Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με πυρετώδεις ρυθμούς
  • [02] Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα
  • [03] Περιοδεία Παπανδρέου
  • [04] Σταθερό προβάδισμα στη ΝΔ
  • [05] Σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας
  • [06] Πέθαναν από ασφυξία
  • [07] Ομολόγησαν 46 ληστείες
  • [08] Αναγκαστική προσθαλάσσωση
  • [09] Βελτιώνεται η υγεία του Κάστρο
  • [10] Τόνοι πετρελαίου στο νησί Φέντγε
  • [11] Σύγκρουση τρένων στην Ταϊλάνδη
  • [12] Υποψήφιος για τις εκλογές ο Σαρκοζί
  • [13] Η ισραηλοπαλαιστινιακή διένεξη
  • [14] Επεισόδια οπαδών στην Αθήνα
  • [15] Επικράτησαν τα φαβορί
  • [16] Διατήρησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός
  • [17] Τεσσάρων αστέρων ήταν ο Παναθηναϊκός
  • [18] Άρχισε την… απόσβεση ο Αλιούτα
  • [19] Διατήρησε το αήττητο της η ΑΕΚ
  • [20] Μοιράστηκαν τα πάντα στη Κέρκυρα
  • [21] Χορταστικό θέαμα στο Περιστέρι
  • [22] Επέστρεψε στις νίκες το Αιγάλεω
  • [23] "Καθάρισε" στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Εργοτέλης
  • [24] Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός
  • [25] Στον αφρό οι γυναίκες στα ρηχά οι άνδρες
  • [26] Γκέλα η Σεβίλη
  • [27] Αμετάβλητη η κορυφή στην Πρέμιερσιπ
  • [28] Έχασε έδαφος η Ρόμα
  • [29] "Έφυγε" ο Βασίλης Φωτόπουλος
  • [30] "Στραβοπάτησε" ο Λεβαδειακός

    [01] Πολιτική

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Με πυρετώδεις ρυθμούς

    14/1/2007 1:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Με πυρετώδεις ρυθμούς, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι Αμερικανοί του FBI, που βρίσκονται στην Αθήνα, εξετάζουν και αξιολογούν, κάθε μαρτυρία και κάθε εύρημα που έχει περισυλλεγεί για την εξιχνίαση της επίθεσης με ρουκέτα -κινεζικής κατασκευής κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας. Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις 10 αυτοπτών μαρτύρων προκύπτει ότι τρεις άνδρες και μία γυναίκα είναι ύποπτοι για την επίθεση. Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι τα τηλεφωνήματα στην αμερικανική πρεσβεία και στην εταιρία Security, μετά την έκρηξη, είναι αυθεντικά και αυτό που αναμένεται είναι η προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα για την ανάληψη της ευθύνης. Με δήλωσή της στο "Πρώτο Θέμα", η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε μία ευρύτατη κοινωνική συμμαχία απέναντι στην τρομοκρατία, με συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και αυτό δεν πρέπει να χαθεί.

    [02] Πολιτική

    Έστειλε από το Μόναχο η Ντόρα Μπακογιάννη

    Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα

    14/1/2007 6:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Μήνυμα στην Τουρκία πως πρέπει να αποδεχθεί τις αρχές και τις αξίες και των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε από το Μόναχο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη όπου συμμετείχε σε δημόσια συζήτηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Στανμάγιερ. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η χώρα μας προτιμά μια ευρωπαϊκή Τουρκία στα σύνορα της, ενώ ο Γερμανός ομόλογος της και προεδρεύον του ευρωπαϊκού συμβουλίου τόνισε "πως θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στην Τουρκία". Στο περιθώριο της εκδήλωσης η κ. Μπακογιάννη είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Στανμάγιερ. Η Υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε για το Ζάγκρεμπ, όπου θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο ταξίδι του στην Κροατία. Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γερμανός ομόλογός της Φρανκ Στάινμαϊερ και ο πρώην Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Μάριο Μόντι, ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στο κρατικό θέατρο Residenz του Μονάχου στο πλαίσιο εκδήλωσης του πολιτιστικού ομίλου "Allianz Lectures" με θέμα "Το Όραμα της Ευρώπης".

    [03] Πολιτική

    Σε Βέροια και Νάουσα

    Περιοδεία Παπανδρέου

    14/1/2007 5:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τις θέσεις του κόμματος του για την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας του σε σύσκεψη κομματικών στελεχών, στη Βέροια. Σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές και επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργός για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερικανική Πρεσβεία. Αναφερόμενος στην επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτό "αποκάλυψε την αντίληψη της ΝΔ, μια αντίληψη ότι το κράτος είναι δικό της, για να υπηρετεί τα δικά της παιδιά - δεν υπάρχουν δικά τους και δικά μας παιδιά, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι μπροστά στο νόμο. Όμως αυτή η αντίληψη είναι τόσο κυρίαρχη στη ΝΔ, ώστε ζωτικοί τομείς της χώρας αλώθηκαν από το στρατό μέχρι την αστυνομία και βεβαίως την αντιτρομοκρατική υπηρεσία". Την Δευτέρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την Νάουσα, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους της Κλωστοϋφαντουργίας Νάουσας. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης Αναστάσιο Καραμπάτζο και με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

    "Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΝΔ"

    Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "είναι τεράστιες οι ευθύνες της παράταξης της ΝΔ, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για την υπόθεση της τρομοκρατίας".

    Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι ασχολείται μόνο με την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων της και επιχειρηματιών και πρόσθεσε ότι "η ΝΔ φοβάται τις βουλευτικές εκλογές επειδή ο λαός τη δοκίμασε τρία χρόνια και είδε τα προβλήματα που προκαλούν οι πολιτικές της".

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί, όπως είπε, δεν φοβάται το νέο και ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει.

    Αντιπροσωπεία μελών της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) από το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ στη Βέροια, επέδωσαν στον κ. Παπανδρέου γραπτό κείμενο με τη θέση της παράταξης κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.

    [04] Πολιτική

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC

    Σταθερό προβάδισμα στη ΝΔ

    14/1/2007 2:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει δημοσκοπηση της VPRC για το Σκάϊ και την Καθημερινή της Κυριακής, η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση για το 2007. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 43% έναντι 39% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΣΥΝ με 4% και ΛΑΟΣ με 3,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει ποσοστό 49%, έναντι 23% του Γιώργου Παπανδρέου. Μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και στην παράσταση νίκης με την Ν.Δ. να συγκεντρώνει 67% και 17% το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, το προβάδισμα υπέρ της Ν.Δ. διευρύνεται ακόμη περισσότερο στην Βόρειο Ελλάδα. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 7,9 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος της Κυριακής". Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,9%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,2%, ο ΣΥΝ 2,4% και ο ΛΑΟΣ 6,1%. Το 1,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 11,7%.

    [05] Κοινωνία

    Οδομαχίες ΜΑΤ- αντιεξουσιαστών

    Σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

    14/1/2007 2:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2007 2:51:58 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστικών δέχτηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε αναμονή "απάντησης" από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, μετά τις 40 προσαγωγές που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή πορεία μοτοσικλετιστών στη Νίκαια. Την ίδια ώρα, επίθεση στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στην οδό Βίτσι 4 στην Ηλιούπολη πραγματοποίησε ομάδα νεαρών λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές, αλλά προξένησαν φθορές σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με μοτοποδήλατα και εξαφανίσθηκαν.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία πρόκειται για άτομα της ίδιας ομάδας που πραγματοποίησαν νωρίτερα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους τρεις αναρχικούς που κάνουν απεργία πείνας στις φυλακές. Οι διαδηλωτές πήγαν με δίκυκλα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου έχουν μεταφερθεί οι απεργοί πείνας, και εκεί δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο όταν εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας να μπουν στο νοσοκομείο.

    Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην Πέτρου Ράλλη λόγω του ότι ένας από τους απεργούς είναι ουκρανικής καταγωγής και αποχώρησαν προς την Αθήνα.

    Στη διασταύρωση Πειραιώς και Θερμοπυλών όμως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν συνολικά 46 άτομα στην Ασφάλεια όπου μετά την εξακρίβωση στοιχείων αφέθηκαν ελεύθερα.

    Στις 11 το βράδυ μία ομάδα από περίπου 80 άτομα που είχε συγκεντρωθεί στο Πολυτεχνείο κινήθηκε προς την οδό Μεσολογγίου όπου υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν εναντίον των αστυνομικών πάνω από 60 μολότοφ, πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στην οδό Μεσολογγίου 2 και σε ένα κατάστημα γραφικών τεχνών. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν τους νεαρούς, πράγμα το οποίο έγινε αλλά για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση στην περιοχή.

    [06] Κοινωνία

    Πέθαναν από ασφυξία

    14/1/2007 6:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε ασφυξία αποδίδει η ιατροδικαστής το θάνατο του 45χρονου και της 42χρονης συζυγός του, που βρέθηκε το Σάββατο νεκροί σε χωριό κοντά στη Ζαχάρω. Εμπειρογνώμονες εξέτασαν το χώρο και διαπίστωσαν δυσλειτουργία στο σύστημα θέρμανσης. Το άτυχο ζευγάρι φιλοξενείτο σε φιλικό σπίτι μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους τα οποία κοιμόντουσαν σε διπλανό δωμάτιο και είναι καλά στην υγεία τους.

