Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Τσίπρα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης
  • [02] Νέος διοικητής στο ΝΑΤΟ
  • [03] Oμιλία Κ. Χατζηδάκη σε βιομηχάνους τροφίμων
  • [04] Τα παιδιά που κοιμούνται αργά, κινδυνεύουν με χρόνια αϋπνία
  • [05] Επιστολή Παπανδρέου σε Αλαβάνο
  • [06] Στην General Motors το μπαλάκι για τη σωτηρία της Opel
  • [07] ΠΓΔΜ: Επιστολή Μιλόσοσκι σε Ντόρα Μπακογιάννη
  • [08] Ολυμπιακή: στη Μαρφίν και το επίγειο έργο
  • [09] Πονοκέφαλο φέρνει η οικονομική κρίση

    [01] Ομιλία Τσίπρα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης

    Με ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην πόλη την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Η Αριστερά είναι παρούσα στις εξελίξεις και ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις απόψεις της, είπε ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες, οι νέες και οι νέοι καταλαβαίνουν, είπε, ότι διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να δοθεί από τα σημερινά αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος. Ζούμε σε περίοδο σημαντικών αλλαγών.

    "Λεφτά δεν υπάρχουν για τους πολίτες, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν για τους τραπεζίτες" ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες όποτε ακούν για μεταρρυθμίσεις, να προετοιμάζονται γιατί αυτό, όπως είπε, σημαίνει λιγότερες δημόσιες δαπάνες, οριστικό ξήλωμα της δημόσιας υγείας, σημαίνει μισό μισθό, μισή ζωή, "αυτό που ακούτε ως μοντέλο ευέλικτης κοινωνικής εργασίας που δημιούργησε την Κούνεβα".

    "Χρειάζεται ριζοσπαστική, προοδευτική στροφή, ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση τόνισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τους φορείς της Αρκαδίας όπου διαπίστωσε, όπως είπε, πως η οικονομική κρίση μπορεί να οξύνει τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ακόμα περισσότερο αν δεν υπάρξει άμεσα μια εναλλακτική διέξοδος.

    Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ακόμα στα προβλήματα που υπήρχαν, όπως είπε, και πριν ξεσπάσει η κρίση, αλλά και στους πυρόπληκτους, οι οποίοι, ανέφερε, παραμένουν με τις ηχηρές υποσχέσεις. "Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο βαθύς λαϊκισμός" τόνισε και συμπλήρωσε: "Χθες ανακάλυψαν ότι αυτό που έλειπε από τη χώρα είναι αυστηρότεροι νόμοι. Υποτίθεται για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της βίας και της εγκληματικότητας, το οποίο είναι υπαρκτό". Την ίδια στιγμή, είπε, το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις για διέξοδο από την κρίση και αναφερόμενος σε μια πρόταση νόμου που κατέθεσε για τα εργασιακά στην οποία αναφέρει απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους κάτω των 25, ανέφερε ότι αυτό θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, θα ανατινάξει τις εργασιακές σχέσεις στον αέρα. "Πρόκειται είπε για πρόταση νεοθατσερικού τύπου" είπε και συμπλήρωσε ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ λαϊκίζουν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Θεόδωρο Πάγκαλο.

    Στη συνέχεια ανέφερε τους τέσσερις βασικούς άξονες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΝ για το τραπεζικό σύστημα, την κάλυψη των οργανικών θέσεων σε παιδεία, υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες, τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Τέλος, σημείωσε ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι από την μια πλευρά, "μια από τα ίδια" και από την άλλη "η αλλαγή σελίδας" και κάλεσε τους πολίτες "να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν την κοινωνία".

