Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπακοή Εφραίμ στην σύσταση Βαρθολομαίου
  • [02] Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστές τραπεζικές κάρτες
  • [03] Ιχνη μελαμίνης εντοπίστηκαν σε τροφή για πουλερικά στη Γαλλία
  • [04] Σε εξέλιξη βρίσκεται διεθνώς η οικονομική κρίση
  • [05] Στο επίκεντρο η υγεία του ΕΣΥ
  • [06] Οι ανθρώπινες δραστηριότητες σκοτώνουν και τις μέλισσες
  • [07] Στο κέντρο ελέγχου κατανομής αερίου ο Κ. Καραμανλής
  • [08] Μνήμη στην πόλη των αγγέλων
  • [09] Οικονομικό σκάνδαλο ξέσπασε στην ομάδα της Ανόρθωσης
  • [10] Δύο νέοι νεκροί σε τροχαίο
  • [11] Εξακολουθεί αμείωτη η ομηρεία της Ταϊλάνδης
  • [12] ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ,βουλευτής της ΝΔ
  • [13] ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,βουλευτής της ΝΔ
  • [14] ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ,βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

    [01] Υπακοή Εφραίμ στην σύσταση Βαρθολομαίου

    Την παραίτηση του ηγούμενου Εφραίμ από τα διοικητικά και διαχειριστικά του καθήκοντα στη μονή Βατοπεδίου, ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Εφραίμ θα θέσει στην αδελφότητα της μονής την πρόθεσή του να παραιτηθεί, όπως δεσμεύτηκε, ενώπιων του Οικουμενικού Πατριάρχη, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι, στο Φανάρι.Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρους εκκλησιαστικούς κύκλους, θα παραμείνει στη θέση του ηγούμενου, ασκώντας όλα τα πνευματικά του καθήκοντα.

    Βεβαίως, αυτό σημαίνει ότι η αδελφότητα, μπορεί να μην συναινέσει στην απόσυρση του Εφραίμ , αλλά, σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση, θα γίνει γνωστή, το αργότερο, μέχρι την προσεχή Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου, ο κύριος Εφραίμ, παρουσίασε στον κ. Βαρθολομαίο και τους Συνοδικούς Αρχιερείς, την δική του εκδοχή για την υπόθεση με τα ακίνητα και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

    Εκ μέρους του Πατριαρχείου, δεν έγιναν δηλώσεις για την ουσία του θέματος. Ωστόσο, εκφράστηκε η εμπιστοσύνη του Φαναρίου, στη ελληνική δικαιοσύνη, που διερευνά το ζήτημα.

    "Ο κάθε ένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του", τονίζει σε δηλώσεις του στον Τύπο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας ότι "δεν είναι δυνατόν ενέργειες μεμονωμένων προσώπων που δεν συνάδουν με το εκκλησιαστικό ήθος, να αδικούν την Εκκλησία στο σύνολό της".

    Είδηση: 16122

    [02] Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστές τραπεζικές κάρτες

    Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αναλήψεων μεγάλων χρηματικών ποσών με τραπεζικές κάρτες κλώνους γνησίων καρτών, που προωθούνται κυρίως από διεθνές κύκλωμα Ρουμάνων, με έδρα τη Βρετανία.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων και της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν από χθες τέσσερις Ρουμάνους και τρεις Βούλγαρους σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, με μεγάλο αριθμό πλαστών τραπεζικών καρτών κλώνων γνησίων που είχαν αντιγραφεί με τη μέθοδο "skining" στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ συνελήφθησαν στη Νίκαια δύο νεαροί Ρουμάνοι οι οποίοι είχαν κατασκευάσει κάρτες κλώνους με στοιχεία που υπέκλεψαν παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών στη Νίκαια και στο Kαλαμάκι από τις αρχές Αυγούστου. Όπως διαπιστώθηκε, με τις πλαστές κάρτες είχαν κάνει αναλήψεις από 5 ΑΤΜ, συνολικού ποσού 33.200 ευρώ ενώ διαπιστώθηκαν και ανεπιτυχείς προσπάθειες αναλήψεων συνολικού ποσού 127.000 ευρώ.

    Χθες στην Ομόνοια συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους εννέα πλαστές κάρτες τις οποίες είχαν κατασκευάσει παγιδεύοντας ΑΤΜ τράπεζας στο Ίλιο από τις αρχές Νοεμβρίου. Με τις κάρτες κλώνους είχαν κάνει αναλήψεις σημαντικών ποσών από διάφορες τράπεζες στην Αθήνα, ενώ μία διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας για ανάληψη δύο χιλιάδων ευρώ.

