Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Στην τύχη τους οι αγρότες
  • [02] Σε πτώση η κεντροαριστερά σε Βρετανία-Ισπανία
  • [03] Αντίστροφη μέτρηση για την General Motors
  • [04] Νέο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα
  • [05] Έξι νεκροί από επίθεση σε κρησφύγετο της Χαμάς
  • [06] Νέα κόντρα για τα μαύρα ταμεία της Siemens
  • [07] Σύλληψη Αστυνόμου για... διευκολύνσεις αλλοδαπών
  • [08] Τραγική κατάληξη εκπαιδευτικής πτήσης
  • [09] Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

    [01] Παπανδρέου: Στην τύχη τους οι αγρότες

    Αγροτικές καλλιέργειες στον Αλμυρό του Βόλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αγρότες και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αγροτών και των μικροκαλλιεργητών και δεσμεύτηκε πως το κόμμα του έχει σχέδιο για να επιλύσει τα προβλήματά τους.

    "Ένας καθοριστικός τομέας για την οικονομία μας, αλλά και τον πολιτισμό μας, ζει το απόλυτο αλαλούμ με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και αφάνταστη ταλαιπωρία για τον αγρότη, ακόμα και για να πάρει τις ενισχύσεις του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα βασικά του δικαιώματα. Τα δικαιώματα ζωής, θα μπορούσε να πει κανείς. Και σαν να μην έφτανε αυτό πληρώνει και χαράτσι, για να μπορέσει να πάρει αυτές τις βασικές ενισχύσει" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για μια Νέα Εθνική Στρατηγική για τον αγροτικό τομέα και τόνισε ότι το κόμμα του θα αναθεωρήσει τον τρόπο απόδοσης των δικαιωμάτων, για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες του συστήματος και να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια.

    Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η στήριξη του αγροτικού τομέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά το 2013. αλλά και να προχωρήσει ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης, που θα βασίζεται στη συνεχή στήριξη και εκπαίδευση του αγρότη και της αγρότισσας, αλλά και την ενίσχυση του εμπορίου, με οργάνωση και τεχνογνωσία, για να μπορεί να ενταχθεί στο νέο πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης, το οποίο σημαίνει ποιότητα και αξία στα ελληνικά προϊόντα.

    "Ποιότητα και αξία, την οποία εμείς θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ώστε και ο αγρότης να έχει το απαραίτητο κέρδος και την ευημερία, αλλά και η χώρα μας να έχει ανταγωνιστικά προϊόντα. Αυτή είναι δέσμευσή μας", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

    "Όταν ο Γ. Παπανδρέου αναφέρεται στη μικρομεσαία αγροτιά να γνωρίζει ότι χιλιάδες πεταγμένοι από τη γη τους και χιλιάδες άλλοι δεν ξεχνούν την ΚΑΠ, τα σκασμένα λάστιχα των τρακτέρ, τα αγροτοδικεία και τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που μοιάζουν με την πραγματικότητα όσο το μαύρο με το άσπρο. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια με της ΝΔ.

    Όσο για το χαράτσι που πληρώνουν οι αγρότες για τις επιδοτήσεις, ας θυμίσουμε στον Γ. Παπανδρέου ότι το επιβάλλει η ΠΑΣΕΓΕΣ, δηλαδή μαζί η παράταξη της ΝΔ και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ."

    ΣΥΡΙΖΑ

    Επικριτικά ήταν τα σχόλια που έκανε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου για τους αγρότες και ο ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του τονίζει:

    "Ο κ. Παπανδρέου, αφού εκτόξευσε γενικόλογες υποσχέσεις στους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, σήμερα έκανε το ίδιο απευθυνόμενος στους αγρότες. Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί μία φορά να πει κάτι συγκεκριμένο. Δεν είπε τίποτα για την ΚΑΠ, την οποία, καθώς φαίνεται, τη θεωρεί μεγάλη κατάκτηση, παρά το γεγονός ότι οδηγεί στην εξαφάνιση τον αγροτικό τομέα.

    Αυτή η στάση, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη αφού το ζητούμενο είναι μια ριζική αλλαγή και στον αγροτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, και όχι η εμμονή στα θεμέλια της πολιτικής που γέννησε την κρίση, όπως η ΚΑΠ και το Σύμφωνο Σταθερότητας".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Διαβαστε επισης: 31/05/2009 10:30 - Σε Βόλο και Λάρισα ο Παπανδρέου 30/05/2009 10:56 - Στο Ελληνικό ο Γ. Παπανδρέου-Ομιλία στο ΣΕΦ 29/05/2009 13:15 - Σε Ν. Ιωνία και Μαρούσι ο Γ. Παπανδρέου 28/05/2009 13:07 - Β. Παπανδρέου:«Επιδίωξή μας και στόχος μας είναι η διαφορά να είναι η μεγαλύτερη δυνατή βστις ευρωεκλογές- για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ» 28/05/2009 09:03 - Η τηλεμαχία των αρχηγών

