής μέχρι τέλος Αύγουστου είναι κλειστές.

    Πηγές του υπουργείου εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι οι κοινοτικοί παράγοντες θα μείνουν ικανοποιημένοι από τις διευκρινήσεις που θα δοθούν και υποστήριζαν ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και επιβολή κυρώσεων γιατί παρέβη τον κοινοτικό κανονισμό.

    Άλλωστε οι αποζημιώσεις ήταν απόλυτα συμβατές και σύννομες με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Κοινοτική και Εθνική νομοθεσία.

    Αντιδράσεις

    "Φαίνεται για άλλη μια φορά ότι, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κρύβει την αλήθεια. Δυστυχώς, είναι ορατός ο κίνδυνος, η προχειρότητα, με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τη χώρα, που θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό. Ο αρμόδιος υπουργός είναι εκτεθειμένος, διότι ύστερα από συνάντησή του με την Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε διαβεβαιώσει τους Έλληνες αγρότες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των αποζημιώσεων", σχολίασε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος.

    "Στις αντιρρήσεις της Κομισιόν ακόμη και γι αυτά τα ψίχουλα η απάντηση πρέπει να είναι: Απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ, η οποία προωθεί δισεκατομμύρια ευρώ κρατικών ενισχύσεων σε τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους, όχι όμως στη δοκιμαζόμενη αγροτιά", σχολίασε το ΚΚΕ.

    "Η απάντηση μας προς την Ε.Ε. είναι η ριζική αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και επανασύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων", τονίζει ο Συνασπισμός.

    "Η ΝΔ για άλλη μια φορά κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Και οι Βρυξέλλες να απειλούν με παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο και οι αγρότες να είναι ανικανοποίητοι. Μπρος τρακτέρ και πίσω πρόστιμο", επισήμανε ο ΛΑ.Ο.Σ..

    Είδηση: 25910

    [07] Μερκούρεια : 15η θεατρική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 16:23

    Δεκαπέντε χρόνια -όσα ακριβώς συμπληρώθηκαν φέτος από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη- "μετρούν" τα "Μερκούρεια", η ετήσια θεατρική συνάντηση που διοργανώνει με ιδιαίτερη επιτυχία ο δήμος Συκεών στο υπαίθριο θέατρο "Μάνος Κατράκης". Στη φετινή διοργάνωση, από τις 20 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου, μετέχουν δέκα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας με επιλεγμένες παραστάσεις τους.

    Την αυλαία των φετινών παραστάσεων -αποκλειστικά από Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα- θα ανοίξει το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας (Θεσσαλικό Θέατρο) με την αναβίωση της παράστασης των "Χοηφόρων" του Αισχύλου (αναβίωση της ιστορικής παράστασης που είχε ανεβάσει το θέατρο το καλοκαίρι του 1992), σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και με την Λυδία Κονιόρδου στους ρόλους της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 20 Αυγούστου.

    Την Δευτέρα 24 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει το έργο: "Λα Μοσκέτα" του Ρουτζάντε σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παπανικολάου με τους Πασχάλη Τσαρούχα, Θεώνη Σκαλέρη, Κώστα Μπάρα.

    Την Τρίτη 25 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με τα ΔΗΠΕΘΕ Σερρών & Κομοτηνής παρουσιάζει τη "Βαβυλωνία" του Δ. Κ. Βυζάντιου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και Τάσου Ράτζου με τους: Ταξιάρχη Χάνο, Παναγιώτη Παναγόπουλο, Άρη Τσαμπαλίκα, Ερατώ Πίσση κ.ά.

    Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Κέρκυρας με την ομάδα "5η εποχή" παρουσιάζουν την "Όπερα της πεντάρας" των Μπ. Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου.

    Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει τον "Δον Κιχώτη" του Θερβάντες σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, με τον Γιώργο Κιμούλη και το Δημήτρη Πιατά.

    Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει το έργο ο "Προεστός του χωριού" του Σπυρίδωνα Περεσιάδη σε σκηνοθεσία: Γιώργου Κιουρτσίδη με τον Κώστα Σαντά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Το Σάββατο 29 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαϊδης παρουσιάζουν τα "Σπαράγματα" του Ευριπίδη.

    Την Κυριακή 30 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου το έργο "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου με τους Πάνο Σκουρολιάκο Μαριάνα Τουσαμάτου κ.α.

    Την Δευτέρα 31 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης τη "Η γυναίκα της Ζάκυθος" του Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία των Μαρίας Γίτσα και Παναγιώτη Αδάμ, με το Χρίστο Καλαβρούζο και τέλος την αυλαία κλείνει το "τοπικό" Δημοτικό Θέατρο (των Συκεών) με το έργο "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία της Εύης Δημητροπούλου.

