Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρένα το γήπεδο
  • [02] Ποιότητα και ελκυστική τιμή
  • [03] Επεισοδιακές διαδηλώσεις
  • [04] Απειλή για βόμβα

    [01] Κοινωνία

    Αρένα το γήπεδο

    23/10/2006 9:42:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε το ντέρμπυ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, το βράδυ της Δευτέρας, όταν χούλιγκαν των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, αλλά και εντός του αγωνιστικού χώρου. Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο αγώνας άρχισε με αρκετή καθυστέρηση. Σημειώνεται ότι έγιναν εννέα προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

    Στις 16.30, και ενώ μια ώρα νωρίτερα είχαν οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων 2.500 φίλαθλοι της ΑΕΚ με συρμούς του ΗΣΑΠ στο ΟΑΚΑ, περίπου 200 φίλαθλοι με μοτοποδήλατα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και καδρόνια εναντίον αντιπάλων οπαδών έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απομάκρυναν τους ταραξίες από τη ράμπα του ΟΑΚΑ. Όμως, τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο εσωτερικό του σταδίου, όπου φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πήδησαν τα διαχωριστικά και την τάφρο και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιτεθούν σε φιλάθλους της ΑΕΚ, οι οποίοι έσπαζαν τα διαχωριστικά από πλεξιγκλάς προκειμένου να φτάσουν στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

    Μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι αντίπαλοι οπαδοί επανήλθαν στις θέσεις τους αφού όμως εκτόξευσαν αρκετές φωτοβολίες εκατέρωθεν. Τελικά, η κατάσταση εξομαλύνθηκε και ο αγώνας άρχισε με αρκετή καθυστέρηση.

    [02] Κοινωνία

    Ποιότητα και ελκυστική τιμή

    23/10/2006 7:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με όπλο την ποιότητα και την μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ελκυστική τιμή, το ελληνικό ελαιόλαδο επεκτείνεται στις διεθνείς αγορές. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η αντιμετώπιση της νοθείας στο χύμα ελαιόλαδο. Μάλιστα, τις νέες δυνατότητες ανίχνευσης της νοθείας, που παρέχει ο ανακαινισμένος εξοπλισμός του χημικού εργαστηρίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, παρουσίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, και ο Γ.Γ. Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς.

    Εντατικοί έλεγχοι

    Αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για το ελληνικό ελαιόλαδο στις ξένες αγορές, την ώρα που και στο ράφι το αγοράζουμε κατά 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι.

    Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η κατοχύρωση των μεγαλύτερων μεριδίων, με όπλο την ποιότητα και την αντιμετώπιση της νοθείας στην εγχώρια αγορά.

    Ο έλεγχος ανίχνευσης νοθείας στο παρθένο ελαιόλαδο ξεκινά από το ανακαινισμένο χημικό εργαστήριο του ΥΠΑΝ και τα αποτελέσματα έχουν την σφραγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

    Οι τρόποι νοθείας του παρθένου ελαιολάδου είναι με ραφινέλαιο με πυρινέλαιο και σπορέλαιο, ενώ συνεχίζονται οι εργαστηριακές μελέτες για την ανίχνευση προσθήκης φουντουκέλαιου ή αποσμημένων ελαίων.

    Ήδη, με αφετηρία την ανακήρυξη του φετινού έτους σε Έτος Ελαιολάδου, 3 σύγχρονα εργαστήρια ελέγχου λειτουργούν στις πιο ελαιοπαραγωγικές περιοχές (Μεσσηνία, Χανιά, Μυτιλήνη).

    Την ίδια ώρα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι του υπουργείου για την παράνομη διακίνηση του μη τυποποιημένου ελαιολάδου, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒΙΤΕΛ, 7 στα 10 δείγματα νοθείας εντοπίζονται στο χύμα ελαιόλαδο.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Ανάπτυξης

    [03] Κόσμος

    Επεισοδιακές διαδηλώσεις

    23/10/2006 8:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - Reuters - BBC

    Παραμένει η ένταση στο πολιτικό κλίμα στην Ουγγαρία, ενώ, επεισοδιακές διαδηλώσεις επισκίασαν τον εορτασμό της 50ης επετείου από την εξέγερση του 56 κατά της σοβιετικής κυριαρχίας. Στη Βουδαπέστη, έξω από το Κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές κατέλαβαν άρμα μάχης από έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού και το οδήγησαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν να τους διαλύσουν με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και αντλίες νερού. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις. Η έκκληση του Ούγγρου προέδρου για εθνική ενότητα έπεσε στο κενό, καθώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί να ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκιουρτσάνι για τα προεκλογικά του ψεύδη.

    Ζητούν την παραίτηση Γκιουρτσάνι

    Εδώ και ένα περίπου μήνα, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν με αίτημα να παραιτηθεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Φερεντς Γκιουρτσάνι, μετά την ομολογία του ότι έλεγε ψέματα στο λαό για να εκλεγεί τον περασμένο Απρίλιο.

    Η χώρα είναι βαθιά διχασμένη, ενώ, ορισμένοι βετεράνοι της εξέγερσης αρνήθηκαν να ανταλλάξουν χειραψία με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

    Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση οργάνωσε τη δική της εκδήλωση στο οικονομικό κέντρο της Βουδαπέστης, κοντά στο ραδιοφωνικό σταθμό.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Rubber bullets at Hungary protest

    [04] Κόσμος

    Απειλή για βόμβα

    23/10/2006 11:07:00 μμ

    Πηγή: Reuters

    Τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό λεωφορείων στη Νέα Υόρκη εκκένωσε η αστυνομία, έπειτα από τον ισχυρισμό ενός άνδρα πως μετέφερε μία βόμβα. "Υπάρχει ένας άνδρας στο λεωφορείο, ο οποίος υποστηρίζει πως μεταφέρει μία βόμβα και δεν υπάρχει κανένας άλλος στο λεωφορείο, εκτός από τον ίδιο", τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επεισόδιο ξεκίνησε στις 14.30 (19.30, ώρα Ελλάδος).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 October 2006 - 20:50:52 UTC