Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι προβλέπουν οι ευρω-δημοσκοπήσεις
  • [02] Μηνύματα κομμάτων για την Ημέρα Περιβάλλοντος
  • [03] Θετικός αντίκτυπος της ομιλίας Ομπάμα

    [01] Τι προβλέπουν οι ευρω-δημοσκοπήσεις

    Πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται πως θα παραμείνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, ενώ η νέα ευρωβουλή αναμένεται περισσότερο διαιρεμένη, καθώς τα μικρά πολιτικά κόμματα δείχνουν να κερδίζουν έδρες. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης τριών επιφανών πολιτικών αναλυτών, των Σάιμον Χικς και Νικ Βίβιαν από το London School of Economics και του Μάικλ Μαρς από το Trinity College Dublin, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα predict09.eu.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία βασίζεται σε δημοσκοπήσεις, που διεξήχθησαν τους δύο τελευταίους μήνες στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, το ΕΛΚ αναμένεται να καταλάβει 262 έδρες (έναντι 288 σήμερα) από το σύνολο των 736 εδρών της νέας ευρωβουλής (έναντι 785 σήμερα). Αυτό σημαίνει ότι οι έδρες του ΕΛΚ θα μειωθούν, από 37% του συνόλου των εδρών της ευρωβουλής σήμερα, σε 35%.

    Δεύτερη δύναμη της ευρωβουλής, σύμφωνα με τη μελέτη του London School of Economics και του Trinity College Dublin, είναι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με 194 έδρες (έναντι 217 εδρών σήμερα), καταλαμβάνοντας το 26% των εδρών της ευρωβουλής (έναντι 27% σήμερα).

    Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ως τρίτο φέρεται το Κόμμα των Φιλελευθέρων με 85 έδρες (έναντι 100 σήμερα).

    Από την άλλη πλευρά, το νέο κόμμα (UEN/EC), που επιθυμούν να δημιουργήσουν κυρίως οι συντηρητικοί Βρετανοί και Τσέχοι ευρωβουλευτές, οι οποίοι εγκαταλείπουν το ΕΛΚ, προβλέπεται πως θα αποτελέσει την τέταρτη δύναμη της ευρωβουλής με 53 έδρες. Ακολουθούν οι Πράσινοι (Greens - EFA) με 50 έδρες και η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (EUL/NGL) με 40 έδρες, ενώ περίπου 50 έδρες αναμένεται να καταλάβουν αντιευρωπαϊστές και ακροδεξιοί ευρωβουλευτές.

    Προγνωστικά και εκτιμήσεις

    Στην ιστοσελίδα predict09.eu, δημοσιεύονται αναλυτικά τα προγνωστικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών στις 27 χώρες της ΕΕ.

    Ειδικότερα, στη Γερμανία, το κόμμα των χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ (CDU) προβλέπεται να έχει μικρή απώλεια σε έδρες (31%, 33 έδρες), χωρίς ωστόσο να χάσει το προβάδισμα από τους σοσιαλιστές (25%, 27 έδρες).

    Στη Γαλλία, το δεξιό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί προβλέπεται ότι θα λάβει 26% των ψήφων καταλαμβάνοντας 25 έδρες, ενώ θα ακολουθήσουν οι Σοσιαλιστές (19%, 15 έδρες), το κεντροδεξιό κόμμα (Modem) του Φρανσουά Μπαϊρού (14%, 10 έδρες) και οι οικολόγοι (11%, 7 έδρες).

    Στη Μ. Βρετανία, προβλέπεται νίκη των συντηρητικών (27,5%, 24 έδρες) με το κυβερνών κόμμα των εργατικών (18%, 15 έδρες) να έπεται. Ισάριθμες έδρες φαίνεται να καταλαμβάνουν το Independence Party (15,5%, 10 έδρες) και το κόμμα των Φιλελευθέρων (15,3%, 10 έδρες).

    Στην Ιταλία, πρώτο έρχεται το δεξιό κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (39%, 31 έδρες) και δεύτερο το Δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς (27%, 20 έδρες).

    Στην Ισπανία, το κυβερνών κόμμα των σοσιαλιστών αναμένεται να χάσει έδρες, ισοφαρίζοντας σε αριθμό εδρών με το Λαϊκό Κόμμα (20 έδρες).

    Στην Πολωνία, αναμένεται νίκη του κυβερνώντος δεξιού κόμματος (47%, 26 έδρες), ενώ δεύτερο εμφανίζεται το συντηρητικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα (25%, 14 έδρες).

