Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία στη Λαμία
  • [02] Σε Βόλο και Λάρισα ο Παπανδρέου

    [01] Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία στη Λαμία

    Σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λαμία θα μιλήσει απόψε ο Πρωθυπουργός, ενώ το Σάββατο από την Ηγουμενίτσα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει στους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση τόνισε ότι δεν χωρούν στην κοινωνία οι εκβιασμοί, ενώ κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κινδυνολογεί ακόμη και στα κρίσιμα θέματα της οικονομίας για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.

    Ο Κώστας Καραμανλής, που το πρωί πραγματοποίησε περιοδεία στην Εγνατία Οδό, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "ανευθυνότητα" και "κινδυνολογία στην οικονομία", ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν και γίνονται στην Ήπειρο.

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε την σημασία της Εγνατίας Οδού για την ανάπτυξη της Ηπείρου καθώς μετατρέπει το υπερσύχρονο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε μια κύρια πύλη της χώρας μας προς την υπόλοιπη Ευρώπη με διεθνή σημασία και υπογράμμισε την σταθερή πολιτική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας.

    Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για έλλειψη συνεργασίας στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς λόγους. Και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδέου ότι επιδίδεται συστηματικά και σχεδιασμένα σε μια τακτική παραπληροφόρησης, μηδενισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, επιστρατεύοντας ακόμα και συνθήματα που είναι ύβρεις για τους πολίτες αφού με το εκβιαστικό δίλλημα που έθεσεχαρακτήρισε βάρβαρους την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να μεταφέρουν σε εθνικό επίπεδο τα εσωτερικά τους άγχη, διακηρύσσοντας «ή αλλάζουν ή βουλιάζουν», και αδιαφορούν για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, στοχεύοντας μόνο να ξαναπάρουν την εξουσία.

    "Η βουλιμία τους είναι γνωστή, η αμετροέπειά τους δεδομένη, ο εκβιασμός τους όμως δεν θα περνά στην Κοινωνία, δεν περνά στους πολίτες" είπε ο κ. Καραμανλής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Σχετικές ειδήσεις: Περιοδεία Καραμανλή στην Εγνατία-Επίθεση στο ΠΑΣΟΚΔιαβαστε επισης: 29/05/2009 22:16 - Α. Τσίπρας «Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία» 29/05/2009 16:32 - Γ. Καρατζαφέρης: "Μπορούμε να συνυπάρξουμε με τη Ν.Δ." 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 27/05/2009 08:32 - Μακελειό στο Πακιστάν 26/05/2009 19:56 - Κ. Καραμανλής: "Καταστροφική η λογική του πρόσκαιρου κέρδους"

    Νεοτερα αρθρα: 31/05/2009 10:30 - Σε Βόλο και Λάρισα ο Παπανδρέου

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 19:14 - Στην τελική ευθεία για την ευρωκάλπη-Δημοσκοπήσεις 30/05/2009 14:15 - Αιχμές Αλ. Τσίπρα για τα σκάνδαλα 30/05/2009 11:10 - Σε Ίλιο και Ελευσίνα η Αλ. Παπαρήγα 30/05/2009 10:56 - Στο Ελληνικό ο Γ. Παπανδρέου-Ομιλία στο ΣΕΦ 30/05/2009 10:24 - Περιοδεία Καραμανλή στην Εγνατία-Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22944

    [02] Σε Βόλο και Λάρισα ο Παπανδρέου

    Στον Αλμυρό Βόλου θα περιοδεύσει το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το βράδυ θα μιλήσει στη Λάρισα. Το Σάββατο σε εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης, ο ιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε για ένα ισχυρό σύγχρονο κοινωνικό κράτος και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κοινωνική πολιτική της. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό, γιατί -όπως είπε- καλύπτει συμφέροντα που έχουν καλομάθει στην ασυλία, στην ατιμωρησία, στην ανομία και στο βόλεμα και σημείωσε ότι θα δώσει ο ίδιος προσωπικά τη μάχη για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές και αυτές οι αντιλήψεις.