    Τέλος, σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνελήφθησαν άλλοι δύο Ρουμάνοι οι οποίοι έφτασαν αεροπορικώς από το Λονδίνο, έχοντας στην κατοχή τους 328 τραπεζικές κάρτες κλώνους που είχαν κατασκευαστεί με υποκλοπή στοιχείων καταθετών από μηχανήματα βρετανικών τραπεζών. Για τις τρεις υποθέσεις ενημερώθηκε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών καθώς και η Ιντερπόλ και η Γιουροπόλ που διεξάγουν παράλληλες έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

    Είδηση: 16132

    [03] Ιχνη μελαμίνης εντοπίστηκαν σε τροφή για πουλερικά στη Γαλλία

    Περίπου χίλιοι τόνοι τροφής πουλερικών καταστράφηκαν στη Γαλλία αυτό τον μήνα μετά τον εντοπισμό μελαμίνης σε συσκευασία ζωοτροφής από σόγια κινεζικής προέλευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του αγροτικού συνεταιρισμού Terrena.Έως και 30 φορές υψηλότερα του επιτρεπτού επίπεδα μελαμίνης εντοπίστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου στην δυτική Γαλλία μετά την κατανάλωση τουλάχιστον χιλίων τόνων της επιμολυσμένης τροφής από πουλερικά, αναφέρει ανακοίνωση της Terrena."Οι εν λόγω πραγματοποιηθέντες έλεγχοι, δείχνουν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Terrena Κριστόφ Κουρούς.Η Terrena κατέθεσε μήνυση εναντίον της παρασκευάστριας εταιρίας της ζωοτροφής και διέκοψε τις εισαγωγές όλων των κινεζικών ζωοτροφών σόγιας.Ωστόσο, τα ευρήματα δεν οδήγησαν στην απόσυρση πουλερικών και προϊόντων τους από τα σούπερ μάρκετ, καθώς η γαλλική υπηρεσία ασφάλειας των τροφίμων Afssa, έκρινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο.

    Είδηση: 16130

    [04] Σε εξέλιξη βρίσκεται διεθνώς η οικονομική κρίση

    Μόνο με το κόστος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, μπορεί να συγκριθεί η επιχείρηση διάσωση, της αμερικανικής οικονομίας, η οποία μέχρι στιγμής αποτιμάται περί τα 3,6 τρισεκατομμύρια ευρώ.Άλλα 2,5 τρισεκατομμύρια, υποσχεθήκαν να διαθέσουν οι υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες του κόσμου, σε Ευρώπη και Ασία.Ωστόσο, διεθνώς οι αγορές ακόμη δεν μπορούν να πάρουν μπροστά και καθημερινά, μεγάλες επιχειρήσεις, ανακοινώνουν περιστολή δραστηριοτήτων, ορισμένες και λουκέτο.Διεθνείς Οργανισμοί, εκτιμούν ότι μέσα στο 2009, θα χαθούν, περί τα οκτώ εκατομμύρια θέσεων εργασίας.

    Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου αναμένεται να αποφασίσει σήμερα ο ΟΠΕΚ, προκειμένου να ανέβει η τιμή του "μαύρου χρυσού".Σε δηλώσεις του ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας χαρακτήρισε τα 75 δολάρια το βαρέλι μια "δίκαιη" τιμή για το πετρέλαιο.

    "Πιστεύουμε ότι η δίκαιη τιμή του πετρελαίου είναι 75 δολάρια το βαρέλι", δήλωσε επί λέξει ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, πρώτου εξαγωγού πετρελαίου στον κόσμο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κουβέιτ Αλ-Σιεγιάσα.

    Οι δηλώσεις αυτές δημοσιεύονται την ώρα που ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στο Κάιρο για να αποφασίσει μείωση της παραγωγής πετρελαίου, η τιμή του οποίου έχει πέσει κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

    Ο Αμπντάλα υπογράμμισε ότι "τα εισοδήματα από το πετρέλαιο αποτελούν την κυριότερη πηγή για τους προϋπολογισμούς των χωρών της περιοχής" και τόνισε ότι "Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση".

    Είδηση: 16127

    [05] Στο επίκεντρο η υγεία του ΕΣΥ

    Υγεία -

    Ειδήσεις

    Νομοθετική ρύθμιση για προσλήψεις τουλάχιστον 3.000 νοσηλευτών το χρόνο εκτός ΑΣΕΠ, προωθεί η κυβέρνηση.Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.Ακόμα, ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως έχουμε φτάσει σε μηδενική λίστα αναμονής στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τόνισε πως δεν μπορούμε να απαξιώνουμε το ΕΣΥ.Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε σύνολο 132 νοσοκομείων και σε μία χώρα με τη δική μας γεωγραφία, θα υπάρχουν διαρκώς προβλήματα.

