Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πύρινα μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Ρόδο
  • [02] Αιχμές Ζορμπά
  • [03] Μήνυμα προς τα Σκόπια
  • [04] Wildfire Raging
  • [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών
  • [06] Σφοδρός σεισμός στην Ιαπωνία
  • [07] Απερρίφθη η μήνυση Αναστασιάδη
  • [08] Συνάντηση Αλογοσκούφη με το Προεδρείο Τραπεζών
  • [09] Το Φθινόπωρο οι διαδικασίες για την κάρτα Υγείας
  • [10] Συνεργασία Αλογοσκούφη-Λιάπη
  • [11] Viagra και για τις γυναίκες που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά
  • [12] Ανυποχώρητη η Τεχεράνη

    [01] Κοινωνία

    Σε εξέλιξη

    Πύρινα μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Ρόδο

    23/7/2008 16:01:00 (Τελευταία ενημέρωση: 23/7/2008 18:40:01)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στη γέφυρα Βαρυμπόμπης στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, καίγοντας μεικτή δασική και χορτολιβαδικη έκταση. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ, ο αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής Χάρης Δαμάσκος, η φωτιά βρίσκεται μέσα στο Κρυονέρι και καίει σπίτια. Επίσης, έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού. Ξανάκλεισε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της Αττικής Οδού μέχρι τη γέφυρα του Καπανδριτίου, στο ρεύμα προς Λαμία. Ακινητοποιημένες στον Άγιο Στέφανο, την Οινόη και στο σταθμό Λαρίσης παραμένουν 3 επιβατικές αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ για λόγους ασφαλείας λόγω της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. Με λεωφορεία επιστρέφουν στην Αθήνα οι περίπου 50 από τους 200 επιβάτες του Intercity που είχε ακινητοποιηθεί στον Άγιο Στέφανο λόγω της φωτιάς. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν ήδη με δικά τους μέσα. Τα υπόλοιπα τρένα έχουν επιστρέψει είτε στην Οινόη είτε στην Αθήνα. Προληπτικά εκκενώθηκαν εργοστάσια που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 7 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, 25 πυροσβεστικά οχήματα και 75 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 48 ατόμων και 20 οχήματα από δήμους.

    Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στη Ρόδο, ανάμεσα στον Άγιο Ισίδωρο και το χωριό Λάερμα. Κοντά στο χωριό Λάερμα έχει φτάσει η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Τρίτης. Για τις δυο πυρκαγιές στη Ρόδο και τη Λάρισα έχουν συλληφθεί δυο ηλικιωμένοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία γιατί θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τις φωτιές. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να ανακοπεί το μέτωπο προς το χωριό συνεχίζονται, σταδιακά δε απομακρύνονται και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού.

    Άλλες πυρκαγιές

    Την ίδια ώρα, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Μπατσί της Σαλαμίνας, σε πευκοδάσος και σε δασική έκταση, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, απειλώντας σπίτια στον Άγιο Ανδρέα Δήμου Λιβαδους Κεφαλονιάς.

    Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 42 πυροσβέστες και 4 αεροσκάφη.

    Νέα μέτωπα μαίνονται στις Καρυές Αρκαδίας, στην Αγία Τριάδα Χανίων και στο Ξυλόκαστρο.

    Υπό έλεγχο έθεσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες, φωτιά που εκδηλώθηκε, νωρίτερα το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο εργοστασίου στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

    [02] Πολιτική

    Για την κατάργηση της Αρχής για το μαύρο χρήμα

    Αιχμές Ζορμπά

    23/7/2008 14:47:00 (Τελευταία ενημέρωση: 23/7/2008 18:11:20)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την έντονη ενόχλησή του για την κατάργηση της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος εξέφρασε ο επικεφαλής τής, Γιώργος Ζορμπάς. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου κατέθεσε τις απόψεις επί του σχετικού νομοσχεδίου, ο κύριος Ζορμπάς άφησε αιχμές κατά του Υπουργού Οικονομίας. Όπως υποστήριξε, ο Γιώργος Αλογοσκούφης δεν τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του, ενώ χαρακτήρισε ανακριβείς τις διαπιστώσεις του Υπουργού, περί δυσχερειών ανάμεσα στην Εθνική Αρχή και τη δικαιοσύνη. Το νομοσχέδιο δεν αφορά το προσωπικό ζήτημα κανενός αλλά τη δυσλειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού απάντησε ο κ. Αλογοσκούφης.

