Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχωρεί το πετρέλαιο
  • [02] EU Concerned over the Economy
  • [03] Μαντόνα: Δεν ζήτησα διαζύγιο
  • [04] Παντρεύτηκε και την πρώην και την νυν
  • [05] Διχάζει η αντιπυραυλική ασπίδα
  • [06] Ζιμπάμπουε: Έκκληση ΟΗΕ για ενότητα
  • [07] ΣΥΝ: Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας
  • [08] Κατάθεση Θ. Αναστασιάδη
  • [09] Ομιλία Ν. Μπακογιάννη στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
  • [10] Mάχη με τον καύσωνα

    [01] Οικονομία

    Στις διεθνείς αγορές

    Υποχωρεί το πετρέλαιο

    8/7/2008 20:59:00 (Τελευταία ενημέρωση: 8/7/2008 21:06:10)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Ρόιτερ, Γερμανικό

    Ανάσες πήραν οι διεθνείς αγορές πετρελαίου, με την υποχώρηση της τιμής του στα 136,16 δολάρια το βαρέλι για το προθεσμιακό αμερικάνικο ελαφρό αργό, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα στο Λονδίνο, το μπρεντ, είχε διαμορφωθεί στα 136,50 δολάρια το βαρέλι. Εκτιμάται ότι στην πτώση των τιμών, έπαιξε ρόλο η διάψευση των ανησυχιών για τον κυκλώνα "Μπέρθα" στις ΗΠΑ, που τελικά δεν έπληξε τις εγκαταστάσεις της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, στον κόλπο του Μεξικού. Σε εβδομαδιαία βάση θα δημοσιοποιούνται από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα στοιχεία για τα πετρελαϊκά τους αποθέματα. Με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι ενισχύεται η σταθερότητα των τιμών. Η απόφαση αυτή ελήφθη την Τρίτη από τους υπουργούς Οικονομίας των 27 ευρωπαϊκών κρατών στις Βρυξέλλες και το επόμενο στάδιο για την εφαρμογή της είναι η νομική πρόταση επί του θέματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ακολούθως η έγκρισή της, επισήμως και από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το χρονοδιάγραμμα αυτό έχει σαν όριο τον Οκτώβριο.

    [02] EU Concerned over the Economy

    08 Ιουλ 2008 15:55:0 (Last updated: 08 Ιουλ 2008 22:08:3)

    Sources: ΝΕT-ΝΕT 105.8_ΑNA/ΜPA

    After the end of the ECOFIN meeting, the "27" block expressed its concern over the rise of inflation and the slow pace economic development in the eurozone. European Commissioner Joaqu&#237;n Almunia did not rule out a drop of the development rate in the eurozone. Economy and Finance Minister George Alogoskoufis pointed out Europe will affected more than originally believed.

    Effects Expected to be Bigger

    Discussions in Eurogroup yesterday and Ecofin today came up to the estimation that the effects from the crisis reported in international share markets and rises on food prices are expected to be bigger for the European economy.

    Greek finance minister Mr. Giorgos Alogoskoufis stated: "we are in a very difficult international circumstance. There are no magic solutions for this crisis which must be handled with consistency and flexibility."

    Mr. Alogoskoufis also said that according to estimations, these effects are expected to be bigger. As per the crisis in stock markets, he added that it is the main cause for the running down of stocks, the rises in European bank rates and the revaluation of euro. On reference to the rise of inflation, he stated that it is caused by the rises in oil, food and in first materials and stressed that "this is a common phenomenon in the European Union."

    He stressed that emphasis must be put on the effective function of stock markets, on the reinforcement of transparency, on the usage of oil, on the boost of buying goods as well as on the effective operation of employment markets.

    Finally, finance minister put stressed the fact that the constant implementation of reforms, stability and development programmes targeting at measures especially for sensitive social groups, mostly hit by high prices, play an important role for the handling of the financial crisis.

    [03] Ζωής ...σΤάσεις

    Νέα Υόρκη

    Μαντόνα: Δεν ζήτησα διαζύγιο

    8/7/2008 22:21:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Εδώ και μήνες κυκλοφορεί η φήμη ότι η διάσημη ντίβα της Pop Μαντόνα έχει ζητήσει διαζύγιο από τον πολύ νεότερο σύζυγό της και ότι έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο. Η διάσημη τραγουδίστρια σε συνέντευξή της στο περιοδικό People διαψεύδει τις φήμες ότι διατηρεί δεσμό και ότι για τον λόγο αυτόν έχει ζητήσει διαζύγιο από τον σκηνοθέτη σύζυγό της, Γκάι Ρίτσι και δηλώνει ότι ο γάμος της δεν περνάει καν κρίση.

