Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-03-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημερίδα για τον νέο κώδικα ΟΤΑ
  • [02] Επίτιμος δημότης Βόλου ο Πρόεδρος
  • [03] Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ
  • [04] Δυο νέα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Συλλαλητήρια κατά του πολέμου στο Ιράκ
  • [06] Nονοί στο στόχαστρο
  • [07] Επτά λαθρομετανάστες νεκροί
  • [08] Και νέα τραγωδία με Τουπόλεφ
  • [09] Νέο κρούσμα του ιού H5N1 στο Κουβέιτ
  • [10] Το παράπονο του πρίγκιπα Χένρικ
  • [11] Συνομιλίες Μπους-Αμπντάλα-Μουμπάρακ
  • [12] Οκτώ νεκροί σε πάρτυ γενεθλίων
  • [13] 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
  • [14] "5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας"

    [01] Πολιτική

    Ημερίδα για τον νέο κώδικα ΟΤΑ

    17/3/2007 3:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2007 6:46:49 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Περισσότεροι από 250 δικηγόροι- νομικοί σύμβουλοι δήμων απ΄ όλη την Ελλάδα παίρνουν μέρος σε ημερίδα που πραγματοποιείται στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για τις μεταβολές που έχει επιφέρει στον τρόπο λειτουργίας των δήμων ο νέος δημοτικός και κοινοτικός κώδικας. Τις εργασίες της ημερίδας που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, κήρυξε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θεσμικό διαβατήριο των δήμων για το Δ ΚΠΣ το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης.

    Από το Δ΄ΚΠΣ προβλέπεται να διατεθούν για έργα στην περιφέρεια 16,8 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 82% των πόρων του προγράμματος. Το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 24,4 δισ ευρώ, αν προστεθούν οι πόροι για την αλιεία και την αγροτική ανάπτυξη και στα 36,4 δισ. ευρώ αν προστεθούν τα κονδύλια από τους εθνικούς πόρους.

    Ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, παρότρυνε τους νομικούς συμβούλους να διασφαλίζουν τη νομιμότητα στη λειτουργία των δήμων. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

    [02] Πολιτική

    Εγκαινίασε το Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας στο Βόλο

    Επίτιμος δημότης Βόλου ο Πρόεδρος

    17/3/2007 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο, εγκαινίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη. Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Βόλου. Στην τελετή των εγκαινίων του μουσείου, παρέστη και ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

    Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να κατακλύζουν αυτές τις προσπάθειες, διότι δεν είναι απλά ζωντανά μνημεία της ιστορίας της πατρίδας μας, αλλά και της μεγάλης προσπάθειας της Ελλάδος να βρεθεί εδώ που είναι σήμερα. "Είμαι αισιόδοξος τόνισε -διότι ο τόπος έχει και ιστορία και μέλλον". Αναφερόμενος στο μουσείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το χαρακτήρισε τέλειο από αισθητικής άποψης, αλλά και σπουδαίο έργο από ιστορικής και κοινωνιολογικής πλευράς.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η υλοποίηση του έργου, ξεπέρασε ακόμη και το πιο οραματικό σχέδιο και αποτελεί ένα παράδειγμα αξιοποίησης της ευαισθησίας ορισμένων ανθρώπων προς το κοινό όφελος, δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού.

    [03] Πολιτική

    Η εκλογική τακτική του κόμματος

    Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ

    17/3/2007 3:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2007 6:29:23 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΝ, που άνοιξε το Σάββατο, με θέμα την εκλογική τακτική και την προετοιμασία του κόμματος για τις εθνικές εκλογές, με τη συμμετοχή 1300 συνέδρων. Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής τόνισε την ανάγκη να εγκριθεί το πολιτικό πλαίσιο για την επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη διακήρυξη που έχει ήδη υιοθετηθεί. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ανανεωτικής Πτέρυγας Σπυρος Λυκούδης ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την κάθοδο στις εκλογες του σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται δύο θέσεις. Η μία είναι η απόφαση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της 11ης Φεβρουαρίου που τάσσεται υπέρ της επανασύστασης του ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη η θέση της μειοψηφίας (της ανανεωτικής πτέρυγας) του κόμματος που είναι αντίθετη με την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ). Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου συνεχίζονται με τοποθετήσεις συνέδρων και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με ψηφοφορίες. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει ο πρόεδρος του Κόμματος Αλέκος Αλαβάνος.

