Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαξιφισμοί για τα εθνικά
  • [02] Στο Πεντάγωνο ο Τούρκος στρατηγός
  • [03] Στη Βουλή τα εθνικά θέματα
  • [04] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [05] Μήνυμα Παπούλια κατά ρατσισμού
  • [06] Παραπομπή σε δίκη
  • [07] Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία
  • [08] Μυστηριώδης αποσύνθεση των ευρώ στη Γερμανία
  • [09] Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα
  • [10] Αποζημειώσεις για τις πυρκαγιές
  • [11] Κόβουμε χρόνια από τη ζωή μας
  • [12] Έρευνα για το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου
  • [13] Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα
  • [14] Ματαιώθηκε η τριμερής συνάντηση

    [01] Πολιτική

    Στην συζήτηση στη Βουλή

    Διαξιφισμοί για τα εθνικά

    2/11/2006 3:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2006 5:49:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Η Τουρκία κρίνεται σε κάθε βήμα της από τους 25 και δεν μπορεί να αναβάλει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, τόνισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθαν αρκετές φορές σε αντιπαράθεση για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης και για το Κυπριακό και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για άγνοια και έλλειμμα ευθύνης. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε την πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την πολιτική του Ελσίνκι. Επικριτικοί για την πολιτική έναντι της Τουρκίας ήταν οι ηγέτες της αριστεράς.

    Μήνυμα προς την Άγκυρα

    Μήνυμα προς την Άγκυρα ότι "τόσο ο ρυθμός, όσο και η τελική κατάληξη της ευρωπαϊκής πορείας της" εξαρτώνται μόνο από την ίδια έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

    "Η Ευρώπη έχει τοποθετήσει και τις ράγες και τη σηματοδότηση, που οδηγούν στην ένταξη, μηχανοδηγός, όμως, στη δική της πορεία είναι η ίδια η Άγκυρα. Η άρνηση στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, είναι έξω από το πνεύμα που διέπει τη λειτουργία της Ε.Ε.. Γι αυτό, η άρνηση δεν είναι δυνατό να διαρκεί στο διηνεκές" επισήμανε για να τονίσει στη συνέχεια:

    "Η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ένωσης, για το άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων της γείτονος, στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, αποτελεί ρητή συμβατική υποχρέωση της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς το σύνολο των μελών της", υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι " δεν μπορεί να παρατείνεται επ αόριστον η πολιτική παραδοξότητα της μη αναγνώρισης ενός κράτους-μέλους από ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος".

    "Η θέση της Ελλάδας είναι σαφής: Δεν μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία, χωρίς να έχει επιπτώσεις και κυρώσεις η τυχόν άρνησή της να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις της", ανέφερε στην ομιλία της η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τη "δύσκολη περίοδο του επόμενου διμήνου", όπου "θα πρέπει να φθάσει η ώρα της αλήθειας για το αν θα προσαρμοστεί ή όχι η Τουρκία, να τιμήσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας".

    "Η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει πάντα ως πρώτο στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό", τόνισε η κ. Μπακογιάννη για να προσθέσει πως "Η Κύπρος σήμερα είναι μέλος της ΕΕ, θέλει την πλήρη στήριξη και συνεργασία μας αλλά όχι την κηδεμονία μας".

    Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών

    "Για κατασπατάληση του κεφαλαίου αξιοπιστίας της χώρας που είχαν εξασφαλίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς και για αδράνεια για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    "Η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας δεν αποτελεί για μας λευκή επιταγή - διευκρίνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ελλάδα πρέπει να πρωτοπορεί στη διεύρυνση, αλλά πρέπει να έχει και το θάρρος να λέει το «όχι». Πού είναι η ουσιαστική σας συμβολή στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ποιά είναι η θέση σας στις προσπάθειες της φινλανδικής προεδρίας; Ποιά είναι η προετοιμασία και η σκληρή δουλειά για ένα νέο Ελσίνκι; Θα επισκεφθείτε πρωτεύουσες, ομολόγους σας, έχετε σχέδιο, στόχους; Δεν άκουσα τίποτα" σημείωσε.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με το Κυπριακό και τις τρέχουσες εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις και πρότεινε την κατάθεση πρότασης για αποστρατιωτικοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η ελληνική εξωτερική πολιτική υπό τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διέπεται από φόβο σε σχέση με το πολιτικό κόστος, αδράνεια και αβουλία, με αποτέλεσμα να κατασπαταληθεί το κεφάλαιο αξιοπιστίας και κύρους της χώρας, που είχαν εξασφαλίσει, όπως υποστήριξε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

