Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδότηση ενοικίου
  • [02] Ακρίβεια και κλίμα στο επίκεντρο
  • [03] "Η σύνοδος των φτωχών"
  • [04] Σύλληψη του "διπλού δολοφόνου"
  • [05] Καρπούζι αντί Viagra;
  • [06] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές
  • [07] Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν
  • [08] Στηθοσκόπια "μαϊμού"
  • [09] Φονική έκρηξη στην Αμπχαζία
  • [10] Πολύνεκρη έκρηξη στο Αφγανιστάν

    [01] Κοινωνία

    Άρχισε η υποβολή αιτήσεων

    Επιδότηση ενοικίου

    7/7/2008 9:39:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Αυξήθηκε το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2008, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.

    Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

    Επιπροσθέτως και με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, για πρώτη φορά εφέτος επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα η συνεργασία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών [Κ.Ε.Π.].

    Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα Κ.Ε.Π., της περιοχής κατοικίας των αιτούντων.

    Πληροφορίες για τους γενικούς όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής παρέχονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 1564 και 210-5210000, καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας [Ο.Ε.Κ.] www.oek.gr.

    Παράλληλα, θα αποσταλούν από τον Ο.Ε.Κ. ενημερωτικές επιστολές, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος, στους 100.000 παλαιούς δικαιούχους.

    Δήλωση Πετραλιά

    Αναφερόμενη στο πρόγραμμα η Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ποιοτική καθημερινότητα που θέλουμε να κατακτήσουμε για όλους τους πολίτες δεν σημαίνει μόνο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Σημαίνει ότι παράλληλα εξασφαλίζουμε κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορούμε, για όλο και περισσότερους ανθρώπους. Αυτή τη λογική υπηρετούν και τα προγράμματα του Ο.Ε.Κ., μέσα από τα οποία εκτείνουμε διαρκώς την προσπάθεια για να έχει κάθε οικογένεια την αξιοπρεπή κατοικία που δικαιούται. Σε αυτό το πλαίσιο και μέχρι να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου προσφέρει μία πολύτιμη συνδρομή που επεκτάθηκε και ενισχύθηκε αποφασιστικά. Κινούμαστε με σχέδιο και προγραμματισμό, ώστε να κάνουμε όλο και πιο προσιτές τις μορφές συνδρομής».

    [02] Κόσμος

    Ακρίβεια και κλίμα στο επίκεντρο

    7/7/2008 8:30:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2008 11:32:33)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στο Ταγιάκο της γραφικής νήσου Χοκάιντο της Ιαπωνίας βρίσκονται ήδη οι ηγέτες των πλουσιότερων χωρών για τη σύνοδο της G8 που στιγματίζεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τον αγώνα κατά των κλιματολογικών αλλαγών λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    Ήδη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι οποίοι έφτασαν χθες πρώτοι-πρώτοι, συνεδριάζουν με τους υπόλοιπους έξι ηγέτες (Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Καναδά, Ιαπωνίας και Ιταλίας). Από την πλευρά του, διεύρυνση της G8 με ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες, προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Την ίδια ώρα, σε διάφορες πόλεις στην Ιαπωνία αναμένονται πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολέμιων της παγκοσμιοποίησης.

    Διεύρυνση ζητά ο Σαρκοζί

    "Όσον αφορά τις αυξήσεις των ειδών τροφίμων και του πετρελαίου, γεγονός που έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να γίνουν επείγουσες προσπάθειες" υπογράμμισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουκούντα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τζορτζ Μπους.

