Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σιουδάδ Χουάρες: Η πόλη των ανθρωποκτονιών
  • [02] Ταλαιπωρία επιβατών λόγω ασθενείας

    [01] Σιουδάδ Χουάρες: Η πόλη των ανθρωποκτονιών

    Πραγματική έκρηξη βίας σημειώθηκε το 2008 στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες, που θεωρείται η πλέον επικίνδυνη του Μεξικού, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ, με 1.653 δολοφονίες -οι 75 αστυνομικών- έναντι 318 το 2007, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και άλλες πηγές. Στο Μεξικό καταγράφηκαν την χρονιά που μας πέρασε 5.376 ανθρωποκτονίες που αποδίδονται στα καρτέλ ναρκωτικών της χώρας, όπως προκύπτει από στοιχεία της κυβέρνησης. Μόνο στην Σιουδάδ Χουάρες σημειώθηκε σχεδόν το ένα τρίτο.

    Ο πόλεμος των καρτέλ για τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίστηκε και το 2008, με επίκεντρο την περιοχή αυτή του βόρειου Μεξικού που συνορεύει με τις πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας, της Αριζόνας και του Νέου Μεξικού.

    Το 2008 έφυγε με το θάνατο 12 ανθρώπων στο Σαν-Σιλβέστρε κοντά στα σύνορα με το Τέξας και το 2009 ήρθε με οκτώ δολοφονίες στην Σιουδάδ Χουάρες και άλλες τρεις στην ίδια επαρχία.

    Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2006 ο μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και περισσότεροι από 36.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα με αυτόν τον στόχο.

    Είδηση: 17340

    [02] Ταλαιπωρία επιβατών λόγω ασθενείας

    Ευρώπη

    Σημαντικές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις σημειώθηκαν χθες Παρασκευή στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης εξαιτίας της απουσίας λόγω ασθενείας του 30% των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η απουσία επτά ελεγκτών ανάγκασε τις αρχές του αεροδρομίου να κλείσουν δύο από τους τέσσερις διαδρόμους με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις στις μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις, συνολικά 1.150, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός RNE.

    Συνολικά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης εργάζονται 140 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στη βάρδια της Παρασκευής οι επτά από τους 23 δήλωσαν άρρωστοι και δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν αντικαταστάτες λόγω της Πρωτοχρονιάς.

    Η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη αξιωματούχους του αεροδρομίου αναφέρει πως "υπάρχουν διαφορές στον εργασιακό χώρο του αεροδρομίου με μια ομάδα ελεγκτών που κινητοποιήθηκαν για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις τους, ειδικά αυτή που έχει να κάνει με την άρνησή τους να διευρυνθεί το ωράριο τους".

    Είδηση: 17339


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 3 January 2009 - 9:55:16 UTC