    Παλαιοτερα αρθρα: 31/05/2009 11:03 - Α. Τσίπρας: "Καταδικάστε το δικομματισμό" 31/05/2009 10:59 - Παπαρήγα: "Πείτε όχι στα κόμματα του ευρωμονόδρομου" 31/05/2009 09:50 - Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία στη Λαμία 30/05/2009 19:14 - Στην τελική ευθεία για την ευρωκάλπη-Δημοσκοπήσεις 30/05/2009 14:15 - Αιχμές Αλ. Τσίπρα για τα σκάνδαλα

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 31 05 2009 17:47

    SEO by Artio

    Είδηση: 22951

    [02] Σε πτώση η κεντροαριστερά σε Βρετανία-Ισπανία

    Ειδήσεις

    Στη Βρετανία, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το Εργατικό Κόμμα, του Γκόρντον Μπράουν, να πλήττεται περισσότερο από το σκάνδαλο με τα έξοδα των βουλευτών και να έρχεται τρίτο, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετα από 22 χρόνια. Οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν ενισχύσει τα σενάρια περί διαδοχής του πρωθυπουργού, από τον υπουργό Υγείας Άλαν Τζόνσον. Υπεροχή το Λαϊκού κόμματος έναντι του Σοσιαλιστικού δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις στην Ισπανία.

    Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά του ργατικού Κόμματος της ρετανίας, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο από την εφημερίδα "Τάιμς", στις ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας κινδυνεύει να έρθει ακόμα και τρίτο , πίσω και από το αντιευρωπαϊκό κόμμα.

    Με βάση τη σφυγμομέτρηση, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Populus, το Εργατικό Κόμμα χάνει εννέα μονάδες και κατρακυλάει στο 16% της πρόθεσης ψήφου για τις ευρωεκλογές, ενώ το Συντηρητικό Κόμμα κερδίζει τέσσερεις μονάδες και φτάνει το 30%. Οι Φιλελεύθεροι-Δημοκράτες χάνουν οκτώ μονάδες και συγκεντρώνουν 12%.

    Το Κόμμα για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) που έχει κάνει μεγάλη εκστρατεία με στόχο να εγκαταλείψει η Βρετανία την ΕΕ, φαίνεται να είναι με βάση της σφυγμομέτρηση, ο μεγάλος νικητής του θυμού των ψηφοφόρων έναντι των βουλευτών και των οικονομικών σκανδάλων στα οποία ενέχονται.

    Η υποστήριξη προς το κόμμα αυτό τριπλασιάστηκε και από το 6% έφτασε στο 19% μπροστά από τους Εργατικούς, κυρίως μετά από τις αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλείες των βουλευτών .

    Μια άλλη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο ICM για την εφημερίδα "Σάντεϊ Τέλγκραφ" δίνει στους Εργατικούς την τρίτη θέση με 17%, πίσω από τους Συντηρητικούς που λαμβάνουν το 29% και τους Φιλελευθερους-Δημοκράτες που συγκεντρώνουν 20%. Τα ποσοστά αυτά αφορούν τις ευρωεκλογές.

    Για τις γενικές εκλογές στη Βρετανία το ICM δίνει στους Συντηρητικούς το 40%, στους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες το 25% και στους Εργατικούς το 22%.

    Με δεδομένο ότι οι γενικές εκλογές θα γίνουν στη Βρετανία το αργότερο τον Αύγουστο του 2010 μια ταπείνωση των Εργατικών στις ευρωεκλογές φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσει στην αποχώρηση του νυν πρωθυπουργού . Το 62% των Βρετανών κρίνει ότι το κύρος του Γκόρντον Μπράουν έχει τρωθεί σοβαρά από τα σκάνδαλα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει εμπλακεί σ αυτά.

    Την καθοδική πορεία των Εργατικών, φαίνεται να ακολουθούν και οι Σοσιαλδημοκράτες στην Ισπανία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metroscopia για λογαριασμό της εφημερίδας El Pais στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) συγκεντρώνει το 39,3% το προτιμήσεων των ψηφοφόρων (43,3% το 2004) έναντι 43% του Λαϊκού Κόμματος (PP).

    Η διαφορά ανάμεσα στο κόμμα του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και σε αυτό του Μαριάνο Ραχόι είναι μικρότερη--περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες--στις άλλες δύο δημοσκοπήσεις (της Sigma-Dos για την εφημερίδα El Mundo της DYM για το ABC).

    Δημοσκόπηση από την εταιρία Noxa για λογαριασμό της εφημερίδας La Vanguardia της Καταλονίας δίνει μεγαλύτερο ποσοστό στους Σοσιαλιστές, 42,5%, έναντι 40,9% για το Λαϊκό Κόμμα.

