Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Ισραήλ στους ηγέτες για βοήθεια στη Γάζα
  • [02] Επιβράδυνση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών
  • [03] Στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ΟΑΣΕ η Ντ.Μπακογιάννη
  • [04] Μεικτό σχήμα προτείνει για την Ο.Α. το ΠΑΣΟΚ
  • [05] Συζήτηση για την Ασφάλεια ζήτησε το ΠΑΣΟΚ
  • [06] Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    [01] Έκκληση Ισραήλ στους ηγέτες για βοήθεια στη Γάζα

    Το Ισραήλ κάλεσε την Πέμπτη τους ηγέτες όλου του κόσμου να προσφέρουν βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς όμως να σπάσουν το διπλωματικό εμπάργκο σε βάρος των ισλαμιστών της Χαμάς που ελέγχουν την παραλιακή αυτή περιοχή. "Υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε τη Γάζα χωρίς να δώσουμε νομιμότητα στη Χαμάς", δήλωσε η ισραηλινή ΥΠΕΞ Τζίπι Λίβνι από το Τελ Αβιβ, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον επισκεπτόμενο την περιοχή Αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή Τζόρτζ Μίτσελ.

    Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφεύγουν τον διάλογο με την Χαμάς, και επικαλούνται την άρνηση της να απαρνηθεί τη βία και να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις υφιστάμενες ειρηνευτικές συμφωνίες. Όμως μερικοί δυτικοί αξιωματούχοι έχουν απευθύνει έκκληση τις τελευταίες ημέρες να περιληφθεί και η Χαμάς στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Την Τετάρτη ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι η συνομιλία με την Χαμάς "είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει". Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε τη φωνή του σήμερα, λέγοντας στον Μίτσελ, που επισκέφθηκε την Άγκυρα πριν από το Τελ Αβιβ, ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να δεσμεύσει την Χαμάς για το καλό των ειρηνευτικών προσπαθειών. "Ακόμη και αν δεν εγκρίνουμε τις μεθόδους της Χαμάς, η Χαμάς δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί από την ειρηνευτική διαδικασία και θα πρέπει να ενταχθεί στο πολιτικό σύστημα και την ειρηνευτική διαδικασία", δήλωσε ένας τούρκος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες.

    Ηγετικό στέλεχος του Λικούντ υπέρ της επανάληψης των "στοχευμένων επιθέσεων"

    Ο Σιλβάν Σαλόμ, αξιωματούχος του Λικούντ, του δεξιού κόμματος που κατά τα φαινόμενα θα ηγείται της προσεχούς ισραηλινής κυβέρνησης, ζήτησε την επανάληψη των "στοχευμένων επιθέσεων" κατά αξιωματούχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών κατά ισραηλινών στόχων. "Πρέπει να απαντάμε αμέσως σε κάθε εξαπόλυση ρουκετών και να επαναλάβουμε τις στοχευμένες επιθέσεις κατά των ηγετών των τρομοκρατών της Χαμάς", δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση αυτός ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. "Ειδάλλως, μια νέα επιχείρηση "Συμπαγές μολύβι" θα είναι αναπόφευκτη" πρόσθεσε, αναφερόμενος στην τελευταία ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας (27 Δεκεμβρίου-18 Ιανουαρίου), στη διάρκεια της οποίας πάνω από 1.300 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 19477

    [02] Επιβράδυνση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών

    Ειδήσεις

    Ακόμη μεγαλύτερη επιβράδυνση σε σχέση με τον Δεκέμβριο παρουσίασε τον Ιανουάριο ο ρυθμός της συνολικής χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις τράπεζες, που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος στο επίπεδο του 15,1%, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για την διατήρηση της ρευστότητας εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η καθαρή μείωση της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 262 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης επιβραδύνθηκε σε 18,2% σε σχέση με το 19,8% που κυμαινόταν τον μήνα Δεκέμβριο.