    Είδηση: 20302

    [02] Νέος διοικητής στο ΝΑΤΟ

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ελληνοαμερικανός αναμένεται να είναι ο νέος Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για τον ναύαρχο Τζέιμς ΣταBρίντις, ο οποίος τώρα είναι επικεφαλής της αμερικανικής Νότιας Πτέρυγας που εποπτεύει τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέϊτς, συνέστησε στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διορίσει τον ναύαρχο Τζέϊμς Σταβρίντις επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Ευρώπη, μία θέση που θα τον οδηγήσει στην ανώτατη ηγεσία του ΝΑΤΟ. Ο ναύαρχος Σταβρίντις διαδέχεται στο αξίωμα τον στρατηγό Τζον Κράντοκ. Ο κ. Σταβρίντις είναι υπεύθυνος από τον Οκτώβριο του 2006 της Διοίκησης της Νότιας ζώνης (Southcom) που επιβλέπει τις αμερικανικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική. Αποφοίτησε το 1976 από την Ανωτάτη Ναυτική Ακαδημία και κατάγεται από την Φλόριντα.

    "Πιστεύω ότι ο ναύαρχος Σταβρίντις έκανε εξαιρετική δουλειά ως επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης ενισχύοντας τις στρατιωτικές μας σχέσεις με τα κράτη της Λατινικής Αμερικής. Πηγαίνει στην Ευρώπη γνωρίζοντας την ισπανική, τη γαλλική και την πορτογαλική γλώσσα. Ο κ. Σταβρίντις είναι πιθανότατα ένας από τους καλύτερους ανώτατους αξιωματικούς μας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Γκέϊτς.

    Είδηση: 20298

    [03] Oμιλία Κ. Χατζηδάκη σε βιομηχάνους τροφίμων

    Ειδήσεις

    Μειώσεις τιμών ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης από τους βιομήχανους των τροφίμων κατά την διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του συνδέσμου. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης "από τους 80.000 κωδικούς προϊόντων που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ από τον Αύγουστο 2008 και μετά έχουν γίνει πάνω από 20.000 ανακλήσεις αυξήσεων ή μειώσεις τιμών".

    Επίσης ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι αυτό δεν αρκεί και κάλεσε τις επιχειρήσεις σε περισσότερες και πιο σημαντικές μειώσεις τιμών. Παράλληλα προανήγγειλε την εφαρμογή και νέου προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Ο υπουργός σημείωσε ότι: ''το 2009 δεν είναι μια χρονιά συνηθισμένη. Είναι η χρονιά την οποία σημαδεύει η οικονομική κρίση που όμοιά της δεν υπήρξε μεταπολεμικά'' και πρόσθεσε ότι ''σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο, αναγκαστικά όλοι επωμιζόμαστε κάποιο βάρος για την υπέρβαση της κρίσης, περισσότερο όμως βάρος θα πέσει στους έχοντες. Και αυτό το σημειώνω εδώ, ενώπιον μιας κοινωνικής ομάδας που εκπροσωπεί αυτούς που διαθέτουν περισσότερα χρήματα, δηλαδή στους βιομηχάνους''.

    Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μέλος της διοίκησης του ΣΕΒΤ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην ομιλία του στην ίδια εκδήλωση κατηγόρησε τη κυβέρνηση για παρεμβατισμό και δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι ο πολιτικός κόσμος χρησιμοποιεί τις επιχειρήσεις ως σάκο του μποξ, ενώ υπογράμμισε ότι το υπουργείο ανάπτυξης πρέπει να λειτουργεί ως μηχανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τη λειτουργία του ανταγωνισμού και την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων

    Είδηση: 20304

    [04] Τα παιδιά που κοιμούνται αργά, κινδυνεύουν με χρόνια αϋπνία

    Τα παιδιά, που οι γονείς τους τα αφήνουν να κοιμούνται αργά, παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινδυνεύουν με αϋπνία για την υπόλοιπη ζωή τους ή έστω να αποκτήσει ο οργανισμός τους τη συνήθεια να κοιμάται πάντα πολύ αργά. Αυτό προκύπτει από νέα επιστημονική έρευνα Ιατρικού Πανεπιστημίου του Τόκιο στην Ιαπωνία σύμφωνα με την οποία ο καθυστερημένος ύπνος, επηρεάζει το βιολογικό "ρολόι" των παιδιών πολύ περισσότερο από ό,τι των ενηλίκων και οι συνέπειες είναι δυστυχώς δύσκολο να αντιστραφούν σε έναν ενήλικο, που έχει αποκτήσει από παιδί την κακή συνήθεια να κοιμάται αργά.

