Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα ΒΑΕ
  • [02] 100,01 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά
  • [03] Πρωτότυπο κουκλοθέατρο
  • [04] Στο Δήμο Σοφάδων οι "Γιατροί του Κόσμου"
  • [05] Βήμα πρόκρισης ο Πανιώνιος
  • [06] Άλβες: "Στόχος το πρωτάθλημα"
  • [07] Ερωτηματικό ο Ματσιγιάουσκας

    [01] Οικονομία

    Για τη συνταξιοδότηση γυναικών στα 53 έτη

    Παρέμβαση Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα ΒΑΕ

    19/2/2008 10:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου την πρόβλεψη για συνταξιοδότηση των γυναικών πέντε χρόνια νωρίτερα από τους άνδρες στην περίπτωση των βαρέων και ανθυγιεινών. Το θέμα προέκυψε μετά την τροπολογία για την ένταξη στα βαρέα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, με τη σχετική διάταξη να προβλέπει το 58ο έτος της ηλικίας για τους άνδρες και το 53ο για τις γυναίκες. Να σημειωθεί ότι, αν ισχύσει αυτή η γνωμοδότηση, τουλάχιστον 500.000 γυναίκες θα δουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση να αυξάνονται κατά πέντε έτη. Παράλληλα, εκκρεμεί ενώπιον του δικαστηρίου των ευρωπαϊκών κοινοτήτων η προσφυγή της Κομισιόν για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης στον δημόσιο τομέα.

    [02] Οικονομία

    ΗΠΑ - Νέα Υόρκη

    100,01 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά

    19/2/2008 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Μεγάλη άνοδο, πάνω από 4%, σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι προβλέψεις ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει την παραγωγή στα ίδια επίπεδα ενίσχυσε τις ανησυχίες για την προσφορά του μαύρου χρυσού.

    Η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι έκλεισε το βράδυ της Τρίτης για πρώτη φορά πάνω από τα 100 δολάρια, στα 100,01 στην ιστορία της αγοράς του προϊόντος στη Νέα Υόρκη, μετά την αναζωπύρωση των φόβων για μείωση της παραγωγής από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες .

    [03] Πολιτισμός

    Με αφήγηση παραμυθιών και ζωντανή μουσική

    Πρωτότυπο κουκλοθέατρο

    19/2/2008 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Mία πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου με αφήγηση παραμυθιών, ζωντανή μουσική και τραγούδια, διοργανώνεται το Σάββατο 23 Φεβρουάριου και το Σάββατο 1η Μαρτίου στο θέατρο κούκλας "κόκου-μούκλο" (Μέγιστης 30 -32 Καλλιθέα τηλέφωνο 210 - 95032236, www.kokoumouklo.gr ) στις 5.30μμ. Συντελεστές της παράστασης είναι: Αφήγηση και κιθάρα Κωσταντής Μιζάρας, μεταλόφωνο και κιθάρα Τάνια Καλαφατά, εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων Αγγελική Γουναρίδη. Γενικός τίτλος της παράστασης είναι "Όταν η κόκκινη κλώστη χάθηκε στο μεγάλο δάσος" και πρόκειται για παράσταση κουκλοθέατρου "η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος" και αφήγηση δύο λαϊκών παραμυθιών "το κεφάλι γαμπρός" και "οι μπακακοί", με ζωντανή μουσική και τραγούδια.

