Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μη λύση, μη πρόσκληση
  • [02] Πάταξη των ολιγοπωλίων και της ασυδοσίας
  • [03] Κόσοβο: Προειδοποιεί η Ρωσία
  • [04] ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός, τραυματισμοί και συλλήψεις
  • [05] Νέα τουρκική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ
  • [06] Τα κοστούμια του El Greco στο Τελλόγλειο
  • [07] Συμβόλαια θανάτου
  • [08] Καλλιτεχνική προσφορά αγάπης
  • [09] Οι Βυζαντινοί Νερόμυλοι της Πολίχνης
  • [10] Εντός των στόχων ο προϋπολογισμός
  • [11] Ομαλοποιείται η διανομή πετρελαίου
  • [12] Ασφαλιστικό: Οι τελευταίες λεπτομέρειες
  • [13] Πολύνεκρη έκρηξη στο Πακιστάν
  • [14] Φάκελος με σφαίρες στην Υπουργό Απασχόλησης
  • [15] Καθησυχαστικοί για το σεισμό στη Ζάκυνθο
  • [16] Δοκιμάζεται στη Τούμπα ο Ολυμπιακός
  • [17] Απαλλάχθηκε ο Γεωργιάδης
  • [18] Στις 5 Μαρτίου τα αναβληθέντα παιχνίδια

    [01] Πολιτική

    Ο Πρωθυπουργός στη Βουλή:

    Μη λύση, μη πρόσκληση

    22/2/2008 12:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2008 6:52:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Αν δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν θα υπάρξει πρόσκληση της χώρας αυτής να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Στο επίκεντρο της συζήτησης στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" βρέθηκε και η διαρροή στον Τύπο των προτάσεων Νίμιτς. Ο Γιώργος Παπανδρέου, χρέωσε τη διαρροή στην Κυβέρνηση ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.. Απαντώντας ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε επιζήμια τη διαρροή για την ουσία της διαπραγμάτευσης. Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κόσσοβο, ο κ. Καραμανλής απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση με το Κυπριακό και τόνισε ότι η απόφαση για την αναγνώριση ή μη του Κοσόβου θα ληφθέν το επόμενο διάστημα, με βάση τις εξελίξεις, τις επιπτώσεις αλλά και το συμφέρον της χώρας.

    Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια

    Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια, ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί την πρόσκλησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν δεν εξευρεθεί λύση με το όνομα τους απηύθυνε απο το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

    "Χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση, δεν μπορεί να υπάρξουν συμμαχικές σχέσεις, δεν μπορεί να υπάρχει πρόσκληση της γειτονικής χώρας για συμμετοχή στην ίδια συμμαχία" δήλωσε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι "εάν πράγματι το γειτονικό κράτος θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εάν θέλει πράγματι να ενταχθεί στην ΕΕ, οφείλει στην πράξη να αποδείξει ότι μπορεί να είναι πραγματικός σύμμαχος και εταίρος".

    Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον κ. Καρατζαφέρη για την υπόθεση της διαρροής της πρότασης Νίμιτς στον τύπο.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, χρέωσε τη διαρροή στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβει τα προβλήματα "κάτω από το χαλί", ότι έχει επαφές με τα ΜΜΕ, αναφέροντας ως τρανταχτή απόδειξη, τη διαρροή του εγγράφου Νίμιτς στον Τύπο και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν είχε εμπιστοσύνη να τη δώσει στα κόμματα.

    Απαντώντας ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε επιζήμια την διαρροή για την ουσία της διαπραγμάτευσης και πως ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην υπουργός Εξωτερικών οφείλει να το γνωρίζει.

    Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι "το να πηγαίνει το θέμα αυτό στον Τύπο συμφωνώ ότι βλάπτει εσάς. Χαίρομαι που το έχετε αντιληφθεί, γιατί πιστεύω ότι θα κάνετε τους ανάλογους χειρισμούς".

    Καμμία σύγκριση Κοσόβου με Κύπρο

    Ο κύριος Καραμανλής απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση με το κυπριακό

    "Δεν υπάρχει καμιά απολύτως σχέση ανάμεσα στο ζήτημα του Κοσόβου και την κατάσταση στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας", τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Στην Κύπρο υπήρξε έξωθεν εισβολή και υπάρχει συνεχιζόμενη κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι, με μαζικές διαδηλώσεις το 2003, αντέδρασαν στην πολιτική της ηγεσίας τους, σύμφωνα με την οποία «η μη λύση αποτελούσε λύση".

    Ο Πωθυπουργός επανέλαβε ότι η απόφαση για την αναγνώριση ή μη του Κοσόβου θα ληφθεί το επόμενο διάστημα, με βάση τις εξελίξεις, τις επιπτώσεις αλλά και το συμφέρον της χώρας.

    "Οι καλύτερες λύσεις δεν προκύπτουν από μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα, αλλά μέσα από αμοιβαία αποδεκτές ρυθμίσεις", τόνισε.

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι και στην Κύπρο και στο Κόσοβο υπάρχει εισβολή και πρόσθεσε ότι ο ξένος Τύπος αναφέρει περιοχές της Ελλάδας, για τις οποίες υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις από γείτονές μας στα Βαλκάνια.

    Ο κ. Καρατζαφέρης σύνδεσε το θέμα του Κοσόβου με αυτό των Σκοπίων και "αφιέρωσε" στον Πρωθυπουργό το εθνικό τραγούδι "δεν θα την πάρουνε ποτέ τη γη των Μακεδόνων".

    Ανταπαντώντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ο πατριωτισμός είναι κτήμα όλων των Ελλήνων, αλλά "δεν μπορεί να συγχέεται με το λαϊκισμό και δεν μπορεί να ταυτίζεται με ακρότητες".

    [02] Πολιτική

    Στόχος της κυβέρνησης για την ακρίβεια

    Πάταξη των ολιγοπωλίων και της ασυδοσίας

    22/2/2008 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2008 5:27:46 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Αδιαπραγμάτευτη βούληση της κυβέρνησης είναι η πάταξη των ολιγοπωλίων και των αθέμιτων μέσων στην αγορά, η ενίσχυση του ανταγωνισμού με κανόνες, και η σωστή ενημέρωση του πολίτη, επισήμανε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την ακρίβεια. Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενσωματώσει κάθε σοβαρή πρόταση στο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζει για την πάταξη της κερδοσκοπίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν με καταναλωτικά δάνεια, οι οικογένειες είναι υπερχρεωμένες και η κυβέρνηση χορεύει ταγκό με τους κερδοσκόπους. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή και συνενοχή, υποστηρίζοντας ότι κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι ενδιάμεσοι αεριτζήδες.

