Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μαύρο" Σάββατο στο Ισλαμαμπάντ
  • [02] Απεργία στα τελωνεία
  • [03] Eβδομάδα εξελίξεων για την "Ολυμπιακή"
  • [04] Fresh Gallops
  • [05] Βατοπέδιο: συνεχίζεται η έρευνα
  • [06] Σύλληψη βιαστή στη Χαλκίδα
  • [07] Διαψεύδει το Ιράν για τα πυρηνικά
  • [08] Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη
  • [09] Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα με τρείς νεκρούς
  • [10] Ο Τζορτζ Μάικλ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών
  • [11] Νέο ερωτικό σκάνδαλο στην κυβέρνηση της Αυστραλίας
  • [12] Άστατος καιρός με βροχές
  • [13] Νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Νεπάλ
  • [14] Τεράστια έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Κίνας

    [01] Κόσμος

    Πακιστάν

    "Μαύρο" Σάββατο στο Ισλαμαμπάντ

    21/9/2008 12:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2008 5:12:19 μμ)

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: NET-NET 105,8-AΠΕ

    Εφιαλτικές εικόνες χάους και πανικού στην πρωτεύουσα του Πακιστάν από την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε το αμερικανικών συμφερόντων ξενοδοχείο Marriot.

    Το μαύρο Σάββατο άφησε δεκάδες νεκρούς τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 270 τραυματίστηκαν -στα συντρίμμια του Μarriot στο τεράστιο ,ακριβό και διάσημο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Ανάμεσά τους πολλοί ξένοι. Εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι είδαν ένα σενάριο φρίκης να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια τους.

    Περίπου 1 τόνος εκρηκτικών μετέτρεψε την πακιστανική πρωτεύουσα σε πύρινη κόλαση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη σε τουλάχιστον δύο σημεία του ξενοδοχείου με τα 290 δωμάτια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Μετά την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας κρατήρας στον δρόμο που γέμισε από συντρίμμια.

    Γυναίκες, παιδιά και αλλοδαποί είναι μεταξύ των νεκρών και ότι πολλά από τα θύματα πήδηξαν από τον 3ο και τον 4ο όροφο του εξαώροφου κτιρίου που τρείς ώρες μετά την έκρηξη συνεχίζει να φλέγεται σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την έκρηξη κατέρρευσε η οροφή του εστιατορίου όπου την ώρα εκείνη 200 με 300 άτομα γευμάτιζαν. Από το κατεστραμμένο ξενοδοχείο εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί μία ημέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Αποκαΐδια, καμένα οχήματα και κρατήρας έξι μέτρων μαρτυρούν τη χθεσινή τραγωδία.

    Πρόκειται για μία από τις χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν το Πακιστάν, έξι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα της Μπεναζίρ Μπούτο και ένα μήνα μετά την παραίτηση του προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ. Την επίθεση καταδίκασαν ο Μπάρακ Ομπάμα και ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας. Οι αρχές εμφανίζονται σχεδόν βέβαιες ότι πίσω από το φονικό χτύπημα βρίσκεται η Αλ Κάιντα. Το Μarriot που φιλοξενεί την ελίτ του Πακιστάν, αλλά και ξένους αξιωματούχους είχε γίνει στόχος ακόμη δύο φορές στο παρελθόν.

    Νεκρός είναι ο πρεσβευτής της Τσεχίας στο Πακιστάν Ιβο Ζντάρεκ, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του πακιστανού πρωθυπουργού.

    Ο Γιουσάφ Ράζα Γκιλανί είπε προς τους δημοσιογράφους ότι μεταξύ των θυμάτων κατά την επίθεση αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο Μarriot, είναι και πρεσβευτής της Τσεχίας. "Αναγνωρίστηκε το πτώμα", ανέφερε. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι το πτώμα του πρεσβευτή εστάλη στην πρεσβεία της Τσεχίας. Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα στην Πράγα και η κρατική τηλεόραση CT 24.

    Στο Βερολίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε σήμερα ότι τουλάχιστον 7 Γερμανοί τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, κατά την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας, αλλά κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες, παιδιά, ένας Αμερικανός και ένας άλλος ξένος, ανέφεραν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές στο Ισλαμαμπάντ.

    Οργισμένος ο πρόεδρος της χώρας, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί καρκίνο για το Πακιστάν και πρέπει να ξεριζωθεί, ενώ κάλεσε σε συστράτευση όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις.

