Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [02] Ν.Κορέα: Επικίνδυνο βακτήριο σε γαλλικό βρεφικό γάλα
  • [03] Έγκλημα σε μοναστήρι στη Σαλαμίνα
  • [04] Βρετανία: Μη φιλιέστε στο σταθμό γιατι καθυστερείτε το ...τρένο!
  • [05] Πλήρωμα αεροσκάφους μετέφερε κοκαΐνη
  • [06] Πνιγμένη σε καπνούς κι αποκαΐδια η Μελβούρνη
  • [07] Προειδοποίηση Κλίντον προς Β. Κορέα
  • [08] Ιαπωνία: Θα παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών
  • [09] Ελπίδες για απονομή χάρης στον Νικολαΐδη
  • [10] Παραδόθηκε το 30χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη
  • [11] Σεισμός 5,4 ρίχτερ στη Ζάκυνθο

    [01] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Κοινωνία

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα και έως την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, ενώ, αύριο και μεθαύριο απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα. Οι γιατροί ζητούν να περιληφθεί στο ακέραιο η συλλογική σύμβαση που συνυπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο με τον υπουργό Υγείας, στο νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

    Την Πέμπτη στις 12.30μμ, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

    Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: "Προχωράμε μαζικά σε δικαστικές αγωγές κατά του νοσοκομείου για τον καταναγκασμό μας σε υπερεργασία σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης".

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 19033

    [02] Ν.Κορέα: Επικίνδυνο βακτήριο σε γαλλικό βρεφικό γάλα

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Ένα επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε σε βρεφικό γάλα σε σκόνη της γαλλικής εταιρίας Vitagermine, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ίχνη του εντεροβακτηρίου σακαζάκι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα και εντερίτιδια, εντοπίστηκαν σε κουτιά βρεφικού γάλακτος της μάρκας αυτής που εισήχθησαν στη Νότια Κορέα τον περασμένο μήνα. Από τον Δεκέμβριο του 2007 έχουν εισαχθεί στη χώρα περίπου 1500 κιλά προϊόντων Vitagermine και από αυτά διατέθηκαν στην αγορά 1222 κιλά. Οι υγειονομικές αρχές θα προχωρήσουν και σε περαιτέρω ελέγχους στα προϊόντα που δεν έχουν ακόμη προωθηθεί στην αγορά.

    Είδηση: 19031

    [03] Έγκλημα σε μοναστήρι στη Σαλαμίνα

    Κοινωνία

    Θύμα άγνωστων κακοποιών που δεν δίστασαν να την στραγγαλίσουν προκειμένου να αρπάξουν ανενόχλητοι ιερά κειμήλια αξίας, έπεσε μέσα στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στη Σαλαμίνα, όπου ζούσε μαζί με μία ακόμη ηλικιωμένη, μία 79χρονη καλόγρια που βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη σε καρέκλα. Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του νησιού που επισκέπτονταν συχνά τη Μονή και γνώριζαν τις δύο μοναχές.

    Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις οκτώ σήμερα το πρωί, όταν η άλλη μοναχή αναζητώντας την 79χρονη πήγε στο κελί της όπου την βρήκε νεκρή ενώ οι χώροι της Μονής ήταν αναστατωμένοι.

    Η άτυχη ηλικιωμένη ήταν δεμένη και φιμωμένη στην καρέκλα της, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι δράστες που είχαν ως κίνητρό τους τη ληστεία, στην προσπάθειά τους να την πιέσουν να τους αποκαλύψει που βρίσκονται τα κειμήλια αξίας την έπνιξαν.

    Στο Μοναστήρι της Παναγίας που βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη της Σαλαμίνας, έχουν μεταβεί από το πρωί αξιωματικοί της Ασφάλειας που διεξάγουν έρευνες προκειμένου να βρουν ίχνη που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δολοφόνων.

    Είδηση: 19032

    [04] Βρετανία: Μη φιλιέστε στο σταθμό γιατι καθυστερείτε το ...τρένο!

    Ειδήσεις

    Τα παθιασμένα φιλιά ηττήθηκαν στη μάχη με την... ακρίβεια των δρομολογίων, σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Βρετανίας όπου από την Δευτέρα απαγορεύεται στους ταξιδιώτες να φιλιούνται για να μην καθυστερούν τα τρένα. Οι πρωτότυπες πινακίδες που απαγορεύουν τα φιλιά τοποθετήθηκαν στο σταθμό της πόλης Γουάρινγκτον, στο χώρο της πιάτσας των ταξί καθώς οι εναγκαλισμοί και οι εκδηλώσεις πάθους κρίθηκε ότι απειλούν την αναχώρηση των τρένων στην ώρα τους. Η εταιρεία Virgin Rail που διευθύνει το σταθμό ανακοίνωσε ότι οι πινακίδες δεν είναι παρά ένας "χιουμοριστικός" τρόπος για να πείσει τους ταξιδιώτες να μην μπλοκάρουν το χώρο. Πολύ συχνά στο σταθμό αυτό, που εξυπηρετεί προορισμούς όπως το Λονδίνο, τη Γλασκόβη και το Μπέρμιγχαμ, επικρατεί συνωστισμός.