    Η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, οι ελλείψεις σε προσωπικό και το σύστημα των προμηθειών, ήταν το αντικείμενο της σύγκρουσης κορυφής, εχθές στη Βουλή, κατά την ώρα του πρωθυπουργού, με αφορμή ερώτηση του ΠΑΣΟΚ, για το ΕΣΥ.Ο Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε να φύγει η κυβέρνηση, γιατί ζημιώνει τη χώρα και στον τομέα της υγείας, αδυνατώντας με φθηνές δικαιολογίες, να ελέγξει τη διαφθορά, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.Για επιλεκτική μνήμη, κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι επί ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκαν τα τεράστια ελλείμματα στα νοσοκομεία.Ο κύριος Καραμανλής, επισήμανε ότι με το νέο σύστημα προμηθειών, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου, θα μπει φραγμός στη σπατάλη.

    Εν τω μεταξύ, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιώτες γιατροί της Αττικής μετά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας για την καταβολή των οφειλομένων εντός 15 ημερών.Ο κ. Αβραμόπουλος επαναβεβαίωσε τη βούλησή του για ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, ενώ επεσήμανε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα συγκροτηθεί μικτή ομάδα εργασίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας [ΣΣΕ] των γιατρών.

    Είδηση: 16124

    [06] Οι ανθρώπινες δραστηριότητες σκοτώνουν και τις μέλισσες

    Παράξενα -

    Ειδήσεις

    Μαζικά εγκαταλείπουν και εξαφανίζονται τις κυψέλες τους οι μέλισσες που τις αποπροσανατολίζουν η χρήση κινητών τηλεφώνων, φυτοφαρμάκων νέας γενιάς και η κλιματική αλλαγή.Οι μέλισσες εξαφανίζονται σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Οι πληθυσμοί μειώθηκαν ξαφνικά το 2006 στις ΗΠΑ από 40% έως και 90%. Απώλειες μελισσών αναφέρονται επίσης σε: Βραζιλία, Καναδά, Ινδία, Αυστρία, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ισπανία.Οι μελισσοκόμοι στη χώρα μας ανησυχούν, αφού απώλειες σε σμήνη μελισσών καταγράφονται και στη χώρα μας.Το φαινόμενο, μια ωραία πρωία οι μέλισσες να εγκαταλείπουν τη κυψέλη τους, χωρίς κανένα προειδοποιητικό σημάδι και να μη γυρίζουν ποτέ, λένε οι μελισσοκόμοι, αρχίζει να γίνεται αισθητό, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι απώλειες των μελισσών αγγίζουν το 25%-30%.

    Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση του κ. Θανάση Μπόμπολου, μελισσοκόμου από την Λάρισα, ότι τα τελευταία 3 χρόνια, από τα 450 μελίσσια που είχε, τώρα του έχουν μείνει τα 300!Όπως λέει ένας άλλος μελισσοκόμος, ο κ. Δημήτρης Δουλαψής, "δεν βρίσκουμε νεκρές μέλισσες στην κυψέλη ή στο έδαφος γύρω από αυτήν, που σημαίνει ότι μάλλον χάνουν τον δρόμο τους".

    Η ξαφνική εξαφάνιση μελισσών από τις κυψέλες περιγράφεται με τον όρο διαταραχή κατάρρευσης αποικίας.Οι ενήλικες μέλισσες εξαφανίζονται, αφήνοντας πίσω τους μια κυψέλη γεμάτη μέλι, γύρη, τη βασίλισσα και ίσως μερικές εργάτριες.Πού βρίσκονται οι μέλισσες που λείπουν; Φαίνεται ότι κάνεις δε γνωρίζει.

    Οι επιστήμονες δε συμφωνούν μεταξύ τους για το τί φταίει. Ως πιθανές αιτίες αναφέρονται η χρήση φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών που επηρεάζουν τον οργανισμό τους, η κλιματική αλλαγή που τις στρεσάρει και μειώνει την τροφή τους, η πρόσληψη νέκταρ από γενετικά τροποποιημένα φυτά, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και τις αποπροσανατολίζει, ιοί, παράσιτα και παθογόνοι οργανισμοί.

    "Μπορεί αιτία να είναι η κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές ή και οποιοσδήποτε συνδυασμός τους, αρκεί για να εξηγήσει τη μείωση, αφού π.χ. με τα φυτοφάρμακα καταρρέει το νευρικό τους σύστημα και αποπροσανατολίζονται", εξηγεί η Κτηνίατρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Κατερίνα Καρατάσου.