    Αντιπαράθεση για την ακρίβεια

    Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του δευτέρου για την ακρίβεια και το εισόδημα των εργαζομένων.

    Ο κ. Καραμανλής επέκρινε τον Γιώργο Παπανδρέου για λαϊκισμό και για έλλειψη προτάσεων και τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "προσποιείται ότι μόλις τώρα ανακάλυψε το πρόβλημα της ακρίβειας".

    Ο κ. Καραμανλής απέδωσε την ακρίβεια στις διεθνείς ανατιμήσεις - κυρίως του πετρελαίου- τόνισε ωστόσο ότι για την ανατίμηση των τιμών δεν ευθύνεται μόνο ο εισαγόμενος πληθωρισμός.

    Για την καταπολέμηση των φαινομένων και αισχροκέρδειας η κυβέρνηση αναπτύσσει στοχευμένες πολιτικές, τόνισε ο κ. Καραμανλής και αναφέρθηκε στα 41 μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας, τα οποία -όπως είπε- καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγικής - εμπορικής - καταναλωτικής δραστηριότητας.

    Δήλωσε δε έτοιμος να ενσωματώσει κάθε σοβαρή, τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη πρόταση, απ όπου κι αν προέρχεται.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη ακρίβεια και επισήμανε ότι οι περισσότεροι Έλληνες επιβιώνουν με καταναλωτικά δάνεια.

    "Οι τράπεζες κάνουν πάρτη, με 40% αύξηση των κερδών τους", σημείωσε και πρόσθεσε ότι ενώ παλιά οι Έλληνες εξοικονομούσαν χρήματα σήμερα, από νοικοκύρης έγινε υπέρ - χρεωμένος δανειολήπτης. "Η μεσαία τάξη γίνεται νεόπτωχη και η κυβέρνησή σας χορεύει ταγκό με τους κερδοσκόπους", συμπλήρωσε.

    Ο κ. Παπανδρέου αμφισβήτησε, επίσης, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, κάνοντας λόγο για "κατάλογο προθέσεων".

    Ανταπαντώντας, ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για ανακρίβειες, και τόνισε ότι "οι αβάσιμοι ισχυρισμοί και οι γενικεύσεις ενθαρρύνουν την ασυδοσία και βλάπτουν τελικά τον καταναλωτή".

    Επανέλαβε δε ότι η ελευθερία της αγοράς δεν συμβιβάζεται με την ασυδοσία και ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση του εποπτικού και ελεγκτικού έργου, με βασικές αρχές τη σαφήνεια, την απλούστευση, την αυστηρότητα.

    Τέλος ο Πρωθυπουργός έστειλε ένα καθαρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: "Πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο. Συμμαχούμε με τον πολίτη - καταναλωτή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η μάχη με την ακρίβεια, η μάχη για την καθημερινότητα του πολίτη, είναι καθημερινή μάχη".

    [03] Κόσμος

    Κόσοβο: Προειδοποιεί η Ρωσία

    22/2/2008 3:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2008 5:18:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕτ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ραγδαίες εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο προκαλεί η μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου, μετά και τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στη μεγάλη συγκέντρωση του Βελιγραδίου, που άφησαν πίσω τους ένα νεκρό,150 τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές σε πολλές πρεσβείες. Νέα βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη διαιρεμένη πόλη Μιτρόβιτσα, όταν περίπου 5.000 Σέρβοι προσπαθώντας να εισέλθουν στο Κόσοβο δέχθηκαν δακρυγόνα από δυνάμεις του ΟΗΕ. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ότι η αναγνώριση του Κοσόβου δημιουργεί προηγούμενο για όλες τις περιοχές με αυτονομιστικές τάσεις και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης βίας για την προάσπιση των συμφερόντων της Μόσχας, εάν σύσσωμη η ΕΕ αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και το ΝΑΤΟ υπερβεί την αποστολή του στην περιοχή. Αυτού του τύπου οι δηλώσεις δεν βοηθούν την παρούσα κατάσταση, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

    Απειλεί με χρήση στρατιωτικής βίας

    Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στις Βρυξέλλες, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να στραφεί σε "ωμή στρατιωτική βία" για την προάσπιση των συμφερόντων της, διασαφηνίζοντας πάντως ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να εμπλακεί σε στρατιωτική αντιπαράθεση για το Κοσσυφοπέδιο.

    "Εάν σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετήσει κοινή θέση όπου το ΝΑΤΟ θα υπερβαίνει την αποστολή του στο Κόσοβο, οι οργανισμοί αυτοί θα αψηφήσουν τον ΟΗΕ και τότε και εμείς θα εκκινήσουμε από το γεγονός ότι οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε βία, την οποία ονομάζουμε στρατιωτική βία, για να μας σεβασθούν", δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντέδρασε άμεσα στην απειλή της Μόσχας. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Γιοχάνες Λαϊτενμπέργκερ τόνισε ότι "Αυτού του τύπου οι δηλώσεις οπωσδήποτε δεν βοηθούν την παρούσα κατάσταση. Στόχος όλων μας είναι να μην υπάρξει βία" και οι εντάσεις στο Κόσοβο να εκτονωθούν ειρηνικά.

    Σύμφωνα με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, οι διαφορετικές προσεγγίσεις, που έχουν Ρωσία και Δύση για τα θέματα διεθνούς ασφάλειας, θα συζητηθούν στην επικείμενη διάσκεψη Ρωσίας - ΝΑΤΟ και "ο ηγέτης της Ρωσίας δεν θα ντραπεί να μιλήσει για τα συμφέροντά μας, για το ότι η ασφάλεια πρέπει να ισχύει για όλους".

    Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου χαρακτηρίστηκε από τον Ντμίτρι Ραγκόζιν "καταστροφή του συστήματος ασφάλειας Γιάλτα-Πότσδαμ, διάλυση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής διεθνούς ασφάλειας", που εγκυμονεί κινδύνους για κλιμάκωση των συγκρούσεων στις πλέον διαφορετικές περιοχές του κόσμου, αλλά και κλιμάκωση των αποσχιστικών κινημάτων όπου γης.