    Τοποθεσία: Ανοικτό θέατρο "Μάνος Κατράκης", Συκεές, Θεσσαλονίκη

    Ημερομηνίες: 20 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο "Μάνος Κατράκης" του Δήμου Συκεών.

    Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, παιδικό) * Ισχύουν και εισιτήρια Εργατικής εστίας

    Πληροφορίες: 2313 313125-189

    Είδηση: 25915

    [08] Η μπύρα φάρμακο για τα οστά

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 14:47

    Σύμφωνα με νεώτερη ισπανική μελέτη, οι γυναίκες που πίνουν μέτριες ποσότητες μπύρας ίσως ενισχύουν την καλή κατάσταση των οστών τους. Στη μελέτη του πανεπιστημίου Extremadura, συμμετείχαν 1.700 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη. Το ερώτημα ήταν κατά πόσο παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, η ηλικία και η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν την οστική πυκνότητα των γυναικών.

    Οι εθελόντριες υπεβλήθησαν σε εξέταση με υπερήχους και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, περίπου 280 γραμμάρια μπύρα την εβδομάδα (μέτρια ποσότητα) -είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.

    Οι ερευνητές φωτογραφίζουν τις φυτικές ορμόνες (φυτοοιστρογόνα) που περιέχονται στην μπύρα ως υπεύθυνες της "θεραπείας" των οστών και όχι αυτό καθαυτό το αλκοόλ.

    Οι επιστήμονες δεν συστήνουν την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ, καθώς ποσότητες μεγαλύτερες από δυο μονάδες ημερησίως είναι γνωστό ότι βλάπτουν την υγεία των οστών.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, η δρ. Claire Bowring από τον Σύλλογο Οστεοπόρωσης της Μεγάλης Βρετανίας, αναφέρει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να αυξήσουν την κατανάλωση αλκοόλ. "Αν και οι χαμηλές ποσότητες φαίνεται να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην οστική πυκνότητα, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ -περισσότερων από δυο μονάδων την ημέρα- αυξάνει τον κίνδυνο να φθαρούν τα οστά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αλκοόλ, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε".

    Τα αποτελέσματα της ισπανικής μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό "Διατροφή" (Nutrition).

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25909

    [09] Συνομιλία με το Θεό μέσωβ¦ Twitter

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 15:44

    Θέλετε να συνομιλήσετε με το Θεό; Συνδεθείτε μέσω Twitter και έγινε. Ένας φοιτητής του πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ άνοιξε σελίδα στο Twitter, στη διεύθυνση twitter.com/thekotel, όπου οι πιστοί μπορούν να αποστέλλουν τις προσευχές τους για να προωθηθούν στη συνέχεια στο ιερό Τείχος των Δακρύων στην ανατολική Ιερουσαλήμ και να εισακουστούν από το Θεό.

    "Παίρνω τις προσευχές, τις τυπώνω και τις τοποθετώ στο Τείχος των Δακρύων", δήλωσε ο φοιτητής Αλόν Νιρ, κάτοικος του Τελ Αβιβ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρωτοβουλία του στη δημοφιλή επικοινωνιακή τοποθεσία του διαδικτύου, όπου οι χρήστες αποστέλλουν μηνύματα γνωστά ως tweets, θα είναι "χρήσιμη για ανθρώπους σε όλο τον Κόσμο".

    Ο Νιρ υπόσχεται να παραδίδει τις προσευχές-η κάθε μια δεν πρέπει να ξεπερνά τους 140 χαρακτήρες όπως προβλέπουν και οι όροι χρήσης του twitter- σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    Ο Νιρ έχει τοποθετήσει στο Τείχος των Δακρύων περί τα 1.000 ρολά με προσευχές και δήλωσε σχετικά "Οι άνθρωποι μου εμπιστεύονται τα πιο απόκρυφα αισθήματα τους και τα μυστικά τους ... και καθήκον μου είναι να τα προωθώ όπως τους έχω υποσχεθεί".