    Συναγερμό έχει σημάνει το γεγονός στην επιστημονική κοινότητα, καθώς αν οι μέλισσες -ως οι κύριοι εποικονιαστές των φυτών- εξαφανιστούν, η ανθρωπότητα θα πεινάσει.

    Σύμφωνα με πρόβλεψη που αποδίδεται στον Αϊνστάιν, όταν οι μέλισσες εξαφανιστούν, οι άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Αν η πρόβλεψη αυτή είναι μύθος ή όχι, η αλήθεια είναι ότι χωρίς μέλισσες τα αποθέματα τροφίμων του κόσμου θα μειωθούν δραστικά, αφού σχεδόν το 80% της παραγωγής τροφίμων εξασφαλίζεται από τη εποικονιαστική δραστηριότητα των μελισσών.

    Όπως λέει κ. Κ. Καρατάσου, "οι μέλισσες εποικονιάζουν περισσότερα από 130.000 φυτά και χωρίς τις έλισσες δεν θα έχουμε καρπούς [εσπεριδοειδή, μήλα, ροδάκινα, κεράσια, καρύδια, σπαράγγια, μπρόκολα, σέλινο, αγγούρια]".

    Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ψάχνουν τις αιτίες. Το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας διεξάγει έρευνες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόλις πριν από λίγες ημέρες υιοθέτησε ψήφισμα για τη δημιουργία οικολογικών ζωνών, ώστε να εξασφαλίζεται τροφή για τις μέλισσες.Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ότι όσο θα καταρρέουν οι κοινωνίες των μελισσών τόσο θα κινδυνεύουν και οι δικές μας.

    Είδηση: 16131

    [07] Στο κέντρο ελέγχου κατανομής αερίου ο Κ. Καραμανλής

    Την μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στη χώρα μας στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.Τόνισε πως το έργο έγινε από προηγούμενες κυβερνήσεις και σημείωσε πως ολοκληρώθηκε το 2007 με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και το τριπλασιασμό της ικανότητας παροχής αεριού στο σύστημα.Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως "συνεχίζουμε με την κατασκευή και τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης, ώστε να διασφαλίζεται η τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο για τις επόμενες δεκαετίες".Επίσης, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα προωθούνται οι σχετικές μελέτες για την επέκταση του δικτύου προς την Πελοπόννησο και ολοκληρώνεται η επέκταση του δικτύου παροχής αερίου σε 13 μεγάλες περιοχές της χώρας.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρώτος σταθμός θα είναι η Μεγαλόπολη και ότι έως το 2011 οι σημερινές παλιάς τεχνολογίας και ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα δώσουν τη θέση τους σε δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια που θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο.Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως "με έργα και όχι με λόγια προστατεύουμε το περιβάλλον, αποδεικνύουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη και περιβάλλον δεν είναι έννοιες ασύμβατες".

    Αναφερόμενος στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της διασφαλίζει σημαντικά οφέλη για το παρόν και το μέλλον.

    Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου κατανομής φυσικού αερίου από το οποίο γίνεται η συνολική διαχείριση σε 35 σταθμούς εξόδου σε όλη τη χώρα, καθώς και τον κεντρικό αγωγό υψηλής πίεσης ο οποίος λειτουργεί για την αδιάλειπτη μεταφορά και παροχής φυσικού αερίου στους καταναλωτές.

    Ενημερώθηκε και για τη διαδικασία υγροποίησης του αερίου που αποθηκεύεται σε δυο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 130.000 κυβικών μέτρων και είδε από κοντά την επέκταση των οικοδομών για την ενίσχυση του εξοπλισμού και την αύξηση της δυναμικότητας αεριοποίησης του σταθμού.

    Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση σε μια συγκύρια που η ενεργειακή ασφάλεια και η απεξάρτηση από το πετρέλαιο συνιστούν μείζονος σημασίας προκλήσεις με τις στρατηγικές επιλογές της διασφαλίζει σημαντικά οφέλη για όλους τους Έλληνες.