    [04] Πολιτική

    Δυο νέα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

    17/3/2007 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε 4 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει δυο νέα υπερσύγχρονα νοσοκομεία, ενός Παιδιατρικού και ενός Ογκολογικού, προανήγγειλε το Σάββατο από την Μίκρα, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τα νοσοκομεία θα διαθέτουν 400 κλίνες το καθένα, ενώ ο προϋπολογισμός τους είναι 700 εκ ευρώ. Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ακόμη ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπογραφούν προγραμματικές συμβάσεις με όλους τους φορείς. "Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες με υψηλό δείκτη κοινωνικής ευαισθησίας. Η πολιτεία θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη. Ειδικότερα στα παιδιά που πάσχουν από αναπηρία και τις οικογένειες τους που δίνουν μία δύσκολη μάχη", δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της επιστημονικής διημερίδας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ) στο Μουσείο Αθλητισμού, στη Θεσσαλονίκη.

    Ο υπουργός στάθηκε και στο σύγχρονο Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης που αποκτά η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας το ως πρόγραμμα "πιλότο" για ολόκληρη τη χώρα.

    Το Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο έγκυρης πρώιμης διάγνωσης, εξελικτικής καταγραφής των δυνατοτήτων του ατόμου και οριοθέτησης του τύπου της θεραπευτικής παρέμβασης.

    Η πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΕΛΕΠΑΠ, Βασιλική Μπακατσέλου, στο χαιρετισμό της τόνισε πως η ΕΛΕΠΑΠ είναι το παρόν και φιλοδοξεί να αποτελέσει και το μέλλον στην αποκατάσταση της παιδικής αναπηρίας.

    Η ΕΛΕΠΑΠ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1937 με έδρα την Αθήνα και πέντε παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Γιάννενα, Βόλο και Αγρίνιο. Μέχρι σήμερα έχει φροντίσει πάνω από 100.000 παιδιά και στόχος είναι η θεραπεία και αποκατάσταση των πασχόντων παιδιών.

    [05] Κοινωνία

    Με αφορμή την 4η επέτειο

    Συλλαλητήρια κατά του πολέμου στο Ιράκ

    17/3/2007 4:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2007 6:58:13 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, με αφορμή την 4η επέτειο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, πραγματοποίησαν φιλειρηνικές οργανώσεις στην Αθήνα. Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ Τζίμυ Μάσσευ μίλησε στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, οι οποίοι στη συνέχεια πορεύτηκαν ειρηνικά προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Αλλά και στη Θεσσαλονίκη μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε εκεί. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου στο Ιράκ πορεύτηκαν ειρηνικά στην πλατεία Αριστοτέλους έως και την Τσιμισκή. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σ' όλο τον κόσμο

    Μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις είχαμε σήμερα σ όλο τον κόσμο, με αφορμή την επικείμενη τέταρτη επέτειο της έναρξης του πολέμου στο Ιράκ, και τα σαράντα χρόνια από τη μεγάλη κινητοποίηση των Αμερικανών πολιτών κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από χθες το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές χριστιανικής αντιπολεμικής οργάνωσης, ξεχύθηκαν στους δρόμους, ψάλλοντας και φωνάζοντας συνθήματα για το τέλος του πολέμου. Έξω από το Λευκό Οίκο έφτασαν οι διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον, για να διαμαρτυρηθούν για μια ακόμη χρονιά χάους και βίας στο Ιράκ. Ωστόσο τα παράθυρα της προεδρικής κατοικίας ήταν κλειστά, καθώς ο Τζορτζ Μπους απουσιάζει για το Σαββατοκύριακο. Τα αντιπολεμικά συνθήματα θα ακουστούν πιο δυνατά όμως σε μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον και το Λος Άντζελες, όσο πλησιάζουν τα ξημερώματα της 20ής Μαρτίου, της στιγμής που άρχισαν οι βομβαρδισμοί στη Βαγδάτη. Στις σημερινές κινητοποιήσεις αναμένεται, μόνο στις ΗΠΑ, να λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, στρατιωτικοί, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, αντιπρόσωποι αραβοαμερικανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων.