    [07] Κοινωνία

    Η οκταμελής σπείρα

    Ομολόγησαν 46 ληστείες

    14/1/2007 5:28:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Σαράντα έξι κλοπές και ληστείες σε σπίτια στα Μεσόγεια Αττικής -σύμφωνα με όσα έχει έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα- έχει στο ενεργητικό της η πολυμελής σπείρα, που είχε διαπράξει την παραμονή Χριστουγέννων ένοπλη ληστεία σε βάρος επιχειρηματία και της οικογένειάς του στην Κερατέα και εξαρθρώθηκε το Σάββατο από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Πρόσωπο με πρόσωπο ήρθαν, αυτή τη φορά με τους ληστές που τους κράτησαν όμηρους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Κερατέα τα μέλη της οικογένειας Παντέλογλου. Η ασφάλεια τους κάλεσε για αναγνώριση των δραστών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ συνολικά άτομα, έξι άνδρες και δυο γυναίκες που εκτός από μια γυναίκα που είναι Ελληνίδα μουσουλμάνα από την Κομοτηνή, όλοι είναι αθίγγανοι αλβανικής καταγωγής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για τη σύλληψη και άλλων μελών της συμμορίας, αφού, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, αρκετά ακόμα άτομα εμπλέκονταν στις επιθέσεις στα σπίτια. Η συμμορία είχε συσταθεί εδώ και περίπου έξι μήνες, με σκοπό τις κλοπές και τις ληστείες και δρούσε με χαρακτηριστικό τρόπο.

    Οι δράστες εισέβαλαν στα σπίτια τη νύχτα που έλειπαν οι ένοικοι, παραβιάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς στις εισόδους και έκλεβαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, αλλά και τρόφιμα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις κατανάλωναν μέσα στα σπίτια.

    Στη συνέχεια πουλούσαν τα κλοπιμαία ή τα κρατούσαν για προσωπική τους χρήση.

    Πολλά από τα κλοπιμαία βρέθηκαν στα σπίτια τους.

    Μεγάλος αριθμός από τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί βρίσκεται στην Ασφάλεια νοτιοανατολικής Αττικής για να τα δουν και να τα αναγνωρίσουν οι παθόντες, οπότε και θα τους αποδοθούν.

    [08] Κοινωνία

    Οι δυο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους

    Αναγκαστική προσθαλάσσωση

    14/1/2007 3:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2007 5:41:13 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δυο πιλότων μονοκινητήριου αεροσκάφους της Αερολέσχης, το οποίο νωρίτερα, λόγω βλάβης, είχε κάνει αναγκαστική προσθαλάσσωση στη λίμνη Υλίκη. Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στις όχθες της λίμνης από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι προσέγγισαν το αεροσκάφος με βάρκα. Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Θήβας, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους. Στην περιοχή μετέβη και ελικόπτερο του Στρατού προκειμένου να λάβει μέρος στην επιχείρηση διάσωσης των πιλότων.

    [09] Κόσμος

    Βελτιώνεται η υγεία του Κάστρο

    14/1/2007 6:39:00 μμ

    Πηγή: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

    "Ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, που έχει να εμφανιστεί δημοσίως εδώ και έξι μήνες αφότου δηλαδή υποβλήθηκε σε επέμβαση στα έντερα, βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης", δήλωσε ο γιός του μιλώντας σε δημοσιογράφους της Χιλής, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια ενός επιστημονικού ερευνητικού κέντρου. "Πάει όλο και καλύτερα τον βλέπω να γίνεται όλο και πιό καλά" δήλωσε ο Κάστρο Ντίαζ-Μπάλαρτ που είναι σε όλους γνωστός ώς "Φιντελίτο" λόγω της εξαιρετικής ομοιότητάς του με τον πατέρα του. Ο νεαρός Κάστρο που είναι φυσικός και έχει σπουδάσει στην πρώην Σοβιετική Ενωση δεν θέλησε να μιλήσει περισσότερο για τον πατέρα του και αρκέστηκε να δηλώσει στον Τύπο ότι ο κουβανός ηγέτης "έχει πολύ καλή διάθεση".

    [10] Κόσμος

    Στην δυτική Νορβηγία

    Τόνοι πετρελαίου στο νησί Φέντγε

    14/1/2007 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γερμανικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για να περιοριστεί η διαρροή πετρελαίου από το φορτηγό πλοίο Server, σημαίας Κύπρου, που προσάραξε στις ακτές της δυτικής Νορβηγίας και κόπηκε στα δύο το βράδυ της Παρασκευής. Το Server, σημαίας Κύπρου έπλεε προς το Μουρμάνσκ, στη βόρεια Ρωσία, και ήταν κενό φορτίου όταν προσάραξε. Το 25μελές πλήρωμά του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νησί Φέντγε και στη συνέχεια στη δυτική παραλιακή πόλη Μπέργκεν. Περίπου 270 τόνοι από τους 600 τόνους καυσίμου που είχε το πλοίο εκτιμάται ότι έχουν ήδη διαρρεύσει στη θάλασσα απειλώντας ένα καταφύγιο πουλιών στην περιοχή. "Ολόκληρο το Φέντγε είναι περικυκλωμένο από πετρέλαιο. Βλέπεις πετρέλαιο σε όλους τους ορμίσκους", δήλωσε προς την εφημερίδα Aftenposten ο τοπικός αξιωματούχος Έρλινγκ Βάλντερχάουγκ. Το πλωραίο τμήμα του πλοίου ρυμουλκήθηκε το Σάββατο σ' ένα γειτονικό λιμάνι. Το πρυμναίο τμήμα του βυθίστηκε. Τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις εκτιμούν ότι η επιχείρηση για το καθάρισμα της θαλάσσιας περιοχής μπορεί να απαιτήσει ως και έξι μήνες.

    "Αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης"

    Ο Έλληνας καπετάνιος του Server Ανδρέας Δημαράκης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι όλο το πλήρωμα διασώθηκε και επαίνεσε την "αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης" σε σύντομη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο.

    Ο Δημαράκης, 47 χρόνων, δήλωσε πως οι μηχανές του πλοίου δεν σταμάτησαν, όπως είχαν αναφέρει νωρίτερα ορισμένες πληροφορίες, αλλά η ισχύ τους είχε "μειωθεί" από "το πολύ έντονο σκαμπανέβασμα του πλοίου".

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη δικαστική έρευνα που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και εξέφρασε τη λύπη του για το ατύχημα και για "όλη την περιβαλλοντική ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει".

    [11] Κόσμος

    Με τρεις νεκρούς και εβδομήντα τραυματίες

    Σύγκρουση τρένων στην Ταϊλάνδη

    14/1/2007 4:37:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρεις εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων της Ταϊλάνδης έχασαν τη ζωή τους και 70 επιβάτες τραυματίσθηκαν την Κυριακή, όταν ένας συρμός εισήλθε σε λάθος γραμμή και συγκρούσθηκε με άλλο τραίνο σε έναν σταθμό νοτίως της Μπανγκόκ. "Το ένα τραίνο ήταν σταθμευμένο στον σταθμό Νόνγκαε, στην βασική διαδρομή προς νότον, κοντά στην πόλη-θέρετρο Χούα Χιν, περιμένοντας να περάσει το άλλο, όμως το δεύτερο τραίνο εισήλθε στις δικές του σιδηροτροχιές και συγκρούσθηκε με αυτό. Ερευνούμε την αιτία της συγκρουσης", είπε ο αξιωματούχος της σιδηροδρομικής εταιρίας. Ο μηχανοδηγός και μια εργαζόμενη στο τραίνο που ήταν σταθμευμένο σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ άλλος ένας εξέπνευσε καθώς μεταφερόταν σε νοσοκομείο. Πάνω από 70 τραυματισμένοι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διακόπηκαν για αρκετές ώρες, έως ότου οι σιδηροτροχιές καθαρίστηκαν από τα συντρίμμια και η λειτουργία τους ξανάρχισε κανονικά.

    [12] Κόσμος

    Συγκέντρωσε το 69% από το 98,1% των μετεχόντων

    Υποψήφιος για τις εκλογές ο Σαρκοζί

    14/1/2007 4:09:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το χρίσμα του κόμματός του ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία τέλη Απριλίου αρχές Μάιου, πήρε την Κυριακή, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών. Ο Νικολά Σαρκοζί συγκέντρωσε το 69% από το 98,1% των καταμετρημένων ψήφων στο συνέδριο του δεξιού κυβερνώντος κόμματος (UMP). Ο 51χρονος Υπουργός Εσωτερικών θα έχει τώρα και επισήμως να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη αντίπαλο,την υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία και πολύ δημοφιλή, Σεγκολέν Ρουαγιάλ. "Δεν έχω το δικαίωμα να σας απογοητεύσω", τόνισε ο κ. Σαρκοζί απευθυνόμενος στους χιλιάδες οπαδούς του Κόμματός του που είχαν συρρεύσει στη γαλλική πρωτεύουσα από πολλές πόλεις της περιφέρειας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρκοζί ήταν ο μοναδικός υποψήφιος του συνεδρίου της Δεξιάς.

