Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτάσεις για αλλαγή εκλογικού νόμου
  • [02] Επεισόδια στην Αμάρυνθο
  • [03] Αποχή δικηγόρων τη Δευτέρα
  • [04] Απήχθη ο υπουργός Υγείας
  • [05] Νέες επιθέσεις στη Γάζα
  • [06] Νίκες των πρωτοπόρων στην Α’ Εθνική
  • [07] Ο Ηλυσιακός πήρε το ντέρμπι
  • [08] Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ο Κ. Παπούλιας

    [01] Πολιτική

    Συνέντευξη Β. Μεϊμαράκη στη ΝΕΤ

    Προτάσεις για αλλαγή εκλογικού νόμου

    19/11/2006 8:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις ερχόμενες εκλογές τάχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "PRESS" ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως εάν συμφωνήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τότε μπορεί να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, επισημαίνοντας πως πρόκειται για προσωπική άποψη, την οποία έχει μεταφέρει και στον Πρωθυπουργό. Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας της Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ. Αντίθετη με την πρόταση δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις μεθεπόμενες όμως εκλογές με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    [02] Κοινωνία

    Πέντε τραυματίες

    Επεισόδια στην Αμάρυνθο

    19/11/2006 10:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός, των συμπλοκών που έγιναν το μεσημέρι, στην Αμάρυνθο. Περίπου 80 νεαροί πήγαν στην περιοχή με δύο λεωφορεία για να διαδηλώσουν με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την 16χρονη. Φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φυλλάδια στους δρόμους της πόλης αλλά ορισμένοι κάτοικοι αντέδρασαν. Ακολούθησαν συμπλοκές με πέτρες και ξύλα κατά τις οποίες τραυματίστηκαν πέντε άτομα από την πλευρά των διαμαρτυρομένων. Με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τα επεισόδια σταμάτησαν και οι νεαροί αποχώρησαν από την περιοχή.

    [03] Κοινωνία

    Από υποθέσεις του Αρείου Πάγου

    Αποχή δικηγόρων τη Δευτέρα

    19/11/2006 7:38:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Σε 24ωρη προειδοποιητική αποχή από τις υποθέσεις του Αρείου Πάγου, προχωρούν τη Δευτέρα οι δικηγόροι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την εγκύκλιο του προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία -όπως καταγγέλλουν- επεμβαίνει στο δικαιοδοτικό έργο των δικαστικών λειτουργών και ειδικότερα για το πως πρέπει ν' αντιμετωπίζουν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων εργαζομένων, που έχουν απολυθεί. Οι δικηγόροι ζητούν να ανακληθεί η εγκύκλιος του Ρ. Κεδίκογλου καθώς -όπως υποστηρίζουν- σε αυτή δεν γίνονται συστάσεις προς τους συναδέλφους του, ενώ καταλογίζει στους κατηγόρους του δόλο και σκοπιμότητα. Επίσης, ζητούν την έκδοση νέας διορθωτικής εγκυκλίου.

    [04] Ιράκ

    Από ενόπλους με στρατιωτικές στολές

    Απήχθη ο υπουργός Υγείας

    19/11/2006 7:39:00 μμ

    Ένοπλοι με στολές παραλλαγής απήγαγαν την Κυριακή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας του Ιράκ από το σπίτι του στη Βαγδάτη. Ο Άμαρ αλ-Σάφαρ, μέλος του κόμματος Ντάουα του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι, απήχθη από ενόπλους που φορούσαν στρατιωτικές στολές και οι οποίοι συνοδεύονταν από τρεις άνδρες με κοστούμια, δήλωσαν ένας γείτονας και ο βοηθός του, οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία, στο Ρόιτερ. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως οι ένοπλοι έφτασαν με έξι οχήματα στο σπίτι όπου μένει ο Σάφαρ με την αδελφή του στην κυρίως σουνιτική συνοικία Αντχαμίγια της βόρειας Βαγδάτης λίγο μετά τη δύση του ηλίου. Ο γείτονας είπε πως δεν ήταν παρών στην απαγωγή, αλλά του είπαν γι' αυτήν οι φρουροί του Σάφαρ, οι οποίοι τον είχαν φέρει νωρίτερα στο σπίτι του και κλήθηκαν λίγο μετά από την οικογένειά του, αφού είχε συμβεί η απαγωγή. Ο Σάφαρ, που έζησε χρόνια εξόριστος στη Βρετανία, όπου ζει ακόμη η οικογένειά του, υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε διαδοχικές ιρακινές κυβερνήσεις μετά την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισβολή στο Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν το Μάρτιο του 2003. Ο Σάφαρ επιβίωσε απόπειρας δολοφονίας από ενόπλους τον Ιούνιο του 2004.