    Πολλές υπηρεσίες παραδίδουν προσευχές που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με μηνύματα τηλεφωνικά ή με φαξ στο Τείχος των Δακρύων. Οι αρχές της ταχυδρομικής υπηρεσίας του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι προσευχές έρχονται επίσης με το κλασσικό ταχυδρομείο και σε ορισμένους φακέλους αναφέρεται ως διεύθυνση παραλήπτη "Αγαπητέ Θεέ".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25914

    [10] Ημιυπαίθριοι: διευκρινιστική ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Απαντητική ανακοίνωση σε δημοσιεύματα εφημερίδων για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων, εξέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν δει τη δημοσιότητα μια σειρά από ανακρίβειες σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, οφείλουμε να δώσουμε τις εξής απαντήσεις:

    Πρώτον. Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας -και στη συνέχεια άλλων εφημερίδων- είναι απολύτως ανακριβές, διότι όπως φαίνεται, βασίζεται σε ανακριβείς πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι δήθεν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει παραπεμφθεί προς κρίση το σημαντικότατο αυτό θέμα με απόφαση του Ε' τμήματος του δικαστηρίου, λόγω μείζονος σπουδαιότητος. Η εισήγηση είναι καταπέλτης κατά της νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων. Η κυβέρνηση απεύθυνε ερώτημα στο ΣτΕ αν, έστω, ασχολείται με το θέμα και η απάντηση ασφαλώς ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου, το ΣτΕ δεν κρίνει απευθείας τη συνταγματικότητα των νόμων αλλά διοικητικές πράξεις, που εκδίδονται βάσει των νόμων -και αυτές όχι αυτεπαγγέλτως αλλά κατόπιν προσφυγής. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε τον Ιούλιο -δηλαδή κατά τη διάρκεια των δικαστικών διακοπών- και, φυσικά, δεν έχει εκδοθεί έως τώρα καμία διοικητική πράξη που βασίζεται σε αυτόν".

    Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: "Αλλά κι αν ακόμα είχε εκδοθεί τέτοια διοικητική πράξη -που επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ έχει εκδοθεί- δεν θα ήταν δυνατό να έχει δικαστεί στη διάρκεια των δικαστικών διακοπών σχετική υπόθεση και να υπάρχει, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παραπεμπτική απόφαση Τμήματος του ΣτΕ προς την Ολομέλεια του Δικαστηρίου.

    Δεύτερον. Σήμερα, είδε το φως της δημοσιότητας μία νέα φημολογία, ότι το ΣτΕ δήθεν "θα κρίνει εμμέσως τη συνταγματικότητα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων", μέσω απόφασής του για κάποιο ξενοδοχείο στην Εκάλη. Πρόκειται για δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους θέματα. Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι δεν γνωρίζουμε το θέμα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, καθότι έλαβε χώρα επί των ημερών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Εφόσον, όμως, το πρόβλημα ήταν ότι δεν περιλαμβανόταν στις εγκεκριμένες χρήσεις της συγκεκριμένης περιοχής η λειτουργία ξενοδοχείου, τότε είναι προφανές ότι το θέμα δεν έχει ούτε άμεση ούτε έμμεση σχέση με το νόμο τακτοποίησης των ημιυπαίθριων. Διότι, απλούστατα, στο νόμο ορίζεται σαφώς ότι τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο εάν η συγκεκριμένη χρήση επιτρέπεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Τρίτον. Η σύγχυση από όλα τα παραπάνω επιτείνεται από αποπροσανατολιστικές αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη στάση των συμβολαιογράφων. Είναι απολύτως ανακριβές ότι δήθεν "οι συμβολαιογράφοι δήθεν αρνούνται να κάνουν μεταβιβάσεις ημιυπαίθριων που έχουν τακτοποιηθεί". Και σε αυτό το θέμα η απάντηση είναι προφανής: δεν έχει γίνει ακόμα καμία τακτοποίηση ημιυπαίθριου, άρα προφανώς δεν έχει ζητηθεί να γίνει καμία μεταβίβαση, άρα προφανώς κανείς συμβολαιογράφος δεν έχειβ¦αρνηθεί να την κάνει".

    Ειδικά για το θέμα αυτό, η ανακοίνωση διευκρινίζει πως: "Η αλήθεια είναι ότι απλώς ο σύλλογος των συμβολαιογράφων Αθηνών έκανε ένα ερώτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου ανέφερε και τις δύο απόψεις που υπάρχουν στους κόλπους του -άλλοι συμβολαιογράφοι κρίνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όταν τους ζητηθεί να κάνουν τις σχετικές μεταβιβάσεις και άλλοι κρίνουν ότι θα υπάρξει- και ζητάει να μάθει τι από τα δύο ισχύει. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιάς, έχει απαντήσει τόσο στη Βουλή όσο και με δήλωσή του στις 7 Αυγούστου, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού κανείς δεν ζητάει από τους συμβολαιογράφους να κάνουν κάτι διαφορετικό από το νόμιμο και το πραγματικό, άρα δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Ο Εισαγγελέας δεν έχει απαντήσει ακόμα, ώστε να ξεκαθαρίσει και νομικά το θέμα. Μέχρι να γίνει κι αυτό, οι "ανησυχούντες" ας μη βιάζονται, ας μην αποκρύπτουν τη μία άποψη των συμβολαιογράφων παρουσιάζοντας μόνο την άλλην και, βέβαια, ας μην παραπληροφορούν τον κόσμο ότι δήθεν υπάρχουν αρνήσεις από συμβολαιογράφους γιαβ¦ανύπαρκτες μεταβιβάσεις".