    Αλλά και στη μακρινή Αυστραλία, εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ξένων και των αυστραλιανών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Αυστραλοί ακτιβιστές υπενθυμίζουν στον Πρωθυπουργό τους, Τζον Χάουαρντ, ότι αυτός ο πόλεμος ήταν λάθος. Στα αιτήματά τους και η άμεση απελευθέρωση του Ντέϊβιντ Χικς, του μόνου Αυστραλού που κρατείται επί πέντε χρόνια στο Γκουαντάναμο. Στους δρόμους κατέβηκαν και οι Ιταλοί διαδηλώνοντας ειρηνικά.

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, με αφορμή την 4η επέτειο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, πραγματοποίησαν φιλειρηνικές οργανώσεις στην Αθήνα. Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ Τζίμυ Μάσσευ μίλησε στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, οι οποίοι στη συνέχεια πορεύτηκαν ειρηνικά προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Αλλά και στη Θεσσαλονίκη μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε εκεί. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου στο Ιράκ πορεύτηκαν ειρηνικά στην πλατεία Αριστοτέλους έως και την Τσιμισκή. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις είχαμε σήμερα σ όλο τον κόσμο, με αφορμή την επικείμενη τέταρτη επέτειο της έναρξης του πολέμου στο Ιράκ, και τα σαράντα χρόνια από τη μεγάλη κινητοποίηση των Αμερικανών πολιτών κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από χθες το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές χριστιανικής αντιπολεμικής οργάνωσης, ξεχύθηκαν στους δρόμους, ψάλλοντας και φωνάζοντας συνθήματα για το τέλος του πολέμου. Παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, πριν συγκεντρωθούν έξω από τον Λευκό Οίκο όπου προσευχήθηκαν για το τέλος του πολέμου. Συνελήφθησαν πάνω από 100 διαδηλωτές .

    Αλλά και στη μακρινή Αυστραλία, εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ξένων και των αυστραλιανών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Στα αιτήματά τους και η άμεση απελευθέρωση του Ντέϊβιντ Χικς, του μόνου Αυστραλού που κρατείται επί πέντε χρόνια στο Γκουαντάναμο.

    Στις σημερινές κινητοποιήσεις αναμένεται, μόνο στις ΗΠΑ, να λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, στρατιωτικοί, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, αντιπρόσωποι αραβοαμερικανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων.

    [06] Κοινωνία

    Επιχείρηση-σκούπα

    Nονοί στο στόχαστρο

    17/3/2007 12:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2007 6:34:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Μεγάλη επιχείρηση της ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την ασφάλεια Πατρών έγινε τη νύχτα όπου συνελήφθησαν περί τους 30 "μπράβους" της Πάτρας για υποθέσεις προστασίας και διακίνησης ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί των δύο υπηρεσιών από την Αθήνα και την Πάτρα, εφοδιασμένοι με οχήματα προσήγαγαν στην ασφάλεια γύρω στους 30 "μπράβους", μεταξύ των οποίων και προστάτες και ανθρώπους της νύχτας αλλά και άτομα που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Πατρών και Αθηνών συνελήφθησαν επίσης 5 κακοποιοί οι οποίοι μαζί με έναν έκτο που θεωρείται εγκέφαλος της ομάδας τους ο οποίος διαφεύγει την σύλληψη και μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού, ήταν αυτοί που δολοφόνησαν στις 14 Απριλίου του 2005 τον Ανδρέα Παίση, γνωστό "μπράβο" της Πάτρας, σε κεντρικό σημείο της πόλης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει ότι από το 1990 στην Πάτρα δρούσαν αρχικά μία ομάδα από κακοποιούς και στην συνέχεια εγκαταστάθηκαν τρεις οι οποίες είχαν χωρίσει την πόλη σε ισάριθμους τομείς, οι οποίες εκβιαστικά παρείχαν προστασία σε νυχτερινά κέντρα διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και έφερναν γυναίκες από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

    Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στην Κόρινθο, ενώ θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις στις 12 το μεσημέρι από τις ασφάλειες Αθηνών, Πάτρας και Κορίνθου.