    [05] Μ. Ανατολή

    Ένας νεκρός και 10 τραυματίες

    Νέες επιθέσεις στη Γάζα

    19/11/2006 8:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, μεταξύ αυτών παιδιά κάτω των 16 ετών, είναι ο απολογισμός πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσε ισραηλινό ελικόπτερο, στα παλαιστινιακά εδάφη της Γάζας. Το ισραηλινό ραδιόφωνο, έκανε λόγο για αυτοκίνητο-στόχο όπου επέβαιναν μέλη της ισλαμικής Χαμάς. Εξάλλου, ένας ακτιβιστής των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας του ισλαμικού κινήματος Χαμάς, που ηγείται της παλαιστινιακής κυβέρνησης, τραυματίστηκε σοβαρά. Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του αυτοκινήτου του που εκινείτο στη συνοικία Ζεϊτούν της Γάζας.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την επιδρομή, δηλώνοντας ότι είχε ως στόχο τον ακτιβιστή που εμπλέκεται "στη ρίψη ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και στην κατασκευή τους". Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νέα καταγγελία ανθρωπιστικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, παλαιστινιακό σχολείο στην Γάζα, δέχτηκε τυφλά πυρά του ισραηλινού στρατού. Νωρίτερα, οι Παλαιστίνιοι της βόρειας Γάζας, πανηγύριζαν, καθώς επιβεβαιωνόταν πως η τακτική των ανθρώπινων ασπίδων απέτρεψε τις πρωινές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ.

    Τηλεφωνική συνομιλία Πέρες-Αμπάς

    Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αμίρ Πέρες πίεσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς "να ασκήσει την εξουσία του προκειμένου να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών" κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Πέρες απαίτησε από τον Αμπάς να "ασκήσει όλη την εξουσία του προκειμένου να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου. "Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση αυτών των πυρών", προειδοποίησε ο υπουργός, σύμφωνα με την πηγή, που είπε πως οι δύο ηγέτες "αποφάσισαν να διατηρήσουν την επαφή".

    Σύμφωνα με τη δημόσια ισραηλινή ραδιοφωνία, την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνομιλία είχε ο υπουργός του Εργατικού Κόμματος. Μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου, ο Πέρες προειδοποίησε και πάλι ότι "εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις ρίψεις ρουκετών θα πληρώσουν το τίμημα".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκες των πρωτοπόρων στην Α Εθνική

    19/11/2006 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς βαθμολογικές απώλειες συνέχισαν οι πρωτοπόροι στην 11η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από το Περιστέρι κερδίζοντας τον Ατρόμητο με 4-0. Το Σάββατο ο Ολυμπιακός νίκησε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" τον Άρη με 3-2 με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία. Η ΑΕΚ στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής νίκησε με 4-1 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Χθες, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ιωνικό, ο Ηρακλής πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα κερδίζοντας την Λάρισα στο "Αλκαζάρ" με 1-0, η Ξάνθη νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-0, ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Αιγάλεω, ενώ τέλος η Καλαμαριά με τον Εργοτέλη έμειναν στο 0-0.

