Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Siemens: Ραγδαίες εξελίξεις
  • [02] Ερευνώνται συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό
  • [03] Επιστρέφονται άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες λόγω εκλογών
  • [04] Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Ίντερνετ
  • [05] Φεύγουν από τις πόλεις του Ιράκ οι αμερικανικές δυνάμεις
  • [06] Συνάντηση Κ. Παπούλια με το προεδρείο της ΟΚΕ
  • [07] Επίθεση κουκουλοφόρων στη γ.γ Πληροφόρησης
  • [08] Το πόρισμα για το θάνατο της εγκύου στο Ηράκλειο
  • [09] Συνελήφθη ο ληστής της Eurobank
  • [10] Πακιστάν: Ελεύθερος ύποπτος για τις επιθέσεις στη Μουμπάι

    [01] Siemens: Ραγδαίες εξελίξεις

    Καταιγιστικές οι εξελίξεις από το μέτωπο της υπόθεσης Siemens, μετά τις συλλήψεις των δύο παιδιών και της συζύγου του φυγόδικου πρώην οικονομικού διευθυντή της εταιρείας Χρήστου Καραβέλα, λαμβάνουν χώρα με φόντο θερμότατη πολιτική αντιπαράθεση. Το πρωί οδηγήθηκε για απολογία στο εισαγγελικό γραφείο η 23χρονη κόρη του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ, με την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων λόγω της διατήρησης κοινού τραπεζικού λογαριασμού με τον πατέρα της και τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στο όνομα της. Ενώπιον του Εισαγγελέα βρίσκονται αυτήν την ώρα η σύζυγος και η δεύτερη κόρη του, που συνελήφθησαν σήμερα στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", κατά την άφιξη τους από τη Ρόδο, ενώ καταζητείται η τρίτη. Τα εντάλματα σε βάρος τους αφορούν κοινούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν το 2004 και φαίνεται να κινήθηκαν και το 2008.

    Σε απολογία η σύζυγος και οι δύο κόρες του Χ. Καραβέλα

    Τα μέλη της οικογένειας Καραβέλα βαρύνονται με την κατηγορία της συνέργειας σε νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

    Ειδικότερα η 23χρονη σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις 8 Δεκεμβρίου του 2004 έως τις 14 Μαΐου του 2008, «δέχθηκε, στην κατοχή της, περιουσία, που προήλθε από εγκληματική δραστηριότητα του πατέρα της, ο οποίος είχε την ιδιότητα του γενικού οικονομικού διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens, από το 1996 έως και το 1998».

    Στο κατηγορητήριο αναφέρεται επίσης ότι κατά το επίμαχο διάστημα μεταφέρθηκαν από τραπεζικό λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα, στην Ελβετία, 418.000 ευρώ και 582.000 δολάρια ΗΠΑ, σε κοινούς λογαριασμούς πατέρα και κόρης, σε δύο ελληνικές τράπεζες.

    Η ίδια κατηγορείται ότι γνώριζε ότι τα χρήματα ήταν από τις δραστηριότητες του πατέρας της και σκοπός ήταν να συγκαλυφθεί η πραγματική προέλευση τους.

    Η 23χρονη κοπέλα, πάντως, στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και πως οι κοινοί λογαριασμοί, τόσο στο δικό της όνομα όσων και στων αδελφών της, ανοίχθηκαν μετά από επιθυμία του πατέρα της καθώς το 2002 - 2003 υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

    Οι συνήγοροι της οικογένειας έκαναν λόγο για πρωτοφανείς διαδικασίες που συμβαίνου ενόψει ευρωεκλογών και που αφήνουν έκθετη τη δικαιοσύνη.

    «Αν και είναι νομικά επιτρεπτό, ο τρόπος δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά και νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί να ακούει για την «34χρονη» και τώρα για την «26χρονη» και να βλέπει ότι άλλοι που έπρεπε να συλληφθούν δεν συλλαμβάνονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο Χ. Καραβέλας φέρεται να σχεδίαζε τη φυγή του από την πρώτη στιγμή που η δικαιοσύνη στράφηκε εναντίον του, το 2008. Το Σεπτέμβριο του 2008 φέρεται να πήγε στην Ουρουγουάη όπου άνοιξε λογαριασμό στον οποίο κατατέθηκαν μέσω Κύπρου 3 εκατομμύρια ευρώ.

