Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πύλη εισόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα η Ελλάδα
  • [02] Σημαντική παράταση
  • [03] Αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην Κύπρο

    [01] Τεχνολογία

    Θεσσαλονίκη

    Πύλη εισόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα η Ελλάδα

    22/2/2008 11:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Ελκυστική πύλη εισόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα, εξαιτίας των μολυσμένων συστημάτων ασφάλειας, αποτελεί η Ελλάδα, η οποία κατέχει την 42η θέση στην κατάταξη 180 χωρών, όσον αφορά στην προέλευση επιθέσεων στο Διαδίκτυο. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε απόψε ο εκπρόσωπος της εταιρίας κατασκευής λογισμικού ασφαλείας Symantec, Ηλίας Χάντζος, στο πλαίσιο διημερίδας με θέμα "Επιχείρηση- Καταναλωτής και Διαδίκτυο: συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές", που διοργάνωσε η Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια του Υπουργείου Οικονομικών, στις εγκαταστάσεις του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα είναι η 49η χώρα στον κόσμο σε δίκτυα botnets, γνωστά ως "υπολογιστές ζόμπι", που μολύνουν υπολογιστές μετατρέποντάς τους σε υποχείρια οργανωμένων χάκερς. Οι τελευταίοι τα χρησιμοποιούν για να αναμεταδίδουν ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα (spam), να επιτίθενται σε μεγάλους διαδικτυακούς τόπους, ή ακόμα και για να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η Αθήνα κατέχει την 152η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε botnets, ενώ η Θεσσαλονίκη συνεισφέρει το 16% των ημερησίων bots στην Ελλάδα, τη στιγμή που στη χώρα η ευρυζωνικότητα είναι μόλις στο 9%, κάτι που καταδεικνύει πόσο μολυσμένο είναι το σύστημα, ανέφερε ο κ.Χάντζος.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος επισήμανε ότι για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο και να επιτευχθεί ο στόχος για την Ψηφιακή Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαπαιδαγώγηση για την πρόληψη των ψηφιακών κινδύνων. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει θεαματική αύξηση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μένει να καλυφθεί ακόμη έδαφος.

    Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος επισήμανε ότι η αύξηση της εμπιστοσύνης στο διαδίκτυο αποτελεί το κλειδί για την αύξηση της ευρυζωνικότητας. Ο κ. Ασημακόπουλος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της «Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια» του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    Η ομάδα, με την ονομασία D.A.R.T. (Digital Awareness & Response to Threats) έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

    [02] Οικονομία

    Παρουσίαση των δράσεων του ΕΣΠΑ

    Σημαντική παράταση

    22/2/2008 8:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Παράταση έως το τέλος του 2009 εξασφάλισε το Υπουργείο Οικονομίας για την απορρόφηση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ που υπολείπονται, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντανούτα Χούμπνερ στην Θεσσαλονίκη κατά την παρουσίαση των δράσεων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Επίσης ανακοινώθηκε και η αποδέσμευση 90 εκατομμυρίων ευρώ για τους πυροπαθείς, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συνολικά, τριανταένα δισεκατομμύρια, τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για όλη την χώρα, την περίοδο 2007-2013, όπως ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

    [03] Κόσμος

    Στην τελική ευθεία οι διεκδικητές

    Αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην Κύπρο

    22/2/2008 7:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2008 11:25:41 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στην Κύπρο, οι δυο διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί το βράδυ της Παρασκευής, στην τηλεοπτική αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για το δεύτερο γύρο της Κυριακής. Τις τελευταίες μέρες Ιωάννης Κασουλίδης και Δημήτρης Χριστόφιας ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης, επιχειρώντας να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των άλλων κομμάτων και να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

    Ο εκπρόσωπος του επιτελείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, σε συνέντευξη τύπου, κατηγόρησε τον κ. Κασουλίδη ότι υπήρξε συνδιαμορφωτής του Σχεδίου Ανάν, απέτυχε ο ίδιος και η κυβέρνηση Κληρίδη να διασφαλίσουν τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα του κυπριακού λαού κατά τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κατήγγειλε τη "διχαστική και μισαλλόδοξη πολιτική" στην οποία, όπως είπε, επιδόθηκε ο ίδιος και το επιτελείο του κατά την τελευταία εβδομάδα πριν από το β γύρο των εκλογών.

    Συμμαχίες και συσχετισμοί

    Το Κυπριακό ήταν ο βασικότερος λόγος που έκλινε την πλάστιγγα υπέρ της υποστήριξης Χριστόφια από το ΔΗΚΟ, δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία και γιος του ιδρυτή του κόμματος Σπύρου Κυπριανού, Μάρκος.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι η απόφαση του ΔΗΚΟ "δεν ήταν θέμα διαμοιρασμού εξουσίας".Ο ίδιος δηλώνει πολιτικά παρών στην Κύπρο και στα δρώμενα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Σε ερώτηση, αν θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, σε περίπτωση που την Κυριακή εκλεγεί ο κ. Χριστόφιας, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι "ως πολιτικό πρόσωπο, είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου και αν είναι θέμα εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Κύπρου και του κόμματός μου, τότε θα εισακούσω την εντολή του ΔΗΚΟ".

    Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Κασουλίδη, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κώστας Καδής. Ο κ. Καδής είπε ότι πήρε την απόφαση του με βάση την ιδεολογική και πολιτική φιλοσοφία κάθε υποψηφίου, τον προσανατολισμό του σε σχέση με την Ε.Ε., αλλά και το εκτόπισμά του στη διεθνή κοινότητα.

    Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ακης Κλεάνθους, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ο οποίος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Κασουλίδη, εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής την υποστήριξή του προς την απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει το Δ. Χριστόφια.

    Με την υποψηφιότητα Χριστόφια τάχθηκαν δημόσια και οι υπουργοί Γεωργίας Φώτης Φωτίου και Εσωτερικών Χρίστος Πατσαλίδης, επίσης μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 February 2008 - 21:49:47 UTC