    Με τετάρτη έτρεχε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι

    Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο 2ο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει από το Περιστέρι κερδίζοντας άνετα τον Ατρόμητο με 4-0, στο πλαίσιο της 11ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας. Για τον Παναθηναϊκό δύο τέρματα σημείωσε ο Αλέξανδρος Τζιόλης και από ένα οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Βαγγέλης Μάντζιος. Ο Τζιόλης έβαλε σε θέση οδηγού τους "πράσινους" από το 8ο λεπτό, με αριστερό κεραυνό έστειλε την μπάλα στο δεξί "γάμα" του Μιχαηλίδη, κάνοντας το 0-1. Ο ίδιος παίχτης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του με πολύ δυνατό σουτ στο 71. Κάπου εκεί φάνηκε να καταρρέει ο Ατρόμητος, αφού επτά λεπτά αργότερα (78΄) ο Ρομέρο πάσαρε κάθετα στον Σαλπιγγίδη και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαηλίδη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βαγγέλης Μάντζιος με το πρώτο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Παναθηναϊκό. Οι συνθέσεις: Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ιωάννου, Χάλαρης, Ρότσα (74΄ Άντερσον), Λουτσιάνο, Μερίνο (83΄ Μαρίνος), Σανόκο (60΄ Κουτσοσπύρος), Λαζανάς, Κατεμής, Κορακάκης Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπέντε, Βύντρα, Δάρλας, Μόρις, Γκούμας, Μπόβιο, Τζιόλης (85΄ Μπίσκαν), Ρομέρο (78΄ Μάντζιος), Βίκτορ, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (74΄ Ίβανσιτς) Κίτρινες: Βύντρα, Δάρλας, Ρομέρο - Ιωάννου, Γελαδάρης Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Πρωταγωνιστής ο Μίετσελ

    Ο Μάρτιν Μίετσελ πετυχαίνοντας τα δύο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ κατά του Ιωνικού ήταν το πρόσωπο του αγώνα στην Τούμπα στη νίκη του δικεφάλου. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στη μετριότητα με τους γηπεδούχους να έχουν την άκαρπη υπεροχή αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία του Ιωνικού. Ο Μίετσελ έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο 55΄ σέντρα του Κωνσταντινίδη και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 73΄ με πλασέ από πάσα του Χαραλάμπους πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και όγδοο προσωπικό στο φετινό πρωτάθλημα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ηλιάδης, ξανά από ασίστ του Χαραλάμπους, Να σημειωθεί πως ο Ιωνικός τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Ξενίδη κι ενώ ο Αουγκούστο Ινάσιο είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Οι συνθέσεις: ΠΑΟΚ (Μομτσίλο Βούκοβιτς): Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Μπαρκαουάν, Χαραλάμπους, Μελίσσης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης (62΄ Γκονζάλες), Μίετσελ (87΄ Μέγκαχεντ), Τσίγκας (67΄ Τόργκελε) Ιωνικός (Αουγκούστο Ινάσιο): Μπεντενίκ, Παχουέλο, Πουλόπουλος, Ζαβάνιο (70΄ Μελαμπιανάκης), Βουρεξάκης, Ουκάρ (77΄ Μακόρ), Ξενίδης, Ντα Κόστα (43΄ Γκούτμαν), Λετιέρι, Νατσούρας, Ονουάτσι Κίτρινες: Ηλιάδης, Αραμπατζής, Ζαγοράκης, Χαραλάμπους, Γκοναζάλες - Βουρεξάκης, Ντα Κόστα, Πουλόπουλος Διαιτητής: Αργυρόπουλος (Καστοριάς)