    H γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αφού κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι στην εξωτερική τους πολιτική έχουν μόνο παραλλαγές και αποχρώσεις και δεν διαφωνούν επί της ουσίας, έδωσε έμφαση και στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση της φινλανδικής προεδρίας είναι μία παραλλαγή του σχεδίου Ανάν.

    "Οι προτάσεις που κάνει η φινλανδική προεδρία με λείανση των γωνιών είναι παραλλαγή του σχεδίου Ανάν. Αν η ΕΕ πάρει τη σωστή απόφαση θα είναι από σπόντα και όχι από θέση αρχών", τόνισε χαρακτηριστικά.

    "Είμαστε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, οφείλει όμως η γειτονική χώρα να εφαρμόσει τις νομικές της υποχρεώσεις και το πρωτόκολλο της Άγκυρας. Η ενταξιακή της πορεία πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα βήματα και όχι να γίνεται ανέξοδα η αναβάθμιση της", επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Υψηλοί τόνοι

    Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στις δευτερολογίες των κκ. Καραμανλή και Παπανδρέου Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την απόφασή του να υπηρετήσει την "επιταγή της ελληνικής κοινωνίας" για μετριοπάθεια, ανεκτικότητα και συνεννόηση Κώστας Καραμανλής κατά τη δευτερολογία η οποία επικεντρώθηκε στην κριτική των θέσεων που ανέπτυξε νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης και για το Κυπριακό και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για άγνοια και έλλειμμα ευθύνης .Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει αλλά δεν κηδεμονεύει την Κύπρο.

    Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του, επέμεινε στις αρχικές του αιτιάσεις, ενώ απαντώντας στη θέση του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κηδεμονεύει την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε λέγοντας πως "άλλο η κηδεμονία και άλλο ο Πόντιος Πιλάτος".

    Για καταφυγή σε ακρότητες και υβριστικές επιθέσεις και για μεθόδευση άγονων αντιπαραθέσεων, επέκρινε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην καταληκτική του ομιλία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ματαιώθηκε η τριμερής συνάντηση

    Στη Βουλή τα εθνικά θέματα

    [02] Πολιτική

    Στο Πεντάγωνο ο Τούρκος στρατηγός

    2/11/2006 3:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε άριστο κλίμα έγιναν την Πέμπτη οι συνομιλίες μεταξύ του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού, Γιασάρ Μπουγιουκανίτ με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι χαρακτηριστικό οτι οι δύο αρχηγοί συζήτησαν ακόμη και για τη συγκρότηση δύο κοινών στρατιωτικών δυνάμεων που θα επιχειρούν είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είτε για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Νωρίτερα, ο στρατηγός Μπουγιουκανίτ έγινε δεκτός εθιμοτυπικά από τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η συνάντηση αυτή, η οποία έγινε παρουσία και του Έλληνα αρχηγού καθώς και του Τούρκου πρέσβη, διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

    Εντός της ημέρας, ο κ. Μπουγιουκανίτ θα επισκεφθεί το μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Νίκαια, ενώ το βράδυ θα ανταποδώσει στην τουρκική πρεσβεία δείπνο προς τιμήν του Έλληνα ομολόγου του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Αθήνα ο αρχηγός των τουρκικών Ε.Δ.

    [03] Πολιτική

    Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών

    Στη Βουλή τα εθνικά θέματα

    2/11/2006 11:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2006 3:57:41 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Η εξωτερική πολιτική της χώρας βρίσκεται αυτή την ώρα επί τάπητος στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι ευρωτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στην επικαιρότητα ενόψει και της δημοσιοποίησης, στις 8 Νοεμβρίου, της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή πορεία της Άγκυρας.