    Όπως τονίζει το YΠΕΧΩΔΕ: "Καταφεύγουμε σε αυτήν την αναλυτική απάντηση γιατί το θέμα είναι ιδιαίτερης σημασίας και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και, τελικά, όλους τους Έλληνες. Ο νόμος 3775/2009 είναι μία πλήρης και πολύ καλά οργανωμένη «χειρουργική» επέμβαση που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν επιτέλους την ευκαιρία να τακτοποιήσουν το θέμα τους, το κοινωνικό σύνολο ωφελείται από την είσπραξη του ποσού που θα συγκεντρωθεί και, το κυριότερο ίσως, ταυτόχρονα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για να μη δημιουργηθεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον. Το τονίζουμε αυτό, διότι παρόμοια μέτρα δεν είχαν ληφθεί με το νόμο του 1983".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 25918

    [11] Οκτώ συλλήψεις για τη πειρατεία μυστήριο του Arctic Sea

    Ευρώπη

    Ολοένα και νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση της «πειρατείας» του ρωσικού πλοίου «Arctic Sea», το οποίο εξαφανίστηκε για τρεις εβδομάδες προτού τελικά εντοπιστεί στο Πράσινο Ακρωτήρι.Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το πλοίο είχε πέσει στα χέρια «πειρατών» και έκαναν λόγο για πραγματοποίηση οκτώ συλλήψεων. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αμύνης της Ρωσίας δήλωσε ότι κρατούνται και ανακρίνονται οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων Λιθουανοί, Εσθονοί και Ρώσοι. Ένα 24ωρο νωρίτερα, το υπουργείο Αμύνης είχε ανακοινώσει ότι το πλοίο εντοπίστηκε στην δυτική Αφρική, περίπου 480χλμ από το Πράσινο Ακρωτήρι και ότι το 15μελες πλήρωμά του μετεπιβιβάστηκε σε άλλο ρωσικό σκάφος.

    Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Αμύνης, το πλήρωμα του Arctic Sea είχε περισυλλέξει τους οκτώ άνδρες οι οποίοι πλησίασαν το φορτηγό με μια λαστιχένια σωσίβια λέμβο, προσποιούμενοι ότι ήταν ναυαγοί.

    Το 4.000 τόνων Arctic Sea, υπό σημαία Μάλτας, μετέφερε φινλανδική ξυλεία αξίας 1,16 εκατομμυρίων β¬.

    Να θυμίσουμε ότι το φορτηγό αυτό πλοίο εξαφανίστηκε στις 28 Ιουλίου, ενώ έπλεε στο κανάλι της Μάγχης και δεν κατέπλευσε ποτέ στο λιμάνι της Μπεζάια στην Αλγερία όπου αναμενόταν στις 4 Αυγούστου.

    Το πλοίο -μεταξύ άλλων- αναζητούνταν κι από τους Φινλανδούς ιδιοκτήτες του, από τις αρχές της Μάλτας -όπου είναι νηολογημένο- και από την Σουηδία.

    Η φινλανδική αστυνομία δήλωσε ότι περιμένει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για τις συλλήψεις.

    Ο επικεφαλής των ντετέκτιβ του φινλανδικού Εθνικού Γραφείου Ερευνών, δήλωσε ότι η διεθνής συνεργασία στην υπόθεση υπήρξε "πολύ καλή", αλλά, ένα "μεγάλο μέρος" της έρευνας ήταν στα χέρια της Ρωσίας. "Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κανένα ρόλο στην εξέταση του πληρώματος", προσέθεσε. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει αν είχαν ζητηθεί λύτρα και ποιο ήταν το ύψος τους, καθώς και για το αν σχεδιάζονται συλλήψεις στη Φινλανδία.