    [13] Μ. Ανατολή

    Στη συνάντηση Ράις-Αμπας στη Ραμάλα

    Η ισραηλοπαλαιστινιακή διένεξη

    14/1/2007 2:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2007 4:08:07 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ισραηλοπαλαιστινιακή διένεξη και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στη Ραμάλα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. "Η Ουάσινγκτον θα εμβαθύνει την ανάμιξή της σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η ισραηλοπαλαιστινιακή διένεξη. Άκουσα με προσοχή την έκκληση για μεγαλύτερη δέσμευση των Αμερικανών στη διαδικασία αυτή. Σας δηλώνω τη δέσμευσή μου για το θέμα αυτό", τόνισε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ. Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς επεσήμανε ότι γίνονται νέες προσπάθειες για το σχηματισμό μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη Χαμάς που ελέγχει την υπάρχουσα κυβένρηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία αξιοσημείωτη πρόοδος. Ακόμη, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος επανέλαβε την απειλή διενέργειας πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει να εκπληρώνει τις προϋποθέσεις αυτές που θα βοηθήσουν στην άρση των δυτικών κυρώσεων κατά της κυβέρνησης της Χαμάς". Η κα Ράις βρίσκεται στη Ραμάλα, όπου περιοδεύει σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αφού μεταβεί αργότερα την Κυριακή στο Αμάν για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, η Ράις θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Όλμερτ και μετά θα μεταβεί στην Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.

    Ράις: "Υπάρχει πολιτικός ορίζοντας"

    Το Σάββατο στην Ιερουσαλήμ, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με την ισραηλινή ομόλογό της, Τζίπι Λίβνι και άλλους αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης.

    Η κα. Ράις διαβεβαίωσε πως υπάρχει ένας "πολιτικός ορίζοντας" για τους Παλαιστίνιους, σε μια ένδειξη υποστήριξης προς τον Αμπάς.

    Οι ΗΠΑ θέλουν να βγει νικητής ο Αμπάς από την αντιπαράθεσή του με τους κυβερνώντες ισλαμιστές της Χαμάς. Σχεδιάζουν να διαθέσουν 86 εκατομμυρια δολάρια για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό της προεδρικής φρουράς του Αμπάς.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επεισόδια οπαδών στην Αθήνα

    14/1/2007 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε πεδία μάχης μετέτρεψαν διάφορες περιοχές της Αθήνας οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που συνεπλάκησαν με βόμβες μολότωφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Νέα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν στις 9.30 απόψε στα Πετράλωνα. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία μια ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού, που επέστρεφε από τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ιωνικό στη Νίκαια, είχε στήσει ενέδρα σε οπαδούς του Ολυμπιακού που πήγαιναν στα γραφεία τους, μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Περιπολικό της αστυνομίας έσπευσε στο σημείο για να προλάβει συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά οι φίλαθλοι που βρίσκονταν εκεί πέταξαν εναντίον των αστυνομικών κομμάτια από μάρμαρο και βόβμα μολότωφ, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά το περιπολικό. Οι αστυνομικοί βγήκαν γρήγορα και απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Στον τόπο το επεισοδίου έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να λήξει το συμβάν, ενώ έγιναν και προσαγωγές στην Ασφάλεια. Το επεισόδιο αυτό είναι συνέχεια των επιθέσεων που έγιναν χθες και προχθές το βράδυ σε γραφεία των δύο ομάδων στο Νέο Ψυχικό και στην Ηλιούπολη, ενώ νωρίτερα σήμερα είχαμε και άλλα επεισόδια. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν βόμβες μόλότωφ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς του Ολυμπιακού από τη Λαμία με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο άτομα ελαφρά. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οπαδοί του Ολυμπιακού που επέβαιναν σε περίπου 50 δίκυκλα πέταξαν βόμβες μολότωφ πέτρες και άλλα αντικείμενα και προξένησαν φθορές σε δύο καταστήματα και 6 ΙΧ αυτοκίνητα, κοντά στα γραφεία του συνδέσμου ΠΑΟ στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού και της οδού Αγησιλάου στο Βοτανικό.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επικράτησαν τα φαβορί

    14/1/2007 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα, καθώς με νίκες προχώρησαν τα φαβορί. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς του Πανιωνίου που έχασε ευκαιρίες, όμως οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με 1-0 και διατήρησαν τη διαφορά των έξι βαθμών από τους δεύτερους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στις άνετες νίκες φιλοδωρώντας με τέσσερα γκολ τον ουραγό Ιωνικό στη Νεάπολη (0-4). Ανατροπή και νίκη για την ΑΕΚ που διατήρησε το αήττητο της στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 3-1 τον ΟΦΗ που είχε προηγηθεί στο σκορ. Ο Ηρακλής βγήκε νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 1-0. Το Αιγάλεω επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 2-0την Καλαμαριά το Σάββατο, ενώ στο άλλο χθεσινό παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής, ο Εργοτέλης κέρδισε με 3-1 την Ξάνθη. Τέλος, ισόπαλα τελείωσαν τα παιχνίδια Ατρόμητου-Λάρισας (2-2) και Κέρκυρας-Άρη (1-1). Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες της 17ης ημέρας: Εργοτέλης-Ξάνθη 3-1 (8΄ Χίμπλινγκερ, 78΄ Ιαστσουκ, 88΄ Νατσέφσκι - 21΄ Σονκό) Αιγάλεω Καλαμαριά 2-0 (60΄ Κουμορτζί, 81΄ Σέζαρεκ) Ατρόμητος - Λάρισα 2-2 (38΄ Κορακάκης, 90΄ Ντόε - 14΄ Φέρστερ, 54΄ Αλωνεύτης) Κέρκυρα Αρης 1-1 (55΄ Φότι - 1΄ Κόκε) ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-1 (31΄ Τόζερ, 75΄ Ουέλινγκτον αυτ., 90΄ Καμπάνταης - 18΄ Ντρούλιτς) Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-0 (65΄ Αλιούτα) Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-4 (13΄, 49΄ Τσίγκας, 65΄ αυτ. Πουλόπουλος, 81΄ Ρομέρο) Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0 (5΄ Καστίγιο)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

    1. Ολυμπιακός 43 2. ΑΕΚ 37 3. Παναθηναϊκός 37 4. ΠΑΟΚ 25 5. ΟΦΗ 23 6. Αιγάλεω 22 7. Ηρακλής 21 8. Ξάνθη 20 9. Αρης 20 10. Ατρόμητος 20 11. Κέρκυρα 20 12. Πανιώνιος 19 13. Εργοτέλης 19 14. Απόλλων Καλαμαριάς 18 15. Λάρισα 18 16. Ιωνικός 3 * Από τον Ιωνικό έχουν αφαιρεθεί πέντε βαθμοί

    ΣΚΟΡΕΡΣ: 10 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Ριβάλντο (Ολυμπιακός), Μίετσελ (ΠΑΟΚ) 9 γκολ: Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός) 7 γκολ: Ζούλιο Σέζαρ (ΑΕΚ), Κόκε (Άρης), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Διατήρησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός

    14/1/2007 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα γρήγορο τέρμα του Καστίγιο μόλις στο 5ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη. Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ νωρίς-νωρίς με τέρμα του Καστίγιο. Το ρολόι έδειχνε το 5ο λεπτό του αγώνα, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ριβάλντο για τον Καστίγιο, ο τελευταίος βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Κένινγκ, και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του (1-0). Όσοι όμως περίμεναν μια εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού διαψεύστηκαν. Και αυτό γιατί ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του και έχασε αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια για ένα τέρμα. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το τελικό σκορ δεν αντιπροσωπεύει την ποιότητα του αγώνα, αφού αμφότερες οι ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες και σίγουρα άφησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο ικανοποιημένο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος ξεκίνησε πιο επιθετικά προσπαθώντας να πετύχει ένα τέρμα που θα τον έφερνα στα ίσα. Στο 56 μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα (που για ακόμη ένα παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ), ο Αραβίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 63 οι "κυανέρυθροι" έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία για την ισοφάριση. Τότε ο Σπυρόπουλος με πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Νικοπολίδη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, και στη συνέχεια ο Τζιμπούρ πήρε το ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, προ κενής εστίας. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να χάσει σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από ιδανική σέντρα του Τζόρτζεβιτς στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Μπόρχα, "κατάφερε" να στείλει την μπάλα άουτ και ενώ ο Κένινγκ είχε εξουδετερωθεί. Η τελευταία καλή ευκαιρία του Πανιωνίου για την ισοφάριση στο 83. Τότε ο Γουνδουλάκης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Νικοπολίδη, αλλά άνοιξε την μπάλα πολύ και ο Νικοπολίδης κατάφερε, βγαίνοντας από την εστία του, να απομακρύνει. Κίτρινες: Μάκος, Ενσαλίβα Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας) Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Μπουλούτ, Στολτίδης, Καστίγιο, Οκκάς (55΄ Μπόρχα), Ριβάλντο (77΄ Παππάς), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Νε (86΄ Ταραλίδης), Ανατολάκης, Τοροσίδης Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Γκάσπαρ, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Μάκος, Βάγνερ (79΄ Κουτσόπουλος), Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Εξουζίδης (26΄ Αραβίδης), Τζιμπούρ, Λοουρέντσο (85΄ Σιαλμάς)