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει κάνει ορισμένα βήματα αλλά όχι τα απαραίτητα προς τον τομέα της μεταρρύθμισης και υπογράμμισε ότι η Άγκυρα είναι συνεχώς κρινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις και αδράνεια στα Ελληνοτουρκικά και τόνισε ότι δεν πρέπει να δώσουμε "λευκή επιταγή" στην Τουρκία για να ενταχθεί στην Ένωση.

    Από την πλευρά της, η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τάχθηκε υπέρ της μη συμμετοχής ελληνικής δύναμης στο Ιράκ και κατά της ύπαρξης πυρηνικών σε όλο τον κόσμο, ενώ επέκρινε την απόφαση του γαλλικού κοινοβουλίου για το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, κάλεσε την ελληνική Κυβέρνηση να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στα μεγάλα διεθνή προβλήματα, όπως είναι το Ιράκ, το Παλαιστινιακό, το Αφγανιστάν και το ενεργειακό.

    [04] Κοινωνία

    Με βροχές και χιόνια

    Νέα επιδείνωση του καιρού

    2/11/2006 5:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2006 7:14:29 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μικρό ήταν το διάλειμμα της κακοκαιρίας καθώς όπως προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα, με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ήδη κρύο, άνεμοι και ασθενείς βροχοπτώσεις επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία παρουσιάζει κάθετη πτώση στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς. Στη Θεσσαλονίκη, φυσάει και βρέχει, ενώ η θερμοκρασία, κυμαίνεται από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Η ΕΜΥ, μάλιστα προειδοποιεί ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι στο Θερμαϊκό Κόλπο θα ενισχυθούν φτάνοντας στα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στην συμπρωτεύουσα. Τη νύχτα αναμένεται να χιονίσει και στην Πάρνηθα.

    [05] Κοινωνία

    Μήνυμα Παπούλια κατά ρατσισμού

    2/11/2006 4:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Ηχηρό μήνυμα κατά των φαινομένων ρατσισμού απηύθυνε προς την ελληνική κοινωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση της 16χρονης μαθήτριας από τη Βουλγαρία, που κατήγγειλε το βιασμό της στο Λύκειο στην Αμάρυνθο. Μάλιστα, την Τετάρτη, επισκέφτηκε την μαθήτρια ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου, εκφράζοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Παπούλια για την υπόθεση. Εξάλλου, με τον υφυπουργό Υγείας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, καθώς και κοινωνικούς λειτουργούς του υπουργείου συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης, η 16χρονη, συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Όλοι τους την διαβεβαίωσαν ότι θα την στηρίξουν ψυχολογικά, είτε γυρίσει στην Εύβοια, είτε παραμείνει στην Αθήνα. Στο μεταξύ, με καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας, ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Λυκείου της Αμαρύνθου, ασχολήθηκε την Τετάρτη με την καταγγελία της μαθήτριας και επέβαλλαν ποινή πενθήμερης αποβολής από το σχολείο τόσο στους τέσσερις κατηγορούμενους μαθητές, όσο και στην ίδια. Τη συμπαράσταση τους στη 16χρονη εξέφρασαν από το βήμα της Βουλής και οι κ.κ. Παπανδρέου και Αλαβάνος. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας μελετά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, καθώς το θέμα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά τις καταγγελίες για καταγραφή με βιντεοκάμερα κινητού, όσων εκτυλίχθηκαν στο λύκειο της Εύβοιας.

    Συνάντηση με το "Χαμόγελο του Παιδιού"

    Την Πέμπτη, ο κ. Παπούλιας δέχθηκε το ΔΣ του Συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού", τονίζοντας ότι η πρόσκληση προς το Σύλλογο έγινε για να εκφράσει την ελπίδα ότι "η ελληνική κοινωνία που έζησε την ξενιτιά και τον ρατσισμό δεν θα επιστρέψει αυτά που έζησε στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εδώ".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για τη σπουδαία, όπως σημείωσε, δουλειά που κάνουν για την προστασία της παιδικής ηλικίας και για την ανθρώπινη διάσταση του έργου που επιτελούν.

    Παράλληλα, τόνισε ότι "είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, μιας χώρας που εδώ αναπτύχθηκαν τα πιο ευγενή ιδεώδη. Δεν μπορεί να τα αμαυρώνουν μερικοί οι οποίοι, θα έλεγα, είναι έξω από τις μεγάλες αρχές και τις ηθικές αρχές της ελληνικής κοινωνίας".