    "Απέρχομαι με ήσυχη τη συνείδηση μου"

    Επικριτικός εμφανίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ο Γιώργος Ζορμπάς.

    Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του υπουργού Οικονομίας καθώς όπως είπε δεν στήριξε την Αρχή και απέκρουσε την αναφορά ότι υπήρχε αναποτελεσματικότητα.

    Έκανε μάλιστα λόγο σε σειρά υποθέσεων που επιλήφθηκε η Αρχή και πορίσματα που βρίσκονται εν υπνώσει σε συρτάρια.

    Ακόμη έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά στην προεδρία της νέας Επιτροπής που συστήνεται με εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό .

    Επίσης, κατήγγειλε συστηματική διαρροή εγγράφων και άλλων απορρήτων της Επιτροπής και έκανε ειδική αναφορά στο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.

    Ο ίδιος επικαλούμενος το απόρρητο δεν αποκάλυψε ονόματα και συγκεκριμένα στοιχεία, κάνοντας λόγο για αδόκιμους κοντυλοφόρους που από το περασμένο καλοκαίρι έγραφαν νομικά παραμύθια.

    Απέρχομαι με ήσυχη τη συνείδηση μου στην οικία μου εν Καλλιθέα, ανέφερε ο Γιώργος Ζορμπάς με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών.

    Σε έντονο ύφος η απάντηση του κ. Αλογοσκούφη

    Βολές για τη λειτουργία της Αρχής του κ. Ζορμπά εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι υπήρχαν σοβαρές δυσλειτουργίες συνεργασίας της Αρχής με τις δικαστικές και προανακριτικές Αρχές και ανέφερε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια η Αρχή δεν δέσμευε ούτε ένα ευρώ και εξάντλησε όλη της τη δραστηριότητα σε δυο μονό εκθέσεις για τα ομόλογα οι οποίες μαλάστε κρίθηκαν και μη σύννομες.

    Ο Υπουργός τόνισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο αποκαθιστά τη συνεργασία της Αρχής με τις δικαστικές και ανακριτικές αρχές ενώ διέψευσε αυτά που υποστηρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε το έργο της προηγούμενης αρχής.

    Το νομοσχέδιο κατέληξε ο Υπουργός δεν αφορά το προσωπικό ζήτημα κανενός αλλά αφόρα ότι ο συγκεκριμένος θεσμός δεν λειτουργούσε.

    [03] Πολιτική

    Μήνυμα προς τα Σκόπια

    23/7/2008 14:32:00 (Τελευταία ενημέρωση: 23/7/2008 17:05:28)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Μήνυμα στα Σκόπια ότι τα Βαλκάνια δεν έχουν ανάγκη από εθνικιστικές εξάρσεις έστειλε η Υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση της με τον Κροάτη ομόλογό της αλλά και τον πρέσβη του Παναμά. Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε επίσης πως η απόφαση για μια κοινά αποδεκτή ονομασία εξαρτάται 100% από τη στάση των Σκοπίων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κάνει μια διεθνή ενημέρωση για το θέμα της ονομασίας. Όπως δήλωσε ο πρέσβης του Παναμά η χώρα του αλλάζει την πολιτική της έναντι των Σκοπίων και στο εξής θα αποκαλεί τα Σκόπια , Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, καθώς μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε την συνταγματική ονομασία της γείτονας χώρας.

    Αλλαγή θέσης από τον Παναμά

    Σαφές μήνυμα προς την ΠΓΔΜ, έστειλε μετά τη συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό της Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς, η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη.