    Από την ανάλυση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας προκύπτει ότι τον επισκοπούμενο μήνα επιβραδύνθηκε ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της χρηματοδότησης προς όλους τους κλάδους με εξαίρεση το εμπόριο όπου διατηρήθηκε περίπου σταθερός και τη ναυτιλία που παρουσίασε σημαντική επιτάχυνση.

    Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι ετήσιοι ρυθμοί της πιστωτικής επέκτασης προς τη βιομηχανία και το εμπόριο, δηλαδή τους δύο σημαντικότερους από πλευράς χρηματοδότησης κλάδους επιχειρήσεων, παραμένουν σημαντικά υψηλότεροι σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2007

    Ανάλογη, όμως διαμορφώνεται και η κατάσταση στα νοικοκυριά, όπου η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς αυτά ανήλθε τον Ιανουάριο σε 93 εκατ. ευρώ με τον ετήσιο ρυθμό της πιστωτικής επέκτασης να επιβραδύνεται σε 11,8%, έναντι 12,8% το Δεκέμβριο του 2008 και 22,4% το Δεκέμβριο του 2007.

    Όσον αφορά στη ροή των στεγαστικών δανείων ανήλθε σε 121 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του και o δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους παρουσίασε περαιτέρω επιβράδυνση φθάνοντας το 10,6%,.

    Τα καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν καθαρή ροή 30 εκατ. ευρώ και ο ρυθμός ανόδου τους επιβραδύνθηκε σε 14,7%, ενώ τα υπόλοιπα δάνεια σημείωσαν καθαρή μείωση κατά 58 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο καταγράφοντας ρυθμό μεταβολής 8,9% από 9,5% τον προηγούμενο μήνα.

    Είδηση: 19485

    [03] Στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ΟΑΣΕ η Ντ.Μπακογιάννη

    Πολιτική

    Θέματα που αφορούν την Ελλάδα και ευρύτερα την Ελληνική Προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) συζήτησαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της αμερικανικής μόνιμης αντιπροσωπείας, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Αργότερα η κ. Μπακογιάννη θα μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη και με τον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Από ελληνικής πλευράς, σημειώθηκε ότι η συνάντηση είχε χαρακτήρα ανασκόπησης και ότι για αυτό το ζήτημα διανύουμε "περίοδο στασιμότητας", ενώ οι συνομιλίες για την ονομασία θα συνεχιστούν σε χρόνο που θα κρίνει ο κ. Νίμιτς, ο οποίος δήλωσε ότι "ανταλλάξαμε απόψεις για το πού βρίσκεται σήμερα το θέμα".

    Από τις επαφές της Υπουργού Εξωτερικών με στελέχη της νέας Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, διαπιστώνεται ότι "υπάρχει ένας καινούριος αέρας", επισημαίνοντας παράλληλα ότι "αν και οι στρατηγικές θέσεις των χωρών και τα συμφέροντα δεν αλλάζουν έτσι εύκολα, διαφαίνεται ότι υπάρχει βούληση συνεργασίας και αυτό αφορά ευρύτερα τη διάθεσή τους για νέο ξεκίνημα στις διεθνείς σχέσεις".

    Η κα Μπακογιάννη με τις συναντήσεις σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη είχε την ευκαιρία, όπως υπογραμμίζεται, να δει ουσιαστικά τα πέντε "πρόσωπα κλειδιά" της νέας Κυβέρνησης που θα ασκούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Δηλαδή, την ηγέτιδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μπιλ Μπερνς, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, το σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Ομπάμα, στρατηγό Τζέιμς Τζόουνς και τη μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, η οποία συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ζητήματα των διμερών σχέσεων, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τα ενεργειακά και σε σχέση με το ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή, τα προβλήματα στον Καύκασο, το Μεσανατολικό και η κατάσταση στο Κόσοβο.

    Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις και ανέλυσε τα επιχειρήματα της Αθήνας, αλλά συνάμα και της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, στα προαναφερθέντα θέματα.

    Σήμερα, η κ. Μπακογιάννη θα μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ.

