Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ εκρήξεων σε ξενοδοχεία της Τζακάρτα
  • [02] Cosmote: Δίωξη για απόκρυψη στοιχείων
  • [03] Επεισόδια και συλλήψεις στο Γραμματικό
  • [04] Ινγκουσετία: Διέψευσε την είδηση της δολοφονίας του ο Υπουργός
  • [05] Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ
  • [06] Συνεδριάζει το συμβούλιο ρευστότητας
  • [07] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών
  • [08] Γκαζάκια σε αυτοκίνητο του Δήμου Ψυχικού

    [01] Μπαράζ εκρήξεων σε ξενοδοχεία της Τζακάρτα

    Ειδήσεις

    Εννέα νεκροί και 42 τραυματίες είναι ο απολογισμός δυο διαδοχικών εκρήξεων στα πολυτελέστατα ξενοδοχεία Ριτς Κάρλτον και το Μάριοτ στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβες μεγάλης ισχύος και σημειώθηκαν λίγο πριν τις οκτώ το πρωί, τοπική ώρα. Ακολούθησε ακόμα μία έκρηξη σε αυτοκίνητο, η οποία όμως τελικά απεδείχθη ότι δεν προκλήθηκε από βόμβα αλλά από ελαττωματική μπαταρία αυτοκινήτου. Αρχικά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε μεταδοθεί ότι σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη στην πόλη, αυτή τη φορά, παγιδευμένου αυτοκινήτου, κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο.

    Υποψιάζονται δράση της Τζεμά Ισλαμίγια

    Τα δυο πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονταν στη συνοικία Κουνινγκάν,στο κέντρο της πρωτεύυσας της Ινδονησίας.

    Μεταξύ των θυμάτων, περιλαμβάνονται ξένοι επιχειρηματίες αλλά και Ινδονήσιοι που ζουν στο εξωτερικό.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης ωστόσο οι αρμόδιες αρχές υποψιάζονται δράση της ισλαμικής οργάνωσης Τζεμά Ισλαμίγια.

    Όπως αναφέρει στο δικτυακό του τόπο το BBC στο ξενοδοχείο Ριτζ Κάρλτον, επρόκειτο να καταλύσει το Σάββατο, η ομάδα της Manchester United η οποία θα έπαιρνε μέρος σε ένα φιλικό αγώνα.

    Είδηση: 24901

    [02] Cosmote: Δίωξη για απόκρυψη στοιχείων

    Ποινική δίωξη ασκήθηκε αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας κατά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE για υπόθαλψη εγκληματία και απόκρυψη στοιχείων. Η δίωξη ασκήθηκε μετά την άρνηση της εταιρείας να χορηγήσει τα στοιχεία κατόχου κινητού που καταγγέλλεται ότι έκανε εξυβριστικά μηνύματα από το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Η εταιρεία επικαλέστηκε την ΑΔΑΕ και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και φέρεται να αγνόησε την παραγγελία του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας, αλλά και της Εισαγγελίας. Το πρόβλημα προκύπτει, γιατί σύμφωνα με την τελευταία γνωμοδότηση Σανιδά υποχρεούται να δώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία ακόμη κι αν οι καταγγελλόμενες πράξεις είναι πλημμελήματα και όχι κακουργήματα.

    "Η COSMOTE βρίσκεται μπροστά σε ένα νομικό αδιέξοδο όπου, ό,τι και να κάνει, θα κατηγορηθεί ότι παρανομεί, βρισκόμενη στο μέσο μιας νομικής διαμάχης μεταξύ αρχών και εξουσιών. Η εταιρεία τηρεί με απόλυτο σεβασμό και αυστηρότητα τη νομοθεσία αναγνωρίζοντας τόσο τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του απορρήτου και της ασφάλειας της επικοινωνίας όλων των συνδρομητών της, όσο και την υποχρέωσή της να συνεισφέρει στη μείωση της εγκληματικότητας".