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τεσσάρων αστέρων ήταν ο Παναθηναϊκός

    14/1/2007 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις με "τεσσάρα" για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Βίκτορ Μουνιόθ, επικράτησε εκτός έδρας του ουραγού Ιωνικού με 4-0 σε αναμέτρηση για την 17η ημέρα της Σούπερ Λίγκα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Θανάσης Τσίγκας, που σημείωσε 2 τέρματα (13, 49), το τρίτο τέρμα των «πράσινων» σημείωσε ο Πουλόπουλος με αυτογκόλ στο 65 ενώ ο Ρομέρο στο 81 διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και επεδίωξε ένα γρήγορο γκολ, που θα έλυνε τα πόδια της ομάδας. Στο 13ο λεπτό του αγώνα, ο Ρομέρο βρήκε τον Μόρις μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός έστρωσε στον Τσίγκα, που σε άδεια εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντα Κόστα βγήκε τετ-α-τετ με τον Εμπέντε και πλάσαρε, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 33 έγινε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Παβιό εκτέλεσε φάουλ, ο Εμπέντε απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Ονουάτσι, που προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα. Όμως το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο παίκτης του Ιωνικού υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, αφού κατάφερε μόλις στο 49 να διπλασιάσει τα τέρματα του. Αυτή τη φορά ο Ρομέρο βρήκε τον Τσίγκα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 65 ο Νίνης πάσαρε με το κεφάλι για τον Σαλπιγγίδη, ο Πουλόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Ραμίρεζ και στη συνέχεια στα δίχτυα της ομάδας του, "γράφοντας" το 3-0. Ο Ρομέρο, που ήταν στις φάσεις των δύο πρώτων τερμάτων, τελικά έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο 81. Τότε επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα του έκανε το χατίρι και το ματς έληξε 4-0. Κίτρινες: Γκούτμαν, Ντα Κόστα - Μπόβιο, Ρομέρο, Γκούμας Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοιας) Ιωνικός (Αγκούστο Ινάσιο): Ραμίρεζ, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Ντα Κόστα, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Γκούτμαν, Ουκάρ, Κωλέτσης, Παβιό, Ονουάτσι. Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπέντε, Μόρις (68΄ Μπίσκαν), Γκούμας, Ρομέρο, Σαλπιγγίδης, Τσίγκας (63΄ Παπαδόπουλος), Σέριτς (28΄ Μπόβιο), Λεοντίου, Τζιόλης, Βύντρα, Νίνης.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άρχισε την απόσβεση ο Αλιούτα

    14/1/2007 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με άψογη εκτέλεση φάουλ ο Ρουμάνος Μάριν Αλιούτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 1-0 στη νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Ρουμάνος παίχτης του "γηραιού" με το καλημέρα άρχισε την απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή του δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Το παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο ήταν μέτριο από πλευράς θεάματος, είχε, όμως, ένταση, πάθος και δυνατές μονομαχίες. Οι γηπεδούχοι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ και τελικά τα κατάφεραν, έστω κι από στημένη φάση. Από το 65 και μετά, οπότε και προηγήθηκε ο Ηρακλής, οι παίκτες του «δικέφαλου» του Βορρά δεν κατάφεραν ν απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αμπάρη κι έτσι μετά τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου επί της ΑΕΚ ήρθε η "ανώμαλη προσγείωση" στο γειτονικό Καυταντζόγλειο. Το ματς άρχισε να "ζεσταίνεται" μετά το πρώτο 20λεπτο και συγκεκριμένα στο 24 ο ΠΑΟΚ έφτασε σε θέση βολής με το Μπαλάφα να γυρίζει μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Αμπάρης πρόλαβε και απομάκρυνε μπροστά από τον Ζαγοράκη. Η πιο μεγάλη φάση για τους ασπρόμαυρους χάθηκε στο 32, όταν ο Μίετσελ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Αμπάρη. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφέστατα καλύτερο, με τον Ηρακλή να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 59. Ο Μαυρογενίδης έδωσε στον Ερέρα, ο Αργεντίνος πλάσαρε τον Φερνάντεζ αλλά ο Αραμπατζής αποσόβησε το σίγουρο γκολ. Στο 65 η πίεση των «κυανόλευκων» απέδωσε καρπούς, με τον Αλιούτα να εκτελεί απευθείας το φάουλ και να στέλνει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Φερνάντεζ (1-0). Κίτρινες: Αμπάρης, Παπαστεργιανός, Σνάουτσνερ, Μπιλίσκοφ - Χαραλάμπους, Μίετσελ, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν Διαιτητής: Κ. Φινοκαλιώτης (Αθηνών) Ηρακλής (Γ. Μπουμπένκο): Αμπάρης, Μαυρογεννίδης (77΄ Διαμαντίδης), Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Δρούγας, Πουρσανίδης (26΄ Παπαστεργιανός), Χλωρός, Δέντσας, Αλιούτα (89΄ Παπαποστόλου), Ερέρα ΠΑΟΚ (Μ. Βούκοτιτς): Φερνάντεζ, Αραμπατζής (82΄ Τόργκελε), Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Ζαγοράκης, Μπαλάφας (70΄ Γιασεμάκη), Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης (70΄ Μουμίν), Χαραλάμπους, Μίετσελ

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Διατήρησε το αήττητο της η ΑΕΚ

    14/1/2007 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ανατροπή και νίκη για την ΑΕΚ που πρόσθεσε ακόμη τρεις βαθμούς στη συγκομιδής της μένοντας αήττητη σε ένα ακόμα παιχνίδι της φέτος στο ΟΑΚΑ. Η "Ένωση" νίκησε με 3-1 τον ΟΦΗ, ο οποίος είχε προηγηθεί στο σκορ. Αυτή ήταν η όγδοη εντός έδρας νίκη της "Ένωσης" στο γήπεδό της, απέναντι σε μια ομάδα που δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική θέση που κατέχει στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Ο ΟΦΗ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχασε αρκετές ευκαιρίες και στάθηκε άτυχος στην φάση του 75ου λεπτού, όταν είδε την ΑΕΚ να προηγείται με αυτογκόλ του Ουέλινγκτον. Οι Κρητικοί κατάφεραν να "παγώσουν" το ΟΑΚΑ στο 18 όταν προηγήθηκαν στο σκορ με το μόνιμο σκόρερ της ομάδας, Ντρούλιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ρουμπάκη και πλάσαρε το Σορεντίνο 0-1. Σχετικά γρήγορα και συγκεκριμένα στο 31 η Ένωση έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με δυνατό σουτ του Τόζερ κι από κει και πέρα το παιχνίδι ήταν ρωσική ρουλέτα, κυρίως στην επανάληψη με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να παίζουν πάνω κάτω τη μπάλα και να δημιουργούν ευκαιρίες. Από μια σέντρα του Ζούλιο Σέζαρ στο 75 όμως, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ουέλινγκτον πήρε μία περίεργη τροχιά και ξεγέλασε το Σηφάκη (2-1). Από κει και πέρα ο διαιτητής Γερμανάκος διέκοψε το ματς για περίπου οκτώ λεπτά λόγω υβριστικών συνθημάτων, διακοπή που λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους που με τον Καμπάνταη πέτυχαν και τρίτο γκολ με το οποίο σφράγισαν τη νίκη τους (3-1). Κίτρινες: Ζούλιο Σέζαρ, Πλιάτσικας - Ουέλινγκτον, Οφορίκουε Διαιτητής: Μ. Γερμανάκος ΑΕΚ (Λ. Φερέρ): Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας, Τζιωρτζιόπουλος, Μαντούκα, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος Χετεμάι (46 Λάκης), Κυριακίδης (65 Καμπάνταης), Πλιάτσικας (70 Κονέ) ΟΦΗ (Ρ. Μάουρερ): Σηφάκης, Μπελεβώνης, Ουέλινγκτον, Ισά, Ρουμπάκης, Τσίπεφ, Μονιάκης, Σφακιανάκης, Οφορίκουε, Ντρούλιτς (64 Κωνσταντινίδης), Αρβανίτης (70 Νουαφόρ)

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μοιράστηκαν τα πάντα στη Κέρκυρα