    Πολλοί πάντως ήταν αυτοί που δεν "διασκέδασαν" με την ιδέα του ψυχρού αποχαιρετισμού με τους αγαπημένους τους. "Είναι γελοίο. Δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί να υπάρχει ένας χώρος όπου απαγορεύονται τα φιλιά. Ασφαλώς οι άνθρωποι δικαιούνται να αποχαιρετιούνται" είπε μια 38χρονη γυναίκα ενώ ένας νεαρός άνδρας αναρωτήθηκε εάν θα επιβάλλεται πρόστιμο στα ζευγάρια που θα "συλληφθούν" να παρανομούν.

    Είδηση: 19030

    [05] Πλήρωμα αεροσκάφους μετέφερε κοκαΐνη

    Διακινητές ναρκωτικών είχαν γίνει τα μέλη του πληρώματος ενός αεροσκάφους των Νοτιοαφρικανικών αερογραμμών, που συνελήφθησαν από τις βρετανικές Αρχές στο αεροδρόμιο του Χίθροου γιατί μετέφεραν στις αποσκευές τους μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης η αξία της οποίας υπολογίζεται σε πάνω από 250 χιλιάδες λίρες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι βρετανικές ελεγκτικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα το πλήρωμα του αεροσκάφους των Νοτιοαφρικανικών Αερογραμμών που προέρχονταν από το Γιοχάνεσμπουργκ,στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

    Η σύλληψη των 15 μελών του πληρώματος, που ανακρίνονται από τους αξιωματικούς της Βρετανικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι θα ήταν οι αποδέκτες των πέντε κιλών της κοκαΐνης, προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς που για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα δύο διαφορετικά πληρώματα αεροσκαφών της ίδιας νοτιοαφρικανικής αεροπορικής εταιρείας συνελήφθησαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες

    Στις 20 Ιανουαρίου συνελήφθησαν στο Χίθροου τα 11 μέλη πτήσης των Νοτιοαφρικανικών Αερογραμμών που προήρχετο επίσης από το Γιοχάνεσμπουργκ γιατί μετέφεραν 50 κιλά ινδικής κάνναβης και 4 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές τους.

    Είδηση: 19029

    [06] Πνιγμένη σε καπνούς κι αποκαΐδια η Μελβούρνη

    Ειδήσεις

    Χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχες με τις φλόγες στην αυστραλιανή Πολιτεία της Βικτώρια, πολλές μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές ενώ η Μελβούρνη παραμένει "πνιγμένη" στους καπνούς και τα αποκαΐδια. Άμεσα δεν απειλούνται αυτή τη στιγμή κατοικημένες περιοχές αλλά απειλούνται τα φράγματα από τα οποία υδροδοτείται η Μελβούρνη. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα φράγματα ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρονται σε άλλους ταμιευτήρες εκατομμύρια λίτρα νερού καθώς εκφράζονται φόβοι ότι σε περίπτωση βροχών θα μολυνθεί από τις στάχτες το πόσιμο νερό της πόλης. Στο μεταξύ τους 200 έφτασε ο αριθμός των νεκρών όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας της Βικτώριας. Η πολιτειακή αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

    Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επικρίνεται γιατί ενώ δαπάνησε 60 εκατομμύρια δολάρια για να προειδοποιούνται οι Αυστραλοί σε περίπτωση που απειληθούν από τσουνάμι δεν έλαβε μέτρα για ειδικά συστήματα προειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Παράλληλα σε μαζικές αγωγές κατά των, συμφερόντων Σιγκαπούρης, εταιρείας συντήρησης των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, SP AusNet προέβη η δικηγορική εταιρεία Slidders Lawyers.

    Η αίτηση μαζικής μήνυσης έρχεται μετά από αναφορές της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά που ξεκίνησε στην περιοχή του Kilmore και στη συνέχεια κατέστρεψε τους οικισμούς Kinglake, Steels Creek, Flowerdale και St. Andrews, αφήνοντας πίσω της 100 νεκρούς και καταστρέφοντας πάνω από 1.000 σπίτια, επιχειρήσεις και δασώδεις εκτάσεις 210.000 εκταρίων, είναι πολύ πιθανόν να ξεκίνησε λόγω καταστροφής ηλεκτροφόρων καλωδίων.

    Το συνολικό ύψος των ζημιών που προκάλεσε η συγκεκριμένη πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεπερνά τα $500 εκατ. Την ίδια στιγμή δικαστήριο της Βικτόριας επέτρεψε να δημοσιοποιηθεί το όνομα του Μπρένταν Σόκαλουκ που κατηγορείται για εμπρησμό.