    "Υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θέλουν ένα κράτος ελεγχόμενο γιατί τους βολεύει και θα πολεμούν με κάθε μέσο τον εκδημοκρατισμό της πολιτείας και το κράτος δικαίου, ενώ έχουν καλυφθεί πίσω από την ασυλία, την ατιμωρησία, το βόλεμα και την κάλυψη που τους προσφέρει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και δεσμεύτηκε να δώσει την μάχη απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και αντιλήψεις.

    "Έχω την θέληση και την δύναμη να δώσω την μάχη αυτή γιατί δεν χρωστάω σε κανένα" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Το κοινωνικό κράτος είναι η ανθρωπιά της πολιτικής μας πρότασης" είπε επιγραμματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι "το κοινωνικό κράτος προϋποθέτει πριν απ' όλα την ύπαρξη ευνομούμενου κράτους" και υπογραμμίζοντας ότι το "κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο ηθική υποχρέωση απέναντι στους αδύναμους".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι για τους νεοσυντηρητικούς το κοινωνικό κράτος είναι "αναγκαίο κακό για να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη και αντιαναπτυξιακό "βαρίδι" για τα συμφέροντα των ισχυρών" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης δημιούργησε την μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα σε όλη την Ευρώπη και ότι η ίδια δίνει το παράδειγμα της ανομίας και της ατιμωρησίας.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην δίκαιη και γενναία αναδιανομή του πλούτου και την δημιουργία κοινωνικού κράτους με αποκεντρωμένες δομές που θα έχουν ενιαίο προϋπολογισμό και πόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ και αναφερόμενος στο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης μίλησε για "στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις καθώς οι κοινωνικές ανάγκες είναι διαφοροποιημένες από περιοχή σε περιοχή".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την σωτηρία του ΕΣΥ ως εθνική ανάγκη και υποσχέθηκε την αναβάθμισή του με την πρόσληψη 3.000 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ετησίως σε αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων.

    Επίσης τάχθηκε υπέρ της διαφανούς διαχείρισης με κανόνες για όλους και αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του κοινωνικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αφού επανέλαβε το ερώτημα "που πάνε σήμερα τα χρήματα" είπε ότι θα υπάρξει ανακατονομή των πόρων του υπάρχοντος προϋπολογισμού, εξοικονόμηση χρημάτων από τους "παχυλούς μισθούς του κομματικού στρατού της ΝΔ", χτύπημα των αδιαφανών προμηθειών και της φοροδιαφυγής, τερματισμός των χαριστικών ρυθμίσεων για λίγους, καθιέρωση ισονομίας για όλους και απλού φορολογικού συστήματος καθώς και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι στις 7 Ιουνίου μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή που θα ολοκληρωθεί με την νίκη και αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.

    Το βράδυ συνομίλησε με νέες και νέους στον πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής στο Μπουρνάζι και στη συνέχεια παρακολούθησε μουσική συναυλία που διοργάνωσε η νεολαία.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χαιρετισμό του τόνισε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος σε αντίθεση, όπως είπε, με την πολιτική που αφήνει σήμερα την Ελλάδα να βουλιάζει επαναλαμβάνοντας το δίλημμα "Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".

    "Βρισκόμαστε εδώ - είπε - μαζί με τον πολιτισμό, με τα νέα παιδιά γιατί πολιτισμός και πολιτική πρέπει να είναι μαζί".

    Το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευε η σύζυγός του Άντα Παπανδρέου, ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτές και στελέχη του κινήματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΝΕΤ/ΝΕΤ 105,8 Σχετικές ειδήσεις: Στο Ελληνικό ο Γ. Παπανδρέου-Ομιλία στο ΣΕΦΠαλαιοτερα αρθρα: 31/05/2009 09:50 - Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία στη Λαμία 30/05/2009 19:14 - Στην τελική ευθεία για την ευρωκάλπη-Δημοσκοπήσεις 30/05/2009 14:15 - Αιχμές Αλ. Τσίπρα για τα σκάνδαλα 30/05/2009 11:10 - Σε Ίλιο και Ελευσίνα η Αλ. Παπαρήγα 30/05/2009 10:56 - Στο Ελληνικό ο Γ. Παπανδρέου-Ομιλία στο ΣΕΦ

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22945


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 May 2009 - 9:00:29 UTC