    Ο Ρώσος αντιπρόσωπος χαρακτήρισε ανησυχητικές τις πληροφορίες ότι δυνάμεις του ΝΑΤΟ "υπερβαίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τις αρμοδιότητές τους και ειδικότερα κλείνουν τα σύνορα της επαρχίας με τη Σερβία και δεν επιτρέπουν την είσοδο στο έδαφος του Κοσόβου εκπροσώπων της ηγεσίας της Σερβίας".

    "Θα παρακολουθούμε, ώστε οι εταίροι μας να μη βγουν εκτός των ορίων της εντολής τους", είπε ο κ. Ραγκόζιν, προσθέτοντας ότι "στην περίπτωση αυτή θα έχουμε δύσκολο διάλογο εδώ στις Βρυξέλλες", αλλά και προβλέποντας ότι σύντομα θα εμφανιστούν στο έδαφος του Κοσόβου αμερικανικές βάσεις.

    Αναφερόμενος στις Δημοκρατίες σε πρώην σοβιετικό έδαφος, που έχουν ανακηρυχθεί ανεξάρτητες, ο κ. Ραγκόζιν προέβλεψε ότι "οποιαδήποτε ένταση στις μη αναγνωρισμένες Δημοκρατίες στον Καύκασο αναπόφευκτα θα παρασύρει τη Ρωσία παρά τη θέλησή της σε αυτές τις συγκρούσεις", διότι ο πληθυσμός των περιοχών αυτών "έχει συγγένεια αίματος με τους λαούς, που ζουν στη Ρωσία".

    "Το Κόσοβο", επανέλαβε ο Ντ.Ραγκόζιν, "είναι παράδειγμα για όλες τις μη αναγνωρισμένες Δημοκρατίες".

    Ο Ρώσος αντιπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η χώρα του υποκινεί τις ταραχές στη Σερβία και εξέφρασε την ανησυχία του για την προσέγγιση των υποδομών του ΝΑΤΟ και των στοιχείων της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στο ρωσικό έδαφος. Απέκλεισε, δε, ότι είναι πιθανή η είσοδος Γεωργίας και Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σε σύντομο χρόνο.

    Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να ζητήσουν την αναγνώρισή τους από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία, οι δύο αποσχισθείσες φιλορωσικές επαρχίες της Γεωργίας.

    Την ίδια ώρα, το σερβοβοσνιακό κοινοβούλιο υιοθετεί ψήφισμα με το οποίο επαναφέρει την πιθανότητα ανεξαρτησίας της σερβικής οντότητας της Βοσνίας,μέσω της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

    Καταδίκασαν τα επεισόδια

    Σήμερα η Μόσχα εξέφρασε τη λύπη της για τα βίαια επεισόδια στο Βελιγράδι, επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη στη Δύση και στις χώρες που αναγνώρισαν "μονομερώς" την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

    "Οτι συνέβη χθες στο Βελιγράδι προκαλεί μόνον θλίψη. Αλλά οι δυνάμεις που υποστήριξαν την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου οφείλουν να έχουν συναίσθηση των συνεπειών μιας τέτοιας ενέργειας", δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος.

    Έκτακτη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της Σερβίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τάντις, μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια.

    Παράλληλα καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία, τις λεηλασίες και τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν στο Βελιγράδι, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για τα επεισόδια βίας.

    Η ανακοίνωση δεν προσδιορίζει τον χρόνο σύγκλησης του συμβουλίου αυτού.

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα καταδίκασε σήμερα τα βίαια επεισόδια, λέγοντας ότι πλήττουν τις προσπάθειες της Σερβίας να αντιταχθεί στην ανεξαρτησία του Κοσόβου και απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν στο μέλλον το παραμικρό επεισόδιο για το συμφέρον της Σερβίας".

    Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, η Πρίστινα ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στο εξής η είσοδος Σέρβων στο Κόσοβο, που δεν είναι κάτοικοι της περιοχής.

    Η αστυνομία του Κοσόβου μάλιστα απαγόρευσε την είσοδο σε φοιτητές από το Βελιγράδι, το Κραγκούγεβατς και τη Νις, που πήγαιναν για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους στην πόλη Μιτρόβιτσα. Εννέα λεωφορεία που μεταφέρουν φοιτητές από τις πόλεις αυτές βρίσκονται ακινητοποιημένα στο συνοριακό σταθμό Γιάρινιε στο Βόρειο Κόσοβο και η κατάσταση είναι τεταμένη, μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ.

    "Τα γεγονότα του Βελιγραδίου ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό δεν ήταν μια αντίδραση στην κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, αλλά μια αντίδραση εναντίον του δημοκρατικού κόσμου", ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

    "Πιστεύω ότι ο λαός της Σερβίας δεν χρειάζεται μια νέα σύγκρουση με τον πολιτισμό. Ως ανεξάρτητο κράτος θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και επίσης με το Βελιγράδι", πρόσθεσε.

    Παράλληλα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλείνουν προσωρινά το προξενείο τους στη Μπάνια Λούκα, μετά τη χθεσινή βίαιη διαδήλωση κατά της ανεξαρτησίας του Κοσόβου που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

    Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στη Μπάνια Λούκα κατά της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Μια ομάδα νεαρών έριξε πέτρες κατά της διπλωματικής αποστολής και προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάλεσε σήμερα τις σερβικές αρχές να λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα για να προστατεύσουν τις ξένες πρεσβείες και προειδοποίησε ότι οι εκρήξεις βίας , εάν συνεχισθούν , θα βλάψουν τις προσπάθειες για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων του Βελιγραδίου με την ΕΕ.

    Ο Επίτροπος Διεύρυνσης, Όλι Ρεν, έκανε έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στη Σερβία και στην ευρύτερη περιοχή. Τα χθεσινά βίαια επεισόδια στο Βελιγράδι καταδίκασαν η Γαλλία η Ισπανία και η Γερμανία.

    [04] Κοινωνία

    Στον ειδικό χώρο του ΗΣΑΠ, στον Πειραιά

    ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός, τραυματισμοί και συλλήψεις

    22/2/2008 2:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2008 6:10:45 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του εκτροχιασμού τρένου του ΗΣΑΠ. Οι ανησυχίες και για δεύτερο θύμα ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν, όμως τραυματίστηκαν ελαφρά έξι εργαζόμενες. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, στον ειδικό χώρο συντήρησης των συρμών στον Πειραιά. Ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης έδωσε εντολή για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση ευθυνών, ενώ συνελήφθησαν ο Διευθυντής του Αμαξοστασίου του ΗΣΑΠ όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, καθώς και ο υπεύθυνος ηλεκτροδηγός.