    Χαμογέλασε στις καθυστερήσεις

    "Χρυσή" αλλαγή αποδείχτηκε ο Φορτούζι καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα (94΄) πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με το οποίο, ο Ηρακλής επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο Αλκαζάρ και πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά από 11 αγώνες στην Σούπερ Λίγκα. Παρότι παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ο "Γηραιός" μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον μετά το σημερινό απόλυτα επιτυχημένο ντεμπούτο του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του. Ο Αλβανός άσος που είχε μπει ως αλλαγή στο 83΄, "άδειασε" τους Νταμπίζα, Βάλλα και πλάσαρε υποδειγματικά τον Χριστόπουλο για να δώσει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Ήταν η τέταρτη ήττα σε πέντε αναμετρήσεις για τη Λάρισα, που σίγουρα θα δρομολογήσει εξελίξεις, αφού οι αποδοκιμασίες του κόσμους ήταν εντονότατες μετά το σφύριγμα της λήξης. Οι συνθέσεις ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Βάλλας, Γκαλίτσιος (58΄ Χατζηλιόντας), Μπασίλα, Διγκόζης (87΄ Βενέτης), Κλέιτον, Καλαντζής, Γαβριλόπουλος (33΄ Κυπαρίσσης), Αλωνεύτης ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Αμπάρης, Δρούγας, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Μαυρογενίδης, Λαβάλ, Ρίβας (73΄ Παπαστεργιαννός), Ερέρα (83΄ Φορτούζι), Επαλέ (90΄ Παπαποστόλου), Γεωργιάδης Κίτρινες: Διγκόζης, Βάλλας, Κυπαρίσσης, Νταμπίζας - Γεωργιάδης, Μαυρογενίδης, Λαβάλ, Παπαστεργιαννός Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Στο τέλος είχε τις λύσεις η Ξάνθη

    Χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνσο, τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα, και γκολ του Φογκάσα στις καθυστερήσεις, η Ξάνθη επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή, που δείχνει να αφήνει πίσω της το κακό ξεκίνημα και ξεφεύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν την πρώτη ήττα τους μετά από σχεδόν δύο μήνες (από το ματς με τον Παναθηναϊκό την 4η αγωνιστική). Οι συνθέσεις: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένινγκ (39΄ Κρέσιτς), Μπερτέ, Πλετς, Σπυρόπουλος, Μάκος, Εξουζίδης (61΄ Ζωγραφάκης), Τσκιτισβίλι, Μπρέσκα, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Σιαλμάς (60΄ Καρνέιρο) ΞΑΝΘΗ (Τάκης Λεμονής): Μάλαρζ, Κοντοδήμος, Μαχράτζε, Παβιό, Τοροσίδης, Κιντάνα (90΄ Βιβέιρος), Ζουέλα, Μπάρκογλου (64΄ Φλίσκας), Μπαϊκαρά, Μάνσο (89΄ Φογκάσα), Λαμπριάκος Κίτρινες: Πλετς, Μάκος - Κιντάνα, Τοροσίδης Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    Ο Γκόραν πήρε το όπλο του

    Ένα τέρμα του Γκόραν Ντρούλιτς στο 83΄ ήταν αρκετό για τον ΟΦΗ που επικράτησε 1-0 του Αιγάλεω στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Γιώργου Χατζάρα, που «προσγειώθηκε» απότομα μετά από ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων. Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν κάκιστο. Οι δύο ομάδες έδωσαν πολύ μεγάλη βάση στην αμυντική τους γραμμή, με αποτέλεσμα το ματς να παίζεται στο χώρο του κέντρου, χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο ρυθμός ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως από τους γηπεδούχους, αφού πρώτα ακούστηκαν κάποια σφυρίγματα διαμαρτυρίας από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο. Ο Ντρούλιτς βρέθηκε σε ρόλο εκτελεστή στο 83΄ απέναντι από τον Τζενάμο τον οποίο πλάσαρε ψύχραιμα για να διαμορφώσει το 1-0. Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Ουέλινγκτον - Κουμορτζί, Παπουτσής, Σίμανεκ Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσ/νίκης) Οι συνθέσεις: ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ουέλιγκτον, Κωνσταντινίδης, Ισά, Ρουμπάκης (62΄ Σιλά), Εντνίλσον (57΄ Σφακιανάκης), Δέντσας, Μιχελακάκης (72΄ Οφορίκουε), Πίτσος, Ντρούλιτς, Νουαφόρ Αιγάλεω (Γιώργος Χατζάρας): Τζενάμο, Παπουτσής, Σίμανεκ, Ψωμάς, Ποπόφ, Εντουσέι (68΄ Μουστόγιαννης), Τσάτσος, Όμο (74΄ Μάριτς), Τσέζαρεκ, Κουμορτζί, Πετρόπουλος

