Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποζημίωση σε ομοφυλόφιλο για δίπλωμα οδήγησης
  • [02] ΠΓΔΜ: Στη Βουλή η νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της
  • [03] Διπλωματικές σχέσεις Συρίας -Λιβάνου

    [01] Παράξενα

    Στην Ιταλία

    Αποζημίωση σε ομοφυλόφιλο για δίπλωμα οδήγησης

    12/7/2008 20:49:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε πως η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 100.000 ευρώ σε νεαρό άντρα, ο οποίος εξαναγκάστηκε να ξαναδώσει εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης όταν αυτό του κατασχέθηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

    Όταν ο 26χρονος Ντανίλο Τζιουφρίντα δήλωσε στους στρατιωτικούς γιατρούς ότι είναι ομοφυλόφιλος, στη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας για την κατάταξή του στον ιταλικό στρατό, εκείνοι ενημέρωσαν το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τον Τζιουφρίντα ότι πρέπει να ξαναδώσει για το δίπλωμα οδήγησης ή να παραδώσει την άδεια του εξαιτίας "διαταραχών της σεξουαλικής του ταυτότητας".

    Ο 26χρονος συμφώνησε να ξαναδώσει εξετάσεις, αλλά όταν πέρασε του έδωσαν ένα δίπλωμα που ίσχυε για μόνο ένα χρόνο και όχι για δέκα, όπως γίνεται συνήθως με την αιτιολογία ότι είναι ομοφυλόφιλος.

    Το δικαστήριο της Κατάνια αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες των υπουργείων Άμυνας και Μεταφορών δείχνουν "σαφείς σεξουαλικές διακρίσεις" εναντίον του Τζιουφρίντα και είναι αντίθετες με τα συνταγματικά του δικαιώματα. Είναι η πρώτη φορά που το ιταλικό κράτος τιμωρείται για σεξουαλικές διακρίσεις σε βάρος πολίτη και του επιβάλλεται τόσο μεγάλο πρόστιμο.

    [02] Κόσμος

    Στις 26 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης

    ΠΓΔΜ: Στη Βουλή η νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της

    12/7/2008 19:51:00

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε σήμερα στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμα αυτής. Ο πρόεδρος της Βουλής, συγκάλεσε για τις 26 Ιουλίου την ολομέλεια του σώματος για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

    Η νέα κυβέρνηση, η οποία προκύπτει από τις περιπετειώδεις εκλογές της 1ης Ιουνίου, αποτελείται συνολικά από 18 υπουργεία. Τα περισσότερα από αυτά κατέχει το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, ενώ 5 υπουργεία ( Οικονομίας, Υγείας, Εργασίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος ) θα ελέγχει το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, το DUI του Αλί Αχμέτι.

    Ο κ. Γκρούεφσκι πρότεινε, υπουργός Εξωτερικών να παραμείνει ο Αντόνιο Μιλόσοσκι.

    Νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο Ζόραν Κονιάνοφσκι, στη θέση του Λάζαρ Ελένοφσκι.

    Η νέα κυβέρνηση θα έχει τρεις αντιπροέδρους. Ο μέχρι σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο 31χρονος Ίβιτσα Μπότεφσκι, αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

    [03] Κόσμος

    Συνάντηση Σαρκοζί- Αλ-Ασαντ

    Διπλωματικές σχέσεις Συρίας -Λιβάνου

    12/7/2008 19:15:00 (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2008 20:47:31)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η Συρία και ο Λίβανος αποφάσισαν να ανοίξουν πρεσβείες η μια χώρα στην πρωτεύουσα της άλλης, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους προέδρους των δύο χωρών, Μπασάρ αλ-Ασαντ και Μισέλ Σουλεϊμάν σήμερα στο Παρίσι. Ο Σαρκοζί δήλωσε πως οι δύο πρόεδροι τον εξουσιοδότησαν να κάνει αυτήν την ανακοίνωση και επισήμανε πως "πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα προς τα μπροστά". Νωρίτερα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του στα Ηλύσια Πεδία ζήτησε από τη Γαλλία να βοηθήσει, από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ και να συμβάλει στις μελλοντικές ρυθμίσεις για τα θέματα ασφαλείας στη περιοχή. Όπως ανέφερε ο Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν περιμένει να αρχίσουν οι απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ τους επόμενους έξι μήνες και πρόσθεσε πως η τωρινή αμερικανική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

    Στο κοινό γαλλο-συριακό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση του Ασαντ με τον πρόεδρο Σαρκοζί αναφέρεται επίσης ότι ο Γάλλος ηγέτης δέχτηκε με ικανοποίηση την δήλωση του Σύρου προέδρου ότι είναι απολύτως αποφασισμένος να αποκτήσει διπλωματικές σχέσεις με τον Λίβανο. Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται ακόμα πως ο Σαρκοζί θα επισκεφτεί την Συρία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών που είναι τεταμένες μετά τη δολοφονία του Λιβανέζου πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 July 2008 - 20:49:44 UTC