    Σχετικά με την κρίση στην παγκόσμια οικονομία, ο πρόεδρος Μπους αναφέρθηκε στην πολιτική του "ισχυρού δολαρίου", παρά το γεγονός ότι η τιμή που συνεχίζει να σημειώνει πτωτικές τάσεις σε σχέση με άλλα νομίσματα, ενώ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι "τόσο εύρωστη" όσο ευχόταν.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, φθάνοντας στο Ταγιάκο, ευχήθηκε η G-8 να ενθαρρύνει τη διαφάνεια στην αγορά πετρελαίου.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Γιομιούρι Σιμπούν", ο Σαρκοζί, η χώρα του οποίου προεδρεύει από τις αρχές Ιουλίου της ΕΕ, αναφέρει: "Εύχομαι η G8 να επιτύχει τη διαφάνεια στην αγορά και να καταφέρει να υπάρξει από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τις προσφορές τους και τα αποθέματά τους, και από τις καταναλώτριες χώρες δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με το πετρελαϊκό στοκ τους".

    Στην ίδια συνέντευξη, ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στη μάχη κατά της επισιτιστικής κρίσης τονίζει ότι η G8 πρέπει να καλέσει τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο, να άρουν, εάν δεν το έχουν κάνει, τις απαγορεύσεις στις εξαγωγές ειδών τροφίμων.

    Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Γάλλου προέδρου για διεύρυνση της G8 με τις ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να προωθηθεί ο διάλογος κι η αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων. Συγκεκριμένα, ο Νικολά Σαρκοζί προτείνει στο εξής στις ετήσιες συνόδους να συμπεριλαμβάνονται οι Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Μεξικό και Νότια Αφρική. Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς τη συμμετοχή των αναδυομένων χωρών, οι οποίες κερδίζουν έδαφος στην παγκόσμια οικονομία, η Ομάδα των Οκτώ θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στη διαχείριση των κρίσεων.

    "Η G8 πρέπει να διευρυνθεί ώστε να αποδείξει τη δικαιοσύνη στη λήψη των αποφάσεων", προσθέτει.

    Αντιπυραυλική ασπίδα και Ζιμπάμπουε

    Η εγκατάσταση αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Λιθουανία θα είναι απαράδεκτη, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος τον Αμερικανό ομόλογό του, όπως δήλωσε ο Σεργκέι Πριχόντκο διπλωματικός σύμβουλος του Μεντβέντεφ, στο περιθώριο της συνόδου της G8 στην Ιαπωνία.

    Ειδικός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετέβη στη Λιθουανία τον Ιούνιο για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Βίλνιους απέναντι στην πρόταση των ΗΠΑ να εγκαταστήσει συστήματα αναχαίτισης πυραύλων στη χώρα.

    Η Ρωσία είναι αντίθετη με την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, θεωρώντας την ως μια άμεση απειλή εναντίον της ασφάλειάς της.

    Όσον αφορά την κατάσταση στη Ζιμπάμπουε, "άκρως απογοητευμένος για τις εκλογές νοθείας" δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. "Ανησυχώ πολύ για το λαό της Ζιμπάμπουε. Είμαι πολύ απογοητευμένος για τη νοθεία στις εκλογές" δήλωσε ο Μπους ύστερα από συνάντησή του με Αφρικανούς ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου.

    Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, 84 ετών, ορκίστηκε στις 29 Ιουνίου πρόεδρος της Ζιμπάμπουε για έκτη συνεχή θητεία μετά τη διεξαγωγή εκλογών στις οποίες ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Ο αντίπαλός του Μόργκαν Τσβανγικάρι, ο οποίος είχε προηγηθεί στον πρώτο γύρο των εκλογών, αποσύρθηκε από την εκλογική αναμέτρηση εξαιτίας βιαιοτήτων σε βάρος των οπαδών του.

    Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν κάλεσε τους ηγέτες της G8 να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη Ζιμπάμπουε. "Πιστεύω ότι η G8 πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της δημοκρατίας στη Ζιμπάμπουε" τόνισε ο Μπράουν κατά τη συνάντησή του στο Τογιάκο της Ιαπωνίας με τον πρωθυπουργό της χώρας Γασιούο Φουκούντα.

    Σύμφωνα με τον επί του Τύπου γραμματέα του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Φουκούντα απάντησε λέγοντας ότι ανησυχεί για την κατάσταση στη Ζιμπάμπουε και συμφώνησε ότι οι ηγέτες της G8 πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη χώρα αυτή.