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η μελέτη προβλέπει νίκη του ΠΑΣΟΚ (35%, 8 έδρες), με δεύτερο κόμμα τη ΝΔ (31%, 7 έδρες) και τρίτο τους Οικολόγους-Πράσινους (11%, 3 έδρες). Ακολουθούν το ΚΚΕ (8%, 2 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ (5,7%, 1 έδρα) και ο ΛΑΟΣ (4,8%, 1 έδρα).

    Ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής

    Παρά την προαναγγελθείσα ήττα των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές, «το μόνο, που θα μπορούσε να τους ανεβάσει το ηθικό», σύμφωνα με τους πολιτικούς ερευνητές του London School of Economics και του Trinity College Dublin, είναι η δημοσκόπηση, που διεξήχθη, μέσω της ιστοσελίδας του predict09.eu για το «ποιός θα ήταν ο καταλληλότερος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    Σύμφωνα με το predict09.eu, στη δημοσκόπηση του οποίου, έλαβαν μέρος 4.678 επισκέπτες, ως «καταλληλότερος για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Δανός Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, λαμβάνοντας το 50% των ψήφων, δεύτεροι οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Μόνικα Φρασόνι με 22%. Ακολουθούν ο Βέλγος φιλελεύθερος Γκι Βερχόφστατ με 9% και ο νυν πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με 8%.

    Εξάλλου, σε πρωτοσέλιδο άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η εβδομαδιαία εφημερίδα European Voice, με τίτλο «Διακυβεύεται η δεύτερη θητεία του Μπαρόζο», αναφέρεται ότι ο Μπαρόζο ναι μεν έχει κερδίσει την υποστήριξη του ΕΛΚ, αλλά θα χρειαστεί τη στήριξη και άλλων πολιτικών ομάδων, προκειμένου να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία (368 σε σύνολο 736 ευρωβουλευτών) τον Ιούλιο, οπότε και θα τεθεί προς έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η δεύτερη θητεία του. Το άρθρο σημειώνει ότι θεωρητικά οι 27 ηγέτες θα πρέπει να υποδείξουν τον υποψήφιο της προτίμησής τους στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

    Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η Γαλλία και η Γερμανία υποστηρίζουν την αναβολή της λήψης της επίσημης απόφασης για την υποψηφιότητα Μπαρόζο, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία θα κριθεί σε δημοψήφισμα στην Ιρλανδία τον Οκτώβριο.

    Ακόμη, το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι ηγετικές μορφές των ευρωπαίων σοσιαλιστών και έξι πρώην πρωθυπουργοί (μεταξύ των οποίων ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία, ο Λιονέλ Ζοσπέν στη Γαλλία, ο Φελίπε Γκονζάλες στην Ισπανία και ο Κώστας Σημίτης) κάλεσαν τη σοσιαλιστική ομάδα να παρουσιάσει αντίπαλο του Μπαρόζο. «Επιπλέον, η νέα σύνθεση των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επηρεάσει τις παραχωρήσεις, που ο Μπαρόζο θα πρέπει να κάνει προς τους βουλευτές ή τα κράτη μέλη, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τονίζει η European Voice.

    Οι σοσιαλιστές ευρωβουλευτές έχουν διαμηνύσει ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Μπαρόζο μόνον εφόσον δεσμευθεί για περισσότερη «κοινωνική Ευρώπη» και για την αναθεώρηση της οδηγίας περί της εργασίας, ενώ η Γαλλία ζητά από τη νέα Επιτροπή να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, από τον ανταγωνισμό στη στήριξη της βιομηχανίας.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, το πιθανότερο είναι ότι ο Μπαρόζο θα υποστηριχθεί από τους περισσότερους κεντροδεξιούς βουλευτές του ΕΛΚ, αλλά μόνο από τους μισούς φιλελεύθερους (ALDE), καθώς φαίνεται απίθανο να τον στηρίξουν οι Γάλλοι και Ιταλοί βουλευτές της ομάδας. Θετικά διακείμενη έναντι του νυν προέδρου της Επιτροπής θα είναι και η νέα κεντροδεξιά ομάδα, που σχημάτισαν οι Βρετανοί και οι Τσέχοι συντηρητικοί, μαζί με άλλους ευρωσκεπτικιστές, στη βάση της κοινής αντίληψης για τις πολιτικές της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς.

