Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-03-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σάμος: Ναυάγιο με λαθρομετανάστες
  • [02] Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους
  • [03] Καθησυχάζουν Κουβανούς και απογοητεύουν "άλλους"
  • [04] Πήγε να κοιμηθεί στον Λ. Οίκο
  • [05] Ο γιατρό μας; Τα φρούτα
  • [06] Εννέα Βαλκανικές χώρες θωρακίζονται

    [01] Κοινωνία

    Επτά νεκροί

    Σάμος: Ναυάγιο με λαθρομετανάστες

    17/3/2007 10:22:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τραγικό ναυάγιο με λαθρομετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Γάτος, ΝΑ της Σάμου. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες κατάφερε να βγει στη στεριά μια Σομαλή, η οποία μετά τη σύλληψή της δήλωσε ότι η βάρκα στην οποία επέβαινε ανετράπη και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες, κατά δήλωσή της 22, να βρεθούν όλοι στο νερό. Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες από τρία σκάφη του Λιμεναρχείου της Σάμου και ένα ελικόπτερο Super Puma. Εντοπίστηκαν άλλοι πέντε Αφγανοί λαθρομετανάστες που κατάφεραν να βγουν κολυμπώντας στην περιοχή του Σιδερά της Σάμου, ενώ οι σοροί άλλων επτά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από τους λιμενικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων λαθρομεταναστών. Οι μαρτυρίες για τον αριθμό των λαθρομεταναστών που επέβαιναν στην μοιραία λέμβο είναι διαφορετικές αφού άλλοι κάνουν λόγο για 15 λαθρομετανάστες και άλλοι για 22.

    [02] Κόσμος

    Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους

    17/3/2007 11:08:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, AΠΕ-ΜΠΕ

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίσθηκαν όταν ρωσικό αεροσκάφος Tu-134 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Σαμάρα, στην περιοχή του Βόλγα, σε απόσταση 1.100 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας. "Το αεροπλάνο έκανε απότομη προσγείωση με αποτέλεσμα τη συντριβή της ατράκτου. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίσθηκαν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

    [03] Κόσμος

    Ο "υγιής" Φ. Κάστρο

    Καθησυχάζουν Κουβανούς και απογοητεύουν "άλλους"

    17/3/2007 12:04:00 πμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Η υγεία του Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει ενόψει μάλιστα των γενικών εκλογών του ερχόμενου έτους να αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης, καθημερινά, στην Κούβα Ο "Λίντερ Μάξιμο" μη έχοντας κάνει δημόσιες εμφανίσεις από την 31η Ιουλίου, πέρυσι, διανύει φάση ανάρρωσης μετά σοβαρή εγχείριση στα έντερα Ο αδελφός του Ραούλ, ο μακροβιότερος υπουργός Άμυνας σε όλο τον κόσμο, αναπληρώνει τον αδελφό του στα προεδρικά καθήκοντα το τελευταίο επτάμηνο Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κούβας, Ρικάρντο Αλαρκόν, θέλοντας προφανώς να επηρεάσει την εντονότατη φημολογία γύρω από την πραγματική κατάσταση υγείας του Φιντέλ Κάστρο, δήλωσε σήμερα ότι "είναι σε άψογη κατάσταση δυνάμενος πολύ γρήγορα να αναλάβει τις ευθύνες που έχει ως ο επικεφαλής της Κούβας". "Υπάρχει επιτάχυνση της βελτίωσης της κατάστασης και προσδοκούμε πολύ σύντομα να τελειώσει η φάση ανάρρωσης. Μετά την μακρά περίοδο της ασθένειας ήταν αναγκαία η φάση της αποκατάστασης και της ανάπαυσης, πολύ περισσότερο που ο Κάστρο έχει μία διαβολική σχέση με την δουλειά, στην οποία αφιερώνει ώρες και ώρες, ημέρες και ημέρες, χωρίς να κάνει διάλειμμα", δήλωσε από την πλευρά του ο εκ των αντιπροέδρων της χώρας, Χουάν Ραμόν Φερνάντεθ Όλο το τελευταίο επταήμερο, πολλοί αξιωματούχοι του καθεστώτος διαβεβαίωσαν ότι η υγεία του 80χρονου Φιντέλ Κάστρο "πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο".

    Οι Κουβανοί συνηθισμένοι να ακούν καθημερινές μακρές ομιλίες του "Φιντέλ", αδημονούν να έχουν ξανά γι αυτόν μιαν άμεση αντίληψη, ενώ τελευταία η εικόνα του "φιλτράρεται" μέσα από τα επίσημα ΜΜΕ .Η κουβέντα με τον Ούγκο Τσάβες, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ή με τον κολομβιανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρθία Μαρκές.