    14/1/2007 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ακόμη μία ισοπαλία πρόσθεσε στη φετινή συγκομιδή του ο Άρης, την 11η συνολικά, παίρνοντας τον βαθμό μέσα στη δυνατή έδρα της Κέρκυρας (1-1), η οποία δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που πρόσφατα στο ίδιο γήπεδο κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία για το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ, το οποίο τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Καρβάλιο στο 77 με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Κέρκυρα. Δεν είχαν συμπληρωθεί καλά - καλά τα πρώτα 15 του παιχνιδιού και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν. "Δράστης" για τους Θεσσαλονικείς ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας, Σέρχιο Κόκε, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Χαβίτο και με δυνατό σουτ πέτυχε το 0-1. Το γρήγορο γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Άρη, οι οποίοι στα επόμενα 15-20 λεπτά ήταν αυτοί που είχαν τον πλήρη έλεγχο της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι υπέστησαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και δικαιολογημένα τα έχασαν για ένα διάστημα, αλλά ευτυχώς γι αυτούς δεν το πλήρωσαν με άλλο τέρμα. Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο. Ο Μπάμπης Τεννές έκανε πιο επιθετική την Κέρκυρα με την είσοδο των Καγκιούζη και Φότι κι ο τελευταίος φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντα Σίλβα από τον Πασσαλή, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του το πλασέ του Ζαχαρόπουλου. Στην επαναφορά της μπάλας, όμως, ο Φότι κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα και να φέρει το ματς στα ίσια (1-1). Στο 77 η Κέρκυρα έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καρβάλιο. Κίτρινες: Καρβάλιο, Φούφουλας, Κουτσουρές, Γκουστάβο - Παλαθουέλος, Κολτσίδας, Τίνγκα, Βανγκελί, Πασσαλής, Γκαρσία Κόκκινες: Καρβάλιο (77΄) Διαιτητής: Β. Σκουφίτσας (Αθηνών) Κέρκυρα (Μπ. Τεννές): Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Γκουστάβο, Καραδήμος, Φούφουλας, Βαρτζιώτης (46΄ Φότι), Τόσκας (46΄ Καγκιούζης), Ντα Σίλβα (71΄ Κουτσουρές), Γκουέλα, Καρβάλιο, Ζαχαρόπουλος Άρης (Ν. Πασσιαλής): Χαλκιάς, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Τίνγκα, Πασσαλής (88΄ Βαϊσχάιμερ), Παλαθουέλος, Γκαρσία, Χαβίτο, Κόκε, Πάουλο Κόστα (62΄ Κακά)

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χορταστικό θέαμα στο Περιστέρι

    14/1/2007 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Φράνσις Ντόε "πήρε τη μπουκιά" από το στόμα της Λάρισας και με γκολ στο 90 χάρισε την πολύτιμη - έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο βαθμολογικό πίνακα - ισοπαλία στην ομάδα του Περιστερίου. Το τελικό 2-2 αφήνει σίγουρα πικραμένους τους Θεσσαλούς, οι οποίοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους με συνέπεια να παραμείνουν στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Το ντεμπούτο του Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο του Περιστερίου στη... μετα-Παράσχου εποχή, μπορεί να μη συνοδεύτηκε από νικηφόρο αποτέλεσμα, ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας οι "κυανόλευκοι" έφυγαν σίγουρα ικανοποιημένοι από τον αγωνιστικό χώρο. Μετά από ένα μέτριο πρώτο 10λεπτο, η Λάρισα βρήκε την ευκαιρία στο 14 να πάρει το προβάδισμα στο σκορ μετά από στημένη φάση. Ο Φωτάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπασιλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ωστόσο, ο Φέρστερ με προβολή άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς (0-1). Το 1-1 έγινε στο 38 με τον Κορακάκη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος του πέναλτι κι αφού προηγουμένως ο Λουτσιάνο είχε αποτύχει να σκοράρει μετά από σέντρα του Μερίνο. Στο 57 ο κορυφαίος παίκτης της Λάρισας στο παιχνίδι, Στάθης Αλωνεύτης με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε το Μιχαηλίδη κι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (1-2). Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι «βυσσινί» θα έπαιρναν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, στο 90 ο Ντόε εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση μέσα στα καρέ του Κοτσόλη και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-2). Κίτρινες: Γεωργίου, Κορακάκης, Σανόκο - Κλέιτον, Νταμπίζας Διαιτητής: Η. Μαζαράκος (Άρτας) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κοκότοβιτς): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Γεωργίου, Ολιβέιρα, Μαγκντί (63΄ Ντόε), Κατεμής (43΄ Σανόκο), Μερίνο (76΄ Χάλαρης), Λαζανάς, Άντερσον, Λουτσιάνο, Κορακάκης ΛΑΡΙΣΑ (Γ. Δώνης: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Βενέτης, Μπασιλά, Γκίκας, Αλωνεύτης (87΄ Κόζλεϊ), Φωτάκης (72΄ Πούτας), Κλέιτον (57΄ Γκούγκα), Καλαντζής

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επέστρεψε στις νίκες το Αιγάλεω

    14/1/2007 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα γκολ του Κουμορτζί στο 60 κι άλλο ένα του Σέζαρεκ εννέα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα(81) χάρισαν στο Αιγάλεω τη μεγάλη νίκη επί της Καλαμαριάς με 2-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η νίκη ήταν πέρα για πέρα δίκαιη για την ομάδα του Γιώργου Χατζάρα, η οποία χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης είχε ουσία στο παιχνίδι της και θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα αν στο 88΄ ο Αγρίτης ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (άουτ). Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν ν αξιοποιήσουν κάποιες καλές στιγμές που τους Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 9 έφτασαν με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Κόβατς. Το σουτ του Κουμορτζί, όμως, από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση έφυγε πάνω από το δοκάρι. Στο 19 η κεφαλιά του Σέζαρεκ από σέντρα του Τσάτσου είχε την ίδια τύχη, ενώ το απευθείας φάουλ του Ποπόφ στο 24 ήταν κι αυτό άστοχο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Καλαμαριά ήταν εκείνη που είχε τις ευκαιρίες, με πιο κλασική το τετ - α - τετ του Φαβάλι με το Γιάννου, αλλά το πλασέ του Αργεντινού ήταν απελπιστικά άστοχο. Σ ένα χρονικό σημείο που οι Θεσσαλονικείς δεν έδειχναν ν απειλούνται, αντίθετα ήταν εκείνοι που έβρισκαν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Αιγάλεω, ο Κουμορτζί στο 60 βρήκε ένα κενό στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κόβατς (1-0). Στο 72 ο Γιάννου απέκρουσε δύσκολα τη γυριστή κεφαλιά του Περόνε. Εννέα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Σέζαρεκ με άψογο στιλ μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έβαλε τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για ισοφάριση (2-0). Το Αιγάλεω έχασε πέναλτι στο 88 με τον Αγρίτη, ο οποίος έστειλε μεν στην άλλη γωνία τον Κόβατς, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Κίτρινες: Κουμπαρούλης - Σαρακατσάνος Διαιτητής: Χ. Ζωγράφος (Αθηνών) Αιγάλεω (Γ. Χατζάρας): Γιάννου, Παπουτσής, Ποπόφ, Σίμανεκ, Κουμπαρούλης, Σκοπελίτης, Κουμορτζί, Τσάτσος (46΄ Όμο), Μουστόγιαννης (55΄ Τουρνάς), Σέζαρεκ, Νικολόπουλος (80΄ Αγρίτης) Απόλλων Καλαμαριάς (Θ. Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Ορφανός, Σαρακατσάνος (78΄ Γαϊδαρτζής), Φυτανίδης, Κόλτσης, Μπούσι (65΄ Καραλιόπουλος), Ουέλινγκτον, Περόνε, Παπαδόπουλος, Φαβάλι (86΄ Χαλαουάνι)

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Καθάρισε" στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Εργοτέλης

    14/1/2007 6:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντική νίκη πέτυχε ο Εργοτέλης επί της Ξάνθης με 3-1 στο Παγκρήτιο, στο ματς με το οποίο άνοιξε η "αυλαία" της 17ης ημέρας της Σούπερ Λίγκα. Η νίκη αυτή έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα" στους Κρητικούς οι οποίοι ανέβηκαν πλέον στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, ενώ σίγουρα το θέαμα ικανοποίησε τους περίπου 5 χιλιάδες θεατές, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου. Ο Εργοτέλης έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στο ματς, καθώς πολύ γρήγορα, μόλις στο 8ο λεπτό, "άνοιξε" το σκορ. Ο Χατζί εκτέλεσε κόρνερ και ο Χίμπλινγκερ πήδηξε μπροστά από τον Λαμπριάκο και με κεφαλιά κατάφερε να κάνει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και λίγο έλειψε να κάνουν στο 10΄ το 2-0, ύστερα από σουτ του Μελισσά. Η μπάλα κόντραρε στον Κωστούλα, ο οποίος, στην προσπάθειά του να διώξει, την έστειλε στη δοκάρι. Στο 21ο λεπτό η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Κιντάνα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και οι αμυντικοί του Εργοτέλη έδιωξαν. Η μπάλα έφτασε στον Σονκό, ο οποίος μέσα από την περιοχή κατάφερε με μονοκόματο σουτ να κάνει το 1-1. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία και πίεσαν την άμυνα της ακριτικής ομάδας. Οι προσπάθειες τους καρποφόρησαν στο 78ο λεπτό, όπου ύστερα από κόρνερ των γηπεδούχων, ο Ίαστσουκ έκανε την κεφαλιά, με τον Κορδονούρη να αποκρούει επάνω στη γραμμή. Η μπάλα χτύπησε κατά λάθος στο πόδι του Ίαστσουκ, μετά στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα 2-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88΄. Ο Ίαστσουκ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ανενόχλητος ο Νατσέφσκι πλάσαρε στο δοκάρι. Η μπάλα έφτασε πάλι σε αυτόν, ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το τελικό 3-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Κίτρινες: Μιλάντιν και Φλίσκα. Διαιτητής Παμπορίδης (Κιλκίς) Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Κένεντι, Μιλάντιν, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Χατζί, Τζούνιορ, Μελισσάς, Φραγκουλάκης (74 Νατσέφσκι), Ίαστσουκ (90+ Κεφαλούκος), Ογκνιένοβιτς (62 Κοιλιάρας). Ξάνθη (Σάββας Κωφίδης): Μάλαρζ, Φλίσκας (74 Μπάρκογλου), Κοντοδήμος (83 Καζάκης), Κωστούλας, Άντζας, Κιντάνα, Ζουέλα, Μεσέρα, Γαρπόζης (67 Μπαϊκαρά), Σονκό, Λαμπριάκος.