    Η νέα έρευνα με υπεύθυνο τον παιδίατρο δρα Γιουν Κοχιάμα, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Brain & Development" (Εγκέφαλος και Ανάπτυξη).

    Η έρευνα μελέτησε τους λεγόμενους «κιρκαδιανούς» ρυθμούς, που αναφέρονται στο βιολογικό ρυθμό ενός οργανισμού με βάση το 24ωρο, και οι οποίοι «κυβερνούν» τον ύπνο και το ξύπνημα ενός ανθρώπου (και κάθε άλλου ζώου).

    Οι κιρκαδιανοί ρυθμοί ελέγχονται από ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο, μεταξύ άλλων, λαμβάνει μηνύματα από την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται από τα μάτια. Όταν τα παιδιά μένουν μέχρι αργά ξύπνια, το τεχνητό φως της λάμπας οδηγεί σε σύγχυση τον εγκέφαλο για το πότε ξεκινά η μέρα και πότε τελειώνει, οδηγώντας σε μονιμότερη διαταραχή τους κιρκαδιανούς ρυθμούς του παιδιού, ακόμα και όταν πια αυτό έχει μεγαλώσει.

    Η ιαπωνική έρευνα επισημαίνει ότι πάνω από τα μισά παιδιά άνω του ενός έτους στην εποχή μας πάνε για ύπνο μετά τις 10 το βράδι, ενώ άλλες έρευνες από τη Βρετανία έχουν δείξει ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός παιδιών κάτω των 11 ετών που προσέρχονται σε γιατρούς για διάφορες διαταραχές του ύπνου (αϋπνία, υπνοβασία, αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο κ.α.).

    Είδηση: 20288

    [05] Επιστολή Παπανδρέου σε Αλαβάνο

    Πολιτική

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), Αλέκο Αλαβάνο, σε απάντηση σχετικής επιστολής του, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

    "Αγαπητέ Πρόεδρε,

    Τόσο στην πρόσφατη συνάντησή μας, όσο και στην τοποθέτησή μου στη Βουλή, στη συζήτηση για την παιδεία, έχω τονίσει την ανάγκη συγκρότησης εκ νέου της ΕΦΕΕ και των οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Η ΠΑΣΠ έχει ήδη κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή και μάλιστα έχει καλέσει όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να προχωρήσουν άμεσα στην επανασύσταση της ΕΦΕΕ και στην εκλογή του Κεντρικού της Συμβουλίου με τη διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, αμέσως μετά τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.

    Η παιδεία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα στην εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιολόγησης και της κοινωνικής λογοδοσίας. Και σε αυτό πιστεύω ειλικρινά ότι όλοι μας μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε. Είχα τονίσει επίσης στη Βουλή, ότι η εκ νέου συγκρότηση του οργάνου του φοιτητικού κινήματος, της ΕΦΕΕ, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πραγματική προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.

    Είδηση: 20294

    [06] Στην General Motors το μπαλάκι για τη σωτηρία της Opel

    Ειδήσεις

    Διαδοχικές συναντήσεις είχε στις ΗΠΑ ο νέος υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο 37χρονος βαρόνος Καρλ Τέοντορ φον ουντ τσου Γκούτενμπεργκ, επί τρεις μέρες, με ντόπιους κορυφαίους επιχειρηματίες, κυρίως, όμως, με τα διευθυντικά στελέχη της υπερχρεωμένης αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, General Motors (GM), καθώς και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τίμοθι Γκάιτνερ. Σε δημοσίευμα επισημαίνεται, πως οι δύο υπουργοί Οικονομίας, Γκάιτνερ και τσου Γκούτενμπεργκ, συζήτησαν και το ενδεχόμενο να μη γίνει αποδεκτό το σχέδιο διάσωσης της εταιρίας, αλλά προτίμησαν να μη δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Η General Motors έχει προθεσμία ως τις 31 Μαρτίου να καταθέσει ένα αξιόπιστο πλάνο και φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), βασικός στόχος του υπουργού Γκούτενμπεργκ ήταν να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για τη διάσωση της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας Opel, η οποία εδρεύει μεν στη Γερμανία, πλην όμως, είναι θυγατρική εταιρία της GM. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, υπάρχει ο κίνδυνος να μπει λουκέτο σε πολλά εργοστάσιά της και να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που απασχολούνται στις μονάδες της.