    [04] Παράξενα

    Πνομ Πενχ

    Παντρεύτηκε και την πρώην και την νυν

    8/7/2008 22:06:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένας άνδρας στην Καμπότζη δεν μπορούσε να αποφασίσει ανάμεσα στην πρώην και στη νυν αγαπημένη του κι έτσι τις παντρεύτηκε και τις δυο ταυτόχρονα, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα "Koh Santepheap" κυκλοφόρησε με φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της από την πρωτότυπη τελετή με τον γαμπρό και τις ...δύο νύφες. Μάλιστα, ο 28χρονος γαμπρός δήλωσε ότι "η κακή του μοίρα" ήταν να παντρευτεί και την 20χρονη νυν σύντροφό του, αλλά και την 21 ετών πρώην. Παρότι στην Καμπότζη υπάρχει νόμος κατά της διγαμίας, η αστυνομία απαιτεί επίσημη καταγγελία προκειμένου να κινήσει τη διαδικασία ακύρωσης του γάμου. Και όπως δήλωσαν αμφότερες οι νύφες, "δεν έχουν κανέναν λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο".

    [05] Κόσμος

    Ένταση Ρωσίας - ΗΠΑ

    Διχάζει η αντιπυραυλική ασπίδα

    8/7/2008 22:03:00

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ

    Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ-Τσεχίας και την προοπτική αμερικανικών εξοπλισμών πολύ κοντά στα σύνορά της. Τόσο η κοινή γνώμη της Τσεχίας που είχε εκφράσει την αντίθεσή της, όσο και η ρωσική διπλωματία, που προειδοποιούσε κατ΄ επανάληψιν είναι αρνητικές στην εξέλιξη αυτή. Οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ ότι το αντιπυραυλικό σύστημα στοχεύει στην προστασία τους από χώρες όπως το Ιράν, δεν πείθουν τη Ρωσία, που θεωρεί ΗΠΑ-Τσεχίας και την προοπτική αμερικανικών εξοπλισμών πολύ κοντά στα σύνορά της. Όπως αναφέρεται σε ρωσικό ανακοινωθέν: "Εάν κοντά στα σύνορά μας ξεκινήσει η αληθινή εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στρατηγικής εμβέλειας, τότε θα υποχρεωθούμε να αντιδράσουμε όχι με τρόπο διπλωματικό, αλλά με στρατιωτικές τεχνικές". Στη συμφωνία, προβλέπεται εγκατάσταση υπερσύγχρονου αμερικανικού ραντάρ στο τσεχικό έδαφος και μελλοντική αντιαεροπορική συνεργασία.

    [06] Κόσμος

    Χαράρε, Ζιμπάμπουε

    Ζιμπάμπουε: Έκκληση ΟΗΕ για ενότητα

    8/7/2008 21:35:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Έκκληση για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ζιμπάμπουε, απηύθυνε σήμερα η αναπληρωτής γενική γραμματέας του ΟΗΕ, Ασα Ρόουζ Μιζίρο, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης που έχει ως στόχο να επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς της Χαράρε. "Το ζήτημα της Ζιμπάμπουε θέτει μια πρόκληση στον κόσμο, διότι οι ελαττωματικές της εκλογές παρήγαγαν νόμιμα αποτελέσματα", δήλωσε η κα. Μιζίρο ενώπιον του Συμβουλίου. Πάντως, πρόσθεσε, "η δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ...είναι μια ιδέα που υποστηρίζεται ευρέως στην περιοχή".

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μούν "υποστηρίζει σθεναρά αυτή τη σύσταση και απευθύνει έκκληση για την ταχεία δημιουργία στην περιοχή...ενός μηχανισμού υποστήριξης των προσπαθειών μεσολάβησης", δήλωσε η κ. Μιζίρο.

    Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου "Κινήματος Δημοκρατικής αλλαγής (MDC)", Μόργκαν Τσβανγκιράϊ, στη Ζιμπάμπουε, διέψευσε σήμερα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συμφωνήσει να κάνει διάλογο με το κυβερνών κόμμα Zanu-PF ώστε να ξεπεραστεί η μετεκλογική πολιτική κρίση στην αφρικανική χώρα.

    Σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος του Τσβανγκιράϊ αναφέρεται: "Το Κίνημα Δημοκρατικής αλλαγής χωρίς καμία αμφιβολία διαψεύδει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας "Κήρυκας", χαρακτηρίζοντάς το ψευδές και αποκύημα της φαντασίας των δικτατόρων".

    Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάτρικ Σιναμάσα μιλώντας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Κήρυκας" επισήμανε ότι οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του νοτιοαφρικανού προέδρου, Τάμπο Μπέκι. Στη Ζιμπάμπουε ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε 84 ετών συμπληρώνει φέτος 28 συναπτά έτη στην εξουσία. Σύμφωνα με το BBC, ο ετήσιος πληθωρισμός κυμαίνεται στο 4.000.000 %.

    [07] Πολιτική

    ΣΥΝ: Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας

    8/7/2008 21:02:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Να εντείνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ενωτικού μετώπου κατά της ακρίβειας και της νέας λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση", αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού, ενώ "ανατέθηκε στα αρμόδια μέλη της Π.Γ. η εντατικοποίηση της δουλειάς στο ζήτημα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στα ζητήματα της έλλειψης του νερού σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και το τεράστιο πρόβλημα των πυρκαγιών που δεν φαίνεται να περιορίζεται φέτος παρά την καταστροφική περσινή εμπειρία με ευθύνη της κυβέρνησης". Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΓ η επιτροπή Πολιτικής Τεκμηρίωσης κατέθεσε τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου εργασιών της αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, τις ενδεχόμενες συνέπειες από την υπόθεση της Siemens, τις εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα και τα ενδεχόμενα εκλογικά σενάρια. Όσον αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας ΚΠΕ αποφασίστηκε να απασχολήσει η διαδικασία για το πρόγραμμα και τις αλλαγές στα ΜΜΕ του κόμματος, την επόμενη συνεδρίαση με βάση τις σχετικές εισηγήσεις.

    [08] Κοινωνία

    Για την υπόθεση Ζαχόπουλου

    Κατάθεση Θ. Αναστασιάδη

    8/7/2008 20:42:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Στο γραφείο της αντεισαγγελέος του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προσήλθε σήμερα το μεσημέρι ο Θέμος Αναστασιάδης, για να καταθέσει σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος του ανακριτή Δ. Οικονόμου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλου. Για κατάχρηση εξουσίας από πλευράς του ανακριτή και για εξύβριση, κάνει λόγο ο Θέμος Αναστασιάδης, στην μηνυτήρια αναφορά του σε βάρος του κ. Οικονόμου . Κατά την πλέον των 2,5 ωρών κατάθεσή του, ο Θ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι χωρίς στοιχεία και αξιόπιστες μαρτυρίες.

    Κατά την έξοδό του από το γραφείο της αντεισαγγελέος, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: "Κατέθεσα στην κυρία Κουτζαμάνη για το κατασκευασμένο και ανύπαρκτο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου ο κ. Οικονόμου. Μιλάμε για κλασική περίπτωση κατάχρησης εξουσίας που θίγει και αγγίζει κάθε Έλληνα που την έχει ζήσει στο πετσί του καθημερινά. Ο κ. Οικονόμου είδε μόνο αυτά που ήθελε να δει".

    Προηγουμένως στην κ. Κουτζαμάνη είχε καταθέσει για τον ίδιο λόγο ο ανακριτής Δ. Οικονόμου. Νωρίς το μεσημέρι συνεδρίασε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο Θ. Αναστασιάδης σε βάρος του δεύτερου ειδικού ανακριτή Δ. Οικονόμου. Δυο μέρες μετά την κατάθεση της αίτησης, την είχε ανακαλέσει ο ίδιος ο Θέμος Αναστασιάδης. Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