    Επίσης, ανέφερε ότι στα πέντε τελευταία χρόνια η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 100%.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε "όλα αυτά είναι ορατά και απτά αποτελέσματα της ενεργειακής στρατηγικής μας. Μιας στρατηγικής που με διεθνείς συμφωνίες και μεγάλα έργα, όπως ο ελληνοτουρκικός αγωγός και η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας-Τουρκίας και ο αγωγός φυσικού αερίου Σάουθ-Στρίμ, αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας μας, καθώς την αναδεικνύει σε κέντρο μεταφοράς φυσικού αερίου απο την περιοχή της Κασπίας προς την Ευρώπη".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ / ΝΕΤ-105,8 / ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16121

    [08] Μνήμη στην πόλη των αγγέλων

    Μόλις 4 χρόνια πριν η ανθρωπότητα παρακολουθούσε άφωνη την επί τρεις ημέρες ομηρία περίπου 1.000 μαθητών στο γυμναστήριο του σχολείου τους στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας.Ίσως τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει ποτέ λάβει χώρα και που θύματά της ήταν 394 άτομα.Τον τόπο της τραγωδίας επισκέφθηκαν οι γιατροί της Ειρήνης, προσκύνησαν στην "πόλη των αγγέλων" -όπως ονομάζεται το νεκροταφείο με τα θύματα- και μοίρασαν δώρα στα παιδάκια που επέζησαν από τον εφιάλτη."Πόλη των αγγέλων" ονομάστηκε το νεκροταφείο που έγινε αποκλειστικά για τα θύματα της επίθεσης. Ένα δέντρο με αγγέλους συμβολίζει τις ψυχές των 188 παιδιών που χάθηκαν.Στο οδοιπορικό τους στην Οσετία οι γιατροί της ειρήνης παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στο βομβαρδισμένο σχολείο του Τσινβάλι και ρούχα σε άστεγα παιδάκια που φιλοξενούνται σε στρατώνα.Σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Μπεσλάν 4 χρόνια μετά.Το σχολείο παραμένει μισογκρεμισμένο, η αίθουσα του γυμναστηρίου χωρίς σκεπή και τα τζάμια είναι σπασμένα.Στεφάνια και λουλούδια βρίσκονται σε κάθε γωνιά μαζί με τις φωτογραφίες των νεκρών μαθητών.Πρόκειται πλέον για ένα μνημείο εναντίον της τρομοκρατίας.

    Είδηση: 16129

    [09] Οικονομικό σκάνδαλο ξέσπασε στην ομάδα της Ανόρθωσης

    Για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ συνελήφθη στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ανόρθωσης κ. Ανδρέας Παντελή, μετά από σοβαρές διοικητικές και οικονομικές εκκρεμότητες που ταλανίζουν την Ανόρθωση και σχετική κατηγορία που απηύθυναν εχθές βράδυ μέλη του ΔΣ της εν λόγω της ποδοσφαιρικής ομάδας.Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής Αστυνομίας, "χθες βράδυ συνελήφθη και κρατείται προσωρινά ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της , Ανδρέας Παντελή".Σύμφωνα με τις επίσημες εξηγήσεις της η κυπριακή Αστυνομία προχώρησε στην κίνηση αυτή, προκειμένου να διευκολυνθεί στις έρευνες για πλαστογραφία και υπεξαίρεση, κατηγορίες που προέκυψαν μετά από καταγγελίες μελών του διοικητικού συμβουλίου της κυπριακής ομάδας.

    Διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης Ανδρέα Παντελή εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.Στο Δικαστήριο, από τον εξεταστή της υπόθεσης αναφέρθηκε ότι εναντίον του υπόπτου διερευνάται υπόθεση που αφορά συνολικά έξι αδικήματα.Πρόκειται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπής από αντιπρόσωπο, απόσπασης χρηματικού ποσού 418.498,00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας απόσπασης χρηματικού ποσού 500.000,00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.Τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου - Νοεμβρίου 2008 στη Λάρνακα και Λευκωσία.

    Ο εξεταστής ανέφερε ακόμα ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί τέσσερις καταθέσεις από παράγοντες του Σωματείου και από άτομο που εργάζεται στο Σωματείο ''Ανόρθωση Αμμοχώστου''.Επίσης, είπε ότι αναμένεται να ληφθούν ακόμα τουλάχιστον 40 καταθέσεις από το στενό οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, καθώς και από άτομα που έχουν άμεση σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα.

    Ο δικηγόρος του υπόπτου υπέβαλε αίτηση προς το Δικαστήριο, όπως χορηγηθεί άδεια δύο ωρών στον Ανδρέα Παντελή για να παρευρεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου στις 6 το απόγευμα.Επίσης, είπε ότι ο πελάτης του σέβεται την Αστυνομία και για το λόγο αυτό δεν φέρει καμία ένσταση σχετικά με το διάταγμα προσωποκράτησης του.Ο δικαστής απαντώντας στο εν λόγω αίτημα είπε ότι η απόφαση αυτή αφορά την Αστυνομία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ/ ΝΕΤ-105,8 / ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16128