    Συμπαράσταση στη μαθήτρια

    Αναφορές στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 16χρονης μαθήτριας επεφύλαξαν στις σημερινές τους ομιλίες στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος.

    "Αγανακτώ, όπως αγανακτεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την εικόνα της χώρας μας με μια κυβέρνηση που δεν έχει αντανακλαστικά στα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα της χώρας. Και θέλω από το βήμα της Βουλής, να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κίνησή του σχετικά με τη μαθήτρια στην Εύβοια. Και θέλω να καλέσω τους καθηγητές και την τοπική κοινωνία, να περιφρουρήσουν τις αξίες της ανθρωπιάς με ιδιαίτερη προσοχή", ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    "Μια κοπέλα που βρέθηκε μακριά από την πατρίδα της για να κάνει την Ελλάδα δικιά της, χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή ανθρωπιά. Και σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα που είναι και διεθνές πρόβλημα, εδώ έχουμε ελλιπέστατη πολιτική και εντός και εκτός της χώρας από την κυβέρνησή σας κύριε Καραμανλή", σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου.

    Από πλευράς του, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε και αυτός την συμπαράστασή του στη νεαρή μαθήτρια "πρώτον γιατί είναι κοπέλα, δεύτερον γιατί είναι μετανάστρια, τρίτον γιατί ήταν μία ευσυνείδητη παρουσία στην πόλη της".

    "Σήκωσε την ελληνική σημαία αυτή η κοπέλα χάρη στη δική της προσφορά. Εκφράζω, επίσης, την αγανάκτηση και τη λύπη για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται αυτό από ορισμένους τοπικούς φορείς, παίρνοντας υπόψη το ότι, οι πολιτικές δυνάμεις εδώ στη χώρα, έχουν νομίζω δώσει με σαφήνεια το στίγμα τους", σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Αρμοδιότητα των διδασκόντων η επιβολή κυρώσεων

    Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρθηκε στην τιμωρία των μαθητών λέγοντας ότι: "Σύμφωνα με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα 104, ο έλεγχος της διαγωγής των μαθητών και η επιβολή κυρώσεων, είναι αρμοδιότητα των συμβουλίων διδασκόντων. Η διοίκηση ελέγχει μόνο την νομιμότητα των αποφάσεων".

    Οι γονείς των μαθητών του σχολείου δήλωσαν ότι η τιμωρία δεν είναι αρκετή και θα πρέπει το σχολείο να λάβει επιπλέον μέτρα.

    Σε ανακοίνωσή του, ο δικηγορικός σύλλογος Χαλκίδας τονίζει ότι είναι απολύτως επιβεβλημένο να σταματήσει άμεσα η προβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης από όλα ανεξαιρέτως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία

    Αναζητούν λύση

    [06] Κοινωνία

    Για το παραδικαστικό κύκλωμα

    Παραπομπή σε δίκη

    2/11/2006 7:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Την παραπομπή σε δίκη 11 ατόμων, δικηγόρων και επιχειρηματιών, που φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες του πρώην δικαστή Ευάγγελου Καλούση, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος που εποπτεύει των ανακρίσεων για το παραδικαστικό κύκλωμα. Στην πρότασή του που αριθμεί 241 σελίδες ζητεί να δικαστούν εκτός από τον Ευάγγελο Καλούση, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και ο σύζυγός της, οι δικηγόροι Γιώργος Νικολακόπουλος, Σάκης Κεχαγιόγλου Νεκτάριος Αθανασόπουλος και Δημοσθένης Δημοσθένους, ιδιώτες, επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Κρητικός και ένας ναυτικός. Παράλληλα ζητεί την αποφυλάκιση του προφυλακισμένου σήμερα Γιώργου Νικολακόπουλου με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ποσού 50.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

    [07] Κοινωνία

    Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία

    2/11/2006 12:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2006 4:59:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Παρασκευή οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, και για το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο θα συμμετάσχουν μαθητές, φοιτητές και οι καθηγητές με τρίωρη στάση εργασίας. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. ως το τέλος του ωραρίου, ενώ, θα αποφασίσουν και οι μαθητές για τη συνέχιση ή μη των καταλήψεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παιδεία και Πολιτισμός