    [24] Μπάσκετ

    Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός

    14/1/2007 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 78-62 της Ολύμπιας στη Λάρισα για την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών. Αυτή ήταν η 12η νίκη των "πρασίνων", αφού μοναδική ομάδα που κατάφερε να τους «αιφνιδιάσει» μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν η Ολυμπιάδα Πατρών στη 2η αγωνιστική. Με ρεκόρ 6 νίκες - 7 ήττες ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με 16 πόντους ο Τόνι Ντελκ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, ενώ από 13 πόντους έκαστος σημείωσαν Διαμαντίδης και Βούγιανιτς. Στον αντίποδα, Ντζιγκάνοβιτς (16π.) και Αποστολίδης (15π.) ήταν οι μόνοι διασωθέντες από την Ολύμπια. Τα δεκάλεπτα: 9-19, 24-36, 40-67, 62-78 Ολύμπια Λάρισας: Κρστιτς, Μπέλσερ 4, Αριγκμπάμπου 4, Αποστολίδης 15 (2), Τσιάρας 2, Κούρτοβιτς 1, Πρίντεζης 9 (1), Ντζιγκάνοβιτς 16, Τριχόπουλος 3 (1), Ουόλς 8 Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 6 (2), Ντελκ 16 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μπετσίροβιτς 2, Βούγιανιτς 13 (2), Σισκάουσκας 6, Σάκοτα 3 (1), Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 13, Γιαβτόκας 8

    Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι

    Την 10η νίκη του πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός στην Α1 του μπάσκετ, επικρατώντας με 87-79 του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και κατέλαβε την τρίτη θέση στο έλος του πρώτου γύρου. Ο ΠΑΟΚ συμβιβάστηκε με την 5η θέση και ρεκόρ 8 νίκες - 5 ήττες. Αν και παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της η ομάδα του Πειραιά που παρατάχθηκε με 10 παίκτες πάτησε... γκάζι στην τέταρτη περίοδο και πήρε τους δύο πολύτιμους βαθμούς. Οι νικητές επέδειξαν πολυφωνία στην επίθεση, καθώς έξι παίκτες τους σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ τα περίμενε όλα από τον Βλάντο Στσεπάνοβιτς (27π.) και τον πρώην «ερυθρόλευκο» Γιάννη Καλαμπόκη (18π.). Για τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο γιατί αν και τραυματίας (προσαγωγοί) εθεάθη σε νυχτερινό κέντρο το βράδυ της Πέμπτης μετά τη νίκη με τη Λε Μαν. Για τον "Δικέφαλο του Βορρά" δεν αγωνίστηκαν οι Ουάσινγκτον και Αγαδάκος. Ο Ολυμπιακός πάντως στηρίχτηκε κυρίως στο ταλέντο μεμονομένα των παικτών του, αφού στις κρίσιμες στιγμές ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε άστοχος. Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται μεγαλύτερη βελτίωση στην άμυνα, καθώς είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Τα δεκάλεπτα: 22-16, 47-39, 69-62, 87-79 Ολυμπιακός: Πεν 13 (1), Παπαμακάριος 3 (1), Ακερ 14, Ζίζιτς 8, Μπουρούσης 11, Ντόμερκαντ 11 (1), Χαρίσης 12, Βασιλόπουλος 10 (1), Στακ 5 ΠΑΟΚ: Πάρκερ 13 (1), Βεργίνης, Στσεπάνοβιτς 27 (3), Σέκουλιτς 10, Χαριτόπουλος 2, Καλαμπόκης 18, Κογιαντίνοβιτς 3 (1), Κούβελας 1, Πάσαλιτς 5 (1)

    "Τελειώνει" ο Σχορτσιανίτης

    Στην κρατική τηλεόραση τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, για τον πονοκέφαλο των "ερυθρόλευκων" που ακούει στο όνομα Σοφοκλής Σχορτσιανίτης στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. "Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Είναι η δεύτερη φορά, μετά το παιχνίδι με τον Άρη που παίζουμε με δέκα παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα. Θα πάρουμε ψηλό παίκτη για την Ευρωλίγκα. Ο παίκτης θα τιμωρηθεί", ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Εκτός από πρόστιμο, λοιπόν που θεωρείται δεδομένο, αναμένεται να μπει πάγος στον 22άχρονο σέντερ και στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν αναμένεται καν να είναι στη δωδεκάδα με την Εφές Πίλσεν, ενώ ο πάγος μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον. Που να έρθει και ψηλός με ικανότητες να κάνει τη διαφορά δηλαδή; Η διακοπή συμβολαίου είναι η τελευταία λύση, αλλά πλέον προς τα κει πηγαίνει το θέμα, εφόσον ο Σχορτσιανίτης δεν δείξει πρόθεση να συνετιστεί. Σεβασμό προς το πρόσωπο του τεχνικού του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον, ζήτησε εν συνεχεία από τους φιλάθλους της ομάδας, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Σε απάντηση για τις αποδοκιμασίες των οποίων έτυχε ο "Πίνχας" στον αγώνα με τη Λε Μαν, ο Αγγελόπουλος απαίτησε: "Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο Πίνι Γκέρσον δεν είναι τυχαία προσωπικότητα, ούτε τυχαίος προπονητής. Συνεπώς δεν επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά". Για τον "άσωτο υιό", Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τοποθετήθηκε και ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης, πριν το τζάμπολ με τον ΠΑΟΚ: "Η απουσία του Σχορτσανίτη είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο Σοφοκλής αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί. Η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι ενήμερη για την κατάσταση του παίκτη. Κανείς δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό", κατέληξε ο Σταύρος Ελληνιάδης.

    Στους αγώνες για την 13η ημέρα της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Μακεδονικός-Μαρούσι 91-103 (β. παρ.), (85-85 α΄ παρ.), (70-70 κ.α.) ΑΕΚ-ΑΕΛ 79-73 Άρης-Απόλλων Πατρών 73-67 Πανιώνιος-Αιγάλεω 84-67 Ολυμπιάδα Πατρών-Πανελλήνιος 73-67 Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός 62-78 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 87-79

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 25 2. Άρης 24 3.Ολυμπιακός 23 4. Πανιώνιος 22 5. ΠΑΟΚ 21 6. Μαρούσι 19 7. Ολύμπια Λάρισας 19 8. ΑΕΚ 18 9. Αιγάλεω 18 10. Πανελλήνιος 18 11. Ολυμπιάδα Π. 18 12. Απόλλων Π. 16 13. Μακεδονικός 16 14. ΑΕΛ 16

    [25] Στον αφρό οι γυναίκες στα ρηχά οι άνδρες

    14/1/2007 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα ρηχά νερά έμειναν οι αντρικές ομάδες πόλο στις αναμετρήσεις τους στην Ευρωλίγκα. Ο Εθνικός κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την Παρτιζάν, σε αντίθεση με τους Πανιώνιο και Ολυμπιακό που ηττήθηκαν από την Μπαρτσελονέτα και Γιουνγκ αντίστοιχα. Αναλυτικά:

    Ισόπαλος 11-11 αναδείχθηκε ο Εθνικός με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Πειραιά για την 3η αγωνιστική του Α΄ ομίλου της Ευρωλίγκας στην υδατοσφαίριση. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι με ένα ξέσπασμα στα μέσα της τρίτης περιόδου προηγήθηκαν 8-6, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με αποτέλεσμα να σημειώσουν τη δεύτερη ισοπαλία τους στο γκρουπ. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Παρτιζάν έφτασε τους 4 βαθμούς, η κροατική Μλάντοστ βρίσκεται στους 3 και ο Εθνικός στην τελευταία θέση του Α΄ ομίλου με 2, την ώρα που η ιταλική Μπρέσια βρίσκεται στην κορυφή με 7 βαθμούς. Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-3. Εθνικός: Μυλωνάκης 3, Μάζης 3, Καλακόνας 2, Βλοντάκης, Αφρουδάκης, Νόσεκ. Παρτιζάν Βελιγραδίου: Πρλαϊνοβιτς 4, Νάστραν 2, Αβράμοβιτς 2, Φιλίποβιτς, Αλεκσιτς, Κορόλια.