    Βίντεο από την επίθεση

    Βίντεο με την έκρηξη στο ξενοδοχείο Μarriot έδωσαν στη δημοσιότητα οι πακιστανικές αρχές. Στο βίντεο αυτό, που τραβήχτηκε από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, διακρίνεται ένα μεγάλο φορτηγού, σκούρου χρώματος, να κατευθύνεται προς τις μπάρες εισόδου στο πάρκινγκ του κτηρίου. Το όχημα περνά τις μπάρες αλλά προσκρούει σε ένα μεταλλικό στύλο που σηκώνεται κάθε φορά που οι φρουροί ερευνούν κάποιο όχημα. Ο δράστης πυροδοτεί τότε μια βόμβα, κατά τα φαινόμενα μικρής ισχύος, η οποία βάζει φωτιά στην καμπίνα.

    Δήλωση Γ. Παπανδρέου

    Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρει: "Η είδηση της επίθεσης στο ξενοδοχείο Marriot, στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, με αποτέλεσμα την απώλεια και τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού αθώων ανθρώπων, μας συγκλόνισε. Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή τρομοκρατική επίθεση. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή, απευθύνουμε ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στον Πρόεδρο Asif Ali Zardari, την κυβέρνηση και τον λαό του Πακιστάν, στον κρίσιμο αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας".

    [02] Οικονομία

    Τη Δευτέρα

    Απεργία στα τελωνεία

    21/9/2008 6:14:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ταλαιπωρία για χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρήσεις θα φέρουν τη Δευτέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την κήρυξη της απεργίας τονίζεται, ότι από το πρωί της Δευτέρας , θα είναι κλειστά, διυλιστήρια, σύνορα, λιμάνια, αεροδρόμια.

    Αυτό ουσιαστικά σημαίνει σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς σε τρόφιμα και καύσιμα. Το προσωπικό ασφαλείας θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες για την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών προϊόντων ζωτικής και εθνικής σημασίας, δηλαδή για παραδόσεις μόνο: - Στρατιωτικών εφοδίων - Υγειονομικού Υλικού και φαρμάκων (στα Νοσοκομεία) - Καυσίμων (σε Νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) - Ζώντων ζώων

    Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας, ζητά την παρέμβαση του ,για να ανασταλεί η πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων που αναμένεται να δημιουργήσουν πολλαπλά προβλήματα.

    [03] Κοινωνία

    Διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων

    Eβδομάδα εξελίξεων για την "Ολυμπιακή"

    21/9/2008 2:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2008 6:20:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που αρχίζει τη Δευτέρα για την Ολυμπιακή. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων να εγκρίνει την εισήγηση του κ. Χατζηδάκη για την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την επιλογή ως το τέλος Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης έχουν ήδη διαπιστώσει ενδιαφέρον, τόσο στην εγχώρια, όσο και στην ευρωπαϊκή και μεσανατολική αγορά από επιχειρήσεις και χρηματοοικονομικά σχήματα. Επίσης αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά της ολυμπιακής έχει εκδηλώσει και η Air Qatar. Το υπουργείο Μεταφορών, μετά από τις επιστολές που απέστειλε προς τους εργαζόμενους, ενημερώνοντάς τους για το εργασιακό μέλλον τους, έχει καλέσει σε διάλογο τους συνδικαλιστικούς φορείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν θα προσέλθουν μετά τη γενική συνέλευση των διοικητικών συμβουλίων τους. Όπως ήδη έχουν προαναγγείλει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων την Τρίτη, θα γίνει κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της εταιρίας Airlines, στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

    [04] Printed in Sunday's Press

    Fresh Gallops

    21 Σεπ 2008 10:34:00

    Sources: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    New gallops conducted on behalf of Sunday Press indicate the liquidity in the political stage. Political parties are studying their results. In a total of 4 gallops, 3 indicate that PASOK is in the lead.

    Opinion gallop conducted for "To Vima" newspaper indicates that New Democracy gathers 27,1%, of votes PASOK 29,7%, KKE 6,6%, SYRIZA 10,6%, LAOS 4,5% and Ecologists 3.8%.

    Alko gallop conducted for "Proto Thema" shows PASOK leading; 26,1% voted in favor of ND, 28,1% preferred PASOK, 6,7% KKE, 8,5% SYRIZA and 4,8% LAOS.