    Κουλούρια στην Καλαμαριά

    Όλα στο μηδέν έμειναν στην Καλαμαριά με τον τοπικό Απόλλωνα να μένει στο 0-0 με τον Εργοτέλη. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην «επικίνδυνη ζώνη», ενώ οι «κίτρινοι» του Νίκου Καραγεωργίου πρόσθεσαν έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό στη συγκομιδή τους. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ κακό ματς με φτωχό θέαμα. Απόδειξη σε αυτό αποτελεί και η αντικατάσταση «ποιοτικών» παικτών εκατέρωθεν, (Ουέλινγκτον, Κρασσάς, Κοιλιάρας, Ιαστσουκ) που δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Η Καλαμαριά έχασε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες και μαζί τη δυνατότητα να πάρει μια βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι συνθέσεις: ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Κόλτσης, Ορφανός, Χαλαουάνι, Καραλιόπουλος (56΄ Βέλα Τζούνιορ), Ουέλινγκτον (73΄ Φαβάλι), Κρασσάς (57΄ Ποπάρα), Μπούσι ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Μελισσάς, Σταυρακάκης, Χιμπλινγκερ, Κένεντι, Κορδονούρης, Μπουέλε (79΄ Κεφαλούκος), Κακλαμάνος, Χατζί, Ιαστσουκ (82΄ Θάνος), Κοιλιάρας (65΄ Νατσέφσκι) Κίτρινες: Καραλιόπουλος, Παπαδόπουλος - Κακλαμάνος, Ιαστσουκ, Χατζί Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών)

    Η μεγάλη ανατροπή

    Τι κι αν ο Άρης προηγήθηκε με 2-0 και έδειχνε να έχει ρίξει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τις λύσεις (Ριβάλντο) και έφυγαν από το "Κλεάνθης Βικελίδης" με την νίκη κερδίζοντας με 3-2 πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή της 11ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 30΄ με τον Κόκε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαραγκού, ο Παλαθουέλο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κόκε βρέθηκε απέναντι από τον Νικοπολίδη και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και μετά από σέντρα του Χαβίτο και κεφαλιά πάσα στον Κόκε, ο Ισπανός, πάλι μόνος απέναντι στον Νικοπολίδη, διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του (2-0). Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν μετά από φάουλ, ο Παππάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο Σέζαρ, που πλάσαρε από την μικρή περιοχή, ο Χαλκιάς απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι πριν την μπλοκάρει. Στο δεύτερο ημίχρονο "μίλησε" ο Ριβάλντο που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός κατάφερε να μειώσει στο 62΄, όταν μετά από πολύ καλή συνεργασία Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτου, ο δεύτερος σέντραρε στην περιοχή, και ο Ριβάλντο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μειώνοντας σε 2-1 για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 66΄, ο Ριβάλντο με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και το ένατο στο πρωτάθλημα κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό (2-2) με απευθείας χτύπημα φάουλ. Η ολική ανατροπή του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο 81΄, όταν ο Καστίγιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-3) αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα για την διαιτησία του Ζωγράφου και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να αποβληθεί ο Γεωργάτος. Οι συνθέσεις: Άρης (Γκιγιέρμο Όγιος): Χαλκιάς, Τούρτα, Γόγολος, Κουλουχέρης, Βανγκελί (85΄ Κυριάκος), Μαραγκός (73΄ Καράμπελας), Παλαθουέλο, Νεμπεγλέρας, Πάουλο Κόστα (77΄ Βελώνης), Χαβίτο, Κόκε Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ):Νικοπολίδης, Σέζαρ, Καψής (65΄ Καστίγιο), Πάντος, Γεωργάτος (75΄ Ζεβλάκοφ), Νε, Τζόρτζεβιτς, Κωστούλας, Οκκάς, Παππάς (46΄ Ριβάλντο), Μπαμπαγκίντα Κίτρινες: Βανγκελί, Νεμπεγλέρας, Γόγολος - Γεωργάτος Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