    Πάντως, πρόκειται για μία υπόθεση μυστηρίου, καθώς υπήρχαν αναφορές ότι το πλοίο είχε πέσει στα χέρια πειρατών ανοιχτά των σουηδικών ακτών. Όμως, μετά επικοινώνησε χωρίς να αναφέρει κάτι ύποπτο ενώ έπλεε στις βρετανικές ακτές και τελικά βρέθηκε στα νερά της Αφρικής. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι δεν έχουν ανακοινώσει άλλα στοιχεία. Πάντως, αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για πειρατεία, τότε θα είναι η πρώτη περίπτωση σε ευρωπαϊκά ύδατα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γερμανικό πρακτορείο

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

    ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ, ΜΥΣΤΗΡΙΟ, Arctic-Sea.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25917

    [12] Επιθέσεις αυτοκτονίας προ των εκλογών στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Το πρωΐ, δύο ρουκέτες έπληξαν θεσμικούς στόχους, η μία το προεδρικό μέγαρο και η άλλη, το αρχηγείο της αστυνομίας, ευτυχώς χωρίς απώλειες. Λίγες ώρες αργότερα, επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 52 τραυματίσθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρικό δρόμο της αφγανικής πρωτεύουσας, ενώ λίγο πιο μετά, από άλλη επίθεση καμικάζι βομβιστή σε φυλάκιο ελέγχου σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες και δύο αμάχους, στην περιφέρεια της πολύπαθης αυτής χώρας. Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν ανακοίνωσή ότι συνέλαβαν τον Μαουλβί Ουμάρ, τον αποκαλούμενος ως «φωνή» των Πακιστανών Ταλιμπάν.

    Νωρίς το πρωί ρουκέτα έπληξε το προεδρικό μέγαρο, ενώ μία ακόμα ρουκέτα είχε στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν δυσάρεστα αποτελέσματα.

    Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας Καμπούλ.

    Τουλάχιστον επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας. Πολλοί στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν. Συνολικά 52 είναι οι τραυματίες.

    Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε αυτοκινητοπομπή ξένων στρατιωτών, στον δρόμο που συνδέει την Καμπούλ με την πόλη Τζαλαλα-μπάντ, στα ανατολικά της χώρας.

    Ο ΟΗΕ διαθέτει μία μεγάλη εγκατάσταση στην περιοχή, αλλά, πηγές του διεθνούς οργανισμού ανακοίνωσαν ότι δεν φαίνεται να αποτελούσαν στόχο της επίθεσης.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε τηλεφωνικά ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

    Λίγο αργότερα, ένας καμικάζι βομβιστής στην περιφέρεια Τσόρα της επαρχίας Ουρουζγκάν, επιτέθηκε σε φυλάκιο ελέγχου που επάνδρωναν Αφγανοί στρατιωτικοί, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και δύο αμάχους.

    Οι Ταλιμπάν, έχουν διατυπώσει και εγγράφως την απειλή τους ότι θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα στις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της Πέμπτης.

    Εκλογές

    Υπολογίζεται ότι περίπου 17 εκατομμύρια Αφγανοί θα προσέλθουν στις κάλπες της Πέμπτης για την εκλογή του Προέδρου της χώρας, μέσα σε αυτό το κλίμα φόβου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την προσέλευση των ψηφοφόρων.

    Ο απερχόμενος Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά, η δυναμική προεκλογική εκστρατεία του βασικότερου αντιπάλου του και πρώην υπουργού Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ ,ενδέχεται να οδηγήσει σε έναν δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του υψήστου θεσμικού εκπροσώπου της πολύπαθης αυτής χώρας.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση ενός αμερικανικού ινστιτούτου που διενεργήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Καρζάι συγκεντρώνει το 44% της πρόθεσης ψήφου, ο Αμπντουλάχ το 10%, κι ο άλλος υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομίας, Ασράφ Γκάνι το 6%.

    Περισσότεροι από 300.000 Αφγανοί και ξένοι στρατιώτες θα φρουρούν τα περίπου 7.000 εκλογικά κέντρα, ενώ πηγές της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής δήλωσαν ότι το 12% των εκλογικών κέντρων ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά, για λόγους ασφαλείας.

    Οι Ταλιμπάν θεωρούν ότι οι εκλογές είναι "μία ενορχηστρωμένη απάτη από τους Αμερικανούς".

    Σύμφωνα με ξένους παρατηρητές, οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να ασκούν σημαντική επιρροή σχεδόν στο 50% της χώρας,. Οι επιθέσεις των Ταλιμπάν έχουν φτάσει μάλιστα σε επίπεδα ρεκόρ από το 2001.

    Στις προηγούμενες εκλογές, το 2004, ο Χαμίντ Καρζάι, έχοντας την υποστήριξη των Αμερικανών, είχε εκλεγεί με το 55,4% των ψήφων. Όμως, η δημοτικότητά του έχει μειωθεί τώρα αισθητά, λόγω της έκρηξης της βίας, αλλά και της οικονομικής στασιμότητας. Ωστόσο, παραμένει φαβορί, χάρη στις συμφωνίες που έκανε με τοπικούς φυλάρχους, θρησκευτικούς παράγοντες και πολεμάρχους, οι οποίοι ελέγχουν εκατομμύρια ψηφοφόρους.