    Τον Μάρτιο του 2009 φέρεται ότι ξαναπήγε και ίδρυσε δύο ανώνυμες εταιρείες με έδρα τον Παναμά και συνδικαιούχους τα παιδιά του και άλλα δύο άτομα ξένης υπηκοότητας.

    Στο «κόκκινο» οι πολιτικοί διαξιφισμοί

    Εν τω μεταξύ, αντιπαράθεση εξακολουθεί προκαλεί ο χειρισμός του τηλεγραφήματος που εστάλη από την ελληνική πρεσβεία στην Ουρουγουάη, και ενημέρωνε για τις κινήσεις Καραβέλα.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αλτερ και στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, χαρακτήρισε κωμικά τα όσα λέγονται περί ολιγωρίας προκειμένου τα δύο πρόσωπα κλειδιά της εταιρείας να φύγουν στο εξωτερικό καθώς όπως είπε όλες οι υποθέσεις αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εσκεμμένη ολιγωρία, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό για όλες τις πτυχές και την έκβαση της διερεύνησης του σκανδάλου.

    «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο, κανένα κίνητρο να παρεμποδίσει, να διευκολύνει τις κινήσεις του εν λόγω προσώπου», δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε πως πρέπει «να αναρωτηθούν αυτοί που σπέρνουν διάφορες πληροφορίες τί έχουν να κρύψουν οι ίδιοι». Επεσήμανε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μία υποχρέωση, να πει την αλήθεια και το πρόγραμμά του και επειδή δεν έχει κανένα σχέδιο προσπαθεί με παρελκυστικές κινήσεις να θολώσει τη γενική εικόνα.

    «Καλά θα κάνει να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μην πετάγεται ο ένας μετά τον άλλον εκπρόσωπός του σαν το κοκοράκι να εκτοξεύει διάφορες κατηγορίες», σημείωσε και πρόσθεσε πως αν υπάρχει διοικητική καθυστέρηση αυτό θα το δείξει η διοικητική έρευνα.

    Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι ήταν στον ΟΤΕ ο κ. Χ. Καραβέλας και την περίοδο '90-'93, απάντησε πως δεν γνωρίζει πότε ήταν και παραπέμποντας στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο δεν συνήφθησαν συμφωνίες.

    Για τις συλλήψεις των συγγενικών προσώπων του κ. Καραβέλα, απάντησε πως δεν σχολιάζει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και δήλωσε βέβαιος ότι «οι διωκτικές αρχές που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία».

    Σε ό,τι αφορά τα όσα λένε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Νίκος Δένδιας, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που λέει ότι διατάχθηκε ΕΔΕ. Πρόσθεσε πως δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την υπόθεση να χάνουμε το δάσος για το δέντρο και πως έχει σημασία όσοι έχουν υποπέσει σε παράνομες πράξεις να υποστούν τις συνέπειες.

    Από την πλευρά της κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ εκλογικού αγώνα της ΝΔ, σημείωσε ότι ισχύει η χθεσινή της δήλωση ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στο θέμα που αφορά στην καθυστέρηση ενημέρωσης για την εξαγωγή περιουσιακών στοιχείων του Χρήστου Καραβέλλα, στην Ουρουγουάη.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι "επειδή περίσσεψε η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνεργασία μου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια είναι άψογη".

    Τέλος, ανέφερε, ότι οι όποιες ολιγωρίες στη δημόσια διοίκηση που σχετίζονται με τη διαφυγή του κ. Καραβέλα θα φανούν από την ένορκη διοικητική εξέταση και θα αποδοθούν ευθύνες.

    Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να σπιλώσει την κυβέρνηση με το θέμα της Siemens είναι λάθος και δεν είναι αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη", είπε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

    Να παραιτηθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί για τη διαφυγή στο εξωτερικό των βασικών υπόπτων και μαρτύρων στην υπόθεση της Siemens ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η αμέλεια είναι πολύ μεγάλη για να πιστέψουμε ότι είναι αθώα».

    «Η διερεύνηση της υπόθεσης σέρνεται, με αποκορύφωμα τη δραπέτευση στο εξωτερικό των βασικών υπόπτων αλλά και μαρτύρων. Η αμέλεια είναι πολύ μεγάλη για να πιστέψουμε πως είναι αθώα και υπό κανονικές συνθήκες οι αρμόδιοι υπουργοί θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή πως θέλουμε να λάμψει όλη η αλήθεια, ακόμη και αν αυτή πονέσει. Θα επιμείνουμε στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων τόσο σήμερα όσο και ως αυριανή κυβέρνηση, ακόμη και αν οι ευθύνες έχουν παραγραφεί με ευθύνη της Ν.Δ. Οφείλουμε στους πολίτες την πλήρη αλήθεια ώστε να λάβουμε όλα τα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον», είπε.

    «Αναρωτιόμαστε για τον χρονισμό της υπόθεσης, η οποία κρατάει δυόμιση χρόνια, κορυφώνεται κατά ένα ενδιαφέροντα τρόπο στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, ενώ την κρίσιμη στιγμή, κρίσιμοι κρίκοι της διαφεύγουν», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση πάει να «φορτώσει» την Siemens στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η «κυβέρνηση προσπαθεί να το περιορίσει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι «αν είχε δεχθεί τις 3 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα είχε φανεί ποιόν αφορά η υπόθεση και ποιόν όχι».

    Ερωτηθείς αν η κριτική που έχει ασκήσει το ΠΑΣΟΚ για λειτουργούς της Δικαιοσύνης άπτεται και των πρόσφατων εξελίξεων (της υπόθεσης Siemens), ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «έχουμε κάνει πολύ συγκεκριμένη κριτική η οποία ισχύει. Νομίζω πως έχει κάποια εφαρμογή και σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι και οι κρίνοντες κρίνονται, η Δικαιοσύνη δεν είναι στο απυρόβλητο».

    «Οι πολίτες παρακολουθούν μια ιλαροτραγωδία, με πρωταγωνιστή μια κυβέρνηση που καθημερινά βουλιάζει στην ανυποληψία, μια κυβέρνηση, που αρνήθηκε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» σχολίασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

    «Πολύ σωστά ο κ. Παπανδρέου ζητεί την παραίτηση των δύο Υπουργών. Για τον κ. Τσουκάτο και το ένα εκατομμύριο Μάρκα όμως ποιος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ;», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

    Αγωγή στην "Αυριανή" από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

    Εν τω μεταξύ, διαδικασίες για άμεση κατάθεση αγωγής, κατά της εφημερίδας "Αυριανή" έχει κινήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με στόχο την προστασία του ονόματός του, από άθλιες, όπως αναφέρει, συκοφαντικές επιθέσεις.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει απολύτως ψευδές και συκοφαντικό το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο συνυπέγραψε το 2002, ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ, την απευθείας ανάθεση στη Siemens, έργου 147 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα:

    Στον ειδικό ανακριτή η κόρη Καραβέλα

    Είδηση: 23037

    [02] Ερευνώνται συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό

    Αμερική-ΗΠΑ

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται νυχθημερόν οι έρευνες για το αεροσκάφος της Air France που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό με 228 επιβαίνοντες, ενόσω πραγματοποιούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι. Η στρατιωτική αεροπορία της Βραζιλίας εντόπισε σήμερα θραύσματα ενός αεροσκάφους, σε απόσταση 650 χλμ βορειοανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, εντός της ζώνης όπου εκτιμάται ότι κατέπεσε, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τα συντρίμμια του Airbus Α330. Σύμφωνα με την εταιρία, το αεροσκάφος χτυπήθηκε πιθανότατα από κεραυνό, καθώς λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ έστειλε αυτόματο σήμα για αποσυμπίεση της καμπίνας και βραχυκύκλωμα.

    Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες

    Όπως ανακοινώθηκε στα συντρίμμια που εντοπίστηκαν από εναέριες έρευνες διακρίνεται ένα αεροπορικό κάθισμα, λευκά θραύσματα ενδεχομένως μεταλλικά και ίχνη από πετρέλαιο και κηροζίνη, καύσιμο που χρησιμοποιείται στα αεριωθούμενα. Πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στην περισυλλογή τους.

    Προς το παρόν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για το αεροπλάνο της Air France, γιατί χρειάζεται να εντοπιστεί τουλάχιστον "ένα κομμάτι με αριθμό σειράς, ένα στοιχείο αναγνώρισης" για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν άτομα από 32 χώρες. Μεταξύ αυτών ήταν 73 Γάλλοι (61 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος), 58 Βραζιλιάνοι και 26 Γερμανοί.

    Η ζώνη των ερευνών, οι οποίες πραγματοποιούνται από αέρος και θαλάσσης με τη συμμετοχή της Βραζιλίας της Γαλλίας και των ΗΠΑ, επικεντρώνονται στην περιοχή που απέχει 1.100 χλμ. από τις ακτές της Βραζιλίας, στα βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης Νατάλ. Η ζώνη των ερευνών βρίσκεται 820 χλμ. από το αρχιπέλαγος του Φερνάντο ντε Νορόνια της Βραζιλίας, μεταξύ των εναέριων χώρων της Βραζιλίας και της Σενεγάλης και συμπίπτει με το τελευταίο, αυτόματο σήμα που έστειλε το αεροπλάνο, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Η πτήση 447 έπεσε σε θύελλα τέσσερις ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το Ρίο και 15 λεπτά αργότερα έστειλε αυτόματο μήνυμα αναφέροντας πρόβλημα στο ηλεκτρικό σύστημα.

    Οι αρχές από Γαλλία και Βραζιλία,συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί,ανέφεραν ότι δεν αναμένουν να υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή.

    Εάν δεν βρεθεί κανένας επιζών θα είναι η χειρότερη καταστροφή στην 75 χρονη ιστορία της ΑιrFrance και η πλέον πολύνεκρη μετά την συντριβή του υπερηχητικού Concorde το 2000.

    Σενάρια για τα αίτια της πτώσης

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εικασίες για το τι θα μπορούσε να σταθεί αιτία να χαθεί από ραντάρ.

    Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί από διάφορους εμπειρογνώμονες, ωστόσο η πλειοψηφία συγκλίνει στην εκδοχή του γαλλικού αερομεταφορέα ότι το αεροπλάνο κατέπεσε αφού κτυπήθηκε από κεραυνό.

    Σύμφωνα με την Γαλλική Υπηρεσία Αεροδιαστημικών Μελετών και Έρευνας, ένα εμπορικό αεροσκάφος πλήττεται από κεραυνούς τουλάχιστον μία φορά κάθε χίλιες ώρες πτήσης, κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι στατιστικά το γαλλικό Airbus 330-200 είχε κτυπηθεί από κεραυνούς τουλάχιστον 18 φορές χωρίς να υποστεί σημαντική ζημιά.

    "Ο κεραυνός μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ένα αεροσκάφος, μπορεί για παράδειγμα να προκαλέσει σοβαρή ζημία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του", ανέφερε ο Ερίκ Ντεριβνί του Εθνικού Συνδικάτου Πιλότων Αερομεταφορών. "Αλλά δεν συνέβη ποτέ να καταστραφεί στον αέρα ένα αεροπλάνο από κεραυνό", πρόσθεσε.

    Μία άλλη θεωρία είναι να καταστράφηκε η αντένα του αεροσκάφους από κεραυνό και να αχρηστεύθηκε ο ασύρματος και το ραντάρ, ενώ διατυπώθηκε και θεωρία της έκρηξης στον αέρα πιθανόν από βόμβα, παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ερβέ Μορίν ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τρομοκρατική ενέργεια.

    Ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν με την ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αλλά εφόσον αυτό κατέπεσε στον Ατλαντικό, το βάθος εκτιμάται στα περίπου 4 χλμ και ο εντοπισμός τους πρέπει να θεωρείται μάλλον αδύνατος.

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, πάντως, είπε ότι για την ώρα δεν μπορεί να γίνει καμία υπόθεση. Μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση είπε ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε προσπάθεια από το αεροπλάνο να στείλει μήνυμα SOS αλλά μόνο τις αυτόματες προγραμματισμένες ειδοποιήσεις που εξέπεμπαν ανά τρία λεπτά και έδειχναν ότι όλα τα συστήματα είχαν πρόβλημα.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο αεροσκάφος Διαβάστε επίσης: Plane searchers spot ocean debris Παλαιοτερα αρθρα: 01/06/2009 08:48 - Βενεζουέλα: ερωτηματικά προκαλεί η "εξαφάνιση " του Τσάβες 01/06/2009 08:18 - ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε γιατρός που πραγματοποιούσε αμβλώσεις 29/05/2009 23:01 - Χάθηκε σκληρός δίσκος με στοιχεία του Μπ. Κλίντον 28/05/2009 11:58 - Ονδούρα: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ με 5 νεκρούς 28/05/2009 08:08 - Αργεντινή: Τεστ DNA προδίδει το "Τέρας της Μεντόσα"

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 06 2009 18:12

    SEO by Artio

    Είδηση: 23042

    [03] Επιστρέφονται άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες λόγω εκλογών

    Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος: Συγκεκριμένα, επιστρέφονται από 03-06-2009 οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 02-06-2009.

    Δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκοφορίας για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 02-06-2009.

    ΔΕΝ επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις:

    Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

    Είδηση: 23047

    [04] Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Ίντερνετ

    Σαραντάχρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Ίντερνετ. Ο ίδιος, όπως διαπιστώθηκε, είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου. Η Δίωξη τον εντόπισε μετά τη μήνυση των γονέων δύο 11χρονων κοριτσιών, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχεθήκαν μεγάλες ποσότητες πορνογραφικού υλικού.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα μέσα Μαΐου οι μητέρες δύο 11χρονων κοριτσιών κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστο άτομο, που συστήθηκε στις κόρες τους, μέσω Ίντερνετ, ως 17χρονη μαθήτρια επικοινωνούσε μαζί τους σε πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο και τις παρότρυνε να προβαίνουν σε ασελγείς χειρονομίες, να του δείχνουν μέρη του σώματός τους και να κάνουν μαζί του διαδικτυακό σεξ (cybersex).

    Για να προκαλέσει, εξάλλου, τις ανήλικες ερωτικά, τούς έστελνε άσεμνες φωτογραφίες και τους πρόβαλε βίντεο, μέσω web κάμερας. Τα ίδια είχε επιχειρήσει να κάνει και με άλλες τρεις 11χρονες μαθήτριες.

    Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητήθηκε από την εταιρία Microsoft, στις Ηνωμένες Πολιτείες, να δοθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του κατηγορούμενου, κάτι που έγινε άμεσα και σε χρόνο πρωτοφανή, για τέτοιες υποθέσεις, γι αυτό και δεν άργησε να εντοπιστεί ο δράστης.

    Τη Δευτέρα έγινε έφοδος στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 391 CD και πέντε σελίδες με αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας, μεταξύ των οποίων και οι φωτογραφίες, που έστελνε στα κορίτσια, οι οποίες είχαν ήδη επισυναφθεί στη μήνυση των γονέων.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα, Τρίτη στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 23048

    [05] Φεύγουν από τις πόλεις του Ιράκ οι αμερικανικές δυνάμεις

    Τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για τον τερματισμό της παρουσίας των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στις πόλεις του Ιράκ, που ήταν ένα από τα ζητούμενα των στρατιωτικών, προκειμένου να μην γίνονται στόχος των εξτρεμιστικών επιθέσεων, επανάφερε με δηλώσεις του ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων. "Οι αμερικανικές δυνάμεις θα φύγουν απ' όλες τις ιρακινές πόλεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός". Επίσης ο στρατιωτικός διοικητής ξεκαθάρισε ότι στα σχέδια αποχώρησης περιλαμβάνεται και η πόλη της Μοσούλης όπου δρουν ακόμα οι εξεγερμένοι.

    Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά στρατεύματα προγραμματίζουν να εγκαταλείψουν τις ιρακινές πόλεις και χωριά μέχρι τις 30 Ιουνίου και να αναπτυχθούν σε βάσεις εκτός πόλεων, με βάση το σύμφωνο ασφαλείας που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο.

    Ορισμένοι όμως αμερικανοί και ιρακινοί αξιωματούχοι κρίνουν ότι η αποχώρηση θα καθυστερήσει στη Μοσούλη, η οποία εξακολουθεί να είναι προπύργιο της Αλ Κάιντα και άλλων εξεγερμένων οργανώσεων, που προχωρούν τακτικά σε επιθέσεις.

    Σε ερώτηση, πότε θα αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις απ΄ όλες τις πόλεις οριστικά, περιλαμβανόμενης και της Μοσούλης, ο στρατηγός Ρέι Οντιέρνο δήλωσε: "Το έχουμε λύσει αυτό το ζήτημα".

    "Θα αποχωρήσουμε από τις πόλεις. Θα κρατήσουμε κάποιους εκπαιδευτές και συμβούλους εντός της Μοσούλης", τόνισε σε σχετική συνέντευξη.

    Ο στρατηγός πάντως είχε προ ημερών δηλώσει ότι δεν αποκλείει να παραμείνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μοσούλη εάν η ιρακινή κυβέρνηση ζητήσει βοήθεια για να αντιμετωπίσει του εξεγερμένους.

    Είδηση: 23045

    [06] Συνάντηση Κ. Παπούλια με το προεδρείο της ΟΚΕ

    Ειδήσεις

    Το προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής δέχθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε πολύ χρήσιμο το διάλογο της Επιτροπής με τους κοινωνικούς εταίρους. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος με αφορμή την οικονομική κρίση μίλησε για αναγκαίες τομές και για την προώθηση των προτάσεων της ΟΚΕ".

    Τον Πρόεδρο Χ. Πολυζωγόπουλο και τους αντιπροέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (ΟΚΕ) κ.κ. Στεφάνου, Παπαντωνίου και Λιόλιο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το περιεχόμενο της εθνικής συμφωνίας για την κοινωνική συνοχή.

    Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία της ΟΚΕ τονίζοντας ότι αναπτύσσουν ένα διάλογο πάρα πολύ χρήσιμο.

    "Τί αποτέλεσμα θα έχει θα το δούμε", συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

    "Θα επανέλθουμε δριμύτεροι μετά τις εκλογές. Ισως οι συνθήκες να είναι καλύτερες τότε", είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι ενημέρωσαν τον κ. Παπούλια για την προσπάθεια που κάνουν και η οποία "είχε επιτυχή κατάληξη" για μια εθνική κοινωνική αναπτυξιακή συμφωνία.

    "Τα πράγματα στη χώρα μας δυστυχώς πάνε από το κακό στο χειρότερο και στα ζητήματα της κοινωνίας και στα ζητήματα της οικονομίας αλλά και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των θεσμών", τόνισε ο κ. Πολυζωγόπουλος.

    Είδηση: 23046

    [07] Επίθεση κουκουλοφόρων στη γ.γ Πληροφόρησης

    Κοινωνία

    Το κτίριο της γενικής Γραμματείας Πληροφόρησης και Ενημέρωσης διάλεξε για στόχο της ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι επιτέθηκαν στις δύο σκοπιές, βάζοντας φωτιά και πετώντας μπογιές. Το περιστατικό σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις πέντε το απόγευμα, όταν η ομάδα των 7-8 νεαρών κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο κτίριο της γ.γ που βρίσκεταί στην οδό Φραγκούδη 11στην περιοχή της Καλλιθέας.