    In RAS gallop conducted for PARON, New Democracy achieved borderline victory (0,6%). More specifically 30,7% answered that they would vote in favor of ND, 30,1% PASOK, 8,1% KKE, 10,2% SYRIZA and 4,6% LAOS.

    In MRB gallop conducted for "Eleftheros Typos" newspaper, PASOK gathered 27,9% of preferences, ND 26,8%, KKE 7,3%, SYRIZA 11,4%, LAOS 4,8% and Ecologists 2,9%.

    Citizens, however, believe that the ND will win in the next elections. MRB gallop results show that 45.4% believe that the ruling party will be the winner in the next elections against 35% for PASOK while 10.5% said no one. In the meantime, 52,1% of PAS respondents consider ND winner of elections against 39.7% of PASOK. The same gallop indicates that 43.7% of respondents consider the Prime-minister most appropriate for the post against 34% who select George Papandreou and 21% no one. In response to the same question, MRB gallop gives 32.8% to Mr. Karamanlis, 26.9% to Mr. Papandreou while 20.9% says no one.

    Translated by Sofia Gartziou

    [05] Πολιτική

    Από τον εισαγγελέα

    Βατοπέδιο: συνεχίζεται η έρευνα

    21/9/2008 6:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2008 6:32:53 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, συνεχίζεται τις επόμενες μέρες η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων στην οποία εμπλέκεται η μονή Βατοπεδίου. Παράλληλα, αναμένονται οι αποφάσεις της Διπλής Ιεράς Σύναξης του Αγίου Όρους, κατά τη διάρκεια της οποίας -σύμφωνα με πληροφορίες- οι μοναχοί υποστήριξαν πως το Άγιον Όρος εκτέθηκε από την υπόθεση αυτή. Το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά νομικό, καθώς για την κυριότητα των δημοσίων κτημάτων αρμόδιο είναι μόνο το γνωμοδοτικό συμβούλιο, υποστήριξε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης, στον οποίο αναφέρεται ο ηγούμενος Εφραίμ μαζί με τους κύριους Δρυ, Μπασιάκο και Δούκα. Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, διέψευσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που τον φέρει να δηλώνει ότι έχουν ευθύνες οι πολιτικοί για την υπόθεση, και εμμένει στην αρχική του θέση ότι οι αρμόδιοι υπουργοί παραπλανήθηκαν.

    [06] Κοινωνία

    19χρονος ο δράστης

    Σύλληψη βιαστή στη Χαλκίδα

    21/9/2008 5:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου και ομολόγησε στη διάρκεια προανάκρισης στην Ασφάλεια Χαλκίδας, 19χρονος δράστης βιασμών. Ο συλληφθείς σπουδαστής ΙΕΚ, ομολόγησε πέντε βιασμούς και επτά απόπειρες, το τελευταίο δίμηνο στις παρυφές της πόλης προς την Αρτάκη και μετά τις πράξεις του κατέφευγε στο σπίτι του που ήταν σε μικρή απόσταση. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από αποτυχημένη απόπειρα βιασμού και ο 19χρονος αναγνωρίστηκε από τα θύματά του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [07] Κόσμος

    Μόνο για ειρηνική χρήση η πυρηνική ενέργεια

    Διαψεύδει το Ιράν για τα πυρηνικά

    21/9/2008 4:14:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γερμανικό

    Κατηγορηματικά διαψεύδει το Ιράν τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από δυτικά ΜΜΕ, επικαλούμενα έγγραφα και φωτογραφίες που διαθέτει η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ότι η ασιατική χώρα κατασκευάζει πυρηνικές κεφαλές για τους πυραύλους Σαχάμπ-3. Ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλων έχει μέγιστο βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στο Ισραήλ, διότι βρίσκεται εντός του βεληνεκούς τους. Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο διοικητής της αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χουσέιν Σαλαμί, δήλωσε ότι: "Οι πληροφορίες ότι το Ιράν φτιάχνει ή χρησιμοποιεί πυρηνικές κεφαλές είναι εντελώς αβάσιμες. Θεωρούμε τα πυρηνικά όπλα άχρηστα και όχι σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντά μας". Το Ιράν συνεχώς διαψεύδει παρόμοιες αιτιάσεις και αναφέρει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν προορίζεται για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ οι άλλου τύπου εξοπλισμοί που διαθέτει, είναι μόνο για αμυντικούς σκοπούς.