    Το άρθρο καταλήγει επισημαίνοντας ότι «ο Μπαρόζο θα χρειαστεί περισσότερες ψήφους, είτε από το ALDE, είτε από τους σοσιαλιστές, ειδικά αν η ευρωπαϊκή αριστερά βγει ενισχυμένη από τις εκλογές της Κυριακής».

    Τέλος, σημειώνει ότι ο Πορτογάλος πρόεδρος της Επιτροπής δεν είναι διατεθειμένος να κάνει παραχωρήσεις προς τους σοσιαλιστές βουλευτές, ενώ φαίνεται πιθανότερο να επιχειρήσει να κερδίσει την εύνοια των φιλελευθέρων.

    Πηγή: ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: 04/06/2009 20:08 - Α. Τσίπρας: δημιουργία νέου αριστερού πόλου 04/06/2009 20:05 - Στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Καρατζαφέρης 04/06/2009 20:01 - Κεντρική ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα 04/06/2009 17:36 - Κόντρα για τα τηλεοπτικά σποτ 04/06/2009 14:53 - Ευρωκάλπες σε Βρετανία και Ολλανδία

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23174

    [02] Μηνύματα κομμάτων για την Ημέρα Περιβάλλοντος

    Αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Παρασκευή 5 Ιουνίου), έκανε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

    "Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ως κεντρική επιλογή και δέσμευσή του τη στροφή προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την Πράσινη Ανάπτυξη, με έμφαση στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και πάνω απ' όλα τον άνθρωπο, τον κάθε Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς, η Ελλάδα σήμερα πληρώνει το κόστος διαχρονικών επιλογών στην ανάπτυξη με τα αρνητικά αποτελέσματα ορατά στις πόλεις, το τοπίο, τη βιοποικιλότητα και τα φυσικά οικοσυστήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, ενώ η πρόοδος στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στη διαχείριση των απορριμμάτων, την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τη διαχείριση και προστασία των νερών, της βιοποικιλότητας, και της προστασίας των ελεύθερων αστικών και περιαστικών χώρων μας κρατάει στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης".

    Στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στα βασικά σημεία που προωθεί το ΠΑΣΟΚ για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το χωροταξικό, τα απορρίμματα, η ρύπανση των υδάτων και η περίπτωση του Ασωπού, οι προστατευόμενες περιοχές, η δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος, το ρυθμιστικό της Αθήνας, οι ελεύθεροι χώροι και το αστικό πράσινο. Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε περιοχές που υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, όπως το Ελληνικό, το Γουδή, το Παλαί Γαλατσίου, ο Ελαιώνας, ο Υμηττός, το Μοσχάτο, το Πάρκο Αντώνη Τρίτση, ο Σχοινιάς και τι Νομισματοκοπείο.

    Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφερόμενο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναφέρει: "Η παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον συμπίπτει εφέτος με τις ευρωεκλογές. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στα κόμματα της άρχουσας τάξης και στους συνοδοιπόρους τους να εντείνουν τις υποκριτικές τους κορώνες για τη δήθεν περιβαλλοντική τους ευαισθησία, για την "πράσινη οικονομία' και για τους "πράσινους φόρους", συγκαλύπτοντας ότι αποτελούν πολιτικές παραπέρα στήριξης της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Αυτές οι πολιτικές δεν αμφισβητούν τη ληστρική δράση του κεφαλαίου σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αντίθετα, αναθέτουν στη συνέχεια στους μονοπωλιακούς ομίλους να διαχειρισθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν και να καρπωθούν νέα κέρδη. Οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου θα διακηρύξουν επίσης τη συνευθύνη "όλων μας" απέναντι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να αθωώσουν τη δράση του κεφαλαίου, να διαμορφώσουν συνείδηση συνενοχής στα λαϊκά στρώματα. Η πραγματικότητα, όμως, δεν κρύβεται:

    Δεν φταίει γενικά κι αφηρημένα ο άνθρωπος, η εργασία και οι γνώσεις του, οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, για τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον, την έλλειψη καθαρού νερού και υγιεινών τροφίμων, τις αρρώστιες που θερίζουν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

    Φταίει, αντίθετα, η ίδια η φύση του καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει, αναπαράγει και επιδεινώνει τα προβλήματα αυτά, το συνεχές κυνήγι για μεγαλύτερα κέρδη. Φταίνε, στο πλαίσιο αυτό, οι διεθνείς συμφωνίες, οι θεσμοί και οι νόμοι που προστατεύουν σε παγκόσμιο , σε ευρωενωσιακό και σε εθνικό επίπεδο τη μεγάλη ατομική ιδιοκτησία στη γή, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.