    [04] Κοινωνία

    Στο πλαίσιο του προγράμματος "ΛΗΤΩ"

    Στο Δήμο Σοφάδων οι "Γιατροί του Κόσμου"

    19/2/2008 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Το Δήμο Σοφάδων στην Καρδίτσα επισκέπτεται η Κινητή Παιδο-Οδοντιατρική Μονάδα των "Γιατρών του Κόσμου" από την Τετάρτη 20 έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008. Η ιατρική ομάδα που θα βρίσκεται στο νομό Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος "ΛΗΤΩ", θα εξετάσει παιδιά στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Η Κινητή Παιδο-Οδοντιατρική Μονάδα επισκέπτεται περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τη στοματική υγιεινή και την οδοντιατρική θεραπεία, καθώς και την πραγματοποίηση παιδιατρικής εξέτασης και εμβολιασμών από παιδίατρους. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επισκέψεων στους Σοφάδες έχει ως εξής: Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου: Η "ΛΗΤΩ" θα σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου στο νέο οικισμό τσιγγάνων όπου η ιατρική ομάδα των ΓτΚ θα εξετάσει τους μικρούς μαθητές και θα καταγράψει τα οδοντιατρικά περιστατικά.

    Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου: Η "ΛΗΤΩ" θα βρίσκεται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (στον παλιό οικισμό των τσιγγάνων), όπου θα εξεταστούν την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Α, Β΄, Γ και Δ τάξης. Ενώ, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, οδοντίατροι και παιδίατροι θα εξετάσουν τους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του δημοτικού σχολείου.

    Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση των "Γιατρών του Κόσμου" από το Δήμαρχο Σοφάδων Β. Κατσάρα και θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

    [05] Μπάσκετ

    Πανιώνιος - Βαλένθια 70-59

    Βήμα πρόκρισης ο Πανιώνιος

    19/2/2008 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους «16» του ULEB Cup έκανε απόψε στο Ελληνικό ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 70-59 της Πάμεσα Βαλένθια του Φώτη Κατσικάρη, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «32» της διοργάνωσης, και στη ρεβάνς (26/2) επί ισπανικού εδάφους καλούνται να «προστατεύσουν» τη διαφορά των 11 πόντων για να πάρουν την πρόκριση.

    Τα δεκάλεπτα: 24-8, 38-24, 50-43, 70-59

    Τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας και η εξαιρετική άμυνα του Πανιωνίου, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και περιόρισε τους αντιπάλους στους 8 πόντους, ήταν τα στοιχεία που έθεσαν τους «κυανέρυθρους» από την αρχή σε θέση ισχύος, απέναντι στην ισπανική ομάδα, η οποία τα είχε με την... αστοχία της (4/13 διποντα, 4/15 τρίποντα στο α ημ.). Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι τροφοδοτούσαν τον Γιαννούλη κοντά στο καλάθι, με τον Έλληνα σέντερ να τους δικαιώνει. Οταν μάλιστα «βγήκαν» και τα σουτ από τα 6.25, ο Πανιώνιος ξέφυγε με νταμπλ-σκορ (17-8 στο 8 μετά από τρίποντο του Νιούλεϊ), ενώ μπήκε στη δεύτερη περίοδο στο +16 (24-8). Η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της στο 12 όταν ο Μπάξτερ διαμόρφωσε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών το 27-8 (+19π.). Οι Ισπανοί αντέδρασαν -προσωρινά- και με επιμέρους σκορ 2-12 και πρωταγωνιστές τους Γκάρσες, Χάουζ στην επίθεση μείωσαν στο 17 σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά (29-20), αλλά Τσάπιν και Σάκοτα φρόντισαν να στείλουν την ομάδα τους στα αποδυτήρια στο +14 (38-24).

    Οι Ισπανοί δεν εγκατέλειψαν τη «μάχη» και με νέο επιμέρους σκορ 4-10 μείωσαν στο 24 στους 8 πόντους τη διαφορά (42-34). Ωστόσο, ο επιθετικός πλουραλισμός των «κυανέρυθων» και η κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, κυρίως στα επιθετικά, συνέβαλαν ώστε η ομάδα του Μάρκοβιτς να διατηρήσει το προβάδισμα και να μπει στην τελευταία περίοδο στο +7 (50-43). Με τους Σαμόντ Ουίλιαμς και Ρούμπεν Ντάγκλας να έχουν ανεβάσει για τα καλά το ρυθμό τους, η Βαλένθια μείωσε για πρώτη φορά στους 4 (50-46) στις αρχές της τέταρτης περιόδου, αλλά ένα επιθετικό ξέσπασμα του Ζορόσκι (7 διαδοχικοί πόντοι) βοήθησε τον Πανιώνιο να εξασφαλίσει και πάλι μία διαφορά ασφαλείας (+10 στο 33, 59-49). Οι Ισπανοί προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά οι «κυανέρυθροι» με σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση διατήρησαν μία ικανοποιητική διαφορά ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία (+11π., 70-59).