    [07] Κοινωνία

    Αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, βρήκαν το θάνατο

    Επτά λαθρομετανάστες νεκροί

    17/3/2007 7:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2007 8:15:22 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων λαθρομεταναστών που αγνοούνται μετά τη βύθιση της βάρκας στην οποία επέβαιναν, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Γάτου. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου περισυνέλεξαν τις σορούς επτά λαθρομεταναστών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 λαθρομετανάστες που κατάφεραν να βγουν κολυμπώντας στη στεριά και αγνοούνται τέσσερεις. Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν τις πρώτες πρωινές ώρες κατάφερε να βγει πρώτη στη στεριά μια Σομαλή, η οποία μετά τη σύλληψή της δήλωσε ότι η βάρκα στην οποία επέβαινε ανετράπη και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες, κατά δήλωσή της 22, να βρεθούν όλοι στο νερό. Πρόκειται για τρίτο ναυάγιο από την αρχή του χρόνου που συμβαίνει στις 17 του μηνός, αφού όπως φαίνεται αυτή την ημερομηνία επιλέγουν οι δουλέμποροι για τα δρομολόγια της ελπίδας που καταλήγουν σε τραγωδία.

    [08] Κόσμος

    Συνετρίβη στις όχθες του Βόλγα

    Και νέα τραγωδία με Τουπόλεφ

    17/3/2007 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν στη Ρωσία όταν αεροσκάφος Τουπόλεφ με 57 επιβαίνοντες συντρίβη, ενώ επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση. Το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σουρκούτ της Σιβηρίας στη Σαμάρα, συνετρίβη στις όχθες του Βόλγα. Την ώρα της προσγείωσης επικρατούσε πυκνή ομίχλη στο αεροδρόμιο. Οι τροχοί ακούμπησαν στο έδαφος 400 μέτρα πριν το διάδρομο προσγείωσης. Στη συνέχεια κι ενώ τροχοδρομούσε, η μια πτέρυγα του Τουπόλεφ ακούμπησε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σπάσει και να χτυπήσει την άτρακτο κόβοντας την στα δύο. Οι διασωθέντες κατήγγειλαν ότι τα ασθενοφόρα του αεροδρομίου έφτασαν στο σημείο της συντριβής με τουλάχιστον 15 λεπτά καθυστέρησης, παρά το γεγονός ότι το αεροσκάφος βρισκόταν μέσα στο αεροδρόμιο. Το Τουπόλεφ ανήκει στην Γιουτέρ. Είναι μια από τις εταιρίες που η Ρωσική κυβέρνησης απαγόρευσε να εκτελούν πτήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους ασφαλείας.

    [09] Κόσμος

    Το 54ο κρούσμα στο εμιράτο

    Νέο κρούσμα του ιού H5N1 στο Κουβέιτ

    17/3/2007 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε κοτόπουλο στο Κουβέιτ εντοπίστηκε νέο κρούσμα του ιού H5N1 της γρίπης των πτηνών, ανεβάζοντας σε 54 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τη φετινή χρονιά στο εμιράτο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κουβεϊτιανού Υπουργείου Υγείας, ο ιός "εντοπίστηκε σε κοτόπουλο στην περιοχή αλ Ουάφρα" στο νότιο τμήμα της χώρας. Συνολικά 54 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο εμιράτο μετά την επανεμφάνιση φέτος της γρίπης των πτηνών στις 25 Φεβρουαρίου. Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άχμαντ αλ Σάτι, κανένα κρούσμα σε άνθρωπο δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής, μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε 300 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με πτηνά και πουλερικά που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι αρχές του Κουβέιτ έχουν επιβάλλει απαγόρευση σε όλες τις εισαγωγές και εξαγωγές πουλερικών και ζωντανών πτηνών, έχουν κλείσει την αγορά πτηνών και προσωρινά τον μοναδικό ζωολογικό κήπο του εμιράτου, όπου είχε εντοπιστεί ένα μόνο κρούσμα σε γεράκι.