    "Πολυβόλο" η ΑΕΚ 4-1 την Κέρκυρα

    Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση πέτυχε η ΑΕΚ, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε το Σάββατο η αυλαία της 11ης αγωνιστικής, που νίκησε με 4-1 την Κέρκυρα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια μόλις στο 2ο λεπτό με τον Γκουστάβο, αλλά αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τόσκα στο 29΄. Η συνέχεια του αγώνα ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ που έκανε μια καλή πρόβα ενόψει του αγώνα της Τρίτης με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 23΄ με εξαιρετικό φάουλ ο Ζούλιο Σέζαρ έγραψε το 1-1. Όμως, η φάση που έκρινε την έκβαση του παιχνιδιού έγινε στο 29΄, όταν ο Τόσκας τράβηξε από τη φανέλα τον επελαύνοντα Καμπάνταη μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και αποβολή για τον παίκτη της Κέρκυρας, που από το σημείο εκείνο έχασε κάθε ελπίδα να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έδωσε προβάδισμα από τη «βούλα» στους γηπεδούχους στο 30΄ (2-1). Στο 41΄ πάλι ο Καμπάνταης κέρδισε κάποιες κόντρες και μπήκε στην περιοχή, όπου ο Βαρτζιώτης τον «κλάδεψε» από πίσω. Πέναλτι κι αυτό που αξιοποίησε ο Γκουστάβο Μαντούκα και σκόραρε για τρίτη συνεχή αγωνιστική (3-1). Ο χορός των γκολ ολοκληρώθηκε μόλις στο 47΄ όταν ο Λυμπερόπουλος με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε για τέταρτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Σιντιμπέ (4-1). Η Κέρκυρα έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 63΄, όταν το σουτ του Ζαχαρόπουλου προσέκρουσε στο δοκάρι του Σορεντίνο. ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Πλιάτσικας (69΄ Ντελίμπασιτς), Δέλλας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος, Ζήκος, Εμερσον, Ζούλιο Σέζαρ (57΄ Τόζερ), Μαντούκα (57΄ Κονέ), Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Τόσκας, Φούφουλας, Βαρτζιώτης, Αναστασιάδης, Καγκιούζης, Ντα Σίλβα (70΄ Κουτσουρές), Καραδήμος (46΄ Πελαγίας), Σκούφαλης, Γκουστάβο, Ντακόλ (46΄ Ζαχαρόπουλος) Κίτρινες: Ζούλιο Σέζαρ, Κονέ, Τζιωρτζιόπουλος - Τόσκας, Καραδήμος, Καγκιούζης, Αναστασιάδης, Ζαχαρόπουλος Κόκκινη: Τόσκας (29΄ - δεύτερη κίτρινη) Διαιτητής: Μαζαράκος (Αρτας)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ Ν ΙΣ. ΗΤ. Β. ΤΕΡΜΑΤΑ 1. Ολυμπιακός 11 9 0 2 27 20-6 2. Παναθηναϊκός 11 8 1 2 25 19-9 3. ΑΕΚ 11 7 3 1 24 23-7 4. ΠΑΟΚ 11 6 3 2 21 14-7 5. Αιγάλεω 11 4 4 3 16 9-11 6. Κέρκυρα 11 4 3 4 15 9-10 7. ΟΦΗ 11 3 5 3 14 12-13 8. Ατρόμητος 11 3 4 4 13 13-15 9. Λάρισα 11 3 4 4 13 10-15 10. Ξάνθη 11 3 3 5 12 8-9 11. Εργοτέλης 11 3 3 5 12 9-11 12. Πανιώνιος 11 2 5 4 11 8-13 13. Άρης 11 1 7 3 10 9-12 14. Καλαμαριά 11 2 4 5 10 7-13 15. Ιωνικός 11 2 2 7 6 7-17 16. Ηρακλής 11 1 3 7 6 8-17 * Στον Ιωνικό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών.