    Ο συρμός "βγήκε" στην παραλιακή οδό

    Συρμός του ΗΣΑΠ με έξι βαγόνια που ήταν ακινητοποιημένα στον ειδικό χώρο συντήρησης των ηλεκτρικών τρένων στον Πειραιά, κινήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (πιθανότατα λύθηκε το φρένο), εκτροχιάστηκε, προσέκρουσε στον εξωτερικό μαντρότοιχο και εξήλθε στην παραλιακή οδό, στην Ακτή Καλιμασιώτη. Κάτω από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας. Πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό άστεγο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος είχε μετατρέψει σε καταφύγιο του το σημείο όπου κατέρρευσε ο μαντρότοιχος. Έξι εργάτριες καθαριότητας, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο φροντίζοντας για τον καθαρισμό των βαγονιών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Ασκληπιείο Βούλας.

    Να σημειωθεί επίσης ότι ο εκτροχιασμός προκάλεσε ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα, εντός των οποίων βρίσκονταν εκείνη την ώρα και οι οδηγοί τους, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.

    Στο σημείο του εκτροχιασμού, έσπευσαν τεχνικοί του ΗΣΑΠ, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του εκτροχιασμού τού εκτός λειτουργίας τρένου, καθώς και γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να "τραβήξει" το συρμό από το δρόμο.

    Η Διοίκηση της ΗΣΑΠ ΑΕ, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τη θλίψη της για το συμβάν και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, θα κινήσει "τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου όλων των εμπλεκομένων για την απόδοση ευθυνών".

    [05] Κόσμος

    Συμμετέχουν χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες

    Νέα τουρκική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ

    22/2/2008 11:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2008 5:29:50 μμ)

    Νέα χερσαία επιχείρηση του τουρκικού στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Πέμπτης στο βόρειο Ιράκ, ενώ το τουρκικό επιτελείο δίνει συγκεχυμένα μηνύματα από την ιστοσελίδα του όσον αφορά την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στην άλλη πλευρά των συνόρων. Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τουρκική στρατιωτική πηγή στη νοτιο-ανατολική Τουρκία Δύο ταξιαρχίες του τουρκικού στρατού, αποτελούμενες από "χιλιάδες" στρατιώτες διέσχισαν τα σύνορα με το Ιράκ σε μια χερσαία επίθεση εναντίον των κούρδων ανταρτών του PKK, Χιλιάδες ακόμη τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη μεθόριο για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση εάν χρειασθεί, πρόσθεσε η στρατιωτική πηγή. Νωρίτερα η τουρκική κυβέρνηση είχε μεταδώσει ότι 10.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν εισέλθει στο βόρειο Ιράκ. Στη σχετική ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των τουρκικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ κάλεσε τον Ιρακινό ομόλογό του στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας χθες το βράδυ, οπότε και τον ενημέρωσε για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ. Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ επιβεβαίωσε σήμερα τη διεξαγωγή "περιορισμένης χρονικά" στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του PKK στο βόρειο Ιράκ. "Τουρκικές χερσαίες δυνάμεις διείσδυσαν στο βόρειο Ιράκ. Απ όσο γνωρίζουμε, πρόκειται για χρονικά περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση εναντίον στόχων τρομοκρατών του PKK στην περιοχή", αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του αμερικανικού στρατού Γκρέγκορι Σμιθ.

    [06] Πολιτισμός

    Τα κοστούμια του El Greco στο Τελλόγλειο

    22/2/2008 5:50:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έκθεση κοστουμιών αλλά και αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν στην πολυβραβευμένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "El Greco" εγκαινιάζεται σήμερα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Την έκθεση θα εγκαινιάσει το απόγευμα ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας . Η έκθεση που φέρει τον τίτλο "Ο El Greco από το πλατό στην οθόνη" περιλαμβάνει σειρά κοστουμιών της ταινίας και έργων τέχνης που χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικά και που επιμελήθηκαν οι ζωγράφοι Σάββας Γεωργιάδης, Στέλιος Πετρουλάκης και Νίκος Μόσχος.

    Δίπλα στα πολύτιμα υφάσματα των κοστουμιών από βελούδο, μεταξωτό ταφτά, μουσελίνες, μπροκάρ, άγριο μαλλί και δέρμα θα εκτεθούν τα αντίγραφα των έργων του El Greco σε φυσικό μέγεθος, πανομοιότυπα με τα αληθινά, αλλά και σπαθιά, παλέτες, πινέλα, πήλινα και γυάλινα δοχεία χρωμάτων, γύψινα εκμαγεία χεριών, βουλοκέρια, φτερά γραφής και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας, και αποτελούν αποτέλεσμα της δουλειάς του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, του σκηνογράφου Δαμιανού Ζαρίφη, της ενδυματολόγου Lala Huete, που συνεργάστηκαν για να αναπαραστήσουν την εποχή του 16ου αιώνα στην οποία και αναφέρεται η ταινία για τον El Greco.

    "Δυστυχώς οι ελληνικές ταινίες που γυρίζονται σήμερα δεν προωθούν την ελληνικότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής αναφερόμενος στο θέμα αλλά και την αποδοχή που είχε η ταινία του , στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών.

    Την έκθεση επιμελήθηκε η σύζυγος του σκηνοθέτη κ. Ελένη Σμαραγδή, που είναι και παραγωγός της ταινίας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά ως και τις 16 Απριλίου . Στο ίδιο διάστημα στους χώρους του Τελλογλείου θα λειτουργήσει από την ερχόμενη εβδομάδα (εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου) και δεύτερη έκθεση κοστουμιών του Γιάννη Τσεκλένη που εμπνεύστηκε ο δημιουργός τους από το έργο του Ελ Γκρέκο. Η θεματική έκθεση - συλλογή κοστουμιών του Γιάννη Τσεκλένη τα χρόνια 1977-78 φέρει τον τίτλο "Η αναφορά μου στον Γκρέκο"

    [07] Κοινωνία

    Συμβόλαια θανάτου

    22/2/2008 5:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2008 5:31:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Δυο μέλη διεθνούς κυκλώματος που "ελληνοποιούσε" αλλοδαπούς, κατηγορούνται για συμβόλαιο θανάτου που είχε εκτελεστεί τον Ιούλιο του 2007, στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θύμα της πληρωμένης δολοφονίας ήταν ένας 57χρονος καθηγητής, ενώ ως ηθικός αυτουργός κατονομάστηκε από τους δράστες, η εν διαστάσει σύζυγός του. Σύμφωνα με τις αρχές στις παράνομες εληνοποιήσεις εμπλέκονται περισσότερα από 90 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί.