    Κάθε πολιτική μάχη μπορεί να έχει τη δική της αποφασιστική συνδρομή. Σε δύο μέρες είναι η μάχη των ευρωεκλογών. Με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί στις 8 Ιούνη να καταγραφεί ένας πολιτικός τριγμός στην πολιτική σε βάρος του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος, να σηματοδοτηθεί το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στον πολιτικό συσχετισμό, για πολιτική από το λαό για το λαό, συμβατή με τη σχέση ανθρώπου - φύσης".

    Αύριο Παρασκευή η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε υποβαθμισμένες περιοχές κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, από τη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Ανοίξεως στο Μαρκόνι.

    Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τονίζει με ανακοίνωσή της, ότι: "θα προβεί σε μια σειρά από συμβολικές, αλλά και ουσιαστικές εκδηλώσεις, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το απόγευμα, της Παρασκευής στις 19:00, στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Νίκης, νέοι και νέες της ΟΝΝΕΔ σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα κρατώντας πλακάτ με οικολογικά μηνύματα. Στη συνέχεια μοίρασαν οικολογικές σακούλες, ενημερωτικά φυλλάδια και γλάστρες με φυτά σε διερχόμενους πολίτες, αλλά και σε καταστηματάρχες της περιοχής. Οι εκδηλώσεις της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. συνεχίζονται και το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, στις 11:30πμ, στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, στο Σύνταγμα και στη Δάφνη, νέοι και νέες της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. θα μοιράσουν και εκεί ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και γλάστρες με φυτά σε διερχόμενους πολίτες και σε καταστηματάρχες της περιοχής".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 23167

    [03] Θετικός αντίκτυπος της ομιλίας Ομπάμα

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Ελπίδες και προσδοκίες για νέο κλίμα στην περιοχή, γέννησε η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Κάιρο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν: "ένα σημαντικό βήμα προς την προσέγγιση και την προώθηση της διαπολιτισμικής κα ότι το μήνυμα του προέδρου Ομπάμα θα επιτρέχει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του ισλαμικού κόσμου και θα έχει θετική επίδραση στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και στην επίλυση μιας σειράς διενέξεων στην περιοχή αυτή".

    "Θετικές επιπτώσεις" για τους μουσουλμάνους θα έχει η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Κάιρο, εκτιμά ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OCI) ο τούρκος Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

    Μιλώντας στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ansa", ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι, επισήμανε ότι "επρόκειτο για μία πολύ σημαντική ομιλία και μπορεί να οδηγήσει στη σύναψη νέων σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του μουσουλμανικού κόσμου".

    Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εκτίμηση της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που δια στόματος του βουλευτή της οργάνωσης Χάσαν Φαντλάλα, τόνισε πως: "Αυτό που ακούσαμε ήταν μια ομιλία που δεν περιείχε καμία πραγματική αλλαγή όσον αφορά την αμερικανική περιφερειακή πολιτική. Ο αραβο-ισλαμικός κόσμος δεν έχει ανάγκη να πάρει μαθήματα αλλά έχει ανάγκη από συγκεκριμένες πράξεις, ξεκινώντας από μια ριζοσπαστική αλλαγή έναντι της παλαιστινιακής υπόθεσης. Το πρόβλημα των Αράβων και των Μουσουλμάνων έγκειται στην υποστήριξη της Ουάσινγκτον στις ισραηλινές επιθετικές πολιτικές στην περιοχή και κυρίως κατά των Παλαιστίνιων και Λιβανέζων".

    Ενδιάμεση ήταν η στάση της Συρίας, όπως εκφράστηκε από τις εφημερίδες της χώρας, που τονίζουν ότι οι πραγματικές προθέσεις του κ. Ομπάμα θα πρέπει να συνοδευτούν από συγκεκριμένες ενέργειες, κυρίως πιέσεις προς το Ισραήλ για να επιβάλει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος "αναφέρθηκε στον τερματισμό του εποικισμού όχι όμως και στη διάλυση" των υφιστάμενων οικισμών που "παρεμποδίζουν τη συνέχεια των παλαιστινιακών εδαφών", υπενθύμισε ο Μαχέρ Ταχέρ, ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) που ζει εξόριστος στην Δαμασκό.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 23173


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 June 2009 - 20:59:03 UTC