    [10] Κόσμος

    Θέλει να τον αποκαλούν "βασιλιά"

    Το παράπονο του πρίγκιπα Χένρικ

    17/3/2007 4:23:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Προτιμά τον τίτλο του "βασιλιά" ο 72χρονος πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας, που από το 1967 είναι παντρεμένος με τη βασίλισσα Μαργαρίτα. Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Point de Vue" στη γενέτειρα του Γαλλία, ο Χένρικ φαίνεται να εκφράζει την απογοήτευση του γιατί είναι γνωστός ως "πρίγκιπας" και όχι ως "βασιλιάς", σύμφωνα και με την εφημερίδα ταμπλόιντ της Κοπεγχάγης Ekstra Bladet. "Σήμερα η σύζυγος ενός βασιλιά αποκαλείται βασίλισσα, αλλά ο σύζυγος της βασίλισσας δεν γίνεται βασιλιάς μετά το γάμο του", δηλώνει ο πρίγκιπας που γεννήθηκε στη Γαλλία ως Ανρί Μαρί Ζαν Αντρ, κόμης ντε Λαμπόρντ του Μονπεζά. Ο Χένρικ είχε απασχολήσει τα διεθνή πρωτοσέλιδα πριν από λίγα χρόνια παραπονούμενος ότι οι Δανοί δεν σέβονται το "στάτους" του και ότι τον στεναχωρούσε το γεγονός ότι έρχεται τρίτος στην ιεραρχία της διαδοχής του θρόνου μετά τον γιο του Εστεμμένο Πρίγκιπα Φρέντερικ. Ωστόσο σε μια πρόσφατη συνέντευξη του ο Χέρνικ υπογράμμισε ότι είναι "ενθουσιασμένος" με τα επίσημα καθήκοντα του. Τόνισε όμως ότι μια νομοθεσία που καθορίζει το ρόλο του πρίγκιπα συζύγου θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μέλλοντες συζύγους των βασιλισσών της Δανίας.

    [11] Κόσμος

    Συνομιλίες Μπους-Αμπντάλα-Μουμπάρακ

    17/3/2007 11:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2007 8:43:32 μμ)

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ευχαρίστησε τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ για τη συμμετοχή τους σε μια πρόσφατη διάσκεψη για το Ιράκ και συζήτησε τις προσπάθειες για ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Μπους μίλησε στο βασιλιά Αμπντάλα για "την προσπάθεια να προχωρήσουμε προς ένα παλαιστινιακό κράτος και επίσης την ειρήνη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου. Ο Μπους συνομίλησε με τον Μουμπάρακ για το ταξίδι της υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή. Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Ιορδανία δήλωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι θα επιδιώξουν να δώσουν νέα ώθηση σε ένα αραβικό σχέδιο ειρήνης με το Ισραήλ σε μια σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που θα διεξαχθεί αργότερα αυτό το μήνα στο Ριάντ.

    Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ επιδιώκουν να δώσουν ώθηση σε μια σαουδαραβκή πρωτοβουλία που εγκρίθηκε το 2002 σε διάσκεψη κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Βηρυτό και η οποία προσφέρει στο Ισραήλ διπλωματικές σχέσεις με τις αραβικές χώρες σε αντάλλαγμα για την πλήρη αποχώρησή του από το έδαφος που κατέλαβε το 1967 στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

    "Ο πρόεδρος κατέστησε για άλλη μία φορά σαφή τη δέσμευσή του για ένα παλαιστινιακό κράτος που θα μπορεί να ζει δίπλα στο Ισραήλ εν ειρήνη", είπε ο Σνόου.

    Αξιωματούχοι των ΗΠΑ παρακάθησαν με τους αντιπάλους τους από το Ιράν και τη Συρία σε διεθνή διάσκεψη στη Βαγδάτη νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια προσπάθεια παρότρυνσης των γειτονικών χωρών να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του Ιράκ.

    [12] Κόσμος

    Στο νησί Παλαουάν των Φιλιππίνων

    Οκτώ νεκροί σε πάρτυ γενεθλίων

    17/3/2007 10:41:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένας δυσαρεστημένος προσκεκλημένος πυροδότησε χειροβομβίδα σε πάρτυ γενεθλίων στο νησί Παλαουάν των Φιλιππίνων. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους και ο ίδιος και άλλοι είκοσι τρεις τραυματίσθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής αστυνομίας, ο άνδρας δεν έγινε δεκτός στο πάρτυ διότι είχε μαζί του όπλο. Έφυγε και επέστρεψε με μια χειροβομβίδα, την οποία πυροδότησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με άλλους καλεσμένους.