    Σύλληψη του Μαουλβί Ουμάρ

    Την «φωνή» των πακιστανών Ταλιμπάν συνέλαβαν σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν, δηλαδή, τον Μαουλβί Ουμάρ ο οποίος είναι ο άνθρωπος που προσφάτως διέψευσε τις φήμες ότι ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Πακιστάν, Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, είχε σκοτωθεί από την επιδρομή μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους. Πάντως, μέχρι στιγμής, οι πακιστανική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει άλλα στοιχεία σχετικά με τον Ουμάρ.

    Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του πακιστανικού στρατού αναγνώρισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα χρειαστούν μήνες για να προετοιμάσουν επίθεση κατά των Ταλιμπάν στο προπύργιό τους, το νότιο Ουαζιριστάν.

    Ο Πακιστανός αντιστράτηγος παραδέχθηκε ότι ο στρατός δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, αφού ακόμα και για τις επιθέσεις κατά των ενόπλων στην κοιλάδα Σουάτ χρησιμοποιούνται ελικόπτερα που χρειάζονται συντήρηση.

    Δεν μπορεί να υπάρχει μία ενιαία στρατηγική επίλυση στο Αφγανιστάν

    «Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στο Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις τους, πολλοί μιλούν για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τις συνέπειές του. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένας πόλεμος στο Αφγανιστάν, αλλά, χιλιάδες, που ο καθένας τους έχει διαφορετικά κίνητρα, ένταση και πιθανότητες επίλυσης. Το στοιχείο που προσδιορίζει το Αφγανιστάν είναι η ποικιλομορφία του.», γράφει στην International Herald Tribune ο Γκανές Σιταραμάν, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, που μόλις επέστρεψε από την Καμπούλ όπου εργαζόταν στο Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αντιμετώπιση του Αντάρτικου.

    «Ας πάρουμε την ανατολική επαρχία του Νανγκαρχάρ, που συνορεύει με το Πακιστάν. Το 90% των κατοίκων του είναι Παστούν, αλλά, υπάρχει μία σημαντική μειονότητα από Νουριστανούς, Τατζίκους και Πασάι. Η κάθε μία από τις εθνότητες αυτές μιλά διαφορετική γλώσσα. Όμως, εκτός από τις διαφορετικές εθνότητες, στο Αφγανιστάν υπάρχουν και τα βδίκτυα αλληλεγγύηςβ [qawm], ομάδες αντίστοιχες με τις φυλές. Μόνο στους κόλπους των Παστούν του Νανγκαρχάρ υπάρχουν 30 τέτοιες ομάδες. Οι πηγές της σύγκρουσης στο Νανγκαρχάρ είναι εξ ίσου πολύπλοκες με τις ταυτότητες των ανθρώπων. Η τοπική εξέγερση έχει διασπαστεί σε τουλάχιστον τρία στρατόπεδα, το κάθε ένα από τα οποία είχε παλιότερα συμμαχήσει με ένα από τα άλλα. Οι Ταλιμπάν και η αλ-Κάιντα στέλνουν μαχητές στην περιοχή, ενώ τεράστια δίκτυα του εγκλήματος παρέχουν υποστήριξη στους τοπικούς Ταλιμπάν. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ανθούν και οι βεντέτες. Ένας άνδρας περίμενε 40 χρόνια για να εκδικηθεί τον γείτονά του. Εξ ίσου σημαντικό πρόβλημα με την εξέγερση στο Νανγκαρχάρ είναι και η εγκληματικότητα.».

    Ο αμερικανός αρθρογράφος διηγείται πως τον καιρό που βρισκόταν στο Αφγανιστάν ένα βυτιοφόρο εξερράγη στον δρόμο προς το Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα του Νανγκαρχάρ, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία για ώρες. Ο οδηγός δεν βρισκόταν στο όχημα και κανείς δεν τραυματίστηκε. Τρομοκρατία; Ίσως όχι. Ίσως να ήταν ένα κλασικό παράδειγμα ασφαλιστικής απάτης, αλλά και το περίφημο πρόβλημα του οπίου έχει μία σύνθετη ιστορία στο Νανγκαρχάρ. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, η περιοχή αυτή ήταν σημαντική παραγωγός οπίου το 2004, το 2006 δεν παρήγε καθόλου, το 2007 ήταν πρώτη και το 2008 πάλι καθόλου. Οι αλλαγές αυτές δεν συνδέονται με τη βία με τον απλουστευτικό τρόπο που υποστηρίζουν εκείνοι που καταγγέλλουν την «ναρκοτρομοκρατία». Στην πραγματικότητα, όσο η καλλιέργεια της παπαρούνας μειώνεται τόσο η βία αυξάνεται. Οι φτωχοί αγρότες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους στρέφονται είτε στο όπιο είτε στο αντάρτικο.