    "Τα Βαλκάνια δεν χρειάζονται άλλον εθνικισμό, χρειάζονται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό όραμα. Οι υπεύθυνοι ηγέτες οφείλουν με διορατικότητα και σοβαρότητα να υλοποιούν αυτό το όραμα για τους λαούς των Βαλκανίων", επισήμανε και σημείωσε ότι "η Ελλάδα θα συνεχίσει τη διεθνή ενημέρωση για το θέμα και θα συνεχίσει να είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ με εποικοδομητικό πνεύμα. Αν τα Σκόπια αφήσουν στην άκρη την αδιαλλαξία, πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση. Η απόφαση αυτή εξαρτάται 100% από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων".

    Η Υπουργός αφού ανέφερε ως παράδειγμα "διορατικότητας και σοβαρότητας" την Κροατία, η οποία προχωράει γρήγορα και κερδίζει το ευρωπαϊκό στοίχημα, τόνισε ότι "Χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία δεν κερδίζεται η ευρωπαϊκή προοπτική. αλλά η παραμονή στο περιθώριο".

    Νωρίτερα και μετά από συνάντηση που είχε με την κ. Μπακογιάννη ο πρέσβης του Παναμά Αντόνιο Φότι Τάκι Οτσόα, μετέφερε στην Υπουργό τη διαβεβαίωση της κυβέρνησής του ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης και ότι δεσμεύεται να τηρεί τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ για διεθνή και διμερή χρήση.

    Ο κ Οτσόα τόνισε ότι η θέση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της εκτίμησης όλων των πτυχών και τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με το θέμα της ονομασίας.

    Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί αλλαγή θέσης του Παναμά, ο οποίος το 2002 είχε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

    [04] In Baribobi-Rhodes

    Wildfire Raging

    23 Ιουλ 2008 16:01:0 (Last updated: 23 Ιουλ 2008 18:37:0)

    By Anna Kourti

    Sources: ΑNA-ΜPA, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Wildfire, which broke out at noon near Varibobi bridge on the Athens-Lamia National road, is still raging burning forest and grass land. The fire has spread to Kryoneri, near an inhabited area, while residents have been warned to evacuate the area for precautionary reasons. Traffic on national road has been suspended. Vehicles are deviated to Ekali-Eruthrea road. Three passenger trains remain stationed in Agios Stefanos, Oinoi and Larissis station due to suspension of travel for safety reasons. Seven aircrafts, two helociopters 12 fire engines and 36 firefighters are battling to contain the fire. TRENOSE is examining to transport by bus the 200 passengers of Train 53, stationing in Agios Stefanos. Employees have been evacuated from factories near the site of the fire in Varibobi. Battling against the fire are 7 aircrafts and 3 helicopters dropping water, 25 fire engines, 75 firemen and an infantry group of 48 firefighters and 20 water lories provided by local administration authorities.

    On the island of Rhodes flames are raging between the Agios Isidoros and Laerma villages. Two elderly people have been arrested for the fires in Rhodes and Larissa, charged with unintentional arson. Fire fighting efforts continue to avert fire approaching the village while the last residents are gradually leaving.

    Translated by Chrisanthi Sarantis

    [05] Κοινωνία

    Σε παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, Π. Ράλλη, Λ.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών

    23/7/2008 19:01:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στις 29, 30 και 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω εργασιών στο οδόστρωμα, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της στη διασταύρωση Ναυπηγείων Ελευσίνας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Κατά τη διακοπή, η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Κόρινθο θα διεξάγεται ως εξής:

    Από την επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας, αερογέφυρα Μάνδρας, αριστερά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, δεξιά στον παράδρομο των διοδίων Μάνδρας, συνέχεια κανονικά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

    Η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Αθήνα θα διεξάγεται ως εξής:

    Από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, δεξιά στην αερογέφυρα Μάνδρας, επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας συνέχεια κανονικά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Επίσης, λόγω εργασιών στο οδόστρωμα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα της Π. Ράλλη, στο ύψος της πεζογέφυρας ΤΕΙ Πειραιά, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, αύριο Πέμπτη, από τις 22.00 έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής. Ανάλογη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει για τη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Κηφισίας, στο τμήμα της από την οδό Λαρίσης έως τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 24, 25 και 26 Ιουλίου από τις 00.00 έως τις 5.00.

