Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλες φωτιές σε Καλιφόρνια και Ισπανία
  • [02] Συλλήψεις μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο
  • [03] Μήνυμα Χριστόφια, με αποδέκτη Ταλάτ
  • [04] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους
  • [05] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα
  • [06] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ
  • [07] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων
  • [08] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ
  • [09] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα
  • [10] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους
  • [11] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα
  • [12] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ
  • [13] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων
  • [14] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ
  • [15] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα
  • [16] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους
  • [17] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα
  • [18] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ
  • [19] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων
  • [20] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ
  • [21] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα
  • [22] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους
  • [23] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα
  • [24] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ
  • [25] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων
  • [26] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ
  • [27] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα
  • [28] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους
  • [29] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα
  • [30] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ
  • [31] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων
  • [32] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ
  • [33] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα

    [01] Μεγάλες φωτιές σε Καλιφόρνια και Ισπανία

    Ειδήσεις

    Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή σε Καλιφόρνια και Ισπανία, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, είναι οι βασικές αιτίες για τις μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίουν χιλιάδες στρέμματα δάσους στις δυο περιοχές. Στην Καλιφόρνια η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο. Φωτιά όμως κατακαίει μεγάλες δασικές εκτάσεις και στην Ισπανία, όπου δεκάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη της κατάσβεσης.

    Στην Καλιφόρνια, η καταστροφική μανία των πυρκαγιών συνεχίζεται.

    Περισσότεροι από 7.000 πυροσβέστες έχουν επιστρατευτεί για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

    Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δεν αναμένεται να κοπάσουν σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας, ενώ πάνω από 70.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

    Στην Ισπανία, μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Δεκάδες πυροσβέστες με τη συνδρομή υδροφόρων αεροπλάνων μάχονται για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει καταστρέψει μεγάλες δασικές εκτάσεις.

    Είδηση: 25843

    [02] Συλλήψεις μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο

    Στη θαλάσσια περιοχή "Εφταλού" της Λέσβου, συνελήφθησαν 35 αλλοδαποί (μεταξύ τους και δύο γυναίκες με ένα παιδί), που επιχειρούσαν να εισέλθουν στη χώρα, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο διακινητής τους. Όλοι οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

    Σε δεύτερο περιστατικό, που σημειώθηκε στη θαλάσσια 2,5ν.μ. ανατολικά Άκρου Γάτου Σάμου, φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, με 26χρονο αλλοδαπό χειριστή και επιβαίνοντες εννέα αλλοδαπούς άνδρες, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, εντοπίστηκε από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος. Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του Λιμενικού Σώματος, κατέστρεψαν το σκάφος τους, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να ακολουθήσει περισυλλογή τους.

    Είδηση: 25851

    [03] Μήνυμα Χριστόφια, με αποδέκτη Ταλάτ

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 19:32

    Τη θλίψη του για την αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε Κυπρίων εθνοφρουρών από τις δυνάμεις του Αττίλα, εξέφρασε ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, που επισκέπτεται το νησί της Αστυπάλαιας. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να βρεθεί τρόπος για την ομαλή συμβίωση των δύο κοινοτήτων.

    Η πλήρης δήλωση του κ. Χριστόφια ήταν: "Τα γεγονότα είναι θλιβερά δεδομένου ότι έχουμε την επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου και επίσης το γεγονός ότι διευκρινίζεται πως δολοφονήθηκαν πέντε άνθρωποι εν ψυχρώ, αυτό δείχνει ότι ο πόλεμος και οι ακρότητες του πολέμου απ' όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέες. Ευχή αυτήν την ώρα? Η Τουρκία να απεκδυθεί την επεκτατική της πολιτική και να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Ταλάτ να συνομιλήσει μαζί μας ως Κύπριος, να βρούμε εμείς οι Κύπριοι τη κοινή γλώσσα, να καθορίσουμε τη τύχη μας". Ο κ. Χριστόφιας θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Αστυπάλαια, όπου και θα συμμετάσχει στο 10ο Φεστιβάλ Αστυπάλαιας, που είναι αφιερωμένο στην Κύπρο, ενώ θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ σε δύο από τους ανεμόμυλους-εκθεσιακούς χώρους της πλατείας της Αστυπάλαιας, θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση που καταγράφει τους βανδαλισμούς, καταστροφές, σύληση και ερήμωση των ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικών και χριστιανικών λατρευτικών μνημείων στα κατεχόμενα.

    Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, κηδεύτηκε στην Κύπρο σε κλίμα συγκίνησης, ένας από τους πέντε στρατιώτες ο Ιωάννης Παπαγιάννης, ο οποίος αμέσως μετά την εισβολή κατατάχθηκε ως εθελοντής στο πλευρό της πατρίδας του. Τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν στην Κύπρο και οι κηδείες των άλλων τεσσάρων αιχμαλώτων που απεικονίζονται στη φωτογραφία σύμβολο της τουρκικής εισβολής.

    Είδηση: 25852

    [04] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους

    Επιχείρηση καθαρισμού των πρώην προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων. Συμμετείχαν 30 εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, με 10 οχήματα, οι οποίοι απομάκρυναν τα σκουπίδια που είχαν μετατρέψει την περιοχή, από κοινόχρηστο χώρο που έχει χαρακτηριστεί από το Δήμο, σε εστία μόλυνσης.

    Το συγκρότημα των προσφυγικών θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και εκπροσωπεί το "μπάου χάουζ" που δημιουργήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στη Γερμανία. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μόνο την αρχή στη διπλή ανάπλαση που προωθεί ο Δήμος σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

    Είδηση: 25849

    [05] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 17:36

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές, που εκδηλώθηκαν σε Ζάκυνθο και Κερατέα. Στην τοποθεσία Μέγα Αλώνι Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 11,45 και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή. Έγκαιρη ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην Κερατέα, όταν στις 13,25 μετά το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

    Επίσης στο δρόμο που συνδέει την περιοχή Κοκκιναρέα, με το Χάνι Μεγάρων, ξέσπασε πυρκαγιά στις 2.30μμ, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένας πυροσβεστικό ελικόπτερο, κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι. Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Είδηση: 25848

    [06] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 19:30

    Mε τους ανέμους να δυσκολεύουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως στα ταχύπλοα και με την κίνηση στο οδικό δίκτυο αυξημένη, επιστρέφει σταδιακά το κύμα των αδειούχων και των εκδρομέων του Αυγούστου. Στα Διόδια του Ρίο παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ανάσχεση δύο χιλιομέτρων, στον κόμβο της Αμφιλοχίας 300 μέτρα και στην Αθηνών Λαμίας, στα διόδια της Τραγάνας, η ουρά έφτασε τα 500 μέτρα. Την ίδια στιγμή λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, προβλήματα εμφανίζονται σε ορισμένα δρομολόγια, κυρίως ταχύπλοων πλοίων.

    Είδηση: 25847

    [07] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων

    Διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής και συνέλαβε έξι από τα μέλη της συμμορίας. Οι δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους τους λαθρομετανάστες σε κοντέϊνερς και τους ζητούσαν επιπλέον χρήματα, από αυτά που είχαν συμφωνήσει, για να τους αφήσουν ελεύθερους. Το Σάββατο το απόγευμα η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση, κατά την οποίαν απελευθερώθηκαν 10 εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν οι δουλέμποροι.

    Είδηση: 25846

    [08] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τουλάχιστον 44 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία σκηνή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια γιορτή στην περιοχή Αγιούν της Τζάχρα, δυτικά της Πόλης του Κουβέιτ. Πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν λόγω του πανικού που προκλήθηκε μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Στο Κουβέιτ, γυναίκες και άνδρες γιορτάζουν χωριστά τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τα παιδιά συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των γυναικών.

    Το τί προκάλεσε την πυρκαγιά παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο και έχουν διαταχθεί ανακρίσεις, δήλωσαν επίσημες πηγές.

    Είδηση: 25845

    [09] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 16:07

    Με επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα κατά τις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της ερχόμενη Πέμπτης, απειλούν οι Ταλιμπάν, καλώντας τους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις εκλογές. Η απειλή, που είναι τυπωμένη σε φυλλάδια που μοιράσθηκαν σε χωριά στα νότια της χώρας, επιβεβαιώθηκε κι επισήμως από τον εκπρόσωπο των ανταρτών.