    Όσο σύνθετο κι αν είναι, το Νανγκαρχάρ δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι του Αφγανιστάν. Με 34.000 χωριά, 398 διοικητικές περιφέρειες και 34 επαρχίες, το Αφγανιστάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία απλή συνταγή. Κάθε χωριό, διοικητική περιφέρεια ή επαρχία έχει διαφορετική δυναμική, διαφορετικές πηγές βίας και διαφορετικές προκλήσεις ως προς την ανάπτυξή του.

    Βεβαίως, το κεντρικό ερώτημα είναι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, αλλά το ερώτημα αυτό είναι εσφαλμένο. Δεν υπάρχει μία μονολιθική εξέγερση των Ταλιμπάν με κεντρική οργάνωση και ενιαίους στόχους. Το πραγματικό ερώτημα είναι: ποιοι είναι οι στόχοι των τοπικών Ταλιμπάν σε μία συγκεκριμένη περιοχή; Σε ποιες περιοχές θα πρέπει να διαπραγματευθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τους τοπικούς Ταλιμπάν; και σε περιοχές όπου η βία και η εξέγερση δεν έχουν σχέση με τους Ταλιμπάν, θα πρέπει οι ΗΠΑ να διαπραγματευθούν με τους ηγέτες των τοπικών οργανώσεων;

    Πρέπει άραγε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αντικαταστήσουν τις παπαρούνες με σιτάρι; Και αυτό το ερώτημα είναι εσφαλμένο. Το ορθό ερώτημα είναι: πού θα πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να ξεριζώσουν τις παπαρούνες και πού να τις αφήσουν; Πού μπορεί να αποδώσει το σιτάρι και πού όχι;

    Παραδόξως, η ορθή στρατηγική για τον αφγανικό πόλεμο είναι εκείνη που αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μία στρατηγική και ότι χρειάζεται ευλυγισία και προσαρμοστικότητα. Επιπλέον, οι περισσότερες σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις δεν μπορεί να ληφθούν από στρατηγούς στην Καμπούλ ή την Ουάσινγκτον, αλλά, από τους στρατιώτες και τους πολίτες που βρίσκονται στα χωριά.

    Είδηση: 25916

    [13] «Πώς να πολεμήσει ο Καραμανλής σε μια κοινωνία, η οποία είναι διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι;»

    Συνεντεύξεις ΝΕΤ 105.8

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχουμε την αναβολή της έκδοσης, της συντήρησης αυτού του κλίματος στην Ελλάδα⦻

    Γ.ΣΟΥΡΛΑΣ: « Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι προμήθειες που παίρνει ο Χριστοφοράκος, αυτά τα ποσά του εκμαυλισμού και της εξαγοράς συνειδήσεων, ότι δεν τα γνώριζε η Siemens. Και κάτω από Χριστοφοράκο, έχουμε πολιτικούς και κόμματα- τουλάχιστον ένα προς το παρόν- που έχει πάρει χρήματα. Γιατί δεν απευθυνόμαστε στη Siemens; Εμείς μόνο; Σε όλο τον κόσμο; Δεν το έκανε μόνο στην Ελλάδα. Μπορούν να μοιράζουν χρήματα και να εκμαυλίζουν, να εξαγοράζουν συνειδήσεις; Να πλήττουν πολιτικά συστήματα;»

    undefined

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι και ένα ζητούμενο όμως, ότι εξαγοράζονται οι συνειδήσεις των πολιτικών⦻