    [08] Πολιτική

    Για Κυπριακό και Σκοπιανό

    Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη

    21/9/2008 3:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2008 6:22:32 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σειρά σημαντικών συναντήσεων αναμένεται να έχει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη, στην οποία βρίσκεται από την Κυριακή, εν όψει πιθανών εξελίξεων στο Σκοπιανό. Η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την Τρίτη ενώ θα έχει συνομιλίες για Κυπριακό και Σκοπιανό με τον Γ.Γ του ΟΗΕ στα τέλη της εβδομάδας. Όπως έγινε γνωστό, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, θα συμμετάσχει μαζί με την Υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στις εργασίες της 63ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

    Δηλώσεις Γκρούεφσκι

    "Δεν υπάρχει αλλαγή της θέσης της χώρας, σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις. Η θέση μας είναι σαφής και καλά γνωστή. Η κυβέρνηση έχει οικοδομημένη θέση σχετικά με τι το θέλει από τις διαπραγματεύσεις αυτές, ανεξαρτήτως τι έχει να προτείνει κάποιος. Έχουμε οικοδομημένη θέση και οι παρατηρήσεις μας κινούνται στην κατεύθυνση προσαρμογής των προτάσεων, στη θέση μας", δήλωσε την Κυριακή στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Συμπλήρωσε επίσης ότι επειδή η θέση της χώρας είναι γνωστή, δεν υπήρχε λόγος για συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι πριν την αναχώρηση του τελευταίου για τη Ν.Υόρκη, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της 63ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Γκρούεφσκι ακόμη, γνωστοποίησε σήμερα ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι από αύριο θα βρίσκεται στη Ν.Υόρκη για να συνοδεύσει τον κ. Τσερβένκοφσκι.

    [09] Κοινωνία

    Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας

    Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα με τρείς νεκρούς

    21/9/2008 2:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τραγωδία τη νύχτα στο Ελληνικό στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας. Τον θάνατο βρήκαν τρεις άνθρωποι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Κοσμά. Οι λόγοι για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστοι και νεφελώδεις. Η μια γυναίκα είναι περίπου 40 ετών, ενώ η άλλη γυναίκα και ο άνδρας είναι περίπου 25 ετών. Τα τρία πτώματα μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας.

    [10] Κόσμος

    Βρετανία

    Ο Τζορτζ Μάικλ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

    21/9/2008 1:44:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο διάσημος αστέρας της ποπ Τζορτζ Μάικλ συνελήφθη από αστυνομικούς για κατοχή ναρκωτικών, όπως αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο 45χρονος Μάικλ συνελήφθη σε μια δημόσια τουαλέτα, στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ένας 45χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου όπου του έγιναν συστάσεις. Οι εκπρόσωποι του Τζορτζ Μάικλ δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή.

    Ο πολυεκατομμυριούχος τραγουδιστής έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα με το νόμο λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. Το 2006 βρέθηκε λιπόθυμος στο τιμόνι του αυτοκινήτου του και αργότερα παραδέχτηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρρεια ναρκωτικών. Του απαγορεύτηκε να οδηγεί για δύο χρόνια και καταδικάστηκε σε 100 ώρες κοινωνικής εργασίας.

    Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC πέρσι ο Μάικλ αναφέρθηκε στο πρόβλημά του τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται πως καπνίζει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας και προσπαθεί να την περιορίσει. "Κατά περίεργο τρόπο, πέρασα τα τελευταία 15-20 χρόνια προσπαθώντας να καταστρέψω την καριέρα μου που όμως δεν φαίνεται να δοκιμάζεται. Υποφέρω σαν τρελός. Πέρασα στερήσεις και δημόσιο εξευτελισμό αλλά η καριέρα μου μοιάζει να αναδύεται κάθε φορά, σαν πλαστικό παπάκι στην μπανιέρα". Ο Μάικλ έχει πουλήσει σχεδόν 100 εκατομμύρια δίσκους και η περιουσία του υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

    [11] Κόσμος

    Εργατικό κόμμα

    Νέο ερωτικό σκάνδαλο στην κυβέρνηση της Αυστραλίας

    21/9/2008 1:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2008 5:15:19 μμ)

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούσαν ως μελλοντικό πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Ο λόγος για τον βουλευτή του Εργατικού κόμματος, Μπιλ Σιόρτεν, το πολιτικό μέλλον του οποίου διαγράφεται αβέβαιο μετά την δημοσιοποίηση της σχέσης του με την κόρη της γενικού κυβερνήτη της Αυστραλίας, Χλόη Μπράϊς.

