Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαγορεύεται για τους μουσουλμάνους
  • [02] Πυροβολισμοί για τον Πάπα
  • [03] Συνεχίζονται οι επιδρομές
  • [04] Κλειστές οι τράπεζες 17 Νοεμβρίου

    [01] Κόσμος

    Απαγορεύεται για τους μουσουλμάνους

    2/11/2006 8:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-Γαλλικό

    Σάλο στην ισλαμική κοινότητα του Παρισιού, έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης του αεροδρομίου "Σαρλ Ντε Γκολ" να απαγορεύσει σε 72 μουσουλμάνους υπαλλήλους, την πρόσβαση σε χώρους ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι από αυτούς είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Ο Ζακ Λεμπρό, υποδιοικητής της αστυνομικής δύναμης του αεροδρομίου, δήλωσε ότι οι 72 αυτοί υπάλληλοι σχετίζονται με "ένα ισλαμιστικό κίνημα", που έχει επαφές με την οργάνωση Τίγρεις των Ταμίλ και βρίσκεται σε ένοπλο αγώνα με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι, πάντως, διατείνονται πως έχουν γίνει στόχος διακρίσεων λόγω του θρησκεύματός τους. Από τον Μάιο του 2005 περίπου 180 υπάλληλοι του αεροδρομίου έγιναν αντικείμενο ερευνών από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για να ερευνηθεί πόση σχέση μπορεί να έχουν με την τρομοκρατία.

    [02] Κόσμος

    Πυροβολισμοί για τον Πάπα

    2/11/2006 6:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2006 8:18:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Αναστάτωση προκλήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όταν άνδρας πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα έξω από το ιταλικό προξενείο. Οι αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο επεναίβησαν και τον συνέλαβαν τη στιγμή που πετούσε το όπλο του στον κήπο του προξενείου και εξαπέλυε ύβρεις για τον Πάπα Βενέδικτο το 16ο, ενόψει της επίσκεψής του στην Τουρκία στα τέλη του μήνα. Στο επεισόδιο αντέδρασε άμεσα το Βατικανό. Σε δηλώσεις του, ο Καρδινάλιος Κάσπερ, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ματαίωσης της επίσκεψης του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα πρόσθεσε ότι το περιστατικό αποδεικνύει την ορθότητα των όσων είχε πει ο Ποντίφικας στη Γερμανία, αναφερόμενος στην ισλαμική βία. Η πρώτη επίσκεψη του Ποντίφικα στην Τουρκία έχει σκιαστεί από το μουσουλμανικό θυμό που προκάλεσαν κάποια σχόλιά του--σε ομιλία του σε γερμανικό Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο--που θεωρήθηκαν από την μουσουλμανική κοινότητα προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ και τη μουσουλμανική θρησκεία.

    [03] Μ. Ανατολή

    Συνεχίζονται οι επιδρομές

    2/11/2006 11:21:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δύο Παλαιστίνιοι, μέλη της ισλαμικής Χαμάς έχασαν τη ζωή τους και δυο μέλη της ίδιας οργάνωσης τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια μιας δεύτερης επιδρομής που εξαπέλυσε η ισραηλινή αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας, εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια. Σύμφωνα με νοσηλευτική πηγή, τα θύματα ήταν μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς. Νωρίτερα, στη διάρκεια μιας πρώτης ισραηλινής επιδρομής εναντίον της Τζαμπαλίγια, έχασε τη ζωή του ένας ακόμη Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. Τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος όταν ερωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι η αεροπορία επετέθη εναντίον ομάδας ενόπλων Παλαιστινίων, οι οποίοι ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δέκα νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας

    Αιματηρή επιχείρηση στη Γάζα

    [04] Οικονομία

    Αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ

    Κλειστές οι τράπεζες 17 Νοεμβρίου

    2/11/2006 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις τράπεζες της χώρας στις 17 Νοεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, μετά από πρόταση του προέδρου της Δ.Τσουκαλά, διεκδικώντας τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. "Η αδιαλλαξία των τραπεζιτών, που την εξέθρεψε η ανοχή της κυβέρνησης, θα πάρει αγωνιστική απάντηση από τους τραπεζοϋπαλλήλους, οι οποίοι απαιτούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε ομόφωνα την εγγραφή του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 November 2006 - 21:50:35 UTC