    Μέλη παράνομου κυκλώματος "ελληνοποιήσεων"

    Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών και παράνομης "ελληνοποίησης" αλλοδαπών με διεθνείς διασυνδέσεις εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα εξιχνιάστηκε και η δολοφονία 57χρονου που είχε διαπραχθεί στις 28 Ιουλίου 2007 στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ασφάλεια, δύο ομάδες του κυκλώματος με έδρα τον Πειραιά και την Αθήνα που συνεργάζονταν στενά μεταξύ τους έβρισκαν Ελληνες που ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τους έπειθαν να κάνουν συμβολαιογραφικές πράξεις για την αναγνώριση ανήλικων γυναικών κυρίως από τη Νότια Αμερική και τις αφρικανικές χώρες, παίρνοντας ως αμοιβή για κάθε αναγνώριση 3.000-5.000 ευρώ.

    Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν μία Δομινικανή, 40 ετών ιδιοκτήτρια μπαρ στον Πειραιά και μια 36χρονη από τη Σιέρα Λεόνε που διατηρεί κομμωτήριο στην Αθήνα. Τα περισσότερα από τα δήθεν αναγνωρισμένα ανήλικα ήταν ήδη ενήλικες γυναίκες νεαρής ηλικίας.

    Τις κοπέλες που "ελληνοποιούνταν" παράνομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα τις χρησιμοποιούσε για να εκδίδονται στη χώρα μας ή για τη μεταφορά ναρκωτικών ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

    Στο κύκλωμα εμπλέκονται ένας υπάλληλος προξενείου αφρικανικής χώρας στην Ελλάδα καθώς και ένας έλληνας δημόσιος υπάλληλος, που προσκόμιζαν αντί αμοιβής βεβαιώσεις με ψευδείς αναφορές για την αστική κατάσταση των αλλοδαπών που επρόκειτο να "ελληνοποιηθούν".

    Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 59 περιπτώσεις παράνομων "ελληνοποιήσεων" που έχουν αναγνωριστεί ως γνήσια παιδιά εκτός γάμου των Ελλήνων.

    Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα και συγκεκριμένα, τέσσερα μέλη του κυκλώματος, τέσσερις γυναίκες που έχουν "ελληνοποιηθεί" παράνομα και ακόμα 14 αλλοδαπές αφρικανικής και λατινοαμερικανικής καταγωγής που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και έχει κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

    Συνολικά κατηγορούνται για την υπόθεση 93 άτομα.

    Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα δύο από τους Ελληνες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση τέκνων από τις παραπάνω χώρες εμπλέκονται στη δολοφονία του 57χρονου Αριστοτέλη Κυριακίδη στον Αγιο Στέφανο εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου με αμοιβή 30.000 ευρώ.

    Η δολοφονία σύμφωνα με την αστυνομία παραγγέλθηκε από τη σύζυγο του θύματος και μεσολαβητής ήταν πρώην συνέταιρός της σε γραφείο τελετών.

    Το όπλο με το οποίο δολοφόνησαν τον Κυριακίδη οι δύο πληρωμένοι εκτελεστές, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, το προμηθεύτηκαν έναντι 3.000 ευρώ από άλλον Ελληνα.

    Οι δράστες της δολοφονίας συνελήφθησαν και ομολόγησαν, η γυναίκα όμως που φέρεται ως ηθικός αυτουργός δεν παραδέχεται τις κατηγορίες.

    Η έρευνα για το κύκλωμα συνεχίζεται από την Ασφάλεια σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και την Ιντερπόλ.

    [08] Πολιτισμός

    Έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

    Καλλιτεχνική προσφορά αγάπης

    22/2/2008 5:12:00 μμ

    Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και οι κατασκηνώσεις "Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα" παρουσιάζουν, από 26 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την 19η έκθεση προσφοράς "Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών 2008".

    Μόραλης, Φασιανός, Βακιρτζής, Βαρλάμος και περισσότεροι από 50 Καλλιτέχνες, Ζωγράφοι, Χαράκτες και Γλύπτες συνεχίζοντας την παραδοσιακά στενή σχέση των Καλλιτεχνών με τα έργα του π. Γεωργίου Πυρουνάκη, προσφέρουν έργα τους ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τις δράσεις που οργανώνουν οι κατασκηνώσεις "Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα".

    Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για τις εμψυχωτικές και δημιουργικές δραστηριότητες που οργανώνονται για παιδιά και νέους και κυρίως για τη δωρεάν φιλοξενία 140 παιδιών οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν τα καλοκαίρια.

    Οι καλλιτέχνες οι οποίοι προσφέρουν τα έργα τους είναι οι εξής: Γιώργος Βακιρτζής, Παύλος Μοσχίδης, Γιώργος Βαρλάμος, Ιωάννης Μιγάδης, Γιάννης Μόραλης, Αλέκος Φασιανός, Άννα Κινδύνη, Άννα Βορνόζη, Βάνα Ξένου, Νίκος Ηλιάδης, Νίκος Δεσεκόπουλος, Έρση Χατζημιχάλη, Άλκης Γκίνης, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Κυριάκος Ρόκος, Γιάννης Βακιρτζής, Ντιάνα Αντωνακάτου, Ειρήνη Γκόνου, Σαράντης Καραβούζης, Άρια Κομιανού, Γιούρκα Λακερίδου, Δημήτρης Μοράρος, Μίλτος Παντελιάς, Pino Padolfini, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Τάκης Σιδέρης, Νότα Σιότροπου, Θανάσης Στεφόπουλος, Κούλα Στρίγκου, Δημήτρης Τσιρογιάννης, Δημήτρης Φιλιππίδης, Ανθούλα Υφαντή.

    Τα "Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα" είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με περισσότερους από 80 ενεργούς εθελοντές, που από το 1932 έχει βοηθήσει περισσότερα από 15.000 παιδιά της μεγάλης ανάγκης με τη βοήθεια περισσοτέρων από 2.700 εθελοντών.