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Γιαννούλης 12, Τσάπιν 8 (2), Ζορόσκι 15 (3), Γεωργαλής, Σάκοτα 9 (1), Καλαμπόκης 10, Νιούλεϊ 12 (2), Καβαλιάουσκας 2, Κένταλ, Μπάξτερ 2.

    ΠΑΜΕΣΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Φώτης Κατσικάρης): Ολιβερ 1, Ντάγκλας 17 (5), Κλάβερ 4, Ουίλιαμς 18 (3), Μιράλες 2, Χάουζ 10 (2), Γκάρσες 7, Ουρτασούν, Τιμίνσκας, Μπάρατς.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άλβες: "Στόχος το πρωτάθλημα"

    19/2/2008 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρωτάθλημα έθεσε ως προτεραιότητα της ΑΕΚ ο Ζεράλδο Αλβες, μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας του επί ελληνικού εδάφους πριν τον αγώνα ρεβάνς με την Χετάφε (η αποστολή αναχωρεί αύριο για την Ισπανία). Ο Πορτογάλος αμυντικός ρωτήθηκε αν το μυαλό του και των συμπαικτών του βρίσκεται στην αναμέτρηση της Πέμπτης ή στον αγώνα πρωταθλήματος που ακολουθεί με τον Ηρακλή και δεν είχε κανένα ενδοιασμό: "Και τα δύο είναι σημαντικά. Επειδή όμως είμαι παίκτης της ΑΕΚ θέλω να στεφθώ πρωταθλητής», τόνισε ο κεντρικός αμυντικός των "κιτρινόμαυρων" και πρόσθεσε για τον αυριανό αγώνα: "Θα παίξουμε προσεκτικά. Θέλουμε πολύ τη νίκη, αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην άμυνά μας. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση, καθώς είδαμε πως παίζει η Χετάφε. Είναι καλή και δυνατή ομάδα, αλλά εμείς δεν είμαστε κατώτεροι. Πρέπει να βγάλουμε τα καλά αγωνιστικά μας στοιχεία".

    Ο Ζεράλδο αναφέρθηκε και στην έλευση του Νίκου Κωστένογλου: "Είναι μία αλλαγή για μας. Σε κάθε αλλαγή, οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο στον προπονητή".

    Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τους ορκωτούς λογιστές

    Σε άμεση αντιπαράθεση με συγκεκριμένες εφημερίδες, βρίσκεται πλέον η ΠΑΕ ΑΕΚ. Σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρουσία ορκωτών λογιστών στην ΠΑΕ και εκτιμούν πως αυτή συνδυάζεται με προβλήματα στο σύλλογο. Η ΑΕΚ διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, διευκρινίζει πως η ίδια η ΠΑΕ κάλεσε τους ορκωτούς και παράλληλα αναφέρεται σε «μερίδα του Τύπου που αγνοεί την αλήθεια» και σε «ψευδή δημοσιεύματα και συκοφαντίες». Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ επεσήμανε από την πρώτη στιγμή ότι οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές προσελήφθησαν από την ΠΑΕ με σκοπό να διενεργήσουν τον έλεγχο της ενδιάμεσης οικονομικής περιόδου (1/7-31/12/2007) ώστε να καταρτιστούν και αποσταλούν σύννομα οι οικονομικές καταστάσεις της συγκεκριμένης περιόδου στην ΕΠΟ για τις ανάγκες της αδειοδότησης της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2008-2009.

