Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Oμολογία - σοκ του φωτογράφου του Αττίλα
  • [02] Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η Τροχαία ενόψει Δεκαπενταύγουστου
  • [03] Μιανμάρ: Αντιδρά η ΕΕ στη νέα καταδίκη της Σουίνγκ Σούου Κίι
  • [04] Θεσσαλονίκη: Τετράποδα στην υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος
  • [05] Ο πυρηνικός αντιδραστήρας NRU δεν θα τεθεί σε λειτουργία πριν την άνοιξη
  • [06] Δίωξη 16χρονου για χρήση leaser pointer

    [01] Oμολογία - σοκ του φωτογράφου του Αττίλα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 08 2009 21:30

    Αποκαλυπτική ήταν η δήλωση του φωτογράφου του Αττίλα, Εργκούν Κονουκσεβέρ, ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των πέντε Κυπρίων εθνοφρουρών αιχμαλώτων, εγκλήματος πολέμου, που αποκαλύφθηκε 35 χρόνια μετά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του φωτογράφου, όχι μόνο είδε τη δολοφονία των αιχμαλώτων, αλλά έχει καταθέσει σχετικά στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εργκούν Κονουκσεβέρ, μιλώντας αποκλειστικά στη ΝΕΤ: "Οι φωτογραφίες είναι αυτές που είχα βγάλει. Όταν έπεσαν αιχμάλωτοι (οι Ελληνοκύπριοι) οι Τουρκοκύπριοι αξιωματικοί τους φέρθηκαν καλά και μάλιστα τους άναψαν και τσιγάρο. Ενώ συνεχιζόταν η εισβολή, ήρθαν οι Τουρκοκύπριοι μαχητές και οι αξιωματικοί παρέδωσαν τους (Ελληνοκύπριους) αιχμαλώτους σε αυτούς. "Πάρτε τους, κλείστε τους κάπου και φυλακίστε τους" τους είπαν οι Τουρκοκύπριοι αξιωματικοί και έφυγαν. Λίγο αργότερα, διαπληκτίστηκαν και οι Τουρκοκύπριοι μαχητές τους σκότωσαν (τους Ελληνοκύπριους). Θέλουν να μας κάνουν να γίνουμε εχθροί. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είναι ανώφελο να τα θυμόμαστε ύστερα από 35 χρόνια, γιατί 35 χρόνια μετά οι πέντε Ελληνοκύπριοι στρατιώτες δεν γυρίζουν πίσω".

    Εκτός της εκδοχής που παρουσιάζει ο φωτογράφος, υπάρχει και η μαρτυρία διεθνών παρατηρητών ότι τους αιχμαλώτους εκτέλεσαν εν ψυχρώ Τούρκοι αξιωματικοί, ενώ16 φιλμ με φωτογραφίες τράβηξε τότε ο Κονουκσεβέρ, που όμως υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα γιατί του τα πήραν όλα και τα στιγμιότυπα δεν κυκλοφόρησαν από αυτόν. Συγκλονισμένος δήλωσε ότι είναι από τις αποκαλύψεις, ο τότε επικεφαλής της διμοιρίας των στρατιωτών στην οποία συμμετείχαν και οι πέντε αιχμάλωτοι που δολοφονήθηκαν, Γιώργος Συμεωνίδης.

    Είδηση: 25779

    [02] Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η Τροχαία ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Κοινωνία

    Στη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας προχωρά η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου, καθώς αναμένεται αυξημένη κίνηση οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού. Όπως ανακοινώθηκε, όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Τροχαίας θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Παράλληλα, θα συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχων για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα και η παραβίαση σηματοδότη, με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Εξάλλου, την Παρασκευή, και την Κυριακή, 16 Αυγούστου, θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, σε τμήματα των εθνικών οδών του νομού Θεσσαλονίκης.

    Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν Παρασκευή 14 Αυγούστου από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ. αυτής και στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

    Το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει και την Κυριακή από τις 3 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από το 34o χλμ. αυτής μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης, καθώς επίσης στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, να οδηγούν με ηρεμία, αποφεύγοντας την επιθετική οδήγηση και επιδεικνύοντας πνεύμα κυκλοφοριακής αλληλεγγύης να παραχωρούν προτεραιότητα και να διευκολύνουν τους άλλους οδηγούς συνεργαζόμενοι με τους τροχονόμους.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25781

    [03] Μιανμάρ: Αντιδρά η ΕΕ στη νέα καταδίκη της Σουίνγκ Σούου Κίι

    Ειδήσεις

    Με πρόσθετες κυρώσεις αντιδρά η ΕΕ στη νέα καταδίκη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σούου Κίι. Επεκτείνει τους υφιστάμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στους δικαστές που εξέδωσαν την καταδικαστική απόφαση για την 64χρονη Νομπελίστρια Ειρήνης.