    [13] Οικονομία

    Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εργασίες

    33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

    17/3/2007 1:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2007 8:20:05 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Ένταση σημειώθηκε στο 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ όταν ανέβηκε στο βήμα ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας ευρωπαϊκών συνδικάτων. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με συνθήματα και φωνές προκάλεσαν επεισόδιο απαιτώντας να μην μιλήσει χαρακτηρίζοντάς τον "υπηρέτη της Κομισιόν". Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε πρόκληση το να έρθουν κοντά στα συνδικάτα οι νέοι, όπως και την αλλαγή των κακών συνθηκών εργασίας τους. Ακόμη, τόνισε πως το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να περάσει στη φάση της ενηλικίωσης και να γίνει η φωνή της κοινωνίας στα κόμματα, αλλά και ότι πρέπει να σταματήσει ο εναγκαλισμός των συνδικάτων από τα κόμματα. Την Παρασκευή, οι πολιτικοί αρχηγοί, διασταύρωσαν τα ξίφη τους, από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, απορρίπτοντας τον συντηρητισμό και την αδράνεια". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για νεο-δεξιά και αποτυχημένη πολιτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, συνέδεσε τις κινητοποιήσεις για την Παιδεία, με εκείνες των εργαζομένων, ενώ ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ζήτησε να μην ισχύσει ο νόμος-πλαίσιο.

    Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου, με την εκλογή της νέας διοίκησης.

    [14] Ζωής ...σΤάσεις

    Στο Ζάππειο Μέγαρο

    "5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας"

    17/3/2007 4:23:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ολοκληρώνεται αύριο στο Ζάππειο Μέγαρο, η 5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας Diners Athens Collections InStyle, που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΛΚΕΔΕ Κέντρου Τεχνολογίας & Σχεδιασμού ΑΕ. Η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας περιλαμβάνει επιδείξεις των συλλογών των σχεδιαστών-μελών του Συλλόγου, για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2007-08.

    Το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας τη στήριξη της ελληνικής μόδας και υλοποιώντας δράσεις με προοπτική και αναπτυξιακό χαρακτήρα, βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τους Έλληνες σχεδιαστές, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία και σε στενή συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς, μέσω της μεγαλύτερης θυγατρικής εταιρίας του ΕΟΜΜΕΧ, του ΕΛΚΕΔΕ. Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος στην 5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, μεταφέροντας μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

    Η εκδήλωση συμβάλλει επιτυχώς στην προώθηση του επώνυμου ελληνικού ενδύματος, αλλά και στη στήριξη του κλάδου Ένδυσης Κλωστοϋφαντουργίας και Δέρματος τόνισε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας. Στόχοι της διοργάνωσης της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας Diners Athens Collections InStyle είναι η οργανωμένη προβολή των δημιουργιών των Ελλήνων σχεδιαστών, η καταξίωση τους και στο εξωτερικό, η ανάπτυξη σχέσεων και ο συντονισμός της ελληνικής με την παγκόσμια αγορά μόδας, αναδεικνύοντας τη μόδα ως φορέα οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και προβάλλοντας το ελληνικό Design διεθνώς, όπως και την ελληνική παραγωγή προϊόντων μόδας (ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, δέρματα, κλπ. Με τη στήριξη του ΕΛΚΕΔΕ, το 5ο Diners Athens Collections In Style φιλοξενεί εταιρείες από το χώρο της ένδυσης, οι οποίες συμμετέχουν με περίπτερα και με επιδείξεις μόδας (πασαρέλες).

    Ταυτόχρονα στο περίπτερο του ΕΛΚΕΔΕ προβάλλεται η ελληνική δημιουργία και παραγωγή, με την παρουσίαση αντιπροσωπευτικών υποδημάτων και δερμάτινων ειδών για τη σαιζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2007-08, που κατασκεύασαν ελληνικές επιχειρήσεις των κλάδων μόδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 March 2007 - 21:51:16 UTC