Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης
  • [02] Μαζική έξοδος
  • [03] Οι τελευταίες αγορές
  • [04] Το Πάσχα των πολιτικών
  • [05] Έκρηξη στην Καλλιθέα
  • [06] Δολοφονική επίθεση στη λ. Συγγρού

    [01] Κοινωνία

    Στις 7 μμ το Άγιο Φως στην Αθήνα

    Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης

    26/4/2008 10:14:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου αναμένουν σήμερα οι ορθόδοξοι χριστιανοί σ' όλο τον κόσμο. Το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο αναμένεται στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα και θα μεταφερθεί με έκτακτο δρομολόγιο αεροσκάφους της Ολυμπιακής, το οποίο ήδη αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα. Στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" η Ελλάδα θα υποδεχθεί το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Εξάρχεια του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα και από εκεί σε όλη την επικράτεια.

    [02] Κοινωνία

    Των εκδρομέων του Πάσχα

    Μαζική έξοδος

    26/4/2008 10:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2008 11:26:42 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το μεσημέρι. Επί ποδός παραμένει η Τροχαία, που έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα. Σήμερα, εν τω μεταξύ, απαγορεύεται έως τις 3 μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία φορτηγών στις εθνικές οδούς, ενώ από τις 8 απόψε μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, θα είναι ανοικτά τα διόδια Ελευσίνας, Ισθμού, Ζευγολατιού, Ρίου, Ακτίου και Μαλγάρων. Την ίδια ώρα, πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται στα δρομολόγια των πλοίων, των τρένων και των αεροπλάνων. Χθες, από το "Ελ. Βενιζέλος" έγιναν 525 πτήσεις, εκ των οποίων 16 έκτακτες και 33 τσάρτερς. Εκτιμάται ότι χθες διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο 60.000 επιβάτες. Αγαπημένοι προορισμοί ήταν το Παρίσι, η Κέρκυρα και η Ρόδος, η Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη και Πράγα. Στα ΚΤΕΛ χθες είχαν προγραμματιστεί 500 δρομολόγια, εκ των οποίων τα μισά ήταν έκτακτα. Σήμερα η κίνηση περιορίζεται στα κανονικά επίπεδα.

    Οι εκδρομείς ωστόσο, δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, καθώς σήμερα προβλέπονται βροχές σε όλη τη χώρα, με τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως το απόγευμα. Αύριο, η κακοκαιρία αναμένεται να περιοριστεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα, με βαθμιαία εξασθένηση.

    [03] Κοινωνία

    Για το πασχαλινό τραπέζι

    Οι τελευταίες αγορές

    26/4/2008 10:54:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Για τις αγορές της τελευταίας στιγμής σπεύδουν οι καταναλωτές στην αγορά ελπίζοντας σε καλύτερες τιμές, εξαιτίας του φόβου των εμπόρων μήπως μείνουν απούλητα τα προϊόντα τους. Τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν στις 3 μετά το μεσημέρι, τα κρεοπωλεία στις 4 και τα σούπερ μάρκετ στις 6 το απόγευμα. Όσον αφορά τις τιμές, τα ντόπια αρνιά κυμαίνονται από 6 έως 10,50 ευρώ το κιλό και τα εισαγόμενα από 5,5 έως 7 ευρώ, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές είναι 2 με 3 ευρώ ακριβότερες. Ιδιαίτερα αυξημένες παραμένουν οι τιμές σε οπωροκηπευτικά, τσουρέκια και αυγά.

    [04] Πολιτική

    Το Πάσχα των πολιτικών

    26/4/2008 11:01:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στο νομό Ιωαννίνων βρίσκονται για το Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Στο χωριό Φραγκάδες θα κάνει Ανάσταση ο κ. Κάρολος Παπούλιας και την Κυριακή θα τσουγκρίσει κόκκινα αυγά με στρατευμένους στα φυλάκια των ελληνοαλβανικών συνόρων. Χθες παρακολούθησε την περιφορά του επιταφίου στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου. Στην Πωγωνιανή των Ιωαννίνων βρίσκεται και ο κ. Κώστας Καραμανλής με την οικογένεια του. Χθες παρακολούθησε τη λειτουργία του επιτάφιου στον Άγιο Νικόλαο και απόψε θα παρακολουθήσει την αναστάσιμη λειτουργία στο Δολό. Την Κυριακή θα επισκεφθεί το συνοριακό φυλάκιο στους Δρυμάδες. Στην Αθήνα θα παραμείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, λόγω του ατυχήματός του, ενώ στη Νέα Μάκρη θα βρίσκεται η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος θα γιορτάσει το Πάσχα και φέτος στην Τήνο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα περάσει τις μέρες του Πάσχα στη Βιέννη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο Λιτόχωρο Πιερίας.

    [05] Κοινωνία

    Ζημιές σε δύο καταστήματα και ένα Ι.Χ

    Έκρηξη στην Καλλιθέα

    26/4/2008 11:17:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4.25 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Θησέως 134 στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές δύο καταστήματα και ένα αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι στόχος ήταν ένα γυμναστήριο πάνω από τα καταστήματα και αποδίδουν την επίθεση σε "νονούς" της νύχτας. Με την υπόθεση ασχολείται το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής.

    [06] Κοινωνία

    Δολοφονική επίθεση στη λ. Συγγρού

    26/4/2008 10:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2008 10:53:46 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός δολοφονικής επίθεσης στις 2 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Συγγρού. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εν κινήσει τρεις Αλβανούς που βρίσκονταν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον έναν και να τραυματίσουν τον δεύτερο, ενώ ο τρίτος δεν έπαθε τίποτα. Τα θύματα επέστρεφαν από καφετέρια στη Νέα Σμύρνη και οι δράστες πιθανόν τους ακολούθησαν. Η δολοφονία αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Αλβανών. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 April 2008 - 8:49:48 UTC