    Το ερώτημα που θέτει το δημοσίευμα, ως προς την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού στις ΗΠΑ, είναι: τα κατάφερε; Αντί για απάντηση, όμως, παραθέτει δηλώσεις του προς τη «ΝΒ».

    Από την πλευρά του ο κ. Γκούτενμπεργκ, εμφανώς ικανοποιημένος τόνισε: "Η συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία". Το συμπέρασμα; Η επιβίωση της Opel εξαρτάται από τη βούληση ή μάλλον από τα κονδύλια της γερμανικής κυβέρνησης. Η τελευταία, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τα χρήματα των φορολογουμένων, εάν προηγουμένως δεν είναι βέβαιη για την επιτυχία του εγχειρήματος.

    "Η αμερικανική και η γερμανική κυβέρνηση", δήλωσε ο κ. Γκούτενμπεργκ, "κατόρθωσαν να υπερβούν ένα σημαντικό εμπόδιο, συμφωνώντας να συνεργασθούν στενά στην πορεία προς τη διάσωση της Opel και της μητρικής της εταιρίας General Motors".

    Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναζητήσουν κοινή λύση στο πρόβλημα και να μείνουν σε επαφή. "Αυτό είναι σημαντικό, με δεδομένο ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε περιοριστεί στο σκωπτικό σχολιασμό της άλλης πλευράς αλλά δεν είχαμε λάβει επαρκώς υπόψη μας τα κοινά ενδιαφέροντα", είπε σχετικά ο κ. τσου Γκούτενμπεργκ.

    Ο Γερμανός υπουργός τόνισε, παράλληλα, ότι οι δύο κυβερνήσεις θα δραστηριοποιηθούν, εφόσον πρώτα η GM καταθέσει ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, που θα λάβει την έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης. "Στην περίπτωση αυτή, αυξάνονται οι ελπίδες για την επιβίωση της Opel. Αλλά θέλω να τονίσω ότι αυτό θα γίνει μόνον, όταν η μητρική εταιρία καταθέσει ένα ρεαλιστικό και λειτουργικό σχέδιο", διευκρίνισε.

    Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, επίσης, πως οι δύο υπουργοί Οικονομίας, Γκάιτνερ και τσου Γκούτενμπεργκ, συζήτησαν και το ενδεχόμενο να μη γίνει αποδεκτό το σχέδιο διάσωσης της εταιρίας, αλλά προτίμησαν να μη δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η General Motors έχει προθεσμία ως τις 31 Μαρτίου να καταθέσει ένα αξιόπιστο πλάνο και φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει. Αυτή ήταν τουλάχιστον η εντύπωση που αποκόμισε ο κ. τσου Γκούτενμπεργκ από τη συνομιλία που είχε πριν από δύο ημέρες με τον επικεφαλής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ρίτσαρντ Ουάγκονερ: η General Motors είναι διατεθειμένη να συνεργασθεί με τη γερμανική κυβέρνηση και θα ήθελε να αποφύγει το ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης. Κεντρικό θέμα στις συνομιλίες με τη διεύθυνση της GM ήταν η διασφάλιση, από τη μητρική εταιρία, μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Opel. Ο Γερμανός υπουργός αξιοποίησε, πάντως, την παρουσία του στην Ουάσινγκτον, ώστε να υπερασπιστεί και το γερμανικό πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας, το οποίο οι Αμερικανοί θεωρούν ανεπαρκές. «Η Γερμανία προσεγγίζει διαφορετικά από τις άλλες κυβερνήσεις τα δημόσια χρέη και τα ελλείμματα», επισήμανε σχετικά με το θέμα ο Καρλ Τέοντορ φον ουντ τσου Γκούτενμπεργκ.