    Προσφάτως ο Τσάβες δήλωσε ότι μπορεί να γίνει μία συνάντηση στην Αβάνα του ίδιου, του προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες και του Φιντέλ Κάστρο και χρονικώς την τοποθέτησε "τέλη Απριλίου", οπότε συμπληρώνεται έτος από της ανάληψης της προεδρικής εξουσίας από τον Μοράλες. Διανοίγεται η προοπτική της οικονομικής συνεργασίας στο άμεσο μέλλον της Κούβας, της Νικαράγουας, της Βολιβίας και της Βενεζουέλας. Ο Φιντέλ Κάστρο ασκεί εξουσία από το έτος 1959.

    [04] Κόσμος

    Ο άστεγος.....

    Πήγε να κοιμηθεί στον Λ. Οίκο

    16/3/2007 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ο Λευκός Οίκος έκλεισε σήμερα για τρεις ώρες έπειτα από την παρείσφρηση ενός άνδρα με ένα πακέτο στους κήπους της κατοικίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Καταλίνο Ντίας, ένας 66χρονος άστεγος από τη Φλόριντα, έριξε ένα πακέτο πάνω από το κιγκλίδωμα που περιβάλλει το πάρκο της κατοικίας και στη συνέχεια υπερπήδησε κι ο ίδιος το κιγκλίδωμα, διευκρίνισε η Κιμ Μπρους, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας. Συνελήφθη αμέσως και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε ξένη περιουσία. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11:10 (τοπική ώρα, 18:10 ώρα Ελλάδας) και η κατάσταση επανήλθε στα κανονικά της επίπεδα στις 14:29 (21:29 ώρα Ελλάδας) στις 16/3.

    [05] Υγεία

    Ας πιούμε "σταφυλάδα"

    Ο γιατρό μας; Τα φρούτα

    17/3/2007 12:20:00 πμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ο φυσικός χυμός σκουρόχρωμου σταφυλιού έρχεται δυναμικά μετά από πρόσφατη αμερικανική έρευνα και αρπάζει τα πρωτεία από τον μέχρι σήμερα δημοφιλή φυσικό χυμό πορτοκαλιού Οι αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο πορφυρός χυμός της αμερικανικής ποικιλίας Concord που είναι παρόμοια με την ελληνική ποικιλία του ροδίτη αποτελεί ασπίδα κατά της καρδιακής νόσου .Ο χυμός αυτός "προσφέρει μεγάλη προστασία στον οργανισμό, στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικά, γιατί ενισχύουν τα τριχοειδή αγγεία και την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης έχουν αντικαρκινική δράση και αντιγηραντικές ιδιότητες" Σύμφωνα με την έρευνα " -το μεγαλύτερο ποσοστό αντιοξειδωτικών έχουν τα σταφύλια με σκούρα σάρκα ακολουθεί ο θολός χυμός μήλου -τρίτος έρχεται ο χυμός ροδιού τέταρτος ο χυμός κράνου -αμέσως μετά έρχεται ο χυμός γκρέιπ φρούτ, συστήνεται όμως προσοχή στην κατανάλωσή του, στην έκτη σειρά είναι ο διάφανος χυμός μήλου και τελικά ακολουθεί ο τροπικός-ανάμεικτος χυμός Τελευταίοι στη λίστα έρχονται οι χυμοί πορτοκαλιού, τομάτας, λευκών σταφυλιών και ανανά.

    [06] Τεχνολογία

    Αποφασιστικό αντισεισμικό βήμα

    Εννέα Βαλκανικές χώρες θωρακίζονται

    17/3/2007 12:34:00 πμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ένα αποφασιστικό βήμα διακρατικής συνεργασίας για τη θωράκιση από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου έγινε χθες με την ίδρυση του βαλκανικού αντισεισμικού δικτύου. 10 σεισμολογικά ινστιτούτα από ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ - την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας ΣΕΡΒΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΒΟΣΝΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ και ΡΟΥΜΑΝΙΑ Όλες οι χώρες μαζί θα συνεργάζονται για την καλύτερη αντιμετώπιση σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών. Στόχος του δικτύου είναι: ανταλλαγή επισκέψεων και συνεργασία επιστημόνων - διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων - ανταλλαγή σεισμικών δεδομένων - ίδρυση τράπεζας πληροφοριών για τους σεισμούς στη ΝΑ Ευρώπη - ενοποίηση σεισμολογικών δικτύων - ίδρυση διεθνούς μεταπτυχιακού τμήματος στο εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών για την αντιμετώπιση σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών

    Το αντισεισμικό δίκτυο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών και θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ουνέσκο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 March 2007 - 9:50:54 UTC