    Η οικογένεια του τελευταίου είχε ζητήσει να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του γιατί δεχόταν απειλές. Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο ο Σόκαλουκ που κατηγορείται για εμπρησμό διεκδικεί αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία για ζημιές που υπέστη από την πυρκαγιά. Και ενώ καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα πολλές ιστορίες ηρωισμού και αυταπάρνηση έγινε γνωστό ότι εκτός από τους εμπρησμού κάποιοι λεηλάτησαν περιοχές από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα ενώ άλλοι έκλεψαν χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε εράνους για τους πυροπαθείς.

    Υπενθυμίζεται ότι τους 189 έφτασαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Βικτόρια, τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας. Περίπου 2.000 κατοικίες καταστράφηκαν και 450.000 εκτάρια κάηκαν.

    Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, ανακοίνωσε ήδη τη σύσταση Επιτροπής (Royal Commission) που θα έχει αυξημένη δικαιοδοσία και θα ερευνήσει το θέμα από κάθε πλευρά ώστε να αποφανθεί σε μια σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με τις αιτίες και τις συνθήκες των πυρκαγιών, την αντιμετώπισή τους από τις διάφορες υπηρεσίες "και ό,τι άλλο προκύψει", όπως δήλωσε ο ίδιος.

    Επικεφαλής της Επιτροπής τέθηκε ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ρίτσαρντ Τιγκ, με βοηθούς τον πρώην υπεύθυνο της υπηρεσίας του συνηγόρου του πολίτη, Ρον ΜακΛέοντ και την Σούζαν Πάσκο, υπεύθυνη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Βικτώριας.

    Το έργο της Επιτροπής, όπως επεσήμαινε αμέσως μετά ο δικαστής Τιγκ, είναι μια πραγματική πρόκληση, αφού θα πρέπει να γίνουν λεπτομερείς έρευνες προς κάθε κατεύθυνση και θα κληθούν να καταθέσουν εκατοντάδες ειδικοί και μάρτυρες.

    Η Επιτροπή θα μπορεί να καλέσει οποιονδήποτε να καταθέσει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί, αφού τυχόν αρνητική στάση στην έρευνα θα τιμωρείται με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση.

    Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου 2009, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες τυχόν προτάσεις πριν το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ το τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο 2010.

    Ο Τζον Μπράμπι είπε ότι θέτει τον εαυτό του στη δικαιοδοσία της Επιτροπής και αν κριθεί να καταθέσει θα το κάνει, όπως αναμένεται να κάνουν και άλλοι υπεύθυνοι της Πολιτείας που κατέχουν διάφορα πόστα.

    Ένα από τα θέματα που θα εξετάσει η Επιτροπή είναι αν είναι σωστή ή όχι η πολιτική που ακολουθούσε έως τώρα η Βικτώρια στις πυρκαγιές, επιτρέποντας στους πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα απομακρυνθούν ή θα παραμείνουν να υπερασπίσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

    Τέλος λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Βικτόρια περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν πλημμυρίσει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19027

    [07] Προειδοποίηση Κλίντον προς Β. Κορέα

    Ειδήσεις

    Η εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα δεν θα εξυπηρετούσε καθόλου την πρόοδο στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να πετύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Πιόνγιανγκ. Παράλληλα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Άσο θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα γίνει δεκτός στο Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στις 24 Φεβρουαρίου.

    "Θα επιμείνω στη δέσμευση των ΗΠΑ στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και στην πρόληψη της διάδοσης (των πυρηνικών). Αυτό είναι ένα θέμα που μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία" τόνισε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

    Η ίδια επισήμανε όμως πως "αν η Βόρεια Κορέα εγκαταλείψει οριστικά και με τρόπο που μπορεί να επιβεβαιωθεί το πυρηνικό της πρόγραμμα, θα υπάρξει πιθανότητα εξομάλυνσης των σχέσεων και σύναψης μιας συνθήκης ειρήνης, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στο νοτιοκορεατικό λαό".

    Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν πρόσφατα ότι η Πιονγιάνγκ ετοιμάζει τη δοκιμή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και την Αλάσκα. Αξιωματούχοι στη Σεούλ εκτιμούν ότι θα γίνει και δοκιμή ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς κοντά στα διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

    Η Κλίντον επέλεξε την Ιαπωνία για την πρώτη επίσκεψή της στο εξωτερικό, ως δείγμα της σημασίας που αποδίδει η Ουάσινγκτον στις σχέσεις της με το Τόκιο.