    Κοινό στοιχείο όλων των δημοσκοπήσεων το χαμηλό ενδιαφέρον των Ισπανών πολιτών για τις ευρωεκλογές, που θα μεταφραστεί την επόμενη Κυριακή με υψηλό ποσοστό αποχής.

    Η προεκλογική εκστρατεία πραγματοποιείται μέσα σε ένα κλίμα γενικής κατήφειας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αύξησε ακόμα περισσότερο το ποσοστό της ανεργίας. Οι άνεργοι στην Ισπανία ξεπέρασαν πρόσφατα τα τέσσερα εκατομμύρια, με το 17,36% να ανήκει στον ενεργό πληθυσμό.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 25/05/2009 11:00 - Τα βλέμματα όλα στραμμένα στην Σούζαν Μπόιλ 25/05/2009 09:19 - Ισπανία: Για νέα επιχείρηση βίας προειδοποιεί η ΕΤΑ 16/05/2009 09:41 - Καρατόμηση Βρετανού υφυπουργού λόγω σκανδάλων 15/05/2009 07:54 - Βρετανία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα των Εργατικών 11/05/2009 07:54 - Συρία: Συνελήφθησαν δυο Βρετανοί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 20:29 - Πρώτο κρούσμα γρίπης Α στην Κύπρο 29/05/2009 15:35 - Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο 29/05/2009 12:42 - Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 στη Ρώμη 29/05/2009 11:59 - Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο 29/05/2009 11:28 - Απειλεί η Β.Κόρεα αν τις επιβληθούν κυρώσεις

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22950

    [03] Αντίστροφη μέτρηση για την General Motors

    Ειδήσεις

    Ένα βήμα πιο κοντά στην αναμενόμενη πτώχευση βρίσκεται η Τζένεραλ Μοτορς, καθώς οι κάτοχοι ομολογιών της εταιρίας έκαναν δεκτή την τελευταία προσφορά για ανταλλαγή χρέους έναντι μετοχών. Ακόμα και αύριο Δευτέρα, η άλλοτε πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία, πιθανόν να κηρύξει πτώχευση, την ώρα που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η θυγατρική της, Όπελ, ξεφεύγει πλέον από τον έλεγχό της, ύστερα από τη συμφωνία εξαγοράς που επιτεύχθηκε με την καναδική "Μαγκνα" και τις ρωσικές εταιρίες που την στηρίζουν.

    Ο χρόνος κυλά αντίστροφα πια για την Τζένεραλ Μότορς. Η εταιρία που άντεξε πολέμους, διεθνή ανταγωνισμό ακόμη και τη μεγάλη ύφεση, οδηγείται από την αμερικανική κυβέρνηση στο δικαστήριο, για να υποβάλει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της.

    Αυτό προβλέπεται να γίνει ακόμη και την Δευτέρα, βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης που υπαγορεύει ότι η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί θα ανήκει σε ποσοστό 72, 5 % στο κράτος17,5% στο συνδικάτο των εργαζομένων και 10% στους κατόχους ομολογιών.

    Οι κάτοχοι ομολογιών της Τζένεραλ Μότορς είχαν περιθώριο να αποφασίσουν επί του νέου σχεδίου, ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου . Και σύμφωνα με τους Νιου Γιορκ Τάιμς, το ενέκριναν. Ο ιδιοκτήτες των ομολογιακών δανείων ενέκριναν την πρόταση που τους δίνει σαφή το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της καθώς και δικαιώματα για άλλο ένα 15% στην νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί στο πτωχευτικό δικαστήριο.

    H ευρωπαϊκή θυγατρική της, η Όπελ, δείχνει προστατευμένη πια από αυτές τις διαδικασίες. Όπως αποκάλυψε η γερμανίδα καγκελάριος, ο αμερικανός πρόεδρος παρενέβη στις σκληρές διαπραγματεύσεις για την Όπελ ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία εξαγοράς με την καναδική Magna.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε το Σάββατο τη συμφωνία, ενώ στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί ένα θετικό βήμα για την βιομηχανία αυτοκινήτων.