    Αναζητούν λύση

    [08] Κόσμος

    Μυστηριώδης αποσύνθεση των ευρώ στη Γερμανία

    2/11/2006 1:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μυστήριο καλύπτει την αποσύνθεση, εδώ και πολλούς μήνες στη Γερμανία, των χαρτονομισμάτων, κυρίως αυτών των 50 ευρώ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, το οποίο κάνει λόγο για εγκληματική πράξη. Με τον τίτλο "Επίθεση με οξύ στα χρήματά μας", η εφημερίδα αναφέρει ότι στα χαρτονομίσματα φαίνεται ότι έχει τοποθετηθεί θειικό άλας, το οποίο όταν έρχεται σε επαφή με την υγρασία των χεριών μετατρέπεται σε θειικό οξύ, το οποίο τα καταστρέφει σταδιακά. Σύμφωνα με αστυνομικό έγγραφο, το οποίο επικαλείται η Bild, τα χαρτονομίσματα αυτά "ήλθαν σε επαφή με θειικό οξύ που προκάλεσε τις καταστροφές οι οποίες παρατηρήθηκαν". Στις 21 Ιουνίου ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που είχε καταστραφεί επεστράφη σε τράπεζα του Βερολίνου και στις 14 Ιουλίου συνέβη το ίδιο με ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ το οποίο παραδόθηκε στην Dresdner Bank του Πότσνταμ. Η αστυνομία αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις μέχρις ότου ανάλογα περιστατικά αναφέρθηκαν σε 15 ακόμα πόλεις της Γερμανίας. Σύμφωνα με την Bild, η αστυνομία αποκλείει η καταστροφή των χαρτονομισμάτων να οφείλεται σε λάθος κατά την εκτύπωσή τους και θεωρεί ότι οι "δράστες" προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να καταστρέψουν το ευρώ.

    [09] Ιράκ

    Στο Ιράκ

    Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

    2/11/2006 12:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ σκοτώθηκε στη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής στο Ραμάντι, 110 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης. "Πρόκειται για τον Ράφα Αμπντέλ Σαλάμ Χαμούντ αλ Ιθάουι, γνωστό και ως Αμπού Τάχα, που ήταν εμίρης της Αλ Κάιντα. Διευκόλυνε τη διείσδυση στο Ιράκ ξένων μαχητών που πολεμούσαν την πολυθενική δύναμη", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μαζί με τον Αμπού Τάχα σκοτώθηκε και ο οδηγός του. Στο Ραμάντι είναι έντονη η δράση των ιρακινών ανταρτών με αποτέλεσμα να συχνές οι συγκρούσεις με τους αμερικανούς στρατιώτες.

    [10] Οικονομία

    Αποζημειώσεις για τις πυρκαγιές

    2/11/2006 5:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Αποζημιώσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22 εκ ευρώ θα λάβουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι η περιουσία των οποίων επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Το σχετικό πρόγραμμα καταρτίστηκε και υποβάλλεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, μετά την έγκριση του προγράμματος από την ΕΕ θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το συντομότερο δυνατό να δοθούν οι ανάλογες ενισχύσεις στους δικαιούχους παραγωγούς για την αντιστάθμιση των ζημιών που υπέστησαν από τις μεγάλες φετινές πυρκαγιές.

    [11] Υγεία

    Κόβουμε χρόνια από τη ζωή μας

    2/11/2006 7:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κάπνισμα, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και αμέλεια των προληπτικών εξετάσεων ευθύνονται για την απώλεια τουλάχιστον δέκα χρόνων από τη ζωή των Ελλήνων. Στην πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών για την υγεία, την ποιότητα ζωής και τη χρήση των υπηρεσιών υγείας, αποκαλύπτεται ότι το 65% των πρόωρων θανάτων , το 80% των καρδιαγγειακών νοσημάτων και το 40% των καρκίνων θα μπορούσαν να προληφθούν προσθέτοντας επιπλέον χρόνια ζωής.

    Αιτία οι κακές μας συνήθειες

    Γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη φυσικής άσκησης και το άγχος μας κόβουν χρόνια. Όμως δεν αλλάζουμε τίποτα από αυτά. Και το χειρότερο; Φοβόμαστε να κάνουμε εξετάσεις!