    [03] Κόσμος

    Σε αντίστιξη με την G-8

    "Η σύνοδος των φτωχών"

    7/7/2008 9:09:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2008 9:54:15)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

    Δεκάδες χιλιάδες πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου πήραν μέρος στην έναρξη της "συνόδου για τους φτωχούς" που λαμβάνει χώρα στο Κατιμπουγκού κοντά στην Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μαλί, και η οποία οργανώνεται -παράλληλα με την σύνοδο της G-8 στην Ιαπωνία- από πολίτες που μετέχουν σε οργάνωση που τάσσεται εναντίον της παγκοσμιοποίησης.

    Οι οργανωτές, παρουσιάζουν τη "σύνοδο για τους φτωχούς" ως μία εκδήλωση σε αντίστιξη με την G-8 στην οποία μετέχουν οι ηγέτες των πλουσιότερων χωρών του πλανήτη και διεξάγεται στο Τογιάκο της Ιαπωνίας από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου.

    Στην εναρκτήρια ομιλία της η πρόεδρος της οργάνωσης Μπάρι Αμινάτα Τουρέ, τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, ως αναπόφευκτο μέσο για την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

    "Οι κυβερνήσεις των χωρών που μετέχουν στην G-8, χώρες εξαιρετικά ανεπτυγμένες βιομηχανικά, είναι αυτές που ευθύνονται πλήρως για την υπερθέρμανση του πλανήτη, την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών και την διεθνή επισιτιστική κρίση που μαστίζει τον κόσμο", είπε -μεταξύ άλλων- η κ. Τουρέ.

    Στη διάρκεια των εργασιών της "συνόδου των φτωχών", οι μετέχοντες αναφέρθηκαν διεξοδικά σε θέματα που σχετίζονται με την επιμόρφωση των πολιτών των υπανάπτυκτων χωρών -κυρίως της Αφρικής- το εξωτερικό χρέος και τη συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη.

    Προτεραιότητα της "συνόδου των φτωχών" είναι η κατάσταση των γυναικών και των νέων στην αφρικανική ήπειρο και οι προτάσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματά τους.

    Η έναρξη της συνόδου συνοδεύτηκε με μουσική, χορό και θεατρικές παραστάσεις.

    [04] Κόσμος

    Παραδόθηκε στο Λονδίνο

    Σύλληψη του "διπλού δολοφόνου"

    7/7/2008 10:24:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2008 11:23:05)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

    Ένας άντρας συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την άγρια δολοφονία δύο γάλλων φοιτητών, του Λοράν Μπονομό και του Γκαμπιέλ Φερέ στις 29 Ιουνίου στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Σκώτλαντ Γιάρντ.

    Ο άντρας, 33 ετών, παραδόθηκε νωρίς το πρωί σε αστυνομικό τμήμα του νοτίου Λονδίνου, διευκρίνισε εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας.

    Πρόκειται για την δεύτερη σύλληψη στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, που η Σκότλαντ Γιάρντ χαρακτήρισε την πιο "μανιώδη, βάναυση και φρικτή" διπλή δολοφονία που έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα.

    Προηγουμένως, η βρετανική αστυνομία άφησε ελεύθερο, χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες, έναν 21χρονο που είχε συλλάβει το Σάββατο στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

    Οι δύο φοιτητές βρέθηκαν δεμένοι και φιμωμένοι. Είχαν δεχτεί περισσότερα από 200 χτυπήματα με μαχαίρι. Ο δολοφόνος φεύγοντας έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα.

    [05] Παράξενα

    Παρόμοια τα αποτελέσματα

    Καρπούζι αντί Viagra;

    7/7/2008 10:04:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Μερικές φέτες καρπουζιού μπορούν να επιφέρουν παραπλήσια αποτελέσματα με του διάσημου χαπιού Viagra.