    Στην κοινοπραξία της Μαγνκα συμμετέχουν δύο ρωσικές εταιρίες, στόχος των οποίων είναι η επέκταση της Όπελ στη ρωσική αγορά.Διαβαστε επισης: 22/05/2009 08:21 - Σε κήρυξη πτώχευσης ωθεί τη GM η Κυβέρνηση Ομπάμα 16/05/2009 14:59 - Προς κυβέρνηση συνασπισμού οδεύει η Ινδία; 27/04/2009 23:54 - Ο πρώτος ολογραφικός δίσκος που χωράει 100 DVD! 23/04/2009 22:07 - Κλείνει 13 μονάδες της η General Motors

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 17:51 - Οικονομία: Το βάρος στα έσοδα και την φοροδιαφυγή 30/05/2009 09:53 - Στην Καναδική Magna περνά η Opel 29/05/2009 16:00 - Ανθεκτική η Ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ 27/05/2009 19:32 - Αυστηρές οδηγίες για περικοπές δαπανών 27/05/2009 19:18 - Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22949

    [04] Νέο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Ένα ακόμη κρούσμα της νέας γρίπης Α΄, το πέμπτο στη σειρά, με θύμα έναν 30χρονο που μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε επιστρέψει από τη Νέα; Υόρκη, σημειώθηκε στη χώρα, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες. Ο 30χρονος Έλληνας ο οποίος επέστρεψε πριν από δύο ημέρες από τη Νέα Υόρκη χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας: "Σήμερα ανιχνεύτηκε και νέο περιστατικό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) σε άνδρα ηλικίας 30 ετών

    Ο ασθενής τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

    Εκ των τριών τελευταίων περιστατικών ο ένας επέστρεψε στην οικία του χθες ιαθής και οι άλλοι δύο παραμένουν στο Νοσοκομείο προς νοσηλεία με ήπια κλινική συμπτωματολογία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις".Διαβαστε επισης: 29/05/2009 10:29 - Η Giusy Ferreri ζωντανά στην Ελλάδα 26/05/2009 18:50 - Και δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα 24/05/2009 18:07 - Ελλάδα: 27 συνδυασμοί στις ευρωεκλογές 22/05/2009 18:15 - Έφτασαν στην Ελλάδα τα 4 νέα F-16 Block 52+ Advanced 22/05/2009 17:19 - Επίσκεψη Χ. Κλιντον στην Ελλάδα τον Ιούνιο

    Παλαιοτερα αρθρα: 31/05/2009 15:22 - Σύλληψη Αστυνόμου για..."διευκολύνσεις" αλλοδαπών 31/05/2009 14:39 - Τραγική κατάληξη εκπαιδευτικής πτήσης 31/05/2009 12:42 - Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος 30/05/2009 16:23 - Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση 30/05/2009 14:22 - Έκανε το σπίτι του οπλοστάσιο

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22956

    [05] Έξι νεκροί από επίθεση σε κρησφύγετο της Χαμάς

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Με επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Χαμάς κατά τις οποίες έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Παλαιστίνιο πρόεδρο υλοποίησαν τις δεσμεύσεις του Αμπάς προς τις ΗΠΑ για την διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής, όταν η αστυνομία περικύκλωσε ένα σπίτι στην πόλη της Καλκίγιας στη Δυτική Όχθη όπου είχε καταφύγει το κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχαμάντ Σαμάν και ο υπαρχηγός του Μοχαμάντ Γιασίν.

    Τόσο τα μέλη της Χαμάς όσο και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού σκοτώθηκαν από την επίθεση καθώς και τρεις αστυνομικοί, ενώ οι εκατοντάδες τρύπες που άνοιξαν στους τοίχους και στα έπιπλα από τις σφαίρες αποδεικνύουν τη σφοδρότητα της επίθεσης.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν μια από τις σφοδρότερες ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από το 2007, που ο Αμπάς έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αποκατάστασης της ασφάλειας στην περιοχή με στόχο την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας, και την απόσχιση της Χαμάς με την ανάληψη της διοίκησης της Λωρίδας της Γάζας.

    Ο Σαμάν και ο Γιασίν αγνόησαν τις εκκλήσεις των παλαιστινίων αστυνομικών να παραδοθούν δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας Αντναν Νταμίρι δήλωσε ότι η αστυνομία προσπάθησε να διαπραγματευτεί ειρηνικά μαζί τους.

    " Χιλιάδες πυροβολισμούς δέχθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας", τόνισε ο Νταμίρι και πρόσθεσε ότι μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ανακαλύφθηκαν στο κρησφύγετο της Χαμάς.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 31/05/2009 09:50 - Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία στη Λαμία 27/05/2009 08:32 - Μακελειό στο Πακιστάν 26/05/2009 14:54 - Δολοφονική επίθεση στα Εξάρχεια 26/05/2009 09:37 - Αφγανιστάν: Πολίτες και Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας 25/05/2009 08:31 - Αυστρία: Θάνατος σιχ γκουρού σε επίθεση σε ινδουιστικό ναό

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 12:32 - Νέα αιματοχυσία στο Ιράκ 29/05/2009 08:01 - ΗΠΑ: Με τον Ομπάμα συναντήθηκε ο Πρόεδρος Αμπάς 29/05/2009 08:01 - Μακελειό σε τέμενος του Ιράν 25/05/2009 16:12 - Απορρίπτει την πυρηνική πρόταση της Δύσης ο Αχμαντινεζάντ 24/05/2009 11:06 - Ιράκ: επτά νεκροί μέσα σε 24 ώρες στην Μοσούλη