    [09] Πολιτική

    20 χρόνια διαρκούς προσφοράς του ΕΚΕΜ

    Ομιλία Ν. Μπακογιάννη στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών

    8/7/2008 20:00:00

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ομιλία στην επετειακή εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών που κλείνει φέτος είκοσι χρόνια διαρκούς προσφοράς, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης στο Ζάππειο Μέγαρο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων ότι: "Η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια μεγάλη κρίση. Η ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις εθνικές οικονομίες και δυσχεραίνει την επίτευξη της αναπτυξιακής τους προοπτικής. Μετά από αρκετά χρόνια, το φάντασμα του πληθωρισμού πλανάται και πάλι από πάνω μας. Η επισιτιστική κρίση με τη μορφή που παίρνει αποτελεί ένα καινούριο διεθνές πρόβλημα, το οποίο πλήττει σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού. Ιδιαίτερα, η αύξηση στις τιμές των αγαθών πρώτης ανάγκης, οξύνει τόσο τις ανισότητες μεταξύ των κοινωνικών ομάδων εντός των συνόρων, όσο και το χάσμα μεταξύ των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. Η καθημερινότητα για τους λαούς του κόσμου έχει γίνει οικονομικά δυσβάσταχτη, ενώ δυστυχώς, η συγκυρία αυτή της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης επηρεάζει και τις συντονισμένες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τους παράγοντες που οδηγούν στην έξαρση των συγκρούσεων". Για το θέμα της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: "Η αδυναμία άμεσης επίλυσης των προβλημάτων αυτών έχει παρασύρει τους θεσμούς σε μια κρίση αξιοπιστίας. Ζούμε μια εποχή αμφισβήτησης και απόρριψης που έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται το κύρος και να υπονομεύεται η αποτελεσματικότητα διεθνών οργανισμών, θεσμών και πολιτικών προτάσεων. Είμαι σίγουρη ότι ευχή όλων θα ήταν στη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας του ΕΚΕΜ να μιλούσαμε για μια ηχηρή ευρωπαϊκή απάντηση στην επιχειρούμενη αμφισβήτηση των θεσμών. Φαίνεται, όμως, ότι η τάση διάβρωσής τους έχει επηρεάσει και το ευρωπαϊκό πολιτικό οικοδόμημα και πλήττει την πορεία του ενοποιητικού του εγχειρήματος. Μετά την αρνητική απάντηση των Ιρλανδών στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε μια στάση στα σημαντικά επιτεύγματα της πορείας αυτής και να αναλογιστούμε στα οφέλη που έχουμε αποκομίσει. Είμαι βέβαιη ότι οι Ιρλανδοί εταίροι μας θα παρουσιάσουν σύντομα συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες, όπως εύχομαι και ελπίζω, θα μας οδηγήσουν στη λύση του αδιεξόδου, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου του 2009. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αταλάντευτα την υποστήριξη της ενοποιητικής διαδικασίας, αυτού του φιλόδοξου αλλά και ρεαλιστικού σχεδίου ειρήνης, ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Οικονομία και Μεταρρυθμιστική Συνθήκη

    Συνεχίζοντας η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: "Η οικονομία μας έκανε άλματα μπροστά και εγκατέλειψε την καχεκτικότητα και τη συρρίκνωση. Αναβαθμίστηκε μέσα από μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και εδραιώθηκε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο με υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον. Η ένταξή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς επηρέασε και την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής. Συμμετέχουμε ισότιμα στις συζητήσεις όλων των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταθέτουμε τις απόψεις μας για θέματα περιφερειακού και ευρύτερου διεθνούς ενδιαφέροντος".

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Μπακογιάννη είπε: "Το γεγονός ότι η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη προκαλεί πολιτικές αναταράξεις και δημόσιο διάλογο είναι, κατά τη γνώμη μου, ένδειξη ότι η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει μπει σε τροχιά ωρίμανσης. Σε τροχιά ενηλικίωσης. Για τις προβλέψεις του κειμένου της Συνθήκης έχουμε μιλήσει πολλές φορές και η επανάληψη τους αυτή τη στιγμή παρέλκει. Αυτό, όμως, που έχουμε χρέος να επαναλάβουμε είναι ότι η Συνθήκη αποτελεί ένα γόνιμο συμβιβασμό. Και αξίζει πραγματικά να θυμόμαστε ότι οι συμβιβασμοί ήταν πάντα το όχημα, μέσω του οποίου προχωρά εδώ και τόσα χρόνια το οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως συμβιβασμός, λοιπόν, ως συνισταμένη των διαφορετικών τάσεων που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, η Συνθήκη αντικατοπτρίζει τη βούληση των ευρωπαίων ηγετών για μια Ένωση ολοένα και πιο συμπαγή. Μια Ένωση ικανή να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις νέες προκλήσεις και στον ενισχυμένο ρόλο της σε ένα σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον".

    [10] Κοινωνία

    Αυξημένη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

    Mάχη με τον καύσωνα

    8/7/2008 19:48:00

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκε ο καύσωνας την Τρίτη, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν Δήμοι, Νομαρχίες και το υπουργείο Υγείας το οποίο έχει ενεργοποιήσει το επιχειρησιακό σχέδιο Περσέας σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις μονάδες πρόνοιας της χώρας. Η ΔΕΗ βρίσκεται σε συναγερμό και δεν αποκλείει τις εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης έχει απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και εξοικονόμηση ενέργειας προς όλους τους πολίτες. Ωστόσο και την Τετάρτη θα πρέπει οι πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Η θερμοκρασία στην Αθήνα ήταν 36 βαθμοί Κελσίου και την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στους 33 βαθμούς, στους 31 ήταν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί και την Τετάρτη, ενώ στη Λάρισα την Τρίτη ο υδράργυρος άγγιξε τους 38 βαθμούς και την Τετάρτη θα φτάσει τους 37. Ενίσχυση των βόρειων ανέμων, με πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά, προβλέπονται από την ΕΜΥ για την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37 και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 July 2008 - 20:49:56 UTC