    Σύμφωνα με επιστήμονες από το Τέξας των ΗΠΑ, το καρπούζι περιέχει κιτρουλίνη, ένα συστατικό που βοηθά στην παραγωγή μιας ουσίας που ηρεμεί τις αρτηρίες του σώματος, με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί το Viagra.

    Το εν λόγω συστατικό, η κιτρουλίνη, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, αντιδρά με τα ένζυμα του σώματος και μετατρέπεται σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά ενισχυτικά την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

    Η αργινίνη αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, που χαλαρώνει τις αρτηρίες αίματος, κατά τον ίδιο τρόπο που το κάνει το Βιάγκρα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, εξήγησαν οι επιστήμονες από το Τέξας.

    Η κιτρουλίνη εντοπίζεται σε όλες τις ποικιλίες καρπουζιού και κυρίως σε αυτά με την πιο κίτρινη επιφάνεια.

    Πάντως, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι απαιτείται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας του φρούτου για τη λήψη αρκετής κιτρουλίνης που θα βοηθήσει να ανεβάσει τα επίπεδα αργινίνης.

    [06] Κοινωνία

    Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές

    7/7/2008 9:59:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2008 11:13:12)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Μαίναλο της Αρκαδίας, κοντά στο χωριό Χρυσοβίτσι, η οποία ξέσπασε την Παρασκευή πιθανότατα από κεραυνό.

    Στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής αποτελούμενη συνολικά από 400 άτομα, πυροσβέστες και μέλη της ΕΜΑΚ από όλη την χώρα, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχου, ενώ ρήψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο, προκειμένου να κατασβεστούν οι διάσπαρτες εστίες.

    Σε ύφεση και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Λαμία, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

    Αυτή την ώρα, σε όλη την επικράτεια, 26 πυρκαγιές βρίσκονται υπό πλήρη και τέσσερις υπό μερικό έλεγχο.

    [07] Κόσμος

    Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

    7/7/2008 9:17:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 14 αστυνομικοί κι ένας πολίτης βρήκαν τον θάνατο το βράδυ της Κυριακής από έκρηξη βόμβας, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωση ισλαμιστών, οι οποίοι τιμούσαν την πρώτη επέτειο από την πολυαίμακτη επίθεση κατά του Κόκκινου Τεμένους από τις αρχές. Ο δράστης, που έδρασε πεζός, είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

    "Ήταν σαφώς μια επίθεση αυτοκτονίας κατά των δυνάμεων της τάξης" δήλωσε επικεφαλής της αστυνομίας που πρόσθεσε ότι κατά την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 40 πολίτες.

    Η επίθεση έγινε στη διάρκεια της τελετής για την πρώτη επέτειο της αιματηρής 10ης Ιουλίου του 2007, την επονομαζόμενη "Σιωπηλή Επιχείρηση", κατά οπλισμένων εξτρεμιστών που είχαν ταμπουρωθεί μέσα στο Κόκκινο Τζαμί.

    "Ένας νεαρός άνδρας πλησίασε ομάδα αστυνομικών που επιχειρούσαν να τηρηθεί η τάξη στη διάρκεια της εκδήλωσης, και ανατινάχτηκε όταν έφτασε σε απόσταση αναπνοής" ανέφερε η αστυνομία επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

    Την αιματηρή επίθεση κατάγγειλε τόσο ο πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ όσο και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Γιούσαφ Ράζα Γκιλάνι. "Τέτοια επεισόδια αντιτίθενται σε όσα διδάσκει το Ισλάμ και δεν εξυπηρετούν τίποτε" τόνισε ο Πακιστανός πρωθυπουργός.

    "Ανώφελη πράξη βίας" χαρακτήρισαν την επίθεση οι ΗΠΑ.