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22955

    [06] Νέα κόντρα για τα μαύρα ταμεία της Siemens

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Νέα διάσταση της κόντρας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με το οποίο, ότι στα χέρια του ειδικού ανακριτή της υπόθεσης Siemens Νίκου Ζαγοριανού", βρίσκεται έγγραφο, "βόμβα" για τα "μαύρα ταμεία" της εταιρείας, στο οποίο αναφέρεται ότι ότι "οι υπεύθυνοι της Siemens κατέθεσαν την πενταετία 1990-1994 χρήματα στη λιβεριανή εταιρία "Mayo Investments Corporation", διαχειριστής της οποίας ήταν ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης".

    Πάντως, το συγκεκριμένο δημοσίευμα που σύμφωνα με την εφημερίδα είναι με βάση "πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση", διαψεύδει τόσο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, όσο και οι δικαστικές πηγές που τονίζουν κατηγορηματικά ότι στη δικογραφία της υπόθεσης Ζημενς, για δήθεν εμβάσματα 20 εκ. μάρκων, τα οποία διοχετευθήκαν μέσω τη ΜΑΥΟ στη Ν.Δ το 1990-4, δεν υπάρχει.

    Κων. Μητσοτάκη

    Ως "Άθλια" και "βλακώδη προβοκάτσια" χαρακτήρισε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέροντας:

    "Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε προ αθλίας αλλά και βλακώδους προβοκάτσιας η οποία επιχειρεί μια εβδομάδα προ των εκλογών να επαναφέρει θέμα που από μηνών έχει απολύτως διευκρινιστεί. Η πληροφορία που αναφέρεται είναι εξ ολοκλήρου ανακριβής και κατασκευασμένη, αντιγράφει δε δημοσίευμα του περασμένου Δεκεμβρίου το οποίο απαντήθηκε πλήρως. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν διοχετεύτηκε ούτε ένα μάρκο από την Siemens μέσω της Mayo στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα η Νέα Δημοκρατία ουδεμία ενίσχυση πήρε από την Siemens.

    Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι οι σχέσεις τη Νέας Δημοκρατίας με την Siemens ήταν κακές. Η κυβέρνηση μας ανετράπη πρόωρα διότι αρνήθηκε να εγκρίνει σύμβαση του ΟΤΕ η οποία ενδιέφερε κατά το ήμισυ την Siemens και την Intracom. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι η Siemens συνέργησε στην ανατροπή της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαιο όμως είναι ότι ωφελήθηκε από την ανατροπή μας εξίσου με την Intracom του κ. Κόκκαλη δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εγκρίνει την προμήθεια αμέσως μετά τις εκλογές του 1993 και μάλιστα με βελτιωμένους όρους."

    Λευτέρης Ζαγορίτης

    Από την πλευρά του ο Λευτέρης Ζαγορίτης αναφερόμενος στο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", δήλωσε:

    "Δεν θα μπω στο κομμάτι το οποίο αναφέρεται στα δικαστικά ζητήματα. Απ' ότι φαίνεται αυτοί ήταν οργανωμένοι και έκαναν αυτές τις κινήσεις που έκαναν. Εκείνο το οποίο έχω να πω με κατηγορηματικό τρόπο - το είπε ορθά κοφτά ο Κ. Καραμανλής- είναι ότι η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με τα ταμεία της Siemens.

    Άλλοι έχουν σχέση με τα ταμεία της Siemens. Να μας πούνε τι ακριβώς συνέβη με τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Τσουκάτο, ο οποίος ομολόγησε ότι πήγε χρήματα, πήγε μάρκα στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως και για τον κ. Μαντέλη που και ο ίδιος αναφέρει.

    Η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση. Και μία Κυριακή πριν τις εκλογές νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στην κοινή λογική και στη νοημοσύνη της κοινής γνώμης".

    Παράλληλα, για την εμπλοκή της λιβεριανής εταιρείας, υποστήριξε ότι "ο κ. Λαλιώτης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για το ζήτημα αυτό και μάλιστα πρόσφατα αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει από τα κομματικά του ταμεία. Εκείνα τα χρήματα στα οποία έχει καταδικαστεί ο Λαλιώτης προκειμένου να μην γίνει κατάσχεση. Νομίζω, λοιπόν, ότι στο «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".

