Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμφισβητεί τη νίκη της Ομπρί η Ρουαγιάλ

    [01] Αμφισβητεί τη νίκη της Ομπρί η Ρουαγιάλ

    Η Μαρτίν Ομπρί κηρύχθηκε νικήτρια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της πρώτης γραμματέως του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά η διαφορά της από την αντίπαλό της Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι μικρή και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αμφισβητείται έντονα. H Μαρτίν Ομπρί, πρώην υπουργός, αρχιτέκτονας του 35ώρου, δήμαρχος της Λίλ και εκφραστής της αριστερής πτέρυγας του κόμματος έλαβε μόλις 42 ψήφους περισσότερες από την αντίπαλό της επί συνόλου 137.000 ψήφων, 50,02% και 49,98% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ηγεσία του κόμματος. Το στρατόπεδο τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ ισχυρίσθηκε ότι υπήρξαν αμφισβητήσεις σχετικά με την κανονικότητα της ψηφοφορίας και ζήτησε την επανάληψη της ψηφοφορίας την Πέμπτη. Η Μαρτίν Ομπρί απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος διεξαγωγής της ψηφοφορίας εκ νέου.

    Διχασμένο το Σοσιαλιστικό κόμμαΗ αμφισβήτηση του αποτελέσματος μιας ψηφοφορίας η οποία επρόκειτο να θέσει τέλος στην πολύμηνη διαμάχη για την ηγεσία και στις έριδες των τελευταίων εβδομάδων, απειλεί αντίθετα να βυθίσει ακόμη περισσότερο στην κρίση το Σοσιαλιστικό Κόμμα το οποίο έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να επουλώσει τις πληγές του για να ξαναδώσει ουσία στην λειτουργία του ως κύριας αντιπολιτευτικής στον Νικολά Σαρκοζί δύναμης.

    H Σεγκολέν Ρουαγιάλ κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της νύκτας "τις απολύτως απαράδεκτες μεθόδους του κομματικού μηχανισμού", ενώ η Μαρτίν Ομπρί ζήτησε την υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης, "διαφορετικά, θα δημιουργηθεί μια ακόμη χειρότερη κατάσταση στο κόμμα μας".

    Ο απερχόμενος πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα συγκαλέσει εντός των προσεχών ημερών τα ηγετικά όργανα του κόμματος για να εξετάσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

    Τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος κλήθηκαν στις κάλπες έπειτα από ένα εφιαλτικό κομματικό συνέδριο το οποίο απέτυχε να χαράξει μια σαφή πολιτική γραμμή και να εξασφαλίσει συναίνεση προς ένα πρόσωπο, υποψήφιο να διαδεχθεί τον Φρανσουά Ολάντ.

    Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία δηλώνει ότι εκφράζει την "ανανέωση" του κόμματος υπολόγιζε ότι θα επωφεληθεί από τη "δυναμική" που θεωρεί ότι της έχει δώσει η υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές του 2007 κατά την οποία ήλθε αντιμέτωπη με τον Νικολά Σαρκοζί.

    Η Μαρτίν Ομπρί βάσισε την προεκλογική της εκστρατεία στο θέμα του προσανατολισμού προς τα αριστερά του κόμματος και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους κεντρώους, κάτι που η Σεγκολέν Ρουαγιάλ αρνείται να αποκλείσει.

    Η πρώτη θέλει να διασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας των θεσμών του κόμματος, ενώ η δεύτερη πρέσβευε μια περισσότερο συμμετοχική λειτουργία του κόμματος δίνοντας μεγαλύτερο ρόλο στην κομματική βάση.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι "ένα κόμμα το οποίο σε επίπεδο μελών θα διχοτομηθεί, γεγονός ανεπανάληπτο στην ιστορία του σοσιαλιστικού κινήματος" και αυτό θα έχει "ένα κόστος", εκτιμά ο Πασκάλ Περινό του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών.

    Αποσταθεροποιημένο από την πολιτική του "ανοίγματος" του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει περιλάβει προσωπικότητες του σοσιαλιστικού χώρου στην κυβέρνησή του, το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα αγωνίζεται από το 2007 να διαμορφώσει μια συνεκτική αντιπολιτευτική φυσιογνωμία.

    Το κόμμα έλαμψε δια της απουσίας του, με την εξαίρεση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, από τη δημόσια συζήτηση για την οικονομική κρίση. Τη στιγμή που ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναλάμβανε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή της, το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρέμεινε βυθισμένο στις εσωτερικές του έριδες. Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό ΠρακτορείοΣχετικά άρθρα:Η μάχη της κάλπης στο Σοσιαλιστικό κόμμα

    Είδηση: 15849


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 November 2008 - 9:53:01 UTC