    Εγκαίνια: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008, ώρα 19:00 Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - αίθουσα "Ν. Γύζης": Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601 Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. - 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας

    [09] Πολιτισμός

    Οι Βυζαντινοί Νερόμυλοι της Πολίχνης

    22/2/2008 5:05:00 μμ

    Τρεις Βυζαντινοί Νερόμυλοι, που χρονολογούνται από τον 12ο και 13ο αιώνα και αποτελούν σημαντικό δείγμα της βυζαντινής τέχνης, καλούν τους θεσσαλονικείς να τους επισκεφτούν, να περπατήσουν ανάμεσα τους και να μάθουν την ιστορία τους.

    Οι τρεις νερόμυλοι αποτελούν "κομμάτι" ενός υδρομυλικού συστήματος και βρίσκονται στο συνοικισμό Μετεώρων του δήμου Πολίχνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. "Ο δήμος Πολίχνης αγωνίστηκε για να φέρει στην επιφάνεια την πολιτιστική αυτή κληρονομιά. Γνωρίζουμε τη θέση και άλλων τριών νερόμυλων για τους οποίους θα διεκδικήσουμε τα απαραίτητα κονδύλια", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος, Κώστας Θεοδωρίδης.

    Με τις απαραίτητες -μέχρι τώρα- χρηματοδοτήσεις ύψους 800.000 ευρώ ο δήμος Πολίχνης κατάφερε να μετατρέψει την περιοχή, στην οποία βρίσκονται οι νερόμυλοι σε ένα πάρκο με αρχαιολογικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και καλεί όλους τους θεσσαλονικείς να το επισκεφτούν.

    Ήδη έχουν κατασκευαστεί εκθεσιακοί χώροι και μονοπάτια πρόσβασης, έχουν διαμορφωθεί χώροι εισόδου και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ έως τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα υπαίθριο θέατρο 500 θέσεων, καθώς και η φυτοτεχνική διαμόρφωση του τοπίου.

    Για τους Βυζαντινούς Νερόμυλους μίλησε και η αρχιτέκτων της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Χαρούλα Σιαξαμπάνη: "Είναι η τεχνολογία του παρελθόντος. Μηχανήματα του Βυζαντίου που μας έχουν κληροδοτηθεί και πρέπει να τα προστατέψουμε".

    Ο νερόμυλος αποτελεί την πιο κοινή μηχανή του Βυζαντίου και η οικονομική σημασία ήταν τεράστια. Το υδρομυλικό σύστημα αναπτύχθηκε κατά μήκος του ρέματος, το οποίο πήγαζε από το βουνό Χορτιάτης και κατέληγε στο Θερμαϊκό κόλπο. Η λειτουργία του βασίζεται στη μετατροπή της δύναμης της υδατόπτωσης σε κινητήρια δύναμη και τη μετάδοση της κίνησης στη μυλόπετρα, χωρίς την ανάγκη γραναζιού.

    Παράλληλα, όμως γίνονται ενέργειες από το δήμο για τη δημιουργία ενός Βοτανικού Κήπου, καθώς κατά μήκος του ρέματος όπου αναπτύχθηκε το σύστημα των νερόμυλων έχουν εντοπιστεί 194 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

    [10] Οικονομία

    Εντός των στόχων ο προϋπολογισμός

    22/2/2008 4:38:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εντός των στόχων κινήθηκαν τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2007, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων, των δαπανών και του ελλείμματος που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα, τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 8,1% έναντι προβλεπόμενης αύξησης 8,1% στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

    Οι δαπάνες του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 9%, σε ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από το στόχο 9,8% που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσίασαν αύξηση 10,6% έναντι στόχου 11,7% και οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 2,1% έναντι στόχου 1,7%.

    Το αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών ήταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2007 να διαμορφωθεί στα 9,413 δισ. ευρώ έναντι στόχου 9,387 δισ. ευρώ. Και αυτό, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, επετεύχθη παρά τα πρόσθετα κονδύλια ύψους 1.320 εκατ. ευρώ (0,6% του ΑΕΠ) που διατέθηκαν για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων των πυρκαγιών του περυσινού καλοκαιριού και την ανακούφιση των πληγέντων, τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και για την τακτοποίηση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου στην Ολυμπιακή Αεροπορία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου.

    Τέλος, οι δαπάνες του Προγράμματος δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.0 διαμορφώθηκαν στα 8.803 εκατ. , αυξημένες κατά 7,6%, ενώ τα έσοδά του Προγράμματος έφθασαν στα 4.872 εκατ. , αυξημένα κατά 29,1% σε σχέση με το 2006.

    [11] Οικονομία

    Ομαλοποιείται η διανομή πετρελαίου

    22/2/2008 4:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ομαλά πραγματοποιείται στην αγορά η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης με βάση το νέο καθεστώς που ισχύει από τις 15 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με αυτά, μέχρι τώρα στο μητρώο διακινητών πετρελαίου θέρμανσης έχουν ενταχθεί 6.619 επιτηδευματίες (πρατηριούχοι από όλοι την Ελλάδα), ενώ οι φόροι που επιστράφηκαν ανήλθαν στα 23,671 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πιστώθηκε στους λογαριασμούς 3.222 πρατηριούχων και εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι δήλωσαν συνολικά στο σύστημα 122.717 πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.

    Με βάση το νέο καθεστώς οι πρατηριούχοι αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο που ισχύει και στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ οι καταναλωτές εξακολουθούν να το προμηθεύονται με τον μειωμένο φόρο, άρα και σε χαμηλότερη τιμή. Η διαφορά του φόρου, μετά την πώληση, επιστρέφεται άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών στους πρατηριούχους.

    Το τηλεφωνικό κέντρο 801 100 8808, στο οποίο οι καταναλωτές ενημερώνονται για τα πρατήρια υγρών καυσίμων που είναι ενταγμένα στο σύστημα Ήφαιστος (με βάση το οποίο πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης), δέχθηκε συνολικά 4.057 κλήσεις. Επίσης το τηλεφωνικό κέντρο 210 6268888, στο οποίο οι επιτηδευματίες που πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης επικοινωνούν με το ηλεκτρονικό σύστημα "Ήφαιστος", δέχθηκε 9.466 κλήσεις.

    Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι θα πρέπει να γνωστοποιούν στους προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης, κατά την αγορά του πετρελαίου, τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που βρίσκεται στο δεξιό άκρο του λογαριασμού της ΔΕΗ. Για τις μονοκατοικίες, πρέπει να δίνουν τον κωδικό που βρίσκεται στον προσωπικό λογαριασμό, ενώ για τις πολυκατοικίες ο διαχειριστής πρέπει να δίνει τον κωδικό του λογαριασμού κοινοχρήστων.