    "Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα. Όποιος τραυματισθεί μέσα, ή γύρω από αυτά θα φέρει προσωπικά την ευθύνη, διότι εμείς τον έχουμε προειδοποιήσει εκ των προτέρων", τονίζει ο Αχμάντι.

    Έως σήμερα οι Ταλιμπάν έχουν καλέσει τον πληθυσμό να μποϊκοτάρει τις εκλογές κι είχαν δηλώσει πως δεν θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

    Είδηση: 25844

    [10] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους

    Επιχείρηση καθαρισμού των πρώην προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων. Συμμετείχαν 30 εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, με 10 οχήματα, οι οποίοι απομάκρυναν τα σκουπίδια που είχαν μετατρέψει την περιοχή, από κοινόχρηστο χώρο που έχει χαρακτηριστεί από το Δήμο, σε εστία μόλυνσης.

    Το συγκρότημα των προσφυγικών θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και εκπροσωπεί το "μπάου χάουζ" που δημιουργήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στη Γερμανία. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μόνο την αρχή στη διπλή ανάπλαση που προωθεί ο Δήμος σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

    Είδηση: 25849

    [11] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 17:36

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές, που εκδηλώθηκαν σε Ζάκυνθο και Κερατέα. Στην τοποθεσία Μέγα Αλώνι Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 11,45 και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή. Έγκαιρη ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην Κερατέα, όταν στις 13,25 μετά το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

    Επίσης στο δρόμο που συνδέει την περιοχή Κοκκιναρέα, με το Χάνι Μεγάρων, ξέσπασε πυρκαγιά στις 2.30μμ, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένας πυροσβεστικό ελικόπτερο, κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι. Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Είδηση: 25848

    [12] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 19:30

    Mε τους ανέμους να δυσκολεύουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως στα ταχύπλοα και με την κίνηση στο οδικό δίκτυο αυξημένη, επιστρέφει σταδιακά το κύμα των αδειούχων και των εκδρομέων του Αυγούστου. Στα Διόδια του Ρίο παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ανάσχεση δύο χιλιομέτρων, στον κόμβο της Αμφιλοχίας 300 μέτρα και στην Αθηνών Λαμίας, στα διόδια της Τραγάνας, η ουρά έφτασε τα 500 μέτρα. Την ίδια στιγμή λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, προβλήματα εμφανίζονται σε ορισμένα δρομολόγια, κυρίως ταχύπλοων πλοίων.

    Είδηση: 25847

    [13] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων

    Διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής και συνέλαβε έξι από τα μέλη της συμμορίας. Οι δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους τους λαθρομετανάστες σε κοντέϊνερς και τους ζητούσαν επιπλέον χρήματα, από αυτά που είχαν συμφωνήσει, για να τους αφήσουν ελεύθερους. Το Σάββατο το απόγευμα η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση, κατά την οποίαν απελευθερώθηκαν 10 εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν οι δουλέμποροι.

    Είδηση: 25846

    [14] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τουλάχιστον 44 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία σκηνή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια γιορτή στην περιοχή Αγιούν της Τζάχρα, δυτικά της Πόλης του Κουβέιτ. Πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν λόγω του πανικού που προκλήθηκε μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Στο Κουβέιτ, γυναίκες και άνδρες γιορτάζουν χωριστά τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τα παιδιά συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των γυναικών.

    Το τί προκάλεσε την πυρκαγιά παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο και έχουν διαταχθεί ανακρίσεις, δήλωσαν επίσημες πηγές.

    Είδηση: 25845

    [15] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 16:07

    Με επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα κατά τις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της ερχόμενη Πέμπτης, απειλούν οι Ταλιμπάν, καλώντας τους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις εκλογές. Η απειλή, που είναι τυπωμένη σε φυλλάδια που μοιράσθηκαν σε χωριά στα νότια της χώρας, επιβεβαιώθηκε κι επισήμως από τον εκπρόσωπο των ανταρτών.

    "Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα. Όποιος τραυματισθεί μέσα, ή γύρω από αυτά θα φέρει προσωπικά την ευθύνη, διότι εμείς τον έχουμε προειδοποιήσει εκ των προτέρων", τονίζει ο Αχμάντι.