    [06] Κόσμος

    Δεν θα δημιουργηθεί "τσουνάμι"

    Σφοδρός σεισμός στην Ιαπωνία

    23/7/2008 18:23:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα τη νήσο Χονσού στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοινώθηκε από το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στο Κολοράντο.

    Από την ανωτέρω πηγή, το εστιακό βάθος του σφοδρού σεισμού προσδιορίστηκε στα 107 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 64 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Μοριόκα --στο βόρειο τμήμα της Χονσού.

    Στο Τόκιο, οι αρχές ανακοίνωσαν μέσω των ΜΜΕ ότι "δεν προκύπτει κίνδυνος να δημιουργηθεί "τσουνάμι", μετά από την σφοδρή αυτή σεισμική δόνηση".

    Το ιαπωνικό σεισμολογικό Ινστιτούτο έδωσε τα 6,8 Ρίχτερ ως μέγεθος της δόνησης.

    [07] Κοινωνία

    Απερρίφθη η μήνυση Αναστασιάδη

    23/7/2008 16:40:00

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ως νομικά αβάσιμη απορρίφτηκε, από την αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, η μήνυση του Θέμου Αναστασιάδη, κατά του ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, για κατάχρηση εξουσίας και εξύβριση. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν είναι δυνατόν πριν αποφανθεί ο ανακριτής να κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και με το σκεπτικό αυτό απέρριψε τη μήνυση του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.

    [08] Οικονομία

    Συνάντηση Αλογοσκούφη με το Προεδρείο Τραπεζών

    23/7/2008 16:23:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στη διεθνή και την ελληνική οικονομία, καθώς και η προετοιμασία των νομοθετικών πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας για τα δικαιώματα των καταναλωτών και την καλύτερη λειτουργία των αγορών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομίας κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος και εκ μέρους της Ε.Ε.Τ. οι κ. Τάκης Αράπογλου (Πρόεδρος), Δημήτριος Μαντζούνης (Α΄ Αντιπρόεδρος), Νικόλαος Νανόπουλος (Β΄ Αντιπρόεδρος) και Χρήστος Γκόρτσος (Γενικός Γραμματέας).

    [09] Πολιτική

    Το Φθινόπωρο οι διαδικασίες για την κάρτα Υγείας

    23/7/2008 15:50:00

    Από τον Οκτώβριο ξεκινούν οι διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στη χώρα και στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης. Τα συναρμόδια υπουργεία ευελπιστούν ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή καθώς θα αφορά περισσότερα από έξι εκατομμύρια ασφαλισμένους.

    Εξορθολογισμός του συστήματος

    Συνεργασία με τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Θέμα συζήτησης η κάρτα ασφάλισης και υγείας που προωθείται.

    Η Υπουργός Απασχόλησης ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο κάθε πολίτης έχει υποχρεωτικά τον "μοναδικό αριθμό" για την κοινωνική του ασφάλιση και με τη συνεργασία που θα υπάρξει με το Υπουργείο Υγείας αυτός ο αριθμός και η κάρτα των ασφαλισμένων θα μετατραπούν σε μια κάρτα ασφάλισης και υγείας.

    Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο ανέφερε η κ. Πετραλιά που θα οδηγήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής, τον εξορθολογισμό του συστήματος και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.

    Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες θα συνοδεύονται από το ξεκίνημα της ζωής του από μια ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές. Το έργο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα και ήδη έχουμε αναθέσει στους συνεργάτες μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επεξεργαστούν όλες τις λεπτομέρειες, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Η ατομική ηλεκτρονική κάρτα υγείας και ασφάλισης θα έχει τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος θετικές επιπτώσεις στη γενικότερη λειτουργία και του ασφαλιστικού και του υγειονομικού συστήματος, αφού θα τελειώσουν οι αλόγιστες συνταγογραφήσεις και οι άσκοπες ιατρικές πράξεις.