    [10] Δύο νέοι νεκροί σε τροχαίο

    Δυο νεκροί, ένας 19χρονος και μία 22χρονη, καθώς και τρείς ελαφρά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου συμβάντος που έγινε τα ξημερώματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας.Ελαφρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται οι οδηγοί των 2 οχημάτων και μία επιβάτης.Κομμένο κυριολεκτικά στα δύο είναι το Opel Corsa, μετά τη σφοδρή σύγκρουση σε ταμπέλα σε βενζινάδικο στην παραλιακή λεωφόρο.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 3 οχήματα ξεκίνησαν από φανάρι στο ύψος της Γλυφάδας.Τα δύο αυτοκίνητα προσπέρασαν ένα τρίτο όχημα που κινούνταν στη μεσαία λωρίδα, το ένα από αριστερά του και το άλλο από δεξιά του και εν συνεχεία, αφού εξετράπησαν της πορείας λόγω του ότι οι νεαροί οδηγοί έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους, συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα.Προανάκριση για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Ελληνικού.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ / ΝΕΤ-105,8

    Είδηση: 16126

    [11] Εξακολουθεί αμείωτη η ομηρεία της Ταϊλάνδης

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Για τουλάχιστον δύο ημέρες θα παραμείνει κλειστό το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές, καθώς οι διαδηλωτές συνεχίζουν την κατάληψη του τερματικού του σταθμού.

    Το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει "καμμία προσγείωση ή απογείωση για άλλες 48 ώρες", έως τουλάχιστον τις 18:00 [13:00 ώρα Ελλάδος] της 1ης Δεκεμβρίου", τόνισε ο διευθυντής του Σαεριράτ Πρασουτανόντ.

    Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο το βράδυ της Τρίτης κι ορκίσθηκαν να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους έως ότου παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Σομτσάι Γουονγκσαουάτ.

    Εκτός από το Σουβαρναμπούμι, οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει από το βράδυ της Τετάρτης και το αεροδρόμιο Ντον Μουεάνγκ στη Μπανγκόκ, το οποίο χρησιμοποιείται για τις εσωτερικές πτήσεις.

    Δεκάδες χιλιάδες ξένοι παραθεριστές βρίσκονται καθηλωμένοι στην Ταϊλάνδη, από την οποία μπορούν να αναχωρήσουν πτήσεις με το σταγονόμετρο.

    Από την Πέμπτη, οι αρχές επέτρεψαν στις αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον διάδρομο στην ναυτική βάση Ου-Ταπάο, 190 χλμ. από την πρωτεύουσα για εξαιρετικές περιπτώσεις.

    Περίπου 2.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ανάγκασαν αρκετές δεκάδες αστυνομικών να εγκαταλείψουν σημείο ελέγχου που επάνδρωναν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, καθώς ενέτειναν την πολιορκία του βασικού αεροδρομίου της πόλης, Σουβαρναμπούμι.

    Δεν υπήρξε βία κατά την διάρκεια του επεισοδίου. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας θα εκτραπεί σε οδομαχίες μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης.

    Είδηση: 16123

    [12] ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ,βουλευτής της ΝΔ

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Πριν το μεσημέρι» με τον Τέρενς Κουίκ.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Με προβληματισμό παρακολουθώ, το με πόσες αργές αντιδράσεις μπαίνουν στην ιστορία οι κρατικές ελληνικές τράπεζες π.χ η Εθνική, την ώρα που η ιδιωτική πρωτοβουλία (Πειραιώς, Alpha Bank) έχουν μπει πολύ πιο γρήγορα στο να στηρίξουν το μικρομεσαίο...Κι έτσι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν είναι πολύ καλή επικοινωνιακά για τη κυβέρνηση, η οποία έκανε ό,τι το καλύτερο μπορούσε και μάλιστα πολύ πιο προωθημένα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιρλανδία. Κι αναρωτιέμαι γιατί, τί φταίει τελικά;» Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: « Φαίνεται ότι έχουμε μια παγκόσμια παρατεταμένη και διαρκώς μεταλασσόμενη κρίση. Θα πάει σε όλες τις γωνιές του κόσμου και φυσικά θα ακουμπήσει βκαι εκτιμώ σε μικρότερο βαθμό- και την ελληνική οικονομία. Δεν φαίνεται αυτή κρίση να είναι όπως η αντίστοιχη του 1929, διότι υπάρχουν τα εργαλεία νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, που οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις αρχίζουν να υιοθετούν. Βλέπουμε σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πολιτική κάποια πακέτα που δίνουν οι εθνικές κυβερνήσεις, κάποια ρευστότητα που δίνουν οι κεντρικές τράπεζες. Φαίνεται ότι υπάρχει ένας συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με τις αντίστοιχες χώρες της ευρωζώνης και ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών, μια πρωτοβουλία εκ των οποίων είναι αυτό το πακέτο ρευστότητας, που είναι πακέτο ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία. Προηγηθήκαμε σε ό,τι αφορά την εγγύηση της ασφάλειας των καταθέσεων και στο νομοσχέδιο των 28 δις. Οι ελληνικές τράπεζες αποδέχονται το σχέδιο. Το σχέδιο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οφείλαμε να είμαστε εναρμονισμένοι, ευθυγραμμισμένοι με τα αντίστοιχα που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή ένωση και να υπάρχει η έγκριση της ΕΕ. Υπάρχει βούληση των τραπεζών να ενταχθούν στο σχέδιο. Εκτιμώ ότι αυτή η ένταξη των τραπεζών θα συνοδευτεί από αντίστοιχη μείωση των επιτοκίων και ενίσχυση των χορηγήσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που είναι και ο στόχος του προγράμματος.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τίθεται σε αμφισβήτηση το εάν και κατά πόσο αυτά τα χρήματα θα φτάσουν στο μικρομεσαίο.»