    Ο κ. Σιόρτεν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, φέρεται να είπε στη γυναίκα του, κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα πρόσφατα ότι "δεν θέλει να είναι άλλο παντρεμένος". Η σύζυγός του Ντέμποραχ Μπιλ, η οποία έχει χαρακτηρισθεί "πριγκίπισσα του Εργατικού κόμματος" έπαθε σοκ. Η κα Μπιλ είναι κόρη του ιδιαίτερα εύπορου πρώην Φιλελεύθερου βουλευτή κ. Τζούλιαν Μπιλ και (αν και από το κόμμα της αντιπολίτευσης) βοήθησε τον κ. Σιόρτεν να κερδίσει την εύνοια του κόσμου του κεφαλαίου.

    Η κόρη της γενικού κυβερνήτου, κα Χλόη Μπράϊς, μητέρα δυο παιδιών, έχει χωρίσει με τον αρχιτέκτονα Ρότζερ Πάρκιν. Ο κ. Σιόρτεν είχε σχέση και συζούσε και με την σημερινή Ομοσπονδιακή υπουργό, Νίκολα Ρόξον. Για την ώρα το γραφείο του Αυστραλού πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ, κρατά αποστάσεις από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και απειλεί την κυβέρνησή του.

    [12] Κοινωνία

    ΕΜΥ

    Άστατος καιρός με βροχές

    21/9/2008 1:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2008 6:30:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Άστατος καιρός προβλέπεται σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα, με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια. Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση και χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού.

    Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Κατά η διάρκεια της νύχτας αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

    καιρός: τοπικές νεφώσεις

    άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

    θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Δυτική Ελλάδα

    καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως στα νοτιοδυτικά.

    άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

    άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

    θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    καιρός: παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στις δυτικές περιοχές.

    άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    καιρός: τοπικές νεφώσεις. πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας.

    άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

    θερμοκρασία: έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 22-09-2008

    γενικά χαρακτηριστικά σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

    καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

    άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ

    θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Δυτική Ελλάδα

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

    άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια

    άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση

    θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη

    άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    καιρός: τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου αργότερα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

    άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες.

    άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ

    θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας.

    άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ

    θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Τοπική πρόγνωση για τις σεισμόπληκτες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας

    Για την Κυριακή 21-09-2008

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές

    άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Για Δευτέρα 22-09-2008

    καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

    άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    [13] Κόσμος

    Εφημερίδα "Rising Nepal"

    Νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Νεπάλ

    21/9/2008 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις που ακολούθησαν στο δυτικό Νεπάλ,μετέδωσαν σήμερα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Rising Nepal ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι στις περιοχές Καϊλαλί,Κανσανπούρ,Ντότι και Γκουλμί.

    Στην περιοχή Ντότι,450 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντνού πέντε άτομα,μεταξύ των οποίων ένα βρέφος επτά μηνών σκοτώθηκαν όταν κατολίσθηση πλάκωσε το σπίτι τους.

    Οι αγνοούμενοι στις τέσσερις αυτές περιοχές ξεπερνούν τους 30 ενώ πάνω από 20.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Από την μετεωρολοτική υπηρεσία ανακοινώθηκε ότι μέσα σε 24 ώρες μόνο ώρες σε ορισμένες περιοχές του δυτικού Νεπάλ το ύψος της βροχής έφθασε στα 345 χιλιοστά,ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρο το βράδυ.

    Από τον Ιούνιο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 70 άνθρωποι στο κράτος αυτό των Ιμαλαϊων.

    [14] Κόσμος

    Πρακτορείο "Νέα Κίνα"

    Τεράστια έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Κίνας

    21/9/2008 12:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό που μετέδωσαν σήμερα κινεζικά επίσημα μέσα ενημέρωσης,37 ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Χενάν,στην κεντρική Κίνα.

    Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι από τους 108 ανθρακωρύχους που ήταν μέσα στο ανθρακωρυχεία,οι 64 μπόρεσαν να βγουν έξω και επτα διασώθηκαν.Η έκρηξη οφείλεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε διαρροή αερίου. Περίπου 3.800 εργαζόμενοι σε ορυχεία βρήκαν τον θάνατο πέρυσι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία,που μπορεί όμως να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικόητα καθώς πολλά από τα δυστυχήματα δεν ανακοινώνονται.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 September 2008 - 16:50:21 UTC