Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-12-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατ' αντιπαράσταση εξέταση του φοιτητή
  • [02] Ένοπλοι τσαντάκηδες
  • [03] Cesaria Evora στην Αθήνα

    [01] Κοινωνία

    Δημητρίου: Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη

    Κατ' αντιπαράσταση εξέταση του φοιτητή

    1/12/2006 10:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    "Ενώπιος ενωπίω" με αστυνομικούς που φέρονται ότι πρωταγωνίστησαν στον ξυλοδαρμό του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε ο 24χρονος Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου. Ο νεαρός για δεύτερη συνεχόμενη μέρα προσήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Ο 24χρονος εξετάστηκε κατ αντιπαράσταση με οκτώ εκ των φερόμενων δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημητρίου αναγνώρισε κάποιους από τους αστυνομικούς που τον χτύπησαν.

    Μετά την 10ωρη σημερινή εξέτασή του και φανερά καταβεβλημένος, ο 24χρονος μίλησε στους δημοσιογράφους, ζητώντας την τιμωρία όλων των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό. Αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στα επεισόδια κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, ενώ αν παραστεί ανάγκη θα κληθεί εκ νέου ο 24χρονος για διευκρινιστική κατάθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας

    [02] Κοινωνία

    Πυροβόλησαν νεαρή γυναίκα

    Ένοπλοι τσαντάκηδες

    1/12/2006 6:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στη Φιλαδέλφεια όταν δυο άγνωστοι επιτέθηκαν σε νεαρή γυναίκα για να τη ληστέψουν και δε δίστασαν ακόμα και να την πυροβολήσουν, όταν εκείνη αντιστάθηκε. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 11.00 το πρωί η 27χρονη βγήκε από το υποκατάστημα της Alpha Bank στην λεωφόρο Δεκελείας. Μόλις είχε κάνει ανάληψη 2.000 ευρώ. Κατευθύνθηκε στην οδό Κυζίκου για να πάρει το αυτοκίνητό της, όταν την πλησίασαν οι δύο άνδρες και προσπάθησαν να της αποσπάσουν την τσάντα. Όμως εκείνη δεν θέλησε να την αφήσει. Τότε ο ένας τη χτύπησε με λοστό στο κεφάλι. Στην συνέχεια έβγαλε το όπλο και την πυροβόλησε τρεις φορές. Η μία σφαίρα έξυσε την ωμοπλάτη της και οι άλλες δύο τρύπησαν το παλτό της. Η 27χρονη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με ελαφριά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    [03] Πολιτισμός

    Τρεις μοναδικές συναυλίες στην Ιερά Οδό

    Cesaria Evora στην Αθήνα

    1/12/2006 9:18:00 μμ

    Όταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ευρώπης έπαιξαν για πρώτη φορά το Sodade, στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής προστέθηκε το ειδικό βάρος μιας σχετικά άγνωστης μέχρι τότε χώρας, του Πράσινου Ακρωτηρίου. Δέκα πετυχημένα άλμπουμ, χιλιάδες συναυλίες, πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι, πέντε υποψηφιότητες για Grammy, είναι η συγκομιδή 12 ετών παρουσίας της Cesaria Evora στο διεθνές μουσικό προσκήνιο. Η ντίβα που τραγουδάει ξυπόλητη για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της προς τη συνεχιζόμενη φτώχεια του λαού της, γεννήθηκε το 1941 στο Sao Vincente του Cape Verde. Σήμερα θεωρείται η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της μουσικής "morna", "το Μαργαριτάρι του Αρχιπελάγους", όπως την αποκαλούν και το αθηναϊκό κοινό θα έχει την απολαύσει σε τρεις μοναδικές συναυλίες, στην ανακαινισμένη Ιερά Οδό, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.