    Η Αμερικανίδα υπουργός θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης από την Ιαπωνία και θα συνεχίσει την περιοδεία της στην Ινδονησία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19024

    [08] Ιαπωνία: Θα παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών

    Ειδήσεις

    Την πρόθεση του να παραιτηθεί ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Σοΐτσι Νακαγκάβα, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για τη συμπεριφορά του, το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της G7 στη Ρώμη. Ο Υπουργός είπε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Κυβέρνησης από το Κοινοβούλιο της χώρας. Στο μεταξύ ο Σοΐτσι Νακαγκάβα εισήχθη σε νοσοκομείο για εξετάσεις, όπως μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση, μία ημέρα αφότου διέψευσε ότι ήταν μεθυσμένος στη συνέντευξη αυτή, και υποστηρίζοντας πως για την "παράξενη" συμπεριφορά του ευθύνεται ένα φάρμακο που έλαβε για να καταπολεμήσει το κρυολόγημα. Νωρίτερα ο Νακαγκάβα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το σημείωμα ενός γιατρού σχετικά με το φάρμακο που χρησιμοποίησε. Ο πρωθυπουργός Τάρο Άσο ζήτησε από τον Υπουργό να παραμείνει στη θέση του όμως οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εντείνουν τις πιέσεις για την παραίτηση του Νακαγκάβα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19025

    [09] Ελπίδες για απονομή χάρης στον Νικολαΐδη

    Ειδήσεις

    Ένα σημαντικό βήμα για την απελευθέρωση του ομογενή συγγραφέα Χάρη Νικολαΐδη, φαίνεται πως ξεκινούν οι αξιωματούχοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Ταϋλάνδης, οι οποίοι ετοιμάζουν ''σύσταση'' προς το βασιλιά της χώρας για απονομή χάριτος στον συγγραφέα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, Ταϊλανδοί αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν ότι ετοιμάζεται η σύσταση για την απονομή βασιλικής χάριτος στον Νικολαΐδη από το Τμήμα Χάριτος του αρμόδιου Υπουργείου της Ταϊλάνδης.

    Η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς αναμένονται περαιτέρω στοιχεία από το δικαστήριο ενώ το τελικό κείμενο της σύστασης χάριτος θα σταλεί στον αρμόδιο υπουργό για υπογραφή και στη συνέχεια στο βασιλιά της Ταϊλάνδης.

    Ο δικηγόρος Σομχάι Χομλα-Ορ αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε ότι η σύσταση του αρμόδιου Υπουργείου είναι πολύ σημαντική και ότι ανοίγει το δρόμο για την απονομή χάριτος. "Πιστεύω ότι κατόπιν αυτής της σύστασης θα δοθεί χάρη στο Νικολαΐδη από την αυτού Μεγαλειότητα", δήλωσε ο κ. Χομλα-Ορ.

    Σημειώνεται ότι η αυστραλιανή Κυβέρνηση και προξενικοί αξιωματούχοι που ζητούν εδώ και μήνες την απελευθέρωση του Χάρη Νικολαΐδη, δηλώνουν ότι απομένουν ορισμένα βήματα ως την απελευθέρωσή του και ότι η Πρεσβεία παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές της Ταϊλάνδης.

    Είδηση: 19022

    [10] Παραδόθηκε το 30χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη

    Κοινωνία

    Αντιμέτωπος με την Ελληνική Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 30χρονος που κατηγορείται ότι μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ από τους άνδρες των Βουλγαρικών Διωκτικών Αρχών. Συγκεκριμένα, το 30χρονο μοντέλο που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Σόφιας για την μεταφορά ποσότητας 4 κιλών κοκαΐνης, όταν επιχείρησε με διαβατήριο άλλου ατόμου να μεταβεί από τη Βουλγαρία στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας ως τελικό προορισμό το Ντουμπάι, παραδόθηκε στους Έλληνες αστυνομικούς.

    Τον νεαρό παρέλαβαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής οι οποίοι είχαν πληροφορίες για τη δράση του μοντέλου και ενημέρωσαν του βούλγαρους συναδέλφους τους.

    «Οι συνάδελφοι της Βουλγαρίας που είχαν ενημερωθεί, ανταποκρίθηκαν άμεσα» επισήμανε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης.

    Ο 30χρονος που μεταφέρθηκε από τις Βουλγαρικές Αστυνομικές Αρχές, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι τη "νεκρή ζώνη" που βρίσκεται μεταξύ των μεθοριακών σταθμών Βουλγαρίας και Ελλάδας, στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, όπου και παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

    Είδηση: 19023

    [11] Σεισμός 5,4 ρίχτερ στη Ζάκυνθο

    Κοινωνία

    Την αναστάτωση στους κατοίκους της Ζακύνθου προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο νοτίως του νησιού. Από τη σεισμική δόνηση, που σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ήταν έντασης 5,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ οι σεισμολόγοι, που εμφανίζονται καθησυχαστικοί, παρακολουθούν την σεισμική ακολουθία.

    Είδηση: 19021


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 February 2009 - 10:42:36 UTC