    Την ήττα με 11-7 γνώρισε ο Πανιώνιος από την Μπαρτσελονέτα στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννουρή μετρά πλέον τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα, όμως, η Μπαρτσελονέτα σταδιακά ανέβασε το ρυθμό της, ενώ παράλληλα κατάφερε να διατηρήσει μια διαφορά ασφαλείας από την ελληνική ομάδα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατ επέκταση να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Τα οκτάλεπτα:1-1, 3-2, 6-3, 1-1 Μπαρτσελονέτα: Μαρτίν, Τρμπότζεβιτς, Μακ Γκρέγκορ, Βάλες 3, Περόνε 3, Γκαρσία Πανιώνιος: Αναστασιάδης, Μίραλης, Μπέιλι 2, Γκέργκελι 2, Μουρίκης

    Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 10-9 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας των ομίλων της ευρωλίγκα. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 3-2 και 5-4, αλλά στη συνέχεια η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ μπόρεσε να ισοφαρίσει και να διαμορφώσει το τελικό 10-9. "Ήμασταν καλύτεροι, αλλά πέσαμε πάνω σε μια σφαγιαστική διαιτησία. Οι Κροάτες είχαν κερδίσει 12 αποβολές στο ημίχρονο! Στον Πειραιά μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό το σκορ και να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο" είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Θόδωρος Χατζηθεοδώρου. Tα οκτάλεπτα: 2-3, 4-2, 2-2, 2-2 Γιουγκ: Μάρκοβιτς 3, Σμόντλακα 2, Γιόκοβιτς 2, Μπούσλι, Φάτοβιτς, Μπόσκοβιτς. Ολυμπιακός: Χατζηθεοδώρου 3, Σάντα 3, Αφρουδάκης Γ., Σχίζας, Ντόσκας.

    Στον αφρό οι γυναίκες

    Τρία στα τέσσερα για τις γυναικείες ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα του πόλο. Βουλιαγμένη και Γλυφάδα προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς καπ, όπως και η ΝΕ Πατρών στο Λεν Τρόφι, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί ο Ολυμπιακός. Αναλυτικά: Με άνετη νίκη 19-6 επί της ολλανδικής Ντονκ Γκούντα ξεκίνησε η Βουλιαγμένη τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Καπ. Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-0, 4-2, 7-3. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας επικράτησαν με 11-8 της γερμανικής Μπάγερ Ίρντιγκεν στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο της β΄ προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Καπ γυναικών, και με δύο νίκες εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 5-2, 1-3. Βουλιαγμένη: Λιόση 5, Ρουμπέση 2, Λαρά 2, Πετσάλη 2. Η Βουλιαγμένη κατέλαβε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο της β΄ προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Καπ. καθώς επικράτησε 9-6 στην Ουγγαρία και της "οικοδέσποινας" Ντουναουϊβάρος, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του γκρουπ, και με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήρε την "πρωτιά" στον 7ο όμιλο, καθώς και το «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση.

    Ιδανικό ξεκίνημα στη δεύτερη προκριματική φάση του Τσαμπιονς Καπ υδατοσφαίρισης γυναικών πραγματοποίησε η Γλυφάδα. Το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη επιβλήθηκε άνετα 17-8 της γηπεδούχου Νανσί, στην πρεμιέρα των αγώνων του 8ου ομίλου. Τα οκτάλεπτα: 6-1, 3-2, 3-3, 5-2. Με ήττα συνέχισε η Γλυφάδα τις υποχρεώσεις της στον 8ο όμιλο της β΄ προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Καπ στην υδατοσφαίριση γυναικών. Η Γλυφάδα, υπέκυψε στην ανωτερότητα της πανίσχυρης Κίνεφ Κίρισι με 14-3, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 6-0, 4-0. Γλυφάδα: Αβραμίδου 2, Μωραϊτη 1. Η Γλυφάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Καπ, καθώς νίκησε 12-7 τη γερμανική Μπόχουμ, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου και με δύο νίκες σε τρία παιχνίδια πήρε μαζί με τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι το "εισιτήριο" για την οκτάδα. Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Μπόχουμ): 3-4, 0-1, 1-5, 3-2. Γλυφάδα: Ψούνη 1, Πάτερου 1, Αβραμίδου 2, Γιακάεβα 4, Αντωνάκου 2, Μωραϊτη 2.

    Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε και η ΝΕ Πατρών στον 6ο όμιλο του LEN Trophy γυναικών. Στην πρεμιέρα η ομάδα του Βασίλη Λαμπάτου πέτυχε σπουδαία νίκη με 10-7 επί της ουγγρικής Ζέντεσι. Η ΝΕ Πατρών διπλασίασε τις νίκες της καθώς επικράτησε της "οικοδέσποινας" Βολτούρνο με 8-6. Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 2-2, 0-1. ΝΕ Πατρών: Μάστορη 2, Μ. Μανέτα, Σ. Μανέτα 2, Γερολύμου 2, Γουέμπστερ. Η ΝΕ Πατρών κατέλαβε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο της β΄ προκριματικής φάσης του LEN Trophy καθώς συνέτριψε την αδύναμη ελβετική Ζυρίχη με 25-3, σε αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική του γκρουπ. Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Ζυρίχη): 0-4, 0-6, 2-7, 1-8. ΝΕ Πατρών: Μάστορη 6, Σ. Μανέτα 3, Σαλογιάννη 3, Γερολύμου 7, Ο. Μανέτα 5, Γουέμπστερ.

    Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, που αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες. Οι "ερυθρόλευκες" νίκησαν τη βρετανική Σέφιλντ, με 13-3. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-0, 3-0, 5-2. Ολυμπιακός: Ασιλιάν 6, Αλούπη, Βένγκερ, Μωραϊτίδου 3, Μπίσμπα 2. Ωστόσο ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός της ημιτελικής φάσης στο LEN Trophy της υδατοσφαίρισης των γυναικών καθώς ηττήθηκε 11-10 από τη ρωσική Σκιφ Μόσχας, ισοβάθμησε στην πρώτη θέση του ομίλου με τη σημερινή αντίπαλό της, αλλά και την ιταλική Ρόμα, αλλά η ελληνική ομάδα ήταν η χειρότερη από τις τρεις στη διαφορά τερμάτων, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας. Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 2-1, 2-4. Ολυμπιακός: Ασιλιάν 3, Βένγκερ 3, Κανελλοπούλου 2, Μωραϊτίδου 2.

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Γκέλα η Σεβίλη

    14/1/2007 10:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ήττα-σοκ γνώρισε η Σεβίλη στην έδρα της από την Μαγιόρκα του Άγγελου Μπασινά με 2-1. Η Σεβίλλη προηγήθηκε στο 22΄ με πέναλτι του Κανουτέ, αλλά οι νησιώτες με ένα τέρμα του Νούνιεζ (48΄) και ένα του Μάξι Λόπες στο 62΄ πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η κάτοχος του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί πέντε βαθμούς από την δεύτερη Μπαρτσελόνα που ηττήθηκε από την Εσπανιόλ στο ντέρμπι της Βαρκελώνης με 3-1. Το σκορ της αγωνιστικής έγινε στην αναμέτρηση της Οσασούνα με την Μπέτις, όπου οι γηπεδούχοι νίκησαν με 5-1. Η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος Ουέλβα, έμεινε στο 1-1 με την Λα Κορούνια εντός έδρας, ενώ η Χετάφε συνέχισε να εντυπωσιάζει και επικράτησε εκτός έδρας της Ταραγόνα με 3-1. Τέλος Σαντατέρ και Βιγιαρεάλ επικράτησαν με το ίδιο σκορ (1-0) των Σοσιεδάδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο αντίστοιχα.

    Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής: Βαλένθια-Λεβάντε 3-0 Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 3-1 Ταραγόνα-Χετάφε 1-3 Οσασούνα-Μπέτις 5-1 Σανταντέρ-Σοσιεδάδ 1-0 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 0-1 Σεβίλλη-Μαγιόρκα 1-2 Ουέλβα-Λα Κορούνια 1-1 Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    1. Σεβίλλη 37 2. Μπαρτσελόνα 35-17αγ. 3. Βαλένθια 33 4. Ρεάλ Μαδρίτης 32-17αγ. 5. Ατλέτικο Μαδρίτης 32 6. Σαραγόσα 30-17αγ. 7. Ουέλβα 29 8. Οσασούνα 26 9. Χετάφε 26 10. Εσπανιόλ 25 11. Βιγιαρεάλ 25 12. Σανταντέρ 24 13. Θέλτα 21 14. Λα Κορούνια 21 15. Μαγιόρκα 20 16. Αθλέτικ Μπιλμπάο 18 17. Λεβάντε 18 18. Μπέτις 16-17αγ. 19. Σοσιεδάδ 13 20. Ταραγόνα 9

    [27] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αμετάβλητη η κορυφή στην Πρέμιερσιπ

    14/1/2007 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με άνετες νίκες προχώρησαν τα φαβορί στην 23η αγωνιστική και η κατάσταση στη κορυφή της Πρέμιερσιπ έμεινε αμετάβλητη. Η Μάντσεστερ νίκησε με 3-1 την Άστον Βίλα, η Τσέλσι έβαλε τέσσερα στην Γουίγκαν, άνετο πέρασμα της Λίβερπουλ με 3-0 από την Γουότφορντ και της Άρσεναλ με 2-0 από την Μπλάκμπερν. Ματσάρα στο "Γουάϊτ Χαρτ Λέϊν" με την Νιούκαστλ, που παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει δύο φορές από την Τότεναμ, κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 3-2. Στο άλλο σημερινό ματς, Έβερτον και Ρέντινγκ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ». Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Λεσκότ στο 27 αλλά η Έβερτον ισοφάρισε με τέρμα του Τζόνσον στο 81. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για την 23η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ: Γουότφορντ-Λίβερπουλ 0-3 (34 Μπέλαμι, 40, 48 Κράουτς) Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 Τσάρλτον-Μίντλεσμπρο 1-3 (27 Χάσελμπαϊνκ 45 Κάτερμοουλ, 63 Αρκα, 68 Αγεγκμπένι) Τσέλσι-Γουϊγκαν 4-0 (13 Λάμπαρντ, 63 Ρόμπεν, 70 αυτ. Κέρκλαντ, 90 Ντρογκμπά) Μάντσεστερ Γ.-Άστον Βίλα 3-1 (11 Παρκ, 13 Κάρικ, 35 Κριστιάνο Ρονάλντο 52 Αγκμπονλαχόρ) Σέφιλντ Γιουν.-Πόρτσμουθ 1-1 (22 Κουίν 81 Ο΄Νιλ) Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 3-3 (28 Ζαμόρα, 46, 64 Μπεναγιούν 16 Ρατζίνσκι, 59 ΜακΜπράιντ, 90 Κριστανβάλ) Μπλάκμπερν-Άρσεναλ 0-2 (37 Κόλο Τουρέ, 71 Ανρί) Έβερτον-Ρέντινγκ 1-1 (81 Τζόνσον 27 αυτ. Λέσκοτ) Τότεναμ-Νιούκαστλ 2-3 (14 Ντεφόου, 54 Μπερμπάτοφ 16 Χάντινγκτον, 72 Μάρτινς, 74 Μπατ)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