    Χ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες σε όλους τους πυλώνες του προγράμματος μέσω του κρατικού ελέγχου που θα γίνει από την επιτροπή εποπτείας και από το μέλος στο διοικητικό συμβούλιο θα διασφαλιστεί, ώστε η επιπλέον χρηματοδότηση και τα επιτόκια θα είναι τέτοια, ώστε να έχουμε μια πιστωτική επέκταση το 2009 που θα υπερβαίνει το 10% αύξηση. Εκτιμώ ότι αυτό είναι εφικτό. Το σχέδιο προσπαθεί να διευκολύνει τη ρευστότητα στην οικονομία. Η ελληνική κυβέρνηση με την εγγύηση δίνει το δικαίωμα στις τράπεζες να απευθυνθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να χρηματοδοτηθούν με χαμηλότερα επιτόκια. Επιβάλλεται από εδώ και πέρα να μειώσουν τα επιτόκια -που θα χορηγούν- οι ελληνικές τράπεζες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η κυρία Λούκα Κατσέλη ζήτησε πλήρη αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2009.»

    Είδηση: 16090

    [13] ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,βουλευτής της ΝΔ

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Πρώτη σελίδα» με τον Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πράγματι το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών διχάζει τη ΝΔ;»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν νομίζω. Την πολιτική ευθύνη σε τελική ανάλυση την καταλογίζει η ίδια η κοινωνία. Εσείς πιστεύετε ότι με το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από όλες τις πτέρυγες της εξεταστικής επιτροπής, ότι κουκουλώνεται η υπόθεση;»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχουν πράγματι δύο αντιλήψεις στη ΝΔ. Η μία αντίληψη που θεωρεί, να περιμένουμε, να δούμε να τελειώσει η εξεταστική και από εκεί και ύστερα θα δούμε και τις πολιτικές ευθύνες και η άλλη που θεωρεί ότι, πρέπει να ταυτιστούμε με την κοινή γνώμη, «να ταυτιστείτε εσείς με την κοινή γνώμη, να παραδεχθείτε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, διότι μόνο έτσι θα απεμπλακείτε από την υπόθεση του Βατοπεδίου.»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αγωνία για την απεμπλοκή από το Βατοπέδι. Και η κυβέρνηση αυτή, Βατοπέδι «ξεβατοπέδι» προχωρεί στο έργο της.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχει πληγώσει τώρα το Βατοπέδι τη ΝΔ.»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Ασφαλώς και έχει πληγώσει τη ΝΔ. Πρόκειται για μια βεπιτρέψτε μου την έκφραση- διαχρονική αμαρτία. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έδωσε τη Βιστωνίδα στον Εφραίμ, αλλά και εμείς έχουμε τις ευθύνες για τις ανταλλαγές.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μιλάτε ανοικτά για ευθύνες και για πολιτικές ευθύνες, τις οποίες πρέπει να αναγνωρίσει η ΝΔ.»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και αυτές τις πολιτικές ευθύνες πρέπει να τις αναλάβουμε. Πιστεύω ότι έγιναν λάθη από αμέλεια. Δεν πιστεύω στις ποινικές ευθύνες. Δεν πιστεύω σε αυτό που προσπάθησε να στοιχειοθετήσει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει δηλαδή ένα ειδικό δικαστήριο, μόνο και μόνο με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Και νομίζω το έχει αντιληφθεί και το ΠΑΣΟΚ και έχει καταλάβει το λάθος του. Κάποια στιγμή νομίζω ότι και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Στις δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4 μονάδες της ΝΔ, ενδεχομένως ο λόγος σας θα πρέπει να γίνει πιο πειστικός.»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει άνοδο στις δημοσκοπήσεις, αλλά υπάρχει η αποσυσπείρωση της ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα 60% της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο κινείται από το ΠΑΣΟΚ και αριστερότερα. Κατά την δική μου άποψη μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καταστροφική για τον τόπο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ τι θα ήταν;»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και το θεωρώ αδύνατο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θέλω να ρωτήσω, αν θα βοηθήσει αυτό το σχέδιο των 28 δις; Ο κος Προβόπουλος χθες εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ευνοϊκές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Για λευκή επιταγή μας κατηγορούσε ο κος Παπανδρέου. Ο ίδιος ο κος Παπανδρέου, ο οποίος κατακεραύνωνε προ λίγων μηνών τους τραπεζίτες και μετά υποδέχθηκε τον κο Βγενόπουλο και τον υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Μιλάω για την διπροσωπία του ΠΑΣΟΚ.»