    Πριν την ομιλία της, θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μόνιμο αντιπρόσωπο της Ιαπωνίας, Γιουκίο Τακάσου, καθώς και με το Ρώσο μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19482

    [04] Μεικτό σχήμα προτείνει για την Ο.Α. το ΠΑΣΟΚ

    Ειδήσεις

    Από τις 29 Μαρτίου αρχίζει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων των Ο.Α., το οποίο θα είναι ίδιο με το αντίστοιχο της περσινής περιόδου και με τον ίδιο στόλο αεροσκαφών. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της εταιρείας εν όψει του Πάσχα και του καλοκαιριού συζητήθηκε σε σύσκεψη του υπ. Μεταφορών με τη διοίκηση της εταιρείας. Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρότασή του για λειτουργία της Ολυμπιακής με μεικτό σχήμα από ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια και ταυτόχρονη στρατηγική συμμαχία με αξιόπιστο διεθνή αερομεταφορέα.

    Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το θερινό πρόγραμμα της ΟΑ

    Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχει πάρει το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να εξασφαλίσει την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της Ολυμπιακής, σε αναμονή και της ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε το μεσημέρι με τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου Ολυμπιακής. Το θερινό πρόγραμμα πτήσεων των Ολυμπιακών αερογραμμών που θα ισχύσει από τις 29 Μαρτίου είναι ίδιο με το αντίστοιχο της περυσινής θερινής περιόδου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει δυναμική εμπορική πολιτική ώστε να αυξηθούν οι κρατήσεις θέσεων.

    Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την λειτουργία των Ολυμπιακών Αερογραμμών με μεικτό σχήμα, με ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια και στρατηγική συμμαχία, με αξιόπιστο διεθνή αερομεταφορέα, επανέφεραν και εξειδίκευσαν τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι κύριοι Σηφουνάκης και Τσιώκας, κάλεσαν την κυβέρνηση να απαντήσει, στο αν εκτός από τον κύριο Βγενόπουλο, υπάρχει κι άλλο επενδυτικό σχήμα, το οποίο διεκδικεί την εταιρεία. Υπογράμμισαν, το ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο προς οποιαδήποτε λύση που δεν περιλαμβάνει συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου.

    Δηλώσεις Λαφαζάνη Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός μικτού σχήματος με ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια στην Ολυμπιακή, δήλωσες: "Η συμμετοχή του δημοσίου σε ένα μικτό σχήμα με ιδιωτικά κεφάλαια στην Ολυμπιακή, απλώς είναι ένας εύσχημος τρόπος για την παράδοση της Ολυμπιακής σε ιδιωτικά συμφέροντα και για τη διευκόλυνση του «deal» [της συμφωνίας] με την MIG που προωθεί η κυβέρνηση και για το οποίο κρατάει ευνοϊκή στάση το ΠΑΣΟΚ. Το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων που προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και κλιμακώνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει προκαλέσει και προκαλεί -ιδιαιτέρως σε συνθήκες κρίσης- ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία και τον ελληνικό λαό. Φτάνει πια!".

    Είδηση: 19463

    [05] Συζήτηση για την Ασφάλεια ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

    Πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια του πολίτη κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ ύστερα από πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στη διάρκεια της συνεδρίασης του επιτελικού κύκλου για την ασφάλεια, το κράτος και τον πολίτη. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυστηρότερα μέτρα για τη λειτουργία των φυλακών. "Αποδείχτηκε ότι πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα κι αυτό θα κάνουμε", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα.

    Στο κείμενο της επιστολής του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για γενικευμένο αίσθημα ανομίας στη χώρα, επισημαίνοντας ότι, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται δραματικά και ότι η αίσθηση κατάλυσης ενός ευνομούμενου κράτους συμπληρώνεται από την ανάλγητη και ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που "χτυπά ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και καλλιεργεί φτώχεια, ανισότητα και νέες κοινωνικές εντάσεις".

    Ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για διάλυση του κράτους που παίρνει μετά την απόδραση των δυο κακοποιών με την ίδιο τρόπο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα χαρακτηριστικά γελοιοποίησης των μέτρων ασφάλειας και τονίζει ότι αυτή η εικόνα συμπληρώνεται από τα πρόσφατα γεγονότα εκτεταμένης βίας στα αστικά κέντρα, με την καταστροφή περιουσιών, τις βιοπραγίες εις βάρος πολιτών και την καταστρατήγηση βασικών ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικής νομιμότητας.

    Ταυτόχρονα όπως υποστηρίζει αναβιώνουν και πολλαπλασιάζονται τρομοκρατικές πρακτικές, "στις οποίες οι ελληνική δημοκρατία είχε καταφέρει να θέσει τέλος".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του επιρρίπτει αποκλειστικά την ευθύνη για την διάλυση και τον ευτελισμό του κράτους, στην κυβέρνηση και καταλήγοντας σημειώνει: "Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί αξιόπιστα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την σημερινή κρίση ασφάλειας, διότι έχει η ίδια την κύρια ευθύνη για τα φαινόμενα αυτά".

    Νωρίτερα και κατά τη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ πολίτη-κράτους-αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στο θέμα των Σωμάτων Ασφαλείας προτάσσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες έναντι του δημοσίου συμφέροντος και προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη σχεδίου και αποτελεσματικότητας με μια υποτιθέμενη αυστηρότητα.

    Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυστηρότερα μέτρα για τη λειτουργία των φυλακών.

    "Η επιτυχία στην έκβαση του εγχειρήματος ήταν δυνατή λόγω του ότι είναι διαβρωμένα μεγάλα τμήματα του συστήματος και απεδείχθη ότι πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα και αυτό θα κάνουμε", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος εκ νέου έκανε λόγο για διαβρωμένο σύστημα στις φυλακές.

    Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας ο ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι η ανομία τροφοδοτείται από την κομματική αναξιοκρατία" και πρόσθεσε ότι η "αίσθηση κατάρρευσης ενός ευνομούμενου κράτους συμπληρώνεται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί αίσθημα οικονομικής ανασφάλειας".

    "Θέλουμε να προκαλέσουμε μια συζήτηση για το πώς αυτή η κυβέρνηση κομματικοποίησε την αστυνομία και την έχει αφήσει χωρίς επιχειρησιακά σχέδια και εξοπλισμό, από τον "δρόμο" μέχρι τις φυλακές, αλλά και για την διάλυση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας", τόνισε επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε μετά την απόδραση των δυο κακοποιών η εικόνα της χώρας έχει φθάσει σε βαθμό γελοιοποίησης και επισήμανε ότι "πριν 3 χρόνια που είχε γίνει ακριβώς το ίδιο, είχαν ανακοινωθεί κάποια μέτρα για να μην ξανασυμβεί και συνέβη. Ή τα μέτρα δεν ελήφθησαν ή υπήρξε επιχειρησιακή αστοχία. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που κάποιος πρέπει να αναλάβει".

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας, αφού "αυτά που έλεγαν χθες στελέχη της, σήμερα διαψεύδονται, όπως με τα 40.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό σωφρονιστικού υπαλλήλου και σήμερα αποδεικνύεται πως είναι 45.000 δρχ".

    Είδηση: 19330

    [06] Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    Ειδήσεις

    Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2009 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων αποφάσισε ο Υπουργός Οικονομίας Και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των διαφόρων επαγγελματικών τάξεων που δεν έχουν προλάβει να παραλάβουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, λόγω της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης ορισμένων επιχειρήσεων .

    Σύμφωνα με την απόφαση, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους, που λήγει στις 3 Μαρτίου 2009, ορίζεται η 1η Απριλίου 2009.

    Η υποβολή των δηλώσεων αυτώνθα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός έντεκα εργάσιμων ημερών ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, με αρχή, για το ψηφίο 1 την 1η Απριλίου 2009.

    Είδηση: 19487


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 February 2009 - 10:19:18 UTC