Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεκλογικές δραστηριότητες
  • [02] Οι συναντήσεις του Προέδρου
  • [03] Περιοδεία Ράις στην Ασία

    [01] Πολιτική

    Προεκλογικές δραστηριότητες

    13/10/2006 10:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Με περιοδείες, συναντήσεις και ομιλίες κορυφώθηκε την Παρασκευή η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Όλοι τους τώρα, περιμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης, όπου θα φανεί και η απόφαση των ψηφοφόρων. Την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συνεχίσει την πορεία της στην υπερνομαρχία για άλλη μια τετραετία ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψη της στο Αττικό νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με εργαζομένους. Ο Αργύρης Ντινόπουλος, έδωσε το παρόν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Νικήτα Κακλαμάνη στην πλατεία Συντάγματος. Με εργαζομένους σε λιθογραφείο της οδού Λένορμαν συναντήθηκε ο Γιώργος Μαυρίκος. Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφτηκε στην Σαλαμίνα νέους της Θεραπευτικής κοινότητας Νόστος. Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, μίλησε στην Αθήνα στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού του, παρουσία του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η Αθήνα θα έχει ενα διαφορετικό πρόσωπο στο μέλλον τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα. Δυο 24ωρα πριν τις εκλογές ο Κώστας Σκανδαλίδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για δεύτερη αναμέτρηση στις 22 του μηνός και επιτέθηκε εκ νέου στον Νικήτα Κακλαμάνη. Με καταστηματάρχες στο εμπορικό κέντρο της οδού Ερμού, συναντήθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής. Με υπαλλήλους της Τράπεζας Ελλάδας και της Εμπορικής συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Την στήριξη των Πειραιωτών ζήτησε ο Χρήστος Αγραπίδης στην κεντρική του προεκλογική ομιλία για να συνεχίσει το έργο του στο λιμάνι, ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Παναγιώτη Φασούλα. Σε 800 εκλογικούς αντιπροσώπους στο Εργατικό κέντρο της πόλης, μίλησε ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης. Η Ελπίδα Παντελάκη πήγε στην λαϊκή αγορά στα Καμμίνια και ο Θοδωρής Δρίτσας στην ίδια περιοχή μίλησε απόψε στο περίπτερο του συνδυασμού του. Στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν εκείνους που με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα διεκδικούν για το καλό του τόπου. Η Βούλα Πατουλίδου ζήτησε ψήφο ευθύνης και όχι ανοχής. Τα εκλογικά κέντρα των 5 συνυποψηφίων του επισκέφθηκε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ζήτησε από τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, ενώ το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη ανέπτυξε σε συγκέντρωση στο Μύλο και ο Γιάννης Μπουτάρης.

    "Στηρίζουμε τους καλύτερους υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους που έχουν σχέδιο, πρόγραμμα και ολοκληρωμένους συνδυασμούς", τόνισε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Λεφτέρης Ζαγορίτης.

    Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τους υποψήφιους εκείνους που έρχονται ν΄ανοίξουν μία προοδευτική προοπτική για τις πόλεις.

    Η Αλέκα Παπαρήγα από την Κυψέλη, χαρακτήρισε σκυλοκαβγά την αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους εργαζόμενος να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στις κάλπες και το ΟΧΙ στο δικομματισμό.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την επίσκεψή του στον Ωρωπό τόνισε ότι οι εκλογές αυτές έχουν πολύ έντονο οικολογικό χαρακτήρα.

    [02] Πολιτική

    Οι συναντήσεις του Προέδρου

    13/10/2006 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, με έμφαση την εφαρμογή των υποχρεώσεων της Άγκυρας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνάντησης των ΥΠΕΞ των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, ένα νέο θεσμικό όργανο των συνταξιούχων και δεσμεύτηκε να παραστεί στις εργασίες του ιδρυτικού τους συνεδρίου το Νοέμβριο, τονίζοντας: "είμαι κοντά στους αγώνες και στις προσπάθειες τις οποίες κάνετε για να καλυτερεύσει η κατάσταση σε αυτό το κοινωνικό στρώμα". Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα, η οποία συμπληρώνει το 2007, 75 χρόνια κοινωνικής προσφοράς και ενεργούς δράσης.

    [03] Κόσμος

    Για το φλέγον ζήτημα της Β. Κορέας

    Περιοδεία Ράις στην Ασία

    13/10/2006 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Περιοδεία στην Ασία θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, για το φλέγον ζήτημα της Βόρειας Κορέας. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, ανακοίνωσε ότι η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, όπου θα έχει συνομιλίες σχετικά με την πυρηνική δοκιμή που φέρεται να πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ενώ θα επισκεφθεί το Τόκιο, τη Σεούλ και το Πεκίνο. Η Ράις δεν αναμένεται να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα. "Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για τη Ράις για να συζητήσει με αξιωματούχους των χωρών αυτών την τρέχουσα κατάσταση αλλά και το ζήτημα της μη διάδοσης των πυρηνικών", κατέληξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο σχέδιο απόφασης για τη Β. Κορέα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 October 2006 - 20:50:33 UTC