    ΠΑΣΟΚ

    Προφάσεις εν αμαρτίαις χαρακτήρισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας τις εξελίξεις στην υπόθεση ΖΙΜΕΝΣ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ εξυπηρετείται από την ελεγχόμενη ροή αυτών.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Ρόβλιας υποστήριξε: "Μετά από δυόμισι χρόνια δικαστικών ερευνών, δεν λαμβάνεται κανένα προληπτικό μέτρο για τους υπόπτους, δύο εκ των οποίων, που είναι και οι κυρίως γνωρίζοντες το θέμα, αποφασίζουν να διαφύγουν στο εξωτερικό πριν της Ευρωεκλογές και βεβαίως πριν απολογηθούν. Η ολιγωρία είναι σκανδαλώδης και εκ του αποτελέσματος εξυπηρετεί τη ΝΔ.

    Οι συνήγοροι κατηγορουμένων διαμαρτύρονται έντονα ότι, δεν τους παραδίδεται το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας. Αυτή η ελεγχόμενη πρακτική εξυπηρετεί τη ΝΔ. Η πειθαρχική ομηρία, στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ο ανακριτής της υπόθεσης Siemens, εξυπηρετεί τη ΝΔ. Η άρνηση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, εξυπηρετεί τη ΝΔ, που αποφεύγει τις σε βάρος της αποκαλύψεις.

    Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο και κυνικά: η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο και παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη να αποφευχθούν πάση θυσία, τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές, οι αποκαλύψεις που την αφορούν από την υπόθεση Siemens".

    Νικόλαος Δένδιας

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας, απαντώντας στις δηλώσεις κ. Ντίνου Ρόβλια σχετικά με την υπόθεση της Siemens, δήλωσε:

    «Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται για μια ακόμη φορά να ζητά και τα? ρέστα για μια υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν στελέχη του. Άλλωστε, η μοναδική μέχρι στιγμής κατάθεση για χρηματισμό κόμματος από την Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ και κανένα άλλο κόμμα.

    Ερωτώ: Αντί να απευθύνει συνεχώς ερωτήματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενέργειες της Δικαιοσύνης, προσπαθώντας προφανώς να την εκφοβίσει, μπορεί να μας απαντήσει τι απέγιναν τα χρήματα τα οποία σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ; Έγινε εσωτερική έρευνα, όπως είχε εξαγγείλει πριν ένα χρόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σε ποια αποτελέσματα κατέληξε; Και για ποιον ακριβώς λόγο παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό από Βουλευτής του ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεών του κ. Χρ. Βερελής;

    Κατανοώ τον πανικό του ΠΑΣΟΚ, επειδή η ανάκριση εισέρχεται στο πιο κρίσιμο στάδιο. Πάει πολύ όμως να συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό σα να πάσχει από ομαδική αμνησία».

    Γιάννης Ραγκούσης

    Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δήλωσε αναφερόμενος στην υπόθεση ΖΙΜΕΝΣ:

    "Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δεν άφησε τους βουλευτές του να ψηφίσουν για το Βατοπέδι, ο οποίος έκλεισε αιφνιδιαστικά τη Βουλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, ο οποίος διαβεβαιώνει τον Ελληνικό λαό ότι το κόμμα του δεν πήρε λεφτά από τη Siemens, αλλά αρνήθηκε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που προτείναμε για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως, είναι απολύτως έκθετος στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

    Ο κ. Καραμανλής έχει την αποκλειστική ευθύνη, μετά τα όσα αποκαλύπτονται και όσα καθημερινά συμβαίνουν στην υπόθεση της Siemens, για το κουκούλωμα, την παραγραφή, για όλη αυτή τη δυσμενή εξέλιξη για τους Έλληνες πολίτες".

    ΚΚΕ

    Για επιλεκτική εφαρμογή της Δικαιοσύνης επέκρινε τη δικαστική εξουσία η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την υπόθεση της ΖΙΜΕΝΣ. Άλλοι κατηγορούμενοι, είπε το σκάνε σαν τον Παλαιοκώστα, αλλά χωρίς ελικόπτερο, άλλοι φυλακίζονται και οι δικηγόροι καταγγέλλουν. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε, τόνισε, ότι είναι τυφλή. Υπάρχουν βέβαια δικαστές που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν θέλουμε μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Όμως, αναρωτήθηκε, πως είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να είναι παρούσα όπου υπάρχει πλημμέλημα και να κάνει τα στραβά μάτια όπου υπάρχει πολιτικό χρήμα και χρηματισμός κομμάτων.

    Τα σκάνδαλα του δικομματισμού κουκουλώνονται ή παραγράφονται το ένα μετά το άλλο. Το δρόμο αυτό πήρε και το μεγάλο σκάνδαλο της Ζήμενς, που επιπλέον ανέδειξε με σκανδαλώδη τρόπο το ρόλο της δικαιοσύνης, στην οποία και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν κάθε τόσο την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους.

    Ο λαός έχει τώρα το λόγο στην κάλπη. Να μην παραγράψει ούτε τη σκανδαλώδη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε τα σκάνδαλά τους. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της εξάλειψης της αιτίας των σκανδάλων που είναι η αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα.

