Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίδραση Αλογοσκούφη
  • [02] Κλειστά τα σχολεία
  • [03] Βαθμός στις καθυστερήσεις
  • [04] Έχασε η Μπάγερν

    [01] Πολιτική

    Αντίδραση Αλογοσκούφη

    30/9/2006 8:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργού Οικονομίας για τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που αναφέρονται στον τρόπο υπολογισμού του ΑΕΠ. Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας και την αποσυνέδεσε από τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ενώ επανέλαβε ότι με τον Προϋπολογισμό του 2007 η Κυβέρνηση υλοποιεί το σύνολο των δεσμεύσεων της για την Οικονομία. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το σχόλιο του Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Έθνος της Κυριακής για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. "Εάν η αντιπολίτευση και ορισμένες συντεχνίες εξακολουθήσουν να αντιδρούν προκαλώντας όξυνση και κοινωνική ένταση τότε ο Κώστας Καραμανλής δικαιούται να έχει κάθε λόγο να το κάνει, να ζητήσει εκ νέου τη λαϊκή εντολή". Στο κλίμα αυτό, έρχεται να προστεθεί και η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις δημοτικές εκλογές -της Κάπα Ρισέρτς -που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, και η οποία εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 0,9% έναντι 1,7% τον περασμένο Μάιο συγκεντρώνοντας ποσοστό 36% έναντι 35,1 του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΔ διατηρεί την υπεροχή και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 52,1% έναντι 32,2 του ΠΑΣΟΚ. Το 42,5% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και το 34,9% τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ "κανένας από τους δυο" απαντά το 19,8% των ερωτηθέντων. Απογοητευμένοι τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες. Στα επιμέρους ερωτήματα απαντούν σε ποσοστό 36,9% πως για τη δύσκολη κατάσταση της Οικονομίας ευθύνονται οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το 19,6 η σημερινή Κυβέρνηση ενώ "και οι δυο" εκτιμά, το πλειοψηφικό 41,9%.

    "Η διαφθορά επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν μεγαλύτερη" απαντά -στο σχετικό ερώτημα, το 34,1% των πολιτών, έχει αυξηθεί με τη διακυβέρνηση της ΝΔ το 28,4, "δεν έχει αλλάξει τίποτα" θεωρεί το 36,5%. Εμπιστοσύνη στη ΝΔ για την αντιμετώπιση της διαφθοράς εκφράζει το 33,7% των ερωτηθέντων έναντι 26,4% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 16,9%, ο Συνασπισμός με 10,7 και ο Λαός με 8,8%.

    [02] Κοινωνία

    Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

    Κλειστά τα σχολεία

    30/9/2006 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Με κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Στην πενθήμερη απεργία των δασκάλων που συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα, προστίθεται η 48ωρη κινητοποίηση των καθηγητών, που ξεκινά από αύριο Δευτέρα. Αυτό αποφασίστηκε με 74 ψήφους υπέρ και 5 κατά μετά την ψηφοφορία στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) της ΟΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών υποστήριξαν ότι τα αιτήματα τους είναι ίδια με εκείνα των δασκάλων και ότι ο αγώνας τους πρέπει να συντονιστεί. Μεταξύ των 74 προέδρων που ψήφισαν υπέρ της 48ωρης απεργίας, 23 υποστήριξαν και πενθήμερη απεργία, ενώ βρέθηκαν ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ένα που πρότεινε 24ωρη απεργία. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Γεώργας, οι καθηγητές διεκδικούν και αυτοί το επίδομα που διεκδικούν οι δάσκαλοι, είναι δε αντίθετοι με τον τρόπο που θα δοθεί. Επίσης, είπε ότι θα ήταν καλό αν έβλεπε ο Πρωθυπουργός τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προτίθενται να συναντηθούν με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι δύο αυτές ομοσπονδίες προς ένδειξη συμπαράστασης να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Τη Δευτέρα το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το Υυπουργείο Παιδείας και ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Από την άλλη μεριά αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση των μαθητών ως προς το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Στο μεταξύ η Υπουργός Παιδείας με συνέντευξη της στην Καθημερινή της Κυριακής δεν αποκλείει να υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, ενώ τονίζει ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί εντός της τετραετίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ

    Συνεχίζουν την απεργία

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βαθμός στις καθυστερήσεις

    30/9/2006 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η... κατάρα των καθυστερήσεων «κτύπησε» για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική τον Πανιώνιο. Όπως και την περασμένη Κυριακή στην Καλαμαριά, έτσι και σήμερα με τον Άρη, οι «κυανέρυθροι» κρατούσαν στην αγκαλιά τους το πρώτο εφετινό «τρίποντο», αλλά η τύχη δεν τους ήθελε. Με πέναλτι του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (σ.σ. χέρι του Μαγκντί), ο Άρης κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με σκορ 2-2 από τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

    Ήταν η πέμπτη ισοπαλία για τους Θεσσαλονικείς στις έξι πρώτες αγωνιστικές, με την οποία διατήρησαν το αήττητο στο πρωτάθλημα, ενώ για έκτο συνεχόμενο ματς οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπόρεσαν να «γευτούν» τη χαρά της νίκης. Επίσης αξίζει να επισημανθεί, ότι στο τρίτο ματς που δίνουν φέτος στην Θεσσαλονίκη οι Νεοσμυρνιώτες φεύγουν από το γήπεδο με το ίδιο αποτέλεσμα, την ισοπαλία (σ.σ. 0-0 με Ηρακλή, 1-1 με Καλαμαριά τα δύο προηγούμενα). Επίσης, οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν όσα γκολ είχαν σημειώσει μέχρι τώρα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (δύο), αλλά παρ' όλα αυτά δεν κατάφεραν να κερδίσουν...

    Μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη παίχτηκε πολύ καλό ποδόσφαιρο κι από τις δύο ομάδες, με τους Νεοσμυρνιώτες να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας του Άρη. Πρωταγωνιστής της νίκης του Πανιωνίου ήταν ο νεαρός Αραβίδης, ο οποίος με «όπλο» την ταχύτητά του «δημιούργησε» το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο.

    Στο 14ο λεπτό το φοβερό σουτ του Νεμπεγλέρα, έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Σλοβάκου γκολκίπερ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο 48ο λεπτό, όταν ο Μπρέσκα μπήκε μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να βρει τον Ενσαλίβα για να σιγουρέψει το γκολ, αλλά ο Χαβίτο «λειτούργησε» σαν κεντρικός αμυντικός κι απσόβησε τα χειρότερα για τον Άρη.

    Στη δεύτερη οργανωμένη επιθετική του προσπάθεια, ο Πανιώνιος «πάγωσε» το Κλεάνθης Βικελίδης. Στο 53ο λεπτό ο Αραβίδης έφυγε από κανονική θέση μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Γουνδουλάκη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 0-1. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Άρης αγωνιζόταν με 10 παίκτες, καθώς ο Τίνγκα ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού. Το γκολ, μάλιστα, του Πανιωνίου προήλθε από την πλευρά του Βραζιλιάνου αμυντικού (αριστερά). Οι πανηγυρισμοί των Αθηναίων δεν κράτησαν παρά μόνο εννέα λεπτά. Στο 62' ο Κόκε κατέβασε με άψογο στιλ την μπάλα μετά τη σέντρα του Κυριάκου (σ.σ. το κενό στο κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου ήταν μεγάλο) και με καταπληκτικό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

    Ένα τραγικό λάθος του Κουλουχέρη (προσπάθησε ανεπιτυχώς να γυρίσει την μπάλα στον Χαλκιά) έδωσε τη δυνατότητα στον Αραβίδη να μπει μέσα στην περιοχή στο 69' και με αριστερό πλασέ να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Πανιώνιο (1-2). Το ματς «πήρε φωτιά», στην οποία «έριξε λάδι» ο διαιτητής Μαζαράκος, δύο λεπτά αργότερα, με την απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Κόκε από το Μανιάτη. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα έφευγε νικητής από την Θεσσαλονίκη, ήρθε το χέρι του Μαγκντί μέσα στην περιοχή, ν' ανακόψει την πορεία της μπάλας σε κεφαλιά του Νασιμέντο. Ο Μαζαράκος έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι και ψύχραιμα ο Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

    Διαιτητής: Η. Μαζαράκος (Άρτας) Κίτρινες: Μπέρτε, Νεμπεγλέρας, Μπρέσκα, Γουνδουλάκης, Ενσαλίβα, Μαγκντί