    Γ.ΣΟΥΡΛΑΣ: « Ακριβώς. Τώρα πάμε κάτω. Είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικοί που να εξαγοράζονται και να θέλουν να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό; Κανένας από το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελε να παίρνει χρήματα το κόμμα του μέσω του κου Τσουκάτου. Και εγώ σαν νεοδημοκράτης δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση, κάποιοι που φαίνεται ότι είναι νεοδημοκράτες και εκπροσωπούν το κόμμα, να χρηματίζονται. Έχουμε μια Siemens η οποία αποτελεί το κέντρο της διαφθοράς, την οποία δεν τολμούμε να την αντιμετωπίσουμε, γιατί έχουμε θέσεις εργασίας, γιατί, γιατί.. Και κάτι ακόμα να σας πω, θλίβομαι ειλικρινά για την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ. Τι θράσος πολιτικό είναι αυτό; Να επιτίθεται στη ΝΔ, όταν αποδεδειγμένα είναι ένοχο; Δεν γνώριζε ο κος Σημίτης ότι τα πήρε τα χρήματα ο κος Τσουκάτος; Αν γνώριζε να πει «αναλαμβάνω τις ευθύνες.» Τι έκανε; Δεν πήρε χαμπάρι με το χρηματιστήριο τι γινόταν; Με την διαπλοκή, με την διαφθορά;»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτή η ενοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ της περασμένης δεκαετίας, κάποια στιγμή δεν αμβλύνει την εικόνα που αυτή τη στιγμή βιώνει ο έλληνας και που είναι μια σειρά από σκάνδαλα. Αισθάνεται ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε κάτι, προκειμένου και να τα ξεδιαλύνει αλλά και για να εξυγιάνει το σύστημα.»

    Γ.ΣΟΥΡΛΑΣ: « Κατά τη γνώμη μου δεν έκανε όσα έπρεπε. Έπρεπε περισσότερα να κάνει, με γρηγορότερους ρυθμούς, αποφασιστικότερα, προληπτικά και κατασταλτικά. Από την άλλη μεριά, έπρεπε στελέχη της ΝΔ να σεβαστούν την ακεραιότητα του Καραμανλή. Πώς να πολεμήσει ο Καραμανλής σε μια κοινωνία, η οποία είναι διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι; Αδιαφορία, καιροσκοπισμός.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Οι πολιτικοί ενίοτε καλλιεργούν και συνειδήσεις⦻

    Γ.ΣΟΥΡΛΑΣ: « Και οι πολίτες θα έπρεπε και αυτοί να είναι πρωταγωνιστές σε κάποια πράγματα, ιδιαίτερα στις επιλογές τους, δεν μπορεί να επιλέγουν πολιτικούς βάση της σκέψης του ρουσφετιού.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχει επικρατήσει μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το να μην ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ -όταν γίνουν εκλογές- άνθρωποι και στελέχη, τα οποία φέρονται να έχουν εμπλακεί σε τέτοιες αδιαφανείς διαδικασίες⦻

    Γ.ΣΟΥΡΛΑΣ: « Δεν μπορώ να καταδικάσω κάποιους που φέρονται εμπλεκόμενοι, θα ήταν πολύ άδικο. Αλλά όμως, θα πρέπει να λάβει υπόψιν η ηγεσία του κόμματός μου τις εκτιμήσεις και τις απαιτήσεις βθα έλεγα- της εκλογικής βάσης.»

    Είδηση: 25911

    [14] Οι συνήθειες των νέων στην περιφέρεια

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τις καθημερινές συνήθειες των μαθητών της περιφέρειας αποτυπώνει έρευνα της Νευρολογικής Κλινικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, στην οποία συμμετείχαν 11.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από 17 νομούς της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στην επαρχία, οι μαθητές τρώνε κυρίως στο σπίτι, κοιμούνται λίγο και πίνουν, αλλά δεν καπνίζουν.

    Κοιμούνται λίγο, έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, δεν καπνίζουν αλλά καταναλώνουν αλκοόλ. Τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις βασικές καθημερινές συνήθειες των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Νευρολογική Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

    Η κατανάλωση αλκοόλ αναφέρεται από την γυμνασιακή ηλικία και μάλιστα ο 20% των μαθητών καταναλώνει αλκοόλ 1-2 φορές της εβδομάδα και το 15% των μαθητριών αντίστοιχα.

    Στις συνήθειες του ύπνου τα πράγματα διαφοροποιούνται για τα παιδιά του Γυμνασίου με τα αντίστοιχα του Λυκείου καθώς το 50% των μαθητών του Γυμνασίου θεωρούν ικανοποιητικές τις ώρες που κοιμούνται, ενώ το 54% των μαθητών του Λυκείου θεωρεί πως είναι ανεπαρκής η διάρκεια του ύπνου τους.

    Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος φαίνεται πως απασχολεί όλους τους μαθητές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

    Το 27% του ελεύθερου χρόνου των μαθητών καταναλώνεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το 16% στην τηλεόραση.

    Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν στο κάπνισμα καθώς το 83% των μαθητών και το 84% των μαθητριών Γυμνασίου και αντίστοιχα το 70% και 75% του Λυκείου δεν καπνίζουν.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 11.000 μαθητές από 52 Γυμνάσια και Λύκεια 17 νομών της χώρας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 25906


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 August 2009 - 16:57:45 UTC