    Με πρόσθετες κυρώσεις αντιδρά η ΕΕ στη νέα καταδίκη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σούου Κίι. Επεκτείνει τους υφιστάμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στους δικαστές που εξέδωσαν την καταδικαστική απόφαση για την 64χρονη Νομπελίστρια Ειρήνης.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση των υφιστάμενων κυρώσεων σε βάρος της Μιανμάρ ώστε να συμπεριληφθούν σ' αυτές και τα μέλη του δικαστικού σώματος που είναι υπεύθυνα για την ετυμηγορία στην δίκη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κι.

    Στην ανακοίνωση του συμβουλίου των 27 κρατών-μελών αναφέρεται οτι τα μέλη του δικαστικού σώματος που ευθύνονται προστέθηκαν στη κατάσταση των αξιωματούχων της στρατιωτικής κυβέρνησης των οποίων έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία και έχει απαγορευθεί να ταξιδεύουν στην ΕΕ.

    Δικαστήριο της Μιανμάρ καταδίκασε την Τρίτη την Σούου Κι-που ήδη έχει περάσει τα 14 από τα τελευταία 20χρόνια υπό κατ' οίκον περιορισμό-σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, την οποία η στρατιωτική χούντα αμέσως μετέτρεψε σε 18μηνο κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι της που είναι σε λίμνη στην Γιανγκόν.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-REUTERS

    Είδηση: 25785

    [04] Θεσσαλονίκη: Τετράποδα στην υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος

    Κοινωνία

    Πέντε βελγικά ποιμενικά, ράτσας"Malinois", που έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα για να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες, συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του κλιμακίου Κ9 που ανήκει στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μαζί με τους συνοδούς τους ετοιμάζονται να πάρουνβ¦ φύλλο πορείας και να υπηρετήσουν σε διάφορα λιμάνια της επικράτειας με σκοπό την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και τη δίωξη ναρκωτικών ουσιών. Τα πέντε συμπαθή τετράποδα ολοκλήρωσαν πρόσφατα μαζί με τους βισάριθμουςβ συνοδούς τους μια επίπονη εκπαίδευση σε εξειδικευμένο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, που διήρκεσε τέσσερις μήνες.

    Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για την απονομή πτυχίων στους πέντε βαθμοφόρους του Λιμενικού Σώματος-συνοδούς του κλιμακίου 9, τα σκυλιά παρουσίασαν μέρος των ικανοτήτων τους, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. «Η προσφορά τους είναι τεράστια και οι επιτυχίες μας καθημερινές.

    Το 50% με 60% των επιτυχιών μας ανήκει στα σκυλιά», είπε ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ανδρέας Θεοφίλου, και εξήγησε ότι το Σώμα διαθέτει 16 σκυλιά διπλής χρήσεως, δηλαδή ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και επιχειρήσεων. Από την πλευρά του, ο πρώην προϊστάμενος εκπαίδευσης σκύλων στην ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Βεράνης, που συνεργάζεται πλέον με τις Ένοπλες Δυνάμεις στην προμήθεια των σκύλων και την εκπαίδευσή τους, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά εκείνα που διαθέτουν τα τετράποδα τα οποία "υπηρετούν" στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό. «Έχουν εξερευνητική συμπεριφορά, οξεία αντίληψη και δεν φοβούνται», παρατήρησε. Όσον αφορά τις σχέσεις σκύλων - συνοδών, αυτές διέπονται από ισόβια πίστη και αφοσίωση.

    "Οι συνοδοί "παντρεύονται" τα σκυλιά τους. Διαμένουν στα σπίτια τους και παραμένουν στην κατοχή τους μετά την ολοκλήρωση της θητείας των σκύλων που συνήθως διαρκεί οκτώ με δέκα χρόνια".