    Μερίδα του Τύπου επιμελώς αγνόησε την αλήθεια και προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις πιθανότατα αγνοώντας τις αλλαγές στο νέο σύστημα αδειοδότησης που εφαρμόζεται από φέτος και το οποίο πλέον είναι αναβαθμισμένο και εναρμονισμένο με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ, δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα Μέσο να εμπαίζει τον σύλλογο με ψευδή δημοσιεύματα ή με συκοφαντίες εναντίον των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως πρόσφατα έπραξε η εφημερίδα "Νέα Ώρα" χρησιμοποιώντας συκοφαντικές εκφράσεις σε πρωτοσέλιδο τίτλο της, οδηγώντας την ΠΑΕ στην απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της με το συγκεκριμένο έντυπο.

    Θα πρέπει βέβαια να προβληματίσει όλους, πως, κατ επανάληψη και κατ εξακολούθηση συγκεκριμένα Μέσα, ανακαλύπτουν ή επινοούν καταστάσεις όταν η ομάδα προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα, μεθοδεύοντας διαρκώς καταστάσεις αστάθειας που σαν στόχο έχουν αποκλειστικά και μόνο να πλήξουν το σύλλογο και να ανακόψουν κάθε προσπάθεια του».

    Η αποστολή για τον επαναληπτικό αγώνα με τη Χετάφε

    Την αποστολή για τον μεθαυριανό επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «32» του Κυπέλλου UEFA με τη Χετάφε, ανακοίνωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου. Την αποστολή που θα αναχωρήσει αύριο το πρωί, για την ισπανική πόλη, αποτελούν οι Μορέτο, Μάχο, Αρουαμπαρένα, Αζκάρατε, Παπασταθόπουλο, Παππά, Γκεράλντο, Δέλλα, Έντσον Ράμος Σίλβα, Καφέ, Ζήκο, Τόζερ, Ριβάλντο, Καλόν, Μαντούκα, Λαγό, Κονέ, Ενσαλίβα, Ζούλιο Σέζαρ, Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο.

    Αύριο, στις 19:30 ο κ. Κωστένογλου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο στάδιο της Χετάφε, ενώ μισή ώρα αργότερα η Ένωση θα κάνει την τελευταία της προπόνηση εν όψει του μεθαυριανού αγώνα.

    [07] Μπάσκετ

    Ερωτηματικό ο Ματσιγιάουσκας

    19/2/2008 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την προετοιμασία για τον δύσκολο αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει σήμερα ουσιαστικά ο Ολυμπιακός. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε ρεπό χθες στους παίκτες που έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, την επομένη της βαριάς ήττας από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Χωρίς τον Μανώλη Παπαμακάριο, αναχωρεί αύριο το πρωί η «ερυθρόλευκη» αποστολή για την ισπανική πρωτεύουσα, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Αρβιντας Ματσιγιάουσκας.

    Πρώτο θύμα... εξάντλησης είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος. Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων έδειξαν πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ιατρικό και τεχνικό τιμ αποφάσισαν από κοινού να μείνει εκτός για μικρό διάστημα προκειμένου να ξεκουραστεί και να επανέλθει δριμύτερος.

    Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περίμεναν πως η αγωνιστική επιστροφή του Ματσιγιάουσκας θα γινόταν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι «αιωνίων». Αυτό δεν κατέστη δυνατό και όπως όλα δείχνουν ούτε την Πέμπτη θα πατήσει παρκέ. Οι ενοχλήσεις στη μέση του Λιθουανού γκαρντ δεν έχουν υποχωρήσει και το απόγευμα ο «Μάτσας» θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί αν θα συμπεριληφθεί ή όχι στην αποστολή. Στη Μαδρίτη θα είναι ο Ιάκωβος Τσακαλίδης, ο οποίος επέστρεψε στη δωδεκάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν πήρε όμως χρόνο συμμετοχής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 February 2008 - 21:49:46 UTC