    Tο Μαργαριτάρι του Αρχιπελάγους

    Το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα, το "morna", διαδεδομένο στα νησιά του αρχιπελάγους ανοιχτά της Σενεγάλης, γεννήθηκε από την καταπίεση των ευρωπαίων αποικιοκρατών. Η θεματολογία του περιγράφει τη νοσταλγία της ελευθερίας, τα σκλαβοπάζαρα, τη προδομένη αγάπη και τα ακυρωμένα όνειρα, μεταδίδοντας στους ερμηνευτές του έναν αέρα εξωτικής θλίψης.

    Ο αέρας αυτός, στη φωνή της Cesaria, λαμβάνει τροπικές διαστάσεις. Γίνεται κυκλώνας, άνεμος αισθημάτων, αρχέγονη ακουστική εμπειρία που γεφυρώνει την απόσταση της άλλης γλώσσας.

    Σε συνεργασία με τους πολύ καλούς μουσικούς που ανέκαθεν την πλαισίωναν, η Εvora καινοτόμησε εισάγοντας στo ρεπερτόριό της επιρροές από Βραζιλία, Πορτογαλία και Κούβα (chorο, forro, fado, rumba). Ήταν και μαθηματικά βέβαιο ότι το όνομά της, θα ξέφευγε κάποτε από τα υδάτινα όρια του νότιου Ατλαντικού, για να φτάσει στα ερτζιανά και τις δισκοθήκες όλου του κόσμου. Αυτό συνέβη το 1988 με την ηχογράφηση στη Γαλλία του θρυλικού και ανάρπαστου La Diva aux pieds nus που ήταν και το πρώτο της άλμπουμ.

    Το 1990 εκδόθηκε το Distino Di Belita με υπέροχα κλασσικά "mornas" και ηλεκτρικά "colladeras". Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το εκπληκτικό Mar Azul και το 1992 το Mis Perfumado με την παγκόσμια επιτυχία Sodade.

    Η απόλυτη καταξίωσή της στη μουσική βιομηχανία εκφράστηκε με τρία συνεχόμενα Grammy για τα ισάριθμα άλμπουμ που κυκλοφόρησε μεταξύ 2000-2004.

    Στην πρώτη συναυλία που έδωσε η μαύρη αυτοκράτειρα στις ΗΠΑ, στο Bottom Line, έδωσαν το παρόν η Madonna, ο David Byrne, ο Brandford Marsallis και άλλα μεγάλα ονόματα της αμερικανικής καλλιτεχνικής ελίτ.

    Το 2006 κυκλοφόρησε το γεμάτο εκπλήξεις δέκατο άλμπουμ της καριέρας της, με τίτλο Rogamar.

    Στις τρεις εμφανίσεις που δίνει αποκλειστικά για το αθηναϊκό κοινό θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη νέα της δουλειά καθώς και πολλές από τις επιτυχίες που την καθιέρωσαν ως πρέσβειρα της αφρικανικής ηπείρου, στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα.

    Τιμές Εισιτηρίων: VIP: 100 ευρώ, Α Θέση: 75 ευρώ, Β Θέση: 45 ευρώ Διάθεση Εισιτηρίων 210 88 40 600 Internet: www.tickenet.gr Virgin Megastores Aθήνα: Σταδίου 7-9, Σύνταγμα (Τηλ: 210 33 14 788, ΔΕ-ΠΑ 10:00-20:00, ΣΑΒ 10:00-19:00) Μαρούσι: Φραγκοκλησιάς & Γρανικού, Village Center (Tηλ: 210 61 06 041, ΔΕ-ΚΥ 11:00-21:00) Ρέντης: Π. Ράλλη & Θηβών - Village Park (Τηλ: 210 4251 760, ΔΕ-ΣΑ 11:00-21:00, ΚΥ 14:00-21:00) Γλυφάδα: Δούσμανη 26 (Τηλ: 210 89 44 420, ΔΕ-ΣΑΒ 11:00-19:00)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 December 2006 - 21:50:35 UTC