    Εντάλματα σύλληψης και απολογίεςΕντάλματα σύλληψης και απολογίες

    Ως την Τετάρτη που είναι και η τελευταία ημέρα, σύμφωνα με το ένταλμα, καλούνται να απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση Siemens, οι οποίοι κρατούνται μετά από το ένταλμα σύλληψης, που ξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός. Οι δύο κατηγορούμενοι που είχαν κληθεί να απολογηθούν την Δευτέρα, αναμένεται να ζητήσουν και νέα προθεσμία. Η αίτησή τους σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει δεκτή, αφού δεν έχουν προλάβει να διαβάσουν την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες.

    Για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Χρήστο Καραβέλα που διέφυγε στο εξωτερικό, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Το υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερωθεί πριν μία εβδομάδα για τη μεταφορά συναλλάγματος και την αγορά ακινήτου από την οικογένειά του στην Ουρουγουάη, ενώ ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαφυγή του Καραβέλα καταλογίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όπως Έγινε γνωστό, ο κ. Καραβέλας αποφάσισε, εντός των επομένων ημερών θα εμφανιστεί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης, προκειμένου να καταθέσει.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 30/05/2009 16:23 - Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση 29/05/2009 12:35 - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens 27/05/2009 15:13 - Προθεσμία πήρε ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάς 22/05/2009 14:19 - Αγωγές Siemens κατά Χριστοφοράκου και Μαυρίδη 21/05/2009 14:08 - Siemens: Απολογίες και προφυλακίσεις

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 22:33 - Αλ.Παπαρήγα: "Μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει την Ε.Ε." 29/05/2009 22:16 - Α. Τσίπρας «Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία» 28/05/2009 10:57 - Στην "τάξη του μέλλοντος" ο Κ.Καραμανλής 27/05/2009 15:18 - Aλαβάνος: Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τους μετανάστες 27/05/2009 14:50 - Στήριξη των ελληνικών θέσεων από τον Ρουμάνο Πρόεδρο

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 31 05 2009 18:21

    SEO by Artio

    Είδηση: 22954

    [07] Σύλληψη Αστυνόμου για... διευκολύνσεις αλλοδαπών

    Στα χέρια των συναδέλφων του της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έπεσε ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και κατηγορείται ότι απαιτούσε και έπαιρνε χρήματα από μετανάστες, προκειμένου να τους εξυπηρετεί για την υποβολή αιτήσεων πολιτικού ασύλου.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Αστυνόμος Α΄, μαζί με την σύντροφό του, η οποία επίσης συνελήφθη, ζητούσαν και λάμβαναν το ποσό των 600 ευρώ από τον κάθε αλλοδαπό, προκειμένου να τον επιβιβάσουν στο αυτοκίνητός τους και να παρακάμψει τις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται κάθε μέρα έξω από την υπηρεσία στην οδό Πέτρου Ράλλη.

    Η δράση του ζευγαριού αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, όταν πήραν 1.200 ευρώ προκαταβολή από τέσσερις αλλοδαπούς και επρόκειτο να πάρουν άλλα τόσα, όταν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία.

    Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο αστυνόμος είχε εισπράξει ανάλογα ποσά για τον ίδιο λόγο από άλλους οκτώ αλλοδαπούς.Διαβαστε επισης: 22/05/2009 07:46 - Επεισόδια και ζημιές σε ΙΧ σε πορεία αλλοδαπών 15/05/2009 20:34 - Ρόδος: Σύλληψη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας 13/05/2009 16:38 - Σύλληψη ιερέα μετά από καταγγελία ανήλικης 13/05/2009 13:20 - Ένταλμα σύλληψης για τον Π. Φούρλα 08/05/2009 21:12 - Αλβανός διπλωμάτης συνελήφθη στην Τουρκία για ναρκωτικά

    Νεοτερα αρθρα: 31/05/2009 18:33 - Νέο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα

    Παλαιοτερα αρθρα: 31/05/2009 14:39 - Τραγική κατάληξη εκπαιδευτικής πτήσης 31/05/2009 12:42 - Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος 30/05/2009 16:23 - Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση 30/05/2009 14:22 - Έκανε το σπίτι του οπλοστάσιο 30/05/2009 09:30 - Έκρηξη σε κατάστημα στο Ν. Κόσμο

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22953

    [08] Τραγική κατάληξη εκπαιδευτικής πτήσης

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Δυο άτομα σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή της Κωπαΐδος, μεταξύ Ορχομενού και Ακραιφνίου. Συγκεκριμένα, ένα μονοκινήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, της τοπικής Αερολέσχης, τσέχικου νηολογίου απογειώθηκε στις 2.10 το μεσημέρι από το πεδίο προσγειώσεων Δήμητρα, στην Κωπαΐδα. Μετά την απογείωσή του και ενώ βρισκόταν σε ύψος 1000 μέτρων για άγνωστους λόγους, περιήλθε σε περιδίνηση και συνετρίβη στο έδαφος.

    Μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων της ΥΠΑ σπεύδουν επιτόπου για τη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος.

    Τα θύματα με ασθενόρο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Θήβας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ο εκπαιδευτής- πιλότος και ο εκπαιδευόμενος, 45 και 35 ετών, αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη του πηδαλίου. Το αεροσκάφος πριν από την συντριβή του στο έδαφος έκανε στον αέρα τρεις περιστροφές, γεγονός που δεν επέτρεψε και στο πλήρωμά του να κάνει χρηση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

    Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται και μετάχουν στις έρευνες και οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 15,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΝεοτερα αρθρα: 31/05/2009 18:33 - Νέο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα 31/05/2009 15:22 - Σύλληψη Αστυνόμου για..."διευκολύνσεις" αλλοδαπών

    Παλαιοτερα αρθρα: 31/05/2009 12:42 - Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος 30/05/2009 16:23 - Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση 30/05/2009 14:22 - Έκανε το σπίτι του οπλοστάσιο 30/05/2009 09:30 - Έκρηξη σε κατάστημα στο Ν. Κόσμο 29/05/2009 22:47 - Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 31 05 2009 17:38

    SEO by Artio

    Είδηση: 22952

    [09] Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

    Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος η Κυριακή και στην χώρα μας μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφιερώνει τη φετινή ημέρα στα προειδοποιητικά μηνύματα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, προειδοποιώντας ότι το τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει έως και ένα δισεκατομμύριο θανάτους μέσα στον 21ο αιώνα. Το Υπουργείο Υγείας διοργάνωσε εκδηλώσεις , ενώ τα στοιχεία για τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα ενεργό ή παθητικό σοκάρουν. Μόνο στην Ελλάδα 24.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με την κακή αυτή συνήθεια.

    Να σβήσουμε το τσιγάρο και να πάμε μπροστά μας καλεί το Υπουργείο Υγείας, που διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με στόχο την καλλιέργεια της αντικαπνιστικής συνείδησης όλων των Ελλήνων.

    Το πρωί στο Σύνταγμα ο Σύλλογος καρκινοπαθών, εθελοντών, φίλων και ιατρών Αθηνών στο πλαίσιο ημερίδας παρείχε στους πολίτες δωρεάν σπιρομέτρηση.

    Το κάπνισμα αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα θνησιμότητας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, 2 στους 3 Έλληνες καπνίζουν καθημερινά, ενώ καπνιστές δηλώνουν το 58,1% των άντρων και το 32,2% των γυναικών

    Από την 1η Ιουλίου το κάπνισμα απαγορεύεται σε

    -Δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εργασίας. - Χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, σταθμοί λεωφορείων κ.λπ.). - Μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας (νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, περιφερειακά και δημοτικά ιατρεία κ.λπ.). - Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.ά.). - Χώρους όπου παρέχεται εκπαίδευση -δημόσιοι ή ιδιωτικοί (βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, ΤΕΙ, ΑΕΙ, φροντιστήρια, παιδότοποι κ.λπ.). - Μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, πλοία, αεροπλάνα, ταξί).

    Σε κάθε περίπτωση πάντως προβλέπεται και η δημιουργία χώρου καπνιστών.

    Στις 8,30 το βράδυ διοργανώνεται η πρώτη πανελλήνια βραδιά χωρίς τσιγάρο σε κλειστό χώρο σε μουσική σκηνή στο κέντρο της Αθήνας

    Άνθρωποι της τέχνης της επιστήμης του πολιτισμού και του αθλητισμού θα υπογράψουν τη δέσμευση ζωής για την Εθνική αντικαπνιστική εκστρατεία την οποία πρώτος υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΔιαβαστε επισης: 31/05/2009 14:39 - Τραγική κατάληξη εκπαιδευτικής πτήσης 31/05/2009 11:03 - Α. Τσίπρας: "Καταδικάστε το δικομματισμό" 30/05/2009 09:30 - Έκρηξη σε κατάστημα στο Ν. Κόσμο 27/05/2009 15:29 - Καταγγελία της ''Δράσης'' για αποκλεισμό 26/05/2009 18:28 - Βελτιώνεται ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ

    Νεοτερα αρθρα: 31/05/2009 18:33 - Νέο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα 31/05/2009 15:22 - Σύλληψη Αστυνόμου για..."διευκολύνσεις" αλλοδαπών

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 16:23 - Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση 30/05/2009 14:22 - Έκανε το σπίτι του οπλοστάσιο 29/05/2009 22:47 - Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22948


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 May 2009 - 17:01:21 UTC