Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πλοίο της β¦ γρίπης πιάνει Πειραιά
  • [02] Γάλλος τεμάχισε τη φίλη του όταν του αποκάλυψε ότι έχει ΕΪΤΖ
  • [03] Το 90% των χαρτονομισμάτων στις ΗΠΑ φέρουν ίχνη κοκαΐνης
  • [04] Από το διάστημα οι πρώτες ύλες ζωής;
  • [05] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Ν. Κορέας Κιμ Ντάε Γιουνγκ
  • [06] Ρουκέτες στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ
  • [07] Συνάντηση Μουμπάρακ - Χ. Κλίντον
  • [08] Μαίνεται η φωτιά στη Θήβα

    [01] Το πλοίο της β¦ γρίπης πιάνει Πειραιά

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 10:55

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει προερχόμενο από την Τουρκία το κρουαζιερόπλοιο "OCEAN VILLAGE TWO", στο οποίο έχουν αναφερθεί 15 κρούσματα της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, που έρχεται από το Κουσάντασι της Τουρκίας έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της νέας γρίπης ένας επιβάτης και 14 μέλη του πληρώματος.

    Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικών Ελέγχων της Ν. Πειραιά, πρόκειται για συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων: 9 μέλη του πληρώματος και 1 επιβάτης, θεωρούνται ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης, καθώς βρέθηκαν θετικά στο rapid test για την γρίπη τύπου Α.

    Τα 13 εμφανίζουν συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, βρέθηκαν όμως αρνητικά στο rapid test για την γρίπη τύπου Α. Και τα 23 άτομα παραμένουν υπό περιορισμό στις καμπίνες τους.

    Στο πλοίο επιβαίνουν 1.952 επιβάτες και 614 μέλη πληρώματος.

    Είδηση: 25896

    [02] Γάλλος τεμάχισε τη φίλη του όταν του αποκάλυψε ότι έχει ΕΪΤΖ

    Σοκ προκαλεί στη κοινή γνώμη της Γαλλίας η δολοφονία και ο τεμαχισμός σε οκτώ κομμάτια μίας νεαρής από τον σύντροφό της, όταν του αποκάλυψε ότι πάσχει από ΕΪΤΖ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο στο Σαιντ Ετιέν, της κεντροανατολικής Γαλλίας. Το κερματισμένο σώμα της γυναίκας ανακαλύφθηκε στα σκουπίδια το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από την ομολογία του 25χρονου φίλου της, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα έπειτα μετά που εξομολογήθηκε το έγκλημά του σε κάποιον γνωστό του.

    Το δράμα εκτυλίχθηκε στην κατοικία του νεαρού, στην οποία γιόρταζε τα 25α του γενέθλια με τη φίλη του, μία τοξικομανή την οποία είχε συναντήσει πριν οκτώ ημέρες.

    Έπειτα από μία οργιαστική βραδιά και ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, ο νεαρός πρότεινε στην κοπέλα σεξουαλική επαφή, την οποία εκείνη αρνήθηκε, ανακοινώνοντάς του πως είναι φορέας του ΕΪΤΖ, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

    Εκτός εαυτού, ο νεαρός φέρεται να την κτύπησε βίαια προτού τη στραγγαλίσει. Αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο, το έκοψε σε οκτώ κομμάτια με ένα πριόνι, το οποίο ωστόσο δεν έχει ευρεθεί έως τώρα.

    Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις έρευνες, ο νεαρός φέρεται να ομολόγησε ότι «τά'παιξε μόλις η φίλη του του αποκάλυψε πως έχει ΕΪΤΖ» και πως τεμάχισε το πτώμα «για να το μεταφέρει και να το κρύψει ευκολότερα». Η αστυνομία μπόρεσε να συλλέξει όλα τα κομμάτια και αύριο θα διεξαχθεί η νεκροψία.

    Είδηση: 25901

    [03] Το 90% των χαρτονομισμάτων στις ΗΠΑ φέρουν ίχνη κοκαΐνης

    Την αύξηση της διακίνησης των ναρκωτικών στις ΗΠΑ καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις πλέον κερδοφόρες "επιχειρήσεις" επαληθεύει και η ετήσια έκθεση της Ένωσης Αμερικανών Χημικών, σύμφωνα με την οποία το 90% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα και ιδίως σε ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα, περιέχουν ίχνη κοκαΐνης. Ο αριθμός αυτός συνιστά άνοδο σχεδόν κατά 20% σε σχέση προς τα αποτελέσματα αντίστοιχης μελέτης, που πραγματοποιήθηκε προ διετίας, τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, κατά την παρουσίασή της την Κυριακή στη σύνοδο της Ένωσης στην Ουάσικγτον.

    Οι ερευνητές εξέτασαν χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν σε πάνω από 30 μεγάλες πόλεις σε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων -εξόν από τις ΗΠΑ-περιλαμβάνονται ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Κίνα και η Ιαπωνία.