    Οι δράστες, αφού περιέλουσαν με βενζίνη, έβαλαν φωτιά στη μία από τις σκοπιές προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ την άλλη την έβαψαν με μπογιές. Στη συνέχει τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής, πριν οι αστυνομικές δυνάμεις προλάβουν να φθάσουν στο σημείο.

    Είδηση: 23044

    [08] Το πόρισμα για το θάνατο της εγκύου στο Ηράκλειο

    Δύο γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου και η ιδιώτης γιατρός που την παρακολουθούσε, φέρουν ευθύνες για το θάνατο της 33χρονης εγκύου και του αγέννητου μωρού της, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, που αποκαλύπτει σήμερα η τοπική εφημερίδα "Πατρίς". Στο πόρισμα που παρέδωσε ο καθηγητής Χειρουργικής Γιάννης Μελισσάς, επισημαίνεται ότι δεν ευθύνεται μόνο ο αναπληρωτής διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής, που ενώ εφημέρευε έδινε τηλεφωνικές οδηγίες από το σπίτι του και μια ειδικευόμενη γιατρός που αδιαφόρησε, αλλά και η ιδιώτης γιατρός που την παρακολουθούσε, καθώς αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο να την εξετάσει, αν και της ζητήθηκε δύο φορές.

    Είδηση: 23024

    [09] Συνελήφθη ο ληστής της Eurobank

    Κοινωνία

    Συνελήφθη ο ληστής, ο οποίος νωρίτερα το πρωί, με την απειλή όπλου είχε αφαιρέσει από το υποκατάστημα της Τράπεζας Eurobank, επί της οδού Παπαναστασίου 24, στο Κερατσίνι, άγνωστο χρηματικό ποσό και είχε διαφύγει σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και προχώρησε στη σύλληψή του δράστη.

    Νεοτερα αρθρα: 02/06/2009 18:14 - Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Ίντερνετ 02/06/2009 17:02 - Επίθεση κουκουλοφόρων στη γ.γ Πληροφόρησης 02/06/2009 14:40 - Siemens: Ραγδαίες εξελίξεις 02/06/2009 11:23 - Το πόρισμα για το θάνατο της εγκύου στο Ηράκλειο

    Παλαιοτερα αρθρα: 01/06/2009 17:32 - Δελτία κοινωνικού τουρισμού για δικαιούχους του ΟΓΑ 01/06/2009 14:57 - 20.000 θέσεις εργασίας από τη συνεργασία ΚΕΔΚΕ- ΟΑΕΔ- Υπ. απασχόλησης 01/06/2009 13:27 - Απάτη με "μαϊμού" διαδικτυακή εταιρεία 01/06/2009 11:35 - Ήπιας μορφής το 5ο κρούσμα της νέας γρίπης 01/06/2009 10:18 - Παρέμβαση Εισαγγελέα για πιθανή "διαρροή" στις Πανελλαδικές

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23023

    [10] Πακιστάν: Ελεύθερος ύποπτος για τις επιθέσεις στη Μουμπάι

    Ειδήσεις

    Τον επικεφαλής ενός νόμιμου ισλαμικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, που θεωρείται βιτρίνα της ισλαμιστικής οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τάιμπα και η οποία κατηγορείται από την Ινδία ότι διέπραξε τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Μουμπάι τον περασμένο Νοέμβριο, άφησε ελεύθερο η πακιστανική δικαιοσύνη. "Είμαστε δυσαρεστημένοι που το Πακιστάν δεν επέδειξε σοβαρότητα και δεν ανταποκρίθηκε στη δέσμευσή του να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους των επιθέσεων της Μουμπάι" δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας.