    ΣΚΟΡΕΡΣ: 9 γκολ: Ριβάλντο (Ολυμπιακός) 8 γκολ: Μίετσελ (ΠΑΟΚ) 7 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός)

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Ηλυσιακός πήρε το ντέρμπι

    19/11/2006 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλες νίκες και ελάχιστα γκολ ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της 9ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής. Μια αγωνιστική που σημαδεύθηκε από τις ήττες των τριών πρωτοπόρων (Λεβαδειακός, Αγροτικός Αστέρας, Καλλιθέα) και τις ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Ξεώρισαν οι νίκες 1-0 του Ηλυσιακού επί του Λεβαδειακού και του Εθνικού Αστέρα επί της Καλλιθέας, αλλά και η σούπερ-έκπληξη με την ουραγό Καλαμάρα να επικρατεί εκτός έδρας (επίσης 1-0) του Αγροτικού Αστέρα. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Καστοριά-Πανθρακικός 0-0 Προοδευτική-Πανσερραϊκός 2-1 Θρασύβουλος-Βέροια 1-1 Αγροτικός Αστέρας-Καλαμάτα 0-1 Εθνικός Αστέρας-Καλλιθέα 1-0 Μεσσηνιακός-Χαϊδάρι 0-1 Ηλυσιακός-Λεβαδειακός 1-0 Εθνικός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 Νίκη Βόλου-ΠΑΣ Γιάννινα (σήμερα 16:00 ΕΤ-3)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες) 1. Λεβαδειακός 19 2. Ηλυσιακός 17 3. Χαϊδάρι 16 4. Αγροτικός Αστέρας 15 5. Καλλιθέα 15 6. ΠΑΣ Γιάννινα 14 -8αγ 7. Βέροια 13 8. Αστέρας Τρίπολης 13 9. Πανθρακικός 12 10. Καστοριά 12 11. Πανσερραϊκός 11 12. Θρασύβουλος 11 13. Εθνικός 10 14. Εθνικός Αστέρας 10 15. Προοδευτική 10 16. Μεσσηνιακός 9 17. Καλαμάτα 7 18. Νίκη Βόλου 4 -8αγ

    [08] Πολιτισμός

    Για την ταινία του Κ. Γαβρά

    Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ο Κ. Παπούλιας

    19/11/2006 9:48:00 μμ

    Στη Θεσσαλονίκη μετέβη το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προκειμένου να παρακολουθήσει την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του Κώστα Γαβρά "Mon Colonel", στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Είναι η πρώτη φορά που ανώτατος άρχοντας της χώρας, επισκέπτεται το κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 17.45 στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και σύσσωμη η ηγεσία του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, καθώς και ο Κώστας Γαβράς. Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας του Κώστα Γαβρά, θα απονεμηθεί στον κ. Παπούλια, από τη διοίκηση του Φεστιβάλ, τιμητική πλακέτα.

    Μια ταινία για την τρομοκρατία

    Η ταινία αναφέρεται στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της Αλγερίας πριν από πενήντα ακριβώς χρόνια (1956), ενώ μέσα από την εξέλιξη της αποκαλύπτει τις ψυχολογικές και νομικές διαδικασίες που μετέτρεψαν έναν νεαρό αξιωματικό σε βασανιστή, ξαναφέρνοντας στην επιφάνεια εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν στο παρελθόν με τη σιωπηρή έγκριση των κρατικών αρχών, στο όνομα ενός "πολέμου κατά της τρομοκρατίας".

    Ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος μετέχει στην ταινία ως σεναριογράφος και παραγωγός, χαρακτήρισε την ταινία του ως ένα σχόλιο για την αντιφατικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 November 2006 - 21:50:57 UTC