    Τα αμερικανικά και καναδικά χαρτονομίσματα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από κοκαΐνη με 90% και 85% αντίστοιχα, και ακολουθούν τα βραζιλιάνικα με 80%. Η Κίνα και η Ιαπωνία έπονται μακράν με ποσοστά 20% και 12% αντίστοιχα.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η χρήση της κοκαΐνης έχει αυξηθεί σε ορισμένα σημεία των ΗΠΑ, αποκαλύπτει ο χημικός του Παν/μιου της Μασαχουσέτης Γουεγκάνγκ Ζούο, ο οποίος δηλώνει έκπληκτος από την ανακάλυψη.

    «Δεν γνωρίζω πως αυτό μπορεί να εξηγηθεί αυτή η αύξηση στη χρήση κοκαΐνης μέσα σε μία διετία στις ΗΠΑ, όμως αυτό θα μπορούσε να συσχετισθεί με την οικονομική ύφεση, η οποία ωθεί ακόμη περισσότερα απογοητευμένα και απελπισμένα άτομα στα ναρκωτικά».

    Κατά τον ίδιον, τέτοιες εκθέσεις βοηθούν τις υπηρεσίες κατά των ναρκωτικών να πιστοποιούν τις τάσεις στη χρήση απαγορευμένων ουσιών σε μία δεδομένη κοινωνία.

    Είδηση: 25904

    [04] Από το διάστημα οι πρώτες ύλες ζωής;

    Επιστήμη -

    Ειδήσεις

    Ένα από τα βασικά πρωτεϊνικά αμινοξέα, η γλυκίνη, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε κομήτη, ενισχύοντας τη θεωρία ότι οι πρώτες ύλες της ζωής ήρθαν στη Γη από το διάστημα, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, επιστήμονες. Μικροσκοπικά ίχνη γλυκίνης βρέθηκαν σε δείγμα από μόρια που ελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2004 από την ουρά του κομήτη Wild 2 από το διαστημόπλοιο της NASA Stardust που βρίσκεται βαθιά στο ηλιακό σύστημα, περίπου 390 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

    Δύο χρόνια αργότερα τα μόρια αυτά έφτασαν στη Γη σε μεταλλικό δοχείο το οποίο αποκολλήθηκε από το διαστημόπλοιο και προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στην έρημο της Γιούτα.

    Οι κομήτες, όπως ο Wild 2, πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν καλά διατηρημένο υλικό που χρονολογείται από την απαρχή του ηλιακού μας συστήματος, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, και ως εκ τούτου μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τον σχηματισμό του ηλίου και των πλανητών.

    Ο εντοπισμός της γλυκίνης, που είναι το πιο συνηθισμένο από τα 20 πρωτεϊνικά αμινοξέα στη Γη, ανακοινώθηκε πέρυσι, αλλά χρειάστηκε χρόνος για να επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες ότι αυτή προερχόταν από το εξωτερικό διάστημα.

    "Έχουμε ξαναδεί αμινοξέα σε μετεωρίτες, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε (αμινοξύ) σε κομήτη", δήλωσε η αστροβιολόγος της NASA Τζέιμι Ελσίλα, η οποία παρουσίασε τα πορίσματα της έρευνας αυτής σε σύνοδο της Αμερικανικής Χημικής Ένωσης στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα.

    Τα συμπεράσματα των επιστημόνων θα δημοσιευτούν επίσης στην επιθεώρηση Meteoritics and Planetary Science.

    Τα τελευταία αυτά πορίσματα ενισχύουν την άποψη ότι η Γη, όπως και άλλοι πλανήτες, μπορεί να εφοδιάστηκε από το διάστημα με τις πρώτες ύλες της ζωής που υπήρχαν αλλού στο σύμπαν.

    "Ο εντοπισμός γλυκίνης σε κομήτη ενισχύει την ιδέα ότι οι πρώτες ύλες της ζωής είναι διαδεδομένες στο διάστημα και ισχυροποιεί το επιχείρημα ότι η ζωή στο σύμπαν μπορεί να είναι κάτι συνηθισμένο κι όχι κάτι σπάνιο", δήλωσε παράλληλα ο Καρλ Πίλτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA στην Καλιφόρνια.

    Πηγή: ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25902

    [05] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Ν. Κορέας Κιμ Ντάε Γιουνγκ

    Ειδήσεις

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η Νότιος Κορέα από το θάνατο του πρώην Προέδρου της χώρας και κατόχου του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης Κιμ Ντάε Γιουνγκ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στη Σεούλ. Ο Κιμ Ντάε Γιουνγκ είχε εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σεβεράνς στις 15 Ιουλίου, πάσχοντας από πνευμονία.

    Ο Κιμ, 84 ετών, θεωρείτο κορυφαία προσωπικότητα στον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της Νότιας Κορέας και το 2000 είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, διότι με την πολιτική του προώθησε την ιδέα της συμφιλίωσης ανάμεσα σε χώρες της Ασίας, αλλά κυρίως για τη συμβολή του στην προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ της χώρας του και της Βόρειας Κορέας.