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή προληπτικής ιατρικής Γιάννη Τούντα, οι Έλληνες δεν κάνουν σε μεγάλο ποσοστό τις στοιχειώδης ιατρικές εξετάσεις, και όταν μάλιστα ξέρουν ότι το 80% των καρδιακών νοσημάτων και το 40% των καρκίνων μπορούν να προληφθούν.

    Έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής δείχνει ότι:

    -εξέταση χοληστερίνης κάνει μόνο το27% ανδρών και γυναικών -μέτρηση οστικής πυκνότητας πραγματοποιεί το 70% των γυναικών και μόνο αφού έχουν μπει στην εμμηνόπαυση -μαστογραφία το 56% των γυναικών -αντιγόνο PSA για τον καρκίνο του προστάτη 69% των ανδρών ηλικίας 45-54 ετών

    Εκτός του ότι οι Έλληνες δεν εξετάζονται προληπτικά, δεν τρώμε και σωστά.

    Ενώ πρέπει να καταναλώνουμε 60γρ. κόκκινο κρέας την εβδομάδα τρώμε 140γρ., αντί για 360γρ. ψάρια και θαλασσινά τρώμε μόνο 100γρ. αντί για 240γρ. πουλερικά καταναλώνουμε 100γρ., αντί για 8 μερίδες δημητριακά τρώμε 4 ενώ αποφεύγουμε όσπρια, φρούτα και λαχανικά.

    Οι κακές συνήθειες όμως μας κόβουν χρόνια. Όπως υπολογίζεται οι Έλληνες χάνουν δέκα χρόνια από τη ζωή τους εξαιτίας των ανθυγιεινών συνηθειών και της αδιαφορίας για την υγεία τους.

    Παράλληλα και παρά τις εκστρατείες ενημέρωσης πολλοί Έλληνες εξακολουθούν να καπνίζουν σα φουγάρα.

    Καπνιστές δηλώνουν το 49,9 των ανδρών και το 30,8 των γυναικών.

    Την ίδια ώρα, το 34,5% των ανδρών και το 44,7% των γυναικών προτιμούν την καθιστική ζωή και δεν αθλούνται καθόλου.

    Σήμερα ο μέσος όρος ζωής για τους άνδρες είναι τα 75,5 χρόνια και για τις γυναίκες τα 80,6.

    Τη δεκαετία του 1980 η Ελλάδα ήταν πρώτη σε μακροζωία . Το 2001 βρισκόταν ήδη στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ σήμερα είναι 15η.

    [12] Υγεία

    Έρευνα για το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου

    2/11/2006 3:04:00 μμ

    Πηγή: NET

    Ένα βήμα πιο κοντά στην εξήγηση του Συνδρόμου του Αιφνίδιου Θανάτου έφτασαν οι επιστήμονες. Μελέτη Αμερικανών ειδικών δείχνει ότι μια δυσλειτουργία σε περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την αναπνοή και τις καρδιακές λειτουργίες, μπορεί να οδηγήσει σε θεραπευτικές αλλά και προληπτικές μεθόδους κατά του Συνδρόμου.

    Ο απροσδόκητος θάνατος των βρεφών κάτω του ενός έτους, συνήθως συμβαίνει στη διάρκεια του ύπνου και μέχρι τώρα παρέμενε μυστήριο για τους ειδικούς. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ο αιφνίδιος θάνατος συμβαίνει λόγω δυσλειτουργίας στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει συγκεκριμένα την αναπνοή, την πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος.

    Στόχος τους είναι τώρα να βρεθεί μια διαγνωστική εξέταση που θα αναγνωρίζει τις δυσλειτουργίες του εγκεφάλου στα βρέφη και θα τις θεραπεύει. Οι γιατροί συνεχίζουν να συστήνουν στους γονείς να βάζουν τα βρέφη να κοιμούνται ανάσκελα ή στο πλάι.

    Η γενετική ανωμαλία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρατηρήθηκε στο σύστημα σεροτονίνης του εγκεφάλου. Η σεροτονίνη είναι μια από τις δεκάδες ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο.