    Οι τρεις δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου της Λαχόρης (ανατολική Ινδία) κήρυξαν παράνομο τον κατ΄οίκον περιορισμό του Χαφίζ Μοχάμαντ Σαΐντ, επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Τζαμάατ-ουντ Ντάουα όπως και τριών άλλων μελών του, δήλωσε στον Τύπο ο δικηγόρος του Σαΐντ, Α.Κ.Ντογκάρ στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

    Η ανώτατη δικαστική αρχή έκρινε ότι το "πρωτοβάθμιο δικαστήριο (που είχε διατάξει τον κατ΄οίκον περιορισμό του Σαΐντ) παραβίασε το σύνταγμα και συνεπώς ο Χαφίζ Σαΐντ και οι σύντροφοί του θα απελευθερωθούν σύντομα" διευκρίνισε ο Ντογκάρ.

    Η Ινδία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν κατηγορήσει την ισλαμιστική οργάνωση Λασκάρ-ε-Τάιμπα ότι διέπραξε τις επιθέσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας που προκάλεσαν το θάνατο 174 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και εννέα εκ των δέκα δραστών, από 26 έως 29 Νοεμβρίου 2008.

    Η ένοπλη αυτή πακιστανική οργάνωση που αρνήθηκε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις και δηλώνει ότι αγωνίζεται κατά της "δίωξης" της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ινδία και για την ανεξαρτησία του ινδικού Κασμίρ, είχε τεθεί εκτός νόμου από τις πακιστανικές αρχές το 2003. Ο Χαφίζ Σαΐντ είναι ένας από τους ιδρυτές της Λασκάρ-ε-Τάιμπα, από την οποία δηλώνει ότι έχει διασπαστεί.

    Η Τζαμάατ-ουντ Ντάουα -που θεωρείται έκτοτε πολιτική πτέρυγα της Λασκάρ-ε-Τάιμπα, παρότι δραστηριοποιείται όντως στο φιλανθρωπικό τομέα- τέθηκε και αυτή εκτός νόμου μετά τις επιθέσεις στη Μουμπάι και ο ΟΗΕ την συμπεριέλαβε στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως και τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα ή τους Ταλιμπάν.

    Οι Πακιστανοί ανακριτές έχουν παραδεχτεί ότι οι συντονισμένες επιθέσεις στην Ινδία ξεκίνησαν και οργανώθηκαν εν μέρει από πακιστανικό έδαφος και ότι ο μόνος επιζήσας δράστης των επιθέσεων ήταν Πακιστανός.

    Οι πακιστανικές αρχές έχουν στην κατοχή τους κατηγορίες της αστυνομίας κατά οκτώ υπόπτων, μεταξύ τους ο Μοχάμαντ Ατζμάλ Κασάμπ, ο μόνος ένοπλος που συνελήφθη ζωντανός από τις ινδικές δυνάμεις κατά την επίθεση. Ο Σαΐντ δεν ήταν μεταξύ των οκτώ υπόπτων.

    "Η κυβέρνηση ηττήθηκε. Η αθωότητά μας αποδείχτηκε" είπε ο Γιάχουα Μουτζαχίντ, εκπρόσωπός του Σαΐντ, τονίζοντας ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμα δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία.

    Έως πρότινος, η Τζαμάατ ουντ-Ντάουα είχε εκτεταμένο φιλανθρωπικό δίκτυο στο Πακιστάν που χρηματοδοτείτο από δωρεές. Έπαιξε κύριο ρόλο στην αρωγή επιζώντων του φονικού σεισμού του 2005 στις βόρειες ορεινές περιοχές, με 73.000 νεκρούς.

    Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Pakistan releases 'top militant' Παλαιοτερα αρθρα: 02/06/2009 09:18 - Ισραηλινές προτροπές στον Ομπάμα 02/06/2009 08:25 - Nέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα 02/06/2009 08:06 - Συνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο αεροσκάφος 01/06/2009 22:01 - Κοινοβουλευτική ομάδα σχημάτισε το αλβανικό κόμμα του Σελμάνι 01/06/2009 19:00 - Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 06 2009 13:53

    SEO by Artio

    Είδηση: 23022


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 June 2009 - 17:07:35 UTC