    Είδηση: 25899

    [06] Ρουκέτες στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 08 2009 09:13

    Μία ρουκέτα έπληξε νωρίς το πρωί της Τρίτης το προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ και μια δεύτερη το αρχηγείο της αστυνομίας στην αφγανική πρωτεύουσα, δήλωσε αστυνομική πηγή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν απώλειες. Περίπου 17 εκατομμύρια Αφγανοί προσέρχονται την Πέμπτη στις κάλπες για την εκλογή του προέδρου της χώρας, σε ένα κλίμα φόβου λόγω των απειλών των Ταλιμπάν για την εκδήλωση επιθέσεων, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την προσέλευση των ψηφοφόρων.

    Η πρώτη ρουκέτα προκάλεσε κάποιες ζημιές στο εσωτερικό του ισχυρά φρουρούμενου συγκροτήματος του προεδρικού μεγάρου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ.

    Οι ρουκέτες ερρίφθησαν μόλις δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν, ενώ οι ένοπλοι που δρουν στη χώρα έχουν ορκιστεί να προκαλέσουν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία.

    Ρουκέτες έχουν ριφθεί άλλες δύο φορές αυτόν τον μήνα σε στόχους στην Καμπούλ.

    Σε κλίμα φόβου οι εκλογές

    Ο απερχόμενος πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι είναι το μεγάλο φαβορί ,αλλά η δυναμική προεκλογική εκστρατεία του βασικότερου αντιπάλου του και πρώην υπουργού Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ενδέχεται να οδηγήσει σε έναν δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου.

    Περισσότεροι από 300.000 Αφγανοί και ξένοι στρατιώτες θα φρουρούν τα περίπου 7.000 εκλογικά κέντρα, αλλά ο φόβος και η ανασφάλεια απειλούν να επηρεάσουν αρνητικά τη συμμετοχή στις εκλογές, καθώς οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν ότι δεν θα διστάσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα.

    Πηγές της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής δήλωσαν ότι το 12% των εκλογικών κέντρων ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά, λόγω της ανασφάλειας. Οι Ταλιμπάν θεωρούν ότι οι εκλογές είναι "μια ενορχηστρωμένη απάτη από τους Αμερικανούς".

    Οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να ασκούν σημαντική επιρροή σχεδόν στο 50% της χώρας,σύμφωνα με ξένους παρατηρητές . Οι επιθέσεις των Ταλιμπάν έχουν φτάσει μάλιστα σε επίπεδα ρεκόρ από το 2001.

    Στις προηγούμενες εκλογές, το 2004, ο Χαμίντ Καρζάι, έχοντας την υποστήριξη των Αμερικανών, είχε εκλεγεί με το 55,4% των ψήφων. Η δημοτικότητά του έχει μειωθεί τώρα αισθητά όμως, λόγω της έκρηξης της βίας αλλά και της οικονομικής στασιμότητας.

    Παραμένει φαβορί όμως χάρη στις συμφωνίες που έκανε με τοπικούς φυλάρχους, θρησκευτικούς παράγοντες και πολέμαρχους,οι οποίοι ελέγχουν εκατομμύρια ψηφοφόρους.

    Οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι περισσότεροι από 40, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση ενός αμερικανικού ινστιτούτου την περασμένη Παρασκευή, ο Καρζάι συγκεντρώνει το 44% της πρόθεσης ψήφου, ο Αμπντουλάχ, ο πρώην υπουργός Σχεδιασμού Ραμαζάν Μπασαρντόστ το 10% και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ασράφ Γκάνι το 6%.

    Πηγή: NET 105.8, ΑΠΕ

    Είδηση: 25898

    [07] Συνάντηση Μουμπάρακ - Χ. Κλίντον

    Ειδήσεις

    Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, που συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα στην Ουάσικγτον, συζήτησαν το θέμα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλεϊ.

    Επίσης εξέτασαν την κατάσταση στο Ιράν, στο Σουδάν, στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν, ενώ στον διμερή τομέα έθιξαν θέματα που άπτονται των οικονομικών συναλλαγών και της εκπαίδευσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δικαιοσύνη στην Αίγυπτο «αποτελούν πηγή διαρκούς ανησυχίας για τις ΗΠΑ. Αυτό αποτελεί θέμα των τρεχουσών συνομιλιών μας με την Αίγυπτο. Είναι κάτι το οποίο θίγουμε σε κάθε συνάντηση υψηλού επιπέδου», τόνισε ο Κρόουλεϊ, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να θίγουν το ζήτημα».

    Ο Aιγύπτιος πρόεδρος, που χθες συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Ντένις Μπλερ και πρόκειται να συναντηθεί με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέιμς Τζόουνς, θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Είδηση: 25897

    [08] Μαίνεται η φωτιά στη Θήβα

    Κοινωνία

    Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα στην περιοχή Θίσβη της Θήβας, όπου χθες απείλησε και κατοικημένη περιοχή και προκάλεσε ζημιές σε στάνες και αποθήκες. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από 64 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 73 άνδρες πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο τους συνδράμουν κάνοντας συνεχείς ρήψεις νερού 4 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από το βράδυ της δευτέρας η πυρκαγιά στο Σοφικό, όπου κάηκε πευκοδάσος 100 στρεμμάτων.

    Είδηση: 25895


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 August 2009 - 8:56:38 UTC