    Είδηση: 25780

    [05] Ο πυρηνικός αντιδραστήρας NRU δεν θα τεθεί σε λειτουργία πριν την άνοιξη

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 08 2009 20:09

    Ο γηρασμένος πυρηνικός αντιδραστήρας του Chalk River, ο οποίος παράγει τα ιατρικά ραδιοϊσότοπα, δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από την άνοιξη. Αυτή ήταν η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας του Καναδά, σύμφωνα με την οποία ο πυρηνικός αντιδραστήρας NRU δεν θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το πρώτο τέταρτο του 2010. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως εννιά μέρη του πυρηνικού αντιδραστήρα χρειάζονται επισκευές. Η Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας του Καναδά διατείνεται πως οι επισκευές δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στο περιβάλλον. Ο 52χρονος πυρηνικός αντιδραστήρας τέθηκε εκτός λειτουργίας πέρσι το Μάιο, όταν ανακαλύφθηκε διαρροή ραδιενέργειας στο νερό.

    Έκτοτε το ιατρικό σύστημα του Καναδά πάσχει από έλλειψη ραδιοϊσοτόπων, υλικού που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του καρκίνου καθώς και των καρδιακών νοσημάτων. Η υπουργός Υγείας, Leona Aglukkaq, και η υπουργός Φυσικών Πόρων, Lisa Raitt, δήλωσαν την απογοήτευσή τους για τη συνεχιζόμενη παύση λειτουργίας του αντιδραστήρα, διαβεβαιώνοντας πως εργάζονται με ειδικούς για να ανταποκριθούν στο έλλειμμα των ραδιοϊσοτόπων.

    Είδηση: 25778

    [06] Δίωξη 16χρονου για χρήση leaser pointer

    Πολύ επικίνδυνη μόδα έχει γίνει το παιχνίδι με τις συσκευές προβολής φωτεινής δέσμης leaser. Στο Ηράκλειο Κρήτης, ένας 16χρονος έβαλε στο στόχαστρό του έναν πιλότο, σημαδεύοντάς τον με το ενοχλητικό αυτό φώς, την στιγμή κατά την οποία το αεροπλάνο που κυβερνούσε βρισκόταν στην διαδικασία απογείωσης.

    Ο εν λόγω νεαρός συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

    Η χρήση αυτών των leaser, αν και παράνομη, είναι το αγαπημένο παιχνίδι και των οπαδών στα γήπεδα, που πολλές φορές κάνουν τους αθλητές να... "χάνουν την μπάλα".

    Οι δέσμες φωτός από συσκευές προβολής φωτεινής δέσμης leaser, που τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα γήπεδα, τείνουν να γίνουν μόδα. Στους μεγάλους κρίσιμους αγώνες, δεκάδες leaser στοχεύουν τους παίκτες και ειδικά τους τερματοφύλακες.

    Αυτή η κακή συνήθεια από τα γήπεδα επεκτάθηκε και στα αεροδρόμια, αφού νεαροί σημαδεύουν τους πιλότους αεροσκαφών κατά την προσγείωση ή κατά την απογείωσή τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

    Όπως εξηγούν και οι ειδικοί του χώρου της αεροπλοΐας, μία ακριβής στόχευση στον πιλότο μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή τύφλωσή του ή απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους, ακόμα και σε κάποιο συμβάν με πιθανόν τραγικές συνέπειες.

    Άγνοια, αφέλεια ή επικίνδυνο παιχνίδι; Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά αυτή αντιμετωπίζεται ως εγκληματική ενέργεια. Από την τσιμπίδα του νόμου δεν γλίτωσε ούτε ένας 16χρονος που κατά την απογείωση σημάδευε με λέιζερ τον πιλότο αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης.

    Στον νεαρό ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Μαζί του συνελήφθη και η μητέρα του, αφού κατηγορείται ότι δεν απέτρεψε την επικίνδυνη αυτή πράξη του.

    Τα στιλό leaser, αλλιώς και leaser pointer, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς οι εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών υψηλής τεχνολογίας αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από την πώλησή τους, αλλά, συγχρόνως είναι και εξαιρετικά επικίνδυνα. Μάλιστα, με την πάροδο των χρόνων τα leaser pointer εξελίχθηκαν και η ακτίνα είναι πολύ πιο δυνατή.

    Η ΟΥΕΦΑ έχει εκδώσει οδηγία προς τους συλλόγους να απομονώνουν τους φιλάθλους με τα λέιζερ διαφορετικά απειλεί τις ομάδες με αυστηρές ποινές.

    Είδηση: 25777


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 August 2009 - 20:57:38 UTC