Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
  • [02] Στην Τουρκία ο Μπαράκ Ομπάμα στις 6 και 7 Απριλίου
  • [03] Πέθανε η ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον
  • [04] Δυο φωτιές τα ξημερώματα σε Τούμπα και Καλαμαριά
  • [05] Νέα προκήρυξη Επαναστατικού Αγώνα
  • [06] Υπό κατάληψη το υπ. Υγείας
  • [07] Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

    [01] Γαλλία: Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

    Ευρώπη

    Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές εκτιμάται ότι θα βγουν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων στο δεύτερο γύρο των απεργιών και των διαδηλώσεων, που διοργανώνονται σήμερα Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την οικονομική κρίση. Τραίνα, λεωφορεία, αεροδρόμια, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα πληγούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που κλιμακώνονται καθώς εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για την ανεργία και το υψηλό κόστος διαβίωσης στη Γαλλία.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 75% του εκλογικού Σώματος υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που αποτελούν μία από τις πιο σκληρές προκλήσεις για τον πρόεδρο Σαρκοζί αφότου ανέλαβε την προεδρία, τον Μάιο του 2007. Τα συνδικάτα διοργανώνουν για σήμερα πάνω από 200 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. Οι συνδικαλιστές ζητούν αύξηση στους χαμηλότερους μισθούς, μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας, αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και πάγωμα της μείωσης των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.

    Είδηση: 20311

    [02] Στην Τουρκία ο Μπαράκ Ομπάμα στις 6 και 7 Απριλίου

    Ειδήσεις

    Την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία, στις 6 και 7 Απριλίου, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν." Οι συνομιλίες μας στις 6 και 7 Απριλίου στην Τουρκία με τον Μπαράκ Ομπάμα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία και τις ΗΠΑ" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, το Ιράκ, το Ιράν, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ο Λίβανος αλλά και η Κύπρος.

    Επίσκεψη Ομπάμα σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, διευκρίνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, στις 6 Απριλίου θα έχει συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία στην Άγκυρα πριν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχει στο φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών.

    Η Συμμαχία των Πολιτισμών, μια πρωτοβουλία που έλαβε η Ισπανία το Σεπτέμβριο του 2004 και την οποία υιοθέτησε ο ΟΗΕ, έχει στόχο την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, κυρίως ανάμεσα στον κόσμο της Δύσης και το μουσουλμανικό κόσμο. Το πρώτο φόρουμ της διεξήχθη το 2008 στη Μαδρίτη.

    Είδηση: 20312

    [03] Πέθανε η ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Πέθανε σε ηλικία 45 ετών η Bρετανίδα ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον, η οποία είχε τραυματιστεί στο κεφάλι όταν έκανε σκι στον Καναδά. Η Ρίτσαρντσον νοσηλευόταν στη Νέα Υόρκη από την Τρίτη και στο πλευρό της βρίσκονταν συνέχεια ο σύζυγός της ηθοποιός Λίαμ Νίσον και οι δύο γιοι τους Μάικλ 13 ετών και Ντάνιελ Τζακ 12 ετών. "Ο Λίαμ Νίσον, οι γιοι του και όλη η οικογένεια είναι συντετριμμένοι από τον τραγικό θάνατο της Νατάσας. Αισθάνονται ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Άλαν Νίερομπ.

    Η γνωστή ηθοποιός, έπεσε κατά τη διάρκεια μαθήματος σκι σε μια πλαγιά του Μοντ Τρεμπλάν και κατά την πτώση δεν φορούσε κράνος. Κατόρθωσε να επιστρέψει περπατώντας στο δωμάτιο της ενώ γελούσε και αστειευόταν. Ωστόσο μια ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς εκδήλωσε ζαλάδες και έντονο πονοκέφαλο.

    Πολλά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Στην ανακοίνωση της οικογένειας δεν αναφέρονται τα αίτια του θανάτου.

    Η Νατάσα Ρίτσαρντσον γεννήθηκε το Μάιο του 1963 στο Λονδίνο και ανήκε στη θεατρική δυναστεία των Ρεντγκρέιβ, κόρης της Βανέσα Ρεντγκρέιβ και του σκηνοθέτη Τόνι Ρίτσαρντσον. Ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο τόσο στην Βρετανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Τόνι για τον ρόλο της Σάλι Μπόουλς στο "Καμπαρέ".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Σε κρίσιμη κατάσταση η Νατάσα Ρίτσαρντσον

    Reuters: Natasha Richardson dies after ski fall

    Είδηση: 20307

    [04] Δυο φωτιές τα ξημερώματα σε Τούμπα και Καλαμαριά

    Κοινωνία

    Δυο φωτιές ξέσπασαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τούμπας και της Καλαμαριάς. Στην Τούμπα, στις 3.35 τα ξημερώματα, ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη συμβολή των οδών Τομπάζη και Γ. Σχολάρη. Το ΙΧ καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο πρώτο. Στο δεύτερο περιστατικό στην Καλαμαριά, φωτιά ξέσπασε σε δυο πλαστικούς κάδους, επί της οδού Τραπεζούντος 54. Η πυροσβεστική επενέβη και στις δυο περιπτώσεις, ενώ το ανακριτικό της τμήμα διενεργεί προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τις φωτιές.

    Είδηση: 20309

    [05] Νέα προκήρυξη Επαναστατικού Αγώνα

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Νέα προκήρυξη έστειλε η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" στην εφημερίδα "Ποντίκι", η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Η προκήρυξη απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" , σε δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Αναφέρεται επίσης και στην οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών", ενώ κάνει λόγο για πολιτική της εξουσίας που συμψηφίζει σκόπιμα την κοινωνική παραβατικότητα κάθε μορφής με την επαναστατική δράση.

    Είδηση: 20308

    [06] Υπό κατάληψη το υπ. Υγείας

    Κοινωνία

    Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το κτίριο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους από μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, που ζητούν να υλοποιηθεί η υπόσχεση για προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και την άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 Ευρώ. Ο ΓΓ του υπουργείου Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε στους εκπροσώπους των συνδικαλιστών, ότι όσον αφορά στις προσλήψεις, το ΑΣΕΠ έχει υποσχεθεί ότι εντός 6μηνου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

    Είδηση: 20306

    [07] Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής της E.E, που αρχίζουν το απόγευμα, με αντικείμενο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Ο Κώστας Καραμανλής θα λάβει μέρος και σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Είδηση: 20305


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 March 2009 - 9:56:20 UTC