    [10] Οικονομία

    Συνεργασία Αλογοσκούφη-Λιάπη

    23/7/2008 15:34:00

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ο επανασχεδιασμός του μοντέλου χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Πολιτισμού συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη. Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη ο ειδικός λογαριασμός του υπουργείου Πολιτισμού θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις προς τους εποπτευόμενους φορείς και άλλους αναδόχους.

    Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας, ο πολιτισμός αποτελεί πολύ μεγάλη προτεραιότητα για Υπουργείο και τόνισε ότι στο πλαίσιο της ένταξης των πόρων του ειδικού λογαριασμού στον τακτικό προϋπολογισμό, η χρηματόδηση του υπουργείου Πολιτισμού θα είναι ανετότερη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τον κ. Αλογοσκούφη και δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2008 θα καταρτιστεί από κοινού (μεταξύ των υπουργείων Οικονομίας και Πολιτισμού).

    Η συμμετοχή των δαπανών του υπουργείου Πολιτισμού στο σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού είναι 0,65% και ο κ. Λιάπης εξέφρασε την ελπίδα ότι "κάποια στιγμή" θα φθάσει το 1%.

    Επίσης ο κ. Λιάπης είπε ότι ο πολιτισμός αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και ότι ο προϋπολογισμός του 2008 του υπουργείου, θα σχεδιαστεί με δεδομένο της κατάργησης του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Πολιτισμού.

    [11] Υγεία

    Βεβαιώνει νέα έρευνα

    Viagra και για τις γυναίκες που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά

    23/7/2008 12:47:00

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Viagra, το σκεύασμα κατά της ανδρικής ανικανότητας, αποδεικνύεται αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στις γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη, βεβαιώνει μία νέα επιστημονική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στη Journal of the American Medical Association και χρηματοδοτήθηκε από την φαρμακοβιομηχανία Pfizer η οποία παράγει το σκεύασμα, γυναίκες στις οποίες χορηγήθηκε το Viagra ενώ συνέχιζαν τη θεραπεία με αντικαταθλιπτικά, εμφάνισαν λιγότερες σεξουαλικές παρενέργειες από εκείνες στις οποίες χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο. Μία από τις συνηθισμένες παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων, η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας ή η ανοργασμικότητα, ωθεί πολλές γυναίκες να διακόψουν τη θεραπεία.

    [12] Κόσμος

    Ομιλία Αχμαντινετζάντ

    Ανυποχώρητη η Τεχεράνη

    23/7/2008 11:57:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Ιράν δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Σε συνάντησή τους με τον επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας για τα πυρηνικά Σαΐντ Τζαλίλι, στη Γενεύη, το Σάββατο, οι έξι μεγάλες δυνάμεις έδωσαν στην Τεχεράνη διορία δυο εβδομάδων να απαντήσει στο αίτημά τους για διακοπή της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου, προειδοποιώντας την ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

    "Ο ιρανικός λαός δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση απέναντι στις δυνάμεις της καταπίεσης", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

    "Ο ιρανικός λαός έχει επιλέξει το δρόμο του", υπογράμμισε. Απευθυνόμενος στις μεγάλες δυνάμεις οι οποίες προσέφεραν οικονομικά και άλλα οφέλη στην Τεχεράνη με αντάλλαγμα τη διακοπή της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου, ο Αχμαντινετζάντ τόνισε: "Εάν έλθετε προς εμάς βασιζόμενοι στους νόμους, τη δικαιοσύνη και τη λογική, το ιρανικό έθνος θα διαπραγματευθεί σε μεγάλα ζητήματα και θα συνεργασθεί στην επίλυση προβλημάτων της ανθρωπότητας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 July 2008 - 16:50:05 UTC