    Κινητοποιήσεις στη Σάμο

    Πάντως, υπάρχουν ακόμα περιοχές όπου η διακίνηση γίνεται μετ εμποδίων, όπως στη Σάμο, όπου όλοι οι βενζινοπώλες, έκλεισαν από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη τις στρόφιγγες του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς όπως ανέφεραν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας. Η Ενωση βενζινοπωλών Σάμου ανακοίνωσε πως θα φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με πετρέλαιο κίνησης. Οι βενζινοπώλες θα επανακαθορίσουν την στάση τους στην επόμενη τους συνεδρίαση, που θα γίνει την Τετάρτη.

    [12] Οικονομία

    Ασφαλιστικό: Οι τελευταίες λεπτομέρειες

    22/2/2008 4:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ενδεχομένως να κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

    Τις λεπτομέρειες του περιεχομένου του σχεδίου νόμου συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. "Θα συνεχίσουμε και την ερχόμενη εβδομάδα τις επαφές με φορείς και ενδιαφερόμενους. Η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό δεν θα αργήσει" δήλωσε αμέσως μετά η υπουργός Απασχόλησης, η οποία έχει προαναγγείλει την ενοποίηση όλων των ταμείων Υγείας των Τραπεζών και των ΔΕΚΟ σε ένα, πλην όσων είναι ιδιωτικού δικαίου

    Για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό συνεδριάζει τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

    [13] Κόσμος

    Πολύνεκρη έκρηξη στο Πακιστάν

    22/2/2008 3:04:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από δέκα τραυματίστηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν όταν εξερράγη βόμβα, τοποθετημένη σε δρόμο, την ώρα που διέρχονταν αυτοκίνητα με καλεσμένους σε γαμήλια δεξίωση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    Μεταξύ των νεκρών είναι και η νύφη, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Geo TV, που ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι 13. Ο τηλεοπτικός σταθμός DawnNews έκανε λόγο για 20 τραυματίες.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στην κοιλάδα Σουάτ στην επαρχία των Βορειοδυτικών Συνόρων, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται από τον Οκτώβριο του 2007 ένοπλους ισλαμιστές που έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον κυβερνητικών και στρατιωτικών στόχων. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

    [14] Πολιτική

    Φάκελος με σφαίρες στην Υπουργό Απασχόλησης

    22/2/2008 1:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Μια περίεργη υπόθεση, μια επιστολή γεμάτη σφαίρες η οποία είχε αποδέκτη την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Ο φάκελος, στον οποίο είχαν τοποθετηθεί έξι φυσίγγια κι ένα απόκομμα εφημερίδας, εντοπίστηκε το πρωί στην ταχυδρομική θυρίδα του υπουργείου Απασχόλησης στο Βοτανικό. Μόλις τον αντιλήφθηκε η αρμόδια υπάλληλος, κάλεσε την αστυνομία η οποία διεξάγει τις σχετικές έρευνες.

    "Δεν ασχολούμαι με κακόγουστες φάρσες, έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε, προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς και αποτελεσματικά", σχολίασε η υπουργός Απασχόλησης.

    Για "θρασύδειλη ενέργεια" έκανε λόγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, τονίζοντας ότι το γεγονός "δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στο πρόγραμμα της κυβέρνησης που ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες για μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό".

    [15] Κοινωνία

    Σεισμολόγοι: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

    Καθησυχαστικοί για το σεισμό στη Ζάκυνθο

    22/2/2008 1:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναστατώθηκαν και πάλι νωρίς το πρωί οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας από ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο, ανατολικά της Ζακύνθου. Από τη δόνηση, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 07:00, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

    Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αλλά παρακολουθούν με προσοχή τα ρήγματα που ενεργοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στον ελλαδικό χώρο, με επίκεντρο ως επί το πλείστον την Πελοπόννησο.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Μεθώνης και δεν πρέπει να προκαλεί καμία ανησυχία.

    Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπανικολάου, καθηγητή Γεωλογίας, στη Ζάκυνθο μέχρι και πέντε ρίχτερ θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο.

    Την ίδια ώρα, στην περιοχή της Μεθώνης, η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται έντονη με επτά έως τώρα ισχυρούς μετασεισμούς.

    Οι διαδοχικοί σεισμοί είναι επόμενο να προκαλούν μεγάλη καταπόνηση στα κτήρια, με αποτέλεσμα να θεωρούνται επικίνδυνα ακόμη και αν οι ζημιές δεν είναι εμφανείς.

    Στη Μεθώνη για παράδειγμα, ένα παλιό σπίτι έχει απορροφήσει ενέργεια τριών σεισμών μεγαλύτερων των έξι Ρίχτερ μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

    Ωστόσο αν τα κτήρια εξεταστούν από ειδικούς και δεν κριθούν ακατάλληλα, τότε θεωρούνται αξιόπιστα όσο παλιά και αν είναι.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δοκιμάζεται στη Τούμπα ο Ολυμπιακός

    22/2/2008 5:02:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ντέρμπι της Τούμπας όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την καλή εμφάνιση στην αναμέτρηση με την Τσέλσι για το τσάμπιονς λιγκ και το ερώτημα είναι εάν θα παρουσιασθούν σε ανάλογη κατάσταση, ξεπερνώντας τις απογοητευτικές εμφανίσεις στους αγώνες με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Εργοτέλη. Ωστόσο, ο Τάκης Λεμονής καλείται να επιλύσει ορισμένα αγωνιστικά θέματα, καθώς ο Τοροσίδης τραυματίσθηκε και θα απουσιάσει, ενώ μικροπροβλήματα, αντιμετωπίζουν οι Γκαλέτι και Λεντέσμα. Από την πλευρά του, ο «δικέφαλος του βορρά» που βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο θέλει την νίκη, έτσι ώστε να παραμείνει στην διεκδίκηση μίας θέσης για τα πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός έχει σαφώς πιό εύκολο έργο, καθώς φιλοξενεί τον Λεβαδειακό, ωστόσο οι παίκτες του Ζοζέ Πεσέιρο καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ για τον αποκλεισμό από την Ρέιντζερς. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ΑΕΚ που αποκλείσθηκε από την Χετάφε και δοκιμάζεται στο Καυτανζόγλειο με αντίπαλο τον Ηρακλή.