    [13] Τεχνολογία

    1ο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου

    Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα

    2/11/2006 5:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2006 6:46:43 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με τη γενική παραδοχή ότι η πρώτη παγκόσμια δοκιμή του πειράματος ενός πολυσυμμετοχικού διαλόγου για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και πραγματοποιείται στην Αθήνα. Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. ΟΗΕ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου κ. Νιτιν Ντεσάι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχημένη πορεία των συζητήσεων, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε η φωνή τόσο πολλών και διαφορετικών πλευρών, που έκατσαν γύρω από το ίδιο τραπέζι με έναν κοινό προβληματισμό: το μέλλον του διαδικτύου. Ο κ. Ντεσάι δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ελληνική κυβέρνηση για την άψογη διοργάνωση. Η διαδραστική διαδικασία που παρομοιάστηκε με την αρχαία ελληνική Αγορά έγινε ένα πεδίο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών απ όπου περισσότεροι από 1000 σύνεδροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Νοέμβριο του 2007 στο Ρίο αναγνωρίζοντας ότι άνοιξε προς τη σωστή κατεύθυνση ένας δρόμος μακρύς, όπου δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και ευκαιρίες.

    Στόχος η δημοκρατική διακυβέρνηση

    "Η διακυβέρνηση του διαδικτύου δεν είναι μόνο η απόδοση ονομάτων και διευθύνσεων, είναι μια διαδικασία που πρέπει να λειτουργεί ως παγκόσμιο δίκτυο που προάγει την ανάπτυξη και την πολυπολιτισμικότητα σε ένα ασφαλές και δημοκρατικό περιβάλλον" τόνισε ο ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα των εργασιών του Φόρουμ (IGF), που πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι.

    Όπως σημείωσε ο υπουργός, το Φόρουμ στόχευσε στο συντονισμό της διεθνούς συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών σε μια ισότιμη βάση μέσω διαφανών διαδικασιών. "Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε σε αυτό IGF μπορεί να κριθεί ως σημαντική προσπάθεια στην ανάδειξη στην πρώτη γραμμή των ζητημάτων δημόσιας πολιτικής που προκύπτουν από τη συζήτηση για τη Διακυβέρνηση" υπογράμμισε ο κ. Λιάπης, κάνοντας λόγο για μια σημαντική προσπάθεια, που επέφερε ουσιαστική βελτίωση προς την κατεύθυνση της στέγασης των "ψηφιακά αστέγων" και που απέδειξε πως μπορούμε να προχωράμε μπροστά με κατακτήσεις όπως η σημερινή.

    Πρωτοβουλίες και συμμαχίες

    Εκατοντάδες σύνεδροι που παρακολούθησαν από κοντά το τετραήμερο φόρουμ, αλλά και εκατοντάδες άλλοι μέσω διαδικτύου, μέσα από ηλεκτρονικά μηνύματα, video conference και chat rooms διατύπωσαν προτάσεις και ανησυχίες, γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη διαμόρφωση μιας Διαδικτυακής Χάρτας Δικαιωμάτων και την ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας έκφρασης και των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται μέχρι την ανάγκη διεθνοποίησης των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και το κόστος της προσβασιμότητας. Ζητούμενο ήταν η καταγραφή των διαφόρων θέσεων και η διαμόρφωση "συμμαχιών" για την περαιτέρω προώθηση των συζητήσεων, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ανάληψη πρωτοβουλιών για ομάδες εργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών, πολιτών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αναδειχθούν κοινές θέσεις που θα παρουσιαστούν στο ερχόμενο Φόρουμ.

    Για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο της Βρέμης που δήλωσε πως θα εργαστεί πάνω στο φλέγον θέμα της ελευθερίας της έκφρασης, σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας και της ανωνυμίας, σημαντικό θέμα για τα αναπτυσσόμενα κράτη. Μια άλλη ομάδα χρηστών από το Βέλγιο ανακοίνωσε πως θα εργαστεί επί προτάσεων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ άλλη για την ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλλων στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κοινωνία της Πληροφορίας. Αφρικανικές ΜΚΟ ζήτησαν τη δημιουργία σε συνεργασία με την Unesco ενός λεξικού ορολογίας του διαδικτύου.