    Έως σήμερα οι Ταλιμπάν έχουν καλέσει τον πληθυσμό να μποϊκοτάρει τις εκλογές κι είχαν δηλώσει πως δεν θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

    Είδηση: 25844

    [16] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους

    Επιχείρηση καθαρισμού των πρώην προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων. Συμμετείχαν 30 εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, με 10 οχήματα, οι οποίοι απομάκρυναν τα σκουπίδια που είχαν μετατρέψει την περιοχή, από κοινόχρηστο χώρο που έχει χαρακτηριστεί από το Δήμο, σε εστία μόλυνσης.

    Το συγκρότημα των προσφυγικών θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και εκπροσωπεί το "μπάου χάουζ" που δημιουργήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στη Γερμανία. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μόνο την αρχή στη διπλή ανάπλαση που προωθεί ο Δήμος σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

    Είδηση: 25849

    [17] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 17:36

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές, που εκδηλώθηκαν σε Ζάκυνθο και Κερατέα. Στην τοποθεσία Μέγα Αλώνι Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 11,45 και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή. Έγκαιρη ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην Κερατέα, όταν στις 13,25 μετά το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

    Επίσης στο δρόμο που συνδέει την περιοχή Κοκκιναρέα, με το Χάνι Μεγάρων, ξέσπασε πυρκαγιά στις 2.30μμ, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένας πυροσβεστικό ελικόπτερο, κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι. Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Είδηση: 25848

    [18] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 19:30

    Mε τους ανέμους να δυσκολεύουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως στα ταχύπλοα και με την κίνηση στο οδικό δίκτυο αυξημένη, επιστρέφει σταδιακά το κύμα των αδειούχων και των εκδρομέων του Αυγούστου. Στα Διόδια του Ρίο παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ανάσχεση δύο χιλιομέτρων, στον κόμβο της Αμφιλοχίας 300 μέτρα και στην Αθηνών Λαμίας, στα διόδια της Τραγάνας, η ουρά έφτασε τα 500 μέτρα. Την ίδια στιγμή λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, προβλήματα εμφανίζονται σε ορισμένα δρομολόγια, κυρίως ταχύπλοων πλοίων.

    Είδηση: 25847

    [19] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων

    Διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής και συνέλαβε έξι από τα μέλη της συμμορίας. Οι δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους τους λαθρομετανάστες σε κοντέϊνερς και τους ζητούσαν επιπλέον χρήματα, από αυτά που είχαν συμφωνήσει, για να τους αφήσουν ελεύθερους. Το Σάββατο το απόγευμα η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση, κατά την οποίαν απελευθερώθηκαν 10 εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν οι δουλέμποροι.

    Είδηση: 25846

    [20] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τουλάχιστον 44 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία σκηνή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια γιορτή στην περιοχή Αγιούν της Τζάχρα, δυτικά της Πόλης του Κουβέιτ. Πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν λόγω του πανικού που προκλήθηκε μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Στο Κουβέιτ, γυναίκες και άνδρες γιορτάζουν χωριστά τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τα παιδιά συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των γυναικών.

    Το τί προκάλεσε την πυρκαγιά παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο και έχουν διαταχθεί ανακρίσεις, δήλωσαν επίσημες πηγές.

    Είδηση: 25845

    [21] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 16:07

    Με επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα κατά τις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της ερχόμενη Πέμπτης, απειλούν οι Ταλιμπάν, καλώντας τους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις εκλογές. Η απειλή, που είναι τυπωμένη σε φυλλάδια που μοιράσθηκαν σε χωριά στα νότια της χώρας, επιβεβαιώθηκε κι επισήμως από τον εκπρόσωπο των ανταρτών.

    "Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα. Όποιος τραυματισθεί μέσα, ή γύρω από αυτά θα φέρει προσωπικά την ευθύνη, διότι εμείς τον έχουμε προειδοποιήσει εκ των προτέρων", τονίζει ο Αχμάντι.