    Επίσης, ο Αρης καλείται να ξεπεράσει το εκτός έδρας εμπόδιο της Βέροιας, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και είναι το φαβορί για την νίκη, ενώ η Ξάνθη φιλοξενεί την Λάρισα σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 16:45 Βέροια-Αρης ALPHA 19:00 Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Καλαμαριάς ΝΕΤ 19:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός SUPERSPORT

    Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 15:00 Πανιώνιος-Εργοτέλης 15:00 Ξάνθη-Λάρισα 16:45 ΟΦΗ-Ατρόμητος SUPERSPORT 19:00 Ηρακλής-ΑΕΚ SUPERSPORT 19:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός ΝΕΤ

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απαλλάχθηκε ο Γεωργιάδης

    22/2/2008 4:24:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή, κατά πλειοψηφία, την έφεση του Γιώργου Γεωργιάδη κατά της υπ΄ αριθμ. 60/2008 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας (τον είχε τιμωρήσει με 5 αγωνιστικές) και απάλλαξε τον ποδοσφαιριστή από κάθε πειθαρχική ποινή. Θυμίζουμε ότι ο μέσος του ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως με 5 αγωνιστικές αποκλεισμό λόγω του αντιαθλητικού χτυπήματος στον παίκτη του Άρη Καράμπελα, στον αγώνα ΠΑΟΚ Άρης.

    Σάντος: «Με την στήριξη του 12ου παίκτη πάμε για τη νίκη»

    Τις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν από το εκάστοτε παιχνίδι της ομάδας του έκανε σήμερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, λίγη ώρα μάλιστα πριν από την δημοσιοποίηση της απόφασης που αθωώνει τον Γιώργο Γεωργιάδη, για τον οποίο δήλωσε πως δεν τον υπολογίζει για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε τα εξής: «Εχουμε βεβαίως να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα και προβλέπω ότι το παιχνίδι θα είναι καλό. Πρόκειται για δύο ομάδες που με απόλυτη βεβαιότητα θα κατέβουν στο γήπεδο για να κερδίσουν. Πιστεύω πως έχουμε τις προϋποθέσεις για να παίξουμε και να κερδίσουμε και η συνταγή είναι ακριβώς η ίδια με τα δύο τελευταία παιχνίδια μας. Δηλαδή να είμαστε οργανωμένη ομάδα και έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι και όταν δεν έχουμε κατοχή της μπάλας να μην δημιουργούμε χώρο για τους αντιπάλους μας, για να μην αναδεικνύει αυτός τα ατομικά προσόντα των παικτών του. Ακόμα, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να έχουμε εμπιστοσύνη και να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας και να μην την χάνουμε εύκολα. Να κάνουμε επιθέσεις και αυτό έχει σημασία. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να επιτιθέμεθα. Αν επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να κερδίσει χώρους και να μπορεί να κυκλοφορεί καλά την μπάλα, τότε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα.

    Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες με μεγάλη τεχνική ποιότητα και εμπειρία και χρειάζεται προσοχή. Περιμένουμε να δείξει το καλύτερό του προσωπείο και θα ήταν σφάλμα να περιμένουμε να δείξει άλλο πρόσωπο ο Ολυμπιακός. Αυτό θα μας κάνει να μειώσουμε την συγκέντρωσή μας και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό και ξέρουμε πως στόχος μας είναι να νικήσουμε. Τώρα, σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση κι έχουμε καλύτερες συνθήκες. Αναμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και πιστεύουμε πως μπορεί να οδηγήσει και σε νίκη του ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Αυτό δεν μας φοβίζει, αντιθέτως μας παρακινεί να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα. Οι παραδόσεις κάποια μέρα σπάνε. Το γεγονός ακόμα πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο δεν θα δημιουργήσει κάποια πίεση στους παίκτες, αντιθέτως μάλιστα. Ξέροντας μάλιστα πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο, θα έχουμε την στήριξη του 12ου παίκτη, αφού ξέρουμε όλοι πως ο λαός του ΠΑΟΚ στηρίζει την ομάδα. Ένα καλό αποτελέσμα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι επιβεβαίωση πως η ομάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση. Το κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε "ένα προς ένα" και δεν χρειάζεται να βλέπουμε μακρύτερα. Μόλις τελειώσει αυτό το παιχνίδι θα επικεντρωθούμε στο επόμενο που ακολουθεί».

    Σε ερώτηση για την ετοιμότητα των παικτών του και τα επιμέρους προβλήματα, συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Κονσεϊσάο κάθε μέρα βελτιώνεται περισσότερο και είναι πιο έτοιμος, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα συμμετοχής του. Ο Γεωργιάδης είναι εκτός παιχνιδιού αύριο. Μια μέρα πριν δεν μπορεί να μπει στην προετοιμασία. Δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με το ποδόσφαιρο. Ο κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας προετοιμάζεται επί μία εβδομάδα. Στις πρώτες μέρες αυτής της εβδομάδας ο Γεωργιάδης απουσίαζε».

    Σε άλλη ερώτηση για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, απάντησε: «Κάθε νίκη αλλάζει την διάθεση των παικτών. Επειδή όμως μιλάμε για μία περίοδο εκτός έδρας παιχνιδιών, που ήταν πολύ δύσκολη, η όποια δουλειά και να γίνει αφήνει κάποια σημάδια. Το καλύτερο φάρμακο για τον πονοκέφαλο είναι η ασπιρίνη και το καλύτερο γιατρικό για τις ήττες είναι οι νίκες. Το γήπεδο της Τούμπας δημιουργεί ένα φανταστικό περιβάλλον. Εχω δώσει αγώνες σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ευρώπης. Εχω γνωρίσει "ζεστά" γήπεδα και θα έλεγα πως η Τούμπα κατατάσεται από άποψη ατμόσφαιρας μέσα στα δέκα πρώτα γήπεδα της Ευρώπης ή μεταξύ των πέντε πρώτων».

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στις 5 Μαρτίου τα αναβληθέντα παιχνίδια

    22/2/2008 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις 5 Μαρτίου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής μεταξύ ΑΕΚ- Ξάνθης και Ατρομήτου- Παναθηναϊκού, που είχαν αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκα. Αξίζει να σημειωθεί πως, την ίδια ημέρα αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός στην Αγγλία κόντρα στην Τσέλσι στον επαναληπτικό αγώνα, για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ξάνθη θα αρχίσει στις 16.45 και ο αγώνας ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Παναθηναϊκός στισ 19.00. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΟVA.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 February 2008 - 17:50:32 UTC