    Το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορίας και οι κανόνες ηθικής είναι κάτι που απασχόλησε αρκετά τους συνέδρους. Η Διεθνής Αμνηστία παρέδωσε στον κ. Ντεσάι 50.000 υπογραφές που μάζεψε στην online εκστρατεία της υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και κατά της διαδικτυακής καταστολής, την οποία διεξάγει μέσω της ιστοσελίδας irrepressible.info, ζητώντας από τις κυβερνήσεις να κάνουν ό,τι χρειάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Το ζήτημα αυτό τονίστηκε και στην καταληκτική συνεδρία του φόρουμ, η οποία πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της νέας γενιάς.

    Αρκετοί σύνεδροι επέμειναν επίσης το θέμα της πολυγλωσσίας, τονίζοντας ότι η πολυμορφία για το διαδίκτυο είναι ό,τι για τη φύση η βιοποικιλότητα και πως η αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας είναι απαιτούμενο για τη δημοκρατική διακυβέρνηση του Ιντερνετ.

    Η Μαλαισία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου το 2008 στη χώρα, με τη συμμετοχή βιομηχανιών της πληροφορικής με θέμα την κυβερνο-ανάπτυξη, όπου προσδοκάται η ανάδειξη μιας "ειρηνευτικής κυβερνο-δύναμης" που θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα για την επίλυση προβλημάτων..

    Ακούστηκαν κι άλλες πρωτοβουλίες μεταξύ αυτών η δημιουργία ενός δικτύου ακαδημαϊκών το GigaNet για τη συλλογή των σχετικών με το θέμα στοιχείων τα οποία θα παρουσιάζονται στο πλαίσιο συμποσίου πριν από κάθε φόρουμ. Εξάλλου, η Μαλαισία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου το 2008 στη χώρα, με τη συμμετοχή βιομηχανιών της πληροφορικής με θέμα την κυβερνο-ανάπτυξη, όπου προσδοκάται η ανάδειξη μιας "ειρηνευτικής κυβερνο-δύναμης" που θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα για την επίλυση προβλημάτων.

    Τέλος να σημειωθεί ότι η Λιθουανία και το Αζερμπαϊτζάν προσφέρθηκαν για τη φιλοξενία του φόρουμ το 2010. Μετά την Αθήνα το Φόρουμ θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, την Ινδία και την Αίγυπτο. Τα πλήρη πρακτικά του IGF Φόρουμ 2006 μπορείτε να τα αναζητήσετε στο website http://www.igfgreece2006.gr/.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Internet Governance Forum 2006

    [14] Στη Φιλανδία για το Κυπριακό

    Ματαιώθηκε η τριμερής συνάντηση

    2/11/2006 5:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-105,8-ΑΠΕ

    Εγκατέλειψε η προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φινλανδία, τα σχέδια για την οργάνωση τριμερούς συνάντησης μεταξύ της Τουρκίας, της Κύπρου και της τουρκοκυπριακής πλευράς. Η συνάντηση θα γινόταν στο πλαίσιο της προσπάθειας για άρση του διπλωματικού αδιεξόδου που απειλεί τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια, υπογράμμισε ότι η συνάντηση ματαιώθηκε, καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις, σημειώνοντας ωστόσο πως οι επαφές θα συνεχιστούν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνάντηση, θα ήταν η συμμετοχή της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών.

    Ο κ. Ερντογάν όπως δήλωσε χθες είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Μάτι Βανχάνεν, στον οποίο επισήμανε ότι η παρουσία της κ. Μπακογιάννη, αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συνάντησης, ενώ του τόνισε πως η Άγκυρα είχε γνωστοποιήσει και στην αυστριακή προεδρία τη θέση της για πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης.

    Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Άγκυρα δεν αποδέχεται την ΕΕ ως έδαφος επίλυσης του Κυπριακού, αλλά μόνο τον ΟΗΕ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, δήλωσε ότι το σχέδιο της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ για μια συνάντηση εγκαταλείφθηκε λόγω της αδυναμίας του Ελσίνκι να φέρει στη συνάντηση όλα τα μέρη.

    Ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, όσον αφορά τις πληροφορίες για ενδεχόμενο τετραμερούς διάσκεψης, τόνισε από την πλευρά του ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι ο ίδιος το είχε ανακοινώσει πριν από δύο ημέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαξιφισμοί για τα εθνικά


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 November 2006 - 17:50:35 UTC