    Είδηση: 16089

    [14] ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ,βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Πρώτη σελίδα» με τον Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Χθες ο κος Πάγκαλος αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχει ευθύνη για τους χειρισμούς υπουργείων στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -πριν το 2003- και μάλιστα πρότεινε να αναζητηθεί αυτή η ευθύνη.»

    Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ: « Δεν σχολιάζω ποτέ συναδέλφους μου. Για μένα είναι υποδειγματική -πολιτικά- η συμπεριφορά του τότε υφυπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, του κου Φωτιάδη. Πήγαν οι κοινωνικοί φορείς, του εξέθεσαν την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αμέσως έκανε αναπομπή, δηλαδή πήρε πίσω την απόφασή του, οδήγησε την υπόθεση στα δικαστήρια και κέρδισε την υπόθεση στα δικαστήρια το ελληνικό δημόσιο. Με τις ενέργειες του κου Φωτιάδη ήταν με δικαστική απόφαση -το πιο ισχυρό-, αναγνωρισμένη η κυριότητα του ελληνικού δημοσίου επί της λίμνης Βιστωνίδας. Όλα τα στοιχεία οδηγούν σε κεντρική διαχείριση της υπόθεσης, μια διαχείριση που απαιτούσε κυβερνητική παρέμβαση. Κάθε φορά αναφύονται κυβερνητικές ή παρακυβερνητικές επαφές και διασυνδέσεις. Η αλήθεια στα σωστά μέτρα είναι ότι αυτό το σκάνδαλο απαιτούσε, προκλήθηκε, διενεργήθηκε από κεντρική παρέμβαση, κεντρικό σχεδιασμό και ιθύνοντα νου με εκτελεστική χείρα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εδώ γίνεται λόγος για τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και ήδη στελέχη και βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για αμέλεια. Δεν ξέρω αν το υιοθετείτε.»

    Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ: « Θα τοποθετηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Να πάρουν την πολιτική ευθύνη, η οποία -σας τονίζω- είναι μια σαφώς διακριτή ευθύνη από την ποινική. Εδώ όμως υπάρχει το πρωτοφανές, ότι ενώ αυτή η ιστορία κινείται ξεκάθαρα στο πλαίσιο της πολιτικής ευθύνης, ούτε καν αυτή η πολιτική ευθύνη δεν έχει αναληφθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Μπορεί κάθε λογικός άνθρωπος να πιστέψει ότι ξαφνικά το δημόσιο άρχισε μόνο του να εντέλλονται, να βρουν τα οικόπεδα, τα παραθαλάσσια, τα προνομιακά προκείμενου να δοθούν στο Βατοπέδι. Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε -εξ όσων γνωρίζω- έχει συντονιστεί με τέτοιο τρόπο για να εκποιήσει την δική του περιουσία υπέρ τρίτου. Αυτό λοιπόν συνιστά την έννοια της απιστίας ως προς το δημόσιο. Αυτό είναι το νόημα της ευθύνης υπουργών και ευθύνης πρωθυπουργών.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εκτιμάτε ότι τα πράγματα οδηγούν στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής πλέον;»

    Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ: « Ο μόνος τρόπος να έρθει όλη η αλήθεια στο φως είναι η προανακριτική. Δυστυχώς είναι η τυπική περίπτωση απιστίας προς το δημόσιο. Η απέκδυση του δημοσίου από γιγάντια περιουσιακά του στοιχεία, αυτό είναι η απιστία προς το δημόσιο. Αυτό προϋποθέτει και το στοιχείο του δόλου. Το δόλο λοιπόν είναι θέμα που πρέπει να διερευνήσουμε και πρέπει να ξεκαθαριστεί.»

    Είδηση: 16086


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 November 2008 - 18:40:32 UTC