    [08] Κοινωνία

    Τα 483 διοχετεύθηκαν στην αγορά

    Στηθοσκόπια "μαϊμού"

    7/7/2008 9:09:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ιατρικά στηθοσκόπια «μαϊμού», επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, κατασχέθηκαν σε αποθήκη ιατρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των διωκτικών και υγειονομικών αρχών του νομού.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία τα στηθοσκόπια κατασκευάστηκαν στην Κίνα και είναι απομίμηση των γνησίων που διακινούνται σε διάφορες χώρες από μεγάλη εταιρία παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων που εδρεύει στις ΗΠΑ.

    Τα παραποιημένα στηθοσκόπια είναι σχεδόν ίδια με τα αυθεντικά, στοιχίζουν πολύ φθηνότερα, αλλά, είναι πολύ κακής ποιότητας, κι ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τους γιατρούς σε εσφαλμένη διάγνωση.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι εκπρόσωποι εταιρίας πώλησης ιατρικών ειδών φέρονται ότι εισήγαγαν παρτίδα με 560 στηθοσκόπια «μαϊμού» τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξέταση ενηλίκων, παιδιών και βρεφών.

    Από αυτά, τα 483 διοχετεύθηκαν ήδη στην ελληνική αγορά, ενώ τα υπόλοιπα 77 βρέθηκαν στην αποθήκη.

    Από την Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονης εκπροσώπου της εταιρίας και για την υπόθεση ενημερώθηκε ο ΕΟΦ και οι τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες.

    [09] Κόσμος

    Φονική έκρηξη στην Αμπχαζία

    7/7/2008 8:56:00

    Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της έκρηξης σε καφενείο της φιλο-ρωσικής αυτόνομης γεωργιανής επαρχίας της Αμπχαζίας, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ιντερφάξ. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, δύο άτομα -εκ των οποίων ο ένας ήταν υπεύθυνος για την τοπική ασφάλεια και ο δεύτερος πολίτης- βρήκαν τον θάνατο ακαριαία, ενώ άλλα δύο άτομα -ο ένας εξ αυτών μεταφραστής που εργαζόταν για λογαριασμό της αποστολής του ΟΗΕ στην Αμπχαζία- υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. "Έτσι, από την έκρηξη υπήρξαν τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται", τόνισε ο ίδιος ο αξιωματούχος. Ο πρόεδρος της αυτόνομης Αμπχαζίας, Σεργκέι Μπαγκάπ κατηγόρησε το Τμπιλίσι ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση. "Η έκρηξη στο Γκάλι ήταν μια επίθεση που στόχευε στην αποσταθεροποίηση της περιοχής μας", δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ. "Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει μια ακόμα φορά ότι η Γεωργία ακολουθεί πλέον το δρόμο του κράτους τρομοκράτη", πρόσθεσε.

    Υπενθυμίζεται ότι η ένταση που επικρατεί στην Αμπχαζία καθώς και στην Νότια Οσετία (επίσης πρώην γεωργιανό έδαφος που αυτονομήθηκε) έχει αυξηθεί από τον Απρίλιο, οπότε η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις δύο αυτές αυτόνομες δημοκρατίες, προκαλώντας οργή στη Γεωργία.

    [10] Κόσμος

    Έξω από την πρεσβεία της Ινδίας

    Πολύνεκρη έκρηξη στο Αφγανιστάν

    7/7/2008 8:35:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2008 11:18:22)

    Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας έξω από την είσοδο της πρεσβείας της Ινδίας στο κέντρο της Καμπούλ, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών. Τα θύματα ήταν στην πλειοψηφία τους πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους έξω από την πρεσβεία της Ινδίας για τη θεώρηση των διαβατηρίων τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνοντας τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων. Η κυβέρνηση στο Νέο Δελχί "καταδίκασε απερίφραστα" την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της διπλωματικής της αποστολής στο κέντρο της Καμπούλ.

    Πρόκειται για την πλέον αιματηρή βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μετά την έναρξη της εξέγερσης των Ταλιμπάν που εκδιώχθηκαν από την Καμπούλ στα τέλη του 2001 από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 July 2008 - 8:50:18 UTC