    1. Μάντσεστερ Γ. 57 2. Τσέλσι 51 3. Λίβερπουλ 43 4. Άρσεναλ 42 5. Μπόλτον 40 6. Πόρτσμουθ 37 7. Τότεναμ 32 8. Έβερτον 32 9. Ρέντινγκ 31 10. Μάντσεστερ Σίτι 30 11. Νιούκαστλ 29 12. Μπλάκμπερν 28-22αγ. 13. Φούλαμ 28 14. Μίντλεσμπρο 27 15. Άστον Βίλα 26 16. Σέφιλντ Γιουν. 24 17. Γουίγκαν 22-22αγ. 18. Γουεστ Χαμ 19 19. Τσάρλτον 16 20. Γουότφορντ 12-21αγ.

    [28] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έχασε έδαφος η Ρόμα

    14/1/2007 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εννιά βαθμούς ξέφυγε η Ίντερ από την δεύτερη Ρόμα στην 19η αγωνιστική του καμπιονάτο. Οι "νερατζούρι" νίκησαν στο Τορίνο την τοπική ομάδα με 3-1, ενώ η Ρόμα στραβοπάτησε στη Μεσίνα μένοντας στο 1-1. Νίκη για την Παλέρμο με 2-0 επί της Ουντινέζε, ενώ η Μίλαν κέρδισε με 3-1 την Ρετζίνα. Τέλος, η Σαμπντόρια με την Φιορεντίνα έμειναν στο 0-0. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για τη 19η αγωνιστική του καμπιονάτο έχουν ως εξής:

    Έμπολι-Πάρμα 2-0 (26 Ράτζι, 77 Ματεϊνι) Τορίνο-Ίντερ 1-3 (58 Φιόρε 24 Αντριάνο, 60 Ιμπραίμοβιτς, 85 Ματεράτσι πεν.) Αταλάντα-Λιβόρνο 5-1 (38, 45 Ντόνι, 57 Ντονάτι, 66 Αριάτι, 90 Βέντολα 52 Πφέρτζελ) Κάλιαρι-Άσκολι 1-0 (16 Σουάζο πεν.) Κιέβο-Κατάνια 2-1 (58 Σεμιόλι, 63 Πελισιερ πέν. 40 Στοβίνι) Μεσίνα-Ρόμα 1-1 (90 Παρίσι πεν. 39 Μαντσίνι) Μίλαν-Ρετζίνα 3-1 (8 Πίρλο, 35 Ζέεντορφ, 77 Ζιλαρντίνο 66 Μπιάνκι) Παλέρμο-Ουντινέζε 2-0 (32 Καρατσιολο, 75 Τζακάρντο) Σαμπντόρια-Φιορεντίνα 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) 1. Ίντερ 51 2. Ρόμα 42 3. Παλέρμο 38 4. Κατάνια 26-18αγ. 5. Έμπολι 25-18αγ. 6. Λάτσιο 25 7. Σαμπντόρια 24 8. Αταλάντα 24 9. Ουντινέζε 23 10. Λιβόρνο 22 11. Τορίνο 22

    [29] Πολιτισμός

    Σε ηλικία 72 ετών

    "Έφυγε" ο Βασίλης Φωτόπουλος

    14/1/2007 3:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2007 4:36:13 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Έφυγε" την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνογράφος, ζωγράφος και ενδυματολόγος Βασίλης Φωτόπουλος. Ο αδελφός του σκηνογράφου Διονύση Φωτόπουλου, έχει αποσπάσει το Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης και σκηνικών για την ασπρόμαυρη ταινία Αλέξης Ζορμπάς το 1964, ενώ παράλληλα είχε δουλέψει πλάι στον Ηλία Καζάν και στον Φράνσις Φόρντ Κόπολα.

    Λίγα λόγια για τον Βασίλη Φωτόπουλο

    Ο Βασίλης Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και πρώτος του δάσκαλος στην ζωγραφική ήταν ο Βαγγέλης Δράκος. Η πρώτη παράσταση στην οποία πήρε μέρος ήταν το "Υπηρέτρια Κυρά" στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το "Ελεύθερο Θέατρο".

    Το "Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Σκηνικών" το απέσπασε για τον "Αλέξη Ζορμπά", σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη, το 1965, ενώ είχε "δημιουργήσει" και τα 75 σκηνικά για την ταινία του Καζάν "Αμέρικα-Αμέρικα".

    Το όνομα του αφαιρέθηκε από τους τίτλους και όταν ο Βασίλης Φωτόπουλος τον ρώτησε γιατί έγινε αυτό, ο Ελία Καζάν, του απάντησε: "Μά ποιος θα πίστευε ότι αυτά τα σκηνικά έγιναν από ένα Ελληνόπουλο".

    Το 1966 συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φόρντ Κόπολα στην ταινία "You are a big boy now", ταινία με την οποία γίνεται γνωστός στο ευρύτερο κοινό, ο Ιταλο-αμερικανός σκηνοθέτης.

    [30] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Στραβοπάτησε" ο Λεβαδειακός

    14/1/2007 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύτιμους βαθμούς "πέταξε" στο γήπεδο του ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός που έμεινε στο 0-0 με τον Θρασύβουλο. Το Χαϊδάρι νίκησε με 3-1 τη Νίκη Βόλου κι έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον Ηλυσιακό, ο οποίος γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό με 2-1. Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Καλαμάτα, η οποία επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0. Το Σάββατο στην αυλαία της αγωνιστικής ο Πανθρακικός νίκησε με 2-0 την Βέροια, ενώ αναβλήθηκε ο αγώνας του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανσερραϊκό. Το πρωτοβάθμιο όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής θ αποφασίσει για την τύχη του αγώνα Αστέρα Τρίπολης - Πανσερραϊκού, ο οποίος αναβλήθηκε μετά από ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσαν από τις πρώϊνές ώρες της Κυριακής οι παίκτες της ομάδας των Σερρών και οι οποίοι μετέβησαν στο νοσοκομείο της πόλης για εξετάσεις. Στο φύλο αγώνα που έκλεισε ο διαιτητής του παιχνιδιού ανέφερε ότι στις 2.20 το μεσημέρι ενημερώθηκε από παράγοντες του Πανσερραϊκού ότι αρκετοί παίκτες της ομάδας είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα στομαχικών διαταραχών. "Στις 3 το μεσημέρι μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο όπου βρίσκονταν μόνο δύο παίκτες του Πανσερραϊκού και βάση του άρθρου 21 του ΚΑΠ προχωρήσαμε στην οριστική αναβολή του αγώνα", συμπλήρωσε στην έκθεσή του ο ρέφερι της συνάντησης. Παρ όλα αυτά, πάντως, όπως επεσήμανε, δεν προσκομίστηκαν έγγραφα από το νοσοκομείο που να πιστοποιούσαν τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

    Πανθρακικός-Βέροια 2-0 Προοδευτική-Μεσσηνιακός 1-1 Ηλυσιακός-Εθνικός Πειραιώς 1-2 Εθνικός Αστέρας-Αγροτικός Αστέρας 1-0 Λεβαδειακός-Θρασύβουλος Φυλής 0-0 Χαϊδάρι ΑΟ-Νίκη Βόλου 3-1 Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός αναβλήθηκε Καλαμάτα-Γιάννινα 1-0 Καλλιθέα-Καστοριά 15/01

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 15 αγώνες) 1. Λεβαδειακός 29 2. Ηλυσιακός 24 3. Χαϊδάρι 24 4. ΠΑΣ Γιάννινα 23 5. Καστοριά 23-14αγ. 6. Καλλιθέα 23-14αγ. 7. Αγροτικός Αστέρας 22 8. Αστέρας Τρίπολης 21-14αγ. 9. Πανθρακικός 19 10. Βέροια 19 11. Θρασύβουλος 19 12. Εθνικός Αστέρας 18 13. Εθνικός 18 14. Καλαμάτα 17 15. Μεσσηνιακός 16 16. Πανσερραϊκός 15-14αγ. 17. Προοδευτική 15 18. Νίκη Βόλου 14 *Αστέρας Τρίπολης και Πανσερραϊκός έχουν ένα ματς λιγότερο


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 January 2007 - 21:51:36 UTC