    ΑΡΗΣ (Γκ. Ογιος): Χαλκιάς, Τούτα, Τίνγκα (54΄ Κυριάκος), Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης (80΄ Νασιμέντο), Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Βερντέχο Ρέγες, Χαβίτο, Πάουλο Κόστα (75΄ Βαϊσχάιμερ), Κόκε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ε. Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης, Μπέρτε, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα (88΄ Κουτσόπουλος), Αραβίδης, Μάκος (82΄ Μαγκντί), Γουνδουλάκης (+90΄ Γκάσπαρ), Σπυρόπουλος, Φερνάντες

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έχασε η Μπάγερν

    30/9/2006 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ουραγός Βόλφσμπουργκ ήταν η ομάδα που ανάγκασε σε ήττα την Μπάγερν με 1-0 και αυτό ήταν και η μεγάλη είδηση της έκτης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Χάνκε στο 36΄ πέτυχε το γκολ που χάρισε στην ομάδα του την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Η Βέρντερ τέλος, με τρία γκολ σε ένα πεντάλεπτο, επιβλήθηκε 3-0 της Γκλάντμπαχ στο «Βέσερσταντιον» και έπιασε κορυφή με δέκα βαθμούς. Τους ίδιους βαθμούς έχει και η Νυρεμβέργη, που έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη, καθώς ισοφαρίστηκε πέντε λεπτά πριν τη λήξη από τη Μάιντς, κι ενώ είχε χάσει πέναλτι με τον Βίτεκ στο 30΄ και αγωνιζόταν από το 43΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μναρί.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια τρεις Έλληνες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως μόνο ο ένας πανηγύρισε νίκη της ομάδας του. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μασμανίδης μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο (αντί του Μαρξ) στην εντός έδρας αναμέτρηση της Αρμίνια Μπίλεφελντ με την Κότμπους, η οποία μάλιστα προηγείτο με 1-0. Ο Ελληνας άσος είχε καθοριστική συμβολή στη αναρτοπή της κατάστασης και στο τελικό 3-1 υπέρ των γηπεδούχων, πατυχαίνοντας μάλιστα το τρίτο γκολ στο 74ο λεπτό με κεφαλιά, ενώ είδε και κίτρινη κάρτα.

    Ο Φάνης Γκέκας άνοιξε το σκορ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπόχουμ με την Ααχεν στο 36΄, όμως οι γηπεδούχοι με δύο γκολ σε ένα δίλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους «γύρισαν» το ματς και πήραν τη νίκη με 2-1. Ο Γιάννης Αμανατίδης πέτυχε στο 58΄ το δεύτερο γκολ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία όμως, αν και προηγήθηκε δύο φορές, τελικά παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Αμβούργο, που ακόμη δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης στη φετινή μπουντεσλίγκα. Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Σωτήρης Κυργιάκος, ενώ ο Αμαντίδης αντικαταστάθηκε στο 88΄ από τον Χούμπερ.

    Ντόρτμουντ-Ανόβερο 2-2 (6΄, 76΄ Σμολάρεκ - 74΄ Χασεμιάν, 78΄ Χούσζτι)

    Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-0 (36΄ Χάνκε)

    Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 3-0 (33΄ Χουντ, 35΄ Σουλτς, 38΄ Ντιέγκο)

    Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 2-2 (36΄ Μέιερ, 58΄ Αμανατίδης - 51΄ Λιουμπόγια, 69΄ Σανόγκο)

    Νυρεμβέργη-Μάιντς 1-1 (24΄ Πόλακ - 85΄ Μπάμπατς)

    Αλεμάνια Ααχεν-Μπόχουμ 2-1 (48΄ Σλάουντραφ, 49΄ Ρόσλερ - 36΄ Γκέκας)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Κότμπους 3-1 (48΄ Ζούμα, 62΄ Βισνιάρεκ, 74΄ Μασμανίδης - 22΄ Μουντεάνου)

    Λεβερκούζεν-Σάλκε 1/10 Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 1/10

    Μπάγερν Μονάχου 10 Σάλκε 10-5αγ Νυρεμβέργη 10 Βέρντερ Βρέμης 10 Χέρτα Βερολίνου 9-5αγ Γκλάντμπαχ 9 Αλεμάνια Ααχεν 9 Κότμπους 8 Ντόρτμουντ 8 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 8 Στουτγκάρδη 7-5αγ Μάιντς 7 Αρμίνια Μπίλεφελντ 7 Βόλφσμπουργκ 6 Λεβερκούζεν 5-5αγ Ανόβερο 5 Αμβούργο 5 Μπόχουμ 4


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 September 2006 - 20:50:31 UTC