    Έως σήμερα οι Ταλιμπάν έχουν καλέσει τον πληθυσμό να μποϊκοτάρει τις εκλογές κι είχαν δηλώσει πως δεν θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

    Είδηση: 25844

    [22] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους

    Επιχείρηση καθαρισμού των πρώην προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων. Συμμετείχαν 30 εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, με 10 οχήματα, οι οποίοι απομάκρυναν τα σκουπίδια που είχαν μετατρέψει την περιοχή, από κοινόχρηστο χώρο που έχει χαρακτηριστεί από το Δήμο, σε εστία μόλυνσης.

    Το συγκρότημα των προσφυγικών θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και εκπροσωπεί το "μπάου χάουζ" που δημιουργήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στη Γερμανία. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μόνο την αρχή στη διπλή ανάπλαση που προωθεί ο Δήμος σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

    Είδηση: 25849

    [23] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 17:36

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές, που εκδηλώθηκαν σε Ζάκυνθο και Κερατέα. Στην τοποθεσία Μέγα Αλώνι Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 11,45 και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή. Έγκαιρη ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην Κερατέα, όταν στις 13,25 μετά το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

    Επίσης στο δρόμο που συνδέει την περιοχή Κοκκιναρέα, με το Χάνι Μεγάρων, ξέσπασε πυρκαγιά στις 2.30μμ, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένας πυροσβεστικό ελικόπτερο, κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι. Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Είδηση: 25848

    [24] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 19:30

    Mε τους ανέμους να δυσκολεύουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως στα ταχύπλοα και με την κίνηση στο οδικό δίκτυο αυξημένη, επιστρέφει σταδιακά το κύμα των αδειούχων και των εκδρομέων του Αυγούστου. Στα Διόδια του Ρίο παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ανάσχεση δύο χιλιομέτρων, στον κόμβο της Αμφιλοχίας 300 μέτρα και στην Αθηνών Λαμίας, στα διόδια της Τραγάνας, η ουρά έφτασε τα 500 μέτρα. Την ίδια στιγμή λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, προβλήματα εμφανίζονται σε ορισμένα δρομολόγια, κυρίως ταχύπλοων πλοίων.

    Είδηση: 25847

    [25] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων

    Διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής και συνέλαβε έξι από τα μέλη της συμμορίας. Οι δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους τους λαθρομετανάστες σε κοντέϊνερς και τους ζητούσαν επιπλέον χρήματα, από αυτά που είχαν συμφωνήσει, για να τους αφήσουν ελεύθερους. Το Σάββατο το απόγευμα η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση, κατά την οποίαν απελευθερώθηκαν 10 εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν οι δουλέμποροι.

    Είδηση: 25846

    [26] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τουλάχιστον 44 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία σκηνή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια γιορτή στην περιοχή Αγιούν της Τζάχρα, δυτικά της Πόλης του Κουβέιτ. Πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν λόγω του πανικού που προκλήθηκε μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Στο Κουβέιτ, γυναίκες και άνδρες γιορτάζουν χωριστά τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τα παιδιά συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των γυναικών.

    Το τί προκάλεσε την πυρκαγιά παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο και έχουν διαταχθεί ανακρίσεις, δήλωσαν επίσημες πηγές.

    Είδηση: 25845

    [27] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 16:07

    Με επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα κατά τις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της ερχόμενη Πέμπτης, απειλούν οι Ταλιμπάν, καλώντας τους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις εκλογές. Η απειλή, που είναι τυπωμένη σε φυλλάδια που μοιράσθηκαν σε χωριά στα νότια της χώρας, επιβεβαιώθηκε κι επισήμως από τον εκπρόσωπο των ανταρτών.

    "Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα. Όποιος τραυματισθεί μέσα, ή γύρω από αυτά θα φέρει προσωπικά την ευθύνη, διότι εμείς τον έχουμε προειδοποιήσει εκ των προτέρων", τονίζει ο Αχμάντι.

    Έως σήμερα οι Ταλιμπάν έχουν καλέσει τον πληθυσμό να μποϊκοτάρει τις εκλογές κι είχαν δηλώσει πως δεν θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

    Είδηση: 25844

    [28] Προσφυγικά: ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους

    Επιχείρηση καθαρισμού των πρώην προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων. Συμμετείχαν 30 εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, με 10 οχήματα, οι οποίοι απομάκρυναν τα σκουπίδια που είχαν μετατρέψει την περιοχή, από κοινόχρηστο χώρο που έχει χαρακτηριστεί από το Δήμο, σε εστία μόλυνσης.