    Είδηση: 24906

    [03] Επεισόδια και συλλήψεις στο Γραμματικό

    Κοινωνία

    Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο Γραμματικό. Διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, οι κάτοικοι με επικεφαλής τον κοινοτάρχη προσπάθησαν να εμποδίσουν την διέλευση των μηχανημάτων. Αποτέλεσμα, ήταν να δημιουργηθούν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Ο πρόεδρος της κοινότητας αλλά και ακόμα δυο κάτοικοι συνελήφθησαν.

    Είδηση: 24907

    [04] Ινγκουσετία: Διέψευσε την είδηση της δολοφονίας του ο Υπουργός

    Ειδήσεις

    Διέψευσε την είδηση περί δολοφονίας του ο υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού της Ινγκουσετίας, Ρουσλάν Μπαλάγεφ, η οποία είχε ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας Νταμίρ Ρόσιν. "Ο υπουργός βρίσκεται στην εργασία του από τις 8:00 το πρωί" (τοπική ώρα, 7:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο ίδιος ο Μπαλάγεφ. "Δεν ξέρω καν τι συνέβη", συμπλήρωσε. Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε ανακοινώσει ότι τόσο ο Ρουσλάν Μπαλάγεφ, όσο και ο οδηγός του, είχαν πέσει νεκροί από σφαίρες, ύστερα από επίθεση στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

    Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων της τάξης και των αρχών είναι σχεδόν καθημερινές στην Ινγκουσετία, την Τσετσενία και το Νταγκεστάν, τις τρεις δημοκρατίες του ρωσικού Καυκάσου.

    Ο κυβερνήτης της Ινγκουσετίας Γιουνούς-Μπεκ Γεβκούροφ βρίσκεται στο νοσοκομείο ύστερα από δολοφονική απόπειρα εναντίον του τον περασμένο μήνα.

    Είδηση: 24903

    [05] Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ

    Ειδήσεις

    Κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ, επιβατικό και εμπορικό δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, ενώ μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης που εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, έχουν προγραμματίσει τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για σήμερα Παρασκευή 17/7, την ερχόμενη Δευτέρα 20/7 και την Παρασκευή 24 του μηνός. Οι ώρες των στάσεων εργασίας είναι 6-9 το πρωί, 2-5 μ.μ. και 10 μμ-1 πμ.

    Είδηση: 24908

    [06] Συνεδριάζει το συμβούλιο ρευστότητας

    Ειδήσεις

    Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή υπό το Γιάννη Παπαθανασίου, το Συμβούλιο Εποπτείας για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Θα συμμετάσχουν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας και εκπρόσωποι του Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Είδηση: 24905

    [07] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών

    Κοινωνία

    Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή με αποκλεισμούς οδικών αρτηριών οι κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας και Πέλλας. Τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο 66ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας (γέφυρα Μακροχωρίου) και στην Εγνατία Οδό, στους κόμβους Κουλούρας και Βέροιας. Παράλληλα, περίπου 100 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Μελισσίου στα Γιαννιτσά. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να κινούνται από παρακαμπτήριες οδούς, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

    Αργά το βράδυ της Πέμπτης, έγινε γνωστό, πως ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αντιπροσωπεία των παραγωγών μεταβαίνει, σήμερα, στην Αθήνα, όπου, το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο. Από τη συνάντηση αυτή, αναμένεται να καθοριστεί και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    Είδηση: 24904

    [08] Γκαζάκια σε αυτοκίνητο του Δήμου Ψυχικού

    Κοινωνία

    Ένα όχημα του δήμου Ψυχικού καταστράφηκε και άλλα δύο παρακείμενα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού με γκαζάκια, που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του Δήμου που ήταν σταθμευμένο απέναντι από το Δημαρχείο και μπροστά από τα γραφεία όπου στεγάζονται οι ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου, στη διασταύρωση Τερτσέτη και Αγίου Γεωργίου. Προανάκριση για την επίθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 24902


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 July 2009 - 8:58:32 UTC