    Είδηση: 20295

    [07] ΠΓΔΜ: Επιστολή Μιλόσοσκι σε Ντόρα Μπακογιάννη

    Ειδήσεις

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, με επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, επανέλαβε τις τρεις προτάσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την "υπέρβαση της στασιμότητας στις διμερείς σχέσεις και την επανεκκίνηση του πολικού διαλόγου". Με την επιστολή του αυτή ο Μιλόσοσκι προτείνει την υπογραφή μίας διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τη σύσταση μίας διμερούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για θέματα εκπαίδευσης και ιστορίας και την επεξεργασία ενός πλαισίου συμφωνίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

    Στην επιστολή Μιλόσοσκι προς την κ. Μπακογιάννη αναφέρεται, μεταξύ άλλων: "Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι με την αποδοχή των προτάσεων αυτών, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα αποστείλουν ισχυρό μήνυμα για την προσήλωση και την εποικοδομητική τους διάθεση αναφορικά με τη διεξαγωγή των συνομιλιών μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την υπέρβαση των διαφορών στο θέμα της ονομασίας".

    Σίφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, η πλευρά της ΠΓΔΜ, παρουσίασε πρώτη φορά τις προτάσεις αυτές, στη συνάντηση που είχε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ,στην πόλη Οχρίδα στις 21 Ιανουαρίου 2008.

    Είδηση: 20293

    [08] Ολυμπιακή: στη Μαρφίν και το επίγειο έργο

    Ειδήσεις

    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, με την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή της σύμβασης πώλησης και της επίγειας εξυπηρέτησης στον όμιλο "Μαρφίν" αντί του ποσού των 44,8 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν άλλα 5 εκατ. ευρώ, που είναι η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης.

    Εκτιμάται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει από τη MIG για την πώληση του ομίλου της Ολυμπιακής 177,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συμφωνίες θα υπογραφούν την επόμενη εβδομάδα και ακολούθως οι συμβάσεις πώλησης θα πάρουν τον δρόμο για τη Βουλή.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης: «το άμεσο ταμειακό όφελος για το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε 177,2 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε χρόνο δεν θα επιβαρύνεται το δημόσιο με 350 εκατ. ευρώ. Αντίθετα θα εισπράττει περίπου 150 εκατ. από εισφορές, σπατόσημο και φόρο μισθωτών υπηρεσιών". Για τους εργαζόμενους ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο.

    Είδηση: 20292

    [09] Πονοκέφαλο φέρνει η οικονομική κρίση

    Ειδήσεις

    Σαφείς ψυχοσωματικές επιπτώσεις έχει η οικονομική κρίση στους πολίτες, όπως προκύπτει από σχετικές μελέτες. Συγκεκριμένα παρουσιάζεται αύξηση του στρες και των πονοκεφάλων, που οφείλονται στα οικονομικά προβλήματα. Τα συμπτώματα των κεφαλαλγιών είναι το δυνατό σφίξιμο γύρω από το κεφάλι, η αίσθηση ότι είναι βαρύ και το πιάσιμο στον αυχένα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάγνωση για αυτό τον τύπο κεφαλαλγίας γίνεται όλο και πιο συχνά σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Εμφανίζονται επίσης συμπτώματα όπως ταχυκαρδίες, φοβίες, ιδρώτες, αϋπνίες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεί η αύξηση του φαινομένου είναι της τάξης του 25% στις ΗΠΑ, ενώ και στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Επίσης οι επιστήμονες τονίζουν ότι συμβολή στις κεφαλαλγίες έχει η αλόγιστη χρήση των κινητών τηλεφώνων κυρίως από τα παιδιά.

    Είδηση: 20287


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 March 2009 - 21:56:46 UTC