    Το συγκρότημα των προσφυγικών θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και εκπροσωπεί το "μπάου χάουζ" που δημιουργήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στη Γερμανία. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μόνο την αρχή στη διπλή ανάπλαση που προωθεί ο Δήμος σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

    Είδηση: 25849

    [29] Πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ζάκυνθο, Κερατέα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 17:36

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές, που εκδηλώθηκαν σε Ζάκυνθο και Κερατέα. Στην τοποθεσία Μέγα Αλώνι Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 11,45 και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή. Έγκαιρη ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην Κερατέα, όταν στις 13,25 μετά το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

    Επίσης στο δρόμο που συνδέει την περιοχή Κοκκιναρέα, με το Χάνι Μεγάρων, ξέσπασε πυρκαγιά στις 2.30μμ, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένας πυροσβεστικό ελικόπτερο, κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι. Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Είδηση: 25848

    [30] Επιστροφή αδειούχων με μποφώρ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 19:30

    Mε τους ανέμους να δυσκολεύουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως στα ταχύπλοα και με την κίνηση στο οδικό δίκτυο αυξημένη, επιστρέφει σταδιακά το κύμα των αδειούχων και των εκδρομέων του Αυγούστου. Στα Διόδια του Ρίο παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ανάσχεση δύο χιλιομέτρων, στον κόμβο της Αμφιλοχίας 300 μέτρα και στην Αθηνών Λαμίας, στα διόδια της Τραγάνας, η ουρά έφτασε τα 500 μέτρα. Την ίδια στιγμή λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, προβλήματα εμφανίζονται σε ορισμένα δρομολόγια, κυρίως ταχύπλοων πλοίων.

    Είδηση: 25847

    [31] Σύλληψη κυκλώματος δουλεμπόρων

    Διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής και συνέλαβε έξι από τα μέλη της συμμορίας. Οι δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους τους λαθρομετανάστες σε κοντέϊνερς και τους ζητούσαν επιπλέον χρήματα, από αυτά που είχαν συμφωνήσει, για να τους αφήσουν ελεύθερους. Το Σάββατο το απόγευμα η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση, κατά την οποίαν απελευθερώθηκαν 10 εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν οι δουλέμποροι.

    Είδηση: 25846

    [32] Πολύνεκρη τραγωδία στο Κουβέιτ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τουλάχιστον 44 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία σκηνή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια γιορτή στην περιοχή Αγιούν της Τζάχρα, δυτικά της Πόλης του Κουβέιτ. Πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν λόγω του πανικού που προκλήθηκε μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Στο Κουβέιτ, γυναίκες και άνδρες γιορτάζουν χωριστά τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τα παιδιά συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των γυναικών.

    Το τί προκάλεσε την πυρκαγιά παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο και έχουν διαταχθεί ανακρίσεις, δήλωσαν επίσημες πηγές.

    Είδηση: 25845

    [33] Απειλές Ταλιμπάν για επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 08 2009 16:07

    Με επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα κατά τις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της ερχόμενη Πέμπτης, απειλούν οι Ταλιμπάν, καλώντας τους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις εκλογές. Η απειλή, που είναι τυπωμένη σε φυλλάδια που μοιράσθηκαν σε χωριά στα νότια της χώρας, επιβεβαιώθηκε κι επισήμως από τον εκπρόσωπο των ανταρτών.

    "Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα. Όποιος τραυματισθεί μέσα, ή γύρω από αυτά θα φέρει προσωπικά την ευθύνη, διότι εμείς τον έχουμε προειδοποιήσει εκ των προτέρων", τονίζει ο Αχμάντι.

    Έως σήμερα οι Ταλιμπάν έχουν καλέσει τον πληθυσμό να μποϊκοτάρει τις εκλογές κι είχαν δηλώσει πως δεν θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

    